Találatok a következő kifejezésre: A terhesség minden esetben (36 db)

Vannak kivételek!
Nem. Nem mindenkinek van hányingere a terhesség alatt!

A nőgyógyásznál minden esetben készítnek ultrahangot, ha csak sima kivizsgálásra megyek, akkor is? 4 hetes terhesség látszodhat rajta?

Legjobb válasz: Szia! Nem minden esetben végeznek uh-ot. Megállapítja tapintással a terhességet, hogy jó helyen van e a baba, és a 7-8-ik héten, amikor már van szívhang, csinálnak uh-ot.

Szia! Nem minden esetben végeznek uh-ot. Megállapítja tapintással a terhességet, hogy jó helyen van e a baba, és a 7-8-ik héten, amikor már van szívhang, csinálnak uh-ot.
Szia! Mi magán dokihoz járunk! Ott mindig volt u.h., és igen ott már látható 3 hetes u.h - már látuk! 39 hétben járunk, ha babát szeretnél sok sikert hozzá! MAN79 kispapa
A hüvelyi uh látja talán de inkább az 5.héten.A sima uh az a 6. hét után.Nem minden esetben , fõleg , hogy nem mindenhol van, legfeljebb elküld rá ha neki nincs.

A méhenkívüli terhességet minden esetben kimutatja a teszt, mint a norm. Terhességet?

Megjött a mensim 21 napra a szokásos 25-26 nap helyett. Gyenge vérzéssel indult, de már ma a 6. napon tartok és a vérzésem egyre erősödik, fáj a hasam. Ami még nagyon fura, hogy mensi 2. napjától kezdve egyre jobban fájnak a melleim. A hőm visszaesett, de éppen alaphő felett maradt. Csináljak tesztet a kizárására? Kérlek segítsetek tapasztalatokkal!

Legjobb válasz: A méhenkivüli terhességnél ugyanúgy megemelkedik a hormonszint, mint a normálisnál. Ha ilyen gyanud van, menj el nögyógyászhoz.

A méhenkivüli terhességnél ugyanúgy megemelkedik a hormonszint, mint a normálisnál. Ha ilyen gyanud van, menj el nögyógyászhoz.
nem vagy terhes. pláne nem méhen kívüli. nem is értem, miért épp ez jutott eszedbe. csinálhatsz tesztet, ezzel önmagában a terhességet tudod kizárni. amúgy hcg gí is, úgy is termelõdik terhességben, azt, h méhen kívüli a nõgyógyász tudja megállapítani ultrahanggal
Hát mensinél elõfordulhatnak ezek a dolgok. 1-2 nap ide vagy oda , erõsebb vagy gyengébb a vérzésed mensikor, vagy kinek milyen hosszú a vérzése. Mensikor szokott fájni a mellek. Általában mensikor vissza esik a hõ. Szerintem nem vagy terhes. Ha méghen kivüli is lenne vagy terhes lennél akkor el maradt volna vagy esetleg ilyen pecsételõs lenne a havid, és semmi több. Szerintem ez csak egy sima menstruáció. Ha méhen kívüli lenne az elején olyan lenne mint egy normális terhesség de amint múlnak a napok sûrûbb görcseid lennének, mert ilyenkor a pete meg akad a petevezetékben és ott el kezd nõni és ennek következtében meg reped és elkezd vérezni aminek hatására bevérzik a hasad és iszonyu görcsök lennének.
igen a méhenkivülinél épp ugy termelõdik a HCG mint sima terhességnél, mivel ugyanúgy fejlõdik az embrió csak nem jó helyen.
Igen, nekem méhenkívüli terhességem volt és kimutatta a teszt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek, akkor most megnyugodtam egy kicsit. Csak ez az erõsödõ mellfájdalom és az erõsödõ vérzés miatt gondoltam, mert ilyenkor már egyik sem szokott lenni.

Mióma mellett esett valaki már teherbe? Mekkora miómákkal? Gond nélküli volt a terhesség? Minden választ köszönök!

Legjobb válasz: Az anyukám 7 hónapos terhes 10-15 cm-es (pontosan nem tudom)miómával.Mondjuk azt hiszem , hogy az sem mindegy hogy hol van.

Az anyukám 7 hónapos terhes 10-15 cm-es (pontosan nem tudom)miómával.Mondjuk azt hiszem , hogy az sem mindegy hogy hol van.

A vizesedés minden esetben a terhesség utolsó hónapjában van? Én 31hetes km vagyok, és elkezdtem vizesedni. Nemsoká szülni fogok?

Bocsi,ha butaságot kérdezek,de sajnos nem tudhatok én se mindent.

Legjobb válasz: Vizesedés akármikor lehet.Ettõl nemfogsz szülni...:)Az baj lenne ha ettõl szülnél,akkor igen sok korababa lenne...Én is 31hetes vagyok,de még szerencsére nem vizesedek.De a dokidnak mindenképp említsd meg majd!

Vizesedés akármikor lehet.Ettõl nemfogsz szülni...:) Az baj lenne ha ettõl szülnél, akkor igen sok korababa lenne...Én is 31hetes vagyok, de még szerencsére nem vizesedek.De a dokidnak mindenképp említsd meg majd!
Magában a vizesedés még nem feltétlenül jelent gondot. Mérd meg a vérnyomásod és ha az magasabb az eddigieknél, akkor sürgõsen beszélj a dokiddal.
Szia! Én is 31 hetes múltam, és most 1 hete a bokám nagyon vizesedik. Gondolom a melegtõl is... Biztos, hogy ettõl nem fogsz szülni, de ha vérnyomás-emelkedés is jön hozzá, akkor doki! Jó egészséget!
Szia. Én most járok a 34. hétben , de már kb. 25 hetes korom óta van víz rajtam. Most ebben a melegben nagyon be vagyok dagadva, de a vérnyomásom tökéletes, így addig nagy gond nincs. Feltétlenül méregesd, ha teheted naponta háromszor a vérnyomásod. Amíg az nem emelkedik, önmagában a vizesedéssel nincs még nagy baj. Gyakran legyen a "magasban" a lábad, így pihentesd.
Szia! Én a 28. héttõl vizesedtem, ez még önmagában nem baj, csak nagyon kellemetlen! Akkor van baj, ha emellé még a vérnyomásod is magas, és fehérje van a vizeletben, mert az már terhességi toxikózishoz vezethet! Nekem 2 naponta mérte a vérnyomásomat a háziorvosom (sajna hiába van vérnyomásmérõm, digitális csuklós, és ezt nem fogadta el, mert állítólag nem mér valós értéket), és hetente nézte a védõnõm a vizeletemet, hogy nincs-e benne fehérje.

Kismamák a terhesség alatt a pocakotokon kivûl melyik testrészetekre hiztatok többet? Ez a hizas minden esetben zsír, súlytöbblet vagy itt is lehet a szövetek között víz? Egyébként hány kg hiztatok? Mennyi idõ után fogytatok vissza?

Legjobb válasz:
Én a fenekemre és a combomra, ez tipikus szokott lenni babásodáskor, mások mellre híznak. Nekem az alig nõtt meg, eleve kis méretekkel áldott meg a sors odafent. Ha vizesedés van, azt úgy veszed észre, hogy ha benyomod a duzzanatot, ott marad az ujjad lenyomata. A harmadik trimeszterben gyakori a vádli és bokaduzzanat a megnövekedett nyomás miatt. Ha azonban ehhez magas vérnyomás és fehérje a vizeletben társul, az toxémia jele lehet, ilyenkor nemcsak egy helyen hízhatsz, hanem hirtelen mindenfelé elkezdhetsz vizesedni. Az azonnal orvosi beavatkozást igényel. Amúgy aki eleve soványabb volt, az picit többet is hízhat, akár 15-20 kg-ot is, aki eleve kicsit teltebb volt, az általában kevesebbet, de nincs erre aranyszabály. Érdemes nem kettõ helyett enni és változatosan étkezni, így elkerülhetõ a felesleges hízás és csökken a gesztációs diabétesz esélye. Én úgy 13-14 kilót híztam eddig, a 33. hétben vagyok. Nem látszik rajtam, hogy nagyon híztam volna, egy nadrágmérettel kellett csak nagyobb a szokottnál, a hasam jó nagy, fõleg ott nõttem meg, de a fenekem, combom is kissé. Nem félek attól, hogy nem fogyok vissza, csak oda kell figyelni az étkezésre, legyen mozgás is és nem lesz baj.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én a fenekemre és a combomra, ez tipikus szokott lenni babásodáskor, mások mellre híznak. Nekem az alig nõtt meg, eleve kis méretekkel áldott meg a sors odafent. Ha vizesedés van, azt úgy veszed észre, hogy ha benyomod a duzzanatot, ott marad az ujjad lenyomata. A harmadik trimeszterben gyakori a vádli és bokaduzzanat a megnövekedett nyomás miatt. Ha azonban ehhez magas vérnyomás és fehérje a vizeletben társul, az toxémia jele lehet, ilyenkor nemcsak egy helyen hízhatsz, hanem hirtelen mindenfelé elkezdhetsz vizesedni. Az azonnal orvosi beavatkozást igényel. Amúgy aki eleve soványabb volt, az picit többet is hízhat, akár 15-20 kg-ot is, aki eleve kicsit teltebb volt, az általában kevesebbet, de nincs erre aranyszabály. Érdemes nem kettõ helyett enni és változatosan étkezni, így elkerülhetõ a felesleges hízás és csökken a gesztációs diabétesz esélye. Én úgy 13-14 kilót híztam eddig, a 33. hétben vagyok. Nem látszik rajtam, hogy nagyon híztam volna, egy nadrágmérettel kellett csak nagyobb a szokottnál, a hasam jó nagy, fõleg ott nõttem meg, de a fenekem, combom is kissé. Nem félek attól, hogy nem fogyok vissza, csak oda kell figyelni az étkezésre, legyen mozgás is és nem lesz baj.
Én is a popsira, combra híztam, ész nagyon vizesedtem is. A hízás oka inkább a zsír volt, nem a víz, bár az is biztosan nyomott a mérlegen. Összesen 18 kg-ot híztam, 50 kg-al kezdtem a várandósságot és 68-al mentem szülni. Most 7 hónapos a kislányom és most vagyok 56 kg. Most kezdtem el a napi rendszeres tornát, várom, hogy mikor lesz eredménye, remélem, hogy az a maradék 6 is hamar lemegy most már.
Én is csípõre, combra híztam, 56 kilóról indultam, kb. 72 voltam szüléskor, most 2 hónapos a kislányom, 64 kiló vagyok (akkor van tejcsim, ha egész nap eszek...) De majd lefogyok szopi után :)
Fenék, comb...:S És a combomon ez karfiol formájában nyilvánul meg. A 30.hétnél tartok és 8kg jött fel eddig. Mások nem látják annyira, vagyis mindenki azt mondja, hogy csinos kismama vagyok, csak a hasam nõ, de én a tükörben ruha nélkül látom a szörnyû valóságot.:D Most pedig elkezdett vizesedni a bokám is. Majd lemegy. A baba egészsége a legfõbb és, hogy tudjak szoptatni, ráérek majd diétázni szopi után...

Minden esetben a mellbimbónak kell fájnia terhesség esetén? Inkább oda irányul a fájdalom?

Legjobb válasz: Sok esetben igen, nekem a környezetemben sok kismama van mostanában és 5-bõl 3 errõl panaszkodott. De szerintem nem feltétel. Lehet, hogy csak késõbb érzed.

Sok esetben igen, nekem a környezetemben sok kismama van mostanában és 5-bõl 3 errõl panaszkodott. De szerintem nem feltétel. Lehet, hogy csak késõbb érzed.
Ez nem mindenkire igaz, mint az hogy van akinek hányingere, rosszullétei vannak az elején, s van aki semmit nem tapasztal a tünetekbõl. 36 hetes vagyok, s egyszer nem fájtak a melleim, nem feszülnek, nem szúrnak, de meg sem nõttek, el sem szinezõdtek a mellbimbóim.
Szia! A terhességem 3. hónapjában éreztem, hogy kicsit fájdogál a mellem. De nem a mellbimbóm, hanem inkább az egész mellem, olyan nehéz lett feszült, de jobban csak akkor éreztem fájdalmat ha hozzáértem. Pár hét alatt nekem el is múlt. Nekem a mellbimbóm nem fájt eddig, csak eléggé kiszáradt. Az elején nem tudtam mit kezdjek vele, elkezdtem kenegetni testápolóval, azóta jobb. Fájdalmam azóta sincs.
A mellbimbóm eddig még nem fájt, nem is égett. Csak az egész mellem érzékeny, ha valami hozzáér vagy ráfekszem. 8 hetes kismama

Terhességi toxémia esetén MINDIG magas a vérnyomás?

17 hetes terhes vagyok, nem vizesedek (az orvosom szerint ilyenkor még nem vizesednek a toxémia miatt), a vérnyomásom 100/60, de inkább az alatti, naponta mérem, sose ment még 110/70 fölé (ez volt a legmagasabb érték, amit mértem), a vizeletemben azonban már többször találtak fehérjét. A n?gyógyászom szerint nem lehet felfázás, mert akkor fehérvérsejt lett volna benne. El?ször arra gondolt, hogy a hüvelyemb?l került bele váladék a vizeletembe és arra kért, töröljem jó szárazra a hüvelybemenetet. Nagyon vigyáztam mintagy?jtés közben, ezért szinte kizárt, hogy a hüvelyemb?l került volna bele a vizeletmintába a fehérje (0.3g/l). Ezen kívül még van benne keton (2 mmol/l) és bilirubin (8.5 umol/l) is. Mit?l lehet? Hízni nem hízok, fogytam 3 kilót, most sikerült visszaszednem egyet nagy nehezen, nem vagyok cukorbeteg, csak PCO szindrómás és ez a második terhességem, els? problémamentes volt.

Legjobb válasz: épp ma voltam vérvételen és vizeletvizsgálaton, 24 hetes vagyok. Nekem is van fehérje a vizeletemben, meg is ijedtem, mert az elõzõ terhességem vége felé már nagyon fenyegetett a toxémia. Most azt olvastam, hogy a toxémia MINDIG magas vérnyomással jár, az igazán veszélyes a babára a magas vérnyomás és nem a vizesedés, vagy a fehérje. Nem mondom hogy nyugodj meg, de a dokid miért olyan biztos benne, hogy nem vagy felfázva? (a keton jelenléte zsíranyagcsere zavarra utal, a bilirubin meg vérre. Ami ugyancsak felfázásra utal)

épp ma voltam vérvételen és vizeletvizsgálaton, 24 hetes vagyok. Nekem is van fehérje a vizeletemben, meg is ijedtem, mert az elõzõ terhességem vége felé már nagyon fenyegetett a toxémia. Most azt olvastam, hogy a toxémia MINDIG magas vérnyomással jár, az igazán veszélyes a babára a magas vérnyomás és nem a vizesedés, vagy a fehérje. Nem mondom hogy nyugodj meg, de a dokid miért olyan biztos benne, hogy nem vagy felfázva? (a keton jelenléte zsíranyagcsere zavarra utal, a bilirubin meg vérre. Ami ugyancsak felfázásra utal)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Azért, mert felfázás esetén FEHÉRVÉRSEJT és nem fehérje van a vizeletben. Elõször én is erre gondoltam, csak mivel sosem voltam jó biológiából, keverem a kettõt. Pedig milyen hasznos lenne... Meg mondjuk egy kismama könnyebben felfázik, ezért is kérdeztem tõle, hogy nem lehet-e kezdõdõ felfázás. Azt mondta, teljesen kizárt, de a terheléses vércukornál (még 9 hét) akar nézetni egy bilirubin szintet, mert nem érti. Elsõ babámmal nem volt semmi gondom, csak gyorsan kinyílt a méhszájam és végül megindult elõbb a szülés, de ezt leszámítva teljesen problémamentes volt, akkor is ilyen volt a vérnyomásom, nem terhesen is 100/60 körül szokott lenni, szóval nem változott.
A kérdező hozzászólása: Ja, igen: egy problémám volt az elsõ terhességemmel, a 7. héten felfáztam, vesegyulladásom volt és vér volt a vizeletemben. Kaptam rá antibiotikumot, másnapra elmúlt, a lányomnak se lett tõle baja. Akkor nem néztek bilirubint, csak azt, hogy fehérvérsejt (vagyis nem fehérje) van a vizeletemben. A mostani babával elõzõleg nem volt sem keton, sem bilirubin a 7 hetes vizeletben, a fehérje ugyanúgy 0.3 g/l volt, mint most.
szerintem hívdd fel a védõnõdet ha olyan aki segít. Õ tud adni beutalót további vizsgálatokra. Én is beszéltem az enyémmel és holnap megyek hozzá, mert azt mondta hogy elõbb kell egy kontroll labor, utána meg egy urológiai kivizsgálás... nekem volt fehérje és fehérvérsejt is a pisimben. Szerintem mindenféleképp vizsgáltasd Te is ki magad. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Hát az a baj, hogy nekem a védõnõm sem olyan. :( A doki meg elintézte annyival, hogy a 26 hetes terheléses cukornál szóljak rá, hogy nézzenek egy bilirubint is, de annyi. Majd megyek háziorvoshoz, esetleg kérem, hogy írjon fel Monuralt, hátha tényleg csak egy gyulladás.
A toxémia nem jár mindíg magas vérnyomással. Általában 20. hét után jelentkezik és fehérjevizelés, magas vérnyomás, ödéma ajelei, amik jelentkezhetnek együtt, vagy külön-külön is. A fehérje jelenléte semmiképp nem jó. Tuti hogy nem volt szennyezett a vizelet. Bocsi, nem kötekedéképpen, de toxémiagyanú miatt sokat ellenõrizték nekem is. Én így csináltam. Fürdés után megtörölköztem, aztán a kádban vagy a zuhanyzóban állva pisiltem. egy picit kiengedtem és utána vettem a mintát. Így középsugaras vizeletminta lett ami 99% hogy tiszta. A bilirubin jelenléte májelégtelenségre is utalhat, ami szintén lehet a toxémia jele. Persze biztos lehet ezer más dologtól is, de én tuti addig járnék az orvosom nyakára míg a végére nem járnák. A minimum hogy meg kell ismételni a vizeletvizsgálatot. Remélem nem lesz gond.
A kérdező hozzászólása: Hát a dokim most megy szabira, 9 hét múlva akar újabb vizeletvizsgálatot a 26 hetes terheléses cukorvizsgálattal (több helyen az is elõbb, a 24. héten van), akkor nézet majd bilirubint is. Szerintem azért elmegyek a háziorvosomhoz (BP másik végén rendel, de csak benne bízom), ha hazatér a szabijáról. A védõnõnek én szóltam, hogy viszek majd vizeletet, azt mondta, szükségtelen, nézze az orvos. Róla ennyit, õt még leváltani sem lehet, mert ugye a védõnõ nem választható...
A kérdező hozzászólása: Vannak fejlemények! Most már a 32. héten vagyok, a vizeletfehérje 0.1 g/l-re csökkent, a vérnyomásom kicsit magas, 110/70 (eddig 100/60 volt), de fölé nem megy most sem. Nem dagad a lábam, sehol nem vizesedek, szóval valószínûleg nem toxémia. Ráadásul már több kismamával (nyolccal vagy kilenccel) is találkoztam a Honvéd kórházban és mindnél találtak vizeletfehérjét, kettejük kivételével senkinél sem talált fehérjét a védõnõ. Nálam a legutóbbi alkalommal minimális mennyiséget látott, most még annyit sem. :)

Mehen kivuli terhesseget barmilyen teszt kimutat? Egyaltalan minden esetben kimutatja a teszt a terhesseget?

20.-an volt a nemvart elso napja. (Remeltem is hogy nem jon meg) Aztan ma megis megjott :( Viszont nagyon faj a derekam (mar egy hete) es most mar a hasam alja is. Elso terhesseg elott mindig gorcsoltem ilyenkor, de miota megvan a fiam azota nem csak most. De ez most kegyetlen. Igy kicsit aggodom! Elore is koszi az ertelmes valaszokat :) !

Legjobb válasz: ki kell hogy mutassa a teszt, ez hormon- és nem helyfüggõ. ha ez sem nyugtat meg, nyugodtan fordulj orvoshoz, az a dolguk, hogy segítsenek (ha csak szóban is).

ki kell hogy mutassa a teszt, ez hormon- és nem helyfüggõ. ha ez sem nyugtat meg, nyugodtan fordulj orvoshoz, az a dolguk, hogy segítsenek (ha csak szóban is).
Hogy érted, hogy minden teszt? Egy teszt nem mutatja ki, hogy hova ágyazódott be! Ha megjött rendesen, akkor nem vagy terhes! Ezt most csak egy ilyen ciklus. Én pl. évekig meg sem éreztem a mensim, aztán egyszer csak elkezdtem görcsölni. Eltartott hónapokig, aztán megint semmi!
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy vannak fals tesztek is. De pl. ha mehen kivulim van akkor azt ki tudja mutatni a teszt? :) Bocsi, ha kicsit zavarosan fogalmaztam :)
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nem mutatja ki hogy hova agyazodott be. De ha veszek egy tesztet, hogy lassam nem-e mehen kivuli all fenn akkor tok mind1 milyen tesztet veszek? (A mehen kivulinel egyik tunete, hogy verzel de a teszt pozitiv) Ezert is veszelyes. Es mi ismet probalkoztunk igy kicsit parazom :)
Lehet, hogy én vagyok homály de még mindig nem tiszta! Kedjük az elejérõl, mert ahogy látom neked sem mindent tiszta. Szóval a teszt ugyanúgy pozi lesz, ha méhenkívüli a terhesség, mintha nem az lenne. És nem feltétlen jár vérzéssel. Unokatesómnak két hónapja volt, neki begörcsölt a petefészke körül úgy, hogy alig bírt felkelni. De nem vérzett. Szóval sajnos nem lehet tudni, hogy hova ágyazódott be. Én többek között azért is mentem viszonylag korán dokihoz, ahogy pozi lett a tesztem! Továbbra is mondom, ha neked nega a teszted és rendes vérzésed van, akkor csak erõsebb mensi. Ha annyira fáj, hogy nem bírsz kiegyenesedni, akkor menj dokihoz!
volt méhenkívülim, de nem teszteltem, mert idõre jött meg a menzim, 0 fájdalommal, de idõben el is múlt. aztán megjött megint, nagy fájdalommal nagyon erõs vérzéssel kb 6 napig, majd további 1 hétig barnáztam. ekkor mentem dokihoz, de hétvége lévén nem tudtak ultrahangozni. Hétfõre szétrobbant a petevezetékem---> majdnem 5 órás életmentõ mûtét, de esküszöm az utolsó pár napban már nem fájt annyira ( talán azért sem erõltették a dokik az UH-t. Állítólag a terhességi teszt épp úgy kimutatja mint a rendes terhességet.
A kérdező hozzászólása: Ok. Akkor veszek egy tesztet :) Mar epp venni akartam, mert remenykedtem, de kozben megjott. Viszont mint mar irtam nagyon fajt es mar azelott vagy egy hetig a derekam is fajt. Az ejjel szurt a petefeszkem es fajt a vegbelemnel is :((( Nagyon remelem, hogy megsem mehenkivuli es az elso HSZ ironak lesz igaza es ez most csak egy nehezebb havi mert mehen kivulit nem szeretnek... Koszi szepen az eddigieket mindenkinek!!!!

Van olyan, akinek a terhessége alatt megjott a mensese és ugyanolyan volt mint normális esetben?

tehát nemis tudta hogy terhes...és ha igen akkor még hányszor jott meg?

Legjobb válasz: Elõfordulhat h a terhesség elsõ hónapjában ugyanugy meg van a menstuáció

Elõfordulhat h a terhesség elsõ hónapjában ugyanugy meg van a menstuáció
Terhesség alatt nincs peteérés, nincs menzesz. Mert a terhesség alatt jelen lévõ hormonok megakadályozzák. A terhesség elsõ 7-10. napjában kevés barnás folyás lehetséges, mivel ekkor ágyazódik be a zigóta.
terhesség alatt nem jöhet meg. vagy csak azt hiszi az illetõ hogy terhes és mégse...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!