Találatok a következő kifejezésre: A terhesség mennyi idővel (296 db)

A nögyógyász a terhességet mennyi idő után tudja megállapítani? Amikor a teszt mutatja már vagy elötte?

Legjobb válasz: Szia! Az a vizsgálattól függ. BHCG vérvétellel a nemvárt menses elõtt 1-2 nappal már kimutatható a terhesség. A teszt kb ezután pár nappal lesz pozitív.(Vagyis az esedékes menses elsõ napján már érdemes lehet tesztelni. Ultrahanggal ehhez képest kb egy hét múlva láthat már felritkulást, két hét múlva szívhangot, de itt sokat számít, milyen gépe van, hasi vagy hüvelyi UH, és a doki tapasztalata. Hagyományos kézi vizsgálattal maximum egy határozott "talánt" tud mondani, mert a méh észrevehetõen csak jóval késõbb nagyobbodik meg.

Szia! Az a vizsgálattól függ. BHCG vérvétellel a nemvárt menses elõtt 1-2 nappal már kimutatható a terhesség. A teszt kb ezután pár nappal lesz pozitív.(Vagyis az esedékes menses elsõ napján már érdemes lehet tesztelni. Ultrahanggal ehhez képest kb egy hét múlva láthat már felritkulást, két hét múlva szívhangot, de itt sokat számít, milyen gépe van, hasi vagy hüvelyi UH, és a doki tapasztalata. Hagyományos kézi vizsgálattal maximum egy határozott "talánt" tud mondani, mert a méh észrevehetõen csak jóval késõbb nagyobbodik meg.
Nekem már 4 nap késés után kézzel (uh elõtt) megvizsgálva mondta, hogy na itt szerinte baba van. Úgy is lett, látszott a petezsák!
Én kilencszer voltam már terhes, sajnos csak 4 gyerekem tudott megszületni a többit elveszítettem de nekem a doki mindet már az 5. héten biztosra mondta, pedig csak kézzel vizsgált mert nem volt uh-ja.

Egy hónap múlva még meg lehet szakítani a terhességet? Mennyi ideig lehet?

Legjobb válasz: 12 hétig lehet. Attól függ, most hány hetes vagy.

12 hétig lehet. Attól függ, most hány hetes vagy.
És persze gyilkosság!
Ha tegnap volt szex, még 72 órás tablettát is bevehetsz. Az abortusz egy mûtét, kockázatokkal, nem játék.
Neked aztán sok eszed van, az ilyen minek szexel, arról nem is beszélve, hogy keféltél lehet terhes vagy és máris azon gondolkodsz meddig ölheted meg.Undorító.Jó lenne ha legalább utána olvastál volna ha már szexelsz, ha tegnap feküdtetek le még nem vagy terhes nem rögtön termékenyülsz meg.
Tutira szõke a csaj :) (elnézést kérek az értelmes szõke csajoktól) Egy szöszi
Meny el 1 gyogyszertarba es vegyel 1 terhesegi tesztet.
A kérdező hozzászólása: jól van, ezekkel tisztában voltam, én csak annyira voltam kíváncsi, hogy egy hónap alatt ki lehet-e mutatni, hogy terhes vagyok-e.ha ennyiben nem vagyok biztos, akkor ne legyek már hülye. ettõl függetlenül köszönöm a válaszokat!
Jaj! Légyszi olvass már el egy általános iskolai biológiakönyvet! És addig ne szexelj légy szíves, amíg a legalapvetõbb dolgokkal sem vagy tisztában!
Egy napos? Mihez képest? Nem túl sokat tudsz te a terhesség számításáról.... Egy napja volt aktus? Akkor egyáltalán nem is biztos, hogy terhes vagy... Amúgy tudj róla, hogy a fogantatás idõpontjában már 2 hetes a terhesség hivatalosan, igen, ilyen "furán" számolják. :) De csak 4-5 hetesen lehet legkorábban kimutatni - elõször teszttel, utána ultrahanggal. De mondom, ha egy napja volt aktus, akkor egyáltalán nem biztos még semmi...
A kérdező hozzászólása: onnan, hogy tegnap szexeltem.
A kérdező hozzászólása: egy napos, csak hogy át tudjam gondolni, azért kérdeztem.
Hát ha már az 5. hónapban vagy, akkor tuti nem. Az utolsó menstruációtól számítva 12 héten belül, de számolni kell azzal, hogy több hét várakozási idõ is lehet, tehát ha 11 hetesen jelentkezel abortuszra, már késõ lesz...
Mihez képest?
72 órás tabletta???
Egy napos? Honnan tudod?

Győri kismamák 6 hetesen kihez jártok orvoshoz? Hogy viselitek a terhességet? Mennyi időt kell várni a terhesgondozáson és az ultrahangon? Régen több órás volt..

Legjobb válasz: Én a Lendvai Viktorhoz járok! nagyon kedves megértõ és fiatal!:) én már a 39.hétben vagyok, mindez idáig dolgoztam, szóval én egész jól bírom, csak ez a meleg...:) mivel van sorszám ezért nem kell olyan extra sokat várni. én mindig 3/4 7 körül mentem Uh ra és fél 8ra már végeztem is. bár van olyan h elromlik ez az és akkor rámegy az egész délelõtje az embernek a várakozásra. Boldog baba várást!:):)

Én a Lendvai Viktorhoz járok! nagyon kedves megértõ és fiatal!:) én már a 39.hétben vagyok, mindez idáig dolgoztam, szóval én egész jól bírom, csak ez a meleg...:) mivel van sorszám ezért nem kell olyan extra sokat várni. én mindig 3/4 7 körül mentem Uh ra és fél 8ra már végeztem is. bár van olyan h elromlik ez az és akkor rámegy az egész délelõtje az embernek a várakozásra. Boldog baba várást!:) :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az információt..... Kislány vagy kisfiú lesz a babád? Ez a meleg valóban katasztrófa...
Kisfiú!:) :) és nagyon szívesen, ha bármi kérdésed van még szívesen válaszolok!:)

Mennyi az esélye annak hogy ha szeretkezés után az óvszerben lévő ondót vissza öntöm a hüvelyembe össze jöjjön a terhesség? Mennyi ideig él a gumiban?

Nem kérek negatív hozzá szólást tudom, hogy morbid és gusztustalan.

Legjobb válasz: Nem túl sok, annak kell az a "löket" is. Akkor már inkább lyukaszd ki a gumit.. Véleményt a kérésedre nem írok, de megvan..

Nem túl sok, annak kell az a "löket" is. Akkor már inkább lyukaszd ki a gumit.. Véleményt a kérésedre nem írok, de megvan..
Szerintem kicsi az esélyed. De akkor minek a gumi?? Vagy át akarod vágni a párod? Ez nem morbid és gusztustalan, hanem tisztességtelen. Akarata ellen apává tenni....
(tényleg az. és az inkorrekt kimaradt.) ha applikátort használ az illetõ, akkor talán.
Ha így akarsz teherbe esni, akkor ajánlom, hogy fecskendõvel szívd ki a spermát a gumiból, és jó mélyen tedd fel a hüvelyedbe, és egy jó erõset nyomj rajta! Patikában kapsz ingyen fecskendõt! :D Amúgy elég érdekes kérdés......
:O hát...nem is tudom..de aki védekezik vagyis gumit húz, az azért teszi, mert nem akar apa lenni. Számomra ez egyértelmû. Nem szívesen írom, de ez nem fer a részedrõl...mondhatni hazugságra fogod építeni a jövõtöket. Ha lesz egyáltalán, és nem hagy faképnél amiért teherbe esel...
14:02-es vagyok. Kedves 14:45! Tisztelem a véleményedet. A kérdezõnek írtam hogy ne tegye. Ebbõl következtetni lehet hogy nekem mi a véleményem errõl. Persze nem ordenáré stílusban írtam, lehet ezért nem értetted. Mellesleg idézem a kérdezõt : " Nem kérek negatív hozzá szólást tudom, hogy morbid és gusztustalan. De fontos! " Minden jót neked!
Én úgy tudom az óvszerben spermaölõ anyag van. A legtöbben legalábbis. Persze nem 100% hogy el is pusztul mind, de nem sok esélyt látok rá hogy így életben marad valami is. "Ne ítélj hogy ne ítéltess" ... én nem ítélkezem, de ne tedd! :)
Ti meg még adjatok tippeket neki... Én nem segitenék tönkretenni egy életet.
a ne ítélj, hogy ne ítéltess..k.va szépen hangzik... eddig csak hülyéktõl hallottam, akiknek nincs értékrendjük és markolatig be vannak sz.rva a másik véleményétõl. normális ember nyugodtan ítélje vagy utasítsa el a hülyeséget és az aljasságot. azzal ugyanis, azt kell tenni.
Te vagy akinek gombája van?
Figyu! Ha kérdezel, akkor igazán lehetnél ennél egyenesebb is. Miért nem mondod el, hogy miért kérdezed? Ha titok, akkor meg tartsd meg magadnak és ne hozd hátrányos helyzetbe azokat, akik tényleg fontos és lényeges kérdéseket tesznek föl!! Te kérdeztél, õk (mi) csak válaszoltak!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az értelmes válaszokat! Mindenkinek igaza van aki elítél de aki nem tudja hogy miért kérdezem ne ítélkezzen!
Itt sokan azt hiszik, hogy a csaj át akarja verni a pasit. De mi van, ha nem? Volt nemrég egy olyan kérdés, hogy teherbe eshetek-e ha gombám van. Akár az a kérdezõ is lehet és az sem kizárt, hogy a párja (is) mindennél jobban szeretne babát és még ezt a hónapot sem akarják kihagyni. Ezért "erõlködnek" mindennel. Nyilván egyszerûbb lenne ha leírná, hogy mi a helyzet. (ja, és kösz, hogy lepontoztatok amikor megkérdeztem, hogy õ-e az aki beteg)
Nem tudom, nem is érdekel a pszichológiája, majd a terapeutájával egyeztetnek. Viszont az jutott eszembe, hogy mindig mennyire szánalmasak voltak férfiak, akik nõket erõszakoltak meg. Elcseszett típus, akinek így lesz szex. Itt, a felvetett kérdés is a megerõszakolás egy formája, csak nem erõfölény kell hozzá, hanem taktika. Azt nem tudom, hogy a spermadonor mennyire eszes férfi de egy közepesen rátermett ügyvéd már fájintos kis pert tudna csinálni a dologból. (ha van gyerek és ha napvilágra kerülnek a részletek, természetesen)
Engem azért érdekelne, hogy miért tennél ilyet...Nem akarok itélkezni feletted, inkább vmi olyasmire gondolok.hogy nem találtad meg az igazi párod az életben és talán nem az "apukával akarsz kiszúrni, hanem csak babát szeretnél, ha már nics társad...De ha így van, még megtalálhatod azt, akivel egy teljes igaz családot alapíthattok!
mindegy sztem hogyan fogalmazunk, hogy a kérdezõ nem kér negatív válaszokat...de végülis mindenkinek joga van elmondania a véleményét...és végülis miért is ne mondaná el az ember, háta jobb belátásra bírjuk az olyanokat akiknek fogalmuk sincsen hogy mit vállalnak ezzel magukra. Elõttem is leírták...az ilyen nem akarásnak csak nyögés lesz a vége...és nem feltétlen a fiataloknak lesz rossz, hanem a "nagyszülõknek", és persze a gyereknek. De leginkább a születendõ gyermek fogja a kárát látni. Véleményem szerint...és persze a tapasztalatok is ezt mutatják, de az olyan apa vagy anya nem szereti annyira a nem kívánt gyerekét, mint az olyan aki eleve akarta. Legalább 70%-uk teherként tekinti..mint egy véletlen "botlást". Lehet h te akarod meg szeretni is fogod, de az apja nem biztos. És egy gyereknek 2 szülõ szeretetére van szüksége.
15.01, neked is minden jót. dehogynem, értem én az ordenárét is meg a Kazinczy verseny díjasainak írásait is. egészen jól kódolom. (még egy másik érdekes a formán kívül: tartalom)
csak megtörtént eset...:( Barátnõmnek egy éves kapcsija volt. Gumival védekeztek, a srác nem akart még gyereket, ezér tvédekezett. De a csaj viszont a babával akarta meg fogni a barátját. Igy az óvszert ( fogalmam sincs hogy maradt nála) haza vitte. Ahogy elõttem irták, egy fecskendõ segitségével, magába "lövelte" az ondót. Babás lett. A csaj akkor 16 a srác 19 éves volt. Amikor kiderült hogy terhes, hatalmas botrány tört ki. Megszületett a pici, de még a terhesség elején szét mentek. Mivel nem szoptathatta a babát ( valami oknál fogva nem volt teje) igy az apa, már akkor meg fogadta ellfgoja venni a babát és õ fogja felnevelni. Igy is lett, mivel megvolt az oka hogy el vegyék a csajtól. Azóta az apuka neveli, látástól vakulásig dolgozik, robotol, és az anyukája testvérei segitségével együtt nevelik a picit. Erre inkább nem is irok semmit, milyen viselkedés z. Ezzel nem magatoknak, hanem a kis ártatlan babának teszitek tönkre az életét....
De nem mindegy, hogy fellöveli valami vagy felöntöd
A kérdező hozzászólása: de ha kilyukad a gumi attól lehet terhes az ember így akkor a benne lévõ cucctól is ...
Kis pici tévedésben vagy te is...és azok is, akik az ítélkezéstõl tartanak. Miért kéne nekem tudnom, hogy miért kérdezed? A felvetésben elég információ van, hogy ezt valaki elutasítsa és nem szükséges az önéletrajzod hozzá. Alapvetõen nagyon aggályos morális kérdést vetettél fel, amit ráadásul ostobán moderáltál végig. Kicsit hiteltelen, hogy viselkedés órát tartasz a többieknek.

Meg kell szakítani a terhességemet, mennyi idő múlva eshetek teherbe?

Legjobb válasz: 3hónapot szoktak javasolni. Nagyon sajnálom!

3hónapot szoktak javasolni. Nagyon sajnálom!
A kérdező hozzászólása: a 12. hetin még minden rendben volt, a genetikai uh-n derült ki hogy baj van, meg az AFP is magas volt. Valószínüleg meg kell szülni a babát, hiába olyan pici, már nem vehetik el sima mûtéttel.
csak azt nem értem, h voltál már jó pár uh-n, többek között genetikain is, amit 4d-ben csinálnak, eddig nem tûnt fel senkinek?
az elsõ vagyok, ez nagyon szörnyû. Még rosszabb, mintha az elsõ trimeszterben történik, mert gondolom már érezted a mozgását. és gondolom a terhességmegszakítás sem fél órás mûtét lesz. Tényleg nagyon sajnálom, és kívánom, h a következõre ne kelljen túl sokat várnod, és hogy teljesen egészséges legyen. Nem is tudom, hogy lehet ezt a tudatot elviselni.
A kérdező hozzászólása: Súlyos fejlõdési rendelleneséget találtak, 21 hetes vagyok a baba méretei 17 a végtagjai 13 hetesnek felelnek meg.30000-bõl 1 ilyen van.
Az egyik ismerõsöm 39 éves, ikerterhessége volt. Rendellenesség miatt elvették mûszeresen a babát, utána megjött 1 mensije és a következõ már nem. Azóta egy gyönyörû szép kisfia született, aki teljesen egészséges. Az ismerõsöm magas vérnyomásra gyógyszer kapott, meg vitaminokat írt fel a doki, semmit nem volt hajladó beszedni.
Nekem elhalt terhességem volt. Nekem 1 hónap telt el azóta, de nagyon lassan telik az idõ. Az orvosom 6 hónapot mondott, a kórházban 3 hónapot modtak.
kérdezd meg az orvost mit javasol, az enyém 6honapot ajánlot, de végül 4-5be egyeztunk meg, mi történt a babával?hogy meg kell szakitani
Együtt érzek veled! Mi ki egyeztünk 2 mensibe a dokival, de mégis csak a 4 után estem teherbe. A szervezeted ugyis tudja mit akar!
Csalakozom az elõttem szólóhoz. Nekem is 3 hónapot mondtak, én is uebben a cipõben járok. Egyébként orvostól függ, van aki a 6 hónapot javasolja.
Fogadd õszinte részvétemet, nekem sajnos két ismerõsöm is így járt és meg kellett szülniük a babát. Mind a ketten egy éven belül ismét állapotosak lettek! Szerintem inkább most kelljen megszakítani a terhességedet, mint hogy egy nagyon beteg gyermeket kelljen felnevelned! Szorítok, hogy minden simán menjen! 21 hetes kismami, aki a harmadik babáját várja (Sajnos nekem is volt egy vetélésem, de az még az elsõ trimeszterben)

A terhesseg mennyi ido utan vevodik eszre? Hany honaposan?

es milyen "helyen" kezd noni a pocak?

Legjobb válasz: Ezalatt azt érted, hogy mások mikor veszik észre? Szerintem általában félidõ körül, de szûkebb környezetemben kétszer is volt példa arra, hogy pl. munkatársak sem vették észre egészen a szülésig.

Ezalatt azt érted, hogy mások mikor veszik észre? Szerintem általában félidõ körül, de szûkebb környezetemben kétszer is volt példa arra, hogy pl. munkatársak sem vették észre egészen a szülésig.
Egyéntõl, testalkattól függ. Én úgy tudtam meg, hogy terhes vagyok, hogy egyszer a boltban megkérdezték, hány hónapos vagyok. Én meg csak röhögtem egyet, majd pár napra csináltam tesztet az pozitív lett, és UH szerint akkor 8 hetes voltam. Igaz én úgy néztem ki, mint egy tehén. Nálam a 8-12 hetes pocak volt akkora, mint másnak 6 hónapos.

A terhesség mennyi idő után mutatható ki a vizeletből? Hány hetes kortól?

Legjobb válasz: fogantatás után 12-14 nappal már szinte biztosan, tehát az elmaradt mensi körül, ami ugye a 4. hét. Feltéve, hogy félidõben volt az ovuláció.

fogantatás után 12-14 nappal már szinte biztosan, tehát az elmaradt mensi körül, ami ugye a 4. hét. Feltéve, hogy félidõben volt az ovuláció.
a tesztek nagy részén az van, hogy ha kimarad a menzi, az utána lévõ napokban már lehet tesztelni, ha félidõben megtermékenyültél, akkor a nemvárt idején biológiailag 2 hetes terhes vagy, de ezt már 4 hetesnek mondják, mert az utolsó menzi elsõ napjától számolják a terhességet (mivel a fogantatás ideje nem biztos)

Ha létrejön a terhesség mennyi ideig kell fennt maradnia a hőnek?

vagy a terhesség alatt végig fennt marad?

Legjobb válasz: :) A szülésig :D

:) A szülésig :D
Szülésig! Szülés után ürül ki a hcg hormon teljesen és akkor áll vissza a normális hõ. Nekem most 37, 4 a hõm. 38 hetes kismami.
na erre én is kiváncsi lennék!
Sziasztok! Nekem a doki azt mondta, az elsõ trimeszterben magasabb a hõ. Mondjuk én nem mértem, csak az elején, mert pár hetesen megfáztam, fájt a torkom, és hõemelkedésem is volt. Kb. 1 hétig mértem minden nap, nem vagyok-e lázas. Üdv mindenkinek, 9 hónapos kisfiú anyukája
szülésig

Hogyan zajlik az abortusz? Milyen előkészületei vannak, onnantól kezdve, hogy az orvos megállapítja a terhességet? Mennyi időt vesz igénybe?

AZ egész folyamat érdekelne!

Legjobb válasz: elmész a családvédelmisekhez, ott beszélgetnek veled, 3 nap múlva visszamész a csekkért, befizeted és amikor mondják befekszel a kórházba. ha nem szültél még, felraknak egy tágítópálcikát és másnap egy kb 15 perces altatás alatt abortusz, aznap délután már hazamehetsz és 6 hét múlva kontrol. ha szültél nem alszol bent a kórházban, ilyenkor nem tudom hogy zajlik a tágítás.

elmész a családvédelmisekhez, ott beszélgetnek veled, 3 nap múlva visszamész a csekkért, befizeted és amikor mondják befekszel a kórházba. ha nem szültél még, felraknak egy tágítópálcikát és másnap egy kb 15 perces altatás alatt abortusz, aznap délután már hazamehetsz és 6 hét múlva kontrol. ha szültél nem alszol bent a kórházban, ilyenkor nem tudom hogy zajlik a tágítás.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!