Találatok a következő kifejezésre: A terhesség mennyi idő után jelentkeznek (30 db)

Mik a terhesség első jelei? Miután együtt voltam a barátommal, mennyi idő után jelentkeznek ezek?

Legjobb válasz: az elsõ jele a terhességnek az, hogy kiírjátok ide kérdésnek, hogy idézem: "SEGÍTSÉG TERHES VAGYOK?".

az elsõ jele a terhességnek az, hogy kiírjátok ide kérdésnek, hogy idézem: "SEGÍTSÉG TERHES VAGYOK?".
Minimum 2 hét. Védekeztetek? Szeretnétek a babát?
google a barátod :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm elsõ:) és nem, nem szeretnénk babát. 2-->nincs kedvem "guglizni". És kiváncsi vagyok személyes tapasztalatokra is:)
Ha friss a dolog, akkor 2 hét múlva tesztelj.

Mik a terhesség előjelei? Mennyi idő után jelentkeznek a "tünetek"?

Gondolok pl. hányás, hányinger, fejfájás, étvágytalanság, stb...

Legjobb válasz: A terhesség elõjelei közül az egyik legkorábban észlelhetõ a „mindjárt meg fog jönni” érzés, ám a menstruáció késik. Evvel egyidejûleg lehet tapasztalni az alhas puffadtságát. Nyilván ezek önmagában nem feltétlenül a terhesség elõjelei. Ehhez még társulnia kell néhány, nem szokványos érzéssel. Egyik ilyen dolog például a szagérzékenység. Bizonyos szagokat, illatokat már jóval korábban megérez a várandós nõ, mint korábban. És nagyon gyakran elõfordul, hogy bizonyos szagoktól egyenesen undorodik, hányinger, hányás léphet föl, ha megérzi. Fõleg a jellegzetesebb, erõsebb szagok esetében, mint például: dohányfüst, vagy a kávé illata. Bizonyos ízekre is így reagálhat a várandós szervezet. A terhesség elõjelei közé sorolhatóak, ha valaki bizonyos ételeket nagyon megkíván, méghozzá olyanokat, amiket korábban nem tartott a kedvencének. Például sóvároghat a zsíros kenyér, szalonna, savanyú uborka után. És ha „megadta a szervezetének” mindezt, ettõl függetlenül nem enyhült ezek utáni vágya. Terhesség elõjelei tekintetében ide lehet még sorolni az indokolatlan fáradtságot, levertséget, aluszékonyságot. Valami olyasmi érzésre kell itt gondolni, mint amikor az emberen nagyon eluralkodik a tavaszi fáradtság. Nehéz nyitva tartani a szemet, az ember arca, végtagjai elnehezednek, és hatalmas nehézség megmozdítani õket. Már korai terhesség idején jellemzõ lehet az emberre az érzékenység, sírás olyan apróságok miatt, ami korábban nem váltott volna ki ilyen reakciót. Külsõleg a terhesség elõjelei lehetnek az alábbiak: felpuffadt, vérbõ alhas, mely már korai terhesség idején sûrûbb vizelési ingert kel; mellek feszülése, megnövekedése, érzékenysége. A mellbimbó udvarának színe sötétebb barnára vált, apró, kiemelkedõ mirigyek jelennek meg a mellbimbó körül. Nem esett szó a reggeli émelygésrõl, hányásról, rosszulléttõl. Ezek a terhesség elõjelei tekintetében nem a legkorábbiak, hanem a terhesség 6.-7. hete körül jelentkeznek, de a 8. héten már egészen rendesen észlelhetõek. De ekkorra már a terhességi tesztek is kimutatták a terhességet. A terhességi tesztek igen nagy biztonsággal kimutatják a terhességet már a menstruáció elmaradásának elsõ napjától, még a legolcsóbbak is. A terhességet ultrahanggal legkorábban a fogamzást követõ 23-25 nappal lehet megállapítani. A terhesség elõjelei tehát, amiket a legkorábban meg lehet érezni, mielõtt az ultrahang vagy a teszt pozitív eredményt adna, az alábbiak: mindjárt megjön érzés, alhasi puffadtság érzés, gyakori vizelés, emlõ elsötétedése, emlõfeszülés, szagérzékenység, ízérzékenység, furcsa dolgok megkívánása, émelygés, indokolatlan fáradtság. Ezek külön-külön nem jelentenek terhességet, de ha három ezek közül észlelhetõ, akkor ezek már lehetnek egy esetleges terhesség elõjelei...

A terhesség elõjelei közül az egyik legkorábban észlelhetõ a „mindjárt meg fog jönni” érzés, ám a menstruáció késik. Evvel egyidejûleg lehet tapasztalni az alhas puffadtságát. Nyilván ezek önmagában nem feltétlenül a terhesség elõjelei. Ehhez még társulnia kell néhány, nem szokványos érzéssel. Egyik ilyen dolog például a szagérzékenység. Bizonyos szagokat, illatokat már jóval korábban megérez a várandós nõ, mint korábban. És nagyon gyakran elõfordul, hogy bizonyos szagoktól egyenesen undorodik, hányinger, hányás léphet föl, ha megérzi. Fõleg a jellegzetesebb, erõsebb szagok esetében, mint például: dohányfüst, vagy a kávé illata. Bizonyos ízekre is így reagálhat a várandós szervezet. A terhesség elõjelei közé sorolhatóak, ha valaki bizonyos ételeket nagyon megkíván, méghozzá olyanokat, amiket korábban nem tartott a kedvencének. Például sóvároghat a zsíros kenyér, szalonna, savanyú uborka után. És ha „megadta a szervezetének” mindezt, ettõl függetlenül nem enyhült ezek utáni vágya. Terhesség elõjelei tekintetében ide lehet még sorolni az indokolatlan fáradtságot, levertséget, aluszékonyságot. Valami olyasmi érzésre kell itt gondolni, mint amikor az emberen nagyon eluralkodik a tavaszi fáradtság. Nehéz nyitva tartani a szemet, az ember arca, végtagjai elnehezednek, és hatalmas nehézség megmozdítani õket. Már korai terhesség idején jellemzõ lehet az emberre az érzékenység, sírás olyan apróságok miatt, ami korábban nem váltott volna ki ilyen reakciót. Külsõleg a terhesség elõjelei lehetnek az alábbiak: felpuffadt, vérbõ alhas, mely már korai terhesség idején sûrûbb vizelési ingert kel; mellek feszülése, megnövekedése, érzékenysége. A mellbimbó udvarának színe sötétebb barnára vált, apró, kiemelkedõ mirigyek jelennek meg a mellbimbó körül. Nem esett szó a reggeli émelygésrõl, hányásról, rosszulléttõl. Ezek a terhesség elõjelei tekintetében nem a legkorábbiak, hanem a terhesség 6.-7. hete körül jelentkeznek, de a 8. héten már egészen rendesen észlelhetõek. De ekkorra már a terhességi tesztek is kimutatták a terhességet. A terhességi tesztek igen nagy biztonsággal kimutatják a terhességet már a menstruáció elmaradásának elsõ napjától, még a legolcsóbbak is. A terhességet ultrahanggal legkorábban a fogamzást követõ 23-25 nappal lehet megállapítani. A terhesség elõjelei tehát, amiket a legkorábban meg lehet érezni, mielõtt az ultrahang vagy a teszt pozitív eredményt adna, az alábbiak: mindjárt megjön érzés, alhasi puffadtság érzés, gyakori vizelés, emlõ elsötétedése, emlõfeszülés, szagérzékenység, ízérzékenység, furcsa dolgok megkívánása, émelygés, indokolatlan fáradtság. Ezek külön-külön nem jelentenek terhességet, de ha három ezek közül észlelhetõ, akkor ezek már lehetnek egy esetleges terhesség elõjelei...
A terhesség elsõ igazi gyanús jele a vérzés elmaradása, elõtte nem igazán vannak olyan tünetek amik egyértelmûen terhességre utalnak. A hányás, hányinger, émelygés, kívánósság, gyakori vizelési inger, szagokra való érzékenység stb. a vérzés elmaradása után 1-2 héttel jelentkeznek.
Gyanújelek Ilyen például a gyakori émelygés és hányinger. Ezek a tünetek utalhatnak gyomorrontásra is. Viszont a gyakori reggeli, vagy egész napos rosszullét már annál inkább feltételezheti a várandósságot. Elõfordulhat egyeseknél, hogy fémes ízt éreznek a szájukban, vannak akik megundorodnak egyes ételektõl, s vannak akik épp ellenkezõleg, egyre gyakrabban szeretnének egy bizonyos ételfajtát fogyasztani, azaz kívánósak lesznek
A legmegbízahatóbb jele a terhességnek a menstruáció kimaradása. Ez sem százszázalékosan biztos, hiszen fiatal lányoknál elõfordulhat a rendszertelen havi vérzés. A gyakori vizelési inger éppúgy feltételezhet terhességet, mint húgyúti fertõzést. A mell növekedése, esetleg bizsergése és igen érzékennyé válása is betölthet figyelmeztetõ jelet, hasonlít azonban az érzés a menstruációt megelõzõ tünetekhez, sokszor jóval erõsebb annál. Némely esetekben elõfordulhat elõtej szivárgás is. A nõk közül sokan kiváltképp fáradtnak érzik magukat.

A terhesség jelei mennyi idő után jelentkeznek az aktus után? És mik azok?

Legjobb válasz: Szia! A terhesség jelei tudomásom szerint kb. 3-4 hetesen jelentkeznek! De ez az utolsó menstruációtól függ. Tesztet is az elmaradt mensi után 1-2 nappal, vagy ha nagyon nem bírod idegekkel akkor elõtte 2-3 nappal csinálj, mert akkor biztosabb az eredmény!

Szia! A terhesség jelei tudomásom szerint kb. 3-4 hetesen jelentkeznek! De ez az utolsó menstruációtól függ. Tesztet is az elmaradt mensi után 1-2 nappal, vagy ha nagyon nem bírod idegekkel akkor elõtte 2-3 nappal csinálj, mert akkor biztosabb az eredmény!
Megint én. Bocsi, de a 2. kérdésre nem írtam. A tünetek: a legelsõ és legbiztosabb a mensi elmaradása, hányinger, szédülés, mellfeszülés, mellfájdalom, enyhe alhasi fájdalom, fáradtság érzet, van akinél hasmenés, ill. elõfordulhat magas láz, torokfájás. De hallottam már olyanról is, hogy valaki az elsõ pár hónapban menstruált, igaz csak keveset kb. 1-1/5 napig. A legbiztosabb a doki, ha nem jön meg és gyanakszol, akkor menj el orvoshoz! Remélem tudtam segíteni!
A mensi elmararadásáig nem jellemzõek a tünetek. Az elsõk közt a mellfájdalom, vizelési inger, hányiger jellemzõ. Csinálj tesztet, és ha nem jön meg, megint, és menj orvoshoz. Ha nem akarsz babát, akkor nem kell adni esélyt a terhességnek!!
igazság szerint vannak elsõ tünetek de senki nem veszi észre.... Van aki azonnal tudja.... pár napig magasabb hõmérséklet a megszokottnál. a DM ben már lehet venni tesztet, nem kell patikába rohannod. Nem szégyen ilyet venni. 6-800 forint körül van az ára, és benne van a használati utasítás is. Szerintem menj biztosra a idegeskedés helyett. Ja! két hetes terhességtõl kijelzi a magzatot, és biztosabb, ha reggeli elsõ vizelettel csinálod meg.

Nekem már sajnos volt 2 abortuszom. Az első 2 éve. A 2dik pedig 6 és fél hete. A párrommal a hétvégén nem védekeztünk lehetek terhes? Mennyi idő után jelentkeznek a terhességi tünetek? Mennyire lesz egészséges a babám ha esetleg terhes lennék?

Legjobb válasz: A terhességi tünetek kb 2 héttel az aktus után jelentkezhetnek, mert a fogantatástól a beágyazódásig kb 1-1,5 hét telik el. szóval a várt mensi környékén érezheted. Ha a baba be tud ágyazódni, akkor már jó, hiszen nem régen volt a mûtét, nem tudni mennyire vastagodik meg a méh nyálkahártyája. De ha nem szeretnél babát, mert gondolom így van, tényleg jobb lenne, ha védekeznél! A teherbeesési esélyeidet csökkented az abortuszokkal, s egyszer lehet, hogy még szeretnél babát!

A terhességi tünetek kb 2 héttel az aktus után jelentkezhetnek, mert a fogantatástól a beágyazódásig kb 1-1, 5 hét telik el. szóval a várt mensi környékén érezheted. Ha a baba be tud ágyazódni, akkor már jó, hiszen nem régen volt a mûtét, nem tudni mennyire vastagodik meg a méh nyálkahártyája. De ha nem szeretnél babát, mert gondolom így van, tényleg jobb lenne, ha védekeznél! A teherbeesési esélyeidet csökkented az abortuszokkal, s egyszer lehet, hogy még szeretnél babát!
Egyetértek az elõttem szólóval. Én 9 hónapja küzdök, hogy teherbe essek. Azt írtad 6 és fél hete volt a 2. abortuszod mert nem tartottál igényt a gyerekre és most azt kérdezed, ha újra teherbe estél egészséges lesz-e a baba? Miért, ezt most nem dobnád el? 2 hónap alatt nem sok minden változhatott...
én elvesztettem 11 hetes magzatom decemberben! 9hónapja küzdök egy babáért és nem jön össze és sokat sirok miatta!én lennék a legboldogabb ha már két gyereken tul lennék de az elsõ se sikerül és te 2t eldobsz mert nem kell?!!!!!!
Ne haragudj hogy negatív véleményt írok, de nagyon felelõtlen vagy!!! 2x volt abortuszod és nem védekezel???? Más foggal körömmel harcol egy egézséges terhességért, bújja a peteérés kalkulátort, az ovu tesztet, a mkroszkópot, és végül sírva fakad mert megjött neki, te meg csak úgy dobálod el a magzatokat??? szégyelhetnéd magad!!!!
Ha már 2x voltál terhes, v.színü tudod, hogy milyen.De ekkora felelötlenséget!!!!!!Sok nö meg szenved, hogy babája legyen.Mi is 11 hónapot vártunk a lányomra.Ne haragudj, de ilyet le sem mernék írni.... Miért nem íratsz tabit???Pláne hogy egyetemista vágy, nem vagy egy h...e gyerek!!!!!!
Persze, csak felelõtlenül dugni a nagyvilágba! Szegény, meg nem született gyerekek... Õket sajnálom, téged meg csak lesajnálni tudlak.
Nem hogy védekezni...még helyesírni sem tud.... Egyetemista?? Ja elsõ éves...vagyis 9 napja ...félévig sem fogod húzni!!! Inkább jártál volna felvilágosító órákra... A legelsõ véleményezõ!!!
Ekkora felelõtlenséget, már ne is haragudj! Szerintem neked nem is kellene 30 éves korod elõtt a gyerek fogalmára gondolni! Egy ilyen felelõtlen nõnek minek gyerek? Én ezzel nem dicsekednék a helyedben, hanem elgondolkodnék! Ha ennyire félsz az újabb teherbe eséstõl, akkor vegyél óvszert, az olcsóbb, mint egy abortusz. Én nagyon abortusz ellenes vagyok!!!
A kérdező hozzászólása: nem is akarom ezt csak en tudom h mi is volt
Kérdésedben az állt hogy a 2.-at azért vetetted el mert kezdted a fõsulit....most meg már nem volt norm.terhesség...jaaaj kicsilány....minket lehet hogy átverhetsz, de a saját lelkiismereted NEM.
A kérdező hozzászólása: hat csak annyit mindenki könnyen eltudott itélni de a helyembe lehet ti se tettetek volna mast ide most mindent nem lehet leirni es nem tudtam kifejteni h miért nem tartotam meg a második babát nem azért mert nem akartam hanem mert nem volt egészseges elkezdtem vérezni és az orovosom javasolta az abortuszt.
A kérdező hozzászólása: az elsõ terhességemnél meg csak 18 voltam és meg nem éretségiztem le ezért nem tartotam meg.a masodiknál meg most 20 de elsõ éves egyetemista vagyok ezért nem válaltam be.
Nézegessél, mit csinálsz: http://www.youtube.com/watch?v=UMe6-A9Hifo
A tesz körülbelül 2-3 hét múlva az aktus után mutatja ki az eredményt.
Ahány nõ, annyiféle tünet, lehet hogy észre sem veszed, de az is lehet, hogy mindegyik tünet érinteni fog téged. Én az utóbbi típus voltam, és 1 hónap után jelentkezett a hányinger.

Mennyi idő után jelentkeznek a terhességi tünetek?

Több helyen is utána néztem, van ahol azt írták ,hogy a foganásra rá, már 1 hét után jelentkezhetnek a tünetek, de van ahol 4 hetet írnak. Kinek higyjek?

Legjobb válasz: olvass bele ebbe: http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/szex/1166/terhesseg_15_legk..

Elején legfeljebb ugyanolyan pre mens tünetek vannak (vagy azok sem) mint ami sima menstruácio elött csak aztán nem jön meg. Az egyéb tünetek csak a 6 hét (fogantatás után 4hét) körül szoktak jelentkezni, de sokaknak semmi tünete nincs! Ha fenn áll a gyanú csinálj tesztet, aktus után 2 héttel már ki mutatja q

1, 5 honapja szedek f. gátlót.2 nap mulva fogy el a 2. levél, de a barátom kb.1 hete bennem ment el. Mennyi az esélye h teherbe estem és mennyi idő után jelentkeznek a terhesség tünetei és mik azok?

Legjobb válasz: Ha rendesen szedted a gyógyszert nem fogsz teherbe esni!!!Hiszen pont ezért szeded. Ne aggódj!!!1 hónap után már védettséget ad!!!

Ha rendesen szedted a gyógyszert nem fogsz teherbe esni!!!Hiszen pont ezért szeded. Ne aggódj!!!1 hónap után már védettséget ad!!!
Új gyógyszernél általában elso két hétben ajánlott más módon is védekezni. Ha rendesen szeded, és peteérés kornyékén nincs eros hányás, hasmenés, (ezek csokkentik a felszívódást) a gyógyszer már véd, majdnem 100 %, nyugi. A terhesség tunetei általában 6-7. hét kornyékén jelentkeznek, már akinél jelentkeznek.
Ha az elsõ levelet a mensi elsõ napján kezdted szedni, akkor már onnantól védve vagy! Ha azóta is minden játékszabályt betartottál, akkor nyugodtan, para nélkül benned mehet el a párod!!
Google a barátod......
legrosszabb esetben 9 hónap múlva egyértelmû vérzéskimaradás, egyebek...
De szemetek vagytok!! :-DDDDDD
általában mensi kimaradta után már jelentkeznek a tünetek, viszont vannak akik elõbb is érzékelnek, mellfeszülés, alhas feszülés/szurkálás, bimbók érzékenysége, székrekedés, folyás hiánya, vagy a megszokottnál bõvebb...
A kérdező hozzászólása: Igen, valóban... viszont én saját tapasztalatokra, gondolatokra sokkal jobban kíváncsi vagyok, hogy tökéletesen valóságos legyen a házi dolgozatom. És mivel egyénenként eltérõ lehet, ezt a google nem nagyon tudja..
Szemetek vagyunk? hehe, azok. Mivel minden terhesség eltérõ, a tünetek is nagyon különbözõek. Van, akinél jelentkeznek, van, akinél semmi. Én háromszor voltam terhes (egyikbõl sem lett baba), de pl. hányingerem, rosszullétem egyszer sem volt. Barna folyás igen. Barátnõ mindkét terhességét végighányta. Úgyhogy ezekre nem lehet alapozni. Van, akinél a teszt sem mutat semmit az elsõ másfél hónapban. Ja, és legközelebb írd oda, hogy MIÉRT akarod tudni. A GYK azért híres arról, hogy tinik szórakoznak, nyilván a sok barom kérdésbõl indulnak ki a válaszadók.
Két terhességem volt, két egészséges gyermekem lett. Elsõ lánybaba, nem nagyon vettem észre terhességi tüneteket az elsõ tesztig, akkor az állandó émelygés volt az elsõ jel. Még nem volt esedékes a menstruációm, csak 2 nap múlva, de már pozitív lett a teszt. Utána jöttek az alhasi görcsök, mellfeszülés és fáradékonyság. Második terhességet a fiammal már nagyon-nagyon korán megéreztem: annyira érzékeny lett a mellbimbóm a teherbeesés után 3-4 nappal, hogy a ruha érintését is alig bírtam elviselni. Teszteltem is, de még persze nem mutatott semmit. Egy héttel az aktus után érthetetlen hangulatingadozásaim lettek. Akkor már nagyon gyanús voltam magamnak, de a teszt persze még mindig negatív volt. Ezután már kivártam "türelmesen" a menzesz napját a teszteléssel, s aznap végre megjelent a második csík is. A hatodik hét végéig semmi egyéb tünet nem volt, utána viszont borzalmas émelygés és ájuldozás következett, ami tartott a 14. hétig, s emellett szinte alvajáró voltam, olyan fáradékonyság kínozott. A kellemetlenségek ellenére mindkét terhességem szép élmény volt, s remélem, hogy még egyszer átélhetem majd ezt az állapotot.
Mikor én teherbe estem az elsõ tünet, amit magamon észrevettem, hogy a jobb petefészeknél nyomást éreztem, ebbõl már tudtam, hogy anya leszek.És csak ezután jött, hogy többet jártam pisilni, többet ettem és szerencsére rosszullét nélkül megúsztam.

Mennyi idő után jelentkeznek a terhesség jelei?

mennyi id? után kezd el n?ni a pocak? 1 hónap ahhoz kevés?

Legjobb válasz: Egy hónap után még csak a kezdetleges tünetek vannak.Pl: hányás/hányinger...stb Has még nem kezd el nõni! :)

Egy hónap után még csak a kezdetleges tünetek vannak.Pl: hányás/hányinger...stb Has még nem kezd el nõni! :)
Az utolsó menzeszhez képest 4. héten marad ki. Nekem a többi a 6-7. héten kezdõdött. (hányinger, gyakori pisilés, fejfájás, szédülés, ilyesmi)
Ja és a hasam felöltözve még most sem látszik (17 hét+4nap)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!