Találatok a következő kifejezésre: A terhesség meg a párom (130 db)

Hogy vetted észre? Orvosnál is voltál?
Én nem tudtam eddig mi ez, ilyen apró szemölcsöm nekem is van 1 db. a páromnak elég sok, nem gondoltam hogy ez veszélyes lehet...20 hetes terhes vagyok. Milyen gondot okozhat egy ilyen pici szemölcs?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na, akkor kezdjük az alapoknál... :) Terhesség alatt lehet fürdeni és annyiszor zuhanyozhatsz, ahányszor jól esik. A nagyon forró vizet kell kerülni, mert vérbõséget okozhat az alhasban, ami vetéléshez vezetHET, de egészséges terhességnél igen ritka. Sokféle szemölcs van, van amelyik teljesen ártalmatlan (terhesség alatt sokmindenkin jelennek meg futószemölcsök, amik szülés után mindenféle kezelés nélkül maguktól eltûnnek) és van amelyiket kezelni kell, mert bajt okozhat. Ezt csak az orvos tudja megállapítani. A condylomat a hpv vírus okozza, többféleképpen el lehet kapni, bár sokan még úgy tudják, hogy csak nemi úton terjed. Viszont fertõz, sokáig lappang, tünetmentes és kezelés nélkül terjed, ami egyrészt kellemetlen (hüvelybe, hugycsõbe, végbélbe), másrészt a babára nézve is veszélyes lehet, a szülés kimenetelét befolyásolhatja (ha nincs kezelve akkor csak császárral lehet szülni, mert a baba megfertõzõdhet szülés közben). Terhesség alatt is lehet kezelni, többféle módja is van. A párod lehet tünetmentes, de hordozó. Úgyhogy az a legbiztosabb, ha megmutatod nõgyógyásznak, aki megállapítja, hogy mirõl is van szó egyáltalán és elmondja hogyan lehet kezelni (ha kell egyáltalán).
A kérdező hozzászólása: 1. válaszoló: úgy vettem észre, hogy kb 1 hete amikor tusoltam, éreztem valami nagyon fura dolgot, ami eddig sosem volt ott... aztán ahogy megnéztem a tükörben, láttam, hogy ilyen sok kis pincurka pöttyök vannak, és 1-2 ilyen függöny szerû alakot vett fel, de nagyon rövidek és picik... 2. válaszoló: Akkor hasonló cipõben jársz te is, bár a 20. hét is kb a közepe felé tart, de pontosan nem tudom ezeket :/ viszont nekem ha nagyon viszket körülötte, akkor nem tudom megvakarni, mert csíp, inkább összehúzom a fenekemet, de az sem segít túl sokat... sajnos emiatt alig tudok elaludni, mert sokáig szenvedek vele napközben is... az orvoshoz meg el fogok menni, mert nagyon félek, hogy nehogy nagyobb legyen, vagy nem tudom... 3. válaszoló: hát, igazság szerint ez az egészséges terhesség mit takar? mert én például nem eszem húst, mert vegetáriánus vagyok, és nem is tudom megenni... de viszont rengeteg zöldséget, meg gyümölcsöt eszem, meg sok tejet és folyadékot is fogyasztok... viszont az ilyen rizs, meg ilyen kaják nem maradnak meg bennem, mert visszaküldi a baba valamiért... viszont ez a condyloma úgy láttam, hogy a fenekembe is van, meg a hüvelynek az aljánál is van 1-2 "pötty"... gondolom ez már nem túl jó... mindenképpen elmegyek nõgyógyászhoz, mert már nagyon zavaró, és idegesítõ is, hogy ennyit csíp, meg fáj is. Köszönöm szépen a tanácsokat mindenkitõl :)
3. vagyok Az egészséges terhességet nem arra értik, hogy az anyuka milyen egészséges életet él, hanem, hogy maga a terhesség és a baba egészséges, tehát nincs vérzés, hematóma, erõs görcs, stb., tehát olyan körülmény, ami az átlagostól eltérõ. :) Egyébként a szemölcsök megjelenése az immunrendszer változásának is lehet az eredménye, hiszen ilyenkor a szervezet jobban terhelve van, kevésbé tud védekezni a kórokozók, vírusok ellen. Nem hiába, a terhesség "másállapot". A szemölcsöket mindenképpen mutasd meg dokinak. Használj intimbetétet, mosakodj akár többször is, hogy tisztán és szárazon tartsd azt a területet, mert nedves környezetben a gombák is jobban szaporodnak. Mást nem tudsz csinálni, mert a speciális krémeket a doki írja fel, õ tudja, hogy mit használhatsz terhesen, ami nem árt a babának és megfelelõ a bajodra.
A kérdező hozzászólása: azt olvastam, hogy ugye egyrészt tisztán kell tartani (amit be is tartok, naponta legalább 2-3szor tusolok és a törölközõt is sûrûn váltom, ami még jobb, bár eddig is ezt csináltam), másrészt meg hagyni kell "szabadon", hogy levegõhöz jusson... mert az intim betétnél meg úgymond "nem szellõzik elég jól"... nem tudom, mennyire biztos ez a dolog... ez viszont nagyon hasznos (köszönöm mégegyszer), hogy terhesség alatt másabb a szervezet is, mert terhelve van, és nehezen tud megbírkózni a kórokozóktól, stb... nem tudom, hogy mitõl jött ki, de lehet, hogy ettõl, bár még sosem volt ilyen kondilómám... :/ elég gyorsan próbál kinövekedni, ahogy észre vettem :(
Nekem nem a terhesség alatt jött kis. Pontosan nem tudom, de kb. 1-2 éve a nagyajkamnál de nagyon picike szinte alig látszik és nem is nõ. Van egy a hónom alatt az is nagyon apró kb mint egy gombostû hegye. Nem tudom hogy konkrétan az-e, mert vizsgálva nem volt, de gondolom páromtól kaphattam el, mert neki elég sok van.:( mi ma megyünk bõrgyógyászhoz remélem nem zavarnak el minket, hogy menjünk vissza idõponttal majd egy hónap múlva... :S
A kérdező hozzászólása: Hát, nagyon reménykedjünk, hogy sikerül elintézni a dokit, mert borzalmasak tudnak sokszor lenni... :S De ez elég borzalmas, hogy egyre több helyen jöhet ki :( mindenesetre, reménykedjünk a legjobbakban :) meg sok sikert :)
A kérdező hozzászólása: Mármint Neked értem, válaszoló, tudom, hogy m.o.-n milyenek az orvosok, sajnos...:S Itt hála az égnek megértõbbek :)

Pontosabban mikortol mutatja ki a vérvétel a terhességet? Igaz hogy pár napos terhességet nem mutat még ki? Mondjuk 2 napos terhességet?

kérlek vàlaszoljatok fontos lenne

Legjobb válasz: Nem igaz, a vérvétel is a HCG-t mutatja ki. A HCG a beágyazódástól termelõdik csak, akkor már (az utolsó vérzés napjától számítva) legalább 3 hetes terhes vagy. http://www.pirula.net/diakok/szuleszet/betahcgterhessegalatt..

Nem igaz, a vérvétel is a HCG-t mutatja ki. A HCG a beágyazódástól termelõdik csak, akkor már (az utolsó vérzés napjától számítva) legalább 3 hetes terhes vagy. http://www.pirula.net/diakok/szuleszet/betahcgterhessegalatt..
A kérdező hozzászólása: kosszi a valaszt ezt akartam hallani mert az orvos ossze vissza beszel, a vérvétel eredménye utàn azt mondta pàr napos vagyok kb... De ez lehetetlen mert pàr nap utan nem mutatja ki a vérvétel..

Egy kicsit ideges vagyok. Már 3 hete nem jött meg, a párommal minden alkalommal védekeztünk. És megcsináltam 4 terhességi tesztet, negatívak lettek. Elhihetem-e az eredményt?

Legjobb válasz: persze hogy hihetsz. 4 közül legalább 1 nek már kikellet volna mutatbia. baloszinüleg most peteérés sem volt mert akkor szokott késni.

persze hogy hihetsz. 4 közül legalább 1 nek már kikellet volna mutatbia. baloszinüleg most peteérés sem volt mert akkor szokott késni.
Nyugi nekem volt úgy hogy 3 hónapig nem jött meg!!!
1 tesztnek még én se hittem volna, 2-nek már talán igen, na de 4-nek!!!!!! Dia
Nyugodtan hidd el az eredményt, de azért nõdokihoz nem ártana menni, mert valahogy mégis hozzá kell téged segíteni ahhoz, hogy megjöjjön végre és akkor te is megnyugszol.
A kérdező hozzászólása: Ma fél 12-re kaptam idõpontot a nõdokimtól, úgyhogy megyek. Remélem nincs nagy baj, eddig mindig pontosan megjött, csak akkor nem, mikor a két babámmal voltam terhes
Szia! Nekem 1, 5 hete késik, de a teszt negatív:( Sajnos én is kezdem elhinni, hogy nincs babó.Én hétfõn megyek a dokihoz.
Ha meg nem jönne be, akkor az lenne a baj. -.-"
Nekem jólesett, hogy a párom meg az anyukám bejárkált, halál unalmas, és nyomasztó hely a kórház, szükségem volt támogatásra, te se foszd meg magad ettõl!
hûûû, benned aztán tombolnak a hormonok, meg ne lincseld már a férjedet, mert látni akar, izgul, és törõdik veled :)
Sehogy, ha szeret be fog menni. Te is mennél hozzá nem? Nem lesz mit ennetek ha bemegy minden nap?
Szia! EN sehogy nem bortam... Estr 10kor meg a folyoson ultunk es beszelgettunk... 2 hetet voltam bent 40-42. Hetig.. Mindennap bejott! Aggodott ertem az elso szuletendo Gyermekeert! Figyelj... Gondolom buktatok mar tobbet is! Hagyd hogy veled legyen es tamogasson! Kepzeld ha azt mondana hogy draga a jegy asszony! En be nem megyek hozzad csak ha mar szulsz! Jol esne? Nekem multheten volt miss.ab mutetem este 10kor vittek mutobe, 50 km-re lakunk a korhaztol mire kihoztak a szobaba mar ott volt... 25 perc alatt... Fiunkat lefektette elaltatta felugyeletet szerzett es jott mert velem akart lenni es ha masban nem is tudott segiteni a kezemet fogta es nyugtatott a jelenlete!
A kérdező hozzászólása: Mindennap kb ezer forint a buszjegy én sem költenék ennyit. Amúgy meg mindegy otthon ül.

Második terhességedet másképp élte meg a párod?

Férjem mindenben segít?kész, az volt az els? terhességem alatt, a gyerk?c születése óta és most a második alatt is, DE úgy látom és mondja is hogy a lelkesedése elmúlt. Neki mindegy hogy fiú vagy lány, nincs elérzékenyülés, 3 napja érezte hogy rúg a pici, szerintem még csak nem is mosolygott. Azt mondja már tudja hogy milyen érzés ha rúg a pocakban, milyen vagyok nagy hassal, milyen lesz picibabával, szívesen fogadja, de nem ujjong úgy, mint én. Nem érdektelen csak már nincs meg az újdonság varázsa. Vizsgálatokra elkísér, tervezgetünk, közösen akartuk. Akinél így volt, változott a helyzet a baba születése után?

Legjobb válasz: Nálunk is így volt minden.Születés után sem volt ugyanaz a lelkesedés.Gondolom megszûnt az újdonság varázsa.De amikor nyiladozik a pici amikor mosolyogni kezd meg csinál mindenfélét akkor rájönnek hogy teljesen más egyéniség a kicsi és más dolgokat csinál más a természete.Szerintem ott volt a fordulópont nálunk hiába élte már át egyszer a gyerekek annyira különböznek hogy rá jött .Nagyon nehéz elmagyarázni ezt.Nyugodj meg szeretni fogja õt is ugyanúgy.Biztos te sem parázol majd minden bukáson,pöttyön úgy majd mint az elsõ gyereknél.

Nálunk is így volt minden.Születés után sem volt ugyanaz a lelkesedés.Gondolom megszûnt az újdonság varázsa.De amikor nyiladozik a pici amikor mosolyogni kezd meg csinál mindenfélét akkor rájönnek hogy teljesen más egyéniség a kicsi és más dolgokat csinál más a természete.Szerintem ott volt a fordulópont nálunk hiába élte már át egyszer a gyerekek annyira különböznek hogy rá jött .Nagyon nehéz elmagyarázni ezt.Nyugodj meg szeretni fogja õt is ugyanúgy.Biztos te sem parázol majd minden bukáson, pöttyön úgy majd mint az elsõ gyereknél.
Ez nálunk is hasonlóan volt... De ez nem jelenti azt, hogy ne szeretné, csak való igaz, hogy már volt ilyen, szóval nem olyan nagy újdonság. Neked az, mert a te pocakodban növekszik, az anyákba ez genetikailag van kódolva, a pasikban meg nem. És hidd el, ha megszületik, ugyanúgy fogja szeretni, de az elsõ átfordulás, fog, lépés sem lesz már akkora durranás. Ezt rá kell hagyni. A szeretet nem attól függ, mekkora felhajtást csapunk.
Sajnos nem csak a férjem, de én sem tudtam olyan kitüntetett figyelemmel kísérni már a második terhességemet, mint az elsõt. A vizsgálatokra nem tudott a férjem elkísérni, a szülésfelkészítõt is egyedül jártam végig (nem ugyanabban a kórházban szültem, mint az elsõt). De tényleg sokat dolgozik! A szülésnél ugyanúgy ott volt apa is, de most majdnem rosszul lett, mert olyan gyorsan történtek a dolgok! Nem volt az a meghatódás már a szülõszobán sem, mint az elsõnél... Azóta már 4 hónapos a picurunk (a nagy 23), szépen elvagyunk, de azóta már a nagyobbamat sem féltem és óvom annyira, pedig ezt nem gondoltam volna.
Nálam ez a harmadik terhességem, lassan mindenórás vagyok. Az elsõ gyermekem nem közös, ezért a második terhességem is csodálatos volt, kitüntetett figyelmet kaptam. Most a második közös babánknál részemrõl már nincs olyan lelkesedés, nyûgös a terhesség, szeretnék már túl lenni rajta, sokat aggódom az anyagiak miatt, mert jön a tél. A férjemtõl kevesebb figyelmet kapok, bár mindenben segít, ha megkérem, de igen, az Õ lelkesedése is kisebb volt. Talán most kezd izgulni. Naponta többször felhív a munkahelyrõl:Hogy vagy? Megyünk? A picire rettentõ kíváncsi, mert a kislányunk kiköpött mása. Hosszú fekete szempilla, õzike szemek... Kicsit szerintem most is azért izgul, hogy rá fog-e hasonlítani a picink. Most kezd lelkesedni újból.
Igen
A kérdező hozzászólása: De a 23. napon?
Igen . múltkor a ciklusom 26.napjan voltam dokinál és peteeresem volt...28 naposak a ciklusaim...totál meglepodtem, azt mondta elõfordulhat bizonyos hónapokban

19 éves lány vagyok. Terhes vagyok, de sajnos nem tarthatjuk meg a párommal sok dolog miatt. A terhesség megszakító injekció mennyibe kerül? Mert úgy tudjuk hogy van már ilyen Magyarországon és Mi emellett döntöttünk.

Legjobb válasz: A TB nem támogatja így a fent említett összegbe kerül. Ha nincs pénzed a gyerekre akkor erre honnan lesz? Vagy esetleg genetikai probléma van?

A TB nem támogatja így a fent említett összegbe kerül. Ha nincs pénzed a gyerekre akkor erre honnan lesz? Vagy esetleg genetikai probléma van?
Az abortusz nem védekezés!!!
javaslom döntsetek a védekezés mellett, unalmas már ez a sok terhes kislány.
Döntöttek a védekezés mellett az abortuszt választották.
Aki nem akar segiteni, ne klikkeljen a kérdésre! Senkit nem érdekel, hogy másnak nem lehet, nem jön össze, vagy a párja nem akar... Itt a kérdezõ kérdez, aki nem tud vagy akar a feltett kérdésre valaszolni, annak bal sarok , kék nyil, azt' viszont látás. Nem legális még Magyarországon az injekció, és az abortusz hosszadalmas folyamat. Legalább 1- másfél hét, mire minden meglesz hozzá. Azért még rágjátok át a témát, mert lelkileg készülj rá, nagyon meg fog viselni. Sajnálom és ha segitségre lenne szükséged, vagy egyszerûen csak kérdésed, félelmed van ezzel kapcsolatban, irhatsz privit.
Kedves kérdezõ! Az ehhez hasonló kérdéseknél mindig ez van, ne vedd személyeskedésnek:)
Magyarországon az abortusz tabletta és injekció használata tiltott. (wikipédia)
Talán azért nem, mert itt a kérdezõ helyett sajnáljátok azokat, akiknek nem lehet babája. Én is sajnálom õket, de amikor másokat ismeretlenül elkezdenek szidni elgondolkozom, hogy vajon miért nem akarja a sors, hogy gyerekük legyen.
Magyarországon egyelõre még tiltott az injekció vagy a tabletta használata terhesség megszakítás céljából. Csak az abortusz az egyetlen legális módszere a dolognak, menetét pedig elõttem írták. 28 hetes kismama (szülésznõ)
19, 02, én tabletta mellett lettem terhes. Sosem hagytam ki egyet sem, és tisztában vagyok vele, hogy egyetlen védekezési mód sem 100%-os az önmegtartóztatáson kívül. A tabletta sem, bár tény, hogy erre való, de garancia nincs rá. Kérdezõ, Magyarországon valóban nem lehet, csak mûtéti úton megszakítani a terhességet.
160-200 ezer+ az orvos
ma 18:37 dehogyisnem adnak zárójelentést, hogyne adnának! ha nem adnának, azzal szabályt sértenének. ez biztos, nekem is volt ab.-om és az áll a zárójelentésen, hogy "interruptio vákuummal, 12. hét elõtt." kérdezõ: ha nem akarod a babát, akkor vetesd el. Az a gyerek meg fogja érezni késõbb, hogy nem akartad õt szívbõl. Se injekciós, se tablettás módszerre Mo.-on nincs lehetõség, ma már vákummal végzik a mûtétet, nem kaparnak. Lehet utána még annyi gyereked, amennyit akarsz.
Tévedsz, már nem adnak zárójelentést, legalábbis a jómúltkor barátnõm nem kapott, és én is úgy tudom, hogy nem adnak. Lehet hogy azóta változott a dolog és újra adnak, de egy ideig biztosan nem.
A zárójelentés törvényileg kötelezõ. Csak akkor nem kötelesek adni, ha lemondasz róla, minden egyéb esetben igen.
Elsõ oldalnál feladtam, mert nem akartam felesleges idegeskedést, de tényleg nincs semmi, csak az abortusz, a hagyományos.Nem sétagalopp, de muszáj végigjárni.Nem beszéllek le, mert hát nem kötõdsz még hozzá, de az élet-élet, tényleg jobb még az örökbeadás is, ha tudod, hogy jó kézbe kerül olyanokhoz akiknek nem lehet:(Ettõl igazi anya lennél
21:07 na ne viccelõdj már velem, hogy tévedek. nekem ez évben volt ab.-om és természetesen kaptam zárójelentést. Anyukámnak kb. 20 évvel ezelõtt volt és õ is KAPOTT! mivel ez mûtét, ami kórházi bentfekvést igényel, mindenki kap. más kérdés, hogy ezt nem szokták általában nagydobra verni. úgyhogy most már elhiheted, hogy zárójelentés van. ha nem adnának, súlyos szabálysértést követnének el.
Miért ne jönne össze nekünk a baba? Majd összejön amint abbahagyom a fogamzásgátló szedését. Addig pedig nem fog mert ugye erre való.
Itt olvashatsz az abortusztablettáról: http://www.csakmiketten.hu/index.php?option=com_content&task..
Akkor ki kell hordani és meg is kell szülni. Nyilván ezt nem akarja valamiért, ez az õ dolguk...
Ez már engedélyezett? Én úgy tudtam, nem az, de lehet hogy le vagyok maradva.
Én is úgy tudom, hogy nem engedélyezték még Magyarországon!
Valóban nem.
Magyarországon a terhességmegszakításnak egy engedélyezett módja van, ez pedig az abortusz. Ez mûtéti út. Bemész az orvoshoz, kérsz egy papírt arról, hogy terhes vagy, utána elmész a családsegítõbe, elmondod miért jöttél, felvilágosítanak az örökbe adásról és minden egyébrõl, ha ezek után azt mondod abortuszt akarsz kapsz egy csekket, kb. 30 000 Ft. 3 nap gondolkodási idõt kapsz, ezután vissza kell menned a családsegítõbe, és ott kapsz egy igazolást, hogy abortuszra mehetsz. Bemész az orvoshoz, az megcsinálja. Délután hazamehetsz, zárójelentést nem kapsz.
Arról nem beszélve, hogy mennyien vágynának a babára, és nagyon nehezen jön nekik össze....Nekik még szörnyûbb ilyen kérdéseket látni:S
Van aki arra használja
Elég szomorú:S
Utána kerestem és tényleg rohadt drága. Legalábbis amit én találtam (Mifeprex), az 440 dollárba kerül, ami több mint 100.000 jó magyar forint. Itthon biztosan drágább, ha elérhetõ.
juuuj, ez a video nagyon Duuurva!! Jó, tudom, hogy sokkolni akartad ezzel, dehát mégis..:( Hát igen, nem tudjuk milyen okból nem tarthatják meg.És az is lehet, hogy megfelelõen védekeztek, de mint tudjuk csak a nem csinálás a 100% :S
Nem fejeznétek be a b*szogatását? Nem õ tehet róla, hogy nektek nem jön össze a baba. Honnan tudjátok hogy hogyan esett teherbe? Védekezés mellett is teherbe lehet esni, nem õ tehet róla. Foglalkozzatok a saját hibáitokkal, van egy pár, már abból is látszik ahogyan ezzel a lánnyal beszéltek.
Miért nem adod inkább örökbe szegény kisbabát?
Adnak zárójelentést 3 éve is adtak, fél éve is adtak, egy hete is adtak nem is kérdés az ilyen, ha kórházba vagy, esetleg csak nem jártál utána

Késik a menstruációm (pár napja), de még a terhesség egyéb jelei nem jelentkeztek. (Kicsit feszült a mellem, több folyásom van, néha szúró fájdalom az alhasamban, de ennyi.) Lehetek terhes?

Legjobb válasz: Nem minden terhesség során vannak tünetek - hányinger, fejfájás -, én egyiket sem tapasztaltam. Minden esetre érdemes elvégezned egy terhességi tesztet, ami általában már három napos terhességet ki tud mutatni. Ha az negatív és pár nap múlva még mindig nincs vérzés érdemes csinálni még egyet és orvoshoz fordulni. Lehet más oka is a vérzés kimaradásának nem csak a terhesség. Jók már a mostani terhességi tesztek, ha nem akarsz tovább izgulni, akkor vegyél egyet a gyógyszertárban.

Nem minden terhesség során vannak tünetek - hányinger, fejfájás -, én egyiket sem tapasztaltam. Minden esetre érdemes elvégezned egy terhességi tesztet, ami általában már három napos terhességet ki tud mutatni. Ha az negatív és pár nap múlva még mindig nincs vérzés érdemes csinálni még egyet és orvoshoz fordulni. Lehet más oka is a vérzés kimaradásának nem csak a terhesség. Jók már a mostani terhességi tesztek, ha nem akarsz tovább izgulni, akkor vegyél egyet a gyógyszertárban.
Szia! Ha pár napot késik az még nem biztos jele...én pl egybõl tudtam hogy terhes vagyok...hányinger, szédülés, émelygés...stb.és négy hetesen mentem el a dokihoz...azt mondta hogy nagyon ritkán szokták ilyen hamar észre venni-- De pl a sogornõm egyátalán nem vette észre csak akkor mikor már 3 hetet késett neki..úgy hogy szerintem várj még egy kicsit..és ha akkor sem hát akkor vegyél tesztet vagy menj orvoshoz:)

Van aki a terhessége elején még nagyon szerette volna a babát, pár hónap múlva meg elkezdett kattogni azon, hogy lehet nem is jó embernek fog szülni?

Én most hasonlót érzek. Pár hónapja élünk együtt a párommal viszont már 4 éve együtt vagyunk úgyhogy nem mondhatni, hogy kezdetleges lenne a kapcsolatunk. Én 29 vagyok, õ 31 éves. Szerettünk volna babát, viszont elõtte ki akartuk próbálni az együttélést. Mikor elköltöztünk kiderült, hogy terhes vagyok. Akkor nagyon el voltam bizonytalanodva, párom azt mondta mindenképp szeretné a babát, de tiszteletben tartja természetesen a döntésemet. Úgy döntöttem/döntöttünk, hogy megtartjuk a babát. Most 25 hetes terhes vagyok és folyamatosan azon kattogok, hogy lehet nem is párom a megfelelõ és, hogy nem feltétlen szeretném ezt az életet amit pár hónapja élünk mióta összeköltöztünk. Jól megvagyunk, nincs vele semmi baj, de szörnyen unalmasak vele a mindennapok sajnos. A másik ami zavar úgy érzem teljesen lapos lett a kapcsolatunk és szerintem õ más felé is kacsingat és sajnos kapcsolatunk elején volt hogy megcsalt és lazán a szemembe hazudott, szóval hiába mondja most hogy nincs senkije, nem tudom elhinni neki:( Ennek a félrelépésének már 4 éve, akkor megbocsájtottam, azóta nem is témáztam ezen de most ha visszagondolok hogy milyen sumákolásokat csinált és hogy mennyire átvert akkor szó szerint hányinger jön rám és meg tudnám verni. Biztos a hormonok is játszanak velem most, mert azt hittem ezt a témát már akkor ott lezártam, de nem...:(és nem azt érzem amit normál esetben kellene, hogy de jó életünk van, jön a babánk nemsokára stb...hanem idegeskedek azon, hogy na most épp kivel flörtölget vagy mit hazudozik. Volt valaki hasonló helyzetben? Mit lehet ilyenkor tenni? Azt érzem, hogy nem õ az ideális apa a gyermekemnek. És légyszi ne gyertek azzal, hogy ezt hamarabb kellett volna stb..., mert tudom sok itt a rosszindulatú nõ, de légyszi azok most ide ne kommenteljenek. Értelmes választ várnék, hogy mit lehet ilyenkor tenni? Vagy esetleg ha valaki volt ilyen helyzetben leírhatná, hogy vele mi történt hogy vannak azóta?

Legjobb válasz: Hát elég érdekes szitu és meglehet, hogy az egészet a hormonok okozzák, mivel terhesség alatt elég sok tombol az emberben és megkavarhatja az érzéseket. Teljességgel csak a gyermek születése után derül ki, hogy vajon a hormonoknak tudható ez be, vagy tényleg így érzel. Hogy mit lehet ilyenkor tenni? Leülsz és elmondod neki, hogy mit érzel. Az, hogy féltékenykedsz, még kicsit bele is fér, sokszor hallom, hogy terhes nõk aggódnak, hogy párjaik megcsalják õket, amiért nagy lett a hasuk, esetleg elhíztak, megváltoztak, kicsit több törõdést igényelnek, stb. És legtöbbször semmi alapja. Szóval lehet, nálad is alapból meglenne ez, csak hát van az a régi sztori. Beszélned kell vele, mert ha magadban tartod, a végén bombaként fog a fejére hullani és nem érti majd, hogy miért kapja mindezt:D

Hát elég érdekes szitu és meglehet, hogy az egészet a hormonok okozzák, mivel terhesség alatt elég sok tombol az emberben és megkavarhatja az érzéseket. Teljességgel csak a gyermek születése után derül ki, hogy vajon a hormonoknak tudható ez be, vagy tényleg így érzel. Hogy mit lehet ilyenkor tenni? Leülsz és elmondod neki, hogy mit érzel. Az, hogy féltékenykedsz, még kicsit bele is fér, sokszor hallom, hogy terhes nõk aggódnak, hogy párjaik megcsalják õket, amiért nagy lett a hasuk, esetleg elhíztak, megváltoztak, kicsit több törõdést igényelnek, stb. És legtöbbször semmi alapja. Szóval lehet, nálad is alapból meglenne ez, csak hát van az a régi sztori. Beszélned kell vele, mert ha magadban tartod, a végén bombaként fog a fejére hullani és nem érti majd, hogy miért kapja mindezt:D
én is hormonokra tippelek, el sem olvasom, ilyenkor egy nõ nem tud hiteles lenni a saját érzéseit illetõen sem :)
Én a megcsalásig olvastam.... Ne várj sok jót!
Nézd, az ember lánya nem a párjának szüli a babát. Egy gyerek önálló lény, nem az apja klónja. Egy gyerek nem arra van, hogy megerõsítsen egy kapcsolatot, hatalmas teher számára, ha erre használják fel. Hogy mi lesz ennek a vége? Ki tudja? Az tuti, hogy lesz egy édes is kölyköd, akit egészen biztosan imádni fogsz. Aztán hogy az életedet az apjával együtt élitek le vagy sem, majd kiderül. Legfeljebb elváltok, aztán találsz olyat, akivel öröm megélni a mindennapokat. Sok nõ talált az ismerõseim, barátaim között párt úgy, hogy már volt 1-2 gyereke. A gyerek még nem jelenti azt, hogy egy életre a párodhoz vagy kötve.
Írok egy könyvcímet, segít tisztázni magadban, hogy következõ alkalommal milyen párt szeretnél és a következõ választás olyan férfi legyen, aki valóban illik hozzád. Arianna Geee és Mary Gregory-Tanácsok a szerelmi élethez A címe egyszerû, de komoly könyv, segít nagyobb önismeretre szert tenni, tele van feladatokkal. A leírásod alapjám nem hiszem, hogy a mostani pároddal fogsz maradni, de a babának örülhetsz így is, majd valamennyire kárpótol.
Ez nagyon kényes helyzet.Én semmit nem fognék a hormonokra, ha egy NÕ ilyet érez annak mindig van alapja, fõleg az elõzményeket tekintve. Voltam hasonló helyzetben, de mi csak próbálkoztunk a babával (1évig) de utólag azt mondom, hogy szerencsére nem sikerült. Viszont ha nem így lett volna és hasonló helyzetbe kerülök akkor valószínû pár év múlva nevelhettem volna 1edül a babát. az ilyen helyzeteknek -körülöttem van egy pár hasonló- általában a baba érkezésével nagyobb lesz a távolság köztetek, ha van valakije, akkor hozzá fog közelebb kerülni és már csak az a kérdés, hogy ezt Te meddig fogod bírni..mikor érzed úgy, hogy elég..Mert tapasztalatom szerint a férfiak nem fognak otthagyni egy kisbabával egy nõt sem.. csupán iszonyat boldogtalanok lesztek mindketten és ez sajnos kihatással lesz a kis csemetétekre is.. Kívánom, hogy ne így legyen..
a hormonokat nem kell alábecsülni. én már kergettem magam ideigileg a sírba, katasztrófaként ítélve és élve meg helyzeteket amin harmadnap totál nem tudtam eligazodni, hogy hogy lehetséges hogy már meg semmit nem is jelent ugyanaz? és olyan önbecsapó az agyrendszer olyankor, hogy egy adott esemény pozitív ill totál ellentétesen negatív hatásaihoz képes a legmaximálisabb erejû érveket felsorakoztatni, csak más idõpontban.

Lassan 1 éve hogy a párommal próbálkozunk, de eddig sikertelen volt. Orvosnál még nem voltam. Hallottam az elevitről, hogy a terhesség előtt 2-3 hónappal kell szedni. Tényleg hatásos?

Legjobb válasz: Az Elevit egy olyan készítmény, amely vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Azért szokták javasolni a szedését már a terhesség elõtt, hogy a szervezetet segítse felkészülni, "elraktározni" a szükséges vitaminokat. De a teherbeesést nem segíti! Mi a párommal két hónapja próbálkozunk és az orvosom nekem azt javasolta, hogyha fél év elteltével még mindig nincs "eredmény", menjek vissza és megbeszéljük. Egyébként én szedem az Elevitet. Ha többet akarsz megtudni róla, nézd meg az oldalukat. Remélem hamarosan "pozitívra" fordul az életed!

Az Elevit egy olyan készítmény, amely vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Azért szokták javasolni a szedését már a terhesség elõtt, hogy a szervezetet segítse felkészülni, "elraktározni" a szükséges vitaminokat. De a teherbeesést nem segíti! Mi a párommal két hónapja próbálkozunk és az orvosom nekem azt javasolta, hogyha fél év elteltével még mindig nincs "eredmény", menjek vissza és megbeszéljük. Egyébként én szedem az Elevitet. Ha többet akarsz megtudni róla, nézd meg az oldalukat. Remélem hamarosan "pozitívra" fordul az életed!
szia, ÉN NEM AZ ELEVITET, HANEM A GRAVIDÁT SZEDEM, ÉN IS SZERETNÉK MÁR KISBABÁT. DE NEKÜNK NÖVEMBER ÓTA NEM AKAR ÖSSZE JÖNNI. SZTEM MENJ EL DOKIHOZ, JA ÉS ÉN KB. MINDEN MÁSNAPP VESZEK BE EGY GRAVIDÁT... ÁRTANI NEM ÁRT.. HÁTHA... :) SZURKOLOK...
Szia. A terhes vitaminok nem csodaszerek. Ha még nem voltál orvosnál akkor minél hamarabb menj(menjetek) el. De az is lehet, hogy annyira szeretnéd a babát, hogy lelki okai vannak hogy még nem jött össze. Az én barátnõmnek semmi egészségügyi baja nincs, és másfél éve nem tud teherbe esni sajnos. Remélem nálatok hamarosan kopogtat a gólya.
Sajnos a teherbeesést egyik vitamin sem segíti!
Kérj az orvosodtól hormonvizsgálatot. Ha azzal van gond, hiába szedsz vitamint! Sajnos, a mai nõk tipikus problémája a magas prolaktin szint (Ok: stressz, feszültség, túlsúly), ami nem engedi, hogy teherbe essél. A jó hír, hogy gyógyszerrel viszonylag hamar kezelhetõ. Ha ez sem segít, jön a HSG. Szerintem mindenféleképp menj el most már orvoshoz. Lehet az is, hogy a pároddal van a baj...
Nemrég bebizonyíatották hogy az Elevit miatt sok baba született betegen, NE SZEDD! Inkább szedj megbízhatóbb vitaminokat mint a szupradin vagy a Calcium magnézium cink...esetleg sörélesztõ...ezeg a termes bigyók általában csak vakítások már tablettában is ugyanezek az anyagok vannak...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!