Találatok a következő kifejezésre: A terhesség meddig (205 db)

Már biztos lehet a terhességem? Vagy korai az öröm? 3. napon a nemvárt után, csináltam tesztet poz. Lett. De a hasam fáj, mindha megakarna jönni. Úgy tudom az elején még elmehet a babi, de meddig. Vagy máris doki?

A h?m tegnap 36.4 ma 36.1 bár nem rögtön ébredés után mértem.

Legjobb válasz: Elvileg igen biztos lehet a terhesség.Nekem a nemvárt napján poz lett.Mostanra 8 hetesek vagyunk.Hogy meddig van kockázat erre nincs adat.Mindenesetre kíméld magad.Elvileg olyan 4 hetesek lehettek,én azt javasolnám ha tudsz várni akkor ne menj még orvoshoz.Várj vele.Sok mindent nem láthat még és mindenképpen visszahiv.Várj olyan 7 hetes korotokig akkor már lesz szivhang is ami egyértelmû bizonyítéka az élõ terhességnek!A megakar jönni érzés még továbbra is kísérni fog.Ehhez párosulhat petefészek körüli szurkáló érzés is!

Elvileg igen biztos lehet a terhesség.Nekem a nemvárt napján poz lett.Mostanra 8 hetesek vagyunk.Hogy meddig van kockázat erre nincs adat.Mindenesetre kíméld magad.Elvileg olyan 4 hetesek lehettek, én azt javasolnám ha tudsz várni akkor ne menj még orvoshoz.Várj vele.Sok mindent nem láthat még és mindenképpen visszahiv.Várj olyan 7 hetes korotokig akkor már lesz szivhang is ami egyértelmû bizonyítéka az élõ terhességnek!A megakar jönni érzés még továbbra is kísérni fog.Ehhez párosulhat petefészek körüli szurkáló érzés is!
A kérdező hozzászólása: Nektek jó babavárást!!!
A kérdező hozzászólása: jaj köszi, de úgy fájdogál a hasam éjjel-nappal, de nem szúr.Még lehet, hogy megjön mégis?
Elvileg valóban babás vagy! A mindjárt megjön érzés normális mivel nõ a méhed és nyúlnak a méhszalagok! Ha most mennél dokihoz valószínûleg csak azt látná, hogy a méhnyak mennyire van megvastagodva! Az elsõ 12. hét a kritikus legalábbis itt a legnagyobb esély h elmehet a baba! Vigyázz magadra! 30 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi, hogy már is írtatok! Én már is mennék a dokihoz, de hallottam már hogy még ilyenkor korai.
Szia! Elõször is gratulálok! Én 5 hetesen + 3 naposan mentem orvoshoz és már láttuk a petezsákot, benne az embrióval. De szívhang még nem volt. Ha ki bírod várni és nincs semmi különösebb baj (a mensis görcs és szúrka normális) várj kb. 7 hetes korotokig, akkor már sokkal biztosabbat láttok, hallotok. Az elsõ 12 hét a legkritikusabb, de ne gondolj rá! Boldog babavárást!
Szia Kismama! Gratuálok:-) Amikor én vártam babát nekem is többször volt alhasi fájdalmam, de a doki is megnyugatott, hogy tágul ilyenkor a méh és ez normális. JÓ babavárást:-)

A nem kivánt terhességet meddig lehet megszakitani abortusszal és ienekkel?

Legjobb válasz: Abortusszal a terhesség 12. hetéig veszik el a babát. Utána már egyáltalán nem. A nemkívánt terhességet egyébként CSAK abortusszal veszik el (mûvi beavatkozás, amit a terhesség elõrehaladottságától függõen vákuummal, vagy "kaparással" szakítanak meg) olyan, hogy "ienek" NINCS! Amúgy az elsõ ilyen beavatkozás ha jól tudom, 18 éves kor alatt ingyenes, efölött pedig kemény tizezreket (40rõl indul) fizetsz érte. nem kezdek papolásba arról, hogy persze a megfelelõ védekezéssel erre nem kerül sor. Remélem segítettem.

Abortusszal a terhesség 12. hetéig veszik el a babát. Utána már egyáltalán nem. A nemkívánt terhességet egyébként CSAK abortusszal veszik el (mûvi beavatkozás, amit a terhesség elõrehaladottságától függõen vákuummal, vagy "kaparással" szakítanak meg) olyan, hogy "ienek" NINCS! Amúgy az elsõ ilyen beavatkozás ha jól tudom, 18 éves kor alatt ingyenes, efölött pedig kemény tizezreket (40rõl indul) fizetsz érte. nem kezdek papolásba arról, hogy persze a megfelelõ védekezéssel erre nem kerül sor. Remélem segítettem.
Szia! Gondolom azért kérdezed ezt, mert terhes vagy és nem szeretnéd megtartani a gyereket. Ne vedd tolakodásnak amit írok, de mi pont most keresünk egy kismamát, aki szülés után örökbe adná nekünk a gyerekét. Ezt most nagyon komolyan írom. Lehet, hogy eddig az örökbeadásnak a gondolata fel sem merült benned, mert nyílván nagyon nehéz helyzetben lehetsz most, és nem könnyû bevállalni egy nem várt terhességet. Mindenesetre, ha úgy gondolod, írj nekünk emailt ([email protected]), minden elkötelezettség nélkül. Hátha tudunk egymásnak segíteni. Az örökbeadásnak utána nézhetsz egyébként a http://www.orokbefogadas.lap.hu oldalon is. Nagyon örülnénk ha jelentkeznél!
28450 ft egészen pontosan. El kell menned a családvédelmi központba (bárhová, nem muszály a kerületihez ahova tartozol). De oda már vinned kell a terhességet igazoló leletet. Majd felvilágosítanak a fogamzásgátlásról, megszakítás következményeirõl stb. Kapsz 3 nap gondolkodási idõt. Majd akkor kapod meg a jegyzõkönyvet, és a csekket. És ez után mehetsz ab-ra. És igen 12 hétig szakítják meg a nem kívánt terhességet. Ezt után már csak akkor, ha genetikailag nem oké valami.
12. hétig lehet csak megszakítani. Ha 18 év alatti vagy, akkor kell a szülõi beleegyezés. Abortuszon kívül mással nem lehet megszakítani. Max. 30 ezer Ft a beavatkozás. Elõzõ válaszoló vagyok!
Alap állapotban, a nem kívánt terhességet valóban a 12. hétig kell "elintézni". :( De úgy tudom a 12. hét után is végeznek ilyen beavatkozást, hiszen a 12. hét körül van a genetikai ultrahang. Ha az valami nagy gebaszt mutat, akkor még utána is megszakítják. Illetve bármikor ha az anya életveszélybe kerül és szükségesnek látják az orvosok.
18 év alatt is fizetni kell érte, kb. 30 ezer forint.
szia az én tesom kétszer vetetet eloszor tizen hat évesen és utána r négy honapra megint vetetett o neki 30 ezret kellet fizetni érte!
Kedves utolsó! Nagyon tetszett amit kiirtál, osztottam is facebookon, mert én teljesen ilyen véleményen vagyok. Attól hogy pocakban van és magzat, gyilkosságnak számít.
Az utolsó kettõ válaszolót kellett volna abortálni ha már ilyen hülyék.
A magzat a terhesség kezdeti szakaszában (elsõ trimeszterig) nem rendelkezik fejlett kognitív képességekkel. Egyszerû sejthalmaz, melyet ha eltávolítasz a szervezetbõl, nem követsz el gyilkosságot...ilyen alapon azért is gyilkosnak kéne titulálnod embereket, mert eltávolítatsz az orvosoddal egy anyajegyet.
Az utolsó válaszolónak üzenem, hogy tegnap láttam ultrahangon, hogy a sejthalmazomnak arca van, keze-lába, és a kezét össze-vissza mozgatta, virgonckodott. Gondolom az anyajegyed nem szokott integetni. Egy 11 hetes kismama, aki még megölhetné a gyerekét.

Mikor mutatja ki a terhességi teszt az esetleges terhességet? Tehát az eggyüttlét után hány nappal? Medi-lab teszt mikor mutatja ki?

Legjobb válasz: Együttlét után kb 12-14 nappal leghamarabb! De még van akinek ilyenkor sem biztos.

Együttlét után kb 12-14 nappal leghamarabb! De még van akinek ilyenkor sem biztos.
az együtt lét után 14 nappal
Szia! Én 5 hétig negát teszteltem kétszer a harmadik tesztet a legnagyobb veszekedés közben vettem meg. Már biztos voltam benne hogy páromnak ez a perverzitása hogy látja ahogy lelkibeteg leszek... Aztán neki volt igaza és a hormon változás miatt voltam már akkor(!) idegbeteg

Azon kismamák, akik mestruáltak a terhesség alatt, azok meddig mestruáltak? Milyen "terhességi" tüneteitek voltak?

Illetve hogy derült ki, hogy végül kismamák vagytok? Okozott bármi gondot a terhesség, szülés során, baba egészségében, hogy mestruáltatok?

Legjobb válasz: Nekem a sógornõm menszizettt terhesség alatt, 6 hónapos kismama volt mikor kiderült, hogy babás szinte nem is volt elõtte semmi tünete talán az étvágy nõtt meg egy kicsit, a menszije 5 hónapig megvolt, 5 hónap után kezdett el gömböjödni és jöttek a terhességre utaló jelek nõtt a pocak a mell és ekkor maradt el a menszi, a szülése hamar megvolt mert nem volt a szülõágyon másfél óránál tovább, gyorsan és könnyen megszületett a baba,, ennek már három éve és így avn egy gyönyörû szép keresztlányom, 23 hetes kismama:)

11:36-os vagyok, bocsi, hogy most írok, sajnálom, hogy nem sikerült, de azt szokták mondani, hogy a bab tudja mikor kell jönnie és õ még várat magára egy kicsit, lehet csak egy hónapot. A sógornõmnek rendesen volt menszije talán egy kicsit volt kevesebb, de neki amúgy sem volt rendes a ciklusa, és semmilyen vitamint nem szedett, Minden jót és sok sikert:)
Nekem a sógornõm menszizettt terhesség alatt, 6 hónapos kismama volt mikor kiderült, hogy babás szinte nem is volt elõtte semmi tünete talán az étvágy nõtt meg egy kicsit, a menszije 5 hónapig megvolt, 5 hónap után kezdett el gömböjödni és jöttek a terhességre utaló jelek nõtt a pocak a mell és ekkor maradt el a menszi, a szülése hamar megvolt mert nem volt a szülõágyon másfél óránál tovább, gyorsan és könnyen megszületett a baba, , ennek már három éve és így avn egy gyönyörû szép keresztlányom, 23 hetes kismama:)
Szia! Egy másik kérdésnél már találkoztunk! :) Mi újság, csináltál tesztet? Eredmény? Nálam semmi neg. lett, de igazából erre számítottam.
Sajnálom, hogy így alakult, de örülök, hogy nem vagy elkeseredve :) Hétfõn megnézetem magam a nõgyógyásznál, kíváncsi leszek mit mond.
Szia! Voltam dokinál, holnap kell laborba mennem. Annyit mondott puha a méhem, nem tudom ez mit jelent, plussz folyásom is van, valami barnás-nyúlós érdekes... Péntekre lesz eredmény. Kicsit ideges vagyok, remélem nincs baj.. Nálad minden rendben?
Szia! Itt az utolsó elõtti :) Nagyon érdekes nálam a helyzet! Vérvételt nem kért az orvos, csak vizeletbõl terhességi tesztet a laborban, ami negatív lett, valamint kiderült, hogy bakteriális fertõzésem van, amire kaptam kúpot. Azt mondta 2 hét múlva menjek vissza, ha tapasztalok bármilyen terhességi tünetet, vagy nem jönne meg a köv. mensesem, (pont 2 hét múlva esedékes), ugyanis õ abszolút nem zárja ki a terhességet, a felpuhult méh miatt. Úgyhogy most egy meglehetõsen érdekes 2 hét áll elõttem. Igyekszem nem beleélni magam semmibe, úgyis 2 hét múlva kiderül minden. A késõbbiekben még jelentkezem ennél a kérdésnél, és megírom az új híreket! Üdv.:B.
Szia! Sajna ma megjött! Nem vagyok túl boldog, de azt hiszem ez mitsem változtat a lényegen. Most egy kicsit rövidültek a ciklusaim, azért is vártam erre hétre, és tessék itt van... Örülök, hogy jól vagy, és egyáltalán nem zavar, hogy részletesen leírod a Veled történteket, sõt, nagyon jó érzés, hogy megtisztelsz a bizalmaddal. Megértem, hogy féltek, és aggódtok a férjeddel, de biztos vagyok benne, hogy nem lesz semmi gond. A hit sokat számít, és eddig is minden rendben alakult, miért lenne gond?! Csak pozitívan :) A babátok szépen fejlõdik, Te jól vagy, kell ennél több? Én már várom a szeptembert, hogy menjünk a másik dokihoz. Ma beszéltük meg a férjemmel, hogy ha nem lehet gyermekünk, akkor sem fogunk összetörni, akkor örökbefogadunk. Örülök, hogy ebbõl a szempontból is megegyezik a véleményünk, és nem zárkózik el ettõl a megoldástól sem. Lehet, hogy ez butaság tõlem, de én nem szeretnék 6 vagy akár több évig próbálkozni. A max idõ amit magunknak, és a természetnek adok az 5 év, és ha nem megy, akkor örökbefogadunk. Most még van 3, 5 évünk, kiderül mire lesz elég :) Ez persze sok idõ, és a reménykedem nagyon benne, hogy egyszer én is megtapasztalom mindazt, amit most Ti! Addig is kiélem magam a barátok babáival :) Majd írd meg, hogy mi lett a köv. vizsgálat eredménye! Szorítok, hogy minden rendben legyen! :) Üdv.: B.
Szia! Remélem még mindig minden a legnagyobb rendben nálatok, és jól bírod ezt a hihetetlen abnormális idõjárást. Engem totál kikészít, igaz inkább ez, mint a mínusz 10 fok :) Gondoltam várok még és nem írok, mert e hét végére nem várom, de nem bírtam ki, hogy ne írjak pár sort. Már csak azért sem, mert már rég jelentkeztem. Mindezek mellett szerintem meg fog jönni, mert már fáj a hasam... Mostanában újra olvasgatom ezt az oldalt, és rájöttem, hogy totál stresszel. Meg aztán egy csomóan annyira ellenségesen válaszolnak, hogy én már hónapok óta egy kérdést sem tettem fel. Úgy tûnik ez a nagy meleg nem tesz jót másnak sem :) Gondolom Te már a terhesség témakörben olvasgatsz :) A tünetekkel mi újság? Még mindig vannak? Amikor olvastam, hogy 12 órát is alszol, hát... nagyon irigykedtem :) És persze szívbõl gratulálok ahhoz, hogy elértéltek azt a kort, amit eddig sajnos még nem sikerült! Amikor 2 hetente mész dokihoz, mindig van UH? Azaz 2 hetente látod a babót? Ez nagyon jó lehet! Idén annyi ismerõsõmnek született babája, és még annyi lesz. Most van alkalmam babázni, nagyon élvezem, és a mamák is, mert addig is pihennek. Ez is egyfajta segítség nekem, és tényleg jó hatással van rám. Jövõhéten is "babalátógatóba" megyünk, már várjunk nagyon a férjemmel. Most megyek, mert még nem jutottam el a vacsoráig. Midenképp írj, és persze jelentkezem a héten, bármi is legyen az ehavi végeredmény! Vigyázz magadra! üdv.: B.
Szia! Remélem nem bánod, hogy még mindig írok, és nem zavar! Nagyon örülök, hogy jól vagy, és remélem, az utolsó leveled óta ez nem is változott! Egy kicsit meglepett, hogy dolgozol, azt gondoltam, két vetélés után automatikusan veszélyesztetett leszel.... Meddig szeretnél dolgozni? Vagy még nem gondolkodtál ezen? Én még mindig jól vagyok, de sajnos még mindig nincs baba, bár képzeld az utolsó menstruációm is igen érdekes volt. Elmentem az orvoshoz, mert már nem tartom ezt normálisnak, és azt mondta nincs gond. Na, ezt volt az a pillanat amikor eldöntöttem, hogy nem megyek hozzá többet. Úgy érzem csöppet sem izgatja, ez az egész, az idõ pedig megy. Próbáltam vele beszélni, hátha van valami homeopátiás bogyó, vagy bármi, ami segítene, de abszolút, lepattintott. Anno jártam egy orvoshoz, akivel nagyon meg voltam elégedve, de elég drága volt. Most eldöntöttük a párommal, hogy szeptemberben visszamegyünk hozzá. Gyakorlatilag kezdünk mindent újra, de benne legalább maximálisan megbízunk, így nem bánjuk! Szóval most pihi, és nyaralás van, baba téma jegelve szeptemberig! :) Az új helyem nagyon jó, nincs okom panaszra. Persze egyre több a munkám, nyílván minél többet tudok, annál több a munka is, de nem bánom. Vannak napok, amikor nagyon lefáradok, de ez ezzel jár. Próbálok hétvégén sokat pihenni, és kikapcsolódni. Összeségében azt mondhatom egy percig sem bánom, hogy váltottam, sõt, jót tett nekem. Remélem Te is írsz hamarosan! Várom soraid! Addig is vigyázz magatokra :) üdv.: B.
A kérdező hozzászólása: Szia! Bocsánat, hogy ennyi ideig nem írtam, de nagyon sûrûek a napjaim. Köszönöm mi jól vagyunk. Ma vagyunk 2 hónaposak, tegnap voltam uh-n és már volt szívhangja, amitõl a fellegekben járok Melleim folyamatosan fájnak, gyomorégéseim mindennaposak. De bevallom õszintén minden tünetét szeretem a várandóságnak, mert tudom, hogy már itt van Õ Bár ma képzeld nagyon ingerült és ideges vagyok, pedig úgy különösebb okom nincs rá. Te hogy vagy? Elvileg a napokban nem kellene megjönnie, hogy érzed magad? Örülök, hogy a dokis minden rendben talált nálad Várom soraidat! Üdv.: Zs.
http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-al.. itt olvashatsz errõl a dologról, személyes tapasztalatom nincs, de talán ez is segít :)
Szia! Elnézést, hogy ilyen soká írok, de annyira sok dolgom volt, hogy egyszerûen nem volt idõm írni! Hogy vagytok? Minden rendben nálatok? Hanyadik hétben vagy már? Én teljesen rendben vagyok. A kérdésedre válaszolva, nálam mindent rendben talált az orvos. Ebben a hónapban nagyon jól érzem magam, és nyugodt vagyok. Tudom furcsán hangzik, de valahogy úgyérzem, hogy most sikerülni fog. Ez egyfajta intuíció, de lehet hogy csak azért érzem ezt, mert furcsa számomra, ez a mérhetetlen nyugalom, amit most érzek. A Gynex csepp is nyílván segít, mert már a ciklusom 13. napján tartok, és bakteriális fertõzésnek nyoma sincs. :) Kíváncsi vagyok, hogy bejön-e a megérzésem, de ha nem akkor sem fogok elkeseredni, a lényeg, hogy jól érzem magam, és már nem érzem tehernek ezt az egészet! Nagyon érdekes volt amit írtál, hogy hogyan próbáltál felkészülni a babára. Sokat gondolkodtam ezen, és én is kipróbálom. Azt mondják sok múlik azon, hogy hogyan állsz a dolgokhoz, és ez a fajta hozzáállás biztosan sokat segít. Most mennem kell! Mindenképp írok hamarosan, és persze várom soraid! Vigyázz magadra! Üdv.: B.
Szia! Képzeld nekem megjött tegnap. Ez van, biztos nekem is lesz egyszer babám.. Nagyon jó olvasni a soraidat, és közben furcsa is, mert én még soha nem voltam ilyen helyzetben, és elképzelni sem tudom, hogy ilyenkor mennyi érzelem kavarog az emberben. A lényeg, hogy most már minden rendben lesz :) Ha kaptál most gyógyszereket akkor tuti nem lesz baj. Nagyon kíváncsi vagyok én is, hogy mi lesz az UH-on. Azért érdekes, hogy nem vagy rosszul, de azért jó is, mert úgyis eljön a rosszullétek ideje. Élvezd ki ezt az idõt, és pihenj sokat! Annyira nagyon jó lehet most Neked! :) Ráadásul Ti triplán megérdemlitek, hogy most már láthassátok is a babátokat. :) Sajnálom, hogy nekünk most sem sikerült, jó lett volna, hogy egyszerre esünk teherbe, de bízunk benne, hogy hamarosan követem a példád! Írj majd, és vigyázz magadra! Üdv.:B.
Szia! Mi történt a 12. UH alkalmával? Mindent rendben találtak? Én ma vagyok a 25. napomon, és nagyon jól vagyok. Ebben a hónapban már használtam ovu tesztet, igaz kicsit késõn kezdtem el csinálni, de mindenképp hasznos volt! Múlt héten voltam szabadságon, és nagyon jó volt, hatalmasat pihentem, úgyhogy most kisimult idegekkel várom a hónap végét :) És képzeld ez a hónap sem telt el úgy, hogy 2 hozzám közel álló ember ne jelentette volna be, hogy babát vár! Eddig azt hittem paranoiás vagyok, hogy mindenki babát vár körülöttem, de rájöttem, ez valóban ilyen idõszak most. Remélem hamarosan jómagam is erõsítem a csapatot :) Most megvárom ezt a ciklust, és ha megjön, akkor bejelentkezek az orvosomhoz. Köszönöm a tanácsaid a vizsgálatok terén, mindenképp kérni fogom ezeket a vizsgálatokat. Erõsen gyanakszom én is a hormon problémára, de nyílván majd kiderül. Persze az is lehet, hogy minden o.k. csak várat még magára a baba :) Bízom benne, hogy Nálatok minden jól alakul, és már túl vagy a rosszulétes idõszakon is! Amennyiben idõd engedi írj, kérlek pár sort, hogy mi újság Veletek! Ebben a hónapban még jelentkezem, és megírom, hogy alakult ez a hónapom :) Vigyázz magadra!! Üdv.: B.
Szia! Nagyon örültem a levelednek, és gratulálok a kisfiadhoz :) Most már tényleg csak boldog hónapok várnak rád, ez hihetetlen élmény lehet! Fantasztikus, hogy a férjed is ennyire részese a babavárásnak, gratulálok hozzá is :) Biztos vagyok abban, ahogy eddig is :) , hogy minden rendben lesz, az elkövetkezendõ vizsgálatok során!! Majd írd meg, hogy fogadták a jó hírt a munkahelyeden. Bár ha már növekszik a pocakod, biztos vannak akik sejtették már. És mocorgást érzel már bentrõl? Nálunk változatlan a helyzet, de türelmes vagyok. Idõközben a testvéreméknél jött a baba, akit sajnos tegnap elvesztettünk. Alighogy felfogtuk a hírt (már 4 éve várnak babára) ezzel kell szembesülnünk. Nagyon nehéz ez most mindannyiunknak, fõként úgy, hogy mised ab. volt, és mûtéti beavatkozás nem történt péntek este óta. ??? Semmi másra nem tud a családunk koncentrálni csak arra, hogy a párjának semmi baja ne essen! Nagyon nehéz, de azt hiszem ezt Neked nem kell részleteznem! :( Sajnálom, hogy így kafakadtam most, és hidd el osztozom az örömödben, és nem szerettelek volna ezzel felzaklatni, de sokkolnak az események. Persze tudom, hogy minden jóra fordul, és nem lesz semmi baj, csak most még friss az élmény, és aggódom! Most, hogy voltunk a kórházban, kiderült, hogy mindenki nagyon elégedett azzal az orvossal akit én választottam. Azért ez megnyugtató volt számomra. Hozzáteszem sajnos nem õ kezeli a testvérem párját. Most megyek nem háborgatlak tovább! Kívánok további boldog babavárást! Várom soraid! És persze vigyázz magatokra :) Üdv.: B.
Szia! Ne haragudj, hogy csak most írok, de meg akartam várni, amíg végre eljutok dokihoz. Sajnos majd 1 hónap szabin volt :( Kicsit dühös voltam, de hát nincs mit tenni... Szóval most az a feladatom, hogy vezessem a hõgörbémet + csináljam az LH tesztet, és a köv ciklusom 10-12-14. napján megyek UH-ra. Eközben a férjemnél megcsinálják a sperma vizsgálatot. Egyenlõre ez a dolgunk, de aranyos volt felvázolta a továbbiakat is részletesen. Nagyon kedves volt, és a hõgörbémet amit most elvittem neki, azt is szépen elmagyarázta és meg is dícsért, hogy szép :) Remélem jól vagy azóta is, és vigyázol magadra, sokat pihensz!! Amit írtál nem jó hír, de bízunk benne, hogy a természet tudja a dolgát, és minden jól alakul! Jó lehet érezni a pocakodban a kisfiad! Most már, hogy mi is jó helyre kerültünk remélem hamarosan én is megtapasztalom mindezt. A testvérem párja szerencsére jól van. Fizikailag abszolút rendbe jött, lelkileg még sajnos nem, de hál'Istennek próbálja pozitívan nézni a dolgokat, és jó úton jár. Nehéz volt ez mindenkinek, de kétségtelen, hogy számára volt a legnehezebb. Remélem írsz még, és nem haragszol, hogy ilyen soká írtam! Vigyázz magatokra! :) Kevés munka sok pihenés :) Hogy irigyellek... :) Üdv.: B.
Szia! Úgy örülök, hogy írtál, és annak is, hogy ilyen részletesen! :) Bíztam benne nagyon, hogy jók lesznek az eredményeid, és látod, tényleg minden a legnagyobb rendben van! :) Fantasztikus érzés lehet, érezni a kisfiad mozgását, gondolom a párod is élvezi, hogy már õ is részese lehet ennek! Úgy tudom ez az idõszak amiben most Te is vagy a legjobb része a várandósságnak! Már túl vagy a rosszulléteken, viszont még nem nõtte ki a pocakot a babó! Azt lehet tudni, hogy milyen súlyban van? És mekkora a pocakod? Nálunk annyira nem alakulnak jól a dolgok. A párom eredményei nagyon rosszak lettek, így õ most FER 14-et szed, aztán 3 hónap múlva kontroll. Nekem idõközben megnézték, hogy van-e peteérésem, és tüszõrepedésem, és képzeld nálam eddig mindent a legnagyobb rendben találtak. A nõgyógyászom, most nem is akar látni februárig, amíg a párom eredménye nem lesz meg. Ha érdemben nem történik változás, akkor lesz egy petevezeték átjárhatóságim, és jön az inszemináció. Ez tipikusan az a helyzet, hogy az egyik szemem sír a másik nevet! Örülök, hogy tudjuk mi a baj, és bízom benne, hogy minden jól fog alakulni, de kicsit aggódom is, van bennem egy kis félsz, az idõt illetõen. Viszont az kétségtelen, hogy közelebb kerültünk ismét egy jó nagy lépéssel ahhoz, hogy végre mi is szülõk lehessünk! Persze addig sem adjuk fel, és próbálkozunk! Ha lesz hírem írok, és kérlek Te is tájékoztass a hogylétedrõl! :) ) Vigyázz magatokra! Jó egészséget! Üdv.: B.
Szia! Sajnálom, hogy ilyen sokáig nem írtam! remélem jól vagytok! bízom benne, hogy olvasod még a soraim! Képzeld ma reggel pozitívat teszteltem, igaz még csak a 12. dpo-n vagyok! Nem is tudom mit érzek, remeg mindenem, és sírok! :) Ez jó? Annyira régóta várom, ezt a napot, és nem tudok mit kezdeni az érzéssel, és félek, hogy csak álom, és meg fog jönni! Ti hogy vagytok? Minden rendben? Sokszor gondoltam rátok ebben az influenzás idõszakban, bízom benne, hogy benneteket kikerült! Remélem azért írsz, ha idõd engedi! Most képtelen vagyok tovább írni, annyira remegek :) csak elmúlik egyszer, mert így vicces lesz a mai napom :) üdv: B.
Szia! Annyira örülök, hogy írtál! Képzeld már nem remegek, csak vigyorgok, de azt non-stop! Azt hiszem még csak most kezdem felfogni, ha ezt lehet annak nevezni, mindenesetre nagyon furcsa érzés, de nagyon jó :) ) A 12 dpo azt jelenti, hogy a peteérés utáni 12. napon teszteltem pozitívat, tehát korábban, minthogy kimaradt volna. Emiatt egy kicsit izgulok. Ma lett volna a menstruációm elsõ napja. Tegnap is csináltam tesztet egy 20 érzékenységûvel, és az is szép pozitív lett. Csak nem lesz most már baj, ha ilyen szépen termelõdik a HCG?! Szerdán még tesztelek tuti ami biztos alapon! Orvoshoz mikor kell mennem elõször? Igazából már ma elrohannék, de tudom, túl korán sincs értelme! Örülök, hogy jól vagytok, most már nagy baj nem lehet! Persze a vége felé már gondolom semmi sem az igazi, de annyira kevés van hátra :) A 36. héten szép fejlett a baba, és már csak 1 hónapot kell kibírnia odabent! Megértem, hogy izgulsz már, de hidd el ez így normális. A babaszoba teljes berendezése az apróságok beszerzése, egy kicsit majd eltereli a gondolataid! Olyan furcsa, hogy mennyire gyorsan eltelt ez az idõ nem? Már csak egy kis idõ és meglátod a kisfiad! Fantasztikus érzés lesz majd! Most már csak arra gondolj, hogy milyen egyszerû, és szép szülés vár rád! Nagyon izgulok, most duplán, egyrészt, hogy nálatok minden rendben legyen, másrészt olyan jó lenne már biztosan tudni, hogy a mi picurunk is jó helyen van! Ha lesz idõd, és erõd akkor írj! Amint biztosat tudok, én is azonnal írok! És megkésve bár, de azért kívánok Boldog Új Évet Nektek :) ) Üdv.: B.
A kérdező hozzászólása: Szia! Fantasztikus híreket írtál, örülök, hogy jól vagytok:-) Ugye, hogy nincs szebb hang a kicsi szívverésénél?:-) Én mindig nagyon vártam az uh-kat, gondolom Te is így leszel vele:-) Nálam is így volt, hogy állandóan aludni tudtam volna, többet jártam a mosódra és a melleim fájtak. Tényleg párodnak hogy mondtad meg? Kik tudják már? Hogy tervezed meddig dolgozol? Nálunk is nagy események történtek:-) Hogy rögtön a végével kezdjem, MEGSZÜLETETT A GYÖNYÖRÛ, EGÉSZSÉGES FIÚNK:-) a héten jöttünk haza a kórházból. Leírhatatlan a boldogság. A fiam gyönyörû, imádni való és a páromon látom mennyire boldog. Sokat azóta nem alszom, de nem érdekel a boldogság feltölt energiával. 37. héten az egyik NST-n szívhanggyengülést láttak így átküldtek a szülészetre, hogy ott is csináljanak kontroll nst-t. Két napra befektettek a kórházba megfigyelésre. Majd a rákövetkezõ uh-n is egy kis szívhang gyengülés volt. Ezen a napon már intenzívebben fájdogált a hasam, de nagyon rendszertelenül. Az uh után felhívtam a szülésznõmet és mondta, hogy menjek be hozzá a kórházba és csinál nst. Este benttartottak megfigyelésre. Reggel 6-kor megvizsgált a doki és elfolyt a magzatvíz. Mondták, hogy akkor szülünk. Visszakérdeztem, hogy mit mondott, már mint ki mikor szül:-)))) 3 és fél óra alatt fájdalom csillapítás nélkül, hüvelyi uton megszületett a fiam:-) Ez egy csoda:-) Ha bármi kérdés van, akkor írjál, hátha tudok segíteni. Nagyon várom soraid, hogy hogy vagytok. Nagyon szép, boldog babavárós napokat:-) Üdv.: Zs.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönjük kedves soraid és gratulációdat:-) Még mindig alig tudjuk felfogni ezt a kis csodát, hogy van egy kisfiúnk, Édesanya és Édesapa lettünk:-) Napi szinten 3 óránál többet nem alszom, bevallom fáradt vagyok, de mindig erõt a fiam és párom. Most békésen alszik a kiságyában:-) Nagyon örülök, hogy Te, Ti is jól vagytok és szorítok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen és úgy legyen, ahogy szeretnétek. Igen, szerintem is helyes, hogy ha csak a 12. hét után avatod be a "nagyközönséget". Én 4 hónaposan mondtam el bent (elõtte szabin voltam, majd a vezetõk nem voltak bent ezért tolódott ki a bejelentés). De bevallom nem bánom. Bár az is igaz, hogy már nagyon elakartam mondani mindenkinek, mert annyira boldog voltam. Pihenj sokat és csak szépre, jóra gondoljatok. Egyél sok finom, változatos dolgot:-) Várom soraid, hogy hogy vagytok! Szép napot! Üdv.: Zs.
A kérdező hozzászólása: Szia Kismama:-) Jól esik érdeklõdésed:-) Köszönöm jól vagyunk. Egyszerûen nem tudunk betelni a kisfiúnk gyönyörködésével, imádjuk:-) Bár nem tagadom ez az elsõ idõszak nagyon fárasztó, de nem panaszkodni akarok. A jó idõ miatt már napi szinten sétálunk is. Ahogy látom ez nagyon szereti:-) A hétvége a legjobb, mert akkor a párommal együtt visszük sétálni. Hétköznap egyedül viszem. Ti hogy vagytok? Hány hetes is vagy most? Helyes, jó hogy otthon vagy és pihensz. Most tényleg ez a legtöbb amit megtehetsz. Meg persze, hogy sok finom egészséges dolgot eszel:-) És már kezded elhinni, hogy kisbabátok lesz? Az nagyon jó, hogy ha van a munkahelyen valaki, akiben megbízhatsz és Õ "falaz" Neked. Jó olvasni azt hogy pozítivan gondolkodsz, mert tényleg csak így lehet. Én a szülés elõtt is csak arra gondoltam, hogy minden rendben lesz, komplikáció mentes lesz és hamar megszületik a babám és így is lett. Hihetetlen milyen ereje van a gondolatnak. Pihenj sokat, egyél finomakat és nagyon várom a jelentkezésedet. Üdv.: Zs.
Szia! Nagyon-nagyon örülök, és gratulálok! :) És ezt csak így mellékesen a leveled végén írod??? Annyira nagyon jó, hihetetlenül feldobott ez a hír, nem is értem miért nem írtad meg hamarabb?! Most aztán lehet izgulni, hogy minden rendben legyen, de hát nem is lehet másként :) ) Jaj de jó Neked!! Kicsit irigykedem... :) Én nem tesztelek, mert érzem, hogy megjön, most ebben a percben is görcsöl a hasam. Nekem tuti nem jött össze. Most kipróbálom a Gynex cseppet, sok jót hallottam, róla, ártani nem fog sõt. Meg aztán nekem most hirtelen jött ez az új munkahely is, nem is gondoltam volna, hogy ilyen hamar kezdek, nem is ragaszkodtak a felmondási idõhöz. Szóval nekem most nem annyira rossz, hogy így alakult ez a hónap! Viszont Neked most annyira nagyon jó!! Ne haragudj, csak ismétlem magam, de tényleg nagyon örülök, nem tudok mást írni! Megígérem, hogy ha túl leszek a 33. napom (az volt eddig a leghosszabb ciklusom) akkor tesztelek én is! :) Nagyon vigyázz magadra, semmi stressz, és feltétlenül írj, hogy hogy érzed magad! Én is írok, ha rászon magam a tesztre! Üdv.: B.
Szia! Azt hiszem mostanság kellene megjönnie, vagyis én hétvégére vártam, de semmi, pedig rendesen fájdogál a hasam. Te hogy állsz, Nálad történt már valami? Egyébként nagyon jól vagyok, már az új munkahelyen vagyok, és nagyon jól érzem magam itt! Eddig minden jól alakul! :) Igazából ez is sokat segít abban, hogy eltereljem a figyelmem, és nagyon büszke vagyok magamra, hogy ennyire jól megy! :) Örülök, hogy nálatok nem találtak semmi problémát. Remélem hamarosan mindketten jó hírekkel szolgálhatunk egymásnak. :) Mindenesetre, ha most sem sikerült, akkor kíváncsi leszek, hogy ebben a hónapban produkálok-e valami fertõzést. Tréfás lenne, ha igen, de nagyon reménykedem benne, hogy többet ilyen nem fordul elõ! Most, hogy errõl írogatok, kezdek izgatott lenni, hogy vajon mi lesz ennek a hónapnak az eredménye. Ja, és képzeld meg akartam veled osztani az ehavi megfigyelésemet. Szóval csak annyiról van szó, hogy ebben a hónapban nem ittam gyógyteákat (cickafark-palástfû), és azt vettem észre, hogy nem jelentkezik a középidõ után rögtön a menses szerû görcsölgetés. Nem tudom Neked van-e ilyen, de nekem volt az utóbbi hónapokban, és most kiderült, hogy a tea miatt! Nagyon érdekes, mert azt vettem csak észre, hogy jól vagyok. Nem görcsölök, és a mellem sem akar leszakadni peteérés után. Bár abban biztos vagyok, hogy ezek a teák jók, és hasznosak, mégis ez a hónap így elviselhetõbb lett számomra! Most megyek, sikerült megint sokat csacsognom! :) Feltétlenül írj, akármi is történik, de persze csak jó fog :) Üdv.: B.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm válaszaitokat:-) Kedves Második válaszoló! A sógornõd mestruációja ugyan olyan volt a terhesség alatt mint elõtte? És az elsõ 5 hónapban nem is szedett folsavat és terhes vitamint?
A kérdező hozzászólása: Szia:-) Örülök, hogy írtál:-) Igen csináltam tesztet, és sajnos negatív lett nekem is. Nagyon bízom benne, hogy a következõ hónap "+" lesz mindkettõnknek:-)
A kérdező hozzászólása: Kedves 11.36-os:-) Köszönöm, hogy megkérdezted a sógornõdet. Már nagyon várjuk a mi kis babánkat:-) Rendületlenül reménykedünk, hogy hamarosan lesz:-) Kedves utolsó elõtti válaszoló:-) Örülök, hogy írjál illetve elmentél a dokihoz. A puha méh nem tudom mit jelent, de a vérvétel biztos sokat elfog árulni. Szorítok nagyon! Mikor lesz eredmény? Doki mit mondott, a "puha méhre"?
A kérdező hozzászólása: Szia B:-) Sajnálom, hogy van valami fertõzés, de legalább megtalálták és kezelik:-) Viszont nekem furcsa, hogy a doki nem vérbõl állapítja meg, hogy van-e terhesség van sem... És most hogy érzed magad, valami változást érzel magadon? Doki mint mondott arról, hogy menstruálsz és még is lehet baba, már mint, hogy több ilyen esettel találkozott vagy hogy egyél, igyál most valami mást? Nagyon szorítok Neked:-) Kb. egy idõben van a menstruációnk, úgy érzem megint hosszú két hét elõtt állunk, várom soraid:-) ÜDv: Zs.
Szia! A dokim elég érdekes. Igazából nem mondott semmit, nem ajánlott semmit! Ami nekem furcsa volt, hogy nem csinált hüvelyi UH-ot. Ez meglepett, ugyanis attól talán okosabbak lennénk! Amikor megnézte az eredményeim, és gondolkodott mit írjon fel, megkérdezte, hogy ha terhes lennék megtartanám-e a babát? Erre mondtam, hogy igen, és felírt egy kúpot, ami nem árthat, ha baba is van! Igazából jól vagyok, bár nehéz most megállapítani. A melleim feszülnek, néha szurkál és feszít a petefészkem ill. a méhem, valamint hõemelkedésem van. De nem foglalkozom ezekkel, tesztet sem csinálok már addig, már annyiszor produkáltam tüneteket ok nélkül, hogy ez nálam nem mérvadó. Ha 9-én nem jön meg, akkor hétfõn visszamegyek. Most úgy érzem vánszorog az idõ, sok ez a 12 nap :( Ja és persze ez a hónap kiesett nekünk a bakteriális fertõzés miatt :( Remélem nálad kecsegtetõbb a helyzet, és ha az elõzõ nem is de ez a hónap sikeres lesz! :) B.
A kérdező hozzászólása: Szia! Szerintem menjél el egy másik dokihoz a biztonság kedvéért. Nagyon szorítok Neked:-)Nekem - bár nem vagyok orvos - az lett volna az elsõ, hogy uh és vérvétel... Én is május 9-re nem várom. És ahogy írod, iszonyat hosszú lesz megint ez a két hét. A számítások szerint nekem szombaton volt a peteérésem, pénteken voltunk együtt. Nagyon szeretném, hogy most sikerüljön. Nekem az a furcsa, hogy pénteken voltak alhasi fájdalmaim (gondoltam a peteérés elõszele), majd ma megint vannak. Nagyon remélem, hogy nincs más baj és csak a hormonok vannak a dolgokban. Én azért szedem heti egyszer a terhes vitamint. Te szedsz valamit? Zs.
Bocsi, elfelejtettem válaszolni :) Nem szedek kifejezetten terheseknek készített vitamint, de odafigyelek, hogy szedjek folsavat, vasat, magnéziumot, és B vit. komplexet, és méhpempõ kapszulát! Nem tudom, de zsigerbõl nem szimpatikusak a terhes vitaminok, nincs különösebb oka, egyszerûen nem vonzanak, valahogy gyanúsan sok dolog van benne, túl nagy dózisban. Ez az én hülyeségem, de akkor fogom szedni, ha már tuti baba van, és akkor is csak heti 2-3 szemet!
A kérdező hozzászólása: A terhes vitamin kapcsán nekem a dokim azt mondta, hogy heti egyet szedjek, amikor még nincs baba, ha viszont már van akkor heti kettõ legyen. Viszont folsavból napi kettõt mondott. Van benne valami amit írsz a vitaminról, lehet hogy én is váltok majd:-)
A kérdező hozzászólása: Szia! Örültem soraidnak:-) Szorítok az állás miatt, meddig kell válaszolnod, vagy Õk mikor válaszolnak? Igen, ahogy írod, ez az állás dolog minden szempontból jókor jött. Legalább a figyelmedet is eltereli. Nagyon drukkolok Nektek, olyan jó olvasni, hogy ennyi kismama tüneted van:-) Hétfõn mész vissza a dokihoz, csinál is uh-t? Mert akkor minden kiderül, nagyon várom majd hétfõn is a jelentezésedet, hogy mi volt:-) Múlthéten beszéltük, hogy még két hét, most már túl vagyunk a felén. Nagyon szeretném, hogy a páromat jövõhét hétvégén egy pozitív terhességi teszttel tudnám "megajándékozni". Nagyon várom a jövõhétvégét, de már szerencsére nem annyira görcsösen mint eddig. (Sajnos mi tavaly kétszer is elveszítettük 10 hetesen a magzatunkat). Nagyon szép hosszú hétvégét! Üdv.: Zs.
Szia! Nagyon köszönöm, hogy leírtad mindazt ami veletek történt! Irigylem a kitartásotok, és hozzáállásotok! Bár úgy gondolom, másként nem is lehet csinálni, tovább kell lépni, hogy elérjétek a célotok, hogy legyen egy szép és egészséges gyermeketek. Nálam "csupán" annyi történt, hogy 4-5 hetesen túlhajtottam magam, és erõs görcsök kíséretében spontán elvetéltem. 6 napig véreztem. Ez tavaly nyáron történt, azóta sajnos semmi. Szerintem most sincs baba:( Nagyon hullámzó a hangulatom. A munkahelyem tele van kismamákkal, a baráti körünkben azok is gyermeket várnak, akik nem is tervezték, csak becsúszott (persze örülnek, és megtartják), és persze kismilliószor hallottam már azt a kérdést, hogy: "És mikor jön a baba?" Na mindegy, ne haragudj, de ez most kijött belõlem, bizonyára már érzem, hogy ez a hónap sem nyert. Ilyenkor puffogok, aztán újra felszívom magam. A munkahellyel kapcsolatban az volt a tervem, hogy a baba érkezésétõl függ a váltás. Ha nem lesz most baba, akkor megyek az új helyre, ha valami isteni csoda folytán mégis lesz, akkor persze maradok, de minél hamarabb elmegyek akkor is betegállományba, mert nem szeretnék úgy járni, mint legutóbb. Olyan furcsa, hogy nemrég még örökkévalóságnak tünt, hogy eljön ez a hétvége is, és most itt van. :) Eldöntötted már, hogy mikor tesztelsz? Vasárnap, vagy hétfõ? Annyira jó lenne, ha sikerülne nektek! Nagyon szorítok! :) Bocsánat, hogy most kissé depressziós levelet írtam! Remélem hamarosan újra " beszélünk"! Kitartást az elkövetkezõ pár napra! Üdv:B.
Szia! Én is nagyon örültem annak, hogy írtál! Érdekesek a tüneteid, azt mondják, minden olyan tünet ami nem jellemzõ egyébként ránk a menstruáció elõtt, az mind "baba gyanús". Szerintem jól csinálod, hogy nem bízod el magad, de azért tényleg furcsa, hogy hánytál, és egy kevéske vér, még semmit nem jelent. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a reggeli teszt mit mutat majd! Feltétlenül írd majd meg az eredményt! Nálam nincs különösebb újság, minden nap fáj a hasam, mindig úgy érzem, hogy na most jött el a havi vérzés ideje, aztán semmi. Egyedül a mellem fáj, és derekem, na és persze a hasam, de az olyan menses görcsösen. Nem tudom megmondani mitõl, de úgy érzem, nem sikerült. Tesztet nem csinálok, úgy döntöttünk a párommal, hogy amit az orvos lát az UH-al az a tuti, így ha nem jön meg a most hétvégén vagy hétfõn, akkor visszamegyek. Idõm az van, most már azon a pár napon semmi sem múlik, ha ezt a két hetet kibírtam! :) Nagyon várom, a holnapi beszámolót! Addig is vigyázz magadra! Üdv.: B.
A kérdező hozzászólása: Szia! Jól esik hogy így szorítasz nekünk:-) Sajnos még péntek este rendesen megjött a menstruációm:-( Egy nappal elõbb mint szokott... elkeseredtem, de valahogy a mostani hónapot máshogy viselem. Most az elkeseredés mellett, még nagyobb elszántságot érzek és úgy érzem, hogy az energiáimat nem szabad a búslakodásba fektetnem, hanem inkább próbálom a pozitív gondolatokat bevonzani. Illetve mellette, hívom a dokimat, hogy esetleg még mit tudunk tenni a várva várt kisbabánk érdekében. Te hogy vagy? Neked megjött, mikor mész a dokihoz? "Kismamás" tüneteid megvannak még? Nagyon várom soraidat, remélem fantasztikus híreket írsz:-) Izgatottan várom híreid! Üdv.: Zs.
A kérdező hozzászólása: Szia! Sajnálom, hogy menstruálsz:-(, de nekem nagyon furcsa, hogy ennyire produkálod a terhesség tüneteit. Nem vagyok orvos, 100%-osan nem tudok mondani semmit, de szerintem menjél vissza a dokihoz és kérjél részletesebb vizsgálatot. Pont itt írta egy kedves válaszoló, hogy a sogornõje hónapokig menstruált és az 5. hónapban derült ki hogy kismama. Persze nem akarlak álomba ringatni, de nem lehet figyelmen kivül hagyni, hogy van erre is példa, hogy valaki vérzik és még is egy kis élet van benne. Kérlek menjel ismét a dokihoz! Õszintén sajnálom, hogy ilyen bizonytalánság van:-( Én ma voltam vérvételen, ahol megnézik a hormonjaimat, még uh-ra szeretnék eljutni, illetve oda elmenni ahova esetleg a doki küld. Illetve kineziológushoz elmenni, hogy hátha Õ "lát bennem valamit", ami gátja az új kis élet érkezésének. Én is köszönöm kedves soraidat, biztatásodat, bizalmadat, figyelmedet:-) Örülnék, hogy ha írnál majd hogy hogy vagytok és a doki mint mondott. Illetve ha minden igaz akkor a ciklusunk is ugyan úgy alakul így pláne várom a "Sorstársam" sorait:-) Üdv.: Zs.
A kérdező hozzászólása: Szia! Hogy vagy? Voltál már dokinál? Mit mondott? Én jól vagyok, bár szerintem többször van alhasi fájdalmam mint kellene így elmegyek a nõgyógyászhoz is. A hét lesz meg a vérvétel eredménye, remélem csak jót mond a doki:-) Nagyon remélem, hogy tényleg minden rendben van, mert ezen a hétvégén van a peteérésem és bízom benne, hogy ez már tényleg a mi hónapunk lesz:-) Olyan furcsa, hogy már itt tartunk. Most nagyon repült az idõ. Igen Budapesti vagyok, így megköszön, ha a kinezilógus címét megtudod adni. Bár én is jártam valakihez, de lehet, hogy most elmennék egy másikhoz. Várom soraidat! Üdv.:Zs.
A kérdező hozzászólása: Szia! Örülök, hogy írtál és ilyen jó híreket, hogy jobban vagy:-) Bár a fertõzés része az nem jó, de már a gyógyulás útján vagy:-) Tényleg akkor most nem is próbálkozhattok a babával? Érdekes amit írsz, mert az elmúlt két hétben én is úgy gondoltam, hogy nem foglalkozom a témával, nem is látogatok fel erre az oldalra...de aztán még is. Igen, köszönöm nálunk is minden rendben van, az eredmények is jó lettek:-) Munkahely váltással hogy állsz? Ha van idõd várom soraidat! Üdv.: Zs.
A kérdező hozzászólása: Szia Kismama! Rég nem írtál már, minden rendben? Milyenek a napjaid? Üdv.: Zs.

Missed ab után meddig pozitív a terhességi teszt? 5 hetes terhesség volt.

Legjobb válasz: Úgy tudom, kb. egy hét alatt ürül ki a HCG. (Nekem hála Istennek nem volt) Részvétem!

Úgy tudom, kb. egy hét alatt ürül ki a HCG. (Nekem hála Istennek nem volt) Részvétem!
A szervezetedtõl függ, nekem 8 hetesen állt meg a baba szive és 10 hetesen mûtöttek , egy honap mulva is volt még hcg a szervezetemben. A második terhességnél 19 hetesen halt meg a baba és négy honap mulva ürült ki a hcg. De van akinél pár hét alatt kiürül (ez a gyakori).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Sajnálom, ami veled történt! Megkérdezhetem, te nagyon véreztél a mûtét után?
Szia. Azt hogy mennyi idõ alatt ürül ki a HCG, sajnos nem tudom. De nekem 11 hetes volt a babám amikor megállt a kis szíve és én nagyon meglepõdtem hogy milyen nagyon kevés vérzésem volt a mûtét után.
Mûtét után 2 héttel kell terhességi tesztet csinálni és ha pozitív, visszamenni a dokihoz. Én csak aznap meg másnap véreztem.
Akár 4-hétig is!Nekem is volt két vetélésem az elsõnél 5.héten ürült ki a szervezetem.A mostani meg kicsit morbid, mert bennem felejtettek egy darabot (még jó, hogy volt egy és tudom hogy kell vérezni) és kerestem egy másik dokit, lassan 3-hónapja vérzek folyamatosan!! De a vérzésnek nagyon kevésnek kell leni, mert ha sok ott viszont baj van!!!!
Kedves utolsó! A mûtét után mennyivel derült ki , hogy bennt felejtettek egy darabot?
4-hét, de ha elötte nem lett volna vetélésem, és nem tudom, hogy milyenek kell leni a vérzésemnek és nem keresek egy másik dokit, mert ahol mûtöttek nem hülyének néztek, talán sosem derül ki.Hozzá teszem mikor bevéreztem kész hororr volt, mert hétvége volt dilit csináltam ahogy viselkedtek velem és ez lett a vége, majdnem eltettek lábalol! :(

Meddig mutatja ki a terhességi teszt a terhességet?

Úgy értem, hogy 12. hétig, vagy teljesen mindegy? Ha a 25. hétben vagyok, még azt is kimutatja?

Legjobb válasz: ha jól tudom addig ameddig terhes vagy!

ha jól tudom addig ameddig terhes vagy!
Szia! A szülésig, vagyis míg HCG hormon van a szervezetedbe.

Lányok.4 hete és 4 napja volt miss ab-om, még nem jött meg a vérzésem. De a mütét óta még mindig viszket a mellbimbóm, meddig normális ez a tünet, mennyi idö mulva mulnak el a terhességi tünetek?

Legjobb válasz: Az már nem a volt terhesség tünete.A HCG hamar, kb.1hét alatt kiürül M.Ab.után.Ha nincs más tünet kend be sima testápolóval esetleg neogranormonnal vagy garmastannal.Ha 1-2 nap múlva is érzed a viszketést, menj orvoshoz.Inkább a terhesség alatti hormonváltozás miatt érzékeny lett a terület, és a ruha, ágynemû, valami kidörzsölhette.

Az már nem a volt terhesség tünete.A HCG hamar, kb.1hét alatt kiürül M.Ab.után.Ha nincs más tünet kend be sima testápolóval esetleg neogranormonnal vagy garmastannal.Ha 1-2 nap múlva is érzed a viszketést, menj orvoshoz.Inkább a terhesség alatti hormonváltozás miatt érzékeny lett a terület, és a ruha, ágynemû, valami kidörzsölhette.
Én a mûtét után 3-4 hétig még rosszul voltam a kávétól és a szagoktól, - persze nem olyan erõsen, de a reggeli elsõ konyhába vezetõ út mindig félelmetes volt... A melleim is fájtak kb 1, 5 hónapig míg! Vérvételbõl kiderült, kicsit magas a prolaktin, ami a tejtermelés miatt emelkedett meg. Ez visszamegy magától, csak légy türelemmel! Kicsit olyan a szervezetnek most minden, mintha szültünk volna...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ kicsit megnyugodtam, még van elötejem , megpróbálok türelmes lenni.aztmég hadkérdezem meg neked mikor jött meg?hány hétre?
2. vagyok. Nekem épp 11 héttel a mûtét után jött meg! Azt hittem, már sosem fog megjönni... De nem volt erõs egyáltalán, sõt... De legalább valami volt. Nagyon jó a prolaktin visszaállítására a barátcserje kapszula, azt ajánlom!! És a méhnyálkahártya felépítésére és peteérésre pedig a méhpempõ nagyon jó! Én ezeket szedem. Meg a mûtét után a vérveszteség és vitaminpótlás miatt 2 hónapig szedtem napi fél Gravidát, és napi 1 folsavat, és Cetebe C vitamint is nagy adagban (500 mg). Úgy éreztem, ez kell az erõsödéshez!

A terhesség alatt meddig fordul elő a székrekedés?

és az aranyér gyógyítható?

Legjobb válasz: A terhesség alatti székrekedés oka a terhesség alatti hormonváltozásokban keresendõ. Ezek nemcsak a méh, de a belek simaizmait is ellazítják, és ennek eredményképpen renyhébb lesz a bélmozgás, lassabban halad a táplálék a bélcsatornában, több folyadék szívódik fel belõle. Szóval nagy valószínûséggel végig eltarthat, de étkezési módosításokkal javítható a helyzet! Fogyassz minden nap bõségesen nyers zöldséget, gyümölcsöt! Válassz teljes kiõrlésû gabonából készült kenyereket, tésztákat! Sok-sok vizet igyál! A zabkása kiválóan lágyítja a székletet, fõleg ha mazsolával vagy más aszalt gyümölccsel fogyasztjuk. Az élõflórás joghurt a bélflórát tartja/hozza rendbe, ami szükséges a belek egészséges mûködéséhez.

A terhesség alatti székrekedés oka a terhesség alatti hormonváltozásokban keresendõ. Ezek nemcsak a méh, de a belek simaizmait is ellazítják, és ennek eredményképpen renyhébb lesz a bélmozgás, lassabban halad a táplálék a bélcsatornában, több folyadék szívódik fel belõle. Szóval nagy valószínûséggel végig eltarthat, de étkezési módosításokkal javítható a helyzet! Fogyassz minden nap bõségesen nyers zöldséget, gyümölcsöt! Válassz teljes kiõrlésû gabonából készült kenyereket, tésztákat! Sok-sok vizet igyál! A zabkása kiválóan lágyítja a székletet, fõleg ha mazsolával vagy más aszalt gyümölccsel fogyasztjuk. Az élõflórás joghurt a bélflórát tartja/hozza rendbe, ami szükséges a belek egészséges mûködéséhez.
Én a fiammal nagyon megszenvedtem a székrekedést, szinte az elsõ pillanattól az utolsóig volt, ki is jött az aranyaerem. Kenõccsel szépen visszahúzódott. Azt mondták hogy a vastablettától van , mert azt kellett szednem (Ferro Folgammát ), most a második babával is azt szedek , viszont most szerencsére egyszer sem fordult elõ székrekedés.Nagyon jó az aszalt szilva és sok folyadék, de ne cukros!

Meddig biztonságos az orgazmus azaz meddig nem árt a terhességnek? 30 h km

Legjobb válasz: Szia! Az utolsó hónapig ha nincs semmi rendellenességed semmi gondot sem okozhat,sõt még kellemes érzése is lehet a babádnak.Téged pedig nyugtat és mindkettõtöknek Örömet okoz.Az utolsó hónapban azért nem ajánlják,mert méh összehúzódást okoz,és elindíthatja a szülést :)Jó szeretkezést amúgy sok nõcis oldalon találsz ilyen típusú kérdéseket és válaszokat

Szia! Az utolsó hónapig ha nincs semmi rendellenességed semmi gondot sem okozhat, sõt még kellemes érzése is lehet a babádnak.Téged pedig nyugtat és mindkettõtöknek Örömet okoz.Az utolsó hónapban azért nem ajánlják, mert méh összehúzódást okoz, és elindíthatja a szülést :) Jó szeretkezést amúgy sok nõcis oldalon találsz ilyen típusú kérdéseket és válaszokat
valahol azt olvastam , hogy nem a nõi orgazmus az oka a szülés beindításának , hanem a férfié, mert a spermák indítanak be valamit , de azzal is csak az utolsó hónapban kell óvatósnak lenni. VOlt olyan barátnõm aki 2 héttel a szülés elõtt is együtt volt a párjával de nem lett semmi baj, utána már nem volt kényelmes és az utolsó két hetet kihagyták. szerintem mivel mindenki más inkább kérdezd meg a dokit. Sok boldogságot 19+3 km

Kismamik, aki barnázott a terhesség alatt, meddig tartott? Mennyire normális, hogy kevés barna váladék ürül belőlünk a nem várt mensi helyett? ( terhesség áll fent azért kérdezem )

Ez az ötödik nap, hogy barnázok, annyira nem vészes, a h?m is rendesen fent van ahogyan kell. :) Orvoshoz még nem mennék, mert 9-re nem vártam, azóta minden nap pozit tesztelek.:))) Látna egyáltalán már vmit az orvos? Félek a hüvelyik vizsgálattól, mert volt már egy vetélésem ugyan így miután megvizsgált a doki. :(

Legjobb válasz: Nekem a nyolcadik hétig utána elvetéltem.

Nekem a nyolcadik hétig utána elvetéltem.
En a 7-dik hettol barnaztam egeszen majdnem a 9-dik hetig. Mar idegileg teljesen keszen voltam. Senki nem tudta megmondani mitol van. Hormonszintet is neztek, az rendben volt ezert nem kaptam utrogestant vagy duphastont mert felesleges lett volna, nem volt mehszajsebem, hematomam, babaval is minden rendben volt. Mindenki a valalt vonaogatta. Egyik naprol a masikra megszunt es azota is minden rendben mar 34 hetes kismama vagyok. De persze en is elmentem azonnal dokihoz ahogy elkezdtem barnazni. Remelem, hogy nallatok is minden rendben van! Boldog babvarast!
Szia! Ne gondolj egybõl a legrosszabbra, ne idegeskedj, mert azzal csak ártassz! Tény, hogy dokihoz mindenképpen el kell menned, ha barnázol, ezzel nem lehet várni, nehogy baj legyen. Attól függetlenül, hogy még tényleg nem látna semmit az uh-n, gyógyszert még írhat fel! De csak hogy megnyugtassalak: én a 6. héttõl a 9. hétig folyamatosan barnáztam, nem sokat, pár csepp naponta, de akkor is. Semmi bajom nem lett, szedtem rutascorbint 3*2-õt, és a 9. héten egyik napról a másikra el is múlt. Azóta teljesen jól vagyok. És a hüvelyi uh-tól se félj, mert ahogy elõttem is mondták, attól nem vetélhetsz el, szép is lenne...akkor senki nem járna dokihoz! Ez csak egy véletlen egybeesés volt nálad!
Ha az orvosodra várni kell, akkor inkább menj az ügyeleti ambulanciára. Ott kötelesek megnézni. Én is barnáztam 5 hetesen, nekem is kevés volt, mire felértem a kórházba a doki már nem is látott vérzést. Mégis szerencse volt, hogy mentem. Utrogestan-t és magne b6-ot kaptam és szígorú fekvésre ítéltek. Azóta szerencsére semmi gond, de én a te helyedben nem kockáztatnék. Elõfordul egyes embereknek a terhesség alatt többszöri barnázás is, amikor meg kellene jönnie. De az nem ilyenkor van a legelején. Bármilyen féle barnázás intõ jel, amit nem szabad figyelmen kívûl hagyni! Menj az ügyeletre minél hamarabb, én is szombat hajnalban rohantam fel és egyetlen rossz szót sem szóltak!
Szia! Én elmennék az orvoshoz.Mondj el az orvosnak mindent. Sajna, amíg kicsi a terhesség hüvelyi uh-gal nézik meg. Ne aggódj! Én is barnáztam illetve véreztem is a 12. héttõl a 16. hétig, de a terhességem eleje óta szednem kellett a Duphastont(volt egy vetélésem elõtte), majd késõbb (véreztem) még a Rutascorbint is. Áprilisban született a kislányom:) :) :) egészséges és gyönyörû:) Minden jót neked!
Hivd fel szerintem és mondd meg neki, hogy pozitiv a teszted és picit barnázól, és szeretnéd ha megnézne.Nem hiszem hogy elküldene, sõt szerintem kérd meg hogy irjon fel Neked magzatmegtartó gyógyszert.Az ártani nem árt, és ha az elõzõ babád a hormonhiány miatt ment el, akkor tuti segit !Ne félj nem lesz baj:-)22 hetes kismami
Egy egészséges terhesség sosem megy el egy nõgyógyászati vizsgálattól. Ellenkezõ esetben a szex is tiltva lenne egész terhesség alatt. Te nem attól vetéltél el, mert megvizsgáltak, nyilván anélkül is elvetéltél volna. Ha pedig ilyen folyásod van terhesség mellett, mindenképp menj orvoshoz. Nekem egyszer volt ilyen, el kellett vetetnem sajnos.(Gondolom ha nem teszem meg, késõbb magától megy el, vagy mérgezést kapok, vagy nem tudom, de a doki egybõl küretre küldött)
Én is barnáztam. Azonnal orvoshoz mentem, kaptam Utrogestant, amit a 15. hétig kellett szednem. Feküdnöm kellett a 12. hétig. De megérte, a babóka egyre erõsödött. :) Most vagyok 37 hetes. Mellette szedtem C és E vitamint is. Szerintem ilyen esetben különösen fontos, hogy minél elõbb lásson orvos. Gyógyszerrel gond nélkül megmaradhat a baba. (Van, akinek Duphastont írnak fel.)
jó orvos jó géppel nézett engem és 4 hét 1 napos terhességet simán látott HASI UH-val... nekem a 2 terhességem alatt sosem csináltak hüvelyi UH-t, na de ezt orvosa válogatja. Én elmennék orvoshoz, biztos ami biztos. én is barnáztam egyszer 1 napig, majd másnap reggel véreztem. gyorsan doki, kiderült csak bevérzett valami boholynak az alja (még jó hogy nem a lepény) és kaptam Duphaston és most 11 hetes a kisfiunk :)
Szia!Ugyanígy jártam!AZONNAL DOKI!!!!!!Kapsz Utrogestant és feküdnöd kell!És nem lesz baj!Nagyon szurkolok értetek!Üdv:13 heteske
Én a helyedben azért vinném a tesztet. Elég egyet , az utolsót. Nálam sem kérték mikor az ambulanciára mentem, de jobb ha ott van, ki tudja kérik e a gyógyszerírás miatt. De egyébként a hüvely falának vastagságából is tud következtetni a kora terhességre!
elõzõ Mivel az sztk közelebb volt, így elõször oda mentem és ott megállíapították a heamtómát. Majd felhívtam az orvosomat is utána, õ is megnézett a kórházban.
Nekem volt, 7-8 héten kezdõdött, kiderült haematóma okozta. Jobb elmenni orvoshoz, pihennem kelltt 2 hétig és felszívodott. Már 10 hónapos lányom.
utolsó vagyok. szerintem a tesztet nem kell vinned, de ahogy gondolod. Ha azt mondod, hogy pozitív lesz, akkor elhiszi, mert miért hazudnál? És ha elmondod az elõzményeket, hogy volt már egy vetélésed, és most is barnázol, akkor biztos fog felírni gyógyszert! Drukkolok, hogy ne legyen semmi gond!
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedvesek vagytok, köszönöm a sok választ, elfogok munka után menni az orvoshoz, vagyis az ügyeletre. Mivel még nincs papírom a terhességrõl, és az UHG sem mutat semmit max megvastagodott méhnyálkahártyát, attól függetlenül még kaphatok gyógyszert? Elvigyem az összes tesztet esetleg? Vagy csinálnak ott is a biztonság kedvéért? Pont haviznom kellene egyébként, egy naptár szerint 4 hetes, és 2 napos a terhesség.
A kérdező hozzászólása: Kicsit megijedtem, de azért nem mentem még dokihoz, mert korai lenne, sztem még semmi nem látszódna, mert még csak 8-9-re nem vártam, elég korai UHG-n látszódna már valami? Vérzésem nincsen, csak kevés barnázás, viszont az orvosomhoz már 1, 5 hónappal elõtte be kell jelentkezni ha menni akarok. :S Heti 1x magánrendel, pont holnap, szerintetek ha odamegyek idõpont nélkül, nem küldenek el? Elég ritkán megyek nõgyógyászhoz évente 1x a rákszûrés miatt, meg sem ismer már a doki.
Azt sem értem, miért vártál eddig... Nekem is így kezdõdött, mensi napjaiban, és pár nap múlva, már késõ volt az Utrogestan, mert leállt tõle a barnázás = VÉRZÉS, de a babám csak 6 hetes koráig fejlõdött. Nem értem, miért gondolják azt ezren ezen az oldalon, hogy a barnázásból olyan hûdekönynen jókimenetelû terhesség lehet. Mert ez 90%-ban nem így van. Azonnal doki!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!