Találatok a következő kifejezésre: A terhesség korai szakaszában (65 db)

Hány kilót lehet a terhesség korai szakaszában emelni, anélkül hogy veszélyeztetném a magzatot?

Legjobb válasz: Ha egy mód van rá ne emelgess Fõleg ne a korai szakaszban.!!!!!!

Ha egy mód van rá ne emelgess Fõleg ne a korai szakaszban.!!!!!!

Most csináltam tesztet nagyon halvány csik jelent meg. Ez is pozitiv? Az lehetséges, hogy azt érzem, mintha pár csepp előtej van? Van egyáltalán a terhesség korai szakaszában előtej?

Legjobb válasz: Elõször is gratulálok! Én úgy tudom, elég ritka, hogy ennyire korai szakaszban elõtej jelenjen meg. viszont nem kizárt, ha magasabb a prolaktin szinted. ezt az elõtejet említsd majd meg a dokidnak, hogy nézzen hormonszintet, de szerintem nem lesz gond! A halvány csík is csík, majd megerõsödik! Pl ha olyan 2-3 nap múlva csinálsz újra tesztet! de az már szerintem nem fontos!

Elõször is gratulálok! Én úgy tudom, elég ritka, hogy ennyire korai szakaszban elõtej jelenjen meg. viszont nem kizárt, ha magasabb a prolaktin szinted. ezt az elõtejet említsd majd meg a dokidnak, hogy nézzen hormonszintet, de szerintem nem lesz gond! A halvány csík is csík, majd megerõsödik! Pl ha olyan 2-3 nap múlva csinálsz újra tesztet! de az már szerintem nem fontos!
Halvány csík is pozitív, gratulálok. :) Ami meg most van neked, az még nem elõtej, hanem a progeszteronszinted miatt van. A tiéd magasabb, mint másoknak, ezért vízszerû anyag távozhat a melledbõl. Az elõtej késõbb fog jönni, és az sárgás lesz. Nekem a 16. héten jelent meg néha 1-1 csepp, most már napi rendszerességgel átnedvesedik a melltartóbetétem. 19 hetes kismama
Én is gratulálok a + teszthez! Elõfordul az elõtej, nekem is volt.
Nagyon GRATULÁLOK!!!!!! Nekem 7 hetesen volt 1-2 csepp elõtej! Sok boldogságot kívánok! :D

Napi 6 óra alvás (korán kelek fél 5-kor) árt a terhesség korai szakaszában?

Legjobb válasz: 33. hétig dolgoztam 04:50-kor keltem,(mellette fizikai munkát végeztem)semmi baja nem lett a kislányomnak.A korai keléstõl biztos nem lesz gond. :)

33. hétig dolgoztam 04:50-kor keltem, (mellette fizikai munkát végeztem)semmi baja nem lett a kislányomnak.A korai keléstõl biztos nem lesz gond. :)
A kérdező hozzászólása: akkor köszönöm csak mióta korán kelek jobban fáj a hasam amikor felkelek az ágyból.amikor meg kialszom magam nem fáj a hasam.
Szerintem hallgass a tested jelzéseire. Ha nem teheted meg, hogy ne kelj fel olyan korán, akkor abban segíthetsz magadon, hogy ébredés után nem azonnal ugrasz ki az ágyból, hanem elõször felkönyökölsz, átfordulsz az oldaladra, elõször a lábaid teszed le és utána a karodból kelsz fel, nem a hasadból. Kicsit óvatosabb mozdulatok és nem fog fájni. Legalább is remélem. De azért ha teheted szusszanj néha, mert ilyenkor fontos a sok pihenés! Szép babavárást!


Anoszkópia végezhetõ a terhesség korai szakaszában?

Kisbabát tervezünk, de egyenlõre még nem tudom "összejött-e", de anoszkópiát csinálnának véres széklet miatt, ha esetleg babát várnék, lehet bármilyen baj ebbõl?

Legjobb válasz: Nem hinném, hogy a szervezet számára ez a rövid szakaszon történõ betekintés megterhelõbb, mint a székelés. De azért szólj, hogy ha bármilyen okból (pl. fájdalmas aranyér, szövettan) valamilyen fájdalomcsillapításra kerülne a sor, akkor tudjanak róla.

Nem hinném, hogy a szervezet számára ez a rövid szakaszon történõ betekintés megterhelõbb, mint a székelés. De azért szólj, hogy ha bármilyen okból (pl. fájdalmas aranyér, szövettan) valamilyen fájdalomcsillapításra kerülne a sor, akkor tudjanak róla.

Ultrahang nélkül mikortól tudja a nőgyógyász megállapítani a terhességet? Korai szakaszban csak az ultrahanggal tud pontos eredményt mondani?

Legjobb válasz: vérvételbõl meg tudja mondani.De öt hetes terhesség már uhnis látszik,ez általában egy hetes késés.

vérvételbõl meg tudja mondani.De öt hetes terhesség már uhnis látszik, ez általában egy hetes késés.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdezem, mert nem csinált ultrahangot, csak megvizsgált, a cisztát kizárta, elvileg a terhességet is, de visszahívott jövõhétre ultrahangra. Ha terhesség lenne uh nélkül is megmondta volna már, vagy nem?
hát ha kisebb akkor még lehet nincs petezsák, és akkor nehéz.Gondolom azért hívott vissza késöbbre.Vegyél egy érzékeny tesztet, ha késik.És reggeli elsõ vizeletbõl csináld meg.5 hetesen nálam már látszott a peteszák, de visszahívott, két héttel késõbb, hogy tuti legyen a dolog.Bár nekem akkor már volt három pozitív tesztem.
szia nekem a 6 héten még semmit nem látott, érzett betöltött 8 héten, meg már lúdtojásnyi votl a lányom, és már szívverés is volt. Anyáink, ezért mentek 2 kimaradt mensi után orvoshoz, mert akkor már biztosra lehetett érezni tapintással.
nálam 5 hetesen nem látott semmit és nem érzett semmit...
Én tegnap voltam, 6 hetesen, és nálam sem látszott semmi, de engem csak uh-val nézett, máshogy nem vizsgált.
Mikor a lányommal pozitív lett a tesztem elmentem dokihoz. Egy nõ vizsgált meg azt mondta szerinte nem vagyok terhes. Mivel az aznapi tesztem is pozitív volt elmentem másik dokihoz és amikor megvizsgált egyértelmûen állította, hogy igen feltehetõen terhes vagyok. Más a méhszáj olyankor. Rögtön utána elmentem uh-ra de még nem látszódott semmi. (de csak indokolt estben érdemes nagyon hamar dokihoz menni, amúgy a teszt után érdemes várni egy hetet. Nekem muszáj volt, mert Leiden mutációm van és injekciózni kellett magam azonnal, ahogy a terhesség felmerült)
Ill nem semmi, a petezsák látható volt, de az nem hogy élõ e a terhesség, nem volt szívhang.
A kérdező hozzászólása: A gond az, hogy nekem másfél hete késik, a tesztjeim viszont negatívak. A doki azt mondta hogy minden rendben van, de menjek vissza uh-ra, de ha a terhességet is és a cisztát is kizárta, akkor miért???vagy lehet h terhesség csak korai???

A terhesség korai szakaszában észrevettétek hogy alacsony lett a vérnyomásotok?

Legjobb válasz: Nekem a terhességem alatt folyamatosan csökkent és szülés után lent maradt. A 120/80-ból lett 100/60 jobb esetben.

Nekem a terhességem alatt folyamatosan csökkent és szülés után lent maradt. A 120/80-ból lett 100/60 jobb esetben.
Szia! Nekem is nagyon alacsony, jobb esetben 90/60, de volt már 55/38 is.. Fáradékonyabb vagyok, de eddig más "nehézséget" nem okozott. A belgyógyász és a védõnõ is kávét javasoltak.Az egyik ismerõsöm pedig azt mondta, hogy neki az orvos azt tanácsolta, igyon vörösbort, de kizárólag csak egy-két kortyot.
Terhesség elõtt magas vérnyomásom volt már vagy 15 éve. Most beállt 120/80 körülire. 28 h km
Nem tudom, hogy a pocaklakóval van-e összefüggésben, de egy ideje feltûnt, hogy piszkosul alacsony a vérnyomásom (3 kávé után 90/60-at súrolja alulról). Hiába kávézok, hiába mozgok, semmit nem használ. Fáradt viszont annyira nem vagyok, csak ha piszkos meleg van, de olyankor szerintem kicsit mindenki padlót fog :) 24hkm
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Pár napja tudom hogy van egy kis pocaklakóm, és a vérnyomásom nagyon leesett ezért voltam rá kíváncsi :) Másik tünetem a cicijeim fájnak de csak hónalj tájékon :)

Létezik az, hogy a terhesség korai szakaszában szivárog a magzatvíz?

Legjobb válasz: Szia! Nem létezik, az már elég nagy baj lenne ha szivárogna. Nem sok a folyásod? Talán amiatt aggódsz inkább, de az természetes a terhesség alatt.20 hetes kismami

Szia! Nem létezik, az már elég nagy baj lenne ha szivárogna. Nem sok a folyásod? Talán amiatt aggódsz inkább, de az természetes a terhesség alatt.20 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válasz kicsit megnyugodtam
hány hét az a "korai szakasz?"
feltétlenül kérdezd meg a dokidat. illetve kérd meg, h vizsgáljon meg! ilyen kérdésekben õ a szakember és õ látja, amit lát !

Mik azok a dolgok, amiket tilos csinálni, a korai vetélés miatt a terhesség korai szakaszában?

Szóval nagyon az elején, mi az, amit?l elvetélhet valaki?

Legjobb válasz: Remélem, nem azért kérdezed, hogy spontán vetélést idézz elõ!!! Egyébként nehéz súly emelése, erõteljes szex.

Remélem, nem azért kérdezed, hogy spontán vetélést idézz elõ!!! Egyébként nehéz súly emelése, erõteljes szex.
A kérdező hozzászólása: Nem azért kérdeztem. Megelõzni szeretném. :)
Forró fürdõt venni, sõt a legjobb a zuhanyzást választani, cipekedni, elesni, stb. Ami megterhelõ azt ne csináld, amúgy meg nem betegség, de azért nem árt az óvatosság. Boldog babavárást! 37 hetes kismama.
Nekem a doki azt mondta amit nem szabad azok a kov.sex, forro furdo, emelni nehezet, es nem dolgozni csak sokat pihenni-mert veszelyeztett terhes voltam.udv.10 hetes kisfiu anyukaja
szia, ha meg akarod tartani a babát szedj terhesvitamint+folsavat, vasat, magnéziumot. (ez azért ártani nem árt fõleg az elején akárhogyan is étkezel) Lehetõleg ne emelgess semmit, biciklizés, fitness, welness, forró fürdõ kicsit hanyagolandó, csakúgy mint a vad szex. Vigyázz magadra, lehetõleg ne fázz fel, ügyelj a ferõzésekre. Szóval mindent lehet csak óvatosabban mint eddig. Ha eltelik az elsõ 12hét, akkor már megnyugodhatsz! Sok sikert!

A terhesség korai szakaszában is gyakrabban járnak a nők pisilni, vagy csak akkor ha már nő a baba?

Pár napja nagyon gyakran kell pisilnem. Ez lehet a korai terhességt?l vagy csak felfáztam? :)

Legjobb válasz: Nekem az elsõ harmadban volt olyan hogy éjszaka 15x mentem WCre, elmentem orvoshoz és azt mondta ez a terhességtõl van. Most a 18. héten vagyok és teljesen elmúlt, lehet hogy majd újra kezdõdik ha nagy lesz a baba:)

Nekem az elsõ harmadban volt olyan hogy éjszaka 15x mentem WCre, elmentem orvoshoz és azt mondta ez a terhességtõl van. Most a 18. héten vagyok és teljesen elmúlt, lehet hogy majd újra kezdõdik ha nagy lesz a baba:)
Szia! Én is már a korai szakaszban rendszeresen jártam éjszaka wc-re. Azt mondta a védõnõm, hogy el fog múlni késõbb. Na én a terhesség egész ideje alatt sokszor jártam wc-re, még éjszaka is. Éjszaka ez kb. 3-4 alkalmat jelentett, napközben sokszor. Most 38 hetes terhes vagyok és maradt a 3 alkalom éjszaka, és a félóránkénti pisilési inger napközben. Persze pár csepp, de ennek ellenére úgy érzem szétpukkad a hasam, halogatni nem tudom, mivel ilyenkor kislányom szétpukkasztja a hasamat. Nekem tehát végig megvolt a pisilési inger már a kezdetektõl. Nálam már a 8 hét óta van ez, úgyhogy lehet, de csinálj tesztet. Üdv egy 38 hetes kismama.
Sziasztok, Én még csak hétfõn megyek orvosomhoz hogy tutira állapotos vagyok-e (2 tesztem pozitív lett), de a "tüneteim" között nekem is ott szerepel a gyakori pisilés. Fõleg önmagamhoz képest gyakori!
Én kb óránként, van hogy félóránként megyek, éjaszak is fel kell kellnem egyszer-kétszer. Most 13 hetes vagyok, de ez a kezdetektõl így van. Lehet a terhességtõl, ha viszont felfáztál, akkor fájdalmas, ég, csíp, stb. Menj el a nõdokihoz, mindkettõt tudja "kezelni".

Mit tudok tenni erős migrén esetén a terhesség korai szakaszában?

Legjobb válasz: algopirynt és más paracetamol tartalmú készítményeket lehet szedni. én is szenvedek ettõl :(, orvos mondta. 12+4 hetes

algopirynt és más paracetamol tartalmú készítményeket lehet szedni. én is szenvedek ettõl :(, orvos mondta. 12+4 hetes
A kérdező hozzászólása: Akkor még jó hogy nem vettem, mert nem lehet elszámolni eü-pénztárra és nagyon drága. Viszont! Kismamák! Most voltam nõgyogyinál, és azt mondta paracetamol tartalmú gyógyszert nyugodtan lehet szedni! Nézzétek meg az összes migrénre való gyógyszer betegtájékoztatóját, és hasonlítsátok össze a Panadollal! A Panadolt pl. LEHET SZEDNI. Remélem használ is. De tán jobban mint a spray
Szia! Megpróbálhatod az orrsprayt, de nekem semmit se használt!!! Szoptatós, migrénes, kismama
Köszi a tippet! :) Nekem ami olykor bevált, nem tudom miért, azok a mágneses tapaszok. De kipróbálom, amit írtál! Még egyszer köszi! :) )
A kérdező hozzászólása: Ha esetleg valaki még ide téved! Most fedeztem fel, hogy van egy orrspray ami nem gyógyszer és a fejfájás elején még használhat SINOL a neve!! Drága de talán érdemes megpróbálni
Átérzem a helyzeted! A 16. hétig heti 3-4szer szenvedtem migréntõl (már attól hánytam). Brutális volt.. semmi sem segített, se homeopátia, sem egyéb módszerek. Én Algopyrint vettem be, de mivel túl gyakran kellett volna, így alkalmanként csak negyedet, max. felet. Szerencsére ennyi is segített.
A kérdező hozzászólása: Hú hát köszi a sok választ, az egyik biztató a másik ijesztõ. A homeopátiában nem hiszek, gyógyszerész van a családban, de örülök hogy van akinek segített. A hideg vizes borogatás nekem is segít valamicskét, de szerintem az is csak pszichésen mert enyhíti a forróságot, persze az is valami.
Algopirin mellé papaverin, ezt kaptam mikor szoptattam. Hetente voltam rosszul, kicsit jobb volt ettõl, de igazából el nem múlt tõle!
én is úgy tudtam, hogy nincsenek. elõtte átlag egy hónapban 1-3 szor fordult elõ. most pedig két naponta szenvedek, már bedilizek. úgy tudom, hogy a 2. trimeszterben már jobb szokott lenni.
szia! kb. 10 éve vannak migrénes rohamaim. a terhesség alatt összesen egyszer volt az elején, akkor Nurofent vettem be.(fortét) Utána nem volt, csak miután megszültem, ekkor viszont már a következõ héten. Most megint terhes vagyok, 8 hetes, és nem volt azóta migrénem. Biztos vagyok benne, hogy neked sem lesznek rohamaid, nekem orvos mondta, hogy a terhesség alatt általában nincsenek rohamok. Szerintem a Nurofent fortét megpróbálhatod, ha nem jön be a homeopátia. Az Algopyrin sz.rt nem ér.
18 éve van migrénem. A homeopátia segített, nézd meg a linket! Nekem is idegrendszeri, nem emésztõrendszeri a migrénem. Kefalgin, Migpriv segített, már amikor segített. A jeges vizes borogatástól legalább ha feküdtem, nem voltak olyan erõsek a nyilallások. De a homeopátiás golyócskák mindig rendbehoznak! Azóta nem is szedek mást.
A kérdező hozzászólása: "Elsõ" köszi az együttérzést, és a sétában és a koffeinben is igazad lehet. A qualerinben is tulajdonképpen nagy mennyiségû koffein van, nekem az normális esetben mindig segített, de terhesség alatt minden migrénellenes gyógyszer kizárt. De igen ez a nagy fájdalom is rossz lehet a babának (ezt a késõbbiekre mondom, mert én még nagyon az elején vagyok, de kockáztatni már én sem merek). Köszi szépen!
elsõ vagyok. hát igen, nehéz. nekem se az igazi az algopyrin, de hát a semminél jobb. nekem is sokáig szokott fájni, minimum egy fél napig. a hányingerem is fokozza. én még az algopyrin mellé bedobok egy kávét. tudom, hogy az se túl jó, de erõs szereknél mégis jobb. és szerintem a baba azt is érzi, ha szenvedünk. esetleg még séta a friss levegõn. ezekkel szoktam próbálkozni. jobbulást, remélem hamarosan megszûnnek a migrénes rohamaid!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, sajnos nekem az a nagyon durva szemem kiesik gyomrom kifordul rázkódós fajta van, amire a meleg abszolut nem jó (mármint a fejemre. Csak a gyógyszer segíthetne, de azt ugye nem lehet. Neurológus is az algopirynt javasolja csak, de még no-spa-t sem lehet mellé bevenni, az meg úgy nem használ. Azért köszi mindenkinek
Ugyan nem annyira erõs migrénnél, inkább erõs fejfájásnál, de nekem segít a következõ: beállok a zuhany alá, és folyatom a meleg (de a baba miatt azért nem forró) vizet a fejtetõmre, úgy 15-20 percig. Ettõl egy kicsit javul a vérkeringés, ami sokat enyhít a fejfájáson. Utána próbálok olyan pozíciót találni, ahol nem kell sem tartanom, sem megmozdítanom a fejem (ergo megtámasztom), úgy hogy a nyakizmaim a lehetõ legernyedtebbek legyenek, inkább kicsit elõre döntve a fejem, mint hátra. Próbálok minden zajt és fényt kizárni. Általában 1-2 óra alatt elmúlik.
Homeopátia. Cyclamen european 15 ch. Nekem ez vált be. Milyen típusú a migrinéd? Itt hasznos tippeket találsz: http://homeopatia.info.hu/index.php?search_text=migr%E9n&sea..
régi kérdés, de azért hátha segítek: én hányni szoktam, ha van hányingerem akkor ugye megy könnyen, ha nincs, akkor lenyúlok. Kellemetlen, de nagyon jólesik, mármint utána megkönnyebbülök. Neurológustól kérdeztem, miért van ez, azt mondta, hogy a hányás miatti erõlködés megszakít vmi idegpályán átmenõ ingerületet, amitõl megszûnik a fejgörcs, max tompa fájdalom marad. Én ezután kivétel nélkül mindig el tudok aludni, félóra alvás is jó, fáradt és lestrapált vagyok utána, de nincs fájdalom. Ekkor már meg merek inni egy gyenge kávét, és eszem vmit, hogy tudjak emészteni. Aki nem szkeptikus ehhez: a bioptronlámpa egy csoda, mielõtt nem volt, az elõbbi "módszer" vált be, mióta megvan, 25 perc lámpázás és lassan elmúlik, érezni ahogy old ki a görcs.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!