Találatok a következő kifejezésre: A terhesség hetén milyen (61 db)

A terhesség legelején milyen a folyás? Az első 2-3 hétre gondolok.

Legjobb válasz: Nekem vízszerû és elég bõ szagtalan folyásom volt, de másnak nem tudom milyen.Amilyen gyorsan megjelent olyan gyorsan abba is maradt.

Nekem vízszerû és elég bõ szagtalan folyásom volt, de másnak nem tudom milyen.Amilyen gyorsan megjelent olyan gyorsan abba is maradt.
Én hallottam már olyat is, hogy abszolút nem volt semmilyen fojása a lánynak, pedig már 5 hetes terhes volt! Sem elõtte sem utána nem tapasztalt folyást! Szerintem ez egyénenként változik! Szorítok, hogy ha babát szeretnél, úgy is legyen! :)
Nekem nem volt semmi szokatlan folyásom. Most sincs, 18 hetes vagyok
Szia nekem is fehér vizszerû folyásom volt, meg van is.Üdv 31 hetes kismama.
A baránõmnek krémszerú, fehér volt. Azóta is ilyen (10 hetes terhes).

Nagy lesz a baba vagy elszámolták a terhességet? Nektek milyen súlyú volt a babátok a 27. -32. hét között? Mennyivel született? Bővebben lent

Az utolsó menstruáció szerint 27 hetes vagyok, de a babámat a méretek alapján 29+4-nek mondták és már most 1460g.

Legjobb válasz: miután ezek a vizsgálatok nem lehetnek pontosak és akár fél kg-ot is tévedhetnek, ezért ez semmiképp nem jelenti azt, hogy korábban fogsz szülni. Nekem a 38. héten azt mondták, hogy jelenleg 3,5 kilós a pici, túlhordással szültem, 2880 gramm lett. Nyugi, ez becslés, nem tudják pontosan megmérni.

miután ezek a vizsgálatok nem lehetnek pontosak és akár fél kg-ot is tévedhetnek, ezért ez semmiképp nem jelenti azt, hogy korábban fogsz szülni. Nekem a 38. héten azt mondták, hogy jelenleg 3, 5 kilós a pici, túlhordással szültem, 2880 gramm lett. Nyugi, ez becslés, nem tudják pontosan megmérni.
attól, hogy nagyobb nem szülsz hamarabb, hacsak nem közép idõ elõtt fogant.De ez tényleg csak becslés, az ismerõsömnek 1, 5 kg!!!! tévedtek.Azt mondták neki 4, 5 körül lesz a baba, erre kereken 3kg lett.
Nekem 32 hetesen mondták most, hogy 2, 346, de elmondta azt is az orvos, hogy ez biztosan több, mint amennyi, mert minden ember pocija nagyobb gömbölyödve, de õ csak ilyet tud mérni és ezzel kalkulálni, mert a picur gömbölyödik.
Nekem is a 27 hetes uh-on mért adatok szerint legalább 28-29 hetesnek felel meg. Nem néztek súlyt, de netem a mért adatok alapján kiszámoltam és nekem is majd másfél kilós aszerint. Nem aggódom. Már csak azért sem, mert ahogy elõttem is írták, ezek becsült súlyok. Azaz bizonyos adatokból számol a gép. Pl súlyt a fej átmérõje és a mellkas. Hosszt a combcsontból. De ha több vagy kevesebb a husi rajta akkor már csal a mérés. Az is elõfordul, hogy most fejlõdik gyorsabban és lelassul. Ez attól függ, hogy a méhlepény mennyire látja el a funkcióját. Szóval rengeteg dolog befolyásolhatja.
28 hetesen 1210 gr volt a lanyom es 38 hetre 2900 gr al szuletett. Most masik lanyommal napra pontosan 28 hetesen voltam uh-n 1206 gr.
27+2 naposan 1271 grammnak becsülték a fiam. 29+6 naposan pedig 1765 grammnak. Nekem is 2 héttel nagyobbak a méretei, de nekem azt mondta az orvos, ez csak annyit tesz hogy nagyobb lesz a baba, nem kell feltétlen elöbb szülessen, és nem is pontos valószinüleg a súlybecslés. Legalábbis remélem, mert nekem is 4kg körüli babáût "ígérnek" és már magam alá csinálok a gondolattol, hogy hogyan fogom megszülni:( Nem szeretnék repedni/szakadni!

Hányadik héten kezdenek megjelenni a terhességi csíkok? Milyen testápolót használjak?

(19 hetes vagyok)

Legjobb válasz: Szia....en vettem mama babylove massage cremet-t a dm-ben....speciel a csikok ellen. Amugy azt olvastam, hogy ha hajlamos vagy ra akkor barmit magadra kenhetsz ugyis megjelenik.... Hasznalhato egy nagyon jo testaplo is ami megfelelo zsirossagu.Meglatjuk mi vallik be....velemenyek es velemenyek..:-)) Ugyszinten 19 hetes kismama:-)

Szia....en vettem mama babylove massage cremet-t a dm-ben....speciel a csikok ellen. Amugy azt olvastam, hogy ha hajlamos vagy ra akkor barmit magadra kenhetsz ugyis megjelenik.... Hasznalhato egy nagyon jo testaplo is ami megfelelo zsirossagu.Meglatjuk mi vallik be....velemenyek es velemenyek..:-)) Ugyszinten 19 hetes kismama:-)
Szia! Igen, így van, ha hajlamos vagy rá, kenhetsz akármit, én tök drága francia krémeket vettem és lett csíkom, a barátnõm nem kente magát még testápolóval se, és egy halvány csíkja sincs.
Szia. Én a 31.hétbe vagyok, és egy deka csíkom nincs. Épp a dokim tegnap dícsért meg. Pedig hajlamos vagyok rá, de én egyszerûen a 7.hét óta sima baba olajjal, kenem minden fürdés után, vízes bõrre. A dokim szerint a legolcsóbb és legjobb módot választottam.Sok sikert
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :-)
35 hetes vagyok, tini koromban olyan csíkos voltam mint egy zebra. A terhesség elejétõl kenem magam minden este babaolajjal, és hál Istennek szép a bõröm, nem csíkos. De én is úgy hallottam, hogy ha hajlamos rá valaki, akkot kenheti akármivel. Különben ha csíkos lennék sem zavarna, hisz olyan jó dolog a babavárás, és a lényeg, hogy a picivel minden rendben legyen. Én már csak másodlagos vagyok.
Próbáldd ki a körömviránykrémet, az talán segít.
szia, én a piros GARNIER-t használom, azért mert az extra száraz börre van, szerintem beválik, 25 hetes kismama.

Lejárt a GYESem, szabadságomat töltöm 2 hete. Pozitívat teszteltem ma. A terhesség alatt milyen járandóság illet meg?

Táppénzt mi alapján kaphatok? TGYÁS, GYED mi alapján számolódik majd?

Legjobb válasz: Ha 180 napnál többet voltál gyese.en akkor a gyed alapja a minimálbér lesz.

Ha 180 napnál többet voltál gyese.en akkor a gyed alapja a minimálbér lesz.
Attól függ, hogy a szabi lejárta után meddig dolgozol. Mert, ha meglesz a 180 biztosított napod, akkor a táppénz alapja, a mostani kereseted lesz, annak a 60%-a. Ha nem lesz meg a 180 napod táppénz elõtt, akkor az lesz az alapja, ami a gyeded alapja volt ( gyest nem számítanak bele, mert az egy segély). Tgyás alapja, ha lesz 180 bérezett napod, akkor a mostani kereseted, gyed alapja szintén. Ha nem lesz 180 bérezett napod, akkor a tgyás alapja a szerzõdés szerinti béred lesz. A gyed alapja a minimálbér, ha több mint fél évet voltál gyesen és nem lesz 180 bérezett napod.
A terhesség alatt vagy dolgozol vagy táppénz. Ami plusz, az a családi adókedvezmény a terhesség 91. napjától!

Milyen jelek utalhatnak a terhességre az első pár hétben? Ugy az 1-2-3-ban? A teszt mennyi idö után miutatja ki ha terhes vok?

Legjobb válasz: A terhesség számítása hivatalosan nem a megtermékenyítéssel kezdõdik, hanem az utolsó menstruáció elsõ napjával. (Hogy miért az egy hosszabb történet, de ezt azért írtam, hogy tudd: a terhesség elsõ, második hetérõl még beszélni sem érdemes). Azt követõen lehet kb két héttel megtermékenyítés, mert egy átlagos ciklusnál 12-14. napon van peteérés. A harmadik hét végére történhet meg a beágyazódás és ezután kezdõdik meg a hcg hormon termelõdése, amire a terhességi teszt épül. Kell egy bizonyos mennyiségû hcg-nek lennie a szervezetben ahhoz, hogy arra a teszt reagáljon, de mivel ez elég gyorsan nõ (két naponta duplázódik) így egy viszonylag érzékeny teszt a nem várt menstruáció napján már pozitívat jelezhet (ez már négy hetes terhességnek számít). Van, akinél viszont még hetekkel késõbb sem mutat ki semmit. Úgyhogy ha nem jön meg a mensid, akkor tesztelj reggeli vizeletbõl a kimaradt mensit követõ napon, ha negatív, akkor két naponta érdemes tesztet ismételni, vagy fel kell keresni a nõgyógyászt. Tüneteket azért nem sorolnék, mert nagy eséllyel nincsenek, illetve gyakori kora terhességnél az enyhe méhgörcs és mellfeszülés, ez viszont a legtöbb nõnél egyébként is elõfordulhat mensi elõtt, szóval erre nem lehet építeni. Az erõsebb tünetek (hányás, szédülés, hányinger) csak késõbb jelentkeznek, 6-8. hét környékén, már ha egyáltalán jelentkeznek.

A terhesség számítása hivatalosan nem a megtermékenyítéssel kezdõdik, hanem az utolsó menstruáció elsõ napjával. (Hogy miért az egy hosszabb történet, de ezt azért írtam, hogy tudd: a terhesség elsõ, második hetérõl még beszélni sem érdemes). Azt követõen lehet kb két héttel megtermékenyítés, mert egy átlagos ciklusnál 12-14. napon van peteérés. A harmadik hét végére történhet meg a beágyazódás és ezután kezdõdik meg a hcg hormon termelõdése, amire a terhességi teszt épül. Kell egy bizonyos mennyiségû hcg-nek lennie a szervezetben ahhoz, hogy arra a teszt reagáljon, de mivel ez elég gyorsan nõ (két naponta duplázódik) így egy viszonylag érzékeny teszt a nem várt menstruáció napján már pozitívat jelezhet (ez már négy hetes terhességnek számít). Van, akinél viszont még hetekkel késõbb sem mutat ki semmit. Úgyhogy ha nem jön meg a mensid, akkor tesztelj reggeli vizeletbõl a kimaradt mensit követõ napon, ha negatív, akkor két naponta érdemes tesztet ismételni, vagy fel kell keresni a nõgyógyászt. Tüneteket azért nem sorolnék, mert nagy eséllyel nincsenek, illetve gyakori kora terhességnél az enyhe méhgörcs és mellfeszülés, ez viszont a legtöbb nõnél egyébként is elõfordulhat mensi elõtt, szóval erre nem lehet építeni. Az erõsebb tünetek (hányás, szédülés, hányinger) csak késõbb jelentkeznek, 6-8. hét környékén, már ha egyáltalán jelentkeznek.

Megosztanátok velem, hogy milyen vizsgálatok várhatóak a terhesség alatt, és mi, hanyadik héten?

Köszönöm,akinek van türelme leírni. :) És kíváncsi lennék, ki hány éves, fiatalon könnyebb e a szülés vajon. Én 22 vagyok.és holnap,derül ki, hogy hány hetes vagyok,mert a múltkorin csak petezsák volt,amikor mensiből számolva 6 hetes voltam.

Legjobb válasz: Szia!Én 25 éves vagyok elsõ babával:)Egy hónap múlva szülök.Megpróbálom leírni mik voltak nekem eddig: 5 hetesen mentem elõször teszt után ott megnézték, hogy fel van e puhulva a méhnyak, ami terhességre utal, 3 hét múlva visszamentem akkor néztek szívhangot.(Van fogadott orvosom) Utána labor,vérkép, toxoplazma szûrés.Mi csináltattunk genetikát is Szombathelyen,ott megcsinálták a Down kór szûrést de az fizetõs és nem kötelezõ.Aztán 16.héten AFP vizsgálat.Utána 24.héten terheléses cukor, 18.héten genetikai ultrahang elõtte.32.héten szintén ultrahang, meg a 36.héten is.Utána CTG-hetente míg meg nem szülsz.Ja és persze havonta egyszer védõnõ látogatás és havonta egyszer megyek magándokihoz.Üdv:35hetes kismama

Szia!Én 25 éves vagyok elsõ babával:) Egy hónap múlva szülök.Megpróbálom leírni mik voltak nekem eddig: 5 hetesen mentem elõször teszt után ott megnézték, hogy fel van e puhulva a méhnyak, ami terhességre utal, 3 hét múlva visszamentem akkor néztek szívhangot.(Van fogadott orvosom) Utána labor, vérkép, toxoplazma szûrés.Mi csináltattunk genetikát is Szombathelyen, ott megcsinálták a Down kór szûrést de az fizetõs és nem kötelezõ.Aztán 16.héten AFP vizsgálat.Utána 24.héten terheléses cukor, 18.héten genetikai ultrahang elõtte.32.héten szintén ultrahang, meg a 36.héten is.Utána CTG-hetente míg meg nem szülsz.Ja és persze havonta egyszer védõnõ látogatás és havonta egyszer megyek magándokihoz.Üdv:35hetes kismama
én 28 éves vagyok, 10 hetes:) pont azon gondolkoztam, le a kalappal az "idõsebb" nõk elõtt, engem fiatalon is nagyon megvisel néha az egész, ez asok hormon...hát felülír mindent:) sokszor csak annyi erõm van, meló után az ágyba zuhanjak... egyébként van egy terhességmegállapítás, amire te vagy most hivatalos:) aztán menni kell vérvételre, védõnõhöz becsekkolni, 12. heti UH, 16. heti UH, itt van egy integrált teszt, de mehetsz már a 12. héten is kombináltra, ezeken azt nézik, rendben van-e a baba genetikailag stb., kb. szerintem 4 hetente lehet UH, valamikor a 26. hét körül, nálunk legalább is, van a terheléses cukor, ekkor kell inni a cukros lötyit + vérvétel. a terhesség végén meg be kell járni sokszor nst-re, de lehet van még más is, csak kihagytam:)
A kérdező hozzászólása: Hûûûûha.Akkor most az elején van a sok járkálás, vérvétel.Jajj.hát lyukas fogam is van ám, nem egy sztem...:/KEzdek parázni.Igaz már a vérvételtõl félek, egész életemben egyszer vettek vért, az sem sült el jól...hánytam.elájultam :D
A kérdező hozzászólása: Normális, hogy, szédülök, csak, néha, de, hányás, hányingerem, nincs?Nem, mintha, hiányozna:D
Szia :) Hát ahogy látom már mindent leírtak elõttem :) Boldog babavárást. Egyébként igen, egyáltalán nem baj, ha pl nem érzel semmit... nekem sem volt semmi elõjele, mint pl. hányás... csak h fáradékonyabb voltam. Örülj neki, hogy kimarad, bár még van ideje, hogy megmutatkozzon :)
Ammunflex-féle terhesség megszakítást.
Szia! Mibõl gondolod, hogy terhes vagy? mennyi ideje késik a mensesed? Amúgy, van egy gyógynövény, ami az ilyen korai terhességet elhajtja, ez a katáng kóró erõs fõzete. Iszonyú görcsöket okoz, hashajtónak vettem be, de az én babám sajnos nem maradt meg! Amúgy, ha nem szeretnél ilyen helyzetbe kerülni, akkor az alábbi listából a hozzád legközelebbi sürgõsségi fogamzásgátlás ambulanciát szülõi beleegyezés nélkül is felkeresheted! Bács-Kiskun megye: Bajai Városi Kórház Cím: 6500 Baja, Rókus u. 10. Telefon: (79) 422-233, (79) 422-328, (79) 423-373, (79) 425-575, (79) 428-452 Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza Cím: 6000 Kecskemét, Nyíri u. 38. Telefon: (76) 516-700 Bács-Kiskun megye: Semmelweis Kórház Cím: 6400 Kiskunhalas, Dr.Monspart L. u. 1. Telefon: (77) 522-000, fax (77) 522-011 Bács-Kiskun megye: Városi Kórház Kalocsa Cím: 6300 Kalocsa, Kossuth L. u. 34-36. Telefon: (78) 564-001 Bács-Kiskun megye: Városi Kórház Kiskunfélegyháza Cím: 6100 Kiskunfélegyháza, Fadrusz János u. 4. Baranya megye: Baranya Megyei Kórház Cím: 7621 Pécs, Dischka Gyõzõ u. 7. Baranya megye: Mohács Város Kórháza Cím: 7700 Mohács, Szepessy tér 7. Baranya megye: POTE Szülészeti és Nõgyógyászati Klinika Cím: 7624 Pécs, Édesanyák útja 17. Telefon: (72) 536-000 Békés megye: Orosháza Városi Kórház Cím: 5900 Orosháza, Könd u. 59. Telefon: (68) 412-144, (68) 411-431, (68) 417-002, (68) 417-003 Békés megye: Pándy Kálmán Kórház Cím: 5701 Gyula, Semmelweis út 1. Telefon: (66) 361-833, (66) 463-763, (40) 922-001, (40) 926-002 Borsod-Abaúj-Zemplén megye: Kazincbarcikai Városi Kórház Cím: 3700 Kazincbarcika, Május 1. út 56. Telefon: (48) 514-800 Borsod-Abaúj-Zemplén megye: Megyei Semmelweis Kórház-Rendelõintézet Cím: 3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72. Telefon: (46) 515-200 Borsod-Abaúj-Zemplén megye: Miskolc Diósgyõri Kórház Cím: 3525 Miskolc, Kórház u. 1. Telefon: (46) 531-700 Borsod-Abaúj-Zemplén megye: Semmelweis Kórház-Rendelõintézet Cím: 3529 Miskolc, Csabai kapu 9-11. Telefon: (46) 555-666 Budapest: Fõvárosi Önkormányzat Bajcsy-Zsilinszky Kórház Cím: 1106 Budapest, Maglódi út 89-91. Budapest: HIETE Szülészeti és Nõgyógyászati Klinika Cím: 1135 Budapest, Szabolcs u. 33-35. Telefon: (1) 350-4760, (1) 350-4751, (1) 350-4752, (1) 350-4753, (1) 350-4754, (1) 350-4755 Budapest: SOTE II. Szülészeti és Nõgyógyászati Klinika Cím: 1082 Budapest, Üllõi út 78/a. Telefon: (1) 210-0290 Budapest: Szent Margit Kórház Cím: 1032 Budapest, Bécsi út 132. Telefon: (1) 250-2170, (1) 250-2420, fax (1) 439-0276 Csongrád megye: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat Kórháza Cím: 6725 Szeged, Kálvária sugárút 57. Telefon: (62) 490-590 Csongrád megye: Szentesi Városi Kórház Cím: 6600 Szentes, Sima F. u. 46. Telefon: (63) 313-244 Fejér megye: Szent György Kórház Cím: 8001 Székesfehérvár, Hunyadi u. 6. Telefon: (22) 535-500, tel/fax: (22) 312-691 Fejér megye: Szent Panthaleon Kórház Cím: 2400 Dunaújváros, Korányi S. u. 4-6 Telefon: (25) 550-550, (25) 411-210 Fejér megye: Városi Kórház Cím: 6060 Mór, Kórház u. 21. Telefon: (22) 407-041, (22) 395-441, (22) 395-442 Gyõr-Moson-Sopron megye: Erzsébet Kórház Cím: 9400 Sopron, Gyõri út 15. Telefon: (99) 312-120, (99) 390-330, (99) 390-331, (99) 390-332 Gyõr-Moson-Sopron megye: Karolina Kórház-Rendelõintézet Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Régi Vámház tér 2-4. Telefon: (96) 574-600 Gyõr-Moson-Sopron megye: Petz Aladár Kórház Cím: 9024 Gyõr, Vasvári Pál utca 2 /4 Telefon: (96) 418-244, (96) 411-521, (96) 415-646 Hajdú-Bihar megye: Berettyóújfalu Területi Kórház Cím: 4100 Berettyóújfalu, Orbán Balázs tér 1. Telefon: (54) 507-555, (54) 402-200 Hajdú-Bihar megye: Önkormányzat Kenézy Gyula Kórház Cím: 4043 Debrecen, Bartók Béla u. 2-26. Telefon: (52) 511-777, (80) 204-414 Heves megye: Albert Schweitzer Kórház Cím: 3000 Hatvan, Balassi B. út 16. Telefon: (37) 341-033, (37) 341-262, (37) 341-676, (37) 341-783, (37) 341-846, (37) 341-992, fax (37) 341- Heves megye: Bugát Pál Kórház-Rendelõintézet Cím: 3200 Gyöngyös, Dózsa Gy. út 20-22. Telefon: (37) 312-491, (37) 312-460, (37) 312-487, (37) 312-492, (37) 312-493, (37) 312-494 Heves megye: Önkormányzat Markhot Ferenc Kórház Cím: 3300 Eger, Széchenyi u. 27-29. Telefon: (36) 411-444, (36) 411-422 Jász-Nagykun-Szolnok megye: Dr. Kátai Gábor Kórház Cím: 5300 Karcag, Zöldfa u. 48. Telefon: (59) 507-111 Jász-Nagykun-Szolnok megye: Hetényi Géza Kórház Cím: 5004 Szolnok, Tószegi út 21. Telefon: (56) 503-603 Jász-Nagykun-Szolnok megye: Jászberényi Erzsébet Kórház Cím: 5100 Jászberény, Szélei u. 2. Telefon: (57) 500-200, fax (57) 412-589, (57) 412-577, (57) 411-778 Jász-Nagykun-Szolnok megye: Mezõtúri Városi Kórház Cím: 5400 Mezõtúr, Kossuth u. 7-11. Telefon: (56) 550-440 Kormárom-Esztergom megye: Önkormányzat Vaszary Kolos Kórház Cím: 2800 Esztergom, Petõfi S. u. 26-28. Telefon: (33) 542-300, fax (33) 542-302 Kormárom-Esztergom megye: Selye János Kórház Cím: 2921 Komárom, Széchenyi u. 2. Telefon: (34) 342-840, (34) 342-968, (34) 343-096 Kormárom-Esztergom megye: Szent Borbála Kórház Cím: 2800 Tatabánya, Dózsa Gy. u. 77. Telefon: (34) 512-850 Nógrád megye: Önkormányzat Szent Lázár (Madzsar József) Kórház Cím: 3100 Salgótarján, Füleki út 64. Telefon: (32) 522-000, (32) 310-222, (32) 310-179, (32) 310-308, (32) 310-332, (32) 310-721 Pest megye: Csepeli Weiss Manfréd Kórház Cím: 1211 Budapest, Déli u. 11. Somogy megye: Kaposi Mór Megyei Kórház Cím: 7400 Kaposvár, Tallián Gy. u. 20-32. Telefon: (82) 501-300 Somogy megye: Marcali Városi Kórház Cím: 8700 Marcali, Széchenyi u. 1. Telefon: (85) 501-100 Somogy megye: Nagyatád Városi Kórház Cím: 7500 Nagyatád, Bajcsy-Zs. u. 1. Telefon: (82) 504-400 Somogy megye: Siófoki Városi Kórház Cím: 8600 Siófok, Semmelweis u.1. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: Felsõ-Szabolcsi Kórház Cím: 4600 Kisvárda, Árpád út 26. Telefon: (45) 502-100 Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: Mátészalkai Területi Kórház Cím: 4700 Mátészalka, Kórház u. 2-4 Telefon: (44) 501-501 Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: Önkormányzat Jósa András Kórház Cím: 4400 Nyíregyháza, Szent István út 68. Telefon: (42) 465-666, (42) 465-603, (42) 465-604, (42) 465-605, (42) 465-606, (42) 465-607, (42) 465-608 Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: Szatmár-Beregi Kórház Cím: 4900 Fehérgyarmat, Damjanich u. 1. Telefon: (44) 511-100, (44) 511-111 Tolna megye: Dombóvári Városi Kórház Cím: 7200 Dombóvár, Kórház út 39. Telefon: (74) 564-000, (74) 564-001, (74) 564-002, (74) 564-005, (74) 564-010, (74) 564-011, fax (74) 564-014 Tolna megye: Önkormányzat Kórháza Cím: 7100 Szekszárd, Béri Balogh Á. 5-7. Telefon: (74) 501-500 Vas megye: Markusovszky Kórház Cím: 9700 Szombathely, Markusovszky L. u. 3. Telefon: (94) 311-542, (94) 390-260, (94) 390-261, (94) 390-262, (94) 390-263, (94) 390-264, (94) 390-265 Vas megye: Önkormányzati Kórház Sárvár Szülészeti-Nõgyógyászati Osztály Cím: 9600 Sárvár, Rákóczi út 30. Telefon: (95) 523-000, (95) 523-010, (95) 320-011, fax: (95) 320-136 Veszprém megye: Önkormányzat Csolnoky Ferenc Kórház Cím: 8200 Veszprém, Kórház u. 1. Telefon: (88) 420-211, (88) 421-233 Veszprém megye: Pápai Gróf Eszterházy Kórház Cím: 8500 Pápa, Jókai Mór u. 5-9. Telefon: (89) 324-444 Veszprém megye: Városi Kórház Cím: 8300 Tapolca, Ady Endre út 1-3. Telefon: (87) 411-655, (87) 411-656, (87) 411-698 Zala megye: Család és Nõvédelmi Központ Cím: 8900 Zalaegerszeg, Kossuth L. u. 46-48. Telefon: (92) 312-377 Zala megye: Keszthely Városi Kórház Cím: 8360 Keszthely, Ady E. u. 2. Telefon: (83) 311-060, fax: (83) 314-221 Zala megye: Lenti Nõgyógyászati Rendelõintézet Cím: 8960 Lenti, Kossuth u. 10. Zala megye: Nagykanizsai Megyei Jogú Város Kórháza Cím: 8800 Nagykanizsa, Szekeres J. u. 2. Telefon: (93) 502-000, fax: (93) 312-240
A kérdező hozzászólása: és ez mibõl áll ?
Én nem vagyok biztos benne, de, ha jól tudom, akkor valami injekciós, vagy gyógyszeres megoldás is van, még ilyen korai stádiumban. A legjobb lenne, ha a háziorvosnak kikérnéd a véleményét õ biztos tudja.
Na! Próbáltam neked az Ammunflex-féle terhesség megszakítást megnézni a google-n, de semmi érdemlegeset nem találtam. :/
A kérdező hozzászólása: Gondolom a gyógyszeres meg az injekciós terhesség megszakításhoz is kell szülõi bele egyezés ha nem vagyok még nagy korú ?
de honnan veszed, hogy terhes vagy? nem is tuti
Kezdjük ott, hogy 2-3 hetes terhesség nincs. A terhességet mindig az elmaradó menstruációtól számítjuk, és az a 4. hét. Vagyis a legkorábbi terhességi hét az a 4. Így számolj... Egyébként ugyanúgy végzik minden esetben, vákuummal, rövid altatásban, ha nem szültél még, akkor (elég fájdalmas) elõtágítással.
nem tudom, h nálatok ez h megy. de nálunk, Szerbiában nincs ilyen elõtágítás, hanem csak elaltatnak, aztán fölébredsz, és ennyi....

Ha volt valakinek a terhessége első pár hetében (3-8-ig hétig) sárgás folyása, fertőzése, milyen gyógyszert adott a doki? Ilyenkor mi a teendő?

Mert ugyebár a 12-ig hétig nem kaphat semmit a kismama a nagykönyv szerint, de felszálló fertőzéstől elmehet a baba. Kicsit félek, holnap megyek orvoshoz. Nem akarom elveszíteni a babám.

Legjobb válasz: Ez a 12. hétig semmit nem kaphat a kismama egy tévhit. A felszálló fertõzés veszélyesebb, ráadásul számtalan kúp van, amely az egész terhesség alatt jó. :) Keresd fel az orvosod, csak õ fog tudni dönteni ezek között. Gratulálok a babához! :) 30 hkm

Ez a 12. hétig semmit nem kaphat a kismama egy tévhit. A felszálló fertõzés veszélyesebb, ráadásul számtalan kúp van, amely az egész terhesség alatt jó. :) Keresd fel az orvosod, csak õ fog tudni dönteni ezek között. Gratulálok a babához! :) 30 hkm
Én 7 hetes vagyok és tegnap voltam vizsgálaton. Nekem kuppot írtak fel.
Én 10 hetes vagyok. Kaptam hüvelykúpot és még antibiotikumot is! Ha kell hát kell...sajnos! De ha nem szeded be a gyógyszert és a baktérium elterjed az veszélyesebb!!!
Szia Attol fuggoen irnak kupot, hogy milyen a folyasod, ha csak egy nagyon keves van es nem veszes, akkor varnak a 12 hetig, ha nagyon durva, akkor nem varnak. En 10 hetesen kaptam pimafucin kupot, a doki csak 2 drb-t irt, azt mondta, hogy ez eleg ahoz, hogy egy kicsit visszaszoritsa, es majd 12 het utan kikezeli rendesen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! A Doki semmilyen kóros folyást nem látott, kérdeztem ha esetleg mégis van fertõzés, nem árthat ez a picinek? Mire Õ: biztos benne, hogy hormonális változások miatt van egy icipici váladék. Remélem igaza van. 1 évet vártunk a manóra :)

Nektek milyen a terhesség? Én most vagyok a 7. hétben.

Legjobb válasz: Jövõhétre vagyok kiírva! Mostmár nem várandósság, hanem terhesség:-) De nagyon szeretek pocakos lenni, de most már szívesen babáznék:-) Mesés lesz a 9 hónapod:-) 39hkm

Jövõhétre vagyok kiírva! Mostmár nem várandósság, hanem terhesség:-) De nagyon szeretek pocakos lenni, de most már szívesen babáznék:-) Mesés lesz a 9 hónapod:-) 39hkm
Nekem is fájt a hasam alja, de elmúlt az is.. énis magam vagyok itthon szinte egész nap.. és unalmas is nagyon. délelõtt elvégzem a házi munkát, fõzök, mosok takarítok, aztán csak az unalom öl.. itt töltöm inkább az idõt. Itt van pár érdekes kérdés amire választ kapok :)
A kérdező hozzászólása: Ja és 4 hetesen én is barnáztam kicsit és kaptam rá utrogestant. 10 napig szedtem és el is múlt a barnázás tõle. Én Elevitet szedek. Ti milyen vitamint szedtek?
Szintén 7. hét, azon kívül, hogy a melleim elkezdtek nõni, az égvilágon semmit nem érzek. Nem fáj semmim, nem vagyok rosszul. Nekem a cigit kellett letenni (láncdohányos voltam), na attól szenvedek rendesen. A héten megyek dokihoz, elvileg akkor derül ki, hogy rendben van-e minden (elhelyezkedés, szívhang megléte, stb). Néha örülnék egy kis rosszullétnek, mert segítene a leszokásban és legalább érezném, hogy terhes vagyok. Így csak tudom, de nem érzem...
12. hétben vagyok. 5 hetes voltam mikor elmentem orvoshoz és bejelentette, hogy terhes vagyok.. 6-7. héttõl kezdõdõen hányingerem volt reggelente, a melleim iszonyatosan fájtak, de ezek már elmúltak.A fáradékonyságon, fulladáson és a hátfájáson kívül semmi bajom nincs.Pénteken megyek genetikai UH-ra. Nagyon szuperül érzem magam és remélem ez így is marad sokáig :)
Kezd jó lenni :-) (Eddig erõs görcsök stb voltak.) Már egyértelmû a pocak is, érzem mozogni a babánkat, akirõl tudjuk hogy kisfiú lesz. Elsõ babánk lesz akire már vártunk egy ideje Szóval én élvezem :-) 19+1hkm
7 hetesen vereztem, s mint kesobb kiderult, ikerterhessegbol az egyik baba elment. :-( A masik viszont tokeletesen jol van. Oriasi a faradekonysag, es a mellfajdalom is szuntelen, de jol vagyunk. :-) 16 hkm
Sziasztok.Mi tegnap töltöttuk be a 9hetet.Elég jól vagyok az aggodasokon kívül.Fáradt vagyok es nagyon fájnak a melleim.Ennyi :) Remélem gyorsan jövõ hét lesz mert akkor megyek orvoshoz.
Betöltöttem a 9. hetet, lassan el már a 10. jön.Rosszulléteim vannak, hányinger, hányás, fáradtság, görcsölés, az elején barnázás, amire utrogestant kaptam.Most alig várom a következõ ultrahangot, hogy tudjam jól van, dobog a szíve.Eddig minden értéke megfelelt a korának és volt szívdobogás is, remélem nem lesz gond.Kicsit félek, várom, hogy betöltsük a 12.hetet és túl legyünk a genetikai ultrahangon is.Akkor talán megnyugszom. Mesélj te is!Hogy vagy, miket érzel, volt eddig komplikáció? Izgulsz? :)
Én hat hetesen véreztem, 12. héttõl a 16. hétig egyfolytában görcsöltem, de hál'Istennek minden eredményünk jó volt, és most már a 19. hetet fogom tölteni a héten. Reménykedek, hogy zökkenõmentesebb lesz a folytatás. Amúgy nagyon szeretek várandós lenni.:) Jó babavárást neked!
Én nagyon fáradékony vagyok. Fáj a derekam, a talpam. 29hkm
A kérdező hozzászólása: Én is sokat vagyok itt. Kíváncsi vagyok már, hogy mit mond a doki pénteken. Gondolkodok, egész nap jár az agyam, mi hogy legyen. :)

Egy hét után már lehetnek tünetei a terhességnek? és ha igen milyenek?

Most fáj a fejem émelygek és hányingerem is van a melleimet kicsit érzékenyebbnek érzem mint szokott lenni, de lehet hogy csak beteg leszek? vagyis vagyok?

Legjobb válasz: Egy hét után még minden tünet két esélyes, nem lehet biztosan megmondani, hogy mitõl vannak. Az igazi terhességi tünetek megjelenéséért a HCG hormon a felelõs, az csak a vérzés elmaradása után termelõdik olyan mennyiségben, hogy tüneteket okoz.

Egy hét után még minden tünet két esélyes, nem lehet biztosan megmondani, hogy mitõl vannak. Az igazi terhességi tünetek megjelenéséért a HCG hormon a felelõs, az csak a vérzés elmaradása után termelõdik olyan mennyiségben, hogy tüneteket okoz.
lehet, van aki nagyon hamar érzi a babát, más meg egy kicsit késõbb, nagyban függ, hogy mennyi idõ alatt zajlik a megtermékenyülés és a beágyazódás, a mensi elmaradása már nagyon jó jel, a tünetek ha addig megmaradnak, akkor a teszt is pozitív lesz, drukkolok!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!