Találatok a következő kifejezésre: A terhesség hetéig lehet, ill (2 db)

A terhesség hányadik hetéig lehet, ill. még biztonságos a szex?

tehát h ne ártsunk a babának, ill. h be ne induljon id? el?tt a szülés?

Legjobb válasz: ameddig jól esik, de azért a 35. hét után már nem igazán jó, mert beindíthatja a szülést. Ha viszont már túlhordod a picit, akkor szeretkezzetek egy jót.

ameddig jól esik, de azért a 35. hét után már nem igazán jó, mert beindíthatja a szülést. Ha viszont már túlhordod a picit, akkor szeretkezzetek egy jót.
A kérdező hozzászólása: ok, köszönöm:)
A szülés nem magától a szextõl indulhat be, hanem a spermától az utolsó idõkben, ezért ajánlatos a gumi, de ameddig jólesik, nyugodtan.
Szia. Ha az orvos nem tiltott el a szextõl akkor nyugodtan a 35 hétig.
A kérdező hozzászólása: köszi a válszokat

A terhesség 19. hetében úgy néz ki a fejlõdés leállt ill. lelassult. Mi lehet ennek az oka? orvoshoz csak febr-ra van id. Pontom .

mellesleg a hasam nagysága alapján még valahol le is tagadhatnám, hogy gyereket várok.most vagyok 22 hetes.

Legjobb válasz: Mibõl gondolod hogy leállt a fejlõdés? Csak az, hogy kicsi a hasad, nem jelent semmit. Másrészt, ha úgy gondolod komoly okod van aggodalomra, ne várj februárig. Ha elmondod hogy gond van, biztos kapsz hamarabb idõpontot, legrosszabb esetben beülsz az SZTK-ba és addig nem mész haza míg sorra nem kerülsz.

Mibõl gondolod hogy leállt a fejlõdés? Csak az, hogy kicsi a hasad, nem jelent semmit. Másrészt, ha úgy gondolod komoly okod van aggodalomra, ne várj februárig. Ha elmondod hogy gond van, biztos kapsz hamarabb idõpontot, legrosszabb esetben beülsz az SZTK-ba és addig nem mész haza míg sorra nem kerülsz.
A kérdező hozzászólása: tehát a fejlõdés üteme nem egyezik a másik magzattal. pl két számsorral levezetve a kettõ közti különbség zavar 2, 6, 18, 54 1, 3, 6, 12 tehát a fenti sor folyamatosan háromszorozódik, addig a második sor a 3. számtól, csak kétszerezõdik.
A kérdező hozzászólása: * 1, 3, 9, 18 a második sor
De már sokan leírtuk, hogy a fejlõdés üteme változik. Nem minden magzatnál egyforma. De ha nagyon nyugtalan vagy, menj el orvoshoz. Megmondod mi a baj, lehet, hogy soron kívül is fogadnak, vagy menj el magánrendelésre. Egyébként ha belegondolsz, itt még csak milliméterekrõl beszélünk. Tegnapelõtt voltam ultrahangon, a feje 26+2 hetes, a combcsontja meg csak 25 hetesnek felelt meg. Kérdeztem az orvos, hogy akkor most rövid lába lesz? Azt mondta dehogy, ezek nagyon pici eltérések, és az ultrahangon sem tudná kétszer ugyanabból a szögbõl lemérni, ha még egyszer lemérné, lehet nagyon picivel más eredményt kapna. Meg persze azt is mondta, hogy nem mindig minden egyformán fejlõdik. Kár ilyen hülyeségeken idegeskedni.
Ja, és azt is mondta, hogy a biológia egy teljesen egyedi dolog. Szóval te sem egy matematikus módszerével akard megmondani, hogy mi a normális. Ha legközelebb mész, neki is mondd el az aggályaidat, meg a számításaidat. Ha az orvos nyugtat meg, remélem elhiszed.
Szerintem készíts egy valószínûségszámítást arról, hogy milyen esélyekkel fog életben maradni a babád akkor, ha egyáltalán nem eszel, és csak májusban mész el orvoshoz...
majd mikor megszületik akkor is észre fogod venni ezt. amig a te babád nem nõ stagnál vagy nagyon keveset hizik addig a másiké már 10 cmert és 2 kgit hizott mondjuk. igwn ám de valoszíü a tied már beszél de az övé nem. vagy az övé már sétál a tied meg most kezd maszni. de pár hét mylva a tied szalad az övé meg csetlik botlik. értesz? ugy mondanam hogy épp másra gyúr a pici, aztán majd behozza.jócskán. nyugi.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a megnyugtató válaszokat, az orvosokban sajnos, beleértve a magánokat is messzirõl látom azt a hatalmas érdektelenséget, hogy azon vannak csak, hogy haladjunk már és ez még csak a jobbik eset, mert legtöbbször felületességet és bizonytalanságot is látok :(
A kérdező hozzászólása: #16 "Tegnapelõtt voltam ultrahangon, a feje 26+2 hetes, a combcsontja meg csak 25 hetesnek felelt meg." Ha mész megint UH-ra megírnád légyszi, hogy a combcsont akkor milyen lesz? és ha arra vonatkoztatunk, hogy én és a párom génjei, stb, ebbõl(a mostani UH eredményekbõl) lehetne következtetni a majdan esetleg alacsony növésre?
Ki van zárva, hogy megírja, mi mekkora lesz. Mégis minek, hogy még jobban parázz? Ezzel az állandó, hülyeségeken stresszeléssel teszed a legrosszabbat a babádnak. Hagyd abba. Egyébként mi történik, ha alacsony lesz, vagy rövid lábú, vagy O lábú...stb? Akkor nem fogod ugyanannyira szeretni? Inkább a családi körülményeidet próbáld rendezni, ha van rá lehetõséged. És legalább olyan dolgokon ne idegeskedj, amin nem kell.
A kérdező hozzászólása: nem azért aggódom, mert más az adat, persze, minden magzat más lehet. hanem hogy eddig egy ütemben fejlõdött az övével. százalékokban is írhatnám. tehát nem az a bajom, hogy pl valami neki 43 mm nekem meg 41 mm, hanem hogy eddig mindig egy ütemben fejlõdtek, kb ugyanannyit nõttek. és az én magzatom egy adott idõponttól nem fejlõdik ill. nagyon lassan. tehát nemhogy lemaradt, hanem majdhogynem megállt.
Ne haragudj de nem vagy normalis. Azért mert neki más az adat...Ma voltam dokinál. Mellettem ült egy 33 hetes kismama. Én 31.hétben vagyok. A hasa akkora volt hogy siman 40hetesnek néztem. Én mellette 20 hetesnek néztem ki. A baba meg 1500g odabennt. Ha az orvos aztmondja minden ok akkor ne aggodj. És ilyen hülyeségeken ne agyalj. A kislányom eddig 1-2 hetes lemaradásban volt erre ma néhány adat 31.hétnek felel megpedig 30 betöltött hétnél tartunl. tehát behozta. Sõt... Ne méregesd máséhoz nem vagyunk egyformák. Ha ikertesod lenne és ugyanattol várnátok a babát augyanolyan nemût ugyanakkor akkor talán méregethetnéd de máséhoz...
Ne hasonlítgasd a babád méreteid a barátnõd babájáéhoz! Még testvéreknél sem ugyanazok a méretek ugyanazon a terhességi héten! nekem tényleg lelassult a babám fejlõdése, a 12ik héten még megfelelõ volt a mérete, de a 18hetes uhon már egy héttel kisebbnek mérték, a végén egy hónappal kisebb volt, az orvos azt mondta, hogy nem tudni, hogy mitõl, én rendszeresen és odafigyelve ettem. Attól függetlenül, hogy kicsi lett a baba teljesen egészségesen született 10/10es apgarral!
Mibõl gondolod hogy leállt a fejlõdése?
A kérdező hozzászólása: abból, hogy bnõmnek, akinek van már gyereke, mindig a korábbi ultrahangos adataival (azon szereplõ babaméretekkel) vetettem össze az én ultrahangos leleteimet, és eddig teljesen majdnem mm pontossággal egyforma nagyságúak voltak, most pedig neki a 19. hetes adataival egyeznek az én 20-21 hetes adataim. mondhatnám minimum 3 héttel el van maradva egy másik magzattól. de jut eszembe lekérem tesom babájának ultrahangos adatait is.
Teljesen felesleges.Nem szériák a babák, hogy miliméterre egyezni fognak, te sem vagy ugyanakkor, mint mások.A saját paramétereihez képest kell fejlõdnie és nem máséhoz képest.A hasad mérete sem jelent semmit, még nagyon korai a terhességed, 30.hét után már nem valószínû, hogy le tudod tagadni a terhességet, akkora hasad lesz.De ez megint csak alkat függõ.A táplálkozás viszont nagyon fontos, nagyon egyoldalúan eszel.
De miért nem táplálkozol egészségesebben? Egynél többször naponta, és húsokat, zöldségeket, gyümölcsöket miért nem eszel? Lehet azért lassult le a babád fejlõdése, mert mostmár nagyobb, több tápanyagra lenne szüksége, de nem kapja meg, mert nincs honnan, nincs kitõl, mivel te nem eszel rendesen és egészségesen. Sérült, vagy koraszülött babát akarsz?
Szia! Ne hasonlitgasd! Nekem 32 hetig volt 2-3 heti lemaradas hol bejott hol nem! Orvosok stresszeltettek hogy pici baba nem fejlodik stb es megis 4310 es 58 centi lett! Eleg ha csak par mm elmernek es mar mas lesz a baba merete! Felesleges mas noehez hasonlitani a papirokat! En most 6 hetes vagyok 3-7 mm ig fer bele a pici nagysaga, ez azert egy akkora magzatnal hatalmas kulonbseg van a 3 es 7 mili kozott! Ne foglalkozz semmivel csak a babaval es nyugi! Mig a doki nem szol nincs min stresszelj!
Ha abból indulunk ki, hogy 40.hétre születhet akár 3kg-os és 4, 5kg-os gyerek is (és mindkettõ makk egészséges), akkor rájöhetsz, hogy nem minden baba egyforma (mint ahogy mi felnõttek sem) Arról meg nem is beszélve, hogy az Uh se pontos...Nagyfiamra is azt mondták, hogy lesz vagy 4, 5kg, mire megszületik és 41.hétre született 3, 6kg-mal...
Lehet, hogy hihetetlennek hangzik de nekem pl. a 27 meg a 32 het kozott meg egy fel centit sem nott a hasam. Mikor mentem vedonohoz verveltelre meg vizelet mintat leadni mindig volt szivhang hallgatas meg pozak korfogat meres... 27 hetesen mikor voltam meresen meg szivhang hallgatason minden rendben volt. Mikor 32 hetesen ismet mentem es a vedono lemerte a pocakom korfogatat lattam az arcan, hogy valami fura. Mondta, hogy a pocakom semmit sem nott. A szivhang rendben de a meret miatt azonnal kuldott surgossegi ultrahangra. Ott megneztek a babam es minden a legnagyobb rendben volt. Tehat a meret nem ok meg aggodalomra. Nekem soha de soha nem volt nagy a pocakom megis egeszseges kisfiam szuletett a 38-dik heten 3150 grammal aki nemsokara 4 eves. Febrari szuletesu volt a kisfiam es egesz telen a normalis telikabatjaimat hordtam soha nem kellett terhes ruha. Egyedul terhes nadragom volt 3 db. azt is valamikor a 25-dik het utan vettem mert mar kenyelmetlen volt.
Nézd, a babák nem egyformán fejlõdnek, és ha megszületnek sem fognak egyformán nõni és tanulni. Az, hogy mekkora lesz a babád, milyenek lesznek a testi adottságai, az leginkább attól függ, hogy te és a párod milyenek vagytok. A barátnõd babája meg nyilván olyan alkatú lett, amilyen a barátnõd és a párja. Feltételezem, hogy nem vagytok egyformák, így hiába várnád, hogy a babáitok is egyformák legyenek. Lehet szülni 4, 5 kilós egészséges gyereket is 60 centivel, meg 2, 8 kilós babát is 50 centivel. Nincs szabvány méret. Ha valami problémát látott volna az orvos az ultrahangon, szerintem szólt volna. De ha nem vagy nyugodt, akkor kérj idõpontot magánrendelésre, ott elõbb sorra kerülsz, és majd megnyugtatnak. Szedj vitamint, próbálj meg rendesen ennyi, mást nem tehetsz a picúrért.
lehet hogy elmérték.37 héten voltam sztk ban helyettesítésen azt mondta a doki , hogy hatalmas a baba nem tudja , hogy fogom megszülni. Rohantunk másnap a dokimhoz aki elküldött ultrahangra.Ahol közölte a nõ , hogy ez a gyerek olyan kicsi , örüljek amiért nem fektet be mert retardáltnak számít. Aztán 4 napra rá megszületett 57 cm és 3750g mal. Amúgy nem egyformák a babák ne hasonlítsd a leleteket.
A kérdező hozzászólása: nem idegeskedek, voltam a mostani UH-n, a magzat minden mérete megegyezik, sõt néhol nagyobb, a saját korának átlagban megfelelõjéhez nézve, sõt tesom totál makk egészséges magzatánál is jelenleg nagyobb. és jelenleg a nem megfelelõ táplálkozásom, egyéb körülmények, stb miatt aggódom a magzat felõl, nem esztétikai okokból elsõsorban. amely körülményeket a mai állás szerint még mindig nem tudok megoldani :( lehet viszont más pedig megtudná a helyemben, ezért pluszba önváddal is tele vagyok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!