Találatok a következő kifejezésre: A terhesség hetéig lehet, (315 db)

sajnos kialakulhat bármikor. Sztem egy pozitiv tesztet nem tud befolyásolni.
Hüvelygomba az bármikor kialakulhat, nem válogat idõben-de ez nem túl meglepõ, mert számos baktériumfaj él a hüvelyben, ezek ökológiai egyensúlya biztosítja, hogy a különbözõ baktériumok ne okozzanak fertõzést.Ez idõnként felborul, túlszaporodik-és a nõk többsége többször is szenved ettõl. A tesztrõl nem tudom pontosan, befolyásolja e, de az biztos, hogy vizeletbõl orvosilag kimutatható.

Szerintetek melyik az a terhességi hét, amikor már fel lehet lélegeznie egy kicsit?

Tudom, hogy egy kismama csak akkor nyugszik meg, amikor a szülés után a kezébe adják a kisbabáját. De szerintetek melyik hétt?l lehet már egy kicsit megnyugodni, hogy nagy valószín?séggel rendben világra fog jönni a pici?

Legjobb válasz: Én a 35. után tettem, bár ismerek 32-33. héten született gyerekeket, akiknek kutya bajuk sincs.

Én a 35. után tettem, bár ismerek 32-33. héten született gyerekeket, akiknek kutya bajuk sincs.
Akkor meg azért fogsz aggódni, ha keveset mocorog :D
Elsõ megnyugvás a 12. hét után, aztán a 18. heti genetika után, hogy teljesen egészséges. Akkor kezdett el mocorogni is. Most a 24. hetet várom, mert ezután már (orvosi segítséggel, inkubátorban) van esélye. Félek a koraszüléstõl, anyukám mind a hármónkat korábban szülte. A bátyámat alig 27-28 hetesen.
37. után, addig teljes para :)
én sem aggódtam túl sokat, de a koraszüléstõl azért féltem. úgyhogy a 33. hét után már fellélegeztem. ezután született babáknak már nagyon jó esélyeik vannak, a tüdejük is jól fejlett, nem is biztos, hogy szükségük van tüdõérlelõre, ha ekkor születnek.
Szia! A dokim a 18. héten, amikor kijöttem a genetikai uh-ról, és minden rendben volt, azt mondta, na most már megnyugodhatok, és menjünk el egyet nyaralni. :-) Üdv, 1 éves kisfiú anyukája
Én többször is fellélegeztem. elõször amikor betöltöttem a 27 hetet, mert a sógornõm ezen a héten szült és egészséges a babája. Aztán a 32 héten, mert ha megszületne már nagyon jó esélyekkel indulna. Aztán a 36 héten, mert ekkor már a legnagyobb valószínûséggel semmi gond nem lenne. Igazán akkor nyugodtam meg amikor végre beindították a szülést, és megszülettek a picikéim. A fiam a 41 hét utolsó napján, a lányom a 37+6 napon.
Én csak a 37. héten nyugodtam meg, bár túl stresszes sosem voltam. De mikor már azt mondják, hogy bármikor jöhet a baba úgy, hogy biztos nem lesz semmi baja. Na, én akkor lélegeztem fel igazán :)
28 héten született babák 80-90%-át már meg tudják menteni. Talán onnantól... de még az a maradék 10-20% azért sok :(
Én a 12.hetet vártam nagyon, aztán rájöttem, hogy utánna is van bõven aggódni való.Még most is csak 15 hetes vagyok, most éppen az afp-re készülök, és amiatt aggódok.Szerintem teljesen nyugodt csak a 36.héttõl leszek.
A kérdező hozzászólása: Én 16 hetes vagyok. 7-8 hetesen én is azt hittem, hogy na majd a 12. hét után megnyugszom. Dehát nem sikerült igazán. Még most is aggódok, és amikor csak lehet megyek ultrahangra, hogy lássam, minden ok vele. Ha már intenzíven fog mocorogni, akkor biztosan más lesz majd. Legalábbis remélem. :)
Én eddig sem voltam különösebben aggodalmaskodó, de az AFP utáni uh-n amikor mondta a doki, hogy szerinte egészséges kislány, az nagyon jó volt. Az a 19-20. hét körül van. Ráadásul akkor már érezni is, ahogy mozog a pici, az a legtöbb kismamának megynugtató.
pont ezt akartam írni én is mint elõzõ :) jó babavárást :) és azért lazíts is :)

5 napja volt egy missed ab miatti műtétem, 8. hétben halt el a terhességem. Amint lehet, újra szeretnénk próbálkozni. Érdemes-e, és egyáltalán szabad-e addig is folyamatosan szednem az Elevitet?

Legjobb válasz: Hasonló helyzetben voltam én is,évekkel ezelõtt.Én szedtem az Elevitet továbbra is.Könyebben teherbe esel egy ilyen mûtét után mint gondolod!!A 6 hetet várd meg,és utána mindent bele!!SOK SIKERT!!

Hasonló helyzetben voltam én is, évekkel ezelõtt.Én szedtem az Elevitet továbbra is.Könyebben teherbe esel egy ilyen mûtét után mint gondolod!!A 6 hetet várd meg, és utána mindent bele!!SOK SIKERT!!
szia! a 6 hetet feltétlen várd meg! nekem is volt egy terhességmegszakításom 9. hétben, de nekem azért mert beteg volt a magzat(ödéma)! annál a terhességnél már elõtte IS szedtem az elevitet, és látod mi lett belõle! most már 1 napja betöltöttem a 40 hetet, és egy szem elevit sincs bennem! a dokim is azt javasolta, hogy ne szedjem, persze nem csak nekem mondja ezt, hanem az árából inkább vegyek narancsot, meg mandarint! és egyre több kismamának javasolja ezt az orvosa!
Én is eben a helyzetben vagyok, 1 hete vagyok túl ugyanazon a nehézségen mint Te. Én is szedtem elõte az elevitet, novemberben rákszûrésen is voltam, és az orvos mindent rendben talált. Valahogy tartok az újab teherbeséstõl, de hát én 42 éves vagyok. Ezen a fórumon azonban olyan sok biztatást kapunk, hogy érdemes elgondolkodni. Kedves kérdezõ!Esetleg tarthatjuk a kapcsolatot, hogy tudjukn egymásnak biztatást, tanácsot adni?
Nekem 3 hete volt a mûtétem, 8 hetesen halt meg a baba, de csak 10 hetesen vették észre... Nekem a dokim bármilyen multivitamin szedését javasolta, így én folytatom a Gravidát, mert azt a terhesség alatt is szedtem... És napi 1 db 3mg-os folsavtablettát is szedek. Azt a szervezet nem tudja raktározni, és nagyon megoszlanak a vélemények, hogy mennyi adag kell naponta, így én nem elégedtem meg a Gravidában lévõ mennyiséggel... Egy másik dokit is megkérdeztem, õt egyértelmûen terhesvitamin szedését javasolta, folyamatosan, a mûtét napjától! Remélem, mihamarabb megérkezik mindannyiunkhoz a gólya...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztató választ! Remélem, így lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Most minden tapasztalat jól jön!
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy tarthatjuk a kapcsolatot. Szerintem is nagyon fontos, hogy beszámoljunk a tapasztalatainkról egymásnak. Különösen, ha még lelket is önt az emberbe. Én azóta egy kicsit nyugodtabb vagyok, mióta rátaláltam erre az oldalra. Azóta meg pláne, hogy ilyen kedvesek vagytok, és választ is adtok a kérdéseimre. Köszönöm!

Ikreket mutatott az UH. Az orvosom nem tudta meg mondani hány hetes terhes vagyok. Doki úgy látta csak 1 él, de nem 100%. Most hetente UH. Létezik, hogy nem lehet meg állapítani a terhesség hetét? Van, hogy nem látni él e mind kettő?

Okt.26. a az utolsó ciklusom így a 10. hétben vagyok, UH szerint 5-6 hetesnek látszik.

Legjobb válasz: Mikor voltál elõször uh-on? Ha esetleg késõbb fogantak, akkor lehetséges, hogy csak ennyi idõsek, de elég furcsa. Mikor teszteltél elõször pozitívat?

Mikor voltál elõször uh-on? Ha esetleg késõbb fogantak, akkor lehetséges, hogy csak ennyi idõsek, de elég furcsa. Mikor teszteltél elõször pozitívat?
Én 8. hétben mentem elõször uh-ra és akkor már látta az ikreket, volt szívdobogás mind a két részrõl. Viszont figyelmeztetett, hogy még bármikor elhalhat az egyik. Nekem utolsó menszi idõpontjától és az uh-n mért adatok alapján jött ki anno a 7-8. hét. Ezután minden héten jártunk uh-ra (hétfõi nap) és kb. a 19. hétig minden héten más hetet mondtak. általában 1-2 héttel kevesebb volt a menszihez nézve. Végül július 11-re voltunk kiírva és július 15-én császárral születtek meg a lányaim. Tehát mind a ketten életben maradtak.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ tesztet december 4.-én reggel csináltam.Azonnal pozitív lett.A 2.at rá egy hétre és a 3.-at dec. 18.án.Dec.19.-én voltam elõször UH-n akkor a doki csak 1 babát látott azt is korai terhességnek nevezte.Most másik dokinál voltam mert az elõzõnél rossz tapasztalataim voltak.Nem értem miért mi van most!
Egypetéjû ikrek, vagy kétpetéjûek, magyarán rendesen, külön-külön látni lehet õket az Uh-n? Mert az egypetéjûek "bajosabbak" lehetnek ilyen szempontból. Enyémek kétpetéjûek voltak, jól láthatóak, 7. héten szívdobogás, teljesen normál méretekkel, azóta már 2 évesek múltak.
A kérdező hozzászólása: Két különálló petezsák látható.így elvileg kétpetéjû ikreim vannak!:D Nagyon félek, hogy elveszítem mind kettõt.De a párom biztat, hogy nyugizzak.
Sajnos ez így tényleg nem hangzik túl jól. :( Ha már egy hónapja pozitívat teszteltél, akkor már szépen látni kellene szívhanggal együtt. Akkor csak egy hét múlva mész legközelebb?
A kérdező hozzászólása: Hát igen nem valami fényes a helyzet.De jövõ héten okosabb leszek.Bízom abba, hogy minden rendben lesz és a doki mindkettõbe talál életjelet rendesen. Majd írok mi volt az UH-n. Szép napot!
A kérdező hozzászólása: Sajnos múlthét csütörtökön elindult a vetélésem, és pénteken mûszeresen fejezték be.Azt mondják az influenza közrejátszhatott!Lehet nem tudom!Most már jól vagyok igaz fáj még a mûtét helye fõleg ha wc-re megyek.Remélem ez normális.Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Szép napot!
Sajnálom nagyon:( Biztosan megterhelõ volt lelkileg, én is vetéltem az ikrek elõtt.Tudom nehéz most még erre gondolni, de ott van még a remény és a lehetõség!Minden jót Neked!

18 év alatt, a 18. hétig lehet megszakítani a terhességet?

ugye alapjáraton a 12. -ig lehet asszem, de olvastam hogy 18 év alatt a 18. hétig. Igaz ez?

Legjobb válasz: én is úgy tudom, mint az elsõ

én is úgy tudom, mint az elsõ
igaz, de a 12.hét után már meg kell szülni.
Igaz. De azért nem ártana, ha nem húzódna el addig. Azért baromira nem mindegy a nõnek, hogy egy 8 hetes, vagy egy 18 hetes terhességet szakítanak meg. Ugyanis 12. héttõl már vetélésindukció van.
Még annyit, hogy attól, hogy 18 hetesen még nem 3 kilós a gyerek, még ugyanolyan nehéz megszülni, mint 9 hónap múlva, és ugyanannyira fáj is.
Ha nem akarod megtartani, akkor mielõbb... ne húzd...
most hány hetes terhes vagy?írd be a googleba hogy 18 hetes magzat 4D ultrahang.nézd meg hogy már a babát milyen.így is lenne szíved megszakítani a terhességet?
Ne terrorizáljuk már a kérdezõt.. ráadásul még nincs 18 éves. A döntés az övé, sokaknak fájhat ez, de így alakult.
Igen 18.-hétig! De ha el akarod vetetni akkor minnél elöbb mert neked is ugyanugy bajod lehet.
Nem is biztos, hogy a kérdezõ saját maga miatt tette fel a kérdést! Személy szerint pedig elképedek azon, hogy még a 18. héten is lehet.
Igen, sajnos igaz.
De ha Kérdezõt vagy valakit egész precizen érdekel a vetélés-indukció, itt a hivatalos elõirat, publikus: http://www.eum.hu/szul-interruptio-pdf (6-7. oldal)
Azt, hogy gyakorlatilag meg kell szülni.
Kérdezõ, igaz, és pont azt, amit az #1-es válaszoló "meg kell szülni"-ként írt le, tehát, hogy mesterségesen kiváltanak egy elvetélést. Általában prosztaglandin a méhszájba, majd oxytocin infúzióban. Néhány helyen használják még azt is, hogy Rivanol oldatot juttatnak a méhszájon át vékony katéteren a magzatburok mellé a méhbe... ami szintén érzékenyíti a méhizomzatot az oxytocin hatására... (a magzatvédõs oldalakon elõszeretettel emlegetett sófeltöltést Magyarországon nem használják általános módszerként, szórványos kísérletek voltak vele anno, de túl nagy az anyai kockázata az egyéb módszerekhez képest...)
Lehet, hogy 18 év alatt úgy van. Bár én ilyet nem hallatom. Inkább tartsd magad a 12 héthez. Az a biztos. Bár ha +12 héten szakítanák meg az kicsit veszélyes lenne. Tehát nem hiszem, hogy akárkinél is kihúznák addig.
A kérdező hozzászólása: *vetélési
A kérdező hozzászólása: És mit takar az a vetélésindukció? :$
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Amúgy egy lány barátomról van szó

Az utolsó menstruációtól lehet számítani a terhesség heteit?

Legjobb válasz: Igen. Az orvos úgy számolja ki,hogy az utolsó mensi elsõ napjához hozzáad 7 napot,és elvesz 3 hónapot,vagy hozzáad 9-et. Ha pl az utolsó mensig elsõ napja 2009 máj 10,akkor a szülés várható ideje 2010 febr 17 lesz.

Igen. Az orvos úgy számolja ki, hogy az utolsó mensi elsõ napjához hozzáad 7 napot, és elvesz 3 hónapot, vagy hozzáad 9-et. Ha pl az utolsó mensig elsõ napja 2009 máj 10, akkor a szülés várható ideje 2010 febr 17 lesz.

Azt olvastam, hogy az sy-fundus távolsága megegyezik a terhesség hetével.28 hetes vagyok és 18 cm az sy-fundus távolság. Valami baj lehet? Ez mit jelent?

Legjobb válasz: Gondolod, hogy az orvosod ennyire hülye? Az a baj a mai kismamákkal, hogy az internettel már túlképezték magukat, és túlparáznak mindent. Ha a doki szerint rendben van, akkor rendben van.

Gondolod, hogy az orvosod ennyire hülye? Az a baj a mai kismamákkal, hogy az internettel már túlképezték magukat, és túlparáznak mindent. Ha a doki szerint rendben van, akkor rendben van.
Valószínû, hogy elírta, és a 18 az igaziból 28. Egyébként igaza van az 1-nek, ne aggodalmaskodj túl mindent, élvezd a babavárást. :)
A kérdező hozzászólása: bocsánat: 44 cm-es a baba!
En a 36ik hetben szultem 2504grammmal es 44cmrel suuletett a kisfiam.
Én a 35.héten szültem ikreket! 2440gr és 2460gr-osak voltak, mindketten 50cm-esek. Õk nagynak számítottak. Nem csak mint ikrek, de még egy babának is nagy. A 1900gr teljesen normális.
Az egyik barátnõm 2 hete szült 34 hetesen. 1700 gramm és 35 cm a pici. Inkubátorban van jelenleg is a kislány. Szépen fejlõdik azóta.
Nekem a 36.heti ultrahangon 2650gramm volt a kisbabám. Most vagyok a 38.héten, és azt mondta a doki hogy olyan 3300 gramm körüli babára számítsak. A cm-t nem tudom sajnos.
Szia! Lehet benne valami, hogy tényleg így volt. Bár azt nem tudom, hogy a 35 hetesen mekkora súlyúnak kell lennie a babának. Én alig értem el a 7 hónapot amikor megszülettem és én is csak 1.9 kg voltam, ezelõtt 34 évvel.Remélem az én kisfiam benn marad még áprilisig ;) 22 km
Szerintem semmi gond a babával a méretei alapján, egy ismerõsõm mindkét babáját 40. hétre szülte és 2kg-osak voltak egészségesek, a cm-t nemtudom
Én a 34. hétre szültem a fiamat, ezekkel a paraméterekkel. Ekkorának kell lennie egy ilyen korú babának, az utolsõ hetekben, rohamos a hízás, heti 200 gramm.
simán lehet.
Ezek az adatok a valóságnak megfelelnek!Egy 35 hetes magzat kb 43-44 cm a súlya pedig 2 és 2.5 kiló között lehet!
Az én kislányom is 35. hétre született és csak 1720 gramm volt, meg 42 cm.

Mostanában kb. egy hete gyakran fáj a fejem és olyan mintha hőhullámaim lennének, hirtelen leizzadok. Ez a terhesség velejárója lehet?

Legjobb válasz: Igen, a hormonok miatt van. Nekem a friss levegõn sétálás minden nap bevált. Kitartás!

Igen, a hormonok miatt van. Nekem a friss levegõn sétálás minden nap bevált. Kitartás!
Én 9 hetes kismami vagyok és mostanában nekem is sárán fájdogál a bucim. Kevés Tv, sok séta, csodát tesz.
Nem tipikusan a terhesség jele, inkább a hormonzavaré.
A terhességnek tünete a fejfájás, olvastam róla. A hõhullám is, de az inkább a 14-15. hét után. Ne izgulj, semmi baj.-) Én fejfájás ellen a sok folyadékbevitelre szavazok, és persze a firss levegõ...

Kb. Egy hónapos terhes vagyok kb.. Több mint két hete érzek egy szúró érzést az alhasam jobb oldalán a vagbél műtét alatt, de mindig ugyanott. Nincs mindig jelen, de néha belehasít. Ez a terhességgel kapcsolatos lehet?

Legjobb válasz: Igen normális.Àlltalában menstruációhoz hasonló fájásokat szoktak érezni.Nekem 3 hónapig fájt a hasam alja,(ritkán)Ès utánna is a ta´gula´s miatt.A szalagok nyúlnak,stb... Nyugi semmi gond. Gratula a babához. 5 hónapos kislány anyuka´ja.

Igen normális.Àlltalában menstruációhoz hasonló fájásokat szoktak érezni.Nekem 3 hónapig fájt a hasam alja, (ritkán)Ès utánna is a ta´gula´s miatt.A szalagok nyúlnak, stb... Nyugi semmi gond. Gratula a babához. 5 hónapos kislány anyuka´ja.
Szia, Álltalában minden hasi mûtét után valamennyi összenövés kialakul, s most hogy a méhed is készül a terhesség kihordására elképzelhetõ hogy szurkál.Nyugi nincs semmi ok az aggodalomra.Egy 26 hetes kismama aki egészségügyben dolgozik.Ez nem nagyképüség(sõt) csk gondololm megnyugtaobb a válsz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!