Találatok a következő kifejezésre: A terhesség hetéig képes a (6 db)

Ha a baba a terhességi hetéhez képest (mensi szerint) 2, 5 héttel nagyobb már a 12 heti uh-tól és azóta is folyamatosan tartja ezt a"kort" akkor most õ ha hamarabb születik ezzel a 2, 5 héttel nem lesz baj?

Úgy értem, hogy akkor nem lesz meg ez a 41 hét...jaj, lehet kicsit hülyén fogalmazok, de értitek mit akarok kérdezni???Minden vizsgálatom hamarabb volt a 12 hét óta, 18-24 hetes uh cukorterhelés, AFP, minden...

Legjobb válasz: Ha a mensi szerinti es az uh szerinti szulesidopont mas akkor a 12. uh-t veszik alapul mert akkor valoszinu nem kozepidoben volt a peteeresed. Tobb het is lehet a kulonbseg ( nekem 13 nap volt).

Ha a mensi szerinti es az uh szerinti szulesidopont mas akkor a 12. uh-t veszik alapul mert akkor valoszinu nem kozepidoben volt a peteeresed. Tobb het is lehet a kulonbseg ( nekem 13 nap volt).
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt mondták, az biztos, hogy a peteérés nekem mindig a 8-9 ciklusnapon volt, tehát nem 14. de az akkor is kb 1 hét....azért köszi
A 12. hétig fejlõdnek egyformán - ha akkor már nagyobb volt 2 héttel, általában ráírják a papírra, hogy "terminusmódosítás" és új lesz a "szülés várható idõpontja".

Szerdán voltam vizsgálaton, ahol a doki megállapította, hogy a méhem ökölnyi nagyságú, CRL: 18, 5 mm és a terhesség 8, 3 hét. A terhesség idejéhez képest megfelelő a baba nagysága?

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszokat Utolsó válaszolónak, nekem uh-on megnézte a babát és akkor mondta, hogy 18,5 mm és hogy 8,3 hét a terhesség. Semmit nem írt be a gépbe.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat Utolsó válaszolónak, nekem uh-on megnézte a babát és akkor mondta, hogy 18, 5 mm és hogy 8, 3 hét a terhesség. Semmit nem írt be a gépbe.
nyilván ekkorának kell lennie, de nem jót kérdeztél, mert a doki beírja a gépbe a CRL-t , a gép pedig az alapján adja meg a terhességi kort. Tehát mindenképpen a 8, 3 -hoz jó ez a méret.
Az UH gép dobja ki, hogy mennyi az ülõmagassága a kicsinek, és ebbõl számolja ki a korát. Szóval ez a méret pont megfelelõ egy 8 hetes és 3 napos babának. Nekem 8 hetesen és 6 naposan 21 mm volt.

A terhességi teszt a terhesség hányadik hetéig képes kimutatni a terhességet?

(Nem hányadikTÓL, hanem hányadikIG)

Legjobb válasz: Mivel terhességi hormont mutat ki, ami végig jelen van, szerintem a 40-ig, de lehet hogy még szülés után is.

Mivel terhességi hormont mutat ki, ami végig jelen van, szerintem a 40-ig, de lehet hogy még szülés után is.
A kérdező hozzászólása: ...úgy értem 12 héttel az ominózus aktus után
A kérdező hozzászólása: Korábban megjött a menstruációm rendesen, tesztet is csináltam ami negatív lett. de alhasi fájdalmaim vannak, ezért vettem még egy tesztet 12. héten az aktus után.
Amúgy 12. héten még nem vagy benne biztos hogy terhes vagy? :D Menj el egy nõdokihoz! ;)
A kérdező hozzászólása: tehát ha 12. héten csináltam és negatív, akkor hiteles az eredmény?
33. héten még mindig mutatja nekem. Sõt a testcsík még mindig erõsebb, mint a kontroll.
A HCG mennyisége csökken a terhesség elõrehaladtával, de azt nem tudom mikor lesz a mennyisége kimutathatatlan.
16-18 hetesen már általában nem mutatja ki, viszont szülés után pár hétig megint mutathat pozit.
Nekem 22 hetesen nem volt csík:) Pedig ugyanolyan volt a teszt, mint amivel kiderült, hogy jön a baba. Persze lehet rossz volt, mindenesetre jót röhögtünk, amikor kiderült, hogy a teszt szerint nem is vagyok terhes:D:D:D
Ha érzed, hogy valami nincs rendben ne tesztelgess hanem menj dokihoz!!!12.-ik héten bõven(még-már)kell mutatni a tesztnek!Lehet ciszta, mioma vagy bármi amivel nem kellene várni!!!

A terhesség egy hét alatt mennyit "képes" fejlődni? Mire számoljak? Ha a múlt héten nem látott még semmit, egy hét múlva már láthat?

Van két pozi tesztem és még a véreredmény is pozi lett.Ma megyek vissza a dokihoz.Egy héttel ezel?tt semmit sem látott.Mire számoljak?Szerintetek most fog látni már valamit?

Legjobb válasz: hány hetes vagy?

hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!!! Most valami hihetetlen érzés van bennem annyira örülök!!!!!
Utolsó vagyok, GRATULÁLOK! :) Így nem lesz nagy korkülönbség a két gyerkõc között! :) Könnyû terhességet!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat és a biztatásokat!!!!!! Nemrég értem haza és már petezsák látszódott.Kb. 4 hetesre tippelte.2 hét múlva vissza kell mennem.Egy szikla esett le a szívemrõl hogy méhen belüli.Tökre boldog vagyok!!!!!! Köszi mégegyszer!!!
Szia! Én voltam 4 hetesen akkor 3mm-es pöttyöt látott, majd 5 hetesen (pont 1 héttel késõbb) belgyógyászati vizsgálatra mentem és azt hasi uh-val csinálják, akkor ott már látszott egy 7.7mm-es petezsák. Szintén 1 héttel késõbb mentem a nõgyógyászomhoz vissza (4 hetesen voltam ott elõször) akkor már a babám volt 6, 6 mm és dobogott a szíve. Szóval rettentõ gyorsan fejlõdnek! Nagyon drukkolok, majd írd meg mi volt! 7 hónapos kislány anyukája (L)
A kérdező hozzászólása: Hát hallod talán egy megérzés.Igazából voltak tüneteim, de ahogy rájöttem hogy (szerintem) képtelenség hogy az miatt volt hányinger, szédülés, kívánósság stb.stb. mert ugyebár a doki nem látott semmit mivel túl fiatal(ezek szerint)így lehetetlen a tünet még.De ezek ellenére valami belsõ hang volt.Még a férjemnek is mondtam hogy szerintem terhes vagyok.Aztán vettünk egy tesztet ami elég halvány volt, 4 nap múlva már erõs pozi lett.Következõ nap mentem a vérvételre és csütörtökön már az is tutira mutatta a babát.És most pedig megyek.De oltárira be vagyok tojva hogy mi lesz.Legalább már látna valamit az már biztató lenne számomra!Úgy izgulok mintha az elsõ lenne!Most jól jön a drukk nekünk:-)) És csajok nagyon köszönöm hogy írtatok!!!
És mibõl gondoltad hogy terhes vagy? Miért csináltál tesztet?
Sok sikert, várjuk ám a híreket! :) ))
A kérdező hozzászólása: Most megyek fürdeni aztán indulok.Majd írok ha hazaértem.Csak elõtte informálódni akartam hogy mire számítsak.Köszi a szurkolást. Majd jelenkezem :-)))
Kb most 6hetes lehetsz..mult héten azért nem látott semmit, most már tuti fog:-)
Ha tesztek pozik, akkor ott kell lennie ma már az UH-n a picurnak.:) Én szorítok! Mikor mész? Írj majd, mi volt! :)
A kérdező hozzászólása: Van egy 5 hós fiam és még nem menstruáltam.Azt tudom csak mondani hogy kb. 4 hete lehettünk együtt úgy a férjemmel amibõl most jöhet ez a manócska.Így elég nehéz megállapítani.
Ötleted sincs hány hetes lehetsz? Mikor volt meg a menstruációd?
dehogynem tudod, hogy hány hetes vagy: mikor volt az utolsó menszeszed elsõ napja? na annyi hetes vagy ahány betöltött hét eltelt azóta.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mivel nem látott semmit.Ezért kérdeztem hogy ma már láthat valamit?Egy hét alatt tud annyit fejlõdni elõre a dolog hogy ha mást nem is de azt már látni fogja hogy vastagabb a nyálkahártya?
gratulálok!!!

A terhesség hanyadik hetéig képes a baba felszívodni? Ha felszívódik, kell valami beavatkozás?

Legjobb válasz: Ha már van szívmûködés,akkor nem nagyon hiszem.Nálunk a babához mérten 6hét és 2naposan volt szívmûködés.Jól láthatóan és egyértelmûen.Azóta eltelt 14hét,és épp most rúgott egy hatalmasat a pocimba:)

Ha már van szívmûködés, akkor nem nagyon hiszem.Nálunk a babához mérten 6hét és 2naposan volt szívmûködés.Jól láthatóan és egyértelmûen.Azóta eltelt 14hét, és épp most rúgott egy hatalmasat a pocimba:)
6-8-ik hétig tud felszívódni, de ha a petezsák nem ürül ki, akkor mindenképpen kell beavatkozás. Azt viszont csak az orvosod tudja megnézni ultrahangal.

Két lányos terhesség után-amelyeket végig kísértek a rosszullétek-most az 5. hétben semmi tünetem nincs. Hasonló helyzete valakinek? Néha azt hiszem nem is vagyok terhes, furcsa az előzőekhez képest.

Legjobb válasz: Én kisfiút vártam nulla terhességi tünettel:)Jó esélyed van kisfiúra, de lehet csak más ez a terhesség s lányod lesz:) Amúgy gratulálok.

Én kisfiút vártam nulla terhességi tünettel:) Jó esélyed van kisfiúra, de lehet csak más ez a terhesség s lányod lesz:) Amúgy gratulálok.
Szia.Én mikor a kisfiammal voltam terhes mindent kihánytam még a vízet is, iszonyatosan rosszul voltam.Most a 2.dik terhességemnél más volt, volt ami kijött belõlem, de inkább gyenge voltam, nem volt erõm felkelni, és kislányt mondtak :) Az is lett 5 hetes :) Minden jót, boldog baba várást
Én is csak 1 héti voltam rosszul, az 5. és 6. hét között, de nem hánytam egyszer sem.Annyi volt a tünetem, hogy állandóan aludni akartam, és zavartak a szagok.És kisfiam lesz:) )! 27hetes pocakos
Nekem anyukám mesélte, hogy amíg velem végig szenvedett(lány vagyok), addig az öcsémmel nem volt semmi probléma. Õ a vércsoportra fogta (Öcsémé ugyanaz mint neki, az enyém nem). De így ahogy olvasom a válaszokat, lehet, h a babák neme a felelõs :)
En holnap leszek pontosan 7 hetes es az egvilagon semmi tunetem nincs es nem is volt. Igaz nekem ez az elso terhessegem es az is lehet, hogy majd kesobb vissza sirom meg ezeket a napokat de most egyelore nem is erzem, hogy terhes lennek. Faradt sem vagyok egyaltalan, pedig reggel 7-tol 3-ig melozom, hanyingerem sincs meg hasszurkatkat sem erzek. A melleim sem fajnak egyaltalan, mintha egy picit nehezebbnek ereznem oket. De ha nem tudnam, hogy terhes vagyok ez fel sem tunne. Szerintem minden terhesseg mas ahogy itt szoktam olvasni. Boldog babavarast.
Nekem 6 hetesen kezdõdtek a tünetek.. sajnos ami késik még nem biztos hogy múlik :) Azért drukkolok hogy az legyen amit szeretnél, de legfõképp egy egészséges babókád.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.A lányokkal ilyenkor már rosszul voltam, de alaposan.Mi is bízunk benne, hogy fiú lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszike az újabb válaszokat.Mindenkinek jó baba várást vagy gratulálok a babához.
Nekem két fiam van akikkel semmi rosszullétem nem volt.Mostani terhességem ideje alatt nagyon rosszul voltam 2 hónapig szinte csak feküdtem.És megint fiút várok az uh alapján, pedig reménykedtem :) 28 hetes
Szia! Én most vagyok 18hetes, és azon kívül hogy állandóan aludtam volna, nem volt semmi más tünetem! Tudtam hogykisfiú lesz, és az uh. megerõsitette. Boldog babavárást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!