Találatok a következő kifejezésre: A terhesség hetében van (317 db)

Ikreket mutatott az UH. Az orvosom nem tudta meg mondani hány hetes terhes vagyok. Doki úgy látta csak 1 él, de nem 100%. Most hetente UH. Létezik, hogy nem lehet meg állapítani a terhesség hetét? Van, hogy nem látni él e mind kettő?

Okt.26. a az utolsó ciklusom így a 10. hétben vagyok, UH szerint 5-6 hetesnek látszik.

Legjobb válasz: Mikor voltál elõször uh-on? Ha esetleg késõbb fogantak, akkor lehetséges, hogy csak ennyi idõsek, de elég furcsa. Mikor teszteltél elõször pozitívat?

Mikor voltál elõször uh-on? Ha esetleg késõbb fogantak, akkor lehetséges, hogy csak ennyi idõsek, de elég furcsa. Mikor teszteltél elõször pozitívat?
Én 8. hétben mentem elõször uh-ra és akkor már látta az ikreket, volt szívdobogás mind a két részrõl. Viszont figyelmeztetett, hogy még bármikor elhalhat az egyik. Nekem utolsó menszi idõpontjától és az uh-n mért adatok alapján jött ki anno a 7-8. hét. Ezután minden héten jártunk uh-ra (hétfõi nap) és kb. a 19. hétig minden héten más hetet mondtak. általában 1-2 héttel kevesebb volt a menszihez nézve. Végül július 11-re voltunk kiírva és július 15-én császárral születtek meg a lányaim. Tehát mind a ketten életben maradtak.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ tesztet december 4.-én reggel csináltam.Azonnal pozitív lett.A 2.at rá egy hétre és a 3.-at dec. 18.án.Dec.19.-én voltam elõször UH-n akkor a doki csak 1 babát látott azt is korai terhességnek nevezte.Most másik dokinál voltam mert az elõzõnél rossz tapasztalataim voltak.Nem értem miért mi van most!
Egypetéjû ikrek, vagy kétpetéjûek, magyarán rendesen, külön-külön látni lehet õket az Uh-n? Mert az egypetéjûek "bajosabbak" lehetnek ilyen szempontból. Enyémek kétpetéjûek voltak, jól láthatóak, 7. héten szívdobogás, teljesen normál méretekkel, azóta már 2 évesek múltak.
A kérdező hozzászólása: Két különálló petezsák látható.így elvileg kétpetéjû ikreim vannak!:D Nagyon félek, hogy elveszítem mind kettõt.De a párom biztat, hogy nyugizzak.
Sajnos ez így tényleg nem hangzik túl jól. :( Ha már egy hónapja pozitívat teszteltél, akkor már szépen látni kellene szívhanggal együtt. Akkor csak egy hét múlva mész legközelebb?
A kérdező hozzászólása: Hát igen nem valami fényes a helyzet.De jövõ héten okosabb leszek.Bízom abba, hogy minden rendben lesz és a doki mindkettõbe talál életjelet rendesen. Majd írok mi volt az UH-n. Szép napot!
A kérdező hozzászólása: Sajnos múlthét csütörtökön elindult a vetélésem, és pénteken mûszeresen fejezték be.Azt mondják az influenza közrejátszhatott!Lehet nem tudom!Most már jól vagyok igaz fáj még a mûtét helye fõleg ha wc-re megyek.Remélem ez normális.Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Szép napot!
Sajnálom nagyon:( Biztosan megterhelõ volt lelkileg, én is vetéltem az ikrek elõtt.Tudom nehéz most még erre gondolni, de ott van még a remény és a lehetõség!Minden jót Neked!

Most kezdtem a 19-dik hetemet a terhesseggel. Hamar van meg valami babaruhat venni a babanak?

Legjobb válasz: Ha ellenállhatatlan vágyat érzel rá, akkor elkezdheted. Ettõl bajotok nem lesz. De tény és való, hogy én a helyedben még várnék vele, mert baromi sok még az a 21 hét, ami hátra van. Nem tudom, hogy meddig szeretnél dolgozni, de nagy eséllyel az utolsó hetekben nem fogsz és akkor már más dolgod sem lesz, mint a baba dolgait rendezgetni. Én legalábbis így voltam vele: 32-33 hetesen kezdtük meg a vásárolgatás az addig erre a célra félretett pénzbõl. Még mielõtt jönne az a szöveg a többiek részérõl, hogy az utolsó hetekben nagyon nehéz a boltokat járni, szólok, hogy szerintem nem az. Fõleg, hogy célirányosan mentünk, amit tudtunk egy helyen vettünk meg. És egyébként meg egészségügyi gondom nem volt, a szülés napjáig vígan végigsétálgattam a terhességet, szerintem elég sokan vannak így. Jah, és hozzáteszem, hogy így is készen volt minden a 34. hét végére, össze volt rakva a kiságy, kimostam és kivasaltam a ruhákat. Szóval nem maradtam le semmirõl. Ezt csak azért írom, mert ha nem örömbõl, hanem kötelességbõl szeretnéd már most elkezdeni a vásárolgatást (én annak éreztem, mert nem szeretek vásárolni), akkor bõven van még idõd rá. Ha neked ez pozitív élmény lenne, akkor nyugodtan vágj bele, de minden ruhát ne vegyél meg szerintem, mert szülésig bõven fogsz még olyat látni, ami nem tudsz otthagyni, kapni is fogsz már akkortájt a barátoktól, rokonoktól és a végén 2-3 gyerekre való ruhád lesz, ami jó, de értelme nem sok van. Tényleg nagyon hamar kinövik. A fiam még csak három hetes és a héten már ki kellett szedni néhány olyan rugit, ami nagyon aranyos, egyszer volt rajta, de többször már nem is lesz, mert már most kinõtte...

Ha ellenállhatatlan vágyat érzel rá, akkor elkezdheted. Ettõl bajotok nem lesz. De tény és való, hogy én a helyedben még várnék vele, mert baromi sok még az a 21 hét, ami hátra van. Nem tudom, hogy meddig szeretnél dolgozni, de nagy eséllyel az utolsó hetekben nem fogsz és akkor már más dolgod sem lesz, mint a baba dolgait rendezgetni. Én legalábbis így voltam vele: 32-33 hetesen kezdtük meg a vásárolgatás az addig erre a célra félretett pénzbõl. Még mielõtt jönne az a szöveg a többiek részérõl, hogy az utolsó hetekben nagyon nehéz a boltokat járni, szólok, hogy szerintem nem az. Fõleg, hogy célirányosan mentünk, amit tudtunk egy helyen vettünk meg. És egyébként meg egészségügyi gondom nem volt, a szülés napjáig vígan végigsétálgattam a terhességet, szerintem elég sokan vannak így. Jah, és hozzáteszem, hogy így is készen volt minden a 34. hét végére, össze volt rakva a kiságy, kimostam és kivasaltam a ruhákat. Szóval nem maradtam le semmirõl. Ezt csak azért írom, mert ha nem örömbõl, hanem kötelességbõl szeretnéd már most elkezdeni a vásárolgatást (én annak éreztem, mert nem szeretek vásárolni), akkor bõven van még idõd rá. Ha neked ez pozitív élmény lenne, akkor nyugodtan vágj bele, de minden ruhát ne vegyél meg szerintem, mert szülésig bõven fogsz még olyat látni, ami nem tudsz otthagyni, kapni is fogsz már akkortájt a barátoktól, rokonoktól és a végén 2-3 gyerekre való ruhád lesz, ami jó, de értelme nem sok van. Tényleg nagyon hamar kinövik. A fiam még csak három hetes és a héten már ki kellett szedni néhány olyan rugit, ami nagyon aranyos, egyszer volt rajta, de többször már nem is lesz, mert már most kinõtte...
Én a 16. héttõl vásárolok ruhákat, nagyon kevés van még, de ami jó áron volt vagy aranyos volt, megvettem.Egyenlõre semleges színûeket vettem, bár most már tudjuk, hogy kislány.Elõttem szólóval ellentétben, nekem sincs eü-s gondom, de nem bírok hosszú ideig vásárolgatni, pedig a karácsonyi nagybevásárlást is a férjemmel együtt célirányosan jól megtervezetten tettük, mégis minden bajom volt a végén.Ezért januártól apránként megveszünk mindent és csak a nagyobb dolgok maradnak a végére.Én nagyon szeretek vásárolgatni amúgy is, és jó érzéssel tölt el a picuromnak venni ruhákat meg més egyebet.Jó vásárlást és boldog babavárást, 22 hetes kismama
Dehogy! Énmàr mikor megtudtam, hogy babàt vàrok, azonnal kényszert éreztem rà. Igaz, én nem egyszerre vettem meg mindent, hanem aprajàval, de igy nem tünt fel hogy milyen sokba került.) Most vagyok 30. hetes, màr csak az àgynemü huzat hiànyzik:) Ha kedved van, àllj neki nyugodtan!
Szia! Én mikor 18 hetsen megtudtam hogy lány, elkezdtem neki vásárolni a rózsaszín ruhácskákat, most 30 hetes vagyok, s már megvan mindene, csak mózes, s autósülés kell. Így szépen lassan vettünk meg mindent, nem éreztük akkora tehernek mintha egyszerre kellett volna, szépen beosztottuk mikor mit. Szerintem jobb ha már most elkezded te is szépen lassan, mert a vége felé, már sem kedved, sem erõd nem lesz utánna mászkálni, nézelõdni, vásárolni. Sokkal hamarabb elfáradok, 1 óra séta után már fáj a hátam, a lábam.
Ha nem vagy babonás, minden rendben, nyugodtan vásárolgathatsz.Egyébként is nehéz egyszerre mindent megvenni.

Ultrahangon mérték a babámat, de az egyes méretek fej, has, combcsont hossza szerint mindig más a terhesség hete.3 hét különbség is van. Pl. Fejkörméret szerint 36 hetes, combcsont hossza szerint 33. Ez baj? Aggódom.

Legjobb válasz: Hát ha az orvos nem mondja hogy baj, akkor valszínû nincs probléma.Egyébként az én babám fejét is mérték már egy héttel nagyobbnak, közben a combcsontja meg megfelelt a terhességi hétnek.De azért kérdezd meg a dokit hogy miért lehet ez az elétérés.Ne aggódj.

Hát ha az orvos nem mondja hogy baj, akkor valszínû nincs probléma.Egyébként az én babám fejét is mérték már egy héttel nagyobbnak, közben a combcsontja meg megfelelt a terhességi hétnek.De azért kérdezd meg a dokit hogy miért lehet ez az elétérés.Ne aggódj.
Az én babámnak a fejcsije 27 hetesnek felel meg a combja 33 hetesnek.Egyébként 31 hetes 6 napos vagyok!Ugyhogy nyugi:) )
szia! Nehogy aggódj!!!!! ezek hozzávetõleges értékek, nem 100%osan kell pontosnak lenniük az értékeknek! Az a lényeg , hogy mindig nõljenek ezek az értékek, mert azt mutatják, hogy fejlõdik a babád! :) )))
elsõ vagyok. Bocs a szóismiért, csak kicsit szórakozott vagyok ma :) ))
Tudod mikor volt peteérésed?
szia terhes voltal? irj kerlek
A kérdező hozzászólása: igen voltam sajna baba nincs a héten megyek vérvételre hormonvizsgálatra szombat ota mintha megakarna jönni de ma is alig volt valami nem tudom mi ez de jol bekavart megvizsgált de azt mondta semmi komoly dolgot nem lát egyenlöre ennyi ja és fogynom kell mert miota abbahagytam a gyogyszert 12 kg hiztam hát ennyi egyenlöre köoszi, hogy érdeklödtél
Szia! Voltál azóta dokinál?
A kérdező hozzászólása: sajnálom szerintem rám is ez fog várni bár én már augusztusba abbahagytam a gyogyszert eddig 35. napra megis jött kivéve a december ott csuszott egy kicsit! tavaly elött direkt megkérdeztem a dokit hogyha tavaly vagyis augusztus fele szeretnénk babát akkor mennyivel elöbb haggyam abba a gyogyszert azt mondta ráérek aug.-ba és hajrá hát ahhoz képest.... mindegy csak most már ott tartok, hogy vagy legyen már 2 csík vagy jöjjön már meg mert most meg már kezdek agyalni, hogy lehet valami más bajom van. :-((
Sziasztok! 08:33-as vagyok. Szóval tegnap du voltam nõgyógyásznál. Megvizsgált és sajnos baba nincs. Azt mondta, hogy fogamzásgátló abbahagyása után szokott ilyan jelentkezni, hogy nem áll be a normális ciklus. Kaptam norcolutot (hogy meghozza a mensit) és clostylbegitet (hogy legyen peteérésem). Remélem segítettem. Sok sikert mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: oké irjatok mindenképp mi volt reméljük jo hir
Sziasztok, én is most írtam ki egy kérdést, hát nézzétek ezt a görbét, és a tesztem mégis negatív!Ma 1 hete késik, 28-as ciklusaim vannak, én sem tudom mire vélni!Mi van velünk? Görbe: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/c0f887a3cb48420c3e8908..
Sziasztok, nekem is hasonló a helyzet mint Nektek... márc.1-én volt meg utoljára, 3 tesztbõl 3 negatív :( ma este megyek dokihoz, majd én is megírom, hogy mi volt Drukkolok Nektek :) L.
Én is kb. ugyanígy vagyok, febr. 27-én mensiztem utóljára, azóta semmi. Tesztek pedig negatívok. Ma du. megyek nõgyógyászhoz, ha végeztem, megírom, mi volt.
szerintem elvileg már kéne mutatnia a tesztnek, de ha nagyon késõn volt pé még akármi is lehet. sajnos a hosszú ciklusok aggasztóak, azt mondják, hogy ilyen hosszú periódusoknál már az is elképzelhetõ, hogy nincs pé....úgyhogy mindenképpen doki és ha nem baba, akkor én nem nyugodnék meg meddõségi vizsgálatok nélkül... lehet anovulációs hónap, vagyis, hogy minden ok nélkül marad ki a menszi, és a pé. mindenképpen mennék egy alapos hormonkivizsgálásra, mert akárhogy is van ez így nem kerek. drukkolok, hogy a hormonszinteknél csak a hcg legyen a normálistól eltérõ!
A kérdező hozzászólása: nem volt lejárva azota vettem egy másikat one step azt hiszem ez a neve de az is negativ de akkor miért nem jön meg? lehet elkéne mennem vérvételre az tuti kimutatja a hcg-t ha van nem?
Nem volt lejárva a teszt szavatossága? csajok! Én laborban dolgoztam és ajánlom a Rossmannban vagy patikában kapható lily tesztet mert 99%-ban az hasonlit a legjobban a laboros teszthez. Akár este is megcsinálhatod vele. Nekem este még ki sem vettem a vizeletbõl már + volt a teszt olyan gyors.
A kérdező hozzászólása: te milyen tesztet vettél?? Neked se mutatta ki az??
A kérdező hozzászólása: drukkolok én is neked holnap veszek más tesztet aztán majd meglátjuk csak jövö héten tudok dokihoz menni addig csak történik valami
Ugyanígy vagyok, ahogy te annyi különbséggel h a laboros teszt már mutatta a hcg-t két hete, hát nem tudom, pedig nekem is késõbb volt p.é.-m. drukkolok neked. A tünetek teljesen megegyeznek.
A kérdező hozzászólása: pontosan nem tudom :-( Február 15 jött meg utoljára és március 20-23 a körül kellett volna megjönnie 35 naposak
én is a fogi abbahagyása után híztam, kiderült pco-m van, amúgy kiderült a gond?
hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: 15
akkor a korod az oka, még mindig alakul a hormonháztartásod ;)...ha nincs más tüneted: kellemetlen szagú, fura színû folyás vagy fura hasfájás, esetleg görcsök, akkor ne aggódj, ha van más tüneted, akkor keress fel egy gyereknõgyógyászt ;)

25. hétnél járok. Álandóan félek, hogy a babámnak baja lesz. Minden hetet úgy élek meg, hogy ezt is túléltük. Pedig teljesen rendben van minden mind a kettőnkkel. Normális ez vagy mindenkinek a terhessége aggodalommal van tele?

Legjobb válasz: Szia! Én is így vagyok vele, bár nekem voltak problémák. Mindig kitûzök egy hetet, hogy csak azt érjem el, és minden este elmondom a babámnak, hogy még minimum mennyi ideig kell bent maradnia, és növekednie. Talán nem paráznék mindenen, ha rendben lett volna minden az elejétõl, de lehet, hogy akkor is így lenne. Boldog problémamentes babavárást!

Szia! Én is így vagyok vele, bár nekem voltak problémák. Mindig kitûzök egy hetet, hogy csak azt érjem el, és minden este elmondom a babámnak, hogy még minimum mennyi ideig kell bent maradnia, és növekednie. Talán nem paráznék mindenen, ha rendben lett volna minden az elejétõl, de lehet, hogy akkor is így lenne. Boldog problémamentes babavárást!
Addig aggódtok amíg valósággá válik, aztán már nem aggódni, hanem cselekdni kell! Miért kell "szenvedni" a terhesség alatt, gyönyörû dolog. Én biztos vagyok benne, hogy minden rendben vancek és lesz. Boldog vagyok minden nyilalásnál, minden mozdulatnál. Szerintem jobb volna a pozitív oldalát elõtérbe helyezni és nem a "hülyeséggel" terhelni magad. Gyönyörû perceket, boldog babavárást! 23 hetes kismam.
Igen? Vajon akkor is boldog lennél, amikor infuzióval kellene visszatartani a babádat, mint nekem? Akkor sem terhelnéd gondolom magadat hülyeséggel.
Már bocsi, de a kérdezõnél minden rendben van!!!!!! Ha pedig ez már megtörtént, akkor reménykednék, hogy igen, akár infúzióval is, de sikerül viszatartani.
Van egy nagy és örök érvényû igazság: kétféle terhes nõ van. Az egyik csoportban vannak azok, akik élvezik a várandósság minden egyes percét és legszívesebben életük hátralévõ ötven-hatvan évét folyamatosan ezen állapotban töltenék. Õk az örökké mosolygós és virágzó arcú kismamák. És van a másik csoport, aki szintén örül a babának, de legjobban akkor fog örülni, ha az már kint lesz a kezében egészségesen és ezt a bizonyos kilenc hónapot úgy élik meg, mintha egy kötelezõ megfelelési idõszak lenne. Persze õk is mosolyognak, örülnek a babának, viszont sokkal többet aggódnak, sokkal több nyûgjük van (itt fáj, ott fáj, stb) és már rég megértették, hogy miért is hívják egyesek ezt az egészet terhességnek és nem várandósságnak. Egy dologban viszont teljesen megegyeznek: mindannyian nagyon szeretik a babájukat és jó anyák lesznek (optimális esetben) és a hátukon is feláll a szõr, ha a másik csoport optimizmusát, vagy pesszimizmusát kell hallgatni. Nincs mit tenni, el kell fogadni így a másikat. A kérdezõnek: teljesen normális amit érzel. Az is lehet, hogy túl sok idõd van ilyesmin gondolkodni és ez fokozza az egészet. Ezt saját példámból kiindulva mondom: nekem is voltak komplikációk a 12. héten, majdnem elveszítettem a babát, de szerencsére most már jól vagyunk. Öt hétig kényszerpihenõn voltam, akkor nekem is minden hetem így telt el, ahogyan te is leírod. De utána szerencsére már visszamehettem dolgozni, azóta messzirõl sem aggódom annyit, sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok és a hetek is rohannak. Nem tagadom, néha majd beledöglök a fáradtságba, mert egész nap talpon vagyok, de még mindig jobb. Te dolgozol még? Ha esetleg táppénzre mentél már és nincs akadálya, akkor gondolkozz el azon, hogy pár hétre visszamész. Hidd el, sokkal kevesebbet aggódnál.
Szia! Együttérzek Veled, mert biztos, hogy nem tehetsz róla, hogy egy kicsit túl aggódod a babavárást. Próbálj pozitívan gondolkodni! Foglald le magad valamivel! Tudom nem könnyû! Én tavaly októberben veszítettem el a babámat, 36 hetes terhes voltam és éreztem, hogy nem mozog. A kórházban már csak azt állapították meg, hogy nem él. A boncolás szerint egészséges volt. Most újra babát várok, s nehéz nem arra gondolni, hogy lehet valami baj is. De muszály pozitívan gondolkodni, s nem rosszra gondolni! Én nem dolgozom most, így nehezebben mennek a napok, de nem merek kockáztatni valamilyen fertõzést (gyerekekkel dolgozom). Az elõzõ terhességemet végig dolgoztam, de úgysem mentek hamarabb a napok. Elsõ babád? Hány éves vagy? Tudsz valakivelerrõl beszélni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Talán félre értettetek.. Én nagyon várom a kisbabámat, és nagyon szeretem! Én is örülök minden egyes fájdalomnak, nyilalásnak, mert tudom, hogy érte van! Nem negatívnak, hanem aggodalmakkal telinek érzem a terhességemet! És annyi lett volna a kérdésem, hogy ti is aggodtok-e. 22 éves vagyok, elsõ babámat várom. Talán a rémtörténetek miatt félek. Anyukámnak Mamámnak testvéremnek is voltak spontánvetélései. Én úgyérzem, hogy belepusztulnék ha baja lenne az én kicsikémnek.

Nem értem ezt a terhességi hét számítást, akkor most hogy is van ez?

Nekem május 2-án volt a menstruációm els? napja.Ha teherbe estem,akkor 23-án leszek 3 hetes szerintem.De a kismama.hu-n azt írja,hogy három hetes vagyok.Szerintem pedig csak leszek!Vagy a megkezdett hetek számítanak?

Legjobb válasz: Szia mindig azt a hetet irja amelyikbe lépsz nem azt hogy éppen hány hetes vagy

Szia mindig azt a hetet irja amelyikbe lépsz nem azt hogy éppen hány hetes vagy
3hét 1 nap az 3 hetes terhesse´g.Mindíg a betöltött hetek számítanak.Aze´rt írják, hogy 3he´t+2nap, stb...
Egy dolog a mensi, egy dolog a kalkulátor és megint egy dolog lesz az uh. Ha május 2 volt az utolsó mensid elsõ napja, és a ciklusaid pontosan 28 naposak voltak, akkor elméletileg akkor holnap kezded a 4. heteted, hisz 2-9 -ig voltál egy hetes, 9-16 ig 2 hetes és most töltöd a 3. hetedet. De úgyis az uh lesz a mérvvadó, mindig abból számítják a szülés idejét. És minden kórház is másképp kéri az adatokat, nekem az elõzõ lakhelyemen mindig a betöltött hét számított, itt meg most ha már pl 10 és fél ehtes vagyok, akkor 11-et mondanak....
Szia Holnap leszel 3 hetes, ha megfogant a bébid. Utolsó mensi elsõ napjától számolják, és mindig a betöltött hetek számítanak. Tehát Te mindig pénteken fogsz fordulni. Úgyhogy szerintem Te jól számoltál. Drukkolok Neked! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat.Remélem, hogy sikerült!

Ha betöltött 18 hetes vagyok, hányadik hetet kell nézzek ott ahol a babák és a terhesség fejlődéséről van szó? 18 vagy 19? Köszi szépen! Kellemes Húsvétot Mindenkinek!

Legjobb válasz: 18 a 18+6-ik napig,18+7nap az meg már a 19.hét.Szerintem,de nembiztos hogy így kell:)Neked is kellemes húsvétot!:) (21h)

18 a 18+6-ik napig, 18+7nap az meg már a 19.hét.Szerintem, de nembiztos hogy így kell:) Neked is kellemes húsvétot!:) (21h)
Ha 1 nappal is a 18.-ik hét után vagy, az már a kezdõdõ 19.-ik hét!Tehát a 19-ik hete ell nézni, de nézde meg öszehasonlításképpen mindet! 8 h km
Ha betöltötted, akkor a 19-edik hetit nézd, mert most az fejlõdik/történik épp ami oda van leírva. A 18 heti már megtörtént, ha betöltötted. De tényleg olvashatod mint a kettõt, összehasonlítás képpen is jó. Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat! Nektek is nagyon sok boldogságot és kellemes húsvéti ünnepeket!
Az hogy elköltöztél és idegennek érzed az új helyet akkor is meglenne ha nem lennél terhes.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy sokat sírok és depis vagyok, gondolom a terhesség miatt is van, de tudom a pocaklakónak sem jó ez így
Szerintem te nem fogadtad el, hogy ott éltek. Ami legelöször szembe tünt a kérdésedbe az ez: "nem egy lepukkant tanyára, családi ház" Vagy is neked az elsö gondolatod, az hogy vidék egy lepukkant tanyát, szegény embereket jelent. Amíg nem tudsz ettöl a gondolattol megszabadulni, hogy bizony falu sem egy lapukkant tanyát jelent, addig nem fogsz szeretni ott lakni. Ès ebben se a gyerekek se a bébi megszületése nem fog segíteni.
Én is költöztem gyerekestül bár terhes nem voltam, sõt minden rokontól repülõnyi távolságra. És sírtam mint egy csecsemõ napokig. A gyerek viszont mintha mindig itt lakott volna, belõle merítettem erõt! Amikor helyére került minden és kb. az elõzõ lakáshoz hasonlított ez is, kezdtem megbarátkozni vele, elfogadni és már jó itt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!