Találatok a következő kifejezésre: A terhesség hetében vagyok (448 db)

Az orvos számolta el a terhességi hetet, vagy baj van a picimmel?

több mint 5 hetes terhes vagyok,és a doki csak 4 hetesnek lát engem,és 4mm a petezsák.Mi a gond?

Legjobb válasz: Mikor volt az utolsó menszid elsõ napja? Talán késõbb fogant a pici, mint ahogy azt te gondolod.

Mikor volt az utolsó menszid elsõ napja? Talán késõbb fogant a pici, mint ahogy azt te gondolod.
Az elsõ 11 hétben nagyon féltem én is. A 12. hetet úgy vártam, hogy hasonlatot sem tudok rá momdani:-) Igazán akkor fogsz kicsit megnyugodni, amikor a doki mondja, hogy van szívhang és megtapadt. Ekkor elkezdesz azon izgulni, hogy a 12.hétig minden rendben legyen:) ) A 12. Héten megnyugszol megint egy picit.12. Hét után a méreteit fürkészed, most miért csak ennyi, miért nagyobb stb:) )) 16. Hét után mikor fog megmozdulni, ez most mozgás?-ezekkel a kérdésekkel bombázod önmagad:) Amikor megmozdul, megint megnyugszol :-) de aztán, miért csak ennyit mozog, miért ilyen sokat stb:) )) Õszinte legyek, szerintem csak mikor a kezedben van a pici akkor nyugszol meg igazán. De biztos vagyok benne, hogy onnan meg jön a többi aggodalom, félelem. Miért sír, miért csak ennyit eszik, normál is e , hogy ezt csinálja stb:) Tehát, amikor anyává válsz már a legeleje óta aggódsz...és ez így fog folytatódni:) Én mindig azzal nyugtatom magam, egészségesek vagyunk és Õ is az. Minden rendben lesz, hiszen jönni akart. Én is (mai napig), mimdig a magzat méreteit sasoltam, olvastam a jeleket, mindent össze-vissza:-) Egybe gondolj bele: Mi a normális? Az, hogy egy nõ terhes lesz és szül. Ez a norma. Ez a legnagyobb százalék. Ha terhes vagy ki is fog jönni. Nem az a mérvadó, hogy elveszíti valaki a babáját. Mindig erre kell gondolni. Bizony sokan vesztik el a babájukat úgy, hogy még nem is tudnak róla, hogy terhesek voltak. De amikor a terhességre fény derül, ott már igen kevés a lehetõsége a rosszabbiknak:) Csak nézz körül, mennyi ember van körülötted, mennyi a népesség?:) ) na látod, sokan vagyunk...és most a babáinkkal együtt 2 vel többen leszünk:) Van egy blogom, ha érdekel ott sok-sok mindenrõl beszámolok. És sok minden megtalálsz ott:-) Igaz, le vagyok maradva 2 héttel, lógok a 28. És a 29. Héttel:-) de azt ma vagy holnap pótlásra kerül:-) http://anyaleszek.postr.hu/
A kérdező hozzászólása: te hogyan nyugtattad magad, hogy a kicsi jól van?annyi rémhír terjeng:/ és félek, hogy mire legközelebb megyek uh-ra nem lesz ott a kicsi, sokan írták, hogy felszívódott nekik jel nélkül:( és én nagyon féltem....
Szívesen megosztom veled:-) amire biztosra tudom, válaszolok is:) )
A kérdező hozzászólása: akkor ez marad köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy, hogy válaszolsz nekem:) esetleg saját tapasztalatokat megosztanál velem?
Nekem a puffadás teljesen a 13-14. hétre múlt el, de ott már akkor volt egy pici dudorom:) az a baba volt! De volt, hogy még elõjött a 20. héten is! 29
A kérdező hozzászólása: és meddig lesz ekkora a pocim?
A puffadástól van! Nyugi, amikor nem tudtam hogy baba van, majdnem mentõt hívtam magamra, hogy kipukkadok annyira felpuffadtam..eléggé fájt:-)) A pocakod még a terhességtõl tuti nem nõ, inkább a puffadástól:) 29hkm
A kérdező hozzászólása: 23-án:) akkor leszek 6 hetes az uh szerint.Az normális, hogy akkora a hasam, mint egy 4 hónapos kismamának?
Persze, hogy meg nyugodhatsz. Addig amíg nem görcsölsz erõsen és nem vérzel addig rendben. Mikor kell vissza menned?
A kérdező hozzászólása: akkor megnyugodhatok?:) hasam is fájdogál, ahogyan ilyenkor kell, hányingerem is van mindennap:) ezek a jelek megnyugtatnak, hogy még megvan a kicsikénk:)
A dokinak igaza van számold ki. Menzesz szerint vagy 5 hetes, de mire meg termékenyül meg beágyazódik az max 4 hetes.Mire vissza mész nagyobb lesz hidd el.
A kérdező hozzászólása: június 2-án volt meg utolára.12-én kezdett el nõni az ébredési hõm.16-án volt tojcsis nyákom.és 19-tõl maradandóan csak magasan volt a hõm.
5 hetesen 10mm volt a petezsák. Vagy korán mentél, vagy még pici. Legközelebb biztosmtöbbetbtud majd mondani! Boldog baba várást! 28+5hkk
simán lehet hogy késöbb volt ovud. Vgay biztos a fogantatás idõpontja?
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindent, sokat jelentett számomra ez a kis regényke:) mindenképpen olvasni foglak:)

En azt szeretnem kerdezni, hogy az orvos altal megadott varhato szulesi nap, hanyadik terhessegi hetet jelent, a 40. hetet, vagy a 41. betoltott hetet?

Legjobb válasz: betöltött 40.hetet, tehát már a 41.hetet kezdenéd... de ez semmit nem jelent, pár nap/hét erre-arra belefér:)interneten van több féle terhességi kalkulátor ha esetleg amiatt érdekelne hogy kiszámold a szülés várható idõpontját.

betöltött 40.hetet, tehát már a 41.hetet kezdenéd... de ez semmit nem jelent, pár nap/hét erre-arra belefér:) interneten van több féle terhességi kalkulátor ha esetleg amiatt érdekelne hogy kiszámold a szülés várható idõpontját.

A terhesség hányadik hetéig tudják a terhességi tesztek (vizeletből) kimutatni, hogy terhes egy nő? Csak a 12. hétig vagy esetleg végig a terhesség során?

pl. ha egy 17-18 hetes terhes n? csinál egy terhességi tesztet (vizeletb?l), akkor a teszt kimutatja, hogy terhes?

Legjobb válasz: Én kb a 34-35. héten találtam itthon egy tesztet, aminek nemsokára lejárt volna a szavija, így megcsináltam kiváncsiságból. Halványan, de határozottan pozitív volt.

Én kb a 34-35. héten találtam itthon egy tesztet, aminek nemsokára lejárt volna a szavija, így megcsináltam kiváncsiságból. Halványan, de határozottan pozitív volt.
A kérdező hozzászólása: köszi! :)
A terhesség során végig kimutatja. A 16.hét környékén a legmagasabb a HCG szint, ezután szépen lassan csökken, de nem ürül ki a szervezetbõl csak szülés után.
Én félidõben megcsináltam (pontosabban 22 hetesen) és nekem negatív lett, röhögtünk is a párommal, hogy elszökött a gyerek:)
Szia! Én úgy tudom, hogy a terhesség 12. hetéig emelkedik, utána csökken, de a terhesség végéig kimutatható a szervezetben. Talán még szülés után is egy kicsit? De ez nem tuti. Ugye azért mint tudjuk, akadnak hibás tesztek is (álpozitív, álnegatív, mint az egyik kedves válaszoló esetében is.)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!

28. terhességi hétben vagyok, nagy babám lesz.51 kg-ról kezdtem és most vagyok 66 kg, a családban mindenki 25-30 kg-ot hízott terhesség alatt. A védőnő azt mondja fogjam vissza az evést pedig nem is eszek. Mit tegyek?

Se vitaminhiányom nincs és visszeres sem vagyok!És ráadásul pont azokat eszem amit mondott,hogy szabad!

Legjobb válasz: Szia! Az elsõ gyerekkel 22 kg-ot, a másodikkal 25 kg-ot híztam, nem volt igazából semmi panaszom, nekem is mondta az orvosom, +15 kgnál, hogy ha lehet ne hízzak tovább,de ha nem látta volna a papírjaimon mennyit híztam észre sem vette volna mert szülés elõtt nagyon vékony voltam de muszáj volt ennem szóval ne izgulj ha amúgy nem problémás a terhességed!

Szia! Az elsõ gyerekkel 22 kg-ot, a másodikkal 25 kg-ot híztam, nem volt igazából semmi panaszom, nekem is mondta az orvosom, +15 kgnál, hogy ha lehet ne hízzak tovább, de ha nem látta volna a papírjaimon mennyit híztam észre sem vette volna mert szülés elõtt nagyon vékony voltam de muszáj volt ennem szóval ne izgulj ha amúgy nem problémás a terhességed!
Napi 5x egyél keveset.Ha tudsz, akkor egy kicsit mozogj, esetleg sétálj sokat.A normális súlyfelesleg terhesség alatt 12 kg.Te most tartasz 15 kg-nál.És még van hátra 3 hónapod.Szerintem ennek amúgy nincs köze a nagy babához, sok embert ismerek, aki 15-20 kg-ot szedett fel, de normál súlyú babát szült 3kg felett és 4 alatt. A védõnõ nem szülésznõ, nem nõgyógyász és nem gyerekorvos. Ha az ultrahangon nem mondják, hogy nagy a baba, akkor ne aggódj.

A 6. hétben vagyok és hetek óta nem tudok aludni, köze van ennek a terhességnek, vagy csak spontán nem megy az alvás? Csüt. megyek dokihoz, de addig is tudnátok segíteni?

Legjobb válasz: Hát én 20 órát tudtam volna aludni az elsõ hetekben, de lehet, hogy nálad épp fordítva mûködik.

Hát én 20 órát tudtam volna aludni az elsõ hetekben, de lehet, hogy nálad épp fordítva mûködik.
az elején nekem is volt egy idõszak / kb.7-8hét körül/ amikor minden éjjel felébredtem szinte 2-3óránként és nagyon éber voltam.de elmúlott és már jól alszok.22hetes vagyok.állítólag a vége felé is lesz ilyen nem alvós idõszak. boldog babavárást
Szedjél Hovát, az jó ilyenre!
Szia! Nekem is volt ilyen az elején, bár én az izgalomnak, aggodalomnak, stb. tudtam be. Nagyon rossz tud lenni, mikor éjszaka bámulsz a sötétbe, és annyira akarsz, de nem tudsz aludni (pláne, hogy látod, melletted milyen jól alszik a párod :) ). Ne aggódj, nekem is elmúlt hamar, szerintem max. pár hét, és alszol mint a bunda :) 16 hetes kismami

Az hogy lehet, hogy hat hete (nov. 2-n) volt az utolsó menstruációm kezdete, a (dec. 14-i) leletem szerint viszont a 4. terhességi hétben vagyok (Grav. s. 4)?

Ezt most akkor hogyan kell számítani?

Legjobb válasz: Szia. Hát ez valahogy nem jó. Nekem nov.9.én volt meg utoljára, és én már 6 hetes kismama vagyok. Neked elvileg már idõsebb terhesnek kellene lenned! Ennek járj utána esetleg másik orvosnál!!! Az utolsó meneszesz elsõ napjától számítsd a heteket. Vagy ha nem a menszesz elsõ napjától számolt az orvosod úgy jó. Bár én így még nem hallottam. Mindenképp kérdezz utána! Gratulálok!

Szia. Hát ez valahogy nem jó. Nekem nov.9.én volt meg utoljára, és én már 6 hetes kismama vagyok. Neked elvileg már idõsebb terhesnek kellene lenned! Ennek járj utána esetleg másik orvosnál!!! Az utolsó meneszesz elsõ napjától számítsd a heteket. Vagy ha nem a menszesz elsõ napjától számolt az orvosod úgy jó. Bár én így még nem hallottam. Mindenképp kérdezz utána! Gratulálok!
Ha nem 28 napos a ciklusod, abból adódhat ez az eltérés. Nekem is aug 18-án volt az utolsó mensesem elsõ napja és ma vagyok 15 hetes, pedig 17-nek kellene lennem. Ilyenkor a baba méretébõl állapítják meg a kort, és azt viszik tovább. Én elsõ uhon voltam 5 hetes 3 napos, a 12 hetesen pedig 12 hetes 5 napos és a kettõ passzra stimmelt egymáshoz (furcsa mód:-) Ne izgulj, ezzel még semmi baj, ilyenkor mindig a baba méretébõl számolnak, nem a tényleges mensestõl. Lehet, neked sem a "normál" idõben fogant, vannak "eltévedt" petesejtek is, amik meg tudnak érni:-) Csak nyugi, és boldog babavárást, és nyugodtan számolj ezzel a 4 héttel:-)
Nyugi, ezek csak becsült idõk, ha nem tudod a fogantatás pontos idõpontját. Az ultrahangon követik majd a fejlõdését, nekem is visszadatálták közben egy héttel, mert kevesebbet nõtt a pici, aztán újra elõre, mert meglódult... A szülés idõpontja is becsült, két hét ide vagy oda nem számít. Ne aggódj, minden rendben van, számold te is 4 hetesnek aztán kiderül késõbb... Gratulálok!
http://www.vitalitas.hu/konyvek/babalex/blt1terhn.htm Itt kiszámolhatod, mi a valós dátum. Szerintem elírás.
Kérdezz rá, mert lehet, hogy elírták. Ezt azért mondom, mert nálam a 12. hétnél az orvos figyelmetlen volt és 14-et írt, majd amikor 2 hét múlva viszamentem, elakart küldeni a 16 hetes AFP-re. Szóltam neki, hogy szerintem nem lesz ez így jó. Ráadásul, ha még nem voltál uh-n, akkor csk az utolsó menszesz alapján tudnak számolni, és az alapján ez nem jó . Szóval tényleg elírhatta az orvos.

Meddig jelentkezhet a menstruáció szerű fájdalom a terhesség alatt? A 12. hétig, vagy utána is érezhető esetleg 3-4hetente? Jelenthet ez bajt?

Legjobb válasz: Nekem már akkor voltak mielõtt kiderült hogy terhes vagyok,és még néha most is! Nem jelent bajt a méhösszehúzódás:) EZ természetes terhesség alatt. 22hetes kismama

Nekem már akkor voltak mielõtt kiderült hogy terhes vagyok, és még néha most is! Nem jelent bajt a méhösszehúzódás:) EZ természetes terhesség alatt. 22hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm. Holnap töltöm a 15.hetet és egy picit megíjedtem.

A 20. héten vagyok. A múlt heti (még a 19. héten végzett) uh-on a dokim szerint a terhességem csak kb a 18. heti adatoknak felel meg. Vagyis az átlagnál kisebb a babám. Kicsit aggódok, normális ez?

Egyébként úgy t?nik, teljesen egészséges. Adatai a következ?ek: BPD:39 mm, combcsont: 25.3 mm, mellkas: 35.6 mm. Kell-e izgulnom vagy esetleg több vitamint szednem, hogy utolérje magát a picim, vagy ez így normális és nem szenved hiányt semmiben, csak kisebb?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj!!! Nekem két héttel volt mindig lemaradva a babám 20hetes koráig! Most már böven behozta a lemaradást!! Õk sem növekednek egyformán majd a kinti életben sem! Ráadásul minden UH gép más ás más lehetnek eltérések!! Minden jót! 24 hetes kismama

Szia! Ne aggódj!!! Nekem két héttel volt mindig lemaradva a babám 20hetes koráig! Most már böven behozta a lemaradást!! Õk sem növekednek egyformán majd a kinti életben sem! Ráadásul minden UH gép más ás más lehetnek eltérések!! Minden jót! 24 hetes kismama
Szia! Szerintem ne aggódj, mert az uh sokszor téved. Ráadásul az utolsó hetekben is nagyon sokat fog nõni a baba. Nekem 32 hetesen mértek alacsony súlyt. Rá pár napra meg már teljesen rendben volt. Sõt! Nagyon is. 34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, megnyugtattatok.
Ez attól is függhet, hogy a doki milyen adatok alapján mondta ezt, megmért-e mindent a babán. Én amikor 4D-n voltam ott mindent megmértek és volt ami 1 héttel korábbi, volt ami 1 héttel késöbbi terhességi kornak felelt meg. Emiatt ne aggódj, teljesen rendben van a babád.

12-13. héten mennyire pontosan tudják megállapítani az ultrahangon a terhesség hetét? Előfordulhat, hogy majdnem 2 héttel elmérik az adatokat, vagy ennek azért kicsi a valószínüsége?

Legjobb válasz: Lehet eltérés a tényleges kor és a baba méreteibõl ítélt kor között. Barátnõm elõször március elejére lett kiírva, végül január közepe lett belõle, ami nem kicsi eltérés. Ha a baba nem fejlõdik egyenletesen , lehet most visszaírnak, és lehet késõbb meg elõrébb írnak. Ez nem baj, de jó ha te tudod, mikor estél teherbe és mennyi idõs vagy(nagyjából )

Lehet eltérés a tényleges kor és a baba méreteibõl ítélt kor között. Barátnõm elõször március elejére lett kiírva, végül január közepe lett belõle, ami nem kicsi eltérés. Ha a baba nem fejlõdik egyenletesen , lehet most visszaírnak, és lehet késõbb meg elõrébb írnak. Ez nem baj, de jó ha te tudod, mikor estél teherbe és mennyi idõs vagy(nagyjából )
A kérdező hozzászólása: Oké, de nekem az 5héttõl (még csak a petezsák látszodott)nyomon kísérik a terhességet.Akkor is lehet ekkora eltérés?
Szerintem 2 hetet nem lehet elszámolni. A 12.héten már egész pontos számításokat lehet végezni. Ilyen sokat nem tévedhetnek.
Szia En elsozor 5 hetesen voltam orvosnal, akkor azt mondta, h 5 hetes a pirinyko, de akkor meg csak a petezsak latszodott. 5 het mulva kellett visszamennem hozza, es akkor azt mondta, h "csak" 9 hetes a baba. Szoval eloforul ilyen, szerinem. Persze azota voltam a 12.heti uh-n es ott tenyleg a 12 heti adatoknak felel meg a baba merete.

35 éves vagyok, ez az eslő terhességem. Két hét múlva saját kérésre magzatvízcsapolásra megyek. Már nem vagyok biztos a döntésemben. A 15. hétben vagyok, és a magzatvízcsapolást kizárólag a korom miatt kértem. Vállaljam?

Legjobb válasz: Szia! Az orvosod mit mond? Szerinte indokolt lenne? Ha nem muszáj én nem csináltatnám meg, mert nem teljesen kockázatmentes beavatkozás. Szerintem mindenképp konzultál még az orvossal vagy esetleg menj el egy másikhoz is, hogy szerintük szükséges-e.

Szia! Az orvosod mit mond? Szerinte indokolt lenne? Ha nem muszáj én nem csináltatnám meg, mert nem teljesen kockázatmentes beavatkozás. Szerintem mindenképp konzultál még az orvossal vagy esetleg menj el egy másikhoz is, hogy szerintük szükséges-e.
Szia! Hasonló cipõben járok. Idén töltöm a 36. életévemet. Nagyon sokára sikerült teherbe esnem. A 7. hétben járok és én biztos nem vállalom a magzatvizvételt. kromoszomavizsgálat miatt jártam már az Istenhegyi klinikán ahol vérvétel és Uh. vizsgálattal is 80 % feletti biztonsággal meg tudják mondani, hogy baj van-e. Szerintem probáld meg elöször ezt a vizsgálatot.
Én nem mennék, ha a korodon kívül más nem indokolja. Én azt hallottam errõl a vizsgálatról, hogy nagy a vetélés kockázata. 35 év, az még nem vészes, és a 20. hét után mehetsz 4D-re, amin egy csomó minden látszik. A kritikus 12. héten meg már túl vagy! Szerintem ne menj! Doki mit javasolt?
Szia! Én már túl vagyok a vizsgálaton. Nekem is az életkorom miatt kellett mennem. 35 épp hogy múltam mikor állapotos lettem. Elõször genetikai tanácsadóba kellett menni ott pedig rád bízzák, hogy vállalod-e a kockázatot vagy sem. Én a choryonboly biopszián voltam. Ennek hamarabb kész az eredménye. Az AFP vizsgálatot is érdemes megvárni és utána eldönteni. Ebben szerintem neked illetve nektek kell dönteni. 27 hetes kismama.
Egy kérdést tegyél fel magadban. Ha tényleg olyan sokáig próbálkoztatok és végre összejött képed lennél lemondani róla? Ha a válasuod nem, akkor felesleges elmenned. Nekem kiderülne, hogy nem egészséges a baba, akkor is vállalnám és megszülném. Holott elsõre összejött és fiatalok vagyunk. 18 hetes kismama
Ha orvos nem ajánlotta, csak magad miatt mennél, ne menj! Én is 35 vagyok, én is elsõ babával. Szerintem elõszõr tájékozódj jobban a downszures.hu-n, azután várd meg a 16. heti AFP-t és ha a genetikai ultrahang után javasolják, csak akkor menj el. Én a genetikai UH-t keveselltem (sokan voltak, kevés idõ jutott egy-egy kismamára) , bár vérprofizmussal és végtelen jószándékkal találkoztam (Debreceni Klinika) utána magán UH-ra is elmentem. Esetleg Neked is hasznosabb lenne ezt tenni. A korunk nem okoz bajt. Folsavat szedj, orvoshoz rendesen járj és kérdezz öntudatosan, stb. Jól összejöttünk itt! 26 hetes kismama
Szia, én is úgy voltam, hogy nem csináltatom meg, de sok hülyeséget mondtak, igy rávettük magunkat. Kellemetlen a minta vétel, utána 2 napig feküdtem, egy hétig kimélt a család és meg sem fordult a fejemben, hogy baj lehet a babával. én 38 éves vagyok, nekem is a korom miatt javasolták, de az, hogy 10% a vetélés veszélye az nem igaz. Akkor senki nem menne bele... Kérdezd meg az orvosodat, menj el a tanácsadásra és úgy dönts, beszéld meg a pároddal, de a mi irásainkat ne vedd alapul. Vigyázz magatokra, és ne izgulj! Biztosan minden rendben van :) 24 hetes :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!