Találatok a következő kifejezésre: A terhesség hetében szabad (14 db)

Fél kg-os súlyzóval csinálhatok kar gyakorlatokat? Sajnos túlsúllyal kezdtem a terhességem, most, hogy letelt a 12 hét szeretnék minél többet tornázni, csak nem tudom mit szabad, mit nem.

Legjobb válasz: Járj el heti 2-3x úszni, mindennap gyalogolj egy órát és rendszeresen egyél keveset. Normál reggeli (amit kívánsz, akár édességet is, de azt csak reggel!!!) visszafogottabb és egészséges ebéd.. (sok zöldség, fehér hússal, hallal.. Ha húst eszel edd krumpli és rizs nélkül, ha azt kívánod edd zöldséggel. Desszertet hagyd ki! Uzsonázz valami könnyût de laktatót, én gyakran egy szelet barna kenyeret ettem felvágottal, vajjal, zöldséggel.) és a vacsora 5-6-kor már nagyon-nagyon kímélõ legyen... én pl. csak joghurtot, kefírt, zöldséget, gyümölcsöt ettem) Pár nap nehéz, utána nagyon jó lesz. Nagyon könnyûnek fogod magad érezni és ha változatosan így eszel, mindenbõl jut a babának, te pedig nem fogsz hízni! Én is túlsúllyal kezdtem, a 25 hétig nem híztam semmit!!! És szülés után 3 kilóval kevesebb voltam mit amikor teherbeestem. Persze nehogy fogyókúrázz!!! Azt nem szabad

Járj el heti 2-3x úszni, mindennap gyalogolj egy órát és rendszeresen egyél keveset. Normál reggeli (amit kívánsz, akár édességet is, de azt csak reggel!!!) visszafogottabb és egészséges ebéd.. (sok zöldség, fehér hússal, hallal.. Ha húst eszel edd krumpli és rizs nélkül, ha azt kívánod edd zöldséggel. Desszertet hagyd ki! Uzsonázz valami könnyût de laktatót, én gyakran egy szelet barna kenyeret ettem felvágottal, vajjal, zöldséggel.) és a vacsora 5-6-kor már nagyon-nagyon kímélõ legyen... én pl. csak joghurtot, kefírt, zöldséget, gyümölcsöt ettem) Pár nap nehéz, utána nagyon jó lesz. Nagyon könnyûnek fogod magad érezni és ha változatosan így eszel, mindenbõl jut a babának, te pedig nem fogsz hízni! Én is túlsúllyal kezdtem, a 25 hétig nem híztam semmit!!! És szülés után 3 kilóval kevesebb voltam mit amikor teherbeestem. Persze nehogy fogyókúrázz!!! Azt nem szabad
Ha viszont hajlamos vagy különbözõ fertõzésekre, én nem javasolnám az uszodát.A fél kg-os súlyzó oké, bár én is a táplálkozásra figyelnék jobban oda. Van, aki kocog és aerobikozik terhesség alatt, van, aki örül, hogy a napi teendõit ellátja. Ha a terhességed rendben van, mozogj, ahogy jólesik (tehát addig és úgy, amíg az még jólesik), de mindenféleképpen kérdezd meg a nõdokidat is!
Eddig is tornáztál? Mert ha nem, akkor nagyon fokozatosan kezd el, mert lehet, hogy többet ártasz, mint használsz. Dokival egyeztess mindenképpen. Én pl. terhesség elõtt pilatesre jártam, és van kismama pilates is, de nem engedte a dokim, hogy folytassam. Úszást javasolt, csak hát nem tudok úszni. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippeket!!! :) Úszáson én is gondolkozom, csak félek, hogy elkapok valamit... De eddig is tornáztam, spinningre jártam, de azt nem merem folytatni. Most a Rubint Réka tornát csinálom, az orvosom rábólintott.. De az úszást lehet, hogy megpróbálom és figyelek az étrendre is.

A terhesség első 12 hetében szabad e hajolni vagy kapálni?

Legjobb válasz: Igen, szabad. Az emelgetés és az ugrálás sokkal veszélyesebb ilyenkor még.

Igen, szabad. Az emelgetés és az ugrálás sokkal veszélyesebb ilyenkor még.
Hát én biztos nem tenném, fõleg a napon.
Igen szabad, ha problema mentes vagy es ugy erzed rendben van. A te tested ugyis megmondja mikor eleg, va mikor sok valami.. Ne feledd terhes vagy es nem serult, vagy beteg! Eljed az eletedet ugyanugy mint eddig (majdnem) Kepzeld el hogy oreganyaink is kapaltak, hajolgattak es megis itt vagyunk... Ha meleg volt ha nem...
Miért ne?Még emelgetni is.

Hányadik terhességi hétig voltál/vagy együtt a pároddal? Meddig szabad?

Múlt héten zárt volt még a méhszájam. Most a 38. hét közepén vagyok.

Legjobb válasz: Végig szabad, hacsak nem tiltják kifejezetten.

Végig szabad, hacsak nem tiltják kifejezetten.
ha nem szol a doki, végig szabad de én a helyedben már csak azért is csinálnám hátha bendita a szülést, én félek a tulhordástol, igy is nagy babára számithatok :/
Minden terhességem alatt végig éltünk házaséletet, volt, hogy még a szülés elõtti napon is.
Szerintem is végig lehet. Én még többször is kívánom a szexet, mint a férjem. :P Persze azért óvatosan kell. Kérdezõ: Ti milyen gyakran éltek házaséletet? Kíváncsi vagyok, hogy a terhesség vége felé mennyire csökkent az együttlétek száma (de írj majd egy terhesség elõtti heti átlagot is, hogy ahhoz képest tudjak viszonyítani). 24 hkm
Nekünk már a 30. héttõl nem volt élvezetes, annyira meg van változva a hüvelyem.Most 35 hetes vagyok.De ha nem mondják hogy nem szabad akkor lehet végig
A kérdező hozzászólása: Átlag heti egy-kettõ a terhesség elõtti átlag. Ez nem változott. Csak most bennem van a félsz, hogy ugye semmi gond nem lehet belõle. Pedig elõzõ terhességnél is szülés elõtti napig is aktívak voltunk. :-)


Azt olvasom mindenhol hogy a málnalevél a terhesség utolsó heteiben célszerű inni. Ha babaprojekt van akkor is szabad? Tényleg serkenti a petét és a méhnyálkahártyát? Az orvosa ajánlotta már a cél érdekében valakinek?

Legjobb válasz: A málnalevél teát én is a terhességem utolsó heteiben ittam. A babaprojekthez a palástfût és a cickafarkat ajánlják. Ezek segítik a beágyazódást.

A málnalevél teát én is a terhességem utolsó heteiben ittam. A babaprojekthez a palástfût és a cickafarkat ajánlják. Ezek segítik a beágyazódást.
Nekem 7 hónap sikertelen próbálkozás után, már az elsõ hónapban amikor elkezdtem inni meghozta a pozitív tesztet! :) Gyógynövényboltban ajánlották, hogy mensi elsõ napjától pé-ig igyak napi két csészével, pé. után pedig szintén napi két csészével a palástfû teából. Sok sikert, szorítok, hogy Neked is meghozza a babát! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszotokat és a sok bíztató szót! :) Aranyosak vagytok! :)
Szia! Találtam egy jó honlapot, ahol leírják a babaprojektet segítõ gyógyteák alkalmazását! Érdemes elolvasni: http://www.fogamzas.mindenkilapja.hu Sok sikert!

A terhesség utolsó pár hetében, hogy voltatok a szexel? Szabad, nem szabad, egyáltalán kívántátok e?

Legjobb válasz: úgy tudom, amíg n em okoz fájdalmat/egyebet, addig semmi gond amúgy meg túlhordásnál segít is, az apa ondójában levõ nem tudom mi, segít beindítani a szülést

úgy tudom, amíg n em okoz fájdalmat/egyebet, addig semmi gond amúgy meg túlhordásnál segít is, az apa ondójában levõ nem tudom mi, segít beindítani a szülést
Én is így tudom. Kihasználjuk a lehetõségeket, amíg lehet. 6 hét hosszú idõ:)
mi szules elotti napon is szexeltunk.39+4re szultem :)
Nekünk szabad volt szeretkezni, volt, hogy rettenetesen kívántam, volt, hogy egyáltalán nem.
fogorvoshoz nem mész:)
Nekem elõírta az orvos, a spermium méhszájérlelõ hatása miatt (prosztaglandin). Hát nem mondom, hogy egyszerû kivitelezni :D

5 napja volt egy missed ab miatti műtétem, 8. hétben halt el a terhességem. Amint lehet, újra szeretnénk próbálkozni. Érdemes-e, és egyáltalán szabad-e addig is folyamatosan szednem az Elevitet?

Legjobb válasz: Hasonló helyzetben voltam én is,évekkel ezelõtt.Én szedtem az Elevitet továbbra is.Könyebben teherbe esel egy ilyen mûtét után mint gondolod!!A 6 hetet várd meg,és utána mindent bele!!SOK SIKERT!!

Hasonló helyzetben voltam én is, évekkel ezelõtt.Én szedtem az Elevitet továbbra is.Könyebben teherbe esel egy ilyen mûtét után mint gondolod!!A 6 hetet várd meg, és utána mindent bele!!SOK SIKERT!!
szia! a 6 hetet feltétlen várd meg! nekem is volt egy terhességmegszakításom 9. hétben, de nekem azért mert beteg volt a magzat(ödéma)! annál a terhességnél már elõtte IS szedtem az elevitet, és látod mi lett belõle! most már 1 napja betöltöttem a 40 hetet, és egy szem elevit sincs bennem! a dokim is azt javasolta, hogy ne szedjem, persze nem csak nekem mondja ezt, hanem az árából inkább vegyek narancsot, meg mandarint! és egyre több kismamának javasolja ezt az orvosa!
Én is eben a helyzetben vagyok, 1 hete vagyok túl ugyanazon a nehézségen mint Te. Én is szedtem elõte az elevitet, novemberben rákszûrésen is voltam, és az orvos mindent rendben talált. Valahogy tartok az újab teherbeséstõl, de hát én 42 éves vagyok. Ezen a fórumon azonban olyan sok biztatást kapunk, hogy érdemes elgondolkodni. Kedves kérdezõ!Esetleg tarthatjuk a kapcsolatot, hogy tudjukn egymásnak biztatást, tanácsot adni?
Nekem 3 hete volt a mûtétem, 8 hetesen halt meg a baba, de csak 10 hetesen vették észre... Nekem a dokim bármilyen multivitamin szedését javasolta, így én folytatom a Gravidát, mert azt a terhesség alatt is szedtem... És napi 1 db 3mg-os folsavtablettát is szedek. Azt a szervezet nem tudja raktározni, és nagyon megoszlanak a vélemények, hogy mennyi adag kell naponta, így én nem elégedtem meg a Gravidában lévõ mennyiséggel... Egy másik dokit is megkérdeztem, õt egyértelmûen terhesvitamin szedését javasolta, folyamatosan, a mûtét napjától! Remélem, mihamarabb megérkezik mindannyiunkhoz a gólya...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztató választ! Remélem, így lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Most minden tapasztalat jól jön!
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy tarthatjuk a kapcsolatot. Szerintem is nagyon fontos, hogy beszámoljunk a tapasztalatainkról egymásnak. Különösen, ha még lelket is önt az emberbe. Én azóta egy kicsit nyugodtabb vagyok, mióta rátaláltam erre az oldalra. Azóta meg pláne, hogy ilyen kedvesek vagytok, és választ is adtok a kérdéseimre. Köszönöm!
Igen.
Miert en csak annyit mertem kerdezni h tenyleg mibol gondokja vagy milyen gondot okozhat a melkbimbo izgatas? Megis lepontoztak a sargafoldig ugy h a kerdest ismegvalaszoltam.... de mindegy!!! Gratulalok az osszes okoksnak!
Gondolom azért kérdezte, mert a szoptatás ugye méhösszehúzódást okoz. Az izgatás alatt nem tudom, mit értett, de ha a pali rácuppan a mellére, az hasonló inger lehet. Ilyennel meg tényleg ne viccelõdj, fõleg ne élõben, egy terhes nõvel... Mert kitörnek a hormonok, és leüt.:) plusz nem vicces.
Az a szánalmas, hogy ilyen hülyeséget kérdez valaki.
A kérdező hozzászólása: Vagyis elirtam Biucica köszi h megvédtél és vannak nagyon unatkozó emberek és szánalmas amit irkál
A kérdező hozzászólása: Igen ezért kérdeztem h az elején baj lehet.e .te Biucica te nagyon unatkozol eléggé szánalmas amit irkálsz!! ? Aki nem tudja mért kérdeztem minek válaszol?
hetes nem hiszem hogy olyan poénos lenne hogy bele hal a gyerek
Azért kérdezte, mert a mellbimbó izgatása oxitocint termel, ami beindíthatja a szülést. Az utolsó trimeszterben éppen emiatt nem ajánlott! Az elején nem hinném, hogy baj lenne belõle. Nálunk sem volt!
Le fogyatékosozod, azt aki viccel. Minek kérdezed? Úgyis csak az a jó, aki azt írja, hogy természetesen szabad. Feleslegesen írtad ki ezt a kérdést!
Miért ne lehetne? De most tök komolyan kérdezem mi történhet mire gondolsz? Persze h lehet. Ha nem érzékeny és nem fáj.
A kérdező hozzászólása: Az irjon aki normális válaszokat ír.
A kérdező hozzászólása: Vannak ilyen fogyatékos emberek .
Utolso mért kell ilyeneket írni? Jobban érzed magad tõle?
Nem, belehalhat a gyerek!
Én meg csak normálisan válaszoltam a te kérdésedre, ember! Nem értem, minek pontozgatsz le!!:) )
igen
Igen, gombás fertõzésekre ezt szokta felírni a nõgyógyász a terhesség alatt is.
nem árt a babának ez sem és a gynazol hüvelykrém sem és a pimafucin hüvelykúp sem! Ezeket egész terhesség alatt lehet használni nem ártalamas! Az utóbbi 2 vényköteles! egy szülésznek készülõ orvostanhallgató:)
Igen, én is ezt használtam. A nõgyógyászom teljes nyugodtsággal ajánlotta.

Fizikai munkát a terhesség hányadik hetéig lehet, szabad végezni? Mikor kell szólni a munkáltatónak, hogy keressünk könnyebb munkát?

20-30 kilókat is kell néha emelgetnem a munkám során, egész nap álló, cipeked? munkát végzem. Gyermeket tervezünk. Meddig dolgozhatok majd, mikortól kell csökkenteni a cipekedést? Nagyon fontos lenne, szeretnék minél jobban vigyázni majd magunkra.

Legjobb válasz: Hát 20-30 kilókat terhesen egyáltalán nem szabadna emelgetni.

Hát 20-30 kilókat terhesen egyáltalán nem szabadna emelgetni.
A kérdező hozzászólása: Elsõ 3 hónapban sem? Általában 1 hónap eltelik mire kiderül, akkor mi a teendõ?
minél elõbb jelezd a munkáltatónak a terhességed és mindenképpen írásban vagy e-mailen --> legyen nyoma kérd benne a terhességedre való tekintettel ne kelljen emelned olyan nehezet
Pont az elsõ 12 hét a legkritikusabb velélés szempontjából. Nem szabad emelgetni elsõ perctõl sem. Vegyél a vaterán tesztet, ott 100 ft darabja, vegyél többet. Én már a nem várt menzesz elõtt tudtam, h terhes vagyok, 1 nappal elõtte halvány csík volt. Én is olyan helyen dolgozom, ahol nem lehet terhesen. Ezért én rögtön táppénzre mentem.
velélés-vetélés
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat. A munkáltatóm elég rugalmas, van a munkahelyen irodai munka is, azt biztos tudnám csinálni majd. Nem akarok minden áron dolgozni majd terhesség alatt, de rögtön táppénzre sem akarok majd menni.
Minnél elõbb. Elvben ha jól megtapad a magzat akkor nem gond az emeled. De ha meg probléma van akkor még fél kilót sem lehet emelni.
A kérdező hozzászólása: A hétköznapokban is emel az ember 5 kilókat is, sokszor észre se veszi. Sok kismama a sokadik babánál emeli az elõzõt. Köszi a válaszokat, akkor majd igyekszem mi hamarabb észrevenni, és szólni.

A terhesség első heteiben milyen görcsoldót szabad szedni?

Legjobb válasz: miért kéne görcsoldót szedni? Teljesen normális, hogy görcsölést érzel. Ha nem tudod elviselni, mi lesz veled szüléskor? Amúgy gyömbér az jó görcsre. Csinálj belõle teát, igyál belõle egy bögrével naponta, amikor a görcs a legerõsebb. Tekerd be magad egy sállal és az oldani fogja, de ne melegítsd a hasad pl hasmelegítõvel, mert attól elvetélhetsz (nem pont attól, de elõsegítheti a tragédiát).

miért kéne görcsoldót szedni? Teljesen normális, hogy görcsölést érzel. Ha nem tudod elviselni, mi lesz veled szüléskor? Amúgy gyömbér az jó görcsre. Csinálj belõle teát, igyál belõle egy bögrével naponta, amikor a görcs a legerõsebb. Tekerd be magad egy sállal és az oldani fogja, de ne melegítsd a hasad pl hasmelegítõvel, mert attól elvetélhetsz (nem pont attól, de elõsegítheti a tragédiát).
2. vagyok, és az utolsónak mondanám, hogy igazad van... csak ugyebár itt az orvos eddig fel sem merült. Orvos nélkül nem szabad görcsoldót szedni. De ha õ azt mondja, akkor természetesen nem hogy lehet, kell is :) Én nem kövezlek meg, és nem is ítéllek meg :) Boldog babavárást!
Pedig szerintem ez természetes :) A lényeg, hogy csak úgy magától nem szabad semmilyen gyógyszert beszedni...ez vitathatatlan tény :)
Görcsoldót ne, Magnerot-ot.
Vagy bármilyen magnézium készítményt (a magnerot-ot és a magneB6-ot javasolják többnyire az orvosok). A pezsgõtablettára azt mondják, hogy inkább ne...úgyhogy vegyél inkább tablettát :) De görcsoldót semmiképpen ne szedj!
magne B6 vagy magnerot, görcsoldót ne szedj!
azért fáj, mert nõ a méhed, az teljesen normális. Ha nagyon erõs a görcs, akkor azonnal orvos, lehet, hogy méhen kívüli, vagy más nagy baj van!
Meg fognak kövezni az elõttem szólók, de én a 7. héttõl szedtem a megnézium mellett napi 3x1 nospat az orvos utasítására, mert olyan erõs görcseim voltak. és a két kolléganõm is ugyanígy szedte a terhesség 12. hetéig. szóval én azt mondom, hogy ne az alapján szedjen vagy ne szedjen valaki görcsoldót, mert itt azt páran elítélik, hanem az orvosod döntse el, õ megvizsgál és ha szükséges, szeded. a nospa terhesség alatt szedhetõ, és nem árt a babának. szerintem a terhesség korai szakaszában az többet árt, ha egyfolytában görcsök húzzák össze a méhed... de tényleg beszélj az orvosoddal, õ megmondja mibõl mennyit szedj, az a tuti.
Köszi 2!:) :) Attól féltem, hogy megszólnak, mert én szedtem a nospat :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!