Találatok a következő kifejezésre: A terhesség hetében járok. Már (16 db)

A terhesség 4-ik hetében járok. Már 4-5 napja nem tudok rendesen aludni. Normális ez?

azt olvasom mindig,hogy a kismamik mindig álmosak,fáradékonyabbak.este még úgy-ahogy el tudok aludni,de mindig felébredek 2-3-4h kör?l és utánna vége.

Legjobb válasz: Ne izgulj, ez nálam is így van. Van, hogy nagyon jót alszom éjjel, van hogy egész éjjel forgolódok és jó ha 2 órát alszom... Állítólag normális ez a terhesség elején, tudattalan is jár az eszed a babán. El fog múlni:-)Amikor tudsz, pihenj-pl hétvégén

Ne izgulj, ez nálam is így van. Van, hogy nagyon jót alszom éjjel, van hogy egész éjjel forgolódok és jó ha 2 órát alszom... Állítólag normális ez a terhesség elején, tudattalan is jár az eszed a babán. El fog múlni:-)Amikor tudsz, pihenj-pl hétvégén
Ez teljesen normális, és változik is. Simán lehet, hogy késõbb lesz olyan idõszak, amikor "hétalvó" leszel, aztán megint álmatlan... Kellemetlen, de aggódnod nem kell miatta.
Az elsõ pár hétbe velem is ez volt. Most meg tudok aludni de rémálmok gyötörnek. Valóban, sztem ez e tehességgel járhat mert nálam jobb alvó nem volt a világon a terhesség elõtt. 13hetes kismama
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Én 16 hetes vagyok és kb. az 5. hét óta talán 3 éjszakát tudtam nyugodtan végigaludni és most már délután se tudok.

Terhességem 18. hetében járok, már több mint 5 kilót híztam, pedig előtte 53 kg voltam, magasságom 170 cm. Ez normális? Amikor fekszem bármelyik oldalamon sokáig (főleg éjszaka) zsibognak a lábaim.

Legjobb válasz: Szia! Nem olyan sok az öt kg. Én a 21. hétben vagyok és 4,5 kg-ot híztam. Viszont én nem 53-al lettem terhes. Arra kell vigyázni, hogy ne hirtelen hízzál, nehogy elkezdj vizesedni, mert az nem jó. Nekem azt mondta a védõnõ, hogy 12kg-is a hízás a terhesség végéig persze, normális, de fokozatosan történjen. Én csak reggel eszem 1 szelet kenyeret, utána gyümölcs, ebéd, gyümölcs, vacsira pedig vagy tej, vagy joghurt, vagy kefir. Így is jönnek a kilók. A lábam nekem is fáj éjjel, a forgóimnál, pedig párnát teszek a térdeim közé. Emiatt elég sokat forgolódik. Sajnos ez van, nem Te vagy ezzel a problémával egyedül. Én hason alvó voltam, szörnyû, hogy most nem lehet, de hát mindent a babócáért. Megéri. Jó babavárást! 21 km

Szia! Nem olyan sok az öt kg. Én a 21. hétben vagyok és 4, 5 kg-ot híztam. Viszont én nem 53-al lettem terhes. Arra kell vigyázni, hogy ne hirtelen hízzál, nehogy elkezdj vizesedni, mert az nem jó. Nekem azt mondta a védõnõ, hogy 12kg-is a hízás a terhesség végéig persze, normális, de fokozatosan történjen. Én csak reggel eszem 1 szelet kenyeret, utána gyümölcs, ebéd, gyümölcs, vacsira pedig vagy tej, vagy joghurt, vagy kefir. Így is jönnek a kilók. A lábam nekem is fáj éjjel, a forgóimnál, pedig párnát teszek a térdeim közé. Emiatt elég sokat forgolódik. Sajnos ez van, nem Te vagy ezzel a problémával egyedül. Én hason alvó voltam, szörnyû, hogy most nem lehet, de hát mindent a babócáért. Megéri. Jó babavárást! 21 km
Szia! Én is a 18. hétben vagyok és 5 kg hiztam én 54-55kg kezdtem.Az éjszakákról nem is beszélek most éjszaka kb 3-4 órát aludtam egész éjjel forgolódtam, sehogy nem volt kényelmes.
Ha 53 kg-ról indultál, akkor ez teljesen jó! Én is 18 hetes vagyok, eddig szerintem csak azért nem híztam, mert én 80 kilóról kezdtem. Ha jól érzed magad, tudsz jól mozogni, akkor ez így rendben van! Esetleg ha normális a védõnõd, akkor konzultálj vele!
Szia! Szerintem nem vészes. Én 54kg voltam és 168 cm. Kb 4 kg-ot híztam a 18-19ig hétig. Most vagyok a 27.hétben és 7 kg-nál járok. A zsibbadás nem társul valami enyhe görcsöléssel? Nekem volt olyan, azt mondta a védõnõ vszínûleg lábikragörcs, Magne B6 segített. Azt mindig szedem, de csak szinten tartás véget, ha görcsölnek az izmaim, hasam, akkor beveszem a max. 3*2-öt!

Lehetséges, hogy valakinek nem nő meg a hasa terhesség közben, akkor se, ha már pl. a 36. hétben jár?

Úgy értem, hogy nem olyan, mint az átlag terheseknek. Szóval nem t?nik vki terhesnek, max kicsit meghízik.

Legjobb válasz: Anyunak volt egy munkatársa,egyáltalán nem volt kövér kb. 55-60 kg lehetett, a fõnöke nem engedte el munkából a 8 hó végén mert nem hitte el, hogy terhes, papírt kellett vinnie az nõidokitól, hogy télleg terhes, mert egyáltalán nem látszott rajta :)

Én is valahogy úgy vagyok mint az elõzõ válaszoló :)
Anyunak volt egy munkatársa, egyáltalán nem volt kövér kb. 55-60 kg lehetett, a fõnöke nem engedte el munkából a 8 hó végén mert nem hitte el, hogy terhes, papírt kellett vinnie az nõidokitól, hogy télleg terhes, mert egyáltalán nem látszott rajta :)
Persze. Volt egy kolleganõm, akivel nap mint nap együtt dolgoztunk. A szülés elõtt 1 hónappal derült ki hogy terhes, alig látszott rajta. Teljesen egészséges kisbabája született.
Persze, van ilyen is.
Én sem voltam, és nem is vagyok 100 kg...csak olyan a testalkatom, hogy nem úgy gömbölyödik, mint az átlagnak... Ha kérhetem, akkor ne sértegesd a hozzám hasonlókat kedves válaszoló...
Nem sértegetek senkit. De nézz már meg egy lapos, csinos hasat, nõt. El tudod képzelni, hogy nem látszik rajta egy 8 hós terhesség??????
Rólam sem mondaná meg valaki, aki nem tudja, hogy terhes vagyok... A többség azt hiszi, csak meghíztam XD Én is a 36. hétben járok :)
egyik kollégámnak a felesége annyira kövér volt, hogy észre se lehetett venni, hogy terhes
Ahhoz extra kövérnek kell lenni. De én is láttam ilyet, de õ legalább 100kg volt terhesség elõtt is. Vékony, átlag alkatnál kizárt.
Az tény h lapos hasúaknál látszania kell...de akkor sem kell feltétlenül 100kg nak lenni ahhoz, h ne látszódjon... Én 70 kg voltam amikor terhes lettem...
Én írtam, hogy kövérnek kell lenni. Én 68kg-al kezdtem és 3 hósan már mindenki látta és kérdezte is. Most 26 hetesen pedig csúcsos, hatalmas hasam van, egyértelmûen látszik. Olyan 80kg lehetek most.
Elárulnám h 95kilóval lettem terhes, 174cm-hez. A 26-28ik héten gyönyörû gömbölyû pocakom volt!Tehát a kilók nem függenek össze a pocakkal. Most meg már.... :) 35hkm
Na akkor cáfolva a kövérséget :) Én kifejezetten sovány (160 cm és 42 kg) voltam mikor teherbe estem és 58 kg-osan mentem szülni. Kb. 6 hónapos terhes voltam, amikor már felöltözve is elkezdett látszani hogy babát várok. Persze ruha nélkül látszott hogy nem lapos a hasam, de még a 9. hónap végére sem volt túl nagy a pocakom.
171 cm magas vagyok és 62 kilóval kezdtem a terhességet!Ha most tél volna egyáltalán nem látszana a hasam, mert nem nagy és sok ruha eltakarná!a 28-29 héten kezdett el látszódni rendesen, de akkor is csak ha nagyon testhez állót húztam fel!Most 35 hetes vagyok!
Én is 70kg-al kezdtem annó és ne hasonlítsuk össze a 50-60kg-al. Sokat jelent. Pl: 5éve csak a 6. hónapba vették észre, hogy egyáltalán terhes vagyok. Most, hogy lefogytam már 4hónaposan a vak is látja..

A 20 dik terhességi héten a méh hol jár már?

Legjobb válasz: Kb a pupak mögött.

Kb a pupak mögött.
A köldököd körül van a teteje.
A 20. terhességi hétben a méhfenék a köldök alatt 2 harántujjal tapintható.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen én is a köldököm körülre tippeltem ott is érzem a babát, vagyis valamelyik testrészét.
Elvileg 36 hetesen van.
Van, ahol csak a 38. héten, kórháza válogatja. Nekem most volt, 36 hetesen.
36 hetesen volt nekem az utolsó.Elõtte 26 hetesen nézték.

Iker terhességem volt vagy van. Most 14. héten járok. A dokim szerint 5 hetesen mindkét babócának már dobogott a szíve, majd a 13 héten a kombinált teszt alkalmával az ultrahangos doki azt mondta, hogy az egyik már nem él. Lehetséges ez?

Nagyon szomorú és csalódott lettem. Összehasonlítottam a képeket az első terhességemmel és most akkora a pocakom, mint az elsővel 24 hetesen. Lehetséges ez? Hiszen amelyik elméletileg nem él az nagyon picike. Mitől nő ennyire a hasam?Olyan sok minden kavarog a fejembe. Már arra is gondoltam, hogy benézett valamit az ultrahangos doki és lehet, hogy mégis él mindkét baba és szépen fejlődnek, aztán azért ilyen nagy a hasam. De olyan sok köztük a különbség. Az élő az 68mm volt a másik amelyik a doki szerint nem ad életjelet az pedig 14mm. Várom a tapasztalatokat!

Legjobb válasz: Minden terhesség más, a hasad se lehet ugyanakkora. Láttam én már olyan 15 hetest is, hogy azt hittem menten megszül, meg olyan 20 hetest is, hogy nem is látszott még mindig. Sajnos biztos nem nézte be az orvos. Persze, hogy lehetséges, hogyne lehetne lehetséges?

Minden terhesség más, a hasad se lehet ugyanakkora. Láttam én már olyan 15 hetest is, hogy azt hittem menten megszül, meg olyan 20 hetest is, hogy nem is látszott még mindig. Sajnos biztos nem nézte be az orvos. Persze, hogy lehetséges, hogyne lehetne lehetséges?
Hogy vagy? Van valami fejlemény?
Sajnálom hogy meghalt de tényleg örülj annak hogy nem akkor halt meg mikor már megszületett es ha megkérdezhetem hogy 1 vagy kétpetéjüek es milyen nnemûek??
Az ikres vagyok, talán 8-as. Bármi is lesz, gondolj arra, amit írtam, és te is. Egy nõnek velem együtt volt ikerterhessége, mint az enyém, olyan, 1 dokink volt. Neki ki is alakult a 20. héten, amitõl félt, a babákat meg kellett szülnie, meghaltak. Én annyira sajnáltam. Gondold el, hogy nem kívánta-e volna, hogy olyan helyzetben legyen, min te? Hogy nem baj, ha nem 2, de egészséges legyen az az 1! Gondolj erre, hogy az egyik mindenképp él, egészséges, semmi baja! Majd írd meg, hogy mi volt? De az a doki többet nem mondott? Hogy mi van ilyenkor? Hogy mi lesz? Nagyon átérzem a helyezetedet, én tavaly ilyenkor voltam terhes, és 2 hetente kellett uh-ra menni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) Majd, hátha megtudom írni neked, megkérdem az orvosomtól. NAgyon rendes mindenre válaszol.
Koszonom szepen, eleg gyorsan szivodott fel a 16. Heti uh-n mar nem lehetett latni, csak annyit montak, hogy az a terulet echo szegeny a mehembe. Sajnos nem tudom mi az pedig erdekelne. Kitartas es boldog babavarast :)
A kérdező hozzászólása: 23:03-as Nagyon sajnálom ami történt, akkor Te tudod, hogy most mit érzek. Gratulálok a kislányodhoz és nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek. Mennyi ideig tartott neked a felszívódás? CSak ultrahanggal ellenõrizték azt? Remélem holnap csinál a dokim ultrahangot és csak pozitív eredményekkel szolgál majd. Remélem a másikkal minden rendben van. Jaj már olyan jó lenne érezni, hogy mocorog, akkor azért egy kicsit megnyugtatna, hogy jól van.
A kérdező hozzászólása: Egyébként meg az orvosokról csak annyit, hogy aki az ultrahangot csinálta a tök bunkó volt. Annyit mondott, hogy tudja, hogy ikerterhességet hord? Válaszom igen. Erre a doki: és azt is tudja, hogy az egyik már nem él? Hát erre én már nem tudtam mit mondani, csak sírtam és teljesen össze törtem, még jó hogy a barátnõm velem volt, és próbált vigasztalni, nyugtatgatni. Szóval nagyon megértõ és együtt érzõ volt a doki. Lehet, hogy neki ez mindennapos dolog, de nekem nem és engem nagyon szíven ütött. Azért talán lehetnének kicsit kíméletesebbek is, hiszen mégiscsak egy apró kicsi emberkérõl beszélünk akinek már dobogott a szíve! Szóval megtudom érteni, hogy mit érzel
A kérdező hozzászólása: 8/9. Gratulálok a babáidhoz és nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok neked. Igen, arra próbálok gondolni, hogy tényleg így a jobb, mert ha ez késõbb történik, akkor sokkal rosszabb, akkor a másikat is jobban veszélyezteti, vagy ha mondjuk betegen születik. Csak nagyon fáj és nehéz beletörõdni, valószínû, hogy idõvel enyhülni fog a fájdalmam és könnyebb lesz. Azért kíváncsi vagyok mit mond a dokim holnap. A genetikai tesztem eredménye elméletileg negatív lett. Most próbálok koncentrálni és nagyon vigyázni a meglévõ egészséges picikémre, és csak abban reménykedek, egészségesen fejlõdik majd tovább.
nekem 10 hetesem halt el az egyik babam.. Semmit nem vettem eszre belole csak a 12. Heti uh-n mondta a doki :( felszivodott es semmilyen komplikacio nem lett kiveve annyi, hogy az AFP-m joval magasabb lett a kelletenel..genetikan kiderult, hogy az ikerterhesseg miatt. Ne ijedj meg, hogy ha veled is ez tortenik. Engem is ijesztegettek, hogy beteg a babam stb. Makk egeszseges kislanyom szuletett :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat. Persze, hogy örülök a megmaradt babára és lehetõ legjobban megpróbálok rá vigyázni, mert abba belehalnék, ha annak is valami baja lenne.
A kérdező hozzászólása: Próbálom elfogadni, de nagyon nehéz. Az ultrahang után felhívtam az orvosom, azt mondta, hogy mivel még nagyon picike, ezért nem kell semmilyen mûtét, sem gyógyszeres kezelés, mert fel fog szívódni magától. Viszont a felszívódás miatt kockázatosabb a másik egészséges baba vetélése. Úgy hogy ha vérzek, akkor azonnal kórház. Kedden délután megyek a dokimhoz és remélem akkor csinál egy ultrahangot és akkor kiderülhet, hogy mi a helyzet pontosan. Ha tényleg úgy van, ahogy az ultrahangon látták, akkor csak remélem, hogy minden szövõdmény nélkül felszívódik hamar és a másikban nem okoz semmi problémát. Akkor szerintetek arra ne is gondoljak, hogy lehet, hogy hárman voltak és mondjuk az egyik elhalt és a másik kettõ meg szépen fejlõdik. Olyan azért lehet, hogy az egyik takarja a másikat és nem veszik észre?! A felszívódás meddig tart? Egyébként két hét múlva kell ellenõrzõ ultrahangra mennem, hogy hogy áll a felszívódás.
ha lenne rá lehetõségem elmennék egy újabb ultrahangra, nehezen bírnám ezt a bizonytalanságot
Sajnos ilyen elõfordul. Nem feltétlenül lökõdik ki az élettelen baba, szépen felszívódik, vagy betokolódik és nem okoz semmi gondot a terhesség alatt. A has mérete a többedik terhességnél jobban változik, mint az elsõ terhességnél. Próbáld meg elfogadni ezt az új helyzetet. Örülj ennek a babának.
"2 embrióból az egyik nagyon nagy görcsök és rengeteg vér kíséretében fogant." ?? Hogyan?
Szia, tapasztalatom nincs, de ha elhalt a magzat, akkor annak szerintem ki kéne lökõdnie. Egy ismerõsöm úgy járt, hogy 2 embrióból az egyik nagyon nagy görcsök és rengeteg vér kíséretében fogant. Azóta egy 2 éves egészséges kisfiú anyukája. Sajnálom, és kitartás!
Mi újság kedves Kérdezõ?

16. Het kornyeken jarok, ti mennyit hiztatok? Volt sulyfeleslegetek a terhesseg kezdeten? Nemet tudtok mar esetleg? Nev?

en a 16. Hetem elejen jarok, 1kg pluszban vagyok (68 kgmal kezdtem es 168 cm vagyok tehat volt rajtam felesleg) elmeletileg kisfiut varok, nevet meg nem talaltunk.

Legjobb válasz: 16. hetig kb 2 kilot hiztam. nem volt semmi sulyfeleslegem terhesseg elott(158 cm 48 kiloval kezdtem), kisfiut varunk, nev meg nincs.

16. hetig kb 2 kilot hiztam. nem volt semmi sulyfeleslegem terhesseg elott(158 cm 48 kiloval kezdtem), kisfiut varunk, nev meg nincs.
Én is a 16.hét eleén járok.48kg voltam, és 50vagyok!Sajna még nem tudjuk a nemét :( de jó nektek.Milyen uh-on mondták?3d, 4d-n?
A kérdező hozzászólása: sziasztok, koszi a valaszokat! 2Dn mondta, de engem mindig megnez 4Dn is (kulfold) es utana ott is megerositette. Szal azt akartam kihozni h 2Dn is latszott 12+4 voltam akkor. Azt mondta h 95% h kisfiu 4% h elnezte 1% h klitoriszodema. Bizom benne nem vagdalkozik ilyenekkel, anno a lanyomat a 20. Heten tudta megmondani.
Szia! A 16. héten -2 kg voltam, súlyfelesleggel indultam 165/71, most a 21. hétre híztam vissza a kezdeti súlyomra (az is csak este annyi, reggel 1 kilóval könnyebb vagyok). Valószínûleg kislány és Evelin lesz. Szép babavárást!
Én a 16.héten + 3 kilónál jártam. 158cm vagyok 48 kilóval kezdtem. Most 21 hetes vagyok 4, 5 kiló pusznál járok
18.hét +1, 5 kg, kisfiam lesz. :)

Normális a következő? Terhességem 5-6 hetében járok, és eddig folyamatos volt a hasszúrka, mintha állandóan meg akarna jönni, de ez az utóbbi napokban már nem érezhető, csak a mellfeszülés és a reggeli émelygés.

Mostmár csak olyam furcsa érzésem van a hasam alján, mintha lenne ott valami (bizonyos mozdulatoknál), de a szurka megsz?nt. Ez normális?

Legjobb válasz: Az a furcsa szúrkálás nekem is megszûnt. Én 9 hetes vagyok, és most már inkább izomláz szerû érzésem van, de az sem mindig. A megjön érzés már csak egy héten egyszer van.

Az a furcsa szúrkálás nekem is megszûnt. Én 9 hetes vagyok, és most már inkább izomláz szerû érzésem van, de az sem mindig. A megjön érzés már csak egy héten egyszer van.
Szerintem normális.Én is így voltam.

Már egy hete megy ahasam ez is a terhességgel jár? Nem eszek semmi furát.

Ugy hallottam a szervezet kiüríti magát szülés elött ezért félek...mëg 27 hetes vagyok

Legjobb válasz: No de te még nem vagy a szülés elõtt 27 nhetesen. Nem velejárója a terhességnek. Más lehet a gond. 39+6km

No de te még nem vagy a szülés elõtt 27 nhetesen. Nem velejárója a terhességnek. Más lehet a gond. 39+6km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.....De te már jó közel vagy!:D.Milyen jó neked.Sok sikert a szüléshez..

A veteles mindig verzessel es fajdalommal jar mar a terhesseg elsö heteiben is es kesöbb is ugye?

Legjobb válasz: Nem. Van amikor észre sem veszed. EGy barátnõm is így járt. Az orvos kérdezte Tõle h tudot-e róla mert õ látott jeleit amikor vizsgálta.

Nem. Van amikor észre sem veszed. EGy barátnõm is így járt. Az orvos kérdezte Tõle h tudot-e róla mert õ látott jeleit amikor vizsgálta.
A korai vetélések zöme igen, de vannak csendes vetélések is. Ilyenkor csak minimális vérzés van, vagy annyi sem.
Szia! Nálam nem járt fájdalommal, csak pici rózsaszín folyás volt, az is csak egy pici. A 11. héten történt, mint kiderült, akkor már 2 hete nem dobogott a kicsi szíve, és ebbõl semmit nem vettem észre az ultrahangig. Visszagondolva talán annyit, hogy megszûntek a terhességi tüneteim egyik napról a másikra, de akkor nem gondoltam arra, hogy baj lesz.
Szia! Amikor tavaly elvetéltem észre sem vettem.Nem volt görcs, vérzés még barnázás sem.A terhességi tüneteim is megvoltak, arra ilyenkor sajnos nem lehet támaszkodni.És a terhességi teszt még ilyenkor is pozitív. 6 hetes voltam.
Én hat hetesen vetéltem el és nagyon erõsen véreztem.Mire a kórházba értünk, a méh ki volt teljesen ürülve.Most 16 hetes vagyok és rengeteget idegeskedek hogy jó vége legyen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!