Találatok a következő kifejezésre: A terhesség hónapja hányadik héten (4 db)

A terhesség hatodik hónapja hányadik héten kezdődik?

Legjobb válasz: kb. 22-25. hét között van a 6. hónap

kb. 22-25. hét között van a 6. hónap
A teherbeesés-illletve a 0. héttõl számított 6. hónap. És szeptember 1-én estem teherbe, tahát a 6. hónap március 1-30-ig tart majd. Ilyen egyszerû... A terhességet hétben mérik, de a hónapok attól még hónapok maradnak.-)

A terhesseg hanyadik heteig lehet repulni? En a 7. honapban tervezek egy utat, akkor meg lehet? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: En ugy tudom, h a 7. honapban ( 28. het utan) orvosi igazolas kell, h minden rendben a terhesseggel. De talan repulotarsasagtol is fugg. Erdemes mar jo elore az adott tarsasagot felhivni es erdeklodni.

En ugy tudom, h a 7. honapban ( 28. het utan) orvosi igazolas kell, h minden rendben a terhesseggel. De talan repulotarsasagtol is fugg. Erdemes mar jo elore az adott tarsasagot felhivni es erdeklodni.
a betöltött 36. hét után kizárt, hogy felengednek, elõtte lehet repülni, megszorításról nem tudok.
Szia. En kulfoldon elek, igy en is utana jartam a repulesnek. Legitarsasagtol fugg, es ahogy irta az elso valaszolo, 28. betoltott het utan kell egy igazolast kerni az orvosodtol hogy minden rendben van. Azt hiszem, de ebben nem vagyok biztos, hogy fugg meg attol hogy hova es mennyi idot repulsz. De ez nem biztos. Altalaban, az igazolast nem szoktak kerni, de jobb ha van nalad, ha veletlenul kernenek. 29 hkm
En repulgettem Europan belul terhessegek alatt, 28. hettol kell az igazolas az orvostol, 36. hetig lehet repulni.

Hogy számoljátok ki, hogy hanyadik hónapban vagytok? Én csak hetekben tudok számolni (ha úgy számolom, akkor viszont 10 hónap a terhesség). És mindenki azt mondja a családban, hogy hagyjam őket a hetekkel, hónapot mondjak.

Legjobb válasz: Én ilyenkor úgy számoltam,h. február 11-re vagyok kiírva akkor mondjuk szeptember közepétõl azt mondtam,h.az 5.hónapban vagyok. Október közepétõl azt mondtam,h.6. hónapban vagyok stb...

Én ilyenkor úgy számoltam, h. február 11-re vagyok kiírva akkor mondjuk szeptember közepétõl azt mondtam, h.az 5.hónapban vagyok. Október közepétõl azt mondtam, h.6. hónapban vagyok stb...
anyukám szülésznõ, itt a válasza:) A terhesség a laikusok tudása szerint 9 hónap. De egy hónap 28-31 napos lehet. Az orvosok a terhesség idejét hetekben számolják, hiszen a fejlõdés mértékét ez jobban követi. Egy hét 7 nap. Egy hónap 4 hét. A szorzás tehát 4*7=28 nap. De ugye nem ennyi napból áll egy hónap. 9 hónap alatt ezekbõl a plusz napokból (28 és 31 napos hónapok miatt) több hét jön össze. Az orvosok holdhónapban számolnak a laikusok naptári hónapban. Innen a zavar. A terhesség 280 nap tehát 40 hét, vagyis 10 holdhónap. így értettem meg én is :)
Ha pontosan dátumot nem is, de azt biztos tudod, hogy melyik hónapban fogant a baba. Ha ehhez számolsz akkor nagyjából kijön a 9 hónap.
Mikor volt az utolsó mestruációd?
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogy hány hetes terhes vagyok! (egyébként okt. 23.-án, azaz ma vagyok pont 15 hetes) Csak ikerterhességem van, korábban fogok szülni, és amikor mondom, hogy mit mondott az orvos, hogy mik az esélyek, ha a 28. héten születnének, vagy a 32. héten, stb... Akkor kérdezik, hogy az melyik hónap. Na, és ahhoz hogy erre tudjak válaszolni, nekem számolgatnom kell, de ha egy hónapot 4 hétnek veszek, akkor a 40 hét az 10 hónap. Szóval akkor 4, 5 hét egy hónap, de akkor is nehezemre esik így kiszámolni. Amúgy értem én, hogy most vagyok a 3. hónapomban, de lassan belépek a 4.-be. Hát nem tudom, értitek-e, amit kérdezni akartam.
a terhesség az 9 hónap vagy 10 holdhónap. ezt most olvastam. 1 hónap az nem teljesen 4 hét..... http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator&PHPSE..
megint én vagyok 4. válaszoló: A terhesség átlagos idõtartama 266 nap. Tekintettel azonban arra, hogy a teherbe esés pontos dátuma ritkán adható meg, a terhesség hosszát az utolsó vérzés elsõ napjától kezdõdõ 280 napban, azaz 40 hétben számoljuk, vagyis nagyjából 9 hónap.
Szia, Én beszereztem egy nõgyógy körnaptárat:) aki kíváncsi, annak a kezébe nyomom, és az utolsó vérzésemet mondom neki, keresse meg:) Kismama különszámában volt most dec-jan körül, és még most is látok néhol... Így én is jobban tudom követni..., meg vannak rajta vizsgálatok is. ha tudsz szerezze egy ilyet. Lehet patikában is lehet szerezni... Nem tudom... Sok boldogságot 20hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Teljesen "kielégítettek" a válaszok! :) Már csak annyi, hogy apósom lesz az egyedüli kivétel, akinek ezt tuti nem fogom tudni elmagyarázni, mert már megpróbáltam egyszer-kétszer (nem ennyire pontosan) de a harmadik, negyedik szónál le is állított, hogy akkor inkább hagyjuk. (amúgy nagyon szeretem, csak magyarázni nehéz neki.. :D )

Most akkor hányadik héten kezdõdik a terhesség 6. hónapja?

Bocsi...tényleg :) de én már megkavarodtam...

Legjobb válasz: Gondolom 24. 6X4=24.

Gondolom 24. 6X4=24.
6. 23-27 7. 28-31 8. 32-35 9. 36-40 Én így tudom. De ezeket mindenki máshogy számítja. Ezért az orvosok is mindig a betöltött heteket kérik.
A kérdező hozzászólása: köszi az eddigi válaszokat! Azért kavarodtam meg, mert olyat is hallottam, hogy a 6. hónap a leghosszabb, mert olyankor vmi fél hetek összeadódnak...?!
[link]
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! Bár, h mi a logika abban, h egyszer 3 hét egyszer 4 hét tesz ki egy hónapot, azt nem teljesen értem még mindig :)
Én úgy számolom, hogy a baba 5.-én fogant, onnantól minden hónap 5.-én telik el egy hónap. Végülis nem 28 naposak a hónapok(kivéve a február), hanem 30-31.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!