Találatok a következő kifejezésre: A terhesség hónapjáig szabad (7 db)

Ma derült ki, hogy pajzsmirigyemmel probléma van. A TSH teljesen jó tartományban van, de a T4 szabad frakció 9, 83 (12-22). A terhességem alatt már nézték kb.3 hónappal ezelőtt, de akkor még teljesen jó volt 16, 1. Másnál is volt így?

A babára milyen hatással lehet?

Legjobb válasz: Terhességben picit mások a normálértékek. Ez még csak pici alul mûködés, hányadik hétben vagy? Endokrinológussal kell megbeszélni a továbbiakat, hogy elindult-e egy autoimmun folyamat, vagy pusztán jódhiányos vagy. Ehhez kell még egy vérvétel (pl antiTPO) E Az elsõ 16 hétben gáz az alulmûködés, mert a babának ekkor még nem fejlõdött ki a pajzsmirigye.

Terhességben picit mások a normálértékek. Ez még csak pici alul mûködés, hányadik hétben vagy? Endokrinológussal kell megbeszélni a továbbiakat, hogy elindult-e egy autoimmun folyamat, vagy pusztán jódhiányos vagy. Ehhez kell még egy vérvétel (pl antiTPO) E Az elsõ 16 hétben gáz az alulmûködés, mert a babának ekkor még nem fejlõdött ki a pajzsmirigye.
A kérdező hozzászólása: Holnap töltöm a 32. hetet. Az elõzõ vérvétel is a terhesség alatt volt már.
A kérdező hozzászólása: Amikor 16, 1 volt akkor voltam 16 hetes. Ez folyamatosan csökken vissza, vagy egyik nap ennyi a másik nap annyi?

A terhesség hanyadik hónapjáig szabad folytatnom a lovaglást?

15 éve napi több órás id?tartamban, versenyszer?en lovagolok. A férjemmel most gyereket szeretnénk.

Legjobb válasz: Kérdezd ki a nõgyógyászod véleményét. De szerintem olyan lehet ez, mint a biciklizés. Problémamentes terhesség esetén olyan félidejig, vagy a második harmad végéig engedélyezik a biciklizést.

Kérdezd ki a nõgyógyászod véleményét. De szerintem olyan lehet ez, mint a biciklizés. Problémamentes terhesség esetén olyan félidejig, vagy a második harmad végéig engedélyezik a biciklizést.
Sutem is a dokid kérdezd. De úgy tudom pont a lovaglás nem javasolt már az elején sem!
szia.a lovaglás nem javasolt a terhesség idejére.sõt 12 hetes koríg minden sportnál fokozott óvatosság kell.a lovaglás meg veszélyes.mi van ha leesel?még ha több éve csinálod is.nem lehet kiszámolni.
nekem egy lepcson eleg volt lemennem ami eleg docogos volt es elkezdtem verezni majdnem elveteltem, en biztos nem lovagolnek terhesen, szerintem ezt a doki is eltiltja.mit szeretnel lovagolni vagy babazni?ennyi aldozatot hozhatnal a gyerekedert.
A kérdező hozzászólása: A negyedik válaszadónak: szerintem nem tudhatod hogy ki mennyi áldozatot hoz a gyerekéért, mert nem ismered. Te lehet hogy nem sportoltál semmit szívvel-lélekkel gyerekkorod óta, minden nap, elhivatottan. Úgyhogy szerintem ne ítélkezz!
Szia! Nekem volt egy oktatóm, aki elég sokáig lovagolt, nagy hassal is, de nem emlékszem, hogy az elején is lovagolt-e (akkor még nem is tudtuk, hogy terhes, mert nem reklámozta). Szerintem érdeklõdj lovas helyeken, csak találsz vkit, aki volt már terhes. És ha tudsz, kérdezz meg egy dokit!
Szija! Én is verseny szinten lovagolok... Nem tom h hány éves vagy és azt sem de h mit szeretnél jobban...gyereket vagy még kicsit versenyezni! De csak annyit szeretnék mondani h ha gyereket szeretnél akkor télleg ne ülj terhesen lóra(max lépésben) mert ki tudja mikor ilyed meg a ló és mikor esel le róla... De bármelyiket is választod sok sikert!:D
Elsõ terhességemnél megkérdeztem a dokit, õ azt mondta, semmi baj, ha tapasztalt, jó lovas várandósan lovagol, mert olyankor már nem "huppog" össze-vissza. (és ez így is van). Egyedül a leesés veszélye az, amit számításba kell venni, de ha ismered a lovadat, tudod, mire számíthatsz (persze felelõtlenkedni nem kell). Második terhességemnél még a 6-7. hónapban is ültem lovon, már a vágtát nem vállaltam be, és eljött az idõ, mikor már éreztem, hogy a könnyû ügetés is sok. Szerintem nem kell túlmisztifikálni, a lovasok úgyis tudják - pláne ennyi év tapasztalattal, hogy mikor mire számíthatnak.( egy "megijedést" ugyanúgy ülsz ki nagy pocakkal is)
Szia! Megpróbálom anyukámat felhívni, õ gyógyszerész.... Mindjárt utánajárok!
pedig a cím jó....
Még kb. 10 percet gép elött leszek, addig nézegetm, ha esetleg nem jön át a számod, akkor ide írok holnap! Jó éjt! Dia (Amúgy kisfiú lesz?)
A kérdező hozzászólása: [email protected] -ra küldtem, nem értem már meg kellett volna kapnod :( de ellenörzöm megpróbálom ismét
Még mindig semmi:(
Még nem jött át a számod, de remélem hamarosan megkapom!
A kérdező hozzászólása: Elküldtem!
A Canesten Kombo NEM receptköteles, viszont a Klion-D igen..... Jrj emailt és segítek!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Debreceni, a számot most küldöm! És nagyon köszi, drága vagy! szia
Ok, megkérdezem! Ird meg a tel. számod a [email protected] címre és holnap sms-t irok vagy felhívlak amint megtudom! Bp-i vagy?
A kérdező hozzászólása: Már ezt az egy napot megvárom inkább, ne hogy nagyobb bajt csináljak, holnap kereslek itt, azt is kérdezd már meg, hogy ha a kliont ajánlja abból van itthon még 4 db-om elég lesz a kúrához, mert nem hiszem hogy a körzetim kiírná, úgy emlékszem receptre van, de ha nem akkor inkább megveszem a teljes kúrához valót! Mégegyszer ezer köszi, holnap délelõtt kereslek! szia
Itt is vagyok... Azt mondta, hogy a terhesség elsõ harmadában a klion-t nem nagyon szokták adni, inkább a canestent. A terhesség vége fele mind a kettõ jó, de talán a klion jobb..... A lényeg, hogy applikátort NE használj!!!!!! Ha esteleg holnap reggelig ráér, akkor meg tudom kérdezni a tesóm barátnõjének az apukáját, õ szülész-nõgyógyász.... Dia - 7 hós kislány anyukája Dia - 7 hós kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm várom
próbáld meg a [email protected] is átküldeni!

Terhesseg alatt hanyadik honapig lehet szexelni? Mindent szabad? Nem artunk a babanak? Ha neha szex kozben mikor nagyon bent van ugy erzem mintha hozzaerne a mehemhez. Az baj lehet?

Legjobb válasz: A méhszájat nem kell "döngölni", amúgy mindent szabad, ami jól esik, ha nem tilt el az orvos valamilyen okból, akkor szülésig.

A méhszájat nem kell "döngölni", amúgy mindent szabad, ami jól esik, ha nem tilt el az orvos valamilyen okból, akkor szülésig.
Elméletileg az elsõ és utolsó hat hétben nem lehet, legalábbis néhány orvos szerint. Szerintem amíg nem okoz fájdalmat, nem vérzel tõle, addig semmi gond, legálábbis nekem nem okozott gondot egyik lányommal sem.
És melyiket számítják "elsõ hatnak"? Általában 4-6 hetesen tudja meg az ember, hogy babát vár.
Ha nincs panasz, akkor az elsõ naptól az utolsóig lehet. Viszont csak finoman! Már vadulni nem kéne... :)
En a12.hetig ovatos lennek.Mert addig joval nagyobb a veteles kockazata.Marcius 12.re vagyok kiirva azt mondta a doki , hogy februarban mar azert hanyagoljuk a szexet ha lehet.:-)
Ebben a kérdésben nem tudok neked segíteni. Az orvosodtól kell megkérdezni, hogy meddig lehet. Van akinek végig lehet, van akinek egyáltalán. Nagyon sok mindenen múlhat.

Jogosan tettek? Terhessegem vegeig dolgoztam, utolso honapban felmondtam. Februar 28ra voltam kiirva, 20ig szabin voltam, es marcius 20ig lettem volna felmondasi idon. A munkaltato tudta a szules varhato idejet csaladi adokedvezmeny igenylese miatt.

Februar 20an megszultem,amit jeleztem a munkaltatonak,es megigenyeltem a tgyast. Erre egesz honapra kaptam fizetest,es koteleznek hogy fizessem vissza.Miert fizessem en vissza mikor ok csesztek el? Erre ma megkaptam a gyedem es levontak azt az osszeget,ugy hogy nem is jeleztek elotte semmit. Es a tgyas kiszamitasanal alapul vettek a kompenzaciot,amit nem kellett volna alitolag es azt is most nekem kell visszafizetni a MAKnak. Miert en fizessek amikor ok a balf.ok??

Legjobb válasz: Miért mondtál fel? Menj be a MAK-hoz, õk tudnak segíteni. Bár a legjobb, ha felkeresel egy munkajogászt.

Miért mondtál fel? Menj be a MAK-hoz, õk tudnak segíteni. Bár a legjobb, ha felkeresel egy munkajogászt.
jajj te, de miért mondasz fel a szülés elõtt ?? Ekkora butaságot nõ nem csinált még. (bocsánat) ha a február 20-n szültél meg, onnan TGYÁS jár ugye. A fizetést, mármint a sima munkabért megkaptad egészen február 28-ig. (ahogy írtad, "erre egész honapra kaptam fizetést) Tehát a 20-28 nap közötti idõszakra esõ bért rosszul utalták neked , mert akkor már te tgyáson voltál. Tehát ez a bér neked nem jár, nem vagy jogosult. Az hogy kötelezhetnek-e hogy visszafizesd, törvény szabályozza, de szerintem alapból jogos a kérésük. Hisz az már neked nem jár. amúgy a másik oldalt is emberek dolgoznak, attól, hogy balf.ok, õk is ronthatnak. Remélem jól értelmeztem a kérdést.
Én sem értem, miért mondtál fel, nyugodtan maradhattál volna munkaviszonyban. A többire: ha jogosulatlanul kapsz valamit, az neked nem jár, vissza kell adni. Tök mindegy, hogy ki téved, ez nem ettõl függ. A gyedbõl azért vonták le, mert a gyedbõl le lehet vonni a jogosulatlanul felvett egészségbiztosítási ellátást. Kérhetsz részletfizetést, de attól még vissza kell fizetned ami nem jár neked.
A kérdező hozzászólása: Jogutod nelkul megszunt a hely ahol dolgoztam.
Menj be egy kormanyablakhoz, ok tudnak segiteni.
"Miert fizessem en vissza mikor ok csesztek el?" Azért, mert attól még hogy más hibázik, még neked nem jár pluszban semmi. Miért kapnál te dupla pénzt (fizetés plusz tgyás), mikor mindenki másnak csak egy jár? Inkább nézd a másik oldalról, mit szólnál hozzá, ha te elrontanád, és nem a másik felet köteleznék a jogosulatlanul felvett összeg visszafizetésére, hanem neked kellene megtéríteni? Mindenki emberbõl van, így tévedhet. Ettõl még neked nem jár több. Kérj részletfizetést.
A stressz is befolyásolhatja.Ha a ciklus nem több, mint 35 nap, akkor normális.
17 évesen be kellett volna már álljon ... Menj el orvoshoz.
Mindig késik? Akkor neked hosszabb a ciklusod? Mennyi a szünet, és mennyi a vérzés napja?
A kérdező hozzászólása: Igen, mar egy fel eve kesig mindig.Azelott nem volt gond.5-6 napot tart, es a szunet 30-32 napos egy fel eve.Tudni kell, hogy eleg sokszor vagyok stresszes.ez nem befojasolja?
Ezzel szerintem így nincsen gond. Elvileg a 35 napos ciklus még normális. Neked maximum 36 napos. A menstruáció hossza, erõssége, a ciklus hossza, a hüvelyváladék milyensége, a közérzet idõvel, korral, szülés után, klimax elõtt változhat, ami normális jelenség.
Próbálj megnyugodni, mert tényleg normális, ha 35 napnál nem hosszabb a ciklus.

Terhességem első 3 hónapjában sok hekket ettem. Most olvasom hogy a tengeri halakat a higanytartalom miatt nem szabad. Beteg lesz a babám?

Legjobb válasz: Annyira sokat sztem nem tudsz enni belõle. De ha mégis úgy gondolod, akkor vegyél c-vitamint krómmal, lehet így együtt kapni, ez segíti a nehézfémek kiürülését a szervezetbõl. A tengeri hal egyébként nagyon egészséges, illetve minden más tengeri herkentyû is. Nem hiába élnek olyan nagyon sokáig a japánok. :D

Annyira sokat sztem nem tudsz enni belõle. De ha mégis úgy gondolod, akkor vegyél c-vitamint krómmal, lehet így együtt kapni, ez segíti a nehézfémek kiürülését a szervezetbõl. A tengeri hal egyébként nagyon egészséges, illetve minden más tengeri herkentyû is. Nem hiába élnek olyan nagyon sokáig a japánok. :D
Nyugodj meg, semmi baja nem lesz. Jól írta az elõzõ egy kis c vitamin jól jöhet. Gondolj csak bele azok a népek akik tenger mellett élnek és a táplálkozásuk jelentõs hányadát teszi ki a hal, amint teherbe esnek nem is esznek halat? Dehogynem, és kutya bajuk.A hal nagyon egészséges, szívesen fogyasztom én is. Sõt nekem most csak a tengeri halak jönnek be mert a folyami halakon valahogy mindig "mocsár" ízt érzek. Pedig ezelõtt ilyen nem volt. Úgyhogy egészségedre, tudod a terhesség nem betegség, mindent csak mértékkel. üdv:27 km
Én is csak megnyugtatni tudlak, az elsõ kisfiammal mindíg halat ette, igaz a riomare szálkamentes fajtát, de hozzátezsem sem a terhesség elõtt, sem utána nem bírtam megenni. :) )) Olyan okos ügyes kisfiam van, hogy már többen is mondták, hogy talán a halacskáknak köszönhetõ!!:) ))

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!