Találatok a következő kifejezésre: A terhesség hányszor (26 db)

Hányszor végez hüvelyi vizsgálatot az orvos a terhesség alatt?

20 hetes vagyok, a 8.héten vizsgált meg,azóta semmi. megkérdezi jól vagyok-e és kész. nem bánom h nem pioszkál,de már aggódom h meg kéne néznie minden oké e bent. sztetek ha legközelebb megyek-2 hét mulva-szóljak neki h nézzen meg?

Legjobb válasz: Én 28 hetes vagyok de még nem vizsgált meg, csak mikor megállapította a terhességet (6 hetesen) Én nem is akarom addig amíg nem indokolt, annyit mondott a dokim minnél késõbb annál jobb.

Én 28 hetes vagyok de még nem vizsgált meg, csak mikor megállapította a terhességet (6 hetesen) Én nem is akarom addig amíg nem indokolt, annyit mondott a dokim minnél késõbb annál jobb.
Négy hetente jártam, már hetente, mert 4 hetem van hátra. Külön dokim van, minden alkalommal megvizsgált.
Engem a magándoki mindig megvizsgált, 4 hetente. Így éreztem magam biztonságban.
Elvileg minden vizsgálatkor meg kellene néznie. Èn külföldön élek itt a kiskönyvben külön rublika van a éhszájról ahova be kell írni hogy milyen állapotban van. Szerintem fontos tudni hogy egy 20 hetes kismamának kezde nyilni vagy sem a méhszája, mert ha pl elkezd nyilni vagy nem feszes már akkor szigoru fekvés kellene. Nekem mindegyik gyereknél 4 hetente nézték majd 2 hetente. Elsönél 30 hetesen már 3 centire tágulva voltam, rögtön magnézium és pihenés lett belöle. Itt sokszor van ilyen kérdés, és nem értem miért nem csinálják ezt meg otthon sok orvos? több gumikesztyü fogy, vagy nem szeretnek ilyet csinálni?
Nálam minden hónapban, mikor megjelentem a tanácsadáson. Mindkét terhességemnél, kül. orvosok.
A kérdező hozzászólása: off de: ti is türelmetlenek vagytok? én úgy érzem örökkévalóság még ez a 20 hét..
A kérdező hozzászólása: köszi :) tudom h ha baj lenne lenne tünete, de mégis félek.. szólok legközelebb
A terhesség megállapításakor vizsgált meg és a vége felé mikor nst-kre jártam. Akkor már nézte a méhszájat. Kétszer szültem, mindig így volt.
Gondolom ez orvosfüggõ. Nekem az elõéletem (nehezen sikerült + lombik), meg, hogy ikreket várok, mindig nézi a méhszájat. Szólj neki nyugodtan!
Az én dokim minden alkalommal nézte, be is írta a kiskönyvbe az értékeket.

A terhesség alatt negatívos anyáknak hányszor néznek ellenanyagot?

a vércsoportom -,a férjem+,és az els? fiunk is + lett.Most a második babánál eddig 2szer néztek ellenanyagot,egyszer a leg elején,aztán pedig a 24.héten.Vajon fognak még nézni????Az irodalmat tudom,tapasztalatok érdekelnének:)) köszi.

Legjobb válasz: Szia! Nekem néztek még 36 hetesen is,aztán ennyi összesen 3-szor. Ha valamelyik pozitív,akkor utána gyakran nézik,hogy közbeléphessenek ha baj van. Boldog babavárást,üdv

Szia! Nekem néztek még 36 hetesen is, aztán ennyi összesen 3-szor. Ha valamelyik pozitív, akkor utána gyakran nézik, hogy közbeléphessenek ha baj van. Boldog babavárást, üdv
Szia! Én is negativos vagyok, nekem néztek a 16. héten, a 23. héten, még néznek a 28., és a 32. héten, legalábbis a védõnõ ezt mondta. Tehát 4-szer. Igy nekem még van kettõ.
A kérdező hozzászólása: Hát ez jó..Én már 37hetes vagyok, de a 24.hét óta nem néztek ellenanyagot.Bár hétfõn úgyis megyek a védõnõhöz, kedden pedig a dokihoz, akkor mostmár rákérdezek, nehogy aztán valami gond legyen.
havonta

Egy ejszaka alatt hanyszori pisiles a normalis a terhesseg 20. hete kornyeken?

Legjobb válasz: Hát én szinte minden órában mentem:)

Hát én szinte minden órában mentem:)
Minden éjjel (este 10 után) 3szor ébredek pisilni, max. 4szer.
Én 18. héttõl idáig egyszer kelek este wc-re. 28h km
nekem élég meleg a takaróm amivel takarózom, így felkelek inni is, és egy óra múlva pisilni. Nomeg kelek a másik két gyerekemhez is, mert az egyik most köhög éjjel, a másikat meg mindig takargatni kell. Szerintem mindenkinek a körülményeitõl függ, lehet a hólyagodon szeret csücsülni ilyesmi.
Én vagy négyszer biztos kimentem éjszakánként.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat, mostanig kb 2-szer kellett felkelnem este 10 es reggel fel het kozott, az este viszont voltam kb 3-szor orankent es az ejszaka is 2-szer, igaz tegnap delutan dinyet ettem, biztosan attol volt.

Hozzátok hányszor jön/jött a védőnő látogatóba a terhesség alatt?

Hozzám most jön másodszor, itt volt 15 hetesen is, meg a 24. héten is jönni akar, és akkor még valamikor a 30. hét után is...

Legjobb válasz: Elsõre egyszer, aztán egyszer sem. Kérdezd meg, mit szeretne megnézni, hiszen nem változott semmi...

Elsõre egyszer, aztán egyszer sem. Kérdezd meg, mit szeretne megnézni, hiszen nem változott semmi...
Nálunk úgy van (Miskolc), hogy soha nem kell mennem, mindig õ jön házhoz. Ez engem nem zavar: a ház rendben van, készül a babaszoba is. Még könnyebbség is, hogy nem nekem kell bemászkálnom oda és sorbaülnöm. Így is épp eleget ülök sorba.
Egyszer se jött ki..hála az égnek! Tudja, milyenek a körülményeink, így azt mondta, nem jön, én meg nem erõsködtem :D
Nálam sosem járt a terhesség alatt, mindig én mentem.
Nekik kötelezõ kimenni házhoz. És ha jól tudom, akkor 2x kell neki jönni (de lehet, hogy csak 1x) és a többi alkalommal neked kell megjelenni a tanácsadáson. Nálam mindig az új leleteket írja fel a naplójába, stb.
Szia! Nálunk még nem járt, pedig egyszer már el akart jönni, de egy kis kavarodás miatt nem is õ jött és nem is ide hozzánk. Most vagyok 31 hetes kismama és elméletileg most a hét közepén jön hozzánk. Hivatalosan másodjára, konkrétan meg elõször. Azt nem tudom hogy hányszor kéne jönnie, de én örülök hogy nem jött eddig.Így is sok mindent kell intéznem, és nem érek rá fél napokig csak õt várni meg jópofizni. A babaholmi miatt meg ne aggódj, nekem is csak annyi van amennyit így hébe-hóba elhoztam meg megvartam.
Nálam 2 szer volt 5 percre, meg a múlt héten "volt", csak én NST-n voltam! Azt nem tudom miért nem hív fel mielõtt jönni akar? 39+5 hetes kismama
Én azért kíváncsi lennék miért kell erõltetni ezt a látogatósdit... hülyét kapok tõlük. A régi védõnõ ideadta 12 hetesen a kiskönyvem, aztán 1x felhívtam, hogy szerinte mi fontos 1 babának. Akkor eljött hozzánk megbeszéltük és legközelebb akkor jött, mikor megszületett a csajom. Igaz, minden terhesgondozásnál találkoztunk, egyébként vele nagyon jól összebarátkoztam és sokat tanultam tõle. Új helyre költözés miatt van egy banya most, de rájött, hogy nem pálya nálam ez a találkozósdi. Havi 1x felhív megkérdezi mi a pálya és én ennek örülök a legjobban. Egyébként felmérte elõtte a terepet, hogy milyen helyen nevelkedik ez a kölyök. Amúgy szép szakma, de hálátlan is. Nekem mindig az jön le, hogy turkálnak az életedbe.
Nálunk még csak egyszer volt, bár még csak 17 hetes vagyok. Nagyon undorítóan viselkedett. Telefonon felhívott, hogy ekkor és ekkor jön, legyek otthon. Hát mondom tök jó, mert én meg dolgozom, de ha ez ennyire fontos, akkor kérek egy szabadnapot. Ráadásul felújítás közben vagyunk, gondolhatjátok hogy néz ki a lakás. Megjön, betrappol a lakásba, hogy te jó ég itt meg mi folyik, hát nem gondolom, hogy ide hazahozhatom a gyereket. Mondom neki, hogy még csak 17 hetes vagyok, április közepére készen leszünk, ha minden jól megy, és most egyébként is a szüleimnél töltjük az éjszakákat, a régi szobámba. Hát jó-jó, de már elõbb kellett volna megcsinálni. Hát mondom neki, hogy eredetileg csak jövõre terveztük a babát, és júliusra a lakásfelújítást, de mivel júliusban szülök így tudtuk megoldani. Még jó, hogy meg tudtuk oldani... Meg hogy a 25-30. hétre szeretné, ha már minden meglenne. Hát ekkor már ott tartottam, hogy na jó mindjárt kidobom a lakásból. Egyébként rendkívül nagy tapasztalattal rendelkezik 25 éves, nálam egy évvel fiatalabb. Az biztos, hogy hozzánk többet be nem teszi a lábát.
(12:25) akkor megnyugottam már azt hittem hogy valami bántot irtam pedig nem ált szándékomban. jó babavárást és kitartást:) !!!! szép napot!!!
Hát tök igaz, hogy ha lepukkant lenne a lakás, akkor sem tudna mit csinálni. De általában normális családoknál normális körélmények vannak, ahol meg nem, oda szerintem be sem engedik a védõnõt, vagy ki sem megy, mert fél kimenni...Szóval innen nézve tényleg csak kukacoskodás az egész rendszer :S
A kérdező hozzászólása: Jah, neeeeeem!! Dehogyis! :) Nem gondoltam senkire, vagyis több válaszban éreztem, mintha azt hinnék, hogy nálunk a találkák nem rendszeresek, pedig de, mindig én megyek, ezen felül van még az, amikor õ jön, csak ezért írtam, pontosításképp. De ez nem sértõdés volt. :) De aranyos vagy, hogy írtál! :) Jó éjt Mindenkinek!
12:25 vagyok neharagudj ha megbántottalak nem rád céloztam csak leirtam hogy nálunk miért és hogy müködik ez a védönõs dolog tényleg nem akartam ezzel megbántani senkit. ha rám gondoltál
A kérdező hozzászólása: Legalább 30 percet marad ilyen látogatás alkalmával, legalábbis így tervezi, de nem igazán jön össze neki, múltkor a 45 percet is túlhaladta... :S És, igen, mielõtt valaki félreértené, rendesen járok hozzá, minden hónapban, eddig 6-szor voltam a 23 hét alatt! Azért 4 héten belül 3 találka már kicsit sok... :) )
az tény hogy nekik is vannak szabájaik amit be kell tartani én egy nagyon jófej védönõt kaptam és volt róla szó hogy majd kijön megnézi hogy hova jön haza a baba de nem kekeckedésböl hanem kötelességböl viszont vannak olyan családok ahova bizony ki kell mennie töbször ugyanis balhés családok vagy esetleg a fiatalkoru kismama miatt de akik rendszeresen megjelennek a tanácsadásokon és eltud velük beszélgetni ott azokkat nem zaklat othon. nálunk igy müködnek ezek a dolgok.
Olvastam, hogy valaki írta, azért megy ki a védõnõ, hogy nem lepukkant lakásba hozzuk-e haza a babát..miért van ebben az országban elég sok igencsak lepukkant lakás, ház..oda nem engedik haza a picit? Vagy a védõnõ szerez másikat? Igen, sajnos a védõnõk nagy része inkább kukacoskodik, tanácsokat meg nem tud adni. Az enyém nem volt kint egyszer se, csak akkor, mikor hazajöttünk. Kaptam egy baromi hosszú listát, mit nem ehetek...na, ennek a 90%a baromság...ui. ilyenek vannak rajta:Tilos- - teljes kiõrlésû gabonából készült pékárú, - héjas gyümölcs, -mindenféle tejtermék, marhahús stb., stb... Ok. ha a családban van allergiás vagy ekcémás, megértem, hogy tejet ne, de a többi...????
Hozzám is bejelentkezett, hogy délelõtt valamikor jön, de nem tud pontosan idõt mondani. Vártam egész délelõtt, mire délben felhívott, hogy itt volt, de nem tudott bejutni, mert állítólag nem engedtem be. Pedig végig itthon voltam és vártam. (De miért nem hívott akkor telefonon, amikor itt volt?) A héten majd jön, de remélem, nem fog sokáig tartani. Megkérdezhetem, mennyi idõt szokott maradni egy ilyen látogatáskor?
29 hetes vagyok. 3x voltam nála, nagyon jól elbeszélgettünk, hasznos dolgokat tudtam meg tõle. Még nem járt nálunk, nem is szólt errõl.
Szia! Én 26 hetes vagyok, nálam még egyszer sem volt, mikor rákérdeztem, hogy jön-e(nem mintha hiányozna) azt mondta majd vmikor... Hallottam olyat, hogy majd a terhesség végén jön egyszer aztán majd a baba születése után jön... Amúgy meg 4 hetente kell hozzá járnom, mielõtt dokihoz megyek!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nem tudom, minek ennyit találkozni, mert elõször úgy gondoltam, de jó lesz, beírja a cukorterhelés és 2. labor eredményeit, tehát akkor nekem nem kell mennem legközelebb. Dehát kell, hiszen visszahívott márc. 1-re, és ma voltam... Kicsit sok nekem ez a 2 hetenkénti találka. :) Ma is elõttem egy 3 gyerekes anyuka volt bent, lázasan... Rákérdeztem a védõnõnél, hogy lázas-beteg anyuka volt elõttem? Mert kihallatszott, hogy a betegségérõl beszélnek, de a védõnõ csak hamisan mosolygott, és nem válaszolt... Lehet, hogy engem érint ez most ennyire érzékenyen, de beteltem agyilag a védõnõi "szolgálattal"... :)
nálunk nem õ jön házhoz, hanem a kismamának kell hozzá menni 4 hetente, mindíg doki elõtti nap.nálam egyszer volt eddig, környezettanulmány céljából.remélem többször nem akar jönni, mert nem lenne értelme, egyszer már látta amit látni akart.
Durva, hogy milyen kötekedõ védõnõk vannak...Nekem szerencsére nem ilyen jutott. Egyszer jött ki, a 30 hetemen, és nem is nézelõdött tulajdonképpen semmit, csak beszélgettünk a szülésrõl, kórházi csomagról, meg hogy mit érdemes beszerezni, ilyesmi. Mondta is elõtte mikor nála voltam, hogy elég a 30. hét körül beszerezni a dolgokat. Normális volt. Szerintem már csak a baba születése után fog jönni. Felesleges is kimennie 3-szor szerintem, mert ok, egyszer megnézi milyenek a körülmények, de 3-szor...De hát õk tudják, én is felesleges fontoskodásnak tartom.
35hetes vagyok nálam sem járt még de azt monta jönni fog nekem azt monta azért kell kimenniük a kismamákhoz hogy megnézze a körülményeket + hogy tanácsokkal szolgáljon a baba cuuccok elhelyezésére elméletileg ha haza jössz a korházbol akkor is ki fog menni én ugytudom. jó babavárást:)
A kérdező hozzászólása: Hát, Lányok, vannak itt az én védõnõmnél durvább esetek is, ahogy elnézem... Én is fontoskodást látok az egészben, mert amikor a babcuccokra kérdezek, vagy a gyógyszertári csomagra, ami anyagilag nem mindegy, és jó betervezni..., akkor meg hirtelen azt a választ kapom, hogy még korai, majd lesz róla lista... :) Na, ki érti ezt. Az én védõnõm is rettentõ tapasztalt, 5 hónapja végzett a fõsulin, hajadon, és 3 évvel fiatalabb nálam, én 25 vagyok. De ez még nem is lenne gond, ha a látogatásaiban találnék némi értelmet. :D Kitartást Mindenkinek! ;)
Én 13 hetes vagyok, 3 hete voltam nála elõször, akkor mondta, hogy ha legközelebb megyek majd megbeszéljük az idõpontot, hogy mikor jön. Elvileg 2x kell jönnie. Szerencsére elég normálisnak tûnik, mondta, hogy nem azért jön, hogy kukacoskodjon meg nem azt fogja nézni, hogy hol mennyi porszem van, csak azt hogy nem-e lepukkant lakásba akarjuk hozni a babát. Hát igyekszem úgy csinálni, hogy még ha akarna se tudjon belekötni semmibe, de ha esetleg bunkóskodna, tuti kidobnám.
Terhesség alatt egyszer sem volt a háznál, csak mikor megszületett a lányom. Addig én jártam hozzá. Volt fogadóórája, minden hónapban amikor a doki is ott volt, de én dolgoztam és így még azt is megcsinálta nekem, hogy ne kelljen szabit kérnem, hogy mindig 4kor fogadott a rendelõben. Így viszont 3 hetente találkoztunk, szerintem mert dolgoztam és kíváncsibb volt mi van velem hogy bírom, és mindig nézett vizeletet, vérnyomást, megmért mindent, szívhangot nézett mikor már lehetett, és beszélgettünk is ha volt kérdésem. Nekem így jó tapasztalatom van. Barátnõméknél viszont (máshol lakik) volt a védõnõ terhesség alatt is. Õ sem találta szimpinek.
Szió! Úgy látom én kivételes vagyok, az én védõnöm csak egyszer jött ki a 9 hónap alatt háztûznézõbe, illetve nekem kellett menni kétszer, de ennyi. Telefonszámát megadta, hogy ha kérdésem van hívjam nyugodtan.. :) Szerintem kérdezz rá, hogy szükséges-e ilyen gyakran találkozni? Nyugtasd meg, hogy ha van valami úgyis jelentkezni fogsz nála... Kitartást kívánok a védõnõhöz.:)
Érdekes, amit írtál, hogy 2 hetente találkoztok, én egy hónapban egyszer járok hozzá, még egyszer se jött ki. Én sem értem, miért kell a havi 2 alkalom, mikor az embernek max 1 vagy 2 lelete van, amit fel kell vezetni a kiskönyvben, a hastérfogat, testsúly, vérnyomás meg bõven ráér 1x egy hónapban. 27 hetes km

A terhesség alatt hányszor kell menni oda Uh-ra, ahol a genetikai Uh-t csinálják?

A 12. és a 18. heti után, küldenek még oda?

Legjobb válasz: Szia. Igen összesen négy kötelezõ uh van. Lesz még a 28, és 38-ik héten. Ez kórházanként lehet plussz-minusz egy-két hét. Minden jót! 38 hetes kismama.

Szia. Igen összesen négy kötelezõ uh van. Lesz még a 28, és 38-ik héten. Ez kórházanként lehet plussz-minusz egy-két hét. Minden jót! 38 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Nekem nem szólt senki a 28. heti uh-ról, pedig 2 hetente megyek a nõgyógyászhoz (táppénzes papírért). A 18. heti uh óta nem küldtek oda, ahol a genetikai uh-t csinálják. Pár napja a 36. hetet töltöttem (múlt héten én kértem beutalót az orvostól, mert ott ahol a genetikait csinálják jobban látszik a baba).

Hányszor kell menni cukorterhelésre a terhesség alatt, ha nincs cukorbetegségem?

Legjobb válasz: Ha jók a leletek,akkor csak egyszer. Szerenécsre, nekem borzalmas élmény volt a cukorterhelés.

Ha jók a leletek, akkor csak egyszer. Szerenécsre, nekem borzalmas élmény volt a cukorterhelés.
Egyszer, 26hetesen.
Ez a vizsgálat nem kötelezõ, csak akkor ha fennt áll a betegség veszélye. Emgem nem küldtek. De az én cukrom végig alacsony volt.
26 hetesen van a cukorterheléses vizsgálat, és ha jó az eredmény, akkor nem kell menni továbbiakra. Legalábbis nálam így volt. Szerintem nem olyan vészes, ki lehet bírni, én úgy ittam meg a cukros löttyöt, hogy öntöttem bele facsart citromlevet.Egész fincsi volt.Kétszer vesznek vért, egyszer rögtön éhgyomorra, aztán két óra múlva, miután megittad a löttyöt. És mind a kétszer pisilni is kell, de se elõtte se utána nem szabad. A legnehezebb az volt, hogy nem lehetett elmenni sehová, mert nem engedtek sétálni, végig kell ülni a két óra hosszat, különben nem lesz valós az eredmény.Szóval nem olyan borzasztó, vigyél magaddal könyvet olvasni, és egy kis citromlevet, aztán ez a napis el fog telni, majd meglátod! Ne aggódj! 32 hetes kismami
Úgy látszik ahány ház annyi szokás! Nálunk is 26 hetesen van, deegyáltalán nem kellett végig ülni, sõt, mondta is elõtte a védõnõm, hogy menjek sétáni vásárolgatni, gyorsabban telik az idõ. Elõtte vettek vért, aztán ittam, és két óra múlva vettek vért. Pisi nem kellett nekem. Inni, enni tilos elõtte is és közbe is. De amúgy, aki ebbe bele akar halni, azzal nem tudom mi lesz a szüléskor. Szerintem az kényeske!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Pajzsmirigy alulműködéses kismamák! Nektek a terhesség alatt hányszor kell (ett) mennetek TSH ellenőrzésre?

Én 12 hetesen voltam utoljára. Akkor minden rendben volt. Legközelebb csak 30 hetesen kell mennem. Nem kellene gyakrabban ellenőrizni ezt?

Legjobb válasz: szia, Én magánrendelésre jártam endokrinológiára. És kell menni mert növelni kell a dózist. Pontosan a 12. hét után. Több hormon kell a babának. 2500 Ft-ot fizettem magánrendelésen egy konzultációért és nem kellett órákat várnom az sztk-ban. menni kell! Most vagyok 37 hetes és eddig 4x voltam. Most 100 mg Lthyroxint szedek és 50-el kezdtem. Majd 75 és 100.

szia, Én magánrendelésre jártam endokrinológiára. És kell menni mert növelni kell a dózist. Pontosan a 12. hét után. Több hormon kell a babának. 2500 Ft-ot fizettem magánrendelésen egy konzultációért és nem kellett órákat várnom az sztk-ban. menni kell! Most vagyok 37 hetes és eddig 4x voltam. Most 100 mg Lthyroxint szedek és 50-el kezdtem. Majd 75 és 100.
Hát ha minden ok, akkor valószínûleg nem, nekem havonta kellett mennem, mivel alul mûködött. Egyébként pont, hogy második trimesztertõl számít a babánál, de nálad nincs gáz, ezért nem kell gyakrabban.
Nekem terhesség elõtt rendben volt, viszont pont az elsõ nagylabornál, kb. 10 hetesen derült ki hogy 4, 4 a TSH-m. Innentõl kezdve havonta nézték az értéket, 1x kellett módosítani a gyógyszer adagolását. Mondjuk az én nõgyógyászom amúgy endokrinológus, lehet ezért vette ilyen komolyan a vizsgálatokat, de egyébként azt mondta, még ez sem komoly eltérés, abszolút nincs veszélyben a baba.
Utolsó vagyok. Szülés után magától rendezõdött a tsh-m, már nem kell gyógyszer sem.
Én 8 hetente járok. Valószínûleg azért mondta a dokid a 12. hetet, mert a korai vetélés kockázatát növeli a magas TSH. Késõbb már nem érdekes, fõleg a 20. hét után, amikor a pici is elkezd saját magának magának hormont termelni.
Én most vagyok 10 hetes és már a terhesség elõtt alulmûködésem volt. Az én nõgyógyászom és védõnõm nagyon aggódik e miatt és már a 8. héten mondták, hogy keressem fel az endokrinológust. Beszéltem is vele és õ is azt tanácsolta, hogy minden hónapban ellenõrizzük, mert a babnak is egyre több kell, meg nekem is mert tõlem veszi el. Szóval nekem havonta ellenõrzés, de teszem hozzá, hogy engem tavaly mûtöttek és mind a két oldalit eltávolították, szóval nekem csak a gyógyszer van és a mellékpajzsmirigy. Remélem nálatok minden oké lesz!

A terhesség alatt hányszor jön meg a menzesz?

Legjobb válasz: Én amíg a babát vártuk a párommal egyszer sem menstruáltam. (25/F)

Én amíg a babát vártuk a párommal egyszer sem menstruáltam. (25/F)
Általában egyszer sem(ez a gyakoribb).De van akinek hónapokig megvan.
Alapesetben nem jön meg. Van olyan, viszont aki végig menstruál de ez ritka.
Változó... és van, hogy ezzel nincs is semmi baj, de lehet kezdõdõ vetélés, vagy koraszülés jele is lehet. Ha veled van ez mond az orvosodnak, ha valami gond van és idõben kezelnek, akkor nem lesz semmi baj.
Nekem megjött 2x is az elején.Igaz nem volt meg olyan erõsen ahogy szokott, de azért fájt, görcsöltem vérezgettem 1-2 napot.Nyugodt voltam, mert pár hónappal korábban rakattam fel egy spirált.Meg nem ettem rendesen és sokat dolgoztam, azt hittem kicsit felborult a hormonháztartásom.A melleim kezdtek nagyon megnõni és a barátaim húztak, hogy biztosan jön a 3. gyerek(a második fiam ekkor volt másfél éves).Csináltam egy tesztet=2 piros csík, aztán másnap doki és ott majdnem leszédültem az ágyról amikor közölte az orvosom, hogy úgy 9-10 hetes terhes vagyok.Tényleg annyi voltam.Azóta megszületett a gyönyörû lányom.
Normál esetben egyszer sem.

Méhszájsebbel küzdő kismamik, Nektek hányszor okozott barnázást a terhesség folyamán ez a probléma?

11hetes vagyok. 10 hetesen derült ki a méhszájseb, ez a korábbi szülésem következménye, amit eddig nem vettek észre. 1-2 alkalommal volt kevesebb barnás folyásom, az orvosom szerint ett?l, vagy attól, hogy a testem emlékezik a menstruációra. Egy hete voltam UH-n, a baba rendben volt, fejl?dik szépen. Ma este megint jelentkezett a barnázás, kicsit több, mint eddig, de nem olyan sok! Tapasztalataitok ezzel kapcsolatban? Köszönöm!

Legjobb válasz: Szia! Nekem is a korábbi szülésem következménye. Sajna nem a vizsgálat után volt a barnázás, mert az tudom, hogy nem olyan nagy probléma. Remélem, a 12. hét után már nem fog elõfordulni! :-) Minden jót! :-)

A kérdező hozzászólása: Szia! Nekem is a korábbi szülésem következménye. Sajna nem a vizsgálat után volt a barnázás, mert az tudom, hogy nem olyan nagy probléma. Remélem, a 12. hét után már nem fog elõfordulni! :-) Minden jót! :-)
Nekem egyszer volt egy egy napos barnás valami a nyolcadik hét körül és egyszer egy két napig tartó a 21.héten..ez szex után volt..doki le is tiltott a szexrõl akkor de mindkét esetben egy hétig a kora terhes osztályra befektettek egy hétre...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :-)
Nekem terhesség elõtt volt már méhszájsebem, amikor terhes lettem akkor azt mondta a dokim hogy majd terhesség után megcsinálja. Nekem is volt a terhesség elején ilyen barnás folyásom de csak egy két napig amikor meg kellett volna jönni a menzeszemnek. Most 26 hetes terhes vagyok és már nagyon rég óta nincs. Szóval ne aggódj a seb miatt én nem hinném hogy attól lenne. Lehet hogy csak a hormonok váltják ki ezt belõled.
nekem is volt, és amikor közöltem a dokival, h babát tervezünk, akkor fagyasztással eltüntette. igaz, hozzátette, hogy a szülés után úgyis elõ fog jönni, lehet plasztikázni is kell...hát jelentem, semmi baja, pedig már 5 hónapos a babám. pont amiatt csinálta a kezelést, hogy ne legyen gondom a vérezgetésbõl, ne kelljen miatta izgulnom. ezt terhesség alatt nem lehet vajon? egy csomó idegeskedést megelõzne!
A méhszáj is érzékenyebb ilyenkor a bacikra és attól is lehet. Nekem is volt méhszájsebem, de én a terhesség elõtt pont kikuráltam aloe vera firsttel és a zöld krémmel(kúp formájában). Ne aggódj az elején elõrodulhatilyen barnázás, ahogy írtad a menzeszre is emlékezhet a tested, amikor csak tudsz pihenj! Szép babavárást kívánok neked!
A kérdező hozzászólása: Köszi Nektek, remélem, nem lesz gond. Szerintem most nem tudják kezelni, sajna már 10 hetes voltam, amikor észrevették! :-( Mindenkinek nagyon boldog babavárást és jó egészséget! :-)

A Terhesség alatt hányszor jön hozzánk a Védőnő?

Legjobb válasz: 18:50-es vagyok. Azért megy ki, hogy ezekrõl közvetlenül tudjatok beszélni. Te is feltedd a kérdéseidet nyugodtan. Nem cseng a telefonja, nem keresik közben. Szóval nyugodt körülmények között. Nem lakásnézõbe jön. Elõször én is frászt kaptam, nagytakarítást csináltunk, de körbe se nézett. Ha én megmutattam neki valamit megnézte, elmondta a véleményét, de nem volt erõszakos.

18:50-es vagyok. Azért megy ki, hogy ezekrõl közvetlenül tudjatok beszélni. Te is feltedd a kérdéseidet nyugodtan. Nem cseng a telefonja, nem keresik közben. Szóval nyugodt körülmények között. Nem lakásnézõbe jön. Elõször én is frászt kaptam, nagytakarítást csináltunk, de körbe se nézett. Ha én megmutattam neki valamit megnézte, elmondta a véleményét, de nem volt erõszakos.
Hozzám egyszer jött. Szülés után, amikor hazajöttünk másnap a doktornõvel eljött a gyereket megvizsgálni. Mindig én(mi) megyünk.
Lányok, nektek egyáltalán nem kell járni a védõnõhöz, maximum egyszer, a kisköníyvért. Nem õt kell négyszer meglátogatni, hanem a dokit, akkor kapod az egyszeri anyaságit. A védõnõhöz nem kell menned, neki viszont szülés elõtt ötször és utána nagyon gyakran kell mennie tehozzád. Persze a védõnõ kényelmes és bepróbálkozik, ha te mész hozzá, akkor neki nem kell mennie. Maradjatok otthon, majd õ jön hozzátok! Pláne ebben a betegséges idõben!
hát inkább én megyek mint õ jöjjön. Egyébként nálunk menni kellett valóban egyszer a kiskönyvért, kétszer terheléses cukorra és még a végén vérvételi beutalóért, ahol az Rh-t nézték. Úgyhogy így jött ki a négy. Cserében viszont egyszer sem jött ki, a baba megszületése után is csak egyszer.
Emlékeim szerint kb. 5 alkalommal.
Köteles kijönni a védõnõ, ez a dolga!
Én a terhesség legelején voltam nála, kiadta a kiskönyvet, azóta semmi... Pont most gondolkodom, hogy fel kéne hívnom, vagy mit csináljak, de nem akarok tõle semmit, mindent a nõdokival, meg a háziorvosommal intézek....?!
Nálunk úgy volt, hogy terhesség ideje alatt én mentem, mikor megszületett a pici, akkor viszont elsõ pár hétben heti kétszer tuti jött, utána hetente egy darabig. Sokszor volt, de nekem aranyos, segítõkész, nem okoskodó védõnõm van, nem bántam hogy jött. Terhesség alatt meg szerintem felesleges hogy kijöjjön.
Nekem kb. 6 hetente kell járni védõnõhöz és igenis kell az õ 4szeri látogatása kvázi pecsétje is az anyasági igazoláshoz, ezt már az elején elmondta. Szülés elõtt nem jön ki, max.1szer megnézni hova szülsz. Szülés után pedig szintén min.1szer kijön házhoz, utána már csak attól függ háynszor jön mennyi segítség kell a kismamának. Azért furcsa hogy ilyen nagy különbségek vannak védõnõ és védõnõ között. Írhatna már ide egy végõnõ is hogy mit "tanítanak" nekik, mi a protokoll...!
egyszer jött ki. a védõben meg 4szer voltam a beutalókért, azt mondta szívesen ltá többször is de ennyi az elõírás. úgyhogy nem mentem többször. Mondjuk egyszer biztos hogy ki kell mennie, megnézni hova viszed haza ababát.
nálam is egyszer volt.remélem ne jön többször.nincs vele bajom, de én nemszeretem ha ide kijárkálna fõleg h ez a védõnõ olyan h bejelentés nélkül megy ki házhoz.hát én az ilyet nem szeretem, senkitõl, nemhogy egy védõnõtõl.4 hetente járok hozzá.
Nálam egyszer sem volt. Sõt! Mint mindenki tudja, a 36.hét után hetente kellene mennünk, nekünk kismamáknak. Aztán a 35.héten voltam nála, és kérdeztem hogy mikor találkozzunk legközelebb. Erre azt mondja, hogy már nem kell jönnöm. Lestem rendesen. Aztán amikor NST-n voltam a múlthéten, kérdezte a szülésznõm, hogy mikor megyek a védõnõhöz. Mondtam Neki, hogy már nem kell mennem. Jól meglepõdött Õ is. Hát ez van. Mindenhol másképp mennek a dolgok. Úgy látszik, itt Tatabányán így. :S Aztán hogy szülés után mikor jön, meg hányszor, azt nem tudni. Lehet nem is jön :) de akkor bejelentem.
nálam egyszer sem volt , amikor megszültem volt kb háromszor
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: 5ször? Az rendben, hogy minden hónapba megyek a védõnõhöz, viszont mielõtt megszületik a pici, nem értem hogy ennyiszer megy a védõnõ házhoz.
Hozzánk 1szer sem jött. Majd szülés után jön ki elõször. 33 hetes kismama
Ez teljesen változó. Védõnõnként, és helységenként változó. Nálam eddig 3x volt. És még egyszer jön, úgy beszéltük. Elõször az elején volt, akkor azt mondta el mire számíthatok terhesség alatt. Mikor mit fogok tapasztalni, mi az ami még normális, mi jelent bajt, súlynõvekedésrõl, milyen vizsgáltaokra számíthatok mikor meg ilyenek. Aztán a 30. hét után jött, akkor hozott kelengyelistát, és hogy milyen támogatást hol tudok majd igényleni mi kell hozzá stb. Aztán mikor a férjem is itthon volt, akkor a szülésrõl beszélt, még képeket is hozott. Részletesen lépésrõl lépésre, részletekbe menõen. És még egyszer fog jönni, akkor a szoptatásról meg ilyenekrõl lesz szó. Nagyon aranyos kedves. Egyébént én is járok hozzá minden orvosi vizsgálat elött. 36 hetes kismami
Már leírtam a protokollt. Neki kell ötször jönnie szülés elõtt, aztán szülés után rögtön, majd hetente, havonta, ahogy nõ a gyerek. Neked egyszer kell menni a kiskönyvért és kész. És nem az õ négy pecsétje kell, hanem a dokié. Mi nem érthetõ ebben??? Összesen kell négy pecsét, de a dokihoz biztoan mész négyszer, tehát a védõnõtõl nincs szükséged pecsétre! A protokoll egyforma, a védõnõk lusták. És ha te mész hozzá, akkor szimplán ellazsálja és beírja, mintha õ lett volna nálad. Ennyi.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!