Találatok a következő kifejezésre: A terhesség hány (381 db)

36. hét az a terhesség hány százaléka?

Legjobb válasz: ezt nem szokták %-ban mérni de legalább 95% szerintem lehet már több is. Mint tudjuk a terhesség elvileg 40 hét.

ezt nem szokták %-ban mérni de legalább 95% szerintem lehet már több is. Mint tudjuk a terhesség elvileg 40 hét.
A 35 hét az 90% A terhesség 40 hét, az a 100%.
2. vagyok: 36, nem 35 :) de a 90% az fix.
Ha 40 hét =100% akkor a 100-at elosztod 40-el és szorzod 36-al, így jön ki az amit kérdeztél. A válasz pedig nem más, mint: 90%
36/40= 90%
Nálam az a 100% volt! :)
SMS-ben TERHES szó a 1799-re
Vegyél elõ egy biológia könyvet, és rájössz majd magadtól is, hogy 2 hétnél elõbb egyik sem mutatja ki. Ne égesd már magad ilyen hülye kérdésekkel! Különben is, ha ennyit sem tudsz a nõi testrõl, minek szexelsz? És hogy a kérdésre is válaszoljak: bármelyik kimutatja 2 hét után, és ha azt mondod a patikusnak, hogy a legolcsóbbat adja, akkor valószínûleg 900-1000 ft-os tesztet ad.
2 hét után bármelyik kimutatja.
A kérdező hozzászólása: Van olyan ami elöbb kimutatja?
/Meik/ Gratulálok te sem vagy több 16-nál :@
Nincs olyan, mert nincs mit kimutatni. A megtermékenyített petesejt kb. 10 nappal a megtermékenyítés után ágyazódik be a méhbe, akkor kezd el HCG-hormont termelni, amit a teszt kimutat. Tehát ennél korábban - amíg a petesejt csak vándorol - nincs mit kimutatni! A legérzékenyebb tesztek is csak 10-11 nappal a fogantatás után mutatnak ki bármit, de azon a pár napon már igazán semmi nem múlik...

22hetesen hogy viselitek a terhességet hány kilót híztatok. én 22+2 már10 kilónál járok 61ről-70 kislányt várok más is iilyen sokat hízik?

Legjobb válasz: Sia! 21 hetes vagyok, eddig 6 kilót híztam. Kisfiam lesz. Az elõzõ terhességemnél 19 kiló szaladt fel 2 évvel ezelõtt, de sikerült lefogynom minden fogyókúra nélkül, plusz 5 kilóval kezdtem a terhességet most, de ez rám is fért, mert nagyon gebe voltam régen. :) Most megnéztem az elõzõ kiskönyvem, ilyenkor plusz 7 kilónál tartottam. Akkor is kisfiút vártam. Annyi a különbség, hogy most femibiont szedek, akkor meg Elevitet. Viszont újabban farkaséhség tör rám, fõleg esténként, így egy kicsit tartok tõle, hogy megint sokat fogok hízni.... Amúgy hogy vagy? Rossullétek? Elsõ baba? Hol fogsz szülni?

Sia! 21 hetes vagyok, eddig 6 kilót híztam. Kisfiam lesz. Az elõzõ terhességemnél 19 kiló szaladt fel 2 évvel ezelõtt, de sikerült lefogynom minden fogyókúra nélkül, plusz 5 kilóval kezdtem a terhességet most, de ez rám is fért, mert nagyon gebe voltam régen. :) Most megnéztem az elõzõ kiskönyvem, ilyenkor plusz 7 kilónál tartottam. Akkor is kisfiút vártam. Annyi a különbség, hogy most femibiont szedek, akkor meg Elevitet. Viszont újabban farkaséhség tör rám, fõleg esténként, így egy kicsit tartok tõle, hogy megint sokat fogok hízni.... Amúgy hogy vagy? Rossullétek? Elsõ baba? Hol fogsz szülni?
Én sem hiszem, hogy az Elevit tehet róla. Én már a 34. hétben járok, és 65-rõl 74-re híztam, mindezt szépen, egyenletesen. Az elsõ 12 hétben még nem volt rajtam plusz. Nekem is kislányom lesz.
Mi a 21. héten járunk, az elsõ 3 hónapban 5 kiló, negyedikben semmi, most az ötödik végén 1 kiló. 65-rõl kezdtem, most 71. És én is attól tartok, hogy a java még hátravan... Amúgy trónörökös lesz, elsõ baba és kisfiú:)
Szia!Én is a harmadikat várom.23+1hetes vagyok.Van két fiam, most kislányom lesz :-) +7 kg.-nál járok, aminek szerintem a fele víz.A kislányunkat Barbarának fogják hívni...
Szia! Én 22 hetes terhes vagyok 95 kilóról kezdtem és 90 kg vagyok! Második baba kislány lesz és Fanninak fogják hivni!
A kérdező hozzászólása: A kedves utolsónak és mi a babád neme?
Én is december 19-re vagyok kiírva :) Én 7 kilót híztam eddig, 53-ról indultam.
Én 22hetesen még csak 1kilónál jártam, én is kislányt várok!
Nem biztos, hogy a terhesvitamin miatt van a hízás. Én végig egyfélét szedtem, az elsõ három hónapban havi 1 kilót híztam, a középsõ trimeszterben havonta kb 4-5 kilót, a végén megint 1 kilókat. Összesen 22 kilót. (50-rõl mentem fel 72-re.) Visszafogytam kb 55-56-ra, nem akarok többet fogyni. A hormonok tehetnek szerintem mindenrõl. A középsõ három hónapban szinte minden bevitt atomot elraktározott a szervezetem.
A kérdező hozzászólása: A mi babánk neve Fanni Luca lesz :-)
21 hetes vagyok, eddig +5 kg. Ezt is sokallom, mert hol van még a vége... Én nem szedek már terhes vitamint, de nekem is megnõtt az étvágyam nagyon. Kicsit vérszegény vagyok, erre kell nagy dózisban vasat szednem, lehet attól is nõtt az étvágyam. Azért igyekszem visszafogni magam, de nehezen megy :( Kislányt várok én is, nálunk is harmadik baba. Három lányunk lesz :)
Én Gravidát szedtem a 12. hétig minden nap, azóta kb. heti 2-3 szemet, ahogy eszembe jut. Kár, hogy nem gyõri vagy, találkozhattunk volna dec. 19-én a kórházban:)
A kérdező hozzászólása: Én rengeteget eszem eza sók hízás az elevitnek köszönhetõ, mert 4 honapig a femibiont szedtem, utána kezdtem az elevitet amugy én is jól viselem csak vízesedik nekem is a lábam.én dec19-re vároma babát a 3at van 2 fiam ez a baba ugynézki kislány 30éves vagyok. Tatabányán fogok szülni.nektek hányadik baba?
21 hetes múltam. Nem tudom mennyit híztam, mert otthon nem mérem magam. 17 hetes voltam védõnõnél, akkor 3 kg volt rajtam. Én most egész jól viselem. Nem vagyok már annyira fáradékony, mint az elsõ trimeszterben. Ki is használom, most kezdtünk el bevásárolni bútort, babakocsit stb.:) A meleget viszont nem bírom!
Szia! Én is 22+2 vagyok:) Nagyon jól érzem magam, szeretek terhes lenni, imádom, mikor mocorog:) (igen, elsõ baba:) ) 76kg-ról indultam, lementem 73, 6-ra (pedig nem hánytam, csak nem kívántam a kaját), most 76, 5 vagyok. Az elmúlt két hétben jött fel a java. Bár ennek egy része víz (bokámon). Kisfiúnk lesz.
bocsi, rosszul írtam, plusz 9 kilónál tartottam....nem hétnél
A kérdező hozzászólása: kellemes babavárást mindenkinek:-)


Akinek keson mutatta ki a teszt a terhesseget, hany nap kesesnel lett vegre pozitiv?

mar 5 napja kesik,sorban csinalom a teszteket,de eddig negativak,a ma reggeli tesztemen mintha latnam a masodik csikot,de borzaszto halvanyan!!!

Legjobb válasz: Nem mindenkinél egyformán hamar mutatja ki a teszt a terhességet. Így legbiztosabb eredményt a nemvárt után 1 héttel lehet kapni. Persze sokaknak hamarabb is kimutatja a teszt. De ha biztosra akarsz menni, akkor pár nap múlva ismételd meg újra a tesztelést reggeli elsõ vizeletbõl!

Nem mindenkinél egyformán hamar mutatja ki a teszt a terhességet. Így legbiztosabb eredményt a nemvárt után 1 héttel lehet kapni. Persze sokaknak hamarabb is kimutatja a teszt. De ha biztosra akarsz menni, akkor pár nap múlva ismételd meg újra a tesztelést reggeli elsõ vizeletbõl!
Nekem 5 nap késés után mutatta ki halványan, aztán erõsödött.Ha késõbb volt peteérésed akkor késõbb fogja mutatni.Amúgy x-epillel negatívat teszteltem, egy másikkal meg pozitívat másnap.
Az elsõ gyerekemmel 8 nap után volt egy teszt, ami idõn túl lett pozitív, aztán másnap (azaz 9 napos késésnél) már egyértelmûen pozi volt. Egy héttel késõbb fogant, ez az uh-n derült ki. (Természetesen elõtte egy hét alatt volt pár negatív tesztem is.)
szia nekem a nem várt napján negatív volt. Másnap elmentem dokihoz, mert a köv. havi Closti-t kellett felíratni, meg is vizsgált, csak annyit mondott, hogy kicsit megvastagodott a méh nyálkahártyája. Ezért 2 nap múlva, berendelt vérvételes tesztre. Ez pozitív lett. A vizeletteszt csak a nemvárt után egy héttel, volt egyértelmûen pozitív.

A terhességek hány százaléka végzõdik missed ab-bal?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta anno a dokim, hogy 20%-a.

Nekem azt mondta anno a dokim, hogy 20%-a.
A kérdező hozzászólása: hmm azt hittem 70- 80%
Szerintem az nagyon sok. Lehet a kettõ között van az igazság! :)
Szerintem a 20-30% van közel a valósághoz.
Én úgy tudom, hogy minden negyedik terhesség végzõdik vetéléssel, hogy ezekbõl mennyi végzõdik missed ab-al azt nem tudom.
Ha a magam példáját nézem, 30%.
Nagyjából szerintem 20 %, ami missed ab-val végzõdik, további 10 %, ami korábban megy el, így nincs dokumentálva.

Akin már korán látszott a terhesség hány hetes volt? És dundibb vagy inkább vékonyabb testalkatú?

Nekem az els? várandósságom is korán látszott kb. 8 hetesen már volt pici pocak, persze el tudtam takarni b? blúzokkal. De most a második...még csak most leszek 7 hetes vasárnap de már olyan az alhasam mint egy kisgömböc...pedig most még 10 kg-val karcsúbb is vagyok mint voltam az els?nél. Ezért nem jók rám a régi kismama ruhák sem de a rendes farmerjaim már szorosak...vegyek 7 hetesen kismamanadrágot??!! Szerintetek?

Legjobb válasz: SZia Nekem 12-13hetesen semmi nem latszott meg, viszont 17 hetesen megkerdeztek, hogy na mikor szulok mar. Unokatesomnak 34 hetesen nem volt akkora hasa mint nekem 20 hetesen. A 38. heten azt hittek 3as ikreim lesznek, pedig semmit nem hiztam...szo szerint fel kilo plusz volt rajtam es a babam is csak 3400 gramm volt.

Én is a második babámat várom. 12 hetes vagyok, de a múltkor már megkérdezték, hogy sok van-e még vissza. Hatalmas a hasam. A kisfiammal 20-22 hetesen volt ekkora. Szerintem nyugodtan vedd meg a kismamanadrágot. 10 hetesen én már azt hordtam.
Amugy lehet, h mindenki mas alkat, ezert maskepp latszik meg rajta, lattam olyan 19 hetest, akinek alig latszott a hasa, nekem meg 20 hetesen azert jol meglatszik. Amugy a farmer, bar jo ram, de nem kenyelmes, inkabb ilyen "cica nadragokat" hordok, hosszu pulcsival. Nekem a kismama ruhak annyira nem jonnek be es dragallom oket. Lattam egy farmert, ami jol nezett ki, de 22.000 ft, en azt sokallom erre a hatralevo 4, 5 honapra. Probalom olcsobban megoldani ezt az atmeneti idoszakot es mindent addig hordani amig lehet.
Nekem is már 10-12 hetesen le kellett cseréljem az összes gatyámat, mert kényelmetlen volt a pocaknál. Elõször nem kismamagatyát vettem, mert nekem korábban terhességem elõtt alapból minden megvett nadrágból be kellett vetetnem derékban. Úgyhogy az elsõ ilyen "kismamanadrágok" nem azok voltak hivatalosan, csak úgy hagytam a derékrészüket, nem kellett varratnom. 6 hónaposan viszont már mindenki azt kérdezte, mikor megyek szülni, a végén meg mindenki azt hitte, hogy minimum ikreket várok. Alacsony vagyok, 153 cm mély, így még megdöbbentõbb volt a nagy pocak rajtam. :) 3500-zal született végül a kisfiam, mikor kivették belõlem, mondták is, hogy húúú, szép nagy baba.. :)
A baba pici, de a méh már dagad..
SZia Nekem 12-13hetesen semmi nem latszott meg, viszont 17 hetesen megkerdeztek, hogy na mikor szulok mar. Unokatesomnak 34 hetesen nem volt akkora hasa mint nekem 20 hetesen. A 38. heten azt hittek 3as ikreim lesznek, pedig semmit nem hiztam...szo szerint fel kilo plusz volt rajtam es a babam is csak 3400 gramm volt.
PErsze. Én is vettem. Én duci vagyok (160/65) és az elsõnél 10, a másodiknál 8 hetesen látszott a hasam. Én biza vettem, nem ér annyit, hogy szorongassam a gyerekem. Hosszú blúzzal nem látszik, hogy kismamanadrág.
Vékony vagyok/voltam, 14 hetesen már átadták a helyet:)
A kérdező hozzászólása: Azért jó, hogy akad más is ilyen probémával...:-) már azt hittem magam maradok:-) Az az igazság, hogy akciós a c&a-ban a kismamanadrág és eltetettem...de olyan babonás vagyok...holnap lejár ha nem veszem meg kirakják...és lehet, hogy 2 hét múlva már tényleg nem lesz kényelmes más. :-(
A kérdező hozzászólása: Nem, nem haragszom...nem értem én sem hiszen a "baba" még csak 6mm!! akkor mi a csudától van ekkora hasam? Nem értem! Nem híztam semmit a mérleg szerint viszont állati kényelmetlenek a nadrágjaim, fõleg a farmerok és ha leülök. Az elsõ babámnál is hamar látszott akkor is már 9-10 hetesen vettem pocis-nacit :-( és a végére jókora pocakot növesztettem...a doki 5 kilós gyereket jósolt de szerencsére átlagos súlyú lett.
Az hogy lehet?, 7-8 hetesen meg semmi nem latszodhat, az csak felfuvodas, nem a baba, nekem 13 hetesen latszott eloszor egy picit es en se vagyok vekony alkat. Most leszek 20 hetes, de meg minden ruha jo ram, pedig no a hasam. Kismamaruhak majd talan egy-ket honap mulva fognak kelleni. Ne haragudj, nem megbantani akartalak, de eros tulzasnak ereznem 7 hetesen a kismama ruhat. Amugy Boldog Babavarast!!!!!!

Március 13-án volt az uccsó mensim, márc.28-án voltunk együtt. Április 10-én pozi lett a teszt is. Holnapra kaptam a dokimhoz időpontot, szerintetek lehet már látni a terhességet? Hány hetes lehetek?

Legjobb válasz: Már 7 hetes és egy napos vagy. (Hivatalosan) Látni biztos lehet, hogy lesz-e már szívhang, az nem 100%, de valószínû. Gratulálok!

Már 7 hetes és egy napos vagy. (Hivatalosan) Látni biztos lehet, hogy lesz-e már szívhang, az nem 100%, de valószínû. Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Ja lányok, amúgy 6hetes vagyok az uh szerint :) ))
A kérdező hozzászólása: Szia, köszönöm! :) Mindegy mi lesz, de a szívünk legmélyén kislányt szeretnénk mindketten! :) Boldog babavárást kívánok mindenkinek! :)
Gratula!! Mit szeretnétek fiút vagy lányt esetleg mindkettõt?
holnap töltöd a hetedik hetet!!! gartulálok!!!!!!
6 hét, 6 napos vagy, holnap lépsz a hetedik hétbe. A terhesség ilyenkor az orvosnak már jól tapintható. Az, hogy ultrahangon fogtok-e hallani szívhangot, az csak gép minõségétõl függ. Én 6+2-n voltam a saját dokimnál, akinek egy õskori UH-ja van, azon csak egy pacát láttunk, másnapra elküldött egy profi gépre, ahol megállapították, hogy a terhesség 6+3 napos, a baba 6+3 mm és jól hallható volt a szívhang, ami óriási élmény volt. Ne izgulj, minden rendben lesz!
Miért kéne görcsölnie? Az se baj, ha semmi tüneted nincs. Ne izgulj. Gratu!
Nincs ilyen szabály, hogy görcsölnie kell... elsõ
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! 4 pozi tesztem van, és nagyon nagyon duzzadtak a melleim, nem is tudok hason aludni. Más tünet nincs. A hasam sem görcsöl, pedig állítólag kellene görcsölnie, ezért picit félek. :( De holnap kiderül. :) ) Boldog babavárást nektek! :)
kb. hat hetesnek számítaszt, természetesen látni fogja a petezsákot, de a szívhanghoz nagy szerencse kell. szóval ne ijedj meg, ha két hét múlva megint látni akar majd, mert a terhesség csak élõ szívhang kimutatása után biztos. szóval ha hümmög vagy úgy érzed nem lelkes, akkor az annak tudható be, hogy pont a kimutathatóság határán mentél, de ha szép pozitívv teszted volt és nincs panaszod, akkor biztos, hogy beindul a ketyegõ is. gratula. ja és egy csomó vérvétel lesz, de védõnõhöz csak akkor küld, ha lesz szívhang.
Én az utolsó menzi elsõ napjától számoltam a heteket, de lehet, hogy nem pont "szabályos" helyen volt a peteérésed, hanem késõbb, így picit kisebbnek látszik. Továbbá nekem a dokim azt mondta, hogy egy milliméter "tévedés" a mérésnél már jókora különbségeket hozhat... :o) Viszont egy hét nem számít ide vagy oda, a LÉNYED a lényeg! Jó pocakosodást, sok boldogságot! elsõ

Mennyire érzékeny és megbízható a medi-lab teszt? Milyen hamar mutatja ki a terhességet, hány napos késésnél?

Holnap reggel tesztelek vele. Szombaton kellett volna megjönnie, eddig egyszer jött meg 16.dpo-n, az inszemem után. Nem érzek semmi különöset, a cicim fáj, de az máskor is szokott, viszont nem ilyen korán kezd?dik és mensi el?tt kezd elmúlni, illetve nincs a mensis érzés a hasamba, helyette izomláz-szer?t érzek vagy olyat, mint amikor görcsöl a gyomrod az idegességt?l, csak az alhasamba. Bocs, a hosszú írásért, de már 3 éve próbálkozunk és nagyon izgulok, csak egy kis lelkesítésre van szükségem!

Legjobb válasz: Szia! Nekem a nemvárt napján, nem elsõ vizeletbõl már erõs pozitívat mutatott! Én elõtte teszteltem egy másikkal azt hiszem Gabriellel, az is pozi lett, de érdekes, hogy azt elsõ vizeltbõl csináltam, és sokkal halványabb pozit mutatott mint a Medi-Lab nem elsõ vizeletbõl! Szóval engem megnyugtatott, én ajánlanám személy szerint a tesztet, de itt az oldalon sokan mondják, h tévesen mutatott áll pozi eredményt! Szóval nem tudom, engem nem csapott be! Majd írd meg mi lett! Amúgy azt hiszem 25-ös!

Szia! Nekem a nemvárt napján, nem elsõ vizeletbõl már erõs pozitívat mutatott! Én elõtte teszteltem egy másikkal azt hiszem Gabriellel, az is pozi lett, de érdekes, hogy azt elsõ vizeltbõl csináltam, és sokkal halványabb pozit mutatott mint a Medi-Lab nem elsõ vizeletbõl! Szóval engem megnyugtatott, én ajánlanám személy szerint a tesztet, de itt az oldalon sokan mondják, h tévesen mutatott áll pozi eredményt! Szóval nem tudom, engem nem csapott be! Majd írd meg mi lett! Amúgy azt hiszem 25-ös!
A kérdező hozzászólása: Hát, eddig bírtam, már nagyon kellett pisilni és megcsináltam. Pozitív lett, elõször halványnak tûnt, de nem is annyira az! Sajnos egyelõre nem merek örülni, mert a 3 év próbálkozást úgy kezdtem, hogy elsõre összejött, pozitív tesztek után 8 nap késésnél megjött. Most ettõl félek, nehogy ez megismétlõdjön! Fõleg, hogy kevésbé érzem a cicimet! Ahelyett, hogy megnyugodtam volna, csak rosszabb lett! Drukkolj, légy szí!
Én a Medi-labról hallottam eddig legtöbb rosszat. Két barátnõmnek is pozi lett és nem volt baba! Azért szurkolok, de én a helyedben más fajtával tesztelnék!
Engem becsapott a Medi-lab! Az elsõ gyereknél nem mert akkor már 8 hetes voltam, jó erõs csík lett de amikor a második babát terveztük egyzser becsapott. Késett 3-4 napot, teszteltem és halvány pozi lett. Utána csináltam másik tesztel is (két különbözõvel is) és csont negatívak lettek. :O Azóta terhes vagyok de azért rosszul esett. Meg is fogadtam, hogy többet olyat nem veszek.
A kérdező hozzászólása: Sikerült egy kissé megijesztenetek (illetve még jobban), ezért vettem még egy pár tesztet, a clearblue-t megcsináltam most este és tök erõs pozitív lett!!! Egyelõre optimista vagyok és bizakodom, jövõ hét szerdán megyek dokihoz.

Hány hónapos kortól látszik a terhesség? És hány honapos koról kell menni először vizsgálatokra pol vérvétel, ultrahang. Sürün kell járni?

Legjobb válasz: változó, hogy kinek hány hónapos kortól látszódik, alkattól függ elsõ vizsgálat, terhesség megállapítása 6-7. hét utána nõgyógyászhoz havonta, védõnõhöz a terhesség alatt 4-5 alkalommal, emellett fogorvos, belgyógyász 1 alkalommal uh ha jól emlékszem 4 db van, vérvétel változó, ahogy a doki kéri, 6-8 alkalom természetesen probléma esetén több vizsgálat várható az utolsó 4 hétben heti nõgyógyászat és heti nst vizsgálat

változó, hogy kinek hány hónapos kortól látszódik, alkattól függ elsõ vizsgálat, terhesség megállapítása 6-7. hét utána nõgyógyászhoz havonta, védõnõhöz a terhesség alatt 4-5 alkalommal, emellett fogorvos, belgyógyász 1 alkalommal uh ha jól emlékszem 4 db van, vérvétel változó, ahogy a doki kéri, 6-8 alkalom természetesen probléma esetén több vizsgálat várható az utolsó 4 hétben heti nõgyógyászat és heti nst vizsgálat
Alkatfüggõ, hogy kinek mikor kezd nõni a pocak. Én vékony vagyok, lapos hassal, nekem elõször kb a 12. héttõl kezdett látszani, most a második terhességemnél pedig hamarabb, kb a 10héten. Elsõ vizsgálatra mindkétszer 8 hetesen mentem, ekkor már van szívhang is. Aztán van egy vérvétel a 10. héten. Ha nincs dokid, akkor ezután a 12. héten hívnak vissza ultrahangra, majd 16. héten Afp (vérvétel), majd 18. héten szintén ultrahang, alias kontroll. ezután 24. héten vércukor terheléses vérvétel, 32. héten kontroll. De a 18. héttõl 4 hetente szakorvosi vizsgálaton kell megjelenni. Ekkor adják azokat a pecséteket is, amik majd az 1x-i anyaságihoz kellenek. Ha viszont fogadsz dokit magadnak, akkor kb 2-3 hetente berendel vizsgálatra, ahol természetesen fizetned kell.

Sima UH-n mikor látszik minden kétséget kizáróan, hogy baba van? Ill. a nődoki hány hetes terhességet tud "kézzel alulról vizsgálva" megállapítani?

Legjobb válasz: 8 hetes terhességt. a doki nem tapogatva fogja csak megállapítani. ha bemész egy dokihoz és nincs teszted csak rutin vizsgálatra mész, akkor is megkérdezi mikor volt az utolsó mensid és milyen a periodusod, hány napos. na most ha azt mondod hogy 8 hete volt meg, akkor a doki esetleg megkérdezi hogy éltél-e sexuális életet? vagy lehete esélye egy terhességnek. akkor megvizsgál és ha zárt méhszájat talál UH-ra küld hogy a terhességet kizárják vagy bizonyítsák.

8 hetes terhességt. a doki nem tapogatva fogja csak megállapítani. ha bemész egy dokihoz és nincs teszted csak rutin vizsgálatra mész, akkor is megkérdezi mikor volt az utolsó mensid és milyen a periodusod, hány napos. na most ha azt mondod hogy 8 hete volt meg, akkor a doki esetleg megkérdezi hogy éltél-e sexuális életet? vagy lehete esélye egy terhességnek. akkor megvizsgál és ha zárt méhszájat talál UH-ra küld hogy a terhességet kizárják vagy bizonyítsák.
UH-n 5-6 héten már látszik, de szívhang még nem biztos hogy van. Kézzel már korábban gyaníthatja, de hogy mikor "biztos"? Igazából a szívhang a döntõ minden esetben, mert még ha van is méhmegnagyobbodás meg petezsák látszik, hogy él-e benne a baba, az a szívhanggal dõl el végérvényesen. Olyan 6-7 hetesen, van akinél inkább csak 8, bár ott valószínûbb, hogy elszámolták valahogy a terhesség korát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!