Találatok a következő kifejezésre: A terhesség egyidőben derült (8 db)

Négyes tesztet javasolt az orvosom, mivel eléggé későn derült ki a terhességem, a 14. héten, így jópár vizsgálatról lemaradtam. Mennyibe kerülhet egy ilyen vizsgálat?

Persze mindenképpen megcsináltatjuk, de azért kb. jó lenne tudni az árfekvést. A Mátyásföld Klinikára megyek, ?ket kérdeztem telefonon, de épp helyettesítés volt, és nem tudta megmondani a hölgy, akivel beszéltem...

Legjobb válasz: Nem tudom milyen vizsgálatról maradhattál le... Az integrált teszt meg hasonlók nem kötelezõ vizsgálatok. Nekem a 13.héten derült ki hogy terhes vok és nem kellett semmit csinálnom. Elmentem vérvételre, megmérte a doki a nyakiredõt meg a védõnõnél kellett jelentkeznem. Ennyi. Most 20 hetes vok és minden rendben.

Nem tudom milyen vizsgálatról maradhattál le... Az integrált teszt meg hasonlók nem kötelezõ vizsgálatok. Nekem a 13.héten derült ki hogy terhes vok és nem kellett semmit csinálnom. Elmentem vérvételre, megmérte a doki a nyakiredõt meg a védõnõnél kellett jelentkeznem. Ennyi. Most 20 hetes vok és minden rendben.
Szerintem sem kell azintegrált teszt.Vagyis, ha szeretnéd a lelked megnyugtatására mindenképpen.De nekem addig volt egy vérvétel, meg 2 uh.Az egyiken megállapították, hogy baba van, a másik meg a genetikai, amit a 13. héten végeztek el. Persze kérdéses dolog lehet a korod és a kórtörténeti elõzmények, amit ugye nem tudunk, de csak azért, mert a 14. héten derült ki, szerintem sem kell.
Szia! Én is csináltattam négyes tesztet de nekem azért kellett mert a 16.heti afp-m alacsony lett.Az én orvosom az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központot ajánlotta, ott 20.000Ft egy ilyen teszt és kb 2nap alatt megvan az eredmény!De a neten is utána tudsz nézni!
Hogy-hogy csak a 14. héten derült ki, hogy baba van? Nem maradt el a mensid? Ugyanúgy megjött mint szokott?

Egy hete derült ki a terhességem, és hiába nem akarok, arra kelek fel éjszakánként, hogy hason alszok! Nagy baj, hogy hason alszok?

Legjobb válasz: Dehogy baj! Én 12 hetes leszek csütörtökön és még mindig hason alszom! De ahogy olvasgattam, itt nagyon sokan alszanak még idõsebb terhességgel is hason! Azt szokták mondani, amíg jól esik, nyugodtan! Úgyis érezni fogod, ahogy kényelmetlen lesz, nem fogsz hason aludni! Gratulálok a Babádhoz! :)

Dehogy baj! Én 12 hetes leszek csütörtökön és még mindig hason alszom! De ahogy olvasgattam, itt nagyon sokan alszanak még idõsebb terhességgel is hason! Azt szokták mondani, amíg jól esik, nyugodtan! Úgyis érezni fogod, ahogy kényelmetlen lesz, nem fogsz hason aludni! Gratulálok a Babádhoz! :)
Én is sokat alszom hason, de kitámasztom magam az egyik lábammal, úgy, hogy azt oldalra felhúzom, és így a hasam is kifelé van, nincs rajta akkora nyomás. 20 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! és gratulálok nektek!
/ hónapja szültem és makk egészséges a kislányom, pedig jó pár hónapig hason aludtam:) Dia
Szabad hason aludni amíg még nem akkora a hasad, hogy ezt ne tudnánd megtenni. Én is sokáig aludtam hason, aztán persze egy idõ után már baromi kényelmetlen volt, de amíg nem volt pocakom, addig vígan aludtam hason.
Szia! Nyugodtan. De legközelebb mielõtt felteszed a kérdést érdemes rá keresni, mert ilyen kérdés a napokban már volt több. elõbb megnyugodtál volna:) )) Jó baba várást!

Most derült ki hogy terhes vagyok (kb.4 hetes), aminek nagyon örültünk a párommal, de évek óta vannak miómáim. Az egyik 11x6 cm-es a másik 3x2 cm. Mekkora veszélyt jelent ez a terhességemre? Kriszti

Legjobb válasz: Egyik ismerõsömnek volt, tojás nagyságú. A terhességgel együtt nõtt, de nem jelentett problémát. Figyelemmel követte az orvos. Sima szülés volt. Szerintem ne aggódj, a doki majd segít. Gratulálok a picihez.

Egyik ismerõsömnek volt, tojás nagyságú. A terhességgel együtt nõtt, de nem jelentett problémát. Figyelemmel követte az orvos. Sima szülés volt. Szerintem ne aggódj, a doki majd segít. Gratulálok a picihez.
Szia, nekem tudtommal terhesség elõtt nem volt. Meddõségibe jártunk elég sokat uh-tak. Aztán spontán összejött, az elsõ uh-n a meddõségiben mondták, hogy van 1 miómám, de nem jelent veszélyt. Azóta az sztk-ban egyszer nem említették, voltunk 4D-n, ott az orvos már 2 talált! Azt mondta nem gond, majd szülés után nézzünk rá, hogy visszahúzódott-e.

Nem rég derült ki, hogy gerincsérvem van, 4-5 csigolyánál. Nem nagy a sérv. Milyen hatása lehet rá a terhességnek? Szeretnék majd még egy gyerkőcöt.

Legjobb válasz: A terhesseg megterheli a gerincet, javasolnam orvossal, gyogytornasszal megbeszelni, a terheles hogyan csökkenthetö. Sztem füzöt javasol es rendszeres gyogytornat. A nagyobb terheles altal sztem nagyobbodhat a serv (?), azaz jobban kitüremkedhet a kiallo csigolya, emiatt azok a tünetek, amiket most okoz, erösebbek lehetnek. (?) Ezen tul a statika megvaltozasa miatt az izmokat, izületeket jobban megterheli, azaz fokozottabb hatfajdalmak, mintha egy egeszseges gerinccel lennel terhes.

A terhesseg megterheli a gerincet, javasolnam orvossal, gyogytornasszal megbeszelni, a terheles hogyan csökkenthetö. Sztem füzöt javasol es rendszeres gyogytornat. A nagyobb terheles altal sztem nagyobbodhat a serv (?), azaz jobban kitüremkedhet a kiallo csigolya, emiatt azok a tünetek, amiket most okoz, erösebbek lehetnek. (?) Ezen tul a statika megvaltozasa miatt az izmokat, izületeket jobban megterheli, azaz fokozottabb hatfajdalmak, mintha egy egeszseges gerinccel lennel terhes.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Az elsõ terhességemnél semmi gondom nem volt, mintha nem is lettem volna terhes. Szerencsésnek mondhatom magam. De így egy másodiktól félek. Még nem most szeretnénk babát, de attól tartok, hogy idõvel a sérv nagyobbodni fog és még nehezebb lesz majd. Még most fogok visszamenni gyesrõl dolgozni és nem egy gerinc kímélõ munkahelyem van.
Konzultálj orvos(okk)al. Nekem polidiszkopátiám van, több csigolyát érintõ kopás, amitõl kissé "összébb torlódik" a gerinc, és ez okoz fájdalmat. Második baba után derült ki, de mi szerettünk volna harmadikat. 5 orvosból egy mondta, hogy nem javasolja, mert szerinte rosszabb lesz utána, a többi azt mondta, nem lehet tudni. Most a 8 hónapban vagyok, eddig nem fájt a hátam. (elõtte rendszeres kezelésre jártam, plusz itthon gyógytorna naponta, a terhesség alatt egyiket se csináltam) Utána mi lesz, azt nem tudom, a baba három hónapos korára már bejelentkeztem kezelésre...
Ja igen, epiduralis: nalam nehezen talaltak az összenövesek miatt helyet az injekcionak, igy csak 3.-szorra sikerült, a rossz helyre kiömlö injekcio pedig mashol hat, azaz mellekhatasok. A gerincservnel is azt hiszem, ugyanez miatt nehezebben talalhatnak helyet, de pontosan ra kellene kerdezni, a kepfelvetelek alapjan vallaljak-e vagy nem. 1.
Szia! Nekem sérvem van, a másodikat emiatt császárral szültem, mert kockázatos lett volna a sima szülés a kitolási szakasz miatt, hiszen erõlködsz és tovább szakadhat. Viszont engem altattak, az én orvosom azt mondta semmiképpen semmivel nem bök meg. A terhességet jól bírtam, picit zsibbadt a lábam, de ennyi. Szülés után jobban fájt, de helyrejött úgy-ahogy. Sok sikert!

Most derült ki, hogy terhes vagyok. Több mint egy hete vírusos torokgyulladásom van és nagyon köhögtet, befolyásolhatja ez a terhességem megmaradását?

Legjobb válasz: Jó lenne, ha válaszolna valaki, mert énis köhögtem mostanában. Kedves kérdezõ. Próbállj meg ágyban maradni és minnél több teát inni sok mézzel és citrommal. Nekem segitett valamelyest. Kitartást!

Jó lenne, ha válaszolna valaki, mert énis köhögtem mostanában. Kedves kérdezõ. Próbállj meg ágyban maradni és minnél több teát inni sok mézzel és citrommal. Nekem segitett valamelyest. Kitartást!
en nem voltam de szerintem ha gyogyszert is szedtel akkor mindenkeppen keresd fel az orvosod....az elso hetekben eleg nem jo olyan gyogyszert szedni ami nem megengedett.
szia (sztok), Én tavaj novemberben kezdtem a terhességemet, úgyhogy sajna 2x is beleestem köhögös, megfázós idõszakokba. A BIOPAROX nevû vény nélkül kapható gyógyszer nagyon hatásos antibiotikum ilyen esetekre és mivel helyileg hat nem jut el a babához. És nyugi nem lesz semmi baja a babának a köhögéstõl. Én is úgy köhögtem, hogy majd kiszakadt a hasfalam. Kellemes babavárást kívánok. Egy 2, 5 hónapos kicsilány anyukája.

Kávé helyett mit? Sziasztok. Minden reggel ittam kávét (egy gyengét), amíg nem derült ki a terhesség. Mostmár 3 hete nem ittam, a fejfájás elmúlt, kicsit fáradékonyabb lettem.

ami aggaszt,hogy a bélm?ködésem szépen be volt állva,minden reggel tudtam menni a wc-re.most nem,csak nagyon kinlódva.mi az ami erre jó?esetleg valami tea?

Legjobb válasz: Terhesen is kavezhatsz nyugodtan. En minden reggel iszok egy tejeskavet es kutya baja nem lett a fiamnak. Most a masodikat varom es nyugodt szivvel fogyasztom.

Terhesen is kavezhatsz nyugodtan. En minden reggel iszok egy tejeskavet es kutya baja nem lett a fiamnak. Most a masodikat varom es nyugodt szivvel fogyasztom.
Elsõnek igaza van. Napi egy kávé simán belefér. Én az utolsó harmadban magas vérnyomásos lettem, és azt mondta a doki, hogy nyugodtan igyam meg a napi egy kávémat, nem ettõl a mennyiségtõl megy fel a vérnyomás.
Én is kávéztam, de sajnos , hogy terhes lettem nem tudtam meginni, mert öklendeztem tõle. Ha úgy döntöttél nem szeretnél kávézni talán a 3 az 1-ben vagy capuchino talán segithet a problémádon. Reggelente ezt iszom és félóra múlva már rohannom kell a wc-re.Próbád ki hátha segit.
Masodik vagyok, en is a 3 az 1-bent iszom es garantalt a siker utana... :)
vagyis elso vagyok, meg mar hule is :)
Ha aggódsz a kávé miatt, lehet kapni az omniától (kék zacskós) koffeinmentes kávét. Én csak ezt iszon - tehát csak az íze miatt. Amúgy meg aszalt szilva, minestrone-leves (keress rá fõzõcskés oldalakon), tamarin lekvár nagyon jó természetes hashajtó. Gratula a babához! :)
Én a kávé helyett minden reggel Actimelt ittam és, segített, ugyanúgy tudtam wc-ni, mint mikor kávéztam.

A terhesség megállapításával egyidőben derült ki, hogy jobb oldalon cisztám van. Mire számíthatok?

A dokik azt mondták, hogy fel fog yzívódni a 12. hét utám.

Legjobb válasz: Szia. Nekem sajnos volt. 3 évig. Nem kell megijedni, semmi baj nem lessz.Ahogy terhes lettem a 7.hétbe eltünt az összes, nekem sok pici apró volt ennek a becsületes neve:pco. Ha nem is szívódik föl majd a baba szétrúgja. De valõszínû fölszívódik.Sok sikert egy 20-hetes kismama.

Szia. Nekem sajnos volt. 3 évig. Nem kell megijedni, semmi baj nem lessz.Ahogy terhes lettem a 7.hétbe eltünt az összes, nekem sok pici apró volt ennek a becsületes neve:pco. Ha nem is szívódik föl majd a baba szétrúgja. De valõszínû fölszívódik.Sok sikert egy 20-hetes kismama.
Ne aggódj, föl szokott szívódni. Az orvos úgyis figyelemmel kíséri végig. Minden rendben lesz!
Semmi gond, ne aggódj! Legtöbbször valóban felszívódik. Ha mégsem az sem baj, amíg nem nõ vagy nem okoz tüneteket. Az orvosod biztosan figyelemmel kíséri, a terhességedre nincs hatással.
Szia! Velem ugyanez volt. A 8. héten találtak egy cisztát, azt mondták majd felszívódik, meg is tette. A 12. heti uh-n már nem láttak semmit, de rá kell kérdezni az uh-on, hogy eltünt-e vagy ott van-e még, vagy nõtt-e. A dokim azt mondta, hogy még jó is, hogy van ott egy ciszta mert az olyan azt hiszem hormonokat (vagy valamit) termel amik védik a babát. Ne izgulj! Jó babavárást! 21 hetes kismama
Csak jótanácsként írom, mert nem mindenki tudja a különbséget: ne felejtsd el, hogy amíg "cisztának" nevezik, addig az jóindulatú csomót jelent. Ha picike, felszívódik, ha nagyobb már, mûtéti úton eltávolítják, szövõdmények nélkül. Ha már "daganat" a neve, nos az rosszindulatú, akkor már lehet aggódni az áttétek miatt.

Csak az orvoson múlik h egy vetélés utáni terhességet gyógyszerrel támogat? A 8-ik héten elhalt a baba, de csak a 11-ik héten jelentkezett vérzés. Az oka nem derült ki, az orvos szerint most sem kell semmin változtatnom. Most 6 hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: nekem is elhalt a babám a 10héten,és a mostaninál én se kaptam semmi gyogyszert szerintem hiába ad gyogyszert nem azért halt el mert nem tapadt meg rendesen hanem egyéb okbol ha meg akar maradni az a baba ugyis megmarad gyogyszer nélkül,27heteske

nekem is elhalt a babám a 10héten, és a mostaninál én se kaptam semmi gyogyszert szerintem hiába ad gyogyszert nem azért halt el mert nem tapadt meg rendesen hanem egyéb okbol ha meg akar maradni az a baba ugyis megmarad gyogyszer nélkül, 27heteske
Ja bocsi, most olvasom, hogy már terhes vagy, elnéztem.Akkor õ tudja a vetélést?Ilyenkor szoktak adni, a barátnõm is szedi.Kérdezz rá.
A feszítõ érzés normális. Nekem is volt
Szerintem is orvosa válogatja. Nekem is írt fel Duphasont a másodiknál, de hozzátette, hogy túl sok jelentõsége nincs, de biztos, ami biztos szedjem, ártani nem fog.
Majd fogsz kapni, ha megint teherbe estél.Én is akkor kaptam.Duphastont, a 14.hétig kellett szedni.Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Tud az orvos a vetélésrõl, privát járok hozzá a missed ab.-t is õ csinálta.Finoman megkérdeztem h most kell-e valamit máshogy csinálnom, azt mondta nem.Annyit tett h nem a 12-ik héten kell visszamennem, hanem a 8-ik héten.Az is még 2 hét.Feszítõ érzést érzek a hasamban, nem tudom ez normális-e, a hányinger, és mellfeszülés megvan.
Az elsõvel 11 hetesen kapartak meg, 3 hétig volt bennem elhalva.A másodiknál 9 hetesen volt kaparás, de már csak a petezsák látszott.Az akkori orvosom nem jó irányban indult el a kezeléssel.A 3 terh-nél az új doki rögtön Utrogestant írt fel, mert az az elsõ trimeszteben nem árt és így végre nem halt el a terh és végre baba lett a dologból.
Nekem sem akartak felírni gyógyszert a második terhességnél. Viszont annyit emlegettem az Utrogestan-t a vizsgálatokon, hogy tényleg nem segítene-e mégis, stb., hogy felírt az orvos mondván, ha így nyugodtabb vagyok, inkább használjak napi egyet. De hozzátette, ha a baba el akar menni, emellett is el fog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Ezek szerint a tanulság az, hogy ha a baba el akar menni, gyógyszerek sem igazán tartják vissza...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!