Találatok a következő kifejezésre: A terhesség egyidőben (1327 db)

A túlzott szexuális vágy esetenként lehet a terhesség egyik "jele"?

Eddig is mindig kívántam a páromat,de az utóbbi hetekben úgy érzem nem bírok magammal..Folyton a szex jár a fejemben.. Ismerem magam,és úgy érzem "ez nem az a normálisan kívánom a páromat..érzés.." Azért kérdezem,mert furcsának találom.. Hozzátartozik,hogy pár napja reggel elájultam,és reggelenként szédelgek,de pl nincs hányingerem,csak nagyon ritkán émelygek.. 26/L

Legjobb válasz: Nem hinném. A terhesség korai szakaszában inkább a fáradtság, aluszékonyság a jellemzõ, nagyon megterhelik a testet a korai változások. A kívánósság inkább a terhesség késõbbi szakaszában lehet jellemzõ. Egy biztos, olyan korú terhességnél, ami már bermilyen tünetet produkál, jelez a teszt is, úgyhogy tesztelj, ha biztosat akarsz tudni.

Nem hinném. A terhesség korai szakaszában inkább a fáradtság, aluszékonyság a jellemzõ, nagyon megterhelik a testet a korai változások. A kívánósság inkább a terhesség késõbbi szakaszában lehet jellemzõ. Egy biztos, olyan korú terhességnél, ami már bermilyen tünetet produkál, jelez a teszt is, úgyhogy tesztelj, ha biztosat akarsz tudni.
A kérdező hozzászólása: Konkrétan hormonális változások miatt gondolom, hogy esetleg köze lehet a túlfûtött vágynak.
Ez általában késõbbiekben jön elõ...tehát ha jól emlékszem 5-6-7 hónap( ha ezt rosszul tudom javítsatok ki nyugodtan). De az biztos, hogy nem az elsõ jele a terhességnek.
Nem értetted, amit írtam. A beágyazódásig, ami 7-10 nappal az aktus után következik be, NINCSENEK HORMONÁLIS VÁLTOZÁSOK! Ahogyan kapcsolat sincs a zigóta (megtemékenyített petesejt) és az anya szervezete között. Ebben az idõszakban csak egy sejtecske úszik lefelé a méh felé. Hidd el, hogy képzelõdsz!
Jaj, bocsi, összekevertelek egy másik kérdezõvel, ez elõzõ írást nem ide szántam, vedd semmisnek. (Persze igaznak igaz, csak nem ide való.) :)
Neked újra csak azt tudom mondani, hogy tesztelj! :)
A terhesség jele egy pozitív teszt. Szóval irány a patika és ne hülyeségeken agyalj :)

Az a terhesség egyik jele, hogy fáj ha tövig bedugja, vagy csak túl sokat csináljuk?

Legjobb válasz: Terhesség gyanúja esetén terhesteszt.

Terhesség gyanúja esetén terhesteszt.
Mi???
A kérdező hozzászólása: tehát. eddig nem fájt szex közben h tövig bedugta, de már 1 napja igen, ez lehet a terhesség egyik jele, vagy csak bebeszélem magamnak?
nekem peteérés környékén szokott néha fájni ha teljesen bent van.Szerintem akkor a méhszáj vagy mi lejjebb van és azért fájhat! De okozhatja méhszájseb is ezeket a fájdalmakat! Ha esetleg felmerül a terhesség gyanúja, mondjuk már késik akkor nem érdemes nagyon erõsen szexelni!
nekem igen akkor fájt és nemszabad csak óvatosan.

Tavaly volt egy vetélésem, most ismét terhes vagyok. Normális dolog, hogy a terhesség egy apró jele sem mutatkozik nálam, úgy mint hányinger, szédülés, hányás, bizonyos ételektől való undorodás, egyesek megkívánása... stb. ?

Tavaly sem voltak ilyan tüneteim, de akkor a 9. héten ki is derült, hogy ki sem fejl?dött az embrió. Most is err?l lehet szó??? Úgy aggódom.

Legjobb válasz: ne aggódj, nem hinném, h errõl lenne szó, mindenki, és minden terhesség más és más, nálam sem volt semmilyen tünet, de egyáltalán, abból vettem észre, h babát várok, h nem jött meg, ezen kívül az ég világon semmi bajom nem volt, a kollégáim el sem hitték, mindenki pihentetett, meg itatott, de jól éreztem magam semmi változást nem tapasztaltam magamon az ég világon, kb 14 hetes voltam, amikor egyszer hánytam reggel, de lehet az is csak véletlen volt... szóval ne izgulj, reméljük nem lesz baj!! nagyon vigyázz magadra, pihenj, ha úgy érzed, h kell, boldog babavárást!!:)) 36 hetes kismami

ne aggódj, nem hinném, h errõl lenne szó, mindenki, és minden terhesség más és más, nálam sem volt semmilyen tünet, de egyáltalán, abból vettem észre, h babát várok, h nem jött meg, ezen kívül az ég világon semmi bajom nem volt, a kollégáim el sem hitték, mindenki pihentetett, meg itatott, de jól éreztem magam semmi változást nem tapasztaltam magamon az ég világon, kb 14 hetes voltam, amikor egyszer hánytam reggel, de lehet az is csak véletlen volt... szóval ne izgulj, reméljük nem lesz baj!! nagyon vigyázz magadra, pihenj, ha úgy érzed, h kell, boldog babavárást!!:) ) 36 hetes kismami
Szia, Minden terhesség más és más, ez nem egyénfüggõ.Nekem pl a 10. héttõl volt érezhetõ tünet, elkezdtem reggelete szédülni hányni, és ez megszünt a 12. hétre.Van olyan barátnõm aki észre se veszi a terhességet de a 7. hónapban még hasa sincs mert olyan izmos, hogy nem tudja a baba kinyomni.Nyugodj meg, hiszen ilyenkor nem szabad aggodalmaskodni, de fesd az ördögöt a falra.Az a baba elment, nem is véletlen, aki most benned van egy egészséges kis magzat lessz, és akkor biztosan megmarad. Üdv 22 hetes kismami
Szia! Én is pont így voltam, mint Te. Három hete vették el a babámat, 9 hetes voltam, leállt a szíve. Nekem sem voltak tüneteim. (hányás, émelygés). Az elsõ terhességemnél rettenetesen rosszul voltam. Nekem most 3-4 hónapot kell várnom! Szorítok! Minden rendben lesz!

Igaz az, hogy ha menstruáció megjövetele előtt, vagy eleve menstruáláskor barna folyadék van, akkor az a terhesség egyik jele? (NEM ÉN MONDTAM, ÉN EZT MÉG NEM HALLOTTAM AZÉRT KÉRDEZEM)

Legjobb válasz: Hüm-hüm. Inkább nem teszem helyre nyelvtanilag... Nos, ha barnás, vagy kevesebb a megszokottól és halvány-rózsaszínes, stb., akkor lehet terhességre gyanakodni (persze, ha védekezés nélküli szex volt). De még ekkor sem biztos.

Hüm-hüm. Inkább nem teszem helyre nyelvtanilag... Nos, ha barnás, vagy kevesebb a megszokottól és halvány-rózsaszínes, stb., akkor lehet terhességre gyanakodni (persze, ha védekezés nélküli szex volt). De még ekkor sem biztos.

Lehet a terhesség egyik jele az hogy hőhullámaim vannak naponta többször is?

Néha annyira melegség jön rám hogy legszívesebben minden ruhát levetnék magamról, de csak pár percig tart./1-3 perc/ Mensi után vagyok. 20 éves vagyok.

Legjobb válasz: bár nem tipikus jele a kora terhességi tüneteknek de mi sem vagyunk egyformák. AKÁR lehet tünet is.

bár nem tipikus jele a kora terhességi tüneteknek de mi sem vagyunk egyformák. AKÁR lehet tünet is.
Nekem is van néha hõhullámom, nap kétszer háromszor, de én tegnapra vártam, és nem is jött meg.... :) Remélem jó jel... :)
A kérdező hozzászólása: Szurkolok neked hogy baba legyen a dologban!
köszike, nagyon aranyos vagy! csak az a baj hogy a tesztek negatívak!

Mensi elõtt 4 nappal nagyon-nagyon durva tojcsis nyák. Ez lehet egy újabb peteérés? Vagy esetleg a terhesség egyik jele?

ilyen még soha nem volt, úgy nyúlik....vagy 10 cm-re szét lehetett húzni vastagon...valójában már egy hete tûszúrkálást is éreztem, meg mertem volna esküdni, hogy beágyazódás van...mert egyéb dolgokat is érzek. tesztet nem csinálok még 4 napig...

Legjobb válasz: inkább peteérés a tojásfehérje nyák.terhesség esetén inkább,vagy inkább általánosságban a sok fehér,vizes nyák a jellemzõ!

inkább peteérés a tojásfehérje nyák.terhesség esetén inkább, vagy inkább általánosságban a sok fehér, vizes nyák a jellemzõ!
szia. nem vezetsz hõgörbét? ebben a hónapban volt már nyákod?
A kérdező hozzászólása: igen volt már...és olyan fura. 3 naponta kb van jó erõs tojc sis nyák...na mindegy biztos ami biztos ma este elkapom a férjem :) de tényleg soha eddigi 15 éve lévõ ciklusaim alatt soha ilyet még nem tapasztaltam. ezért fura...persze majd 4 nap múlva derül ki....hiába kérdezõsködök, de most elég izgatott vagyok....de jó lenne....hõgörbét nem vezetek..nekem valahogy nem sikerül normális értékeket produkálnom....teljesen összevissza az egész....
Szia, mi lett a vége? :)
A kérdező hozzászólása: ááá...megjött... :) de tényleg fura volt...szinte biztos vagyok abban, hogy egy plusz peteérésem lehetett tényleg, csak talán túl közel volt a mensihez, hogy abból bármi komolyabb is lehessen....de most megint közeleg a peteérés ;) hátha most sikerül

A terhesség egy párkapcsolatra milyen hatással van? Például a férfi nem kerül kicsit háttérbe?

Legjobb válasz: Ez több mindentõl függ. Ha mind a ketten szerették volna a babát, akkor közösen örülnek neki. A legtöbb esetben ilyenkor a férfi is megértõbb mivel a nõ nem kis hormonális változásokon megy keresztül. Viszont vannak olyanok is, akik szétmennek. Az viszont, hogy ez mennyire a terhességnek köszönhetõ, már egy kicsit elgondolkodtató. Sok férfi érezheti ilyenkor magát háttérben, de ez idõvel általában változik.

Ez több mindentõl függ. Ha mind a ketten szerették volna a babát, akkor közösen örülnek neki. A legtöbb esetben ilyenkor a férfi is megértõbb mivel a nõ nem kis hormonális változásokon megy keresztül. Viszont vannak olyanok is, akik szétmennek. Az viszont, hogy ez mennyire a terhességnek köszönhetõ, már egy kicsit elgondolkodtató. Sok férfi érezheti ilyenkor magát háttérben, de ez idõvel általában változik.
ha az a kérdés, hogy maga a terhesség milyen hatással van egy párkapcsolatra akkor a válaszom semmilyen. normál esetben egy nõ nem lesz idegbeteg azért, mert gyereket vár és normál esetben a férfi élvezettel gyönyörködik a párja növekvõ pocakjában. ha a kérdés arra irányult ami a terhesség után van, na az már más kérdés. van ahol megerõsíti a kapcsolatot a gyerek és van, ahol nem... saját példánkból kiindulva nálunk nem szorult háttérbe a párom, leszámítva kb 2 hetet, de azt hiszem ennyi megengedett. :) imádom a kisfiam és nyilván vele töltöm az egész napomat, de ha a párom végez a munkával ugyanúgy törõdöm vele, mint azelõtt, nem foglalkozom vele kevesebbet.
A terhesség alatt nem volt semmi ok arra, hogy apa a háttérbe szoruljon, rengeteg idõnk volt egymásra. Amikor megszületett a kisfiunk, akkor néhány hétre mindketten háttérbe szorultunk, zombik voltunk, fáradtak, ingerültek, nem volt idõnk sem egymásra, sem magunkra. Mostanra (10 hónapos) visszatért minden a régi kerékvágásba, már nem a babánk körül forog a világ.

Olvastam, hogy a terhesség egyik tünete a mellbimbó és az udvar, ill. a szeméremajkak elszíneződése! Már korai terhességeben is előfordul?

Én nem tudom eldönteni... :)

Legjobb válasz: Hát nem tudom, én már a 17. hétben vagyok és nekem még mindenem ugyanolyan, mint volt (csak a hasam nõtt egy picit). Szerintem az elszinezõdés csak késõbb jelentkezik. Persze nem vagyunk egyformák...

Hát nem tudom, én már a 17. hétben vagyok és nekem még mindenem ugyanolyan, mint volt (csak a hasam nõtt egy picit). Szerintem az elszinezõdés csak késõbb jelentkezik. Persze nem vagyunk egyformák...
Szia! Nekem a terhesség elején ezek a tünetek nem jelentkeztek! A 10 hét körül kezdõdött besötétedni a mellbimbóm! 14 hetes kismama
En csak egyszer voltam eddig terhes 9hetig (sajnos nincs gyerekem :( ) , de akkor nekem az eg vilagon semmi nem latszott a mellbimbomon. Max. picivel jobban latszodtak az erek, de ha nem tudtam volna a terhessegrol, eszre se vettem volna a kulonbseget. Sot, mindenki panaszkodik mellfeszulesre, viszketesre, mell erzekenysegere, nekem pedig ilyenem sem volt. Mondjuk nekem alapbol nem szokott ilyenem lenni, iden is csak egyszer volt mensi elott 4-5 napig nagyon erzekeny, olyat eletemben nem ereztem meg meg terhesen sem. Tehat a tunetek mindenkinel masok. Eloszor a mehnyak vagy mi szokott elszinezodni lilasan, nogyogyasz is innen tudja gyanitani a terhesseget. Viszont ha jol tudom, a mellbimbo es udvara csak kesobb sotetedik el joval. Persze, mint minden mas, ez is egyentol fugg. En ilyenre nem alapoznek. Legbiztosabb jel a keso mensi, illetve a gyenge barnazas.
Szia! Nekem is sokkal késõbb jöttek ki ezek a dolgok (20-30. hét között), a "kis" kék erek a pocakon csak a 32. hét körül. Nagyon változó, a korai szakasz nálam olyan volt, mint a menstruáció elõtt... Mindenkinél más a terhesség, a könyvekben olvasottak tényleg csak irányadóak.. 38. hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszokat!
Hello, nekem a szemeremajkak mar az elejen rogton elszinezodtek. A 20. het korul kezdett sotetedni az egyik mellbimbom, a masik most 31. heten kezd sotetedni. Hat, ilyen is van :) .
Szia, én 14.hetes vagyok és nekem a szeméremajkak már kb. az 5 héten lilás volt, a mell nekem talán egy picikét sötétebb nem igazán változott. szió

Családi adókedvezmény terhességi táppénz idejére is jár? Hol kell kérni olyan igazolást, ahol igazolják, hogy 91 napos a terhesség? Egy összegben szeretném majd kérni.

Veszélyeztetett terhességi táppénzen vagyok(nem így akartam,munkaköröm miatt döntött így a munkáltató,mert nem tudott semmit felajánlani) Én tudnám igénybe venni,a férjem egyenlõre próbaidõs,alkalmira van bejelentve csak.Hol kérjek igazolást? Köszi,aki válaszol,felpontozom :-)

Legjobb válasz: Szia! Az igazolást a 91 napos terhességrõl nekem a nõgyógyász adott, tõle kérd. A többire sajnos nem tudom a választ, de sztem jár az adókedvezmény, mert van munkaviszonyod. Jó egészséget!

Szia! Az igazolást a 91 napos terhességrõl nekem a nõgyógyász adott, tõle kérd. A többire sajnos nem tudom a választ, de sztem jár az adókedvezmény, mert van munkaviszonyod. Jó egészséget!
Mivel a táppénzbõl vonnak szja-t, ezért jár. Igazolást a nõgyógyász ad, de az csak akkor kell, ha az apeh ellenõriz, ezért 5 évig meg kell tartani. Egy összegben az éves adóbevallásban tudod visszakérni
Igen, te is igénybe veheted. Ha van saját dokid, akkor õ ad igazolást, ha nincs, akkor a védõnõ megírja az egyik tanácsadáson, és dokival aláíratja.
Szia! Vagy az adóbevalláskor igényelheted visszamenõleg a magzat 91.napjától egy összegben, vagy a neten van fönt adóelõleg kérelem nyomtatvány, amit kinyomtatsz, kitöltesz és a munkáltatód küldi tovább a tb-nek. Orvosi igazolás kell mellé!Azzal együtt kell leadni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor kérem a dokimtól a papírt, már lesz értelme :-) Mentek a zöld kezek.

Hogyan kell elképzelni h a mellbimbón fehér pötyök vannak? Az mennyi időután jelenik+? Az már a terhesség egy biztos jele? Nagyon szeretnék babát és úgy nézki öszejön de még nagyon korai. és jó lenne mimnél több biztosat tudni. Teszt még nem mutatja

Legjobb válasz: Nekem mindig is voltak, most járok a 22.hétben és annyit tudok ezekrõl mondani, hogy több van..nem hiszem, hogy ez jel lehet, de idõvel több ön ki, ahogy változik a mellem a terhesség alatt.

Nekem mindig is voltak, most járok a 22.hétben és annyit tudok ezekrõl mondani, hogy több van..nem hiszem, hogy ez jel lehet, de idõvel több ön ki, ahogy változik a mellem a terhesség alatt.
Nekem is mindíg volt és nem lett több eddig. Nincs olyan tünet ami tuti lenne a menzi elmaradása elõtt, mert a hasfájás, fáradtság vagy idegesség lehet menzi és baba miatt is és most még a hülye idõ miatt is. A folyás sem mérvadó mert nem vagyunk egyformák. Pár nap (gondolom) és tesztelhetsz. 27 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!