Találatok a következő kifejezésre: A terhesség azt, hogy a kismamának (59 db)

33 hetes km vok. Miért mondják azt, hogy a terhesség végén fogynak majd a kismamák? Ha nincs rajtad tul sok viz szülés után mennyi megy le ebböl én 66kg indultam most járok 20kg-nál:

Legjobb válasz: Épp mostanában olvastam, hogy a terhesség legvégén, az utolsó 1-2-3 hétben akár fogyhat is a kismama, hiszen már alig tud enni, és a babának sincs hová híznia, mert alig fér el a méhben, ráadásul a magzatvíz is kevesebb.

Épp mostanában olvastam, hogy a terhesség legvégén, az utolsó 1-2-3 hétben akár fogyhat is a kismama, hiszen már alig tud enni, és a babának sincs hová híznia, mert alig fér el a méhben, ráadásul a magzatvíz is kevesebb.
Én még soha nem hallottam, hogy valaki azt mondta, hogy a terhesség végén fogynának. Akkor jön föl a legtöbb. Én olyan 12 kilót híztam a gyerekeimmel (ebbõl a felét az utolsó két hónapban és 8 kiló ment le a szülésnél. A babák 3-3, 5 kilósak voltak.
Én azt olvasom mindenhol, h a terhesség végén szedik fel a legtöbbet a kismamák! Én is a 33hetes vok, 17kg eddig :( rem 20nál megállok :) Bár én eléggé vizesedem.. A baba ált. 9kg mindennel 1ütt, aztán a víz is sokat nyomhat!
A kérdező hozzászólása: hogy lehet megnézni a vizesedést ha erösen benyomod az ujjadat v csak épphogy?
Én csak simán megnyomom, nem olyan erõsen. amúgy én is olvastam több helyen, hogy fogynak a végén a kismamik, mégpedig azért, mert nem tudsz egyszerre sokat enni és könnyen feldolgozza a szervezet. Aki hízik, az pedig a víz miatt hízik a végén(állítólag).
Én az utolsó 5-6 hétben már nem híztam de odafigyeltem az evésre mert így is 20 kilót híztam. A szülés után közvetlenül kb. 6 kiló ment le (3260g volt a baba), a maradék 14 meg mire a babám 3 hónapos lett. Nem voltam vizes, nekem a szoptatás segített. 7 hós anyuka
Én 39+2 hetes vagyok, de több, mint 1 hónapja egy dekát sem híztam, inkább csak fogytam, pedig nem eszem kevesebbet egyáltalán, sõt kicsit jobban engedek a "bûnözésnek" egy-két csoki, túrórudi erejéig. 13Kg-ot híztam összesen, pedig nagyon hajlamos vagyok a hízásra, eleve 10 kg-mmal többrõl indultam, de szerencsére nem vizesedem. Szerintem ez alkat kérdése is. Picúrkám fejlõdik szépen, kis pufi az arca is, a magzatvíz is normális. Van, aki a végén hízik, van, aki nem.
A vizesedés nálam úgy jelentkezett elõször, h lábfej és bokadagadás, most már a kézfejem is feszül...a látható jelek közé írhatom még, h fehéres apró pöttyös/foltos a bokámtól a térdemig és a felkaromon a bõr! Kiváló ez ellen a reszelt zeller-alma sali!

Miért írják azt sokszor a kismamák, hogy hetesek vagyunk, amikor az anyánál az utolsó mensitől számolják a terhességet, de a baba viszont 2 héttel fiatalabb?

Pl ha azt írják, hogy 20 hetesek vagyunk, Akkor az csak az anyukára vonatkozik, mert a baba csak 18 hetes. Akkor hogy lehetnek mind a ketten 20 hetesek?

Legjobb válasz: A baba korát az utolsó mensi elsõ napjától számolják. Ezt így fogadták el orvosilag. És pontosan amúgy sem tudhatod, hogy mikor fogant a baba. Emiatt ha az anyuka 20 hetes, akkor a babája is 20 hetes. Üdv 29 hetes kismami

A baba korát az utolsó mensi elsõ napjától számolják. Ezt így fogadták el orvosilag. És pontosan amúgy sem tudhatod, hogy mikor fogant a baba. Emiatt ha az anyuka 20 hetes, akkor a babája is 20 hetes. Üdv 29 hetes kismami
igen, ez pontosan így van. kellett egy egységes számítási módszer, másrészt pedig nem mindenkinek pont középidõben van peteérése, ergó 20 hetes terhességnél nem mindig 18 hetes a baba
ezt én sem értem, mert nekem a vérzés szerint 14hétben kéne lennem, de ultrahang szerint 12hétben kellett volna lennem:(
De valahogy tudnunk kell egy nyelvet beszélni. Elég bonyolult lenne azt mondani, hogy én 38 hetes terhes vagyok, de a babám valójában csak kb. 36 hetes. Nyilván épp a hasonló félreértések elkerülése végett találta ki az orvostudomány ezt az egységes számítási módszert.
Egységesítették, és az utolsó menzi elsõ napja lett a megállapodott idõpont. Majd a 13. heten megallapitjak a biometriai alapon a pontos korát, onnantól az számit (nekem egy nap elteres volt). masresztrõl nem törvényszerû a 14. napon levo peteeres 28 napos ciklus eseten sem, ugyertem elofordulhat spontan peteeres is. valahogy kotekves, én például 29 éves vagyok, és a csak a babócám 17 hetes és egy napos, én nem :D De ez igy jó, az emberek szeretnek egyszerûsíteni.

Hogy lehet az, hogy sok kismama a terhességével tünetmentes? Hiszen mégis csak egy baba van odabent a méhben, hogy hogy nem produkál a szervezet tüneteket?

gondolok itt 4-5-6 hetes anyukákra akik semmit sem éreznek abból hogy babát várnak.. miért van ez?

Legjobb válasz: Mert a terhességi tünetek megjelenése a hormonokra való sejtszintû érzékenységen múlik, ez egyénenként eltér.

(És egyénenként az egyes terhességek során is eltérhet, ugyanezen okból.)
Mert a terhességi tünetek megjelenése a hormonokra való sejtszintû érzékenységen múlik, ez egyénenként eltér.
Szia.Nekem elso terhesseg tunetmentes volt. A masodik az kesz remalom.Az elso 18hetben kavezni sem tudtam ha kaveztam is azonnal kihanytam.Szagokra is sokkal erzekenyebb vagyok.Az allando pisilesrol nem is beszelek.
Szinte semmi tünetem nem volt! Nem tudom miért! Igazából, ha nagyon kerestem volna, lehet, hogy találtam volna, de mivel nem figyeltem magam, így nem tûnt fel. Pedig tervezett volt, elsõre össze is jött. Lehet, hogy sok nõ nagyon akarja érezni és azért is érzi. Én még mondtam is a dokimnak, hogy úgy szeretnék hányni, mert akkor legalább érezném, hogy terhes vagyok!
Én egészen addig, ameddig nem kezdett el a picúr mocorogni és nem kezdett a hasam gömbölyödni nem éreztem SEMMIT.Mégis tökéletesen egészséges gyermeket hoztam a világra.
Nekem az elso terhessegemmel minden bajom volt. Hanyinger VEGIG!!!, spenotot sose ettem, terhesen minden mennyisegben, de pl. ragozni nem birtam, fogat mosni sem, a mentoltol hanyingerem volt. Most 16 hetes vagyok, tudom, hogy terhes vagyok, de ezen kivul semmi. Eleinte szornyen aggodtam, hogy talan baja van a babanak, vagy nem dobog a szive vagy nem is el, azert nincs semmi bajom, de hala egnek makk egeszseges! Boldog babavarast!
Hát én most a narancsra esküszöm! 5.héttõl a 7.hétig nagyon rosszul voltam és akkor rákaptam a narancsevésre.Elmúlt minden bajom. A lényeg az h azt edd amit megkívánsz.Nálam ez bevált. Talán, de még csak 2 napja engedem meg magamnak ezt a luxust. Megkívántam az epret, datolyát, kivit, narancsot, mogyorót és ropit. Semmi fõtt étel, mert attól undorodom és a kávészagtól.
nekem egy kisfiam van, tehát a szervezetem nem emlékezhetett, és mégsem voltam rosszul, soha egyszer sem, se hányás, se émelygés, se szagundor, semmi, amíg meg nem mozdult nem éreztem semmit a terhességbõl!
A terhesség a negyedik hétig nem produkál tüneteket a szakirodalom szerint. Akkor még ne úgy képzeld el, hogy "baba van a méhben", ez még korai nagyon. :)
A kérdező hozzászólása: köszi csajok a választ azért érdekel mert második babámat várom 5 hetes vagyok és szinte semmi tünetem nincs.. az elsõvel a 12 dik hétig szinte állandóan hányingerem volt rosszul voltam enni nem bírtam fogytam 5 kg-ot stb.. most meg semmi !!!!!! lehet hogy a szervezet emlékszik rá hogy volt már odabent vki? :) )
Nekem ikreim lesznek, hcg-m is több és mégse volt hányingerem.
Én azt nem értem akinek nincs a 12.hétig tünete. Mert nekem az elsõvel a 10. héten kezdõdött a hányinger a 12.hétig. Másodikkal már 6.héten kezdõdött a 10-11.hétig. Harmadikkal 5.héten kezdõdött 6 héten szörnyû volt és a nyolcadikon már tûrhetõ. Egyáltalán nem értem, mert nem függ se az anya korától, se a baba nemétõl, se a terhességek számától. Az a hcg hormon okozza. De hogy lehet h nem mindenki érzi?
Nekem az elsõ babámmal az elején tünetmentesek voltunk, késõbb lett hányinger. A doki szerint, jó ha van hányinger, mert az azt jelenti minden rendben. Az elõzõnél sok ideig kimaradt, majd a baba sem maradt meg a 22 héten. Mostaninál volt hányingerem, és remélem rendben leszünk. Egyébként minden ember más. Ezért lehet, hogy az elején nem veszik észre a terhességet, csak a menszesz kimaradása után. Remélem segítettem.
Kislányod lesz? A 6 kg nem olyan sok. Azt írd meg légyszi, hogy mekkora haskörfogattal kezdted a terhességet. Az számít.
szia! :) akkor rám mit mondana a védõnõd, mert nekem most 102 cm a haskörfogatom és 167 cm magas vagyok, eddig 8 kg a felszedett súlyom, de nekem is csak pocira ment leginkább :) . lehet rám azt mondaná, hogy egy dromedár vagyok már :) ))))). ne foglalkozz vele! nekem azt mondta a védõnõm, hogy rendben egyenletesen növök, ne aggódjak, amúgy kislányom lesz, és kezdek óriási pocakkal rendelkezni :) . a 6 kg nem sok, szerintem ne rágd magad :) . és most 25 hetes vagyok. :) pusza
Ez szerintem akkora baromság... Én is 27 hetes vagyok és 104 cm a haskörfogatom. De honnan tudod, hogy hány kiló vagyok, hány kiló voltam terhesség elõtt és hogy mennyit híztam? Centibõl nem lehet levonni következtetést. Ez olyan, hogy 70 kg sok? Kinek? egy 150 centis csajnak igen, egy 190 centisnek nem, és egy szülés elõtt álló nõnek sem sok!! Szerintem ne foglalkozz ilyen hülyeségekkel. Én nagyon remélem hogy ennél még sokkal -sokkal nagyobb lesz a hasam!!!
Szia! Azt sajna nem tudom mekkorának kellene lenni, én 174 cm magas vagyok és nem kezdtem túlsúllyal a terhességet, eddig 6 kg-ot híztam és a haskörfogatom 90 cm. Most a 32. hétben járok és kislányt várok! A babám a 29. hétben 1600 grammos volt.
Én 29hetes vagyok, bár már közelebb a 30hoz(baba egy hetes késésben van, tehát akár 28 hetesnek is lehet számolni), és most kíváncsiságból lemértem.108cm.Én sem kezdtem sújfelesleggel, és amit eddog híztam az sem a pocira ment.Inkább fenék, és combi, meg egy kicsit karra, nos és a cicik is legalább plusz egy kiló. Az itt megjelent eredményekbõl azt látom, hogy a 38 hetes kismamának volt kicsi a pocakja, és nem nekünk nagy:)
Igaz én még csak 18 hetes voltam, amikor nekem is azt mondta az uh-os doktornõ, hogy ránézésre, a pocakom alapján 24-26 hetesnek gondolt. Nekem sem mérték meg az elején a haskörfogatot, és most sem mértem még meg, De most már én is kíváncsi lettem. 20 hetes kismama
Aha! Így már értem.
A kérdező hozzászólása: nálunk nem mérik meg a kezdésnél a haskörfogatot. Azt arra mondta, hogy sok ennyi idõsen, hogy nekem 104 cm 28 hetesen, van egy másik kismama, akinek szintén 104 cm 38 hetesen. Õ erre mondta. :-)
Én a 2. választ írtam. 174cm vagyok, kb. olyan 8 kilot híztam, de hozzá kell tenni, hogy 3 hónapja ágynyugalomra vagyok ítélve! Nekem is kisfiam lesz, akit 1 nap híján 28 hetesen 1345g-ra becsültek! Kell is neki a hely!!! Ja és még szerencsére nem jelentek meg csíkok sem! De a lényeg, hogy ne aggódj emiatt, ha a babával minden rendben, akkor nincs semmi gond! :-)
Csak azt nem értem, miért mondta, hogy a 104 sok, ha nem tudni, mennyivel kezdtél...... Nõvérem alacsony, vékony alkatú, 29 hetes. Hatalmas hasa van a kisfiával, aki 27 hetesen 930g volt. De nincs 1 méter a haskerülete.
A kérdező hozzászólása: kisfiam lesz :-) Azt nem tudom, hogy mennyi volt a kezdésnél a haskörfogatom, akkor nem mérték csak most :-) amúgy 172 vagyok, elég magas és ahhoz képest nagy a hasam. hétfõn megyek a dokimhoz, kíváncsi leszek, hogy mekkora a babám súlya.
Szia! Én is a 28-at töltöttem. Én tegnap mértem, nekem is kb. annyi, lényeg az, hogy az 1 méteres papírcenti már nem ért körbe! Azért az sem mindegy, ki milyen magas! Ha nem volt súlyfelesleged, sokat nem is híztál, és gondolom, az is a hasadra ment! na és a baba sem mindenkinél egyformán fekszik! Nekem még mindig azt mondják a családtagok, hogy nem olyan nagy a hasam, mert viszonylag magas vagyok, és elveszik benne a baba! De amúgy én is szinte csak a hasamra híztam! :-) ne aggódj, nem hiszem, hogy ez olyan nagy baj lenne!
Én is 28 hetes babás vagyok és 101cm a haskörfogatom.Pedig csak 2kg híztam eddig.1 hónapja el sem hitték, hogy kisbabám lesz. Ne aggodj!Minden ember más és minden terhesség is.pont akkora a pocid amekkorában a babád kényelmesen elfér.És ez a lényeg!

Milyen gyakran fordul elő az, hogy több kismama barnázik a terhessége elején, majd egészséges babát szül? Mindenképp rossz jel a barnázás?

Legjobb válasz: Szia! Nem mindenképp rossz jel, de mindenképp orvosi "felügyeletet" igényel. Leggyakrabban hormonhiány okozza és gyógyszerrel lehet segíteni, de lelet hematóma, ami felszívódásához szintén gyógyszeres kezelés szükséges, de korai vetélés elõjele is lehet. Azt hiszem abban mindenki egyetért velem, hogy szólni kell a barnázásról az orvosnak, inkább többször feleslegesen, minthogy egyszer baj legyen! minden jót! 16 hetes + 18 hós

Szia! Nem mindenképp rossz jel, de mindenképp orvosi "felügyeletet" igényel. Leggyakrabban hormonhiány okozza és gyógyszerrel lehet segíteni, de lelet hematóma, ami felszívódásához szintén gyógyszeres kezelés szükséges, de korai vetélés elõjele is lehet. Azt hiszem abban mindenki egyetért velem, hogy szólni kell a barnázásról az orvosnak, inkább többször feleslegesen, minthogy egyszer baj legyen! minden jót! 16 hetes + 18 hós
Nekem is volt barnázásom, meg görcseim is.Elmentem a doki bácsihoz és én is 3x1 Utrogestant szedtem.Nekem szinte rögtön elmúlt.Most vagyok 13+5 hetes és hál Istennek minden rendben.Leszámítva azt, hogy veszélyeztetettként itthon vagyok.
Én is barnáztam az 5. héttõl, meg görcsöltem is.Nekem a méhszájam is gondot okozott.A lényeg, hogy az ultrahangok szerint egészséges a babám. És most vagyok 37 hetes kismama.Eddig feküdnöm kellett, de szépen kihúztam idáig:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
A kérdező hozzászólása: Utrogestant kaptam 3x1-et, nincs hematóma, elvileg más probléma nincs - "csak" a barnázásom. Mennyi idõ után segíthet a gyógyszer? 4 napja szedem.
Ezek szerint hormonprobléma áll a barnázás hátterében, nekem hematómám volt, so a hormonális dolgokhoz nem tudok hozzászólni!

Létezhet olyan a mai világban, hogy a terhesség 7-8. hónapjában nem látja az orvos, hogy ikreket vár a kismama?

Szimplán elméleti kérdés. Szerintem nem lehetséges, de ki tudja..

Legjobb válasz: Nem lehetséges, hisz két szívhang van. Mi már a 7. héten tudtuk, hogy ikrek.

Nem lehetséges, hisz két szívhang van. Mi már a 7. héten tudtuk, hogy ikrek.
Nem létezik! Lehet látni! Bár múltkor volt itt egy kérdezõ, akinek a testvére állítólag az egész terhessége alatt gyanakodott terhességre, járt is vizsgálatokra, ultrahanggal is többször nézték és állítólag nem látta az orvos, hogy terhes, így csak szimplán egyszer megszült az illetõ. Hát az sem volt igaz, az is biztos.
Nem. Gondolj bele! Annyi vizsgálat van a terhesseg alatt, hogy kizárt dolog. Valaki biztos, hogy észre venné.
ha jár viszgálatra akkor nem lehetséges.
Abszolút kizárt ma már.
nem igaz, de ritka eset
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ezek szerint jól gondoltam, hogy ilyen nem létezhet.
Kizart!
7-8 hetes terhességet látnia kell az orvosnak, azt nem lehet nem észrevenni.
7-8 hetes terhességet bõven látnia kell. Olyan nincs, hogy a doki nem veszi észre.
Mivel már szívhang is van, kizárt, hogy egy jó doki ne vegye észre.
Szia! Szerintem 7-8 hetesen már látja a doki, ha baba van a pocakban.
nekem nem vette észre a 6 hetes terhességemet igy volt miatta vetélésem!de mindenki azt mondta hogy látnia kelet volna!32hetes kismama
A teszt lehet tévesen is pozitív és addig hiába bizonygatja az ember lánya, hogy terhes, amíg az orvos nem igazolja. Az pedig ultrahang, manuális vizsgálat vagy vérteszt alapján fogja a terhességet megállapítani.
Egyetértek, ha meg is esne az, hogy a doki nem látja ultrahanggal (ami szinte kivételes eset lenne), akkor is a teszt pozitív lenne már rég.
Hát ha elõ is fordul ilyen, azért akkor már egész biztosan pozitivat mutat a teszt. Ha uh-on nem is látja, akkor elküldi vérvételre, hogy megnézzék a hcg szintet. És akkor azért már lehet érezni a terhességet, még ha nem is produkálja a kismama a klasszikus tünteket.
Az én családomban úgy született az unokatestvérem második gyereke, hogy a doki a 12. hétig nem látta, még ultrahangon sem, szóval egészen biztosan lehetséges.
Szia! Ha nem jött meg a mensid, de a tesztek negatívak, akkor vmi más probléma van. Ha volt már pozitív teszted, és mégsem látnak semmit ennyi idõsen, az sajns nem sok jót jelent. :-( A teszt NAGYON ritkán téves pozitív. Léteznek nagyon ritka HCG-termelõ ciszták, amik csak akkor termelnek HCG-t, ha már rosszindulatúak. Az angol nevük "dysgerminoma". Ezek tévesen pozitív terhességi tesztet eredményezhetnek. Egy normális ciszta nem termel HCG-t.

20. hetes kismama vagyok. Egyáltalán nem kívánom a szexet, pedig már elmúlt az émelygős-hányós időszak. Úgy hallottam, hogy kb. a terhesség 5. hónapjától nagyon kívánják a várandósak. Vajon ez a terhesség végéig így marad?

Ezek ellenére múltkor megpróbáltuk a párommal, de így nem sikerült, mert ha én nem kívánom a szexet, akkor kiszolgáltatva érzem magam testileg és azt nem akarom.

Legjobb válasz: Szia!Sajnos tudom mit érzel, én is hasonló cipõben járok!!Én sem kívánom a sexet, nem tudom miért!Az elejétõl kezdve...pedig voltunk együtt, de nem volt jó!!!Ne erõltesd, annál rosszabb, és beszéld meg a pároddal...mindenképp!!32hetes kismama

Szia!Sajnos tudom mit érzel, én is hasonló cipõben járok!!Én sem kívánom a sexet, nem tudom miért!Az elejétõl kezdve...pedig voltunk együtt, de nem volt jó!!!Ne erõltesd, annál rosszabb, és beszéld meg a pároddal...mindenképp!!32hetes kismama
Szia! Nekem is volt olyan idõszakom, 2-3 hétig, hogy nem igazán kívántam a szexet. Ilyenkor magát az aktust nem kívántam, viszont ekkor is imádtam a párommal összebújni, és neki örömet okozni, olyasmi féle képpen, mint az elõjáték. Semmilyen formájához nincs kedved? Azért szerintem hónapokig nem lehet nélkülözni, én sem örülnék a párod helyében.
Hát sajnos van ilyen én az elsõ perctõl nem kívánom a szexet, a 12 hétig még valahogy ment, de azóta sajnos ez nálunk nem mûködik.Többször próbáltuk, de én nem nedvesedek be.Megoldjuk másképp, csak nagyon sajnálom a páromat. 32 hetes kismami.
VAn aki megõrül a szexért, van aki nem kívánja Ez így van terhesség alatt is, és szülés után is megoszlik Teljesen természetes, ha nem kívánod, a szervezeted most anyaságra készül, mást részesít elõnyben . Ha nem kívánod, ne erõltesd, mert nem lesz jó . Arra figyelj, hogy beszéljétek meg pároddal, és õ se érezze mellõzve magát(szexen kívül vannak más lehetõségek)
És én még azt hittem egyedül vagyok ezzel a problémával. Valahogy nekem sem hiányzik, de nekem mondjuk szerencsém van, mert annyit dolgozik a párom, hogy csak beesik az ágyba és már alszik is. 37 hét alatt kb. 3 szor voltunk együtt. Szerintem is érdemes viszont megbeszélni, hogy ne legyen belõle konfliktus.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Már korábban beszéltem errõl a párommal és nem igazán érti ezt meg, de azért nem erölteti. Viszont nincs olyan nap, hogy ne hozakodjon elõ egy kis próbálkozással.
En sem nagyon kivanom a szexet, a masodik trimeszterben meg csak-csak egyszer-egyszer, de se elotte, se utana. A ferjem abszolut megerti, de azert neki szuksege van ra, es en nem utasitom vissza a kozeledeset, viszont sokkal ritkabban vagyunk egyutt. Igy neki is jo, meg nekem is.

9 hetes kismama vagyok és elkaptam valamilyen fertőzést. Az orvos adott Klion kúpot, de arra az van írva, hogy a terhesség első harmadában nem alkalmazható. Ha nem használom, akkor a méhemre is elterjed. Mennyire árthat a kúp a babának?

Legjobb válasz: Szia!A doki tudja mit ad neked,hidd el nem akar neked rosszat.Minden gyógyszerre rá van írva,hogy terhesség alatt nem ajánlott.Ha a fertõzés tovább terjed,elvetélhetsz.Gratula a babádhoz!12 hetes kismama

Szia!A doki tudja mit ad neked, hidd el nem akar neked rosszat.Minden gyógyszerre rá van írva, hogy terhesség alatt nem ajánlott.Ha a fertõzés tovább terjed, elvetélhetsz.Gratula a babádhoz!12 hetes kismama
Támogatom az elõttem író tanácsát! Ne aggódj, mert az orvosod tudja mit csinál!6 hetesen nekem is felírta, másnap már korán reggel zörgettem az ajtaját, hogy terhesség alatt nem szedhetõ Klion. Õ mosolyogva, elnézõen megnyugtatott, hogy tisztába van azzal, hogy állapotos vagyok!A babádhoz gratulálok!
De azért ugye tudta az orvos, hogy babát vársz? Jó, ez hülye kérdés, hiszen egy nõgyógyász ezzel rögtön tisztában van, ahogy megvizsgál, de azért gondoltam, megkérdezem. Amúgy a legtöbb gyógyszeren tényleg rajta van, hogy terhesen nem használható, de az orvos minden esetben mérlegeli az elõny-hátrány arányát. Azért azt jó ha tudod, hogy az orvosoknak kötelességük elsõsorban az anya érdekét szem elõtt tartani, és ezek után nézik a magzat érdekét is.

Kedves Kismamák, lehetséges-e az, hogy az Lh teszt kimutatta a terhességet még a terhességi teszt elött?

Legjobb válasz: Igen lehetséges, de abból nem egyet kell csinálni hanem legalább 4 napig minden nap és ha erõsödik akkor valószínû, hogy a terhességi teszt is pozitív lesz. De persze vannak kivételek.

Igen lehetséges, de abból nem egyet kell csinálni hanem legalább 4 napig minden nap és ha erõsödik akkor valószínû, hogy a terhességi teszt is pozitív lesz. De persze vannak kivételek.
A kérdező hozzászólása: Írjatok kérlek tapasztalatokat.Amúgy kösz a linket.
Nekem kimutatta, de már csak akkor, mikor másnap a hcg teszt is pozitív lett, a PÉ után 15 nappal.
én a nem várt menszi reggelén csináltam lh tesztet és az már kimutatta. egybõl csináltam egy terhességi tesztet de az még nem mutatta ki. vártam 3 napot (életem leghosszabb 3 napja volt) és pozitív lett a terhességi teszt is:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de menszi elött hány nappal kell elkezdeni? Nekem a pé.után ismét negativ volt.Most a 24.napon pedig pozi.Majd meglátom holnap milyen lesz. Ezt tapasztaltad vagy olvastad?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!