Találatok a következő kifejezésre: A terhesség azt, hogy a (1351 db)

Lehet jele a terhességnek az, hogy olyan érzésem van mintha meg akarna jönni? Most még csak 4-5-6 napos lehetek. Lehet ez a beágyazódás érzése?

Legjobb válasz: A beágyazódást nem lehet megérezni, hiszen mikroszkópikus folyamatról van szó!! Minél jobban görcsöl valaki a teherbeesésen annál inkább megjelennek a pszichésen gerjesztett tünetek. A valós terhességre utaló gyanújelek a menstruáció elmaradása után kezdõdnek különös másképp jelentkezõ mellérzékenység ( nem úgy mint mensi elõtt szokásosan ), szagok undora, az émelygés, hányinger az már az 5-6 hetes terhességnél kezdõdik. Legfõképp a mensi elmaradása az iránypont, azt meg kell várni a teszteléssel is, h mindig nagyon pontos akkor 2-3 nap késés után már biztosan mutatja a teszt, ha nem pontos a ciklus akkor érdemes 1 hetet is várni. Egy kétgyermekes anyuka

A beágyazódást nem lehet megérezni, hiszen mikroszkópikus folyamatról van szó!! Minél jobban görcsöl valaki a teherbeesésen annál inkább megjelennek a pszichésen gerjesztett tünetek. A valós terhességre utaló gyanújelek a menstruáció elmaradása után kezdõdnek különös másképp jelentkezõ mellérzékenység ( nem úgy mint mensi elõtt szokásosan ), szagok undora, az émelygés, hányinger az már az 5-6 hetes terhességnél kezdõdik. Legfõképp a mensi elmaradása az iránypont, azt meg kell várni a teszteléssel is, h mindig nagyon pontos akkor 2-3 nap késés után már biztosan mutatja a teszt, ha nem pontos a ciklus akkor érdemes 1 hetet is várni. Egy kétgyermekes anyuka
Szerintem viszont igenis meg lehet érezni a beágyazódást!Lehet, hogy egy mikroszkopikus folyamat, de kihatással van a szervezetre, és ezt lehet érezni!Más "apró" folyamatokat is meg lehet érezni..
Én éreztem a beágyazódást, megtermékenyülés után egy héttel. 2-3 napig tartó érdekes kis hasszurkálás. A megtermékenyülés dátuma azért biztos, mert inszemináción voltunk. És a mindjárt-megjön-érzés a mai napig rámjön néha, pedig már két hete nem jött meg, és túl vagyok néhány pozitív teszten. De hogy ilyen korán van-e, az szerintem egyénenként változó. a ciklus hanyadik napján tartasz?
Csatlakozom a masodik es harmadik valaszolohoz. Igenis meg lehet erezni a beagyazodast, hisz van akinek ilyenkor van egy kis barnas huvelyvaladeka is. Sok no szamol be menses kozeledtehez hasonlo erzesrol. Ja es nyilvan mindenkinel mashogy zajlik le a dolog, mint ahogy nem mindenki hanyos terhesen, stb. stb...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Remélem valóban ezt érzem...

Lehet az a terhesség jele, hogy a parfüm illatától hányingerem van, valamint olyan ételeket nem tudok megenni, amit ezelőtt imádtam?

A hasam alja nem szurkál viszont tompán érzek valamit.

Legjobb válasz: Szerintem IGEN!:) De azért csinálj egy tesztet és osszd meg velünk az eredményt!:) Hajrá!!!

Szerintem IGEN!:) De azért csinálj egy tesztet és osszd meg velünk az eredményt!:) Hajrá!!!
Szerintem igen. Csinálj egy tesztet.Így legalább tudod, terhes vagy-e és ha igen, vigyázz magadra! Én a lekaszált fû illatától émelyegtem, amit azelõtt imádtam. Ez volt az elsõ jel. Aznap strandra mentünk a kislányommal. Hát így nem mentem bele a medencébe fürödni.
A kérdező hozzászólása: Csak a jövõ hét közepén kellene megjönnie, nem túl korai még tesztet csinálnom? Nem akarok nagyot csalódni!
szerintem várd meg a jövõ hetet, nehogy csalódnod kelljen!

Ha valakinek hormongondok miatt vetéléssel végződik a terhessége, az hogyan zajlik le?

Vérzéssel vagy elhal a magzat?

Legjobb válasz: Vérzéssel szerintem,nem sikeres a beágyazódás vagy leválik a méhlepény.Én barnáztam.

Vérzéssel szerintem, nem sikeres a beágyazódás vagy leválik a méhlepény.Én barnáztam.
Én barnáztam, és felvetettem a hormonprobléma lehetõségét. A doki azt mondta, hogy nem az, hanem genetikai rendellenessége lehetett. De engem is nagyon érdekelne, megjelölöm a kérdést.

Aki koran tudta meg a terhesseget, az hogyan birta ki a 12-15. hetig?

Masodik terhessegemrol van szo. 4 hetesen tudtam meg, most vagyok a 6.hetben. Szoval meg igy is kicsi. Tudom, hoy nem szabad a rosszra gondolni, de megis eszembe jut, hogy mennyi ido van meg hatra a kritikus idoszakbol, stb.. Szeretnem elterelni a figyelmem, de nem tudom 100%-ban. Ti mit tesztek?

Legjobb válasz: A legtöbb kimama ilyenkor tudja meg. Mivel ekkor marad ki a vérzés. 100%-osan senki sem tudja elterelni a figyelmét de ez természetes. Az elsõt mikor tudtad meg? Akik tudatosan tervezik a teherbeesését azok figyleik a ciklust és van hogy még elöbb meg tudják már mivel a nem várt menstruáció elött már aká lehet pozitív a teszt. Ilynekor még nincs is meg a betöltött 4. hét.

A legtöbb kimama ilyenkor tudja meg. Mivel ekkor marad ki a vérzés. 100%-osan senki sem tudja elterelni a figyelmét de ez természetes. Az elsõt mikor tudtad meg? Akik tudatosan tervezik a teherbeesését azok figyleik a ciklust és van hogy még elöbb meg tudják már mivel a nem várt menstruáció elött már aká lehet pozitív a teszt. Ilynekor még nincs is meg a betöltött 4. hét.
Én korán tudtam mind a háromnál elsõ kettõnél nem izgultam, de a második babár elveszítettem, így a harmadiknál már aggódtam, nem tudtam semmivel elterelni a figyelmemet, de miután voltam a dokinál kicsit megnyugodtam, de a 12ik hétig bennem volt a félsz!
Nem volt könnyû, de a párom biztatott, mindenben mellettem állt és az orvosom is gyakran hívott vissza, mindig csinált ultrahangot, így nyomon tudtuk követni a pici növekedését. Nem mondom, hogy 100%-ig nyugodt voltam, de az nagyban segített, hogy 1-2 hetente jártam vissza és láttam a picit. Hasznos tanácsot nem tudok adni, csak annyit mondhatok, hogy próbálj lazítani, és élvezd ki az elsõ heteket.
Inkabb hallgass zenet, fejts rejtvenyt, olvass, irj babanaplot stb. Minek foglalkozol olyan dologgal, ami nagy valoszinuseggel nem is kovetkezik be?
Próbáltam csak pozitívan gondolkodni, nem sok mindent tehettem.. Egyszer majdnem szívrohamot kaptam, mert meló után este tusoláshoz készülõdtem és olyan görcs állt a hasamba, hogy le kellett ülnöm, iszonyatosan fájt tényleg, nem bírtam kiegyenesedni, ekkor kb.11 hetes voltam. Majdnem elkönyveltem magamban, hogy kész, vége, ennyi volt a boldogságom, tuti elvetéltem... De nem! :) még egyszer volt egy ilyen nagy görcsöm, úgy 16 hetesen, akkor kórházba is mentem, mert nem tudtam megnyugodni. Minden rendben volt, de eltiltottak a szextõl. Most itt alszik mellettem a 8 hónaposom :) ezen valahogy túl kell lendülni, rossz akármikor történhet, nem csak a 12.hét elõtt, de nem fog!!! Így kell hozzáállni :) boldog stresszmentes babavárást!

Összefüggésben van a terhességgel az, hogy 2-3 hete (36 hetes vagyok) horkolok éjszakánként?

Soha nem volt korábban ilyen problémám, most a párom jelezte. Ugye elmúlik a terhességgel? Más is küszködik ezzel?

Legjobb válasz: Szerintem is összefüggésben lehet, mert én is azóta horkolok, mióta babás vagyok. Egyrészt sokat fekszem félig háton - félig ülve, ami kedvez a horkolásnak, másrészt nyomja a tüdõmet a baba, és alig kapok néha levegõt. Már úgy várom a hasonalvást :) :) Kitartás, üdv, 35 hetes km.

Szerintem is van, sõt én még valami "vinnyogó" hangot is adok ki a férjem szerint. :) Sajnálom is szegényt.
Szerintem is összefüggésben lehet, mert én is azóta horkolok, mióta babás vagyok. Egyrészt sokat fekszem félig háton - félig ülve, ami kedvez a horkolásnak, másrészt nyomja a tüdõmet a baba, és alig kapok néha levegõt. Már úgy várom a hasonalvást :) :) Kitartás, üdv, 35 hetes km.
:) )))38 hetes vagyok, és a zuram ezzel frocliz hetek óta, hogy õ nem tud éjjel aludni, mert horkolok, mint egy részeg matróz.Elõtte max kicsit hangosabban szuszogtam.Én is abban bízom, hogy elmúlik majd.
Szia! Szerintem is összefüggésben van, mert én soha nem horkoltam, de most a párom jelezte hogy nem igazán tud tõlem elaludni! :) 36hetes vagyok és nekem is csak egy pár hete jelentkezett fõleg azóta amióta nehezebben veszem a levegõt is! Remélem elmúlik majd a terhesség után! Addig meg csak nyugodtan horkoljunk, mert szerintem a párunk így is többet alszik mint mi! :)
Szia! Biztos vagyok benne, hogy van összefüggés. Én 33 hetes pocakos vagyok, és én is 1-2 hete hallottam a páromtól elõször, hogy horkolok. Pedig elõtte soha. Kb akkor kezdõdött az is, hogy alig tudok elaludni.
Szerintem nem! :D De addig jó amíg te horkolsz és tudsz aludni.:D
Tuti, hogy van összefüggés. Nõvérem férje is panaszkodott a terhessége vége felé. Nála gond nélkül elmúlt szülés után.
Igen, összefüggésben van, én sem horkoltam soha, most meg igen.-) Más kismamáktól is hallottam. Utána biztos elmúlik. Szerintem a súlytöbblet, és a baba súlya okozza.
Igen. Én is horkoltam az utolsó hetekben, nyugodj meg szülés után elmúlik. :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Megnyugtató, hogy van remény a szülés után a zajtalan alvásra.:)

Tapasztalta valaki a terhessége alatt, hogy a hormonváltozás miatt az izületek tartóizmai elgyengültek, amely borzalmas medence csont fájdalommal járt?

Állítólag ez már így marad a terhesség végéig, illetve addig amíg a hormonháztartásom vissza nem áll a helyére. A gyógytorna valamit segíthet, de helyrehozni nem tudja. Tapasztalat?

Legjobb válasz: Szia! Igen, én is ezt tapasztalom már jó pár hete... Sajnos nekem alapból nem jó a gerincem és ez így még nagyobb fájdalommal jár.A csipõizület, a derék a medencecsont is elég fájdalmassá válik, ahogy lágyulnak az izületek,tágulsz, készül fel a tested a szülésre.Sajnos ez szülésig megmarad,nagyon kellemetlen dolog, de a tested,tudja,mit kell "tenni" :D Nagyon boldog babavárást és könnyû szülést kívánok neked! Üdv: Egy 31 kismama

Szia! Igen, én is ezt tapasztalom már jó pár hete... Sajnos nekem alapból nem jó a gerincem és ez így még nagyobb fájdalommal jár.A csipõizület, a derék a medencecsont is elég fájdalmassá válik, ahogy lágyulnak az izületek, tágulsz, készül fel a tested a szülésre.Sajnos ez szülésig megmarad, nagyon kellemetlen dolog, de a tested, tudja, mit kell "tenni" :D Nagyon boldog babavárást és könnyû szülést kívánok neked! Üdv: Egy 31 kismama
A kérdező hozzászólása: Szia! Ó szegény! Iszonyú fájdalom, van, hogy mozdulni sem tudok, se ülni, feküdni, semmi. Én még csak a 15. héten járok és 3 hete van ez... :-( állítólag marad is.
Kb 1 hete olyan, mintha jól megrugdostak volna ott lent. A páromnak szoktam is mondani reggel, mit csinált megint velem éjszaka?? Állítólag ez is a hormonoktól van, elég kellemetlen! 23+1 hkm

Ha nem jól ágyazódik be, vagy méhen kívüli a terhesség, az mikor derül ki, és hogyan? Van valakinek tapasztalata?

Gondolom nehéz róla beszélni, de érdekelne, mert mindenért aggódom, most teszteltem pozitívat tegnap. És 3 napja véreztem picit! Azóta teljesen elmúlt, de fájdogál. Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Hát ez nem egészen így van, a méhenkívülinél sem jön meg a menzesz. Vérzés lehet a tünete a méhenkívüli terhességnek, de az erõs vérzéssel és erõs fájdalommal is jár, és nem ilyen korán jelentkezik, hanem amikor már megreped a petevezeték, ehhez legalább 6 hetesnek kell lennie a terhességnek. Ha már elmúlt a vérzés nem valószínû, hogy méhenkívüli terhesség miatt volt. Szerintem beágyazódási vérzés lehetett. Az utolsó mensitõl számított 6. héten érdemes elmenni dokihoz, addigra már jól látszik ultrahangon a terhesség és kizárhatják a méhenkívülit.

Hát ez nem egészen így van, a méhenkívülinél sem jön meg a menzesz. Vérzés lehet a tünete a méhenkívüli terhességnek, de az erõs vérzéssel és erõs fájdalommal is jár, és nem ilyen korán jelentkezik, hanem amikor már megreped a petevezeték, ehhez legalább 6 hetesnek kell lennie a terhességnek. Ha már elmúlt a vérzés nem valószínû, hogy méhenkívüli terhesség miatt volt. Szerintem beágyazódási vérzés lehetett. Az utolsó mensitõl számított 6. héten érdemes elmenni dokihoz, addigra már jól látszik ultrahangon a terhesség és kizárhatják a méhenkívülit.
Ha a vérzés után teszteltél, akkor stimmel és akkor lehetett beágyazódásos vérzés. Ebben az esetben szerintem a teherbe esés után kb 4 héttel menj orvoshoz.
A doki mondta, hogy a menstruáció kimaradását követõ héten kell menni, hogy megnézze, jó helyen van-e. Nekem is sokat fáj a hasam, ma is arra keltem, nem is tudtam visszaaludni. Elõször azt hittem, hogy méhen kívüli, mert olykor elzsibbadt a lábam, és gondoltam, hogy ez azért már nem jó, de szerencsére jó helyen van. 7+3 hkm
Ha nem jól ágyazódik be akkor elvetélsz erõs vérzés kíséretében. Ha méhen kívüli, akkor a menzesz megjön rendesen, de a teszt pozitív. Ez életveszélyes lehet, de az orvos ultrahanggal meg tudja állapítani. Majd menj el dokihoz. Jó babázást! :)
A kérdező hozzászólása: hát igen, csakhogy nekem nem volt ciklusom egyáltalán! úgy alakult, hogy szept15-én volt meg a havim, ez a ciklus elsõ napja nálam. aztán 12. napon nem volt még domináns tüszõm, szóval valamikor utána eshettem teherbe, tehát még az elején lehetek. de azt olvasom, hogy a hcg csak beágyazódás után termelõdik, én a vérzés után 1 nappal csináltam a tesztet, miután nem jött meg a havim, pedig arra számítottam. meg már feszült a mellem is több napja... kicsit bonyolult vagyok! hétfõn teszteltem pozit.
A kérdező hozzászólása: totál ugyanez van nálam is :s, ma is csináltunk tesztet, sajna csak pénteken van a dokim, viszont nincs semmi pecsételésem se :)
Nincs összefüggés! Nincs két egyforma terhesség, nemtõl függetlenül.
Egyáltalán nem mérvadó, hogy más ez, mint az elõzõ. Nekem is mindegyik terhességem más volt, 2 fiam, 2 lányom van a 4 különbözõ várandósságból :)
Nekem az elsõ fiú lett. Semmi panaszom nem volt, csak a végén égett a gyomrom. Most 19 hetes vagyok, minden tünetem jelentkezett: émelygés, fáradtság, orrdugulás, gyomorégés, és már a lábam is görcsöl. Mindenki azt mondta, hogy biztos lány. A 18 hetes uh-n azt mondták, hogy fiú. :) Szóval minden terhesség más.:) Viszont a hasam alakja ugyanúgy "fiús".Jó babázást!

3 hetes terhes vagyok, terhességgel összefüghet hogy a bal oldalamon a medencecsontom felett szúrkálo, "kemény" érzést érzek? Milyen szervem található azon a tájékon? Félek, nehogy baj legyen!

Legjobb válasz: Ami a te 14. napod, az gesztációs idõben számolva a terhességnek már a negyedik hete. Értsétek már meg a különbséget! A terhességet az utolsó vérzés elsõ napjától számoljuk. A baba ehhez képest kb két héttel késõbb fogan, azaz a baba kora két héttel kevesebb a terhesség koránál. 4 hetes terhesség=2 hetes baba, 40 hetes terhesség=38 hetes baba.

Ami a te 14. napod, az gesztációs idõben számolva a terhességnek már a negyedik hete. Értsétek már meg a különbséget! A terhességet az utolsó vérzés elsõ napjától számoljuk. A baba ehhez képest kb két héttel késõbb fogan, azaz a baba kora két héttel kevesebb a terhesség koránál. 4 hetes terhesség=2 hetes baba, 40 hetes terhesség=38 hetes baba.
Ezt meg hogy érted? Olyan nincs, hogy 3 hetes terhes. A terhességet az utolsó menszesz elsõ napjától számoljuk. 3 hetesen a baba még be sem ágyazódott, még a terhesteszt sem mutatja ki, egyszóval te semmiképpen nem tudhatsz róla! Olyan van, hogy a baba három hete fogant, te meg öt hets terhes vagy. A kettõ nem keverendõ össze. A medencecsont felett vese van.
3 hetes? És ezt honnan tudod?
3 hetes "terhesség"=1 hetes baba. Még be sem ágyazódott, alig pár sejtbõl álló pici csomó. Nem lehet észlelni, hogy van, nincsenek tünetek, nincs még semmi, orvos sem tud róla, nem tudja igazolni. Egy héttel késõbb, amikor a baba már két hetes, a terhesség meg négy hetes, a vérzés már kimaradt, és van elegendõ HCG hormon a szervezetben, hogy a terhesteszt pozitív legyen, akkor már igen, beszélhetünk terhességrõl. De az utolsó menszesz után 3 héttel még nem.
Honnan veszed a 3hetes terhességet?? Nekem a doki 6hetesen sem látott sokat, azt mondta, hogy még bármi lehet az, amit lát... Nekem még akkor sem volt szurkálós tünetem, nemhogy 3hetesen!!
Én is tudtam már a 2.héten hogy terhes vagyok!Illetve sejtettem!Már akkor sok terhességre utaló tünetem volt és a 14. napom csináltam egy tesztet ami szellemcsíkos lett majd párnappal késõbb olyat ami már pozítív!Szóval tudhatja!Mindenkinek másképp reagál a szervezete a terhességre, és ha nagyon szeretné és nagyon figyel a kezdetektöl tudhathja hogy babát vár!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!