Találatok a következő kifejezésre: A terhesség azt, hogy (1351 db)

Lehet jele a terhességnek az, hogy olyan érzésem van mintha meg akarna jönni? Most még csak 4-5-6 napos lehetek. Lehet ez a beágyazódás érzése?

Legjobb válasz: A beágyazódást nem lehet megérezni, hiszen mikroszkópikus folyamatról van szó!! Minél jobban görcsöl valaki a teherbeesésen annál inkább megjelennek a pszichésen gerjesztett tünetek. A valós terhességre utaló gyanújelek a menstruáció elmaradása után kezdõdnek különös másképp jelentkezõ mellérzékenység ( nem úgy mint mensi elõtt szokásosan ), szagok undora, az émelygés, hányinger az már az 5-6 hetes terhességnél kezdõdik. Legfõképp a mensi elmaradása az iránypont, azt meg kell várni a teszteléssel is, h mindig nagyon pontos akkor 2-3 nap késés után már biztosan mutatja a teszt, ha nem pontos a ciklus akkor érdemes 1 hetet is várni. Egy kétgyermekes anyuka

A beágyazódást nem lehet megérezni, hiszen mikroszkópikus folyamatról van szó!! Minél jobban görcsöl valaki a teherbeesésen annál inkább megjelennek a pszichésen gerjesztett tünetek. A valós terhességre utaló gyanújelek a menstruáció elmaradása után kezdõdnek különös másképp jelentkezõ mellérzékenység ( nem úgy mint mensi elõtt szokásosan ), szagok undora, az émelygés, hányinger az már az 5-6 hetes terhességnél kezdõdik. Legfõképp a mensi elmaradása az iránypont, azt meg kell várni a teszteléssel is, h mindig nagyon pontos akkor 2-3 nap késés után már biztosan mutatja a teszt, ha nem pontos a ciklus akkor érdemes 1 hetet is várni. Egy kétgyermekes anyuka
Szerintem viszont igenis meg lehet érezni a beágyazódást!Lehet, hogy egy mikroszkopikus folyamat, de kihatással van a szervezetre, és ezt lehet érezni!Más "apró" folyamatokat is meg lehet érezni..
Én éreztem a beágyazódást, megtermékenyülés után egy héttel. 2-3 napig tartó érdekes kis hasszurkálás. A megtermékenyülés dátuma azért biztos, mert inszemináción voltunk. És a mindjárt-megjön-érzés a mai napig rámjön néha, pedig már két hete nem jött meg, és túl vagyok néhány pozitív teszten. De hogy ilyen korán van-e, az szerintem egyénenként változó. a ciklus hanyadik napján tartasz?
Csatlakozom a masodik es harmadik valaszolohoz. Igenis meg lehet erezni a beagyazodast, hisz van akinek ilyenkor van egy kis barnas huvelyvaladeka is. Sok no szamol be menses kozeledtehez hasonlo erzesrol. Ja es nyilvan mindenkinel mashogy zajlik le a dolog, mint ahogy nem mindenki hanyos terhesen, stb. stb...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Remélem valóban ezt érzem...

Ha valakinek hormongondok miatt vetéléssel végződik a terhessége, az hogyan zajlik le?

Vérzéssel vagy elhal a magzat?

Legjobb válasz: Vérzéssel szerintem,nem sikeres a beágyazódás vagy leválik a méhlepény.Én barnáztam.

Vérzéssel szerintem, nem sikeres a beágyazódás vagy leválik a méhlepény.Én barnáztam.
Én barnáztam, és felvetettem a hormonprobléma lehetõségét. A doki azt mondta, hogy nem az, hanem genetikai rendellenessége lehetett. De engem is nagyon érdekelne, megjelölöm a kérdést.

Aki koran tudta meg a terhesseget, az hogyan birta ki a 12-15. hetig?

Masodik terhessegemrol van szo. 4 hetesen tudtam meg, most vagyok a 6.hetben. Szoval meg igy is kicsi. Tudom, hoy nem szabad a rosszra gondolni, de megis eszembe jut, hogy mennyi ido van meg hatra a kritikus idoszakbol, stb.. Szeretnem elterelni a figyelmem, de nem tudom 100%-ban. Ti mit tesztek?

Legjobb válasz: A legtöbb kimama ilyenkor tudja meg. Mivel ekkor marad ki a vérzés. 100%-osan senki sem tudja elterelni a figyelmét de ez természetes. Az elsõt mikor tudtad meg? Akik tudatosan tervezik a teherbeesését azok figyleik a ciklust és van hogy még elöbb meg tudják már mivel a nem várt menstruáció elött már aká lehet pozitív a teszt. Ilynekor még nincs is meg a betöltött 4. hét.

A legtöbb kimama ilyenkor tudja meg. Mivel ekkor marad ki a vérzés. 100%-osan senki sem tudja elterelni a figyelmét de ez természetes. Az elsõt mikor tudtad meg? Akik tudatosan tervezik a teherbeesését azok figyleik a ciklust és van hogy még elöbb meg tudják már mivel a nem várt menstruáció elött már aká lehet pozitív a teszt. Ilynekor még nincs is meg a betöltött 4. hét.
Én korán tudtam mind a háromnál elsõ kettõnél nem izgultam, de a második babár elveszítettem, így a harmadiknál már aggódtam, nem tudtam semmivel elterelni a figyelmemet, de miután voltam a dokinál kicsit megnyugodtam, de a 12ik hétig bennem volt a félsz!
Nem volt könnyû, de a párom biztatott, mindenben mellettem állt és az orvosom is gyakran hívott vissza, mindig csinált ultrahangot, így nyomon tudtuk követni a pici növekedését. Nem mondom, hogy 100%-ig nyugodt voltam, de az nagyban segített, hogy 1-2 hetente jártam vissza és láttam a picit. Hasznos tanácsot nem tudok adni, csak annyit mondhatok, hogy próbálj lazítani, és élvezd ki az elsõ heteket.
Inkabb hallgass zenet, fejts rejtvenyt, olvass, irj babanaplot stb. Minek foglalkozol olyan dologgal, ami nagy valoszinuseggel nem is kovetkezik be?
Próbáltam csak pozitívan gondolkodni, nem sok mindent tehettem.. Egyszer majdnem szívrohamot kaptam, mert meló után este tusoláshoz készülõdtem és olyan görcs állt a hasamba, hogy le kellett ülnöm, iszonyatosan fájt tényleg, nem bírtam kiegyenesedni, ekkor kb.11 hetes voltam. Majdnem elkönyveltem magamban, hogy kész, vége, ennyi volt a boldogságom, tuti elvetéltem... De nem! :) még egyszer volt egy ilyen nagy görcsöm, úgy 16 hetesen, akkor kórházba is mentem, mert nem tudtam megnyugodni. Minden rendben volt, de eltiltottak a szextõl. Most itt alszik mellettem a 8 hónaposom :) ezen valahogy túl kell lendülni, rossz akármikor történhet, nem csak a 12.hét elõtt, de nem fog!!! Így kell hozzáállni :) boldog stresszmentes babavárást!

Összefüggésben van a terhességgel az, hogy 2-3 hete (36 hetes vagyok) horkolok éjszakánként?

Soha nem volt korábban ilyen problémám, most a párom jelezte. Ugye elmúlik a terhességgel? Más is küszködik ezzel?

Legjobb válasz: Szerintem is összefüggésben lehet, mert én is azóta horkolok, mióta babás vagyok. Egyrészt sokat fekszem félig háton - félig ülve, ami kedvez a horkolásnak, másrészt nyomja a tüdõmet a baba, és alig kapok néha levegõt. Már úgy várom a hasonalvást :) :) Kitartás, üdv, 35 hetes km.

Szerintem is van, sõt én még valami "vinnyogó" hangot is adok ki a férjem szerint. :) Sajnálom is szegényt.
Szerintem is összefüggésben lehet, mert én is azóta horkolok, mióta babás vagyok. Egyrészt sokat fekszem félig háton - félig ülve, ami kedvez a horkolásnak, másrészt nyomja a tüdõmet a baba, és alig kapok néha levegõt. Már úgy várom a hasonalvást :) :) Kitartás, üdv, 35 hetes km.
:) )))38 hetes vagyok, és a zuram ezzel frocliz hetek óta, hogy õ nem tud éjjel aludni, mert horkolok, mint egy részeg matróz.Elõtte max kicsit hangosabban szuszogtam.Én is abban bízom, hogy elmúlik majd.
Szia! Szerintem is összefüggésben van, mert én soha nem horkoltam, de most a párom jelezte hogy nem igazán tud tõlem elaludni! :) 36hetes vagyok és nekem is csak egy pár hete jelentkezett fõleg azóta amióta nehezebben veszem a levegõt is! Remélem elmúlik majd a terhesség után! Addig meg csak nyugodtan horkoljunk, mert szerintem a párunk így is többet alszik mint mi! :)
Szia! Biztos vagyok benne, hogy van összefüggés. Én 33 hetes pocakos vagyok, és én is 1-2 hete hallottam a páromtól elõször, hogy horkolok. Pedig elõtte soha. Kb akkor kezdõdött az is, hogy alig tudok elaludni.
Szerintem nem! :D De addig jó amíg te horkolsz és tudsz aludni.:D
Tuti, hogy van összefüggés. Nõvérem férje is panaszkodott a terhessége vége felé. Nála gond nélkül elmúlt szülés után.
Igen, összefüggésben van, én sem horkoltam soha, most meg igen.-) Más kismamáktól is hallottam. Utána biztos elmúlik. Szerintem a súlytöbblet, és a baba súlya okozza.
Igen. Én is horkoltam az utolsó hetekben, nyugodj meg szülés után elmúlik. :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Megnyugtató, hogy van remény a szülés után a zajtalan alvásra.:)

Ha nem jól ágyazódik be, vagy méhen kívüli a terhesség, az mikor derül ki, és hogyan? Van valakinek tapasztalata?

Gondolom nehéz róla beszélni, de érdekelne, mert mindenért aggódom, most teszteltem pozitívat tegnap. És 3 napja véreztem picit! Azóta teljesen elmúlt, de fájdogál. Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Hát ez nem egészen így van, a méhenkívülinél sem jön meg a menzesz. Vérzés lehet a tünete a méhenkívüli terhességnek, de az erõs vérzéssel és erõs fájdalommal is jár, és nem ilyen korán jelentkezik, hanem amikor már megreped a petevezeték, ehhez legalább 6 hetesnek kell lennie a terhességnek. Ha már elmúlt a vérzés nem valószínû, hogy méhenkívüli terhesség miatt volt. Szerintem beágyazódási vérzés lehetett. Az utolsó mensitõl számított 6. héten érdemes elmenni dokihoz, addigra már jól látszik ultrahangon a terhesség és kizárhatják a méhenkívülit.

Hát ez nem egészen így van, a méhenkívülinél sem jön meg a menzesz. Vérzés lehet a tünete a méhenkívüli terhességnek, de az erõs vérzéssel és erõs fájdalommal is jár, és nem ilyen korán jelentkezik, hanem amikor már megreped a petevezeték, ehhez legalább 6 hetesnek kell lennie a terhességnek. Ha már elmúlt a vérzés nem valószínû, hogy méhenkívüli terhesség miatt volt. Szerintem beágyazódási vérzés lehetett. Az utolsó mensitõl számított 6. héten érdemes elmenni dokihoz, addigra már jól látszik ultrahangon a terhesség és kizárhatják a méhenkívülit.
Ha a vérzés után teszteltél, akkor stimmel és akkor lehetett beágyazódásos vérzés. Ebben az esetben szerintem a teherbe esés után kb 4 héttel menj orvoshoz.
A doki mondta, hogy a menstruáció kimaradását követõ héten kell menni, hogy megnézze, jó helyen van-e. Nekem is sokat fáj a hasam, ma is arra keltem, nem is tudtam visszaaludni. Elõször azt hittem, hogy méhen kívüli, mert olykor elzsibbadt a lábam, és gondoltam, hogy ez azért már nem jó, de szerencsére jó helyen van. 7+3 hkm
Ha nem jól ágyazódik be akkor elvetélsz erõs vérzés kíséretében. Ha méhen kívüli, akkor a menzesz megjön rendesen, de a teszt pozitív. Ez életveszélyes lehet, de az orvos ultrahanggal meg tudja állapítani. Majd menj el dokihoz. Jó babázást! :)
A kérdező hozzászólása: hát igen, csakhogy nekem nem volt ciklusom egyáltalán! úgy alakult, hogy szept15-én volt meg a havim, ez a ciklus elsõ napja nálam. aztán 12. napon nem volt még domináns tüszõm, szóval valamikor utána eshettem teherbe, tehát még az elején lehetek. de azt olvasom, hogy a hcg csak beágyazódás után termelõdik, én a vérzés után 1 nappal csináltam a tesztet, miután nem jött meg a havim, pedig arra számítottam. meg már feszült a mellem is több napja... kicsit bonyolult vagyok! hétfõn teszteltem pozit.
A kérdező hozzászólása: totál ugyanez van nálam is :s, ma is csináltunk tesztet, sajna csak pénteken van a dokim, viszont nincs semmi pecsételésem se :)
Nincs összefüggés! Nincs két egyforma terhesség, nemtõl függetlenül.
Egyáltalán nem mérvadó, hogy más ez, mint az elõzõ. Nekem is mindegyik terhességem más volt, 2 fiam, 2 lányom van a 4 különbözõ várandósságból :)
Nekem az elsõ fiú lett. Semmi panaszom nem volt, csak a végén égett a gyomrom. Most 19 hetes vagyok, minden tünetem jelentkezett: émelygés, fáradtság, orrdugulás, gyomorégés, és már a lábam is görcsöl. Mindenki azt mondta, hogy biztos lány. A 18 hetes uh-n azt mondták, hogy fiú. :) Szóval minden terhesség más.:) Viszont a hasam alakja ugyanúgy "fiús".Jó babázást!

Az mitől lehet, hogy a teszt pozitív lett, de az orvos nem tudta kimutatni a terhességet? Ez hogy lehetséges? !

Legjobb válasz: Mikor kellett volna megjönnie a nem vártnak? Tudod, hogy nagyjából hány hetes lehetsz? Talán az orvos még nem tudja uh-val beigazolni a terhességet, mert még nincs 6-7 hetes a terhességed.

Mikor kellett volna megjönnie a nem vártnak? Tudod, hogy nagyjából hány hetes lehetsz? Talán az orvos még nem tudja uh-val beigazolni a terhességet, mert még nincs 6-7 hetes a terhességed.
szia nekem a 6hétem látta csak a babót, addig csak a megvastagodott nyálkahártyát, ill a petezsákot.

A 11. hetében járok a terhességemnek.9 hetes ultrahangon minden rendben volt, a, szívhangot is hallottuk. Mennyi az esélye hogy elhalhat a terhesség? Az első terhességem 8-10 hetesen halt el.

Legjobb válasz: Szia szerintem minimális ne is gondolj ilyenre biztos minden rendben van sok boldogságot gratula a bébihez 21 hetes kismama

Szia szerintem minimális ne is gondolj ilyenre biztos minden rendben van sok boldogságot gratula a bébihez 21 hetes kismama
persze, sajnos megvan az esélye, állítólag minden 4.terhesség elhal, de te ne erre koncentrálj, hanem légy boldog, hogy újra sikerült és most minden rendben lesz! 30hetes kismama, boldog babavárást
Szerintem ne stresszeld magad, mert azzal tényleg elõidézhetsz olyan lelkiállapotot magadnál, amibõl bibi lehet a babára nézve. 12 hetesen úgyis mész megint, akkor látni fogod, hogy minden oké. Ha bármilyen jelet is érzel magadon, ami a terhességre utal, akkor semmi gond, csak akkor van baj, ha minden hirtelen megszûnik. Az elõzõ terhességednél biztos valami nem jól fejlõdött a babádon és azért halt el. Csak vigyázz magadra nagyon, pihenj sokat és semmivel ne erõltesd magad kicsit se. Feltételezem már mondták, hogy a vetélés miatt veszélyeztetett terhes vagy, úgyhogy csak magaddal és a picivel törõdj.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a választ, és probálok nem stresszelni.
0%
igazán nincs mit :) de jobb a srácnak is ha rászoksz az orálra vagy elsõnek csak petting :) tuti nem leszel terhes és még a pasid is roppantul fogja díjjazni :)
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszod
Képtelenség hogy teherbe ess ennyitõl... ha mégis fel találna mászni pár kis fickó, akkor sincs gond, mivel a természetes védelmi rendszeret gyilkolja a kis hapsikat.. így 2 centit sem tesznek meg már be döglenek mint az ázott petárda :) Nyugodj meg 110% hogy nem vagy terhes és nem is leszel ennyitõl :)
A kérdező hozzászólása: ha ha ha
Én a helyedbe már egyenesen abortuszra mennék! Nem költenék még külön terhességi tesztre...elég sokba kerül az abortusz. Remélem a pasid legalább a felét állja...
A kérdező hozzászólása: egy enyitol nem letezik hogy az legyek
Kell 1 terhességi teszt...ha negatív akk nincs semmi, ha pozitív akk meg jön az abortusz
A kérdező hozzászólása: :(normalis valaszokat kerek
Neeeeee....komoly????? Ilyen nincs:D
A kérdező hozzászólása: szembe ultem rajta rajtam volt tanga rajta nem volt semmi de nem ereztem h elment max elovaladek lehet tehres vagyok?
Attól függ hol, de a sperma nem mászik be a hüvelyedbe......szóval nem.
A kérdező hozzászólása: ez biztos?
0.0000001
A kérdező hozzászólása: :) igen

Lehetséges, hogy hátrahajló méh esetén nehezebben veszi észre a terhességet az orvos?

Sokáig nézel?dött, azt mondta, nem könny?.....és nem látott semmit. Bár azt mondta, vannak arra utaló jelek.

Legjobb válasz: Elõfordulhat. Az én kisfiamat alig találták meg egy myoma annyira eltorzítja a méhemet. Már méhen kívüli terhességre gyanakodtak. Jött egy második orvos és az találta meg nagy nehezen. :))

Elõfordulhat. Az én kisfiamat alig találták meg egy myoma annyira eltorzítja a méhemet. Már méhen kívüli terhességre gyanakodtak. Jött egy második orvos és az találta meg nagy nehezen. :) )
Igen, nekem is hátrahajló és a dokim elsõ UH-n alig találta meg. Azt mondta annyira hátrahajlik a méhem. Ha kibírod, legközelebb menj tele hólyaggal, állítólag az segít. Azt hozzáteszem, hogy szerintem a 8. hétig inkább csak hüvelyi UH-n látszik a baba.
nekem is hátrahajló, de 5 hetesen ki is tudta tapintani, és UH-n már látszódott a petezsák is.
Szuleszno ismerosomnek, aki aztan tenyleg annyit jart a dokik nyakara, amennyit csak tudott :) a 8. heten "talaltak" meg a babat az uh-on. Addig csak a vervetel emelkedo HCG szintje jelezte a terhesseget.
Én múlt héten voltam nõgyógyásznál két pozitív teszt után. Hányingerem van, elmaradt a menstruációm. Szóval tuti a terhesség. Kb. 6-7 hetese lehettem a múlt héten. A doki azt mondta, hogy nem tudja megállapítani kitapogatással, mert hátrahajló méhem van. Azt javasolta, hogy két hét múlva menjek csak uh-ra, hogy tutira látszódjon majd a baba. Az elsõ babát egyébként a korábbi nõgyógyászom a hetedik héten hüvelyi uh-al simán megtalálta, és már hallhattam a szívdobogását is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!