Találatok a következő kifejezésre: A terhesség az orvosi (267 db)

Lehetséges, hogy hátrahajló méh esetén nehezebben veszi észre a terhességet az orvos?

Sokáig nézel?dött, azt mondta, nem könny?.....és nem látott semmit. Bár azt mondta, vannak arra utaló jelek.

Legjobb válasz: Elõfordulhat. Az én kisfiamat alig találták meg egy myoma annyira eltorzítja a méhemet. Már méhen kívüli terhességre gyanakodtak. Jött egy második orvos és az találta meg nagy nehezen. :))

Elõfordulhat. Az én kisfiamat alig találták meg egy myoma annyira eltorzítja a méhemet. Már méhen kívüli terhességre gyanakodtak. Jött egy második orvos és az találta meg nagy nehezen. :) )
Igen, nekem is hátrahajló és a dokim elsõ UH-n alig találta meg. Azt mondta annyira hátrahajlik a méhem. Ha kibírod, legközelebb menj tele hólyaggal, állítólag az segít. Azt hozzáteszem, hogy szerintem a 8. hétig inkább csak hüvelyi UH-n látszik a baba.
nekem is hátrahajló, de 5 hetesen ki is tudta tapintani, és UH-n már látszódott a petezsák is.
Szuleszno ismerosomnek, aki aztan tenyleg annyit jart a dokik nyakara, amennyit csak tudott :) a 8. heten "talaltak" meg a babat az uh-on. Addig csak a vervetel emelkedo HCG szintje jelezte a terhesseget.
Én múlt héten voltam nõgyógyásznál két pozitív teszt után. Hányingerem van, elmaradt a menstruációm. Szóval tuti a terhesség. Kb. 6-7 hetese lehettem a múlt héten. A doki azt mondta, hogy nem tudja megállapítani kitapogatással, mert hátrahajló méhem van. Azt javasolta, hogy két hét múlva menjek csak uh-ra, hogy tutira látszódjon majd a baba. Az elsõ babát egyébként a korábbi nõgyógyászom a hetedik héten hüvelyi uh-al simán megtalálta, és már hallhattam a szívdobogását is.
Gyorsteszt? Vettek vért?
te vagy az aki minden 7en feltesz egy aids-es kérdést?
A kérdező hozzászólása: Igen, vettek vért. És nem én vagyok, aki minden héten feletsz egy kérdést.

4.5 hetes a terhességem, az orvos "csak" petezsákot látott, amit nem valahányszor valamennyi-re mért, tehát nem 3x4 mm hanem annyit írt a papírra, hogy az uterusban 2.7 mm petezsák látható. Ez ugye jó?

Legjobb válasz: Igen, jó. A megtermékenyített pete még annyira pici, amikor beágyazódik, hogy szabad szemmel nem látszik. Majd megnõ, ne aggódj. Sok boldogságot a picúrhoz!

Igen, jó. A megtermékenyített pete még annyira pici, amikor beágyazódik, hogy szabad szemmel nem látszik. Majd megnõ, ne aggódj. Sok boldogságot a picúrhoz!
A kérdező hozzászólása: :s ki vagy? :) Ismersz, ugye? Tényleg 3 hát múlva kell visszamenni
Jó.) Godnolom visszahívott kb 3 hét mulva.
szia.igen jo. egyébként szerintem nem ismer az elsõ válaszoló, csak általában így szokottlenni, negem is így hívtak vissza mikor a fiamat vártam.
hopp :) engem

Van ugy hogy terhességet az orvos nem veszi észre? Tüneteim:mellfeszulés, váladékfolyás az emlöböl, alhasi fájdalom, hiszti. De a menszeszem rendesen megvan. Igaz az ikreim születésekor is megvolt! Kéthonapos terhességnél van ilyen? Babát szeretnénk!

Legjobb válasz: Van olyan hoyg az orvos nem veszi észre, de ez csak akkor amikor még nagyon az elején vagy. Pl én így jártam. Tudtam egyéb tünetekbõl hogy terjhes vagyok ls ateszt is pozitív lett.Nagyon vártuk már ezt a babát. Aztán mégis megjött. MIvel tudtam,hoyg terhes vagyok, és hallottam arról hoyg bizonyos esetekben meg lehet menteni a terhességet hoyg ne lökõdjön ki a mensivel, elmentem az ügyeletre még akkor szombaton. Ott egy nagyon bunkó nõ foglalkozott velem. Irtó lekezelõ volt. Elmondtam mi a "bajom", erre annyit mondott "Ha menstruál minek van itt?". Nem vette észre hogy terhes vagyok. Késõbb a fogadott dokimtól megtudtam, hoyg nem csak abból lehet látni a valószínûsíthetõ terhességet hogy ott van egy petezák az UH-on, hanem vannak egyéb jelei, sõt, egy tapasztalt doki UH nélkül tapintással is meg tudja állapítani. Egyébként a kislányom most 5 hós.Akit az gyeletes nem vett észre mensi mellett.

Van olyan hoyg az orvos nem veszi észre, de ez csak akkor amikor még nagyon az elején vagy. Pl én így jártam. Tudtam egyéb tünetekbõl hogy terjhes vagyok ls ateszt is pozitív lett.Nagyon vártuk már ezt a babát. Aztán mégis megjött. MIvel tudtam, hoyg terhes vagyok, és hallottam arról hoyg bizonyos esetekben meg lehet menteni a terhességet hoyg ne lökõdjön ki a mensivel, elmentem az ügyeletre még akkor szombaton. Ott egy nagyon bunkó nõ foglalkozott velem. Irtó lekezelõ volt. Elmondtam mi a "bajom", erre annyit mondott "Ha menstruál minek van itt?". Nem vette észre hogy terhes vagyok. Késõbb a fogadott dokimtól megtudtam, hoyg nem csak abból lehet látni a valószínûsíthetõ terhességet hogy ott van egy petezák az UH-on, hanem vannak egyéb jelei, sõt, egy tapasztalt doki UH nélkül tapintással is meg tudja állapítani. Egyébként a kislányom most 5 hós.Akit az gyeletes nem vett észre mensi mellett.
Nagyon fiatal terhességnél elõfordulhat, hogy nem látszik még ultrahangon semmi, de a tesztek és a vérvizsgálat általában kimutatja. Ha nem is azonnal, egy héttel múlva talán több látszik. Nem szívesen mondok ilyet, de olyan is elõfordul, hogy egy elvetélt terhességnek ugyan ezek a tünetei vannak. A hormonok még jelen vannak, de már megszakadt a dolog, akkor már nem látszik semmi. (Saját tapasztalat, sajnos.) Milyen vizsgálaton voltál?
Az egyik ismerõsöm titkolta hogy terhes...aztán nagyon görcsölt(szülési fájdalmai voltak), kiment hozzá az orvos és adott neki görcsoldót.Ez este volt, és reggel megszült!Senki nem vette észre hogy terhes, se a gyerekei, munkatársai, és a doki sem.
Az utolsótól kérdezné. a barátnõd minek adatott be magának görcsoldót ha sejthette hogy szülési fájdalmai vannak??? Mert ugye Õ tudott róla hisz a pici rúg azt nem lehet nem észre venni!

Sajnos már a terhességem előtt magas volt a vérnyomásom. Az orvos Dopegytet írt fel. Milyen káros következményei lehetnek a magas vérnyomásomnak a babára nézve?

Legjobb válasz: ha az orvos írta akkor semilyem káros nem lesz miért nem biztok az orvosokba vagy miért nem kerestek olyat akibe megbiztok szerinted felirta volna ha nem jó ?azért adot gyógyit hogy ne legyen problémád a vérnyomással terhesség allat és a babának se legyen semi baja egézségesen tud kihordani nem szabad aggódni örülni kell boldog baba várást

ha az orvos írta akkor semilyem káros nem lesz miért nem biztok az orvosokba vagy miért nem kerestek olyat akibe megbiztok szerinted felirta volna ha nem jó ?azért adot gyógyit hogy ne legyen problémád a vérnyomással terhesség allat és a babának se legyen semi baja egézségesen tud kihordani nem szabad aggódni örülni kell boldog baba várást
Pont attól lenne bajotok, ha nem kezelnék a magas vérnyomásod.Felejtsétek már el ezt a "nem lehet gyógyszert szedni terhesség alatt" dumát.Ez egy tévhit.Keressél rá Czeizel Endrére a neten, a Kossuth rádióban elhangzott vele egy nagyon jó riport.Érdemes elolvasni!
Nyugodj meg, minden betegségre van megoldás , még terhességnél is .Csak mérlegelnek az orvosok, és megtalálják a neked megfelelõt.A magas vérnyomással úgy tudom vesz.terhesnek számítasz, de ez nem jelenti hogy bármi baj lenne, csak jobban odafigyelnek rád.Valószínû javasolták a sószegény diétát, és nagyon szépen rendben kihordhatod a babát.A gyszert ha felírták, hidd el szedni kell, azért kaptad.Bízz az orvosodban!
Szia én is dopegytet szedek, terhességem eleje óta, de én megbízom a dokimban!Inkább az a veszélyes ha nem szedünk rá semmit, mert azzal ártunk legjobban a babának!Hiszen a magasvérnyomás rontja a méhlepény funkcióit, és ezáltal a babára is káros hatással van! 36 hetes kismama

12hetes és 4napos a terhességem? Vagy 13hetes és 4 napos? Jún.30-án fogant a babánk. Ez 100%. Az első az én véleményem a második az orvosoké.

Legjobb válasz: szia. szerintem egy idõsek lehetünk,mármint terhességi korban. nekem júni 21-én volt meg utoljára és kb júni végén vagy júli legelején foganhatott a pici. és holnap leszek 14 hetes. szóval szerintem az orvosok számoltak jól neked!

szia. szerintem egy idõsek lehetünk, mármint terhességi korban. nekem júni 21-én volt meg utoljára és kb júni végén vagy júli legelején foganhatott a pici. és holnap leszek 14 hetes. szóval szerintem az orvosok számoltak jól neked!
jah persze, mert te fogantatástól számolsz! az utolsó menstruáció elsõ napjától kell számolnod!
A kérdező hozzászólása: Nekem az utolsó menses alapján nem lehet kiszámolni, mert Máj.6-án volt az utolsó menses elsõ napja, de Jún.20-án sajnos elvetéltem.Másfél napig vérezgettem görcs nélkül .Orvosnál voltam.Azt mondta Jún.26-án a Hcg szint is negatív eredményt mutatott és terhességnek nyoma sincs, teljesen kitisztultam nem kell befeküdnöm Miss abortuszra.Mivel Én is úgy éreztem rendben vagyok, (nem fájt a hasam meg nem véreztem) ezért együtt voltunk a párommal Jún. 30-án a vetélés óta elõször.Ezért nem értem miért számol a doki 1 héttel többet mint én.
Hát azt nem tudom, hogy melyik a pontos dátumod, de nekem július 1.-én volt az utolsó mensim elsõ napja és ma vagyok 12+3 hetes. Ma megyek kombinált tesztre.
kedves utolsó! nekem az NT 1, 8. nem tudod véletlenül a határértékeket???
Kedves 8-as. Nekem tegnap levették a vért és megcsinálták az uh-t is. Az eredmény a doktornõ szerint nagyon jó (NT: 1, 13 mm). 10 napon belül kapok eredményt és azzal megyek az orvosomhoz. Én naptár szerint 12+3 napos voltam tegnap, de gondolom a méretei alapján (vagy nem tudom ilyenkor mi alapján számolnak) ami CRL: 63, 22 mm, ez alapján pedig 12+5 napos vagyok.
Nekem is julis 1jén volt meg utoljára. Ma voltam a 12hetin ahol azt mondták, hogy még csak 11+4napos vagyok. Pedig mikor aug.22-én voltam akkor 7+3naposnak ítélt meg a doki. Én se értem most a dolgokat. Majd jövõhéten kiderül.
A kor mindig fog változni valamennyit mert ezt az UH alapján saccolják meg. A védõnõ csakis a már betöltött hetet számolja. Ha a naptármódszer és az Uh alapján számított eltérés nem haladja meg a két hetet, akkor a naptár szerinti idõ a szülés várható idõpontja, az Uh-n saccolt idõponttal nem foglalkoznak. Nekem ezt mondták. De egyébként én is örökké számolgatok és szintén mást számolok mint ami a terhesgondozáson számolt..:)
A kérdező hozzászólása: Elképzelhetõ.Szept.19-én voltam a 12 hetes nyaki redõs vizsgálaton , akkor 1, 20mm-t mértek ami normális.Tehát egészséges a babó csak a kora nem tisztázott.
hát így elég bonyolult. nem lehet, hogy a magzat méretei egy héttel "idõsebb" babra utalnak?
Nekem annyit mondott a szonográfus, hogy nagyon jó az érték, mert bõven 3 alatt van. Gondolom akkor 3-ig jó.

Honnan számitjátok a terhességet? Az utolsó menstruációtól (orvosi terhesség), vagy a megtermékenyitéstől?

Kb 4 hete volt peteérésem, akkor eshettem teherbe, de az orvos 6 heteset mondott

Legjobb válasz: Mindenki úgy számolja, ahogy az orvos. Máskülönben elég követhetetlenné válna a dolog. Az utolsó menstruáció elsõ napjától számítasz terhesnek. Igaz, hogy a baba csak két héttel késõbb fogan meg kb., de így jön ki a 40 hét.

Mindenki úgy számolja, ahogy az orvos. Máskülönben elég követhetetlenné válna a dolog. Az utolsó menstruáció elsõ napjától számítasz terhesnek. Igaz, hogy a baba csak két héttel késõbb fogan meg kb., de így jön ki a 40 hét.
Én tavaly júli 4-re voltam kiírva, de ahogy én számoltam a megtermékenyítési naptól (írtam naptárba, hogy mikor történt "valami") úgy pontosan június 29 jött ki. Akkor született a baba. :) De az számít, amit a doki mond.
Az utolsó mensi számít. A terhesség valójában csak 38 hét, de mivel konkrét napot nagyon nehéz mondani a fogantatásra, ezért az utsó mensit veszik alapul.Ez amúgy is csak egy viszonyítási nap, hisz nem is ugyanannyi a ciklusa mindenkinek.Ritka is hogy valaki aznap szül, általában 1-2 héttel "körbelövik".Persze van aki pont aznap...
Utolsó menstruáció elsõ napjától számolják a terhességet!!!

Folyamatosan pozitívak a tesztjeim, az orvos viszont csak 14mm-es méhnyálkahártyát látott. Ha nem látott terhességet mitől pozitívak a tesztjeim?

A méhem tapintásra már nagyobb, ezt is mondta.

Legjobb válasz: mennyi ideje késik? lehet, hogy még nagyon pici az a terhesség

mennyi ideje késik? lehet, hogy még nagyon pici az a terhesség
A kérdező hozzászólása: október 7-re nem vártam
Orvos csak 5-6. hét után lát bármit is. A 6. héttöl van szivhang ha akkor nincs még akkor nincs terhesség ha van akkor van. HCG nélkül nincs pozitív teszt. Szerintem korán voltál orvosnál. A 6. hét utni vizsgálat lesz a lényeg.
gondolom vissza kell majd menned, 6-7 hetes terhességet tud igazolni, korábbit nem lát az uh-n még az elõzõ menstruáció elsõ napjától kell számolni, tehát most lehetsz 5 hetes kb. normál ciklus mellett türelem, valamiért ott a hcg már, de nagyon korán mentél dokihoz
Annyi történt, hogy korán mentél orvoshoz. Két hét kimaradás után érdemes elsõnek felkeresni a dokit. Ne aggódj!;-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, remélem igazatok lesz, és tényleg csak korán mentem az orvoshoz. A méhnyálkahártya vastagságom szerintem jó, mert már 1x nézték mensi elõtt és akkor 7, 8mm volt. Ma reggel voltam hcg vérvételen, remélem az is kimutatja a terhességet.
A nemvárt után 10 nappal mentem dokihoz, és nem látott semmit. De a vérvétel kimutatta a terhességet. Nyugi!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, remélem nekem is kimutatja.

Terhességem 7. hetében múlt szombaton bevéreztem, tegnap missed. Ab-om volt.2 kutyát, és 1 macskát tartok. Elképzelhető, hogy toxoplazmózis okozta a vetélést? Az orvos annyit mondott csak, hogy nem volt életképes a petesejt.

Legjobb válasz: Szia! Nem tartom valószínûnek, szerintem ilyen korán inkább beágyazódási probléma az oka a vetélésnek, vagy sárgatest probléma okoz korai vetélést. Nekem a terhesség elõtt kórokozó szûrést is végzett a doki ami még okozhat korai vetélést.

Szia! Nem tartom valószínûnek, szerintem ilyen korán inkább beágyazódási probléma az oka a vetélésnek, vagy sárgatest probléma okoz korai vetélést. Nekem a terhesség elõtt kórokozó szûrést is végzett a doki ami még okozhat korai vetélést.
Szia! Elõször is sajnálom, én is átéltem már ezt az érzést. Valószínû nem volt életképes a sejt, vagy nem megfelelõen ágyazódott be, esetleg a kromoszómákkal lehetett gond.Ilyenkor csak találgatni lehet.A toxoplazma vizsgálatot megcsináltathatod, beszéld meg az orvosoddal, egy vérvétel az egész, és kiderül, hogy ez is közrejátszott e. Nagyon sok erõt kívánok a lábra álláshoz, és a folytatáshoz! 11 hetes km.
Nem tartom valószínûnek, annak megfázáshoz hasonló tünetei vannak, sztem észrevetted volna. Gondolom már régóta vannak háziállataid, lehet, hogy már évekkel ezelõtt átestél a toxoplazmózison, ebben az esetben már védett vagy, nem kaphatod el újra. Viszont az is igaz, hogy ha kint (is) tartod az állataid, bármikor megfertõzõdhetnek, és te is bármikor elkaphatod, ha eddig még nem történt meg. Néhány fontos higiéniai szabály betartásával kivédhetõ a fertõzés (simi után kézmosás, almot ne te takarítsd, ne aludj együtt velük, ne puszilgasd), illetve úgy tudom, terhesség alatt lehet kérni erre vizsgálatot, és talán még az állataidat is meg lehet vizsgáltatni. Nagyon sajnálom, ami veled történt, én is átestem ezen 9 hetesen :( Nálunk genetikai rendellenesség volt az ok, azzal vigasztaltak, hogy jobb ez, mint egy súlyosan beteg baba... Egyébként nekem is volt akkor egy öreg cicám, de õ nem tehetett semmirõl...
Mióta tartasz kutyát, macskát? Ha nem pár hónapja kezted akkor valószínübb hogy már rég túlestél rajta és védett vagy! Amúgy tényleg csak egy vérvétel az egész. Szerintem valószínübb a bágyazódási és/vagy kromoszóma rendellenesség. Nekem 2 egészséges gyerek után volt missed Ab.-m a 10. héten. Gyerek korom óta tartunk macskát.Most is van kettõ.Eszembe sem jutott hogy miattuk lehetett.
Szia! Sajnálom ami történt, nekem novemnerben volt missed abom.Sajnos aszövettanbol nem negyon fogsz megtudni semmit mert az orvosok ha nem genetikai okot látnak nem mondanak semmit. Én ugy tudtam meg a szövettan eredményét hogy egy ápolónö rokonommal leforditattam amiböl nekem kiderült hogy valami gyulladás okozta a vetélést.ezt persze az orvos nem mondta.az a gond hogy egy vetélésel nem nagyon foglalkoznak mivel azt mondják hogy egy bár kivel megeshet.sok sikert a következöhöz és próbálj türelmesnek lenni.tudom hogy nehéz
Nagyon sajnálom, sajnos mi is átestünk ezen. Nem hinném, hogy ez a kutya-macska dolog miatt lett volna, ilyenkor általában valamilyen genetikai eltérés miatt mennek el. Szívhangotok volt már? Ha nem, akkor szinte biztosan ez a gond, ha volt, akkor inkább a nyálkahártya, méh stb, vaamiért tökéletlen volt a beágyazódás vagy a sejtosztódás.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a gyors választ, kicsit jobb a lelkemnek, hogy talán nem a kedvenceim miatt történt. Jövõ pénteken talán a szövettanból többet tudok.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a választ! Évek óta megvannak a kedvenceim, van kertünk, de bejárnak a lakásba. Azért merült fel ez a gondolat, mert keresem az okokat.. 35 éves vagyok, és 1. babó lett volna..
A kérdező hozzászólása: A szívhangig el sem jutottunk, már a 6. héten elhalt, azon a héten épp nem voltam orvosnál. a 7.en kezdett kilökõdni.

Megtagadhatom, hogy terhesség alatt megmérje a súlyomat az orvos és a védőnő?

Vagy ez kötelez?en hozzátartozik a terhesgondozáshoz?

Legjobb válasz: én is húzódoztam, de attól még h nem mérik meg, látszik ami látszik....a súlyodból kapnak tájékoztatást a baba és a Te állapotodra....nincs ezzel semmi gond, amellett, h az orvos ki be járkál benned, méregetnek, szúrkálnak lesz egy édes kisbabád....akkor meg ne érdekeljen a mérleg egy mérlegfóbiás

én is húzódoztam, de attól még h nem mérik meg, látszik ami látszik....a súlyodból kapnak tájékoztatást a baba és a Te állapotodra....nincs ezzel semmi gond, amellett, h az orvos ki be járkál benned, méregetnek, szúrkálnak lesz egy édes kisbabád....akkor meg ne érdekeljen a mérleg egy mérlegfóbiás
nem értem miért akarod megtagadni.....MIÉRT? egyébként igy is ugyis lemérnek
Én is szívesen megtagadnám! 20 hetesen azt vettem észre, hogy elõre rettegek a védõnõtõl, hogy majd megint mennyit fog mutatni a mérleg. A mérésig alig mertem inni valamit, méregettem a ruháimat, hogy melyik a legkönnyebb stb. Nem híztam túl sokat én sem, nem is zavar és nem félek, hogy nem megy majd le, de az nagyon gáz, hogy a védõnõnek kell megfelelni.
Kötelezõen hozzátartozik (az is baj, ha a súlynövekedés nem megfelelõ és az is, ha extrém). Megkérheted viszont õket, hogy legyenek szívesek a kommentárokkal békében hagyni. 14 kg semmilyen testalkattal nem számít túl soknak. Engedd el a megjegyzéseket a füled mellett. Ha egyébként jó az orvos, akkor csak emiatt nem érdemes lecserélni, a terhességgel sajnos együtt jár ez, hogy mindenki mindenbe beledumál. Jó gömbölyödést :-)
megtagadhatod, de a vége felé nem érdemes, mert a vérnoymással összevetve tudnak következtetni dolgokra, és a testsúly mérése elsõ sorban a terhességi toxémia kizárására szolgál, amit ha nem vesznek észre és nem kezelnek, végzetes lehet.
A kérdező hozzászólása: Magas és vékony vagyok, 14 kilót híztam az elsõ babámmal. Szerintem nem sok, fõleg a testalkatomhoz, mégis végig piszkáltak mindketten, hogy milyen sok. Amúgy nem is vizesedtem egyáltalán. Újra babát várok, semmi kedvem azt hallgatni, hogy megint mennyi (lesz) a súlyom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
1. én is 15 kg-t híztam, ami ugye soknak tûnik, de én is magas vékony vagyok.....nem voltam se cukorbeteg, se vizes, a gyereknek se volt semmi baja.....a védõnõm egy fiatal csaj volt, aki nem szólt semmit, az orvos meg egy nagydarab csávó még poénkodott is h hogy lehetek ilyen kevés kiló.....hát ezt csak azért mondom, mert nem mindenki piszkál, ha piszkálnak le kell õket állítani.....orvost választhatsz, védõnõ meg ha nem szimpi nem jársz olyan sokszor....megmérni megfognak.....ha paráznak meg lehet kérdezni, h mi baja lehet a babának, látnak e valamit a leleteidben ami indokolja az aggódást, ne hagyd magad, mert nem mindenki szabvány és a könyvek szerint hízik.....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!