Találatok a következő kifejezésre: A terhesség alatt mikor (495 db)

A terhességed alatt mi volt a legrosszabb testileg ill. lelkileg?

Legjobb válasz: Elsõ 18 hét. Én a világ összes kismamájának a mellékhatásait megkaptam. Elsõ 14 hétben 12 kilót fogytam, mert nem maradt bennem az étel. Sokszor már nem tudtam/tudtuk, hogy mit hányok ki?! Emiatt a legdurvább az volt, amikor azt álmodtam, hogy kihányom a magzatomat. Na .. ott volt elegem és közöltem az orvosommal, hogy a [email protected] B vitamin után kezdjen velem valamit, mert ez már nem normális. A védõnõ le se [email protected], csak szörnyûködött és állandóan azt mondta, hogy biztos beteg vagyok! Megszámolni nem tudom, hogy hányszor voltam a háziorvosnál és hány helyre küldött el kivizsgálásra. Makk egészséges voltam, csak egyszerûen a terhesség melletti tünetek kidöntöttek. Aztán a 8-9. hónap .. amikor felfedeztem a vízilópatákat! Kaptam a sarat a védõnõtõl, hogy vizesedem. Mondom: tényleg?! Nem mondja?! Aztán közölte, hogy pihennem kéne. Nos, egész terhesség alatt otthon voltam, megnéztem a Dallast, Dr. House-t, Dr. Csontot, mesefilmeket.. szóval, elhiheted .. nem kis idõmet töltöttem fekve! Bármit csináltam, vizesedtem. Kórházban is voltam 8,5 hónaposan, mert fájásaim voltak. Az orvosom a 3. napon kiakadt, hogy non-stop fekvés után is be van dagadva a lábam és vizesedik. Persze toxomiának semmi jele nem volt! Érzelmileg ami még nagyon durva volt, az a 4. hónapban rám törõ: Egyszer sírok, majd nevetek effektus. Nagyon utáltam!!! Úgy képzeld el, hogy beszéltem telefonon apukámmal, röhögtünk valamint, majd 10 percig kérdezte tõlem, hogy mi a baj, miért sírok?! Már a végén üvöltött a telefonba. 120 km-re laknak, de 1 óra alatt itt volt nálunk kocsival. És ez ment 1,5 hónapon keresztül. A piacon vettem zöldséget, megköszöntem és sírva fakadtam. Cseppet sem néztek hülyének! Mai napig egyébként, ha meglátok vagy hallok egy mentõt vagy tûzoltót, akkor sírva fakadok, könnyezek és elcsuklik a hangom. De, ha rendõr jön, baromira nem érdekel ... nagyon durva!

Elsõ 18 hét. Én a világ összes kismamájának a mellékhatásait megkaptam. Elsõ 14 hétben 12 kilót fogytam, mert nem maradt bennem az étel. Sokszor már nem tudtam/tudtuk, hogy mit hányok ki?! Emiatt a legdurvább az volt, amikor azt álmodtam, hogy kihányom a magzatomat. Na .. ott volt elegem és közöltem az orvosommal, hogy a [email protected] B vitamin után kezdjen velem valamit, mert ez már nem normális. A védõnõ le se [email protected], csak szörnyûködött és állandóan azt mondta, hogy biztos beteg vagyok! Megszámolni nem tudom, hogy hányszor voltam a háziorvosnál és hány helyre küldött el kivizsgálásra. Makk egészséges voltam, csak egyszerûen a terhesség melletti tünetek kidöntöttek. Aztán a 8-9. hónap .. amikor felfedeztem a vízilópatákat! Kaptam a sarat a védõnõtõl, hogy vizesedem. Mondom: tényleg?! Nem mondja?! Aztán közölte, hogy pihennem kéne. Nos, egész terhesség alatt otthon voltam, megnéztem a Dallast, Dr. House-t, Dr. Csontot, mesefilmeket.. szóval, elhiheted .. nem kis idõmet töltöttem fekve! Bármit csináltam, vizesedtem. Kórházban is voltam 8, 5 hónaposan, mert fájásaim voltak. Az orvosom a 3. napon kiakadt, hogy non-stop fekvés után is be van dagadva a lábam és vizesedik. Persze toxomiának semmi jele nem volt! Érzelmileg ami még nagyon durva volt, az a 4. hónapban rám törõ: Egyszer sírok, majd nevetek effektus. Nagyon utáltam!!! Úgy képzeld el, hogy beszéltem telefonon apukámmal, röhögtünk valamint, majd 10 percig kérdezte tõlem, hogy mi a baj, miért sírok?! Már a végén üvöltött a telefonba. 120 km-re laknak, de 1 óra alatt itt volt nálunk kocsival. És ez ment 1, 5 hónapon keresztül. A piacon vettem zöldséget, megköszöntem és sírva fakadtam. Cseppet sem néztek hülyének! Mai napig egyébként, ha meglátok vagy hallok egy mentõt vagy tûzoltót, akkor sírva fakadok, könnyezek és elcsuklik a hangom. De, ha rendõr jön, baromira nem érdekel ... nagyon durva!
Testileg az, hogy az utolsó hetekben alig bírtam felkelni az ágyból :) Lelkileg nem volt rossz semmi, összességében nagyon jó kis 8 és fél hónap volt :)
Testileg: Mikor a baba már hatalmas volt, és a gyomrom rúgta, kilökte belõlem a kaját, savastól. Konkrétan vastagon gyomorsavval hánytam ki a vacsit. Na, akkor sírtam, hogy ez már sok. Szülés elõtt nemsokkal volt. Lelkileg: mikor mindenki fogdosni akart, idegenek is, úgy éreztem, hogy belemennek egy olyan zónába, amibe én nem engedtem be õket, de õk betörtek, kérdés nélkül. és ha szóltam, még nekik állt feljebb.
A 20. hétig az elviselhetetlen hányás, 2. gyereknél ehhez jött pluszba a viszeres láb- iszonyat fájdalom, és 40 fokban is vastag szorító harisnyák, plusz a terhességi cukor. Most jön a 3. gyerek, vele iszonyat hányinger, a másik kettõt is alig bírom ellátni. Teljesen egyedül vagyok, férjem hajnalban meg, késõn jön. A legtöbb ember azt gondolja, hogy csak nem tudok mit kezdeni magammal jó dolgomban. És ha a sajátjaim nem elegek, akkor nálunk van a férjem elõzõ kapcsolatából született gyereke is. (aki magatartás zavaros). Legutóbb 10 napra. Most 2 hétre jön. Egy csomószor éreztem már, hogy összeroppanok a felelõsség súlya alatt. Képtelen vagyok megfelelni a gyerekeimnek. Este hulla vagyok, így a férjemnek. Jól kipanaszkodtam magam, bocsi.
A kérdező hozzászólása: Lelkieknél elsõsorban a hangulatingadozásra gondoltam, mivel nekem "alapjáraton" (még nem vagyok terhes eddig) is kijut belõle rendesen, gondolom majd akkor még rosszabb lesz...
Testileg, az elso 16 het az katasztrofa volt... undorodtam a hustol, allandoan aludtam, mindig fajt a fejem..mindig..bufogtem, a gyomrom nagyon fajt, hanytam..utaltam mkit. Utana a mehembe nyilalo fajdalmak, mert nott... De osszessegebe ezek a 20.hetig tartottak. azota szuperul erzem magam, leszamitva h ovatosan kell hozzamszolni mert barmin elbogom magam. Lelkileg megorit, hogy nem tudom mikor jon a baba es legfokepp h jolvan-e. Nagyon feltem ot.
Lelkileg: hangulatingadozás, képes voltam az egyik percben nevetni, majd sírni, majd ordibálni mint akinek elment az esze... Utána magasabb volt a cukrom mint kellett volna, így be kellett feküdnöm a kórházba. Kijöttem a rendelõbõl, és már patakokban folyt a könnyem. Hazáig sírtam, meg otthon még egy pár órát. Aztán mikor ott hagyott a férjem a kórházban este fél8-tól hajnal 2-ig bõgtem. Ezt 2 napon keresztül... Testileg: fájt a méhem, vizesedett a lábam, a hõségben voltam nagy pocakkal és elefánt lábakkal, egyedül nem bírtam sokszor megfordulni az ágyon, állandóan pisilni kellett... :)
Testileg bármit kibírok. Lelkileg a folyamatos rettegés, hogy minden rendben legyen, és még 10 hét hátra van.

Mennyi a normálisnak számitó vérnyomás érték a terhesség alatt? Mit lehet tenni ha kicsit magasabb?

28 hetes vagyok,tegnap elég rossz volt a közérzetem,gondolom a melegfront miatt.Megmértem a vérnyomásomat,138/83 volt.Azután még mértem többször is,átlagban olyan 120-130 körül mozgott.Mit lehet tenni hogy ennél ne legyen magasabb?Illetve napi 1-2 kávét iszok(ittam)eddig,ha azzal leállok ,az használhat?Eddig nem volt sosem vérnyomás problémám,és megijedtem,nehogy baja legyen a babámnak.Köszi a segitséget.

Legjobb válasz: "Mivel a terhesség során az anya vérnyomása kissé csökken, itt a magas vérnyomás meghatározása szigorúbb. Terhességi magas vérnyomásról beszélünk akkor, ha a vérnyomás 140/90 Hgmm, vagy ennél magasabb, illetve, ha a felsõ, a szisztolés vérnyomás érték a terhesség alatt 30 Hgmm-t emelkedik, a diasztolés, az alsó érték pedig 15 Hgmm-t." Használj kevesebb sót, inkább zöldfûszerekkel ízesítsd az ételt. Kerüld a készételeket, gyorskaját, azokban iszonyatosan sok a só! Igyál sokat, vizet, gyümölcsleveket, ezek hígítják a vért, így csökkentik a vérnyomást! Mozogj, sétálj minél többet a friss levegõn! ezek is csökkentik a vérnyomást :)

"Mivel a terhesség során az anya vérnyomása kissé csökken, itt a magas vérnyomás meghatározása szigorúbb. Terhességi magas vérnyomásról beszélünk akkor, ha a vérnyomás 140/90 Hgmm, vagy ennél magasabb, illetve, ha a felsõ, a szisztolés vérnyomás érték a terhesség alatt 30 Hgmm-t emelkedik, a diasztolés, az alsó érték pedig 15 Hgmm-t." Használj kevesebb sót, inkább zöldfûszerekkel ízesítsd az ételt. Kerüld a készételeket, gyorskaját, azokban iszonyatosan sok a só! Igyál sokat, vizet, gyümölcsleveket, ezek hígítják a vért, így csökkentik a vérnyomást! Mozogj, sétálj minél többet a friss levegõn! ezek is csökkentik a vérnyomást :)
Szia! Nem tudom mennyi a normális, de nekem mindig 120-130 között volt, végén több is. Pedig alapban jó ha van 110. Nem volt semmi gond. Mondjuk én nem ittam kávét, csak maci kávét. Azért leírom nekem miket mértek a végéig. Védõnõnél mért adatok 8 hét: 129/72; 12 hét: 115/80; 15 hét: 125/83; 18 hét: 129/80; 21 hét: 124/84; 24 hét: 121/82; 27 hét: 129/77; 30 hét: 139/98; 33 hét: 137/92; 36 hét: 123/79; 37 hét: 142/93; 38 hét; 140/89 Most megint terhes vagyok, 11 hetes, most 111/78 -at mértek 8 hetesen, meg is lepõdtem. Itthon mértem azóta 121 körülit. Nekem is frontkor volt.
csökkentsd a só bevitelét.ha pedig többször ilyen érték lesz, menj orvoshoz, hogy írjon gyógyszert.a kávé csökkentése is használhat.
Nekem is ilyen körül volt a terhességem alatt a vérnyomásom sõt volt hogy magasabb is de nem volt semmi gond vele.Szerintem ne izgulj ez nem olyan rémisztõen magas.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, most mértem 115/87 volt.Jövõhéten megyek a dokihoz, majd meg emlitem neki.Boldog babavárást kivánok Nektek!
Fordulópont ez a 27-28. hét, nekem is most lett magasabb, most kezdett vacakolni.

Mikor alakulnak ki a visszerek a terhesség alatt, mit lehet tenni ellenük és hogyan lehet megelőzni?

17 hetes vagyok, és úgy látom mintha a térdhajlatomban egy-két rózsaszín-lila kis cérna szerű jött volna ki. Azt gondolom, hogy ez inkább csak előrejelzés, hogy hajlamos lehetek rá, hogy visszerek alakuljanak ki később a lábamon. Mit lehet tenni ellene?

Legjobb válasz: A terhesség alatt kialakuló visszerek a többlet vér miatt keletkeznek, és el is múlnak szülés után. Tehát átmeneti véredény túlterhelések, és nem maradandó érkárosodás!

A terhesség alatt kialakuló visszerek a többlet vér miatt keletkeznek, és el is múlnak szülés után. Tehát átmeneti véredény túlterhelések, és nem maradandó érkárosodás!
Igyál sokat, ha lehet, akkor felpolcolt lábbal pihenj és végezz vénástorna-gyakorlatokat (pl. http://www.hipofizis.hu/venastorna.php). Boldog babavárást :)
Ezek seprûvénák, lehet rá krémet is kapni, ugyanúgy, mint a visszér a túlzott terhelés miatt jönnek ki. Nekem terhesség elõtt is jöttek ki a combomon, amikor fogytam, akkor meg eltûntek. Most terhesség alatt viszont egy sem jött ki, visszér sem. Szerintem ha nem súlyos a helyzet, akkor várd meg a terhesség végét, de addig is próbáld meg minél többet felrakni a lábat, nem lógatni, nem ácsorogni egy helyben sokat, és ha lemegy rólad a plusz súly, akkor rendezõdni fog.
Hideg-meleg váltózuhany, felpolcolás, vadgesztenyekrém, sok séta, visszértorna.Ha úgy látod, hogy tényleg jönnek elõ, akkor kompressziós harisnya, sok C vitamin. Terhesség után a legtöbb esetben visszahúzódnak.


1 hónapja szültem, elég csúnyán megmaradtak a terhességi csíkjaim, hiába kenegettem végig a terhesség alatt. Mivel lehet kezelni, kenni? Mikorra halványodik?

És még mindig érzékeny a hasamon a b?r.

Legjobb válasz: Szia. Én 3 hónapja szültem és nekem is ott vannak a csíkok. Én bõrfeszesítõs testápolóval kenem, valamennyit használ, de nem a csíkokat tünteti el, hanem a bõr lett feszesebb egy kicsit,nem olyan ráncos. Nekem azt mondják, hogy a csíkok kb. 1-2 év alatt fehérednek ki, addig ilyen 'szép' lilák.

Szia. Én 3 hónapja szültem és nekem is ott vannak a csíkok. Én bõrfeszesítõs testápolóval kenem, valamennyit használ, de nem a csíkokat tünteti el, hanem a bõr lett feszesebb egy kicsit, nem olyan ráncos. Nekem azt mondják, hogy a csíkok kb. 1-2 év alatt fehérednek ki, addig ilyen 'szép' lilák.
Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de ez sajnos már nem fog teljesen elmúlni. Halványodni lehet, hogy fog, de már örökre látszódni fog. Nekem a dokim azt mondta kenegethetem akármivel ha szeretném, ha ettõl nyugodtabb vagyok, de higgyem el, hogy nem fog használni. Viszont van valamilyen lézeres mûtéti eljárás amivel teljesen el lehet tüntetni a csíkokat, persze nagyon drága. Úgyhogy én beletörõdök, hogy ha megszülök már nem lesz ugyan olyan a testem mint elõtte.
Én 6 hónapja szültem, de még mindig elég csúnya, apa csak zebrának hív! elmúlni szerintem soha nem fog, csak max halványodni. bár én nem is kenem semmivel...
Én 3 éve szültem, és nekem is látszanak a csíkok a combomon, hasamon, derekamon. Már fehérek, illetve ezüstösek, engem nem zavar, kentem néha terhesen sima testápolóval, de aztán meguntam, és elfogadtam, hogy ez vele jár.Bár alkati kérdés.
sziasztok! olvastam h sajna a csíkokkal nem sokat lehet tenni, fõleg h igazából nem a bõr repedezik ki hanem az alatta lévõ réteg.és azon a csodakence sem segít.. én is kentem a fiamnál, de a köldököm körül mégis csíkos lettem.. lányommal fele annyit híztam, mégis megvastagodtak.. állítólag az olivaolaj a legjobb egyébként..

Ha pcos betegsége van egy kismamának, akkor a terhesség alatt mi van ott belül a petefészkeknél? A ciszták csak vannak, vagy gyűlnek?

Legjobb válasz: Igen, csatlakozom az elöttem szólóhoz :) Kiegészitésnek csak annyit irnék, hogy nekem felszívódtak a ciszták a terhesség alatt, igy megúsztam a "pukkasztást". Igaz késõbb megint lettek...de most újra babaváró vagyok és teljesen természetes úton, nem kellett semmi gyógyszeres beavatkozás :) 38 hetes pocakos

Igen, csatlakozom az elöttem szólóhoz :) Kiegészitésnek csak annyit irnék, hogy nekem felszívódtak a ciszták a terhesség alatt, igy megúsztam a "pukkasztást". Igaz késõbb megint lettek...de most újra babaváró vagyok és teljesen természetes úton, nem kellett semmi gyógyszeres beavatkozás :) 38 hetes pocakos
Terhesség alatt nem kezd el a petesejt érni, így PCOS esetén nem tudnak gyûlni. Olyankor egyszerûen az addigi sejtek csak úgy vannak, nem bõvülnek többivel. Ennek ellenére a dokid az UH-n rendszeresen fogja ellenõrizni õket, nekem is minden egyes Uh-n nézi, nincs-e gubanc a petefészekben.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok és köszönöm, hogy írtál. A pozitív példád reményt ad!

Kicsit kínos kérdés! Ha volt ilyen problémád (aranyér) a terhesség alatt, mivel kezelted és a terhesség hányadik hetében volt először?

Soha nem volt még nekem, de most azt hiszem kialakult ez a probléma. Bár elég korán, 17 hetesen! Valami gyógymód rá, ami használ!?

Legjobb válasz: Nekem szülés után jött ki. Ez 4 hónapja volt és még semmi javulás. Használtam kúpot és krémet is de visszajött :(

Nekem szülés után jött ki. Ez 4 hónapja volt és még semmi javulás. Használtam kúpot és krémet is de visszajött :(
Szia. Nekem is szülés után jött ki, azóta is megvan, sajnos.. Ennek 8, 5 éve. Most megint babát várok, és kb a 30. héttõl rosszabb a helyzet! Amúgy én szülés után Reparon kúpot és kenõcsöt kaptam, még a körházban. Jobb lett tõle.
Nekem szülés után jött elõ, a nõgyógyász Detralex-et írt fel, ami elsõsorban érfalerõsítõ hatású gyógyszer (szoptatás alatt szedhettem, szülés alatt nem tudom, lehet -e + recept-köteles). És én is Reparont vettem rá kenõcsnek (nem kell hozzá recept). Idõnként még elõjön (2 éve szültem), de olyankor elég 1-2 napig kenegetni. Igyekszem sok vizet inni + úgy táplálkozni, hogy ne legyen kemény a széklet. Szerintem a következõ vizsgálaton nyugodtan kérdezz rá a nõgyógyászodnál, mit javasol!
Nekem szülés után jött ki, de rectanal aiddel szépen kezelni tudtam. A viszketés meg fájdalom azonnal elmúlt, és szépen visszahúzódott pár nap alatt.

Hüvelyi betegségem van a terhesség alatt. Mit csináljak? Menjek másik orvoshoz?

Néhány hete tudom, hogy kisbabát várok, sajnos egy gombás fert?zés okán mentem el a n?gyógyászhoz, de úgy látom nem igazán érdekli, hogy egészséges vagyok-e. Úgy értem nem is vett hüvelymintát, hogy tényleg meggy?z?dhessen róla meggyógyultam, sztem, ha nem is gomba vmi más lehet még a baj. A gombára felírt vmit, mikor visszamentem csak ennyit kérdezett van-e panaszom. Volt már rá példa, hogy nem volt panaszom mégis kimutatták a gombát.

Legjobb válasz: persze, keress másik orvost. te se akarod gondolom igy a terhességedet vele végigcsinálni. nem alapos, fõleg ha magánba jársz hozzá,nézz másik doki után. sok sikert!

persze, keress másik orvost. te se akarod gondolom igy a terhességedet vele végigcsinálni. nem alapos, fõleg ha magánba jársz hozzá, nézz másik doki után. sok sikert!
korai terhességnél nem tudnak antibiotikumot adni.Ettõl függetlenül, azért vehetné komolyan. Menni mindenképpen menj el másikhoz, mégha nem is váltod le a régit. Sajnos tapasztalatból beszélek, nekem is fertõzésem volt a terhességem elején és nem lett kikezelve. Summa summárum, majdnem elvetéltem a 20.hét körül és a 33. héten megindult a manókám is. (pedig az elsõnél máshoz mentem, akkor nagyon erõs antibiotikumot kaptam, de úgy néz ki az sem volt elég - akkor nem váltottam -, most már igen...) Ha úgy érzed, rögtön válts a bbád és a te érdekedben, ne érezd magad rosszul emiatt! 35 hetes kismama

Ételallergia jött ki rajtam. Tényleg ilyen gyakori ez a terhesség alatt? Mit szedtetek rá, mire vigyáztatok az étkezésnél?

19 hetes vagyok, tegnap este hatalmas vörös viszket? foltok jöttek ki rajtam. Arcomon, nyakamon, mindenhol, szemhéjam feldagadt. Injekciót kaptam, erre reggelre elmúlt de mos megint kezd?dik a "nóta". Borzasztó ez a foltosodás és iszonyúan vizsket. A háziorvos Claritine-t javasolt, vettem is be bel?le az el?bb. Meddig fog ez még tartani? Mostmás mindennap ezzel fogok küzdeni? Amúgy fogalmam sincs mit?l jött ki és az orvos sem tudott erre mit mondani, gyakorlatilag bármi amit megettem okozhatta. (Ma nem ettek ugyanazokat mégis kijött)

Legjobb válasz: Ugyanez van, bár én tudom nekem mitõl jött ki. Most, két nap után már jobb, szerintem holnapra elmúlik.

Ugyanez van, bár én tudom nekem mitõl jött ki. Most, két nap után már jobb, szerintem holnapra elmúlik.
Ja, én nem szedtem be semmit, csak bekentem körömvirág krémmel. Nekem apró pöttyök jöttek ki az alkaromon és egy pár db a hasamon, de nekem máskor is ilyen szokott lenni. azt nem tudom mennyire gyakori terhesség alatt, nekem most elõször jött ki, mióta terhes vagyok. 38 hetes kismami
hát, ha nem akar múlni jobb is, ha elmész, nehogy gond legyen. Bár szerintem csak nem tisztult ki még a szervezetedbõl az az anyag, ami okozta. Majd írj mire alakultál! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Tegnap este megint kijöttek a foltok, a különbség hogy mára meg is maradtak. Megvárom mi lesz de ha holnap is gond lesz akkor elmegyek bõrgyógyászhoz.
A kérdező hozzászólása: Hát mégse mentem ma bõrgyógyászhoz (mondjuk nem is tudom rendel-e ilyen nálunk egyáltalán), lassan múlnak a foltok és már nem is viszketnek. Igazad lehet, most ürül ki az az anyag ami okozta és lehet hogy a Claritine is hatott. Hát remélem többet nem jön elõ.
Szia! A segítségedet kérem! A feleségem 13. hetes terhes és a tünetei megegyeznek a tiéddel! Nagyjából ugyanott tartunk, ahol te tartottál, mikor ezt írtad (tehát sehol). Légyszi írd meg, mi lett a történet folytatása, nagyon fontos lenne!!!!!! Elõre is köszi!!!!!!

Másnak is kijött az aranyere a terhesség alatt? Mivel kezeltétek? És mire számíthatok a szülésnél?

32+3hetes terhes vagyok. Ma reggel kijött az aranyerem, kb 1,5 cm. Az orvosom a Reparon ken?csöt javasolja. Nagyon ég, alig tudok ülni és feküdni rajta, pedig muszáj, mert már egy ideje tablettát szedek, a koraszülés megel?zése miatt. Mennyi id? alatt húzódik vissza, és hogyan kezeljem? A szülés alatt nagy baj lehet ebb?l.

Legjobb válasz: szia!ezzel a problémával nem vagy egyedül!nekem is van, volt,.... és valószinûleg lesz még.nekem a dokim azt mondta, a gyógyszertárban kapható bármelyik aranyérre szánt készítményt használhatom.nekem a krém és a kúp együttes használata vált be!2-3 nap alatt elmúlt.aztán persze (idövel) ismét visszajött, de nem tudok mit tenni, ez (azt mondják)ezzel jár. 39 hetes pocakos

szia!ezzel a problémával nem vagy egyedül!nekem is van, volt, .... és valószinûleg lesz még.nekem a dokim azt mondta, a gyógyszertárban kapható bármelyik aranyérre szánt készítményt használhatom.nekem a krém és a kúp együttes használata vált be!2-3 nap alatt elmúlt.aztán persze (idövel) ismét visszajött, de nem tudok mit tenni, ez (azt mondják)ezzel jár. 39 hetes pocakos
Nekem szüléskor jött ki, reparon krémet+kúpot használtam és egy nõvér mondta, hogy krémes kézzel nyomjam vissza többször is, elõbb elmúlik. 3 nap alatt elmúlt, persze még kentem egy ideig.
szia, én 24 hetes vagyok, nekem múlt héten jött ki, kb. csillagokat láttam, annyira fájt. ülni, menni se tudtam, nem is gondoltam, hogy ilyen van egyáltalán, mert elõtte semmi tapasztalatom nem volt ezzel kapcsolatban. én a természetes gyógymódokat részesítem elõnyben, ezért a homeopátiás bogyók közül használom az arnica montana-t meg a callinsonia canadensis-t. a kamillateás lemosás is használt nekem, meg azt olvastam, hogy svédkeserûbe áztatott vattát tegyél éjszakára oda a bugyidba, és attól felpuhul és visszahúzódik vagy kifakad.meg esténként lefekvés elõtt meleg tejet iszom, h a székrekedést megelõzzem. nekem 2-3 nap alatt teljesen elmúlt ezektõl, és remélem, nem is jön vissza!!!!
Hát komolyan mondom, épp most akartam megírni ezt a kérdést. Az az igazság, h. nekem nem igazán vannak emiatt panaszaim csak véres Wc-zés után. De utána pár percig kellemetlen, 10 perc múlva meg már el is felejtem. Gondolom ez is az aranyér miatt van, nem? Érdekel engem is a téma ha esetleg nálam is elfajulna a dolog. Üdv 35 hetes kismama
szia en 34 hetes leszek holnap de meg nem eszleltem az aranyeret magamon...nemtom milyen erzes meg sose volt, es azt varom mikor fog kijonni...anyukam aztmondja neki 5gyerek utan se jott ki sose...ugyhogy nem mindenkinel fordul elo (remelem nalam sem fog)Azt nemtom sajna szulesnel befolyasol-e Sok sikert!Gratulalok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az orvosom a Reparon kenõcsöt javasolta, a kúpot egyenlõre nem.Szerinte, ha most kijött, akkor szinte 100% hogy a szülésnél is kifog. Nem kecsegtetett híú reményekkel. Azt viszont nem mondta, hogy naponta hányszor kell bekenni.Ti tudjátok?
Szerintem minél többször. Nekem a Varázsdió nevû krém jött be. Ezt inkább gyógynövényes, herba boltokban lehet kapni. Természetes alapú. Megelõzés ellen pedig: ha székrekedésetek van, akkor se erõlködjetek, mert attól jön ki a leghamarabb. Érdemes rostdús ételeket fogyasztani, az sokat segít.
Kamillás ülõfürdõ és Reparon kúp estére. Mindkettõt wc-zés és tisztálkodás után. Én még vízzel ki is mosom elõtte, hogy nem maradjon széklen a végbélben. Egyél sok szõlõt és szilvát és teát mézzel vagy csapvizet igyál.

Szabad-e terhesen repülőre ülni? Ha igen, a terhesség alatt mikor?

Legjobb válasz: Nem csak a veszélyeztetett terheseknek nem szabad repülni. A terhesség "vége felé" a legtöbb légitársaságnál csak a szakorvos írásos jóváhagyásával lehet repülni. A 35-36. héttõl pedig egyszerûen nem engedik repülni a kismamákat. Na nem mintha veszélyes lenne rájuk, egyszerûen csak sok macerával jár, ha útközben elindul a szülés.

Nem csak a veszélyeztetett terheseknek nem szabad repülni. A terhesség "vége felé" a legtöbb légitársaságnál csak a szakorvos írásos jóváhagyásával lehet repülni. A 35-36. héttõl pedig egyszerûen nem engedik repülni a kismamákat. Na nem mintha veszélyes lenne rájuk, egyszerûen csak sok macerával jár, ha útközben elindul a szülés.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!