Találatok a következő kifejezésre: A terhesség alatt (2840 db)

Anyukák szoptatás alatt híztatok? Én rengeteget, majdnem annyi vagyok mint a terhesség alatt?

Zavar,de állandóan ennék,és ha nem úgy eszem az már látszik a tej mennyiségen.Milyen sportot lehet ilynekor bégezni?Vagy valamikor lefog ez menni?Most nagyon zavar a súlyom?

Legjobb válasz: En is igy jartam sajnos. Terhesseg alatt en is csak 7 kilot hiztam pedig nem dietaztam vagy semmi gond nem volt csak egyszeruen a levesen kivul semmit nem kivantam es ugye abba keves a kaloria. Szules utan a terhesseg elotti sulyom volt aztan feljott szoptatas alatt 5 kilo. 6-7 honapos koraig szoptattam a kisfiamat es utanna szepen leolvadtak a kilok. Most 1 eves es kevesebb vagyok 3 kiloval mint a terhessegem elott. Szoptatas alatt nagyon kivantam az edesseget es az olyan kajakat amiktol gyors energiahoz jutok es ezek mind a hizlalos tesztas es cukros kajak voltak. Szoptatas utan mar nem volt gond, azota sem ettem egy szelet sutit sem mert nem kivanom.

En is igy jartam sajnos. Terhesseg alatt en is csak 7 kilot hiztam pedig nem dietaztam vagy semmi gond nem volt csak egyszeruen a levesen kivul semmit nem kivantam es ugye abba keves a kaloria. Szules utan a terhesseg elotti sulyom volt aztan feljott szoptatas alatt 5 kilo. 6-7 honapos koraig szoptattam a kisfiamat es utanna szepen leolvadtak a kilok. Most 1 eves es kevesebb vagyok 3 kiloval mint a terhessegem elott. Szoptatas alatt nagyon kivantam az edesseget es az olyan kajakat amiktol gyors energiahoz jutok es ezek mind a hizlalos tesztas es cukros kajak voltak. Szoptatas utan mar nem volt gond, azota sem ettem egy szelet sutit sem mert nem kivanom.
Azért megnyugtató, hogy nemcsak én járok ebben a cipõben. Szülés után kevesebb voltam, mint szülés elõtt, de a szoptatás alatt sikerült felszednem annyit, amennyivel szülni mentem. Az éjszakai szoptatások után elrágott csokis keksz és a tejmennyiség fokozása érdekében megivott alkoholmentes sör megtette jótékony hatását. Két hónapja nem szoptatok, most kezd lemenni pár kiló. De hogy normálisan érezzem magam attól még messze vagyok.
Én a terhesség alatt7 kg híztam - terh. cukrom volt és diétáznom kellett. Hazajöttünk a kórházból szülés után és ugyanannyi voltam , m int a terhesség kezdetén. Aztán én is állandóan ettem és ami a legrosszabb volt, hogy mindig késõn ettem (pedig elõtte sohasem voltam éhes pl. este 10 körül), eltelt pár hét és ha hiszed ha nem 10 kg jött fel. Kislányom már 8, 5 hónapos, 2 hónapja nem szoptatok, de még most kezdem érezni, hogy mintha fogynék.
12 kg-ot híztam terhesség alatt...hazamentem a kórházból már le is ment. szoptatás alatt 15-öt híztam...15 hónapos koráig szopizott..és én is úgy voltam vele mint te, nagyon zavart.. most 3 hónapja nem bírom magam rávenni a fogyókúrára..
Szia, én vékonyabban jöttem haza a kórházból, mint amikor terhes lettem, csak a babám és a "dolgai" súlya volt rajtam -1 kg. Szoptattam és most 10 kg van rajtam. A baba miatt én se tudtam napközben enni szinte semmit. ESte volt normális evés elaltatás után. De ha nem ettem sokat, nem volt egy csepp tejem sem! sajna én azok közé a szerencsétlenek közé tartoztam, akik ha nem zabáltak, nem volt tejük. Most két hónapja nem szoptatok, de még egy deka sem ment le rólam, pedig visszaálltam a régi rendre, és alig eszem valamit, mert a babóm még mindig lefoglal rendesen. :-(
Szerintem ez is változó. Én fogytam szoptatás alatt. pontosabban elkezdtem lefogyni, 11 hósan megjött elõször a tejem kevesebb lett, nekem megjött az étvágyam (elõtte sem volt vele gond) azóta úgy vettem észre híztam. Most 14 hós még 2-3x szopik naponta.
Szia! Én ugyanígy voltam, állandóan ettem volna, bár én a 21 plusz kilós terhességi súlyomból már csak 7 kg plusznál tartottam, de kezdett feljebb menni megint. Amint kevesebbet ettem, meglátszott a tejemen. Most egy hónapja elkezdetem odafigyelni, nulla édesség, és babakocsi-tolás intenzíven (zsírégetõ pulzusszámmal), és hopp, elkezdtek leolvadni a kilók. Ja, és tolom magamba a zöldséget, gyümölcsöt. Ha édességet kívánok, müzliszelet, az még mindig jobb, mint a csoki. (mondjuk nekem speciális étrendem volt dietetikustól a terhességem elõtt-most azt próbálom épeszû keretek között betartani) Amúgy meg szerintem ne aggódj, le fog menni, biztos csinos vagy így is, csak arra vigyázz, hogy ne szaladjon nagyon el a súlyod, mert azt ledolgozni nagy meló lesz!! Sok sikert! 7 hós baba anyukája
16 kg-t híztam terhesség alatt, ebbõl 9-et az utsó két hónapban, mikor végig feküdnöm kellett. Ehhez képest úgy jöttem haza a kórházból, hogy de jó, csak 8 kg a plusz rajtam. Aztán szoptatás alatt feljött még 10 kg. Már nem szoptatok (15 hós a lányom), de csak 5 kg ment le eddig, most épp erõt gyûjtök a tavaszi fogyókúrához. Nyárig le szeretnék fogyni, legalább 8-10 kilót.
Igen, sajnos híztam a szoptatás alatt. Több lettem, mint amennyivel bementem szülni. Én is észrevettem a tej mennyiségén, ha nem ettem. Még este 10-kor is a konyhában voltam. Mióta nem szoptatok, 2-3 kg ment le. Nem fogyózok, nagyon nehezen szánom rá magam. Pedig muszáj lesz.

Van olyan kismama akinek a terhessége alatt derült ki hogy lyukas a szíve?

Legjobb válasz: Olyanról még nem hallottam, hogy terhesség alatt derülne ki, mert az ilyesminek azért vannak tünetei amik jelzik a problémát. Én késõinek érzem, hogy csak terhesség alatt veszik észre. Mindenesetre nagyon kell vigyázni vele. Terhesség alatt fokozott a kockázata a kismamára nézve.

Olyanról még nem hallottam, hogy terhesség alatt derülne ki, mert az ilyesminek azért vannak tünetei amik jelzik a problémát. Én késõinek érzem, hogy csak terhesség alatt veszik észre. Mindenesetre nagyon kell vigyázni vele. Terhesség alatt fokozott a kockázata a kismamára nézve.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok hát nekem 2004ben tüdöszürön vették észre hogy valami nincs rendbe be kellet mennem vizsgálatra . ott csak azt találták hogy szív zörejem van . Aztán mennem kellet a kardiológiára ott szívbilentyû meszesedést találtak .Utánna minden évben mennem kellet ellenõrzésre , de mindent rendbe találtak , pedig magán dokihoz jártam.Elsõ terhességemmel minden rendbe volt aztán a másodiknál meg már megálapitoták hogy lyukas és azt mondták hogy nem szülhetek simán csak császárral és hogy az elsöt se lehetett volna . Felküldtek pestre és ott a doki mondta hogy szülhetek simán akár 4 is . azota már megszültemés semmi gond nem volt , majd ha a kicslánykám 6 honapos körüli lesz akkor kell visszamenem pestre és ott eldöntik hogy katéterel vagy mütétel lehet zárni .Ja és a doki mondta hogy igy születtem csak nem vették észre
Lyukas a szíved és ez most a terhességed alatt derült ki?Hogyan?Ne haragudj, hogy nem a kérdésedre válaszoltam, csak még nem hallottam ilyet.
Gondoltam, hogy így születtél mert ez... ezek szerint nem világosítottak fel róla. A szívsövényen magzati korban van egy lyuk sokféle megfontolásból, a lényeg, hogy ez születéskor az elsõ légvétellel zárul. Viszont elõfordul, hogy nem és ekkor alakul ki ez a probléma ami neked van. Hosszútávon mûtétet igényel, de úgy nézem, hogy a helyzeted ellenére nagyon szerencsés vagy szóval szerintem nem kell majd tõle félned. De errõl majd a dokid ad felvilágosítást.

A terhesség alatt a mell megnő, terhesség után ez mennyiben marad meg? Terhesség alatt használjak melltartót vagy inkább jobb ha nem?

Legjobb válasz: Terhesség alatt nem feltétlenül szükséges, inkább a szoptatás alatt, mert akkor elég súlyossá válnak, és a hirtelen terhelést sokaknál nem bírják ki a szalagok, és ettõl meglóg a mell.

Terhesség alatt nem feltétlenül szükséges, inkább a szoptatás alatt, mert akkor elég súlyossá válnak, és a hirtelen terhelést sokaknál nem bírják ki a szalagok, és ettõl meglóg a mell.
Nekem mindegyik terhességem után visszaalakult a mellem az elözö méretre. A terhesség alatt viszont feltétlen kell jó terhesmelltartó, mert a megnövekedett súly miatt tönkremegy enélkül.
Nekem rögtön 5 hetes terhesen nõtt 3 méretet az amúgy sem kis méretû mellem. Végig hordtam melltartót, és még egész jól állnak. Ha nem hordom, már biztos megnyúlt volna. A szoptatás gondolom rátesz még egy lapáttal, és csak reménykedni tudok, hogy majd visszamegy a mérete.
Nekem szülés után, amikor az eredeti súlyomra visszafogytam, visszaállt a régi méretre és az alakjával is egészen elégedett voltam. Most újra terhes vagyok és újból megnõtt, és ugyanúgy lóg, remélem utána megint "visszaalakul". Melltartót mindenképpen hordj, hogy ne ereszkedjen meg nagyon a kinyúlt bõr, kenegesd testápolóval, vagy mellápolóval. Nekem sem kényelmes, de hát inkább, mint két aszott rongylabda...
Nekem alapjában kicsik a melleim. Terhesség és szoptatás alatt megnõttek kicsit, úgy egy méretet, de azért én már elégedett voltam. Melltartót term-en hordtam. Aztán elapadt a tej. A cicim, úgy tûnik, kisebb, mint volt. :O( Persze, nem a mérete lett kisebb, egyszerûen csak vesztett a rugalmasságából, és persze, h. másképp néz ki.

Akik dohányoztak a terhesség alatt, válaszolnátok?

Nem szívok sokat -tudom, ez sem mentség-, heti 4-5 szálat. Olyan kismamák válaszát várnám, akik ilyen körül szívtak hetente. Volt valami gond a terhesség alatt? Rendben van most a baba? Kérem, hogy akik elítélnek ne is írjanak, nem azért tettem fel a kérdést. Nem ítélkezésre van szükségem, hanem válaszokra. Köszönöm a normális válaszokat!

Legjobb válasz: Én magam ugyan letettem a terhességem alatt, meg utána sem szoktam vissza, viszont amelyik kismamákat ismertem, akik ennyit szívtak, azoknak a terhesség alatt nem volt gond, a babák is rendben megszülettek, viszont télen 2 hetente felsõ vagy alsó légúti megbetegedésben szenvednek. Azt mondják, ez is lehet hatása a gyerekre nézve, ha anyuka cigizett a terhesség alatt. Sõt, van amelyik ember csak felnõtt korában issza meg a levét annak, hogy az anyja cigizett, míg vele volt terhes, mert a következmények egészen elnyúlnak a felnõttkorig is.

Én magam ugyan letettem a terhességem alatt, meg utána sem szoktam vissza, viszont amelyik kismamákat ismertem, akik ennyit szívtak, azoknak a terhesség alatt nem volt gond, a babák is rendben megszülettek, viszont télen 2 hetente felsõ vagy alsó légúti megbetegedésben szenvednek. Azt mondják, ez is lehet hatása a gyerekre nézve, ha anyuka cigizett a terhesség alatt. Sõt, van amelyik ember csak felnõtt korában issza meg a levét annak, hogy az anyja cigizett, míg vele volt terhes, mert a következmények egészen elnyúlnak a felnõttkorig is.
Napi 5-6 szálat szívtam a nagyobbik gyerekemmel, semmi baja nem lett, a kicsivel sajnos többet, de vele is minden rendben ment, egészséges mindkettõ.
Én naponta szívtam ennyit és semmi baja nem lett a lányomnak.
Ezt kár is volt feltenni, mert jönni fognak ha kell ha nem azok a válaszok, hogy ha nem tudsz a szenvedélyrõl lemondani nem fontos, meg nem szereted bla bla. Én dohányoztam, de nem heti és nem is napi 4-5 szálat, jóval többet. Rendesen, mint egyébként. Ez akaratgyengeség, én bevallom. Manapság már a levegõtõl is lehet rendellenes a gyerek, jó mondhatni lehetne azt nem lehet kivédeni, a cigit igen. Aki akaratgyenge az nem nem szereti a gyerekét, csak magát sem kevésbé. Ennyi. Több embert ismerek aki dohányzott és semmi baja nincs a mai napig a kicsinek. Olyat is ismerek, aki nem dohányzott és beteg lett. Olyat is, aki letette menet közben, a baba mégis beteg lett. Egyiket sem tudták a cigire bizonyítani. Én majdnem 41 hétre szültem 10/10-es apgarral egy gyönyörû és egészséges kisfiút. Nem, nem vagyok büszke, hogy dohányoztam, de ez mindenkinek a maga döntése!
1-es vagyok. De, a mai napig szarul érzem magam miatta:(
Én is dohányoztam sajnos , többet szívtam mint te, de a leggyengébbet, 2 éves a lányom , egészséges , 40 héten született 3450gr al.
Senkit nem ítélek el, nem kenyerem mások feje felett pálcát törni, de mikor én terhes lettem azonnal letettem a cigit, és utána egyetlen pillanatra sem jutott eszembe újra rágyújtani. Sõt... én nem is kívántam, konkrétan rosszul voltam még attól is, hogy a páromon éreztem -kézmosás, fogmosás- után, hogy dohányzott. Pedig elõtte én is elszívtam fél dobozzal- dobozzal naponta. Tedd le a cigit és ez csak jó tanács! Soha nem fogsz tudni elszámolni a lelkiismereteddel, ha ne adja az isten bármi baja történne a babádnak.
Én is dohányoztam!! Szégyenlem is nagyon... Kislányom 2900g 50 cm 10/10 Apgar érték, okos aranyos gyönyörû 1 éves kislány! Én napi 3 szálat szívtam el az 1mg-os Pall Mall-ból!! De miután megszültem nem gyújtottam rá és azelõtt egy héttel sem mert befektettek a kórházba! Tudom, hogy már pont a végén már mindegy de azért gondolj arra, hogy tilos és más megszól érte, akkor lesz benned annyi, jogy lerakd! Gonfolj a picire!!:( Amúgy nekem se mondta az orvos, hogy látott-e valamit a méhlepénybõl, de a mai napig qvára suégyenlem magam!!!!!!:(:(:( A kövi már könnyebb lesz így! :D De a te tested és életed srnki nem mondhatja.meg mit csinál vele!!
Anyukám cigizett. Mindhárman kis súllyal születtünk, (2200 g, 2600 g, 2650 g) A 2200 grammos tesóm 16 éves koráig le volt maradva a testi fejlõdésben. Én, a 2650 grammos 14 évesen úgy néztem ki, mint egy 5.-es és nagyon gyenge fizikumú voltam a társaimhoz képest. A másik tesómon nem látszott semmi lemaradás. Én csak azt nem értem, ha valaki annyira gyenge, h a vágyott babája érdekében nem tudja letenni a cigit, az késõbb hogy fog minden másról lemondani az érdekében? Vagy hogyhogy nem retteg, h esetleg súlyos beteg lesz a baba az õ hibájából? Mert példák mindig lesznek, h a szomszéd is napi két doboz piros multit szívott, mégis egészséges a gyereke, de mi van, ha pont a tied nem lesz az? Erre miért nincs valami törvény, hogy a dohányosok ne vállalhassanak babát, amíg le nem teszik a cigit? Ahogy pl. víz-villany nélküli putriba nem engedik haza a kórházból a babát.
Nem tudom kedves kérdezõ milyen válaszokat szeretnél. Nagyrészt az a tapasztalatom, hogy a dohányzó anyukáknak nem születik beteg babájuk. De ott van a másik oldal akiknek viszont igen...vagy késõbb lesz valami baja, ami a dohányzásra is visszavezethetõ (asztma, értelmileg lassabban fejlõdik.stb) Az, hogy a Te babád melyik be esik, csak a szerencsén múlik. Én nem kockáztatnék..és nem is kockáztattam. [email protected] nehéz leszokni a cigirõl elismerem. Amint pozit teszteltem idegességembe elszívtam még 2 szálat és leraktam 14 év után. Vártam azt a bizonyos 3 hetet...mert a nagyok azt mondják utána jobb lesz mert kiürül a nikotin a szervezetbõl. Hát 7 hónapos terhes voltam amikor már nem minden nap jutott eszembe a cigi...nehéz volt de Én tényleg nem bírtam volna elszámolni azzal ha miattam valami baja lett volna a lánykámnak. Sajnos szoptatás után visszaszoktam...de baromi büszke voltam magamra, hogy letettem. Pedig viccesen mindig azt mondtam, hogy a halálos ágyamon is tuti bagó fog lógni a számból. Magam miatt nem szoktam volna le..akaratgyenge vagyok...de a babámnak a legjobbat akartam...vizuális típus vagyok és elképzeltem ahogy szívom be a füstöt, a lányom a pocimban meg "fuldokol"... Remélem átrágod ezt a dolgot, erõt "szívsz" magadba és megpróbálod letenni...jobb lesz neked is és a babádnak is.
Az egyik barátnõm kb 4-5hónapos terhességég dohányzott, napi 5 szálat kb. Az orvos szülés után mondta, h látja dohànyzott, fekete volt a méhlepény.
Terhességeim elsõ 6 hetében dohányoztam, piszok nehéz volt letenni, nem ítéllek el, csak egy kérdésem lenne: miért kérdezed mindezt? Ha mindenki azt írná, hogy csak beteg babák születtek füstös anyukáktól, az hogy hatna rád? Vagy ha pont az ellenkezõjét írnák? Eltol a leszokás irányába, ha biztosra tudod, hogy "lebukhatsz", akár az orvos, akár a férjed elõtt?
Nézd, én tudom, hogy a cigi függõséget okoz.De határozd el, hogy nem fogja tönkretenni az életed, egy határozott mozdulattal dobd a kukába mindet.Kösd le magad, és inkább rágózz egész nap, de ne gyújts rá.Ha 1 hetet kibírsz már sikerélmény lesz, és büszke leszel magadra!Nem hiszem, hogy tudnál azzal a gondolattal élni, hogy a ki*aszott cigi miatt lett beteg a gyereked.Ahol akarat van, ott erõ is... Hajrá!
Nem tudom milyen a kapcsolatod a férjeddel, de engem minden nap minden órában marna a bûntudat, hogy sunyiba cigizek és hazudnom kell. A babáról ne is beszéljünk..sajnos nem tud ellenkezni.
Keresztanyám cigizett a terhességei alatt. Mind a három lány kis súllyal született, télen állandóak náluk a légúti megbetegedések, valamint mindhárman asztmásak. Mostmár Keresztanyám is hiába érzi rosszul magát, meg szégyelli hogy nem volt annyi ereje, hogy letegye a cigit. Életet adott 3 olyan lánynak akinek nem lesz teljes se az élete se az egészsége. Nem tudom megérte-e, de szerintem az ilyen embereknek nagyon kár gyereket vállalni.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nem nagy érdem, de este elhatároztam, hogy nem gyújtok rá többet, és ma -igaz, hogy nehéz volt-, de nem gyújtottam rá, remélem, hogy ezután is menni fog! Köszönöm, hogy ilyen sokan írtatok!
egyes dokik szerint károsabb a babának az ideg ami benned van hogy nem cigizhetsz, mintha elszívsz egy fél szálat - jó ne egy na egy dobozzal. kitartás! (viszont ha a szülés után nagyon nem bírod - tapasztalat- ne érezze rajtad a baba szoptatáskor, nálunk ez gond volt, de változtattam és bevált)
Köszönöm!és én is ezt kívánom mindenkinek!neked is kérdezö!Remélem mindanyian boldog és örömteli idöket fogunk átélni, ahol nem kel félnünk, szégyenkeznünk, sajnálkoznunk! Hiszen megérdemeljük!
Tényleg örülök, hogy elhatároztad magad és kívánok sok sok erõt és kitartást és persze boldog babavárást! ;)
köszi.tisztában vagyok vele hogy le kell tenni, mert ez most nem rolam szol. annak ellenére hogy anyukam is cigizett, én nem szeretném ezt. nem fogom magam becsapni hogy masnak se volt baj belole. és pont ezért irtam hogy ez kellett, mert az embernek kell egy két pofon, hogy ratérjen a jó utra.és ha meg se probalom, ha esélyt sem adok a kis csöpségnek hogy minden rendben legyen akkor fogom magam rosz anyának érezni.õ még nem tud választani.nem itélek el senkit, mindenki magabol indul ki igy én is, csak leakartam irni hogy tudjatok milyen hasznosat mondtatok.
41es! Sokszor van itt ilyen kérdés és sajnos akik ellene vannak próbálnak felhozni olyan indokokat ami úgymond észhez téríti a kedves kérdezõt. Általában jönnek a lepontozások, meg a támadások azoktól a dohányzó kismamáktól akik meggyõzték magukat, hogy velük nem történhet baj, hogy minek irogatsz ide, nem ez volt a kérdés..stb.. Én magamról is tudom, hogy vannak olyan helyzetek amikor nem feltétlenül a kedves megértõ megjegyzések azok amik eredményesek lehetnek, sõt azok még meg is erõsíthetik az embert, hogy jól csinálja miközben nem.. Remélem sikerül letenned neked is és kitart az akarat erõd a babád miatt!
még nem irtam ide de nyomonkövettem a válaszokat.6hetes vagyok, és sajnos dohányzom.miota tudom hogy babánk lesz probáltam letenni, de nem ment, csak annyi h napi 3-4 szálra csökkent.viszont azon a valaszon elsirtam magam amiben elképzelte hogyan fuldoklik a picije.azthiszem ez talán segit majd nekem is.félek hogy baja lesz de nagyon nehéz ugy nem gondolni a cigire hogy körülöttem majd mindenki szivja.de ez a fuldoklos...ez sziven ütött.ez kellett.
Ügyes vagy! Gondolj a babádra, menni fog ez! :)
Gratulálok! Csak így tovább!
26 éves nõ vagyok, 28 hetes terhes. anyukám 16 éves kora óta dohányzik, most 63 éves, még most is, asztmásan. Pár éve tudtam meg, hogy a terhesség alatt is el-el szívott egy-egy cigit, pontosan nem tudom, mennyit. illetve tulajdonképpen az egész gyerekkoromat passzív dohányosként éltem. Igazából nincsen komoly bajom, de asztmára van nekem is hajlamom, minden megfázás után köhögõrohamaim vannak, alig akad felszakadni a nyák... Ja és bár anyu jó anya, meg figyelt ránk, szeret minket, ezt soha nem fogom neki megbocsájtani.
Még valami eszembe jutott, ahol esetleg kiderülhet ha levetetitek a köldökzsinór vért.Nem tudom, h ott számít e vagy látszik e?
A kérdező hozzászólása: Errõl amúgy nem tud senki, csak itt tudom megkérdezni. Igazából attól is félek, hogy a szülésnél a doki majd rákérdez, vagy látszik, hogy dohányoztam a terhesség alatt a méhlepényen, és a férjem is rá fog jönni, amibõl válás lenne. Ez nem tudom kivédeni, hogy a doki ne kérdezzen rá, igaz?
Utolsó vagyok, tõlem nem kérdezett semmit a doki, szülés után, nem hiszem, h úgy konkrétan látszana, mert öregedett, meszesedett lepény bármi mástól is lehet
Így utolsó elõtti
Nem fog a doktor rájönni, mert semmi hatása nincs a méhlepényre. Nem kell mindent elhinni. Amíg nem volt ez a dohányzás elleni hisztéria, nagyon sok nõ dohányzott a terhessége és a szoptatás alatt is. ég a szülészeten is. Még sincs semmi betegsége a 30-on felüli korosztálynak emiatt. Pedig otthon és a munkahelyen is dohányfüstben voltak.
Szerintem tedd le. Ha beteg babát szülnél, hiába mondaná bárki, hogy nem a cigitõl van, nem tudnál elszámolni a lelkiismereteddel. Gondolj a babára, és kibírod azt a pár hónapot.
én letettem pozitív teszt után (még várandós vagyok) de két példát is tudoka közvetlen környezetemben. az egyiküknél a mama kevesebbet, de dohányzott, az ikrei most egy évesek és egyelõre semmi bajuk nincs. a másikuknál az anya nem is csökkentette az adagot (min. napi 1 doboz), a gyereke 30-on túli felnõtt, nem alakult ki a dohányzással összefüggésbe hozható betegsége és õ maga sem dohányzik.
Nem jön rá senki semmibõl. Nálam annyi volt a "probléma" hogy besárgult a kicsi, akkor kérdezte meg a csecsemõs, hogy dohányoztam? Mondtam, hogy igen. Be is bizonyosodott a kicsitõl vett vérbõl, hogy az okozta a sárgaságot, kevés volt a d-vitamin.
Nekem anyukám végig cigizte a terehsséget, semmi bajom nem lett, idõre születtem 3500gal egészségesen, késöbb sem lett semmi ezzel összehozható betegségem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Csak sok helyen azt olvasni, hogy a lepényen meglátszik, ezért kérdeztem csak. Mégegyszer köszi mindenkinek, de azért azon leszek, hogy letegyem, bár már 21 hetes vagyok, és én is szégyenlem magam. Más elõtt nem is cigizek, csak sunyiba, és ahogy ez is leírtam, hát elég szánalmas vagyok, de egyelõre még nem tudtam letenni.
13. vagyok nálam több orvos is rákérdezett: a nõgyógyászom, aki a terhesgondozást végzi (elsõ alkalommal, amikor hozzá mentem), a kombinált teszt elvégzésekor dokumentálták (gondolom nagyobb kockázati csoportba kerültem volna, ha igen) és egyszer a kórházi ügyeletes, amikor görcsök miatt bementünk.
4-es válaszoló: "Aki akaratgyenge az nem nem szereti a gyerekét, csak magát sem kevésbé." ÚRISTEN! Mert te azért cigizel mert szereted magad? A te egészségednek talán jót tesz? A barátom anyja dohányzott, bár makk egészségesen hozta a világra a fiát, gyerekkorában asztmája alakult ki, 28 éves és még mindig kell neki gyógyszer... Kérdés hogy valaki hogyan számol el a lelkiismeretével ha a gyereke miatta veszi sípolva a levegõt, nem sportolhat és fulladozik egész életében. Nem az a lényeg h egészségesen születik-e hanem h milyen mérgek halmozódnak fel a szervezetében. Egy ilyen anya minek szül gyereket??????
a stressz amit a megvonás okozna ártalmasabb lenne. (én vagyok akinek az anyukája cigizett.) én nem dohányoztam terhesen, abban a ciklusban már nem gyújtottam rá amikor sikerült, de nekem lombik babám van, így elõre tudtam mikor hagyjam abba.
17 vagyok (talán) + a védõnõ is megkérdezte érdekes, azt hittem, ez a protokoll része és mindenképp rákérdeznek. nálam közben töltögettek is papírokat, tehát dokumentálták...
" férjem is rá fog jönni, amibõl válás lenne." ezt mibõl gondolod?
Én a leggyengébbet szIvtam és keveset, 8 hetesen nem volt szIvhang, most nagyon sz.rul érzem magam, mert a dohányzásnak van vetélési kockázata. Szerintem inkább tedd le, mert én ezt már az életben ki nem törlöm, hogy talán amiatt történt a baj.
A férjed esetleg elválna a gyereked esetleg beteg lenne... Nem értem.. Magyarul kockáztatod, hogy a cigi tönkre tegye az életed. Gratulálok!
a 8 éves szomszéd kisfiú anyukája dohányzott a terhesség alatt, a kissrácnak súlyos tüdõasztmája van, ha pár métert fut vagy jobban "megerõlteti" magát, már befullad, ügyeletre kell vinni és nem alszik egész éjjel. nem sportolhat, nem mozoghat, ezért kezd fokozatosan elhízni, ami miatt állítólag még inkább fulladhat majd.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtál. Hülye kérdés, de nem érezted szarul magad amiért szívod? Én szärul érzem magam, de mégis néha-néha rágyújtok. Pedig tudom, hogy meg kéne állnom, de nem megy.

Vegetáriánus kismamák, ettetek húst a terhesség alatt?

Kért ilyet t?letek az orvosotok vagy tiszteletben tartotta, h nem fogyasztotok húst?!

Legjobb válasz: Nem vagyok vegetáriánus, de terhesség alatt alig ettem. Pontosabban terhesség alatt semmit sem kívántam csak a sós tésztaféléket,pizzát :). Ennek ellenére azt gondolom,hogy heti 1-2 húsos nap (ami lehet hal is), talán kellene terhességés szoptatás idején. Azt hiszem,hogy a nem vega nõk teste fel van töltve olyan anyagokkalamit húsokból tud hasznosítani aszervezet. Cáfoljanak meg a vega anyukák és ezzel nyugtassák meg a többi dilemmázó kismamát!!! Szóval amiért írok: a szomszédom vega. Terhesség alatt és szoptatás idején is az volt. Ráadásul tojást és tejet sem fogyaszt ÉS 2 gyereke van. Mindkettõ igen beteges, vékonyka, sápadt, kistermetû. A kisfiú,már 4,5 éves volt amikor elõször kellett neki hajat vágatni,merthogy nem nõtt. A kislány most 3,5 és alig van haj a fején.Persze lehetnek a gének.Nem tudom. A szülõk egészséges,fitt emberek, dús hajzattal. Kb.10-12 éve vegetáriánusok. Szóval én nem tudom, csak azt gyanítottam,hogy lehet összefüggés....

Nem vagyok vegetáriánus, de terhesség alatt alig ettem. Pontosabban terhesség alatt semmit sem kívántam csak a sós tésztaféléket, pizzát :) . Ennek ellenére azt gondolom, hogy heti 1-2 húsos nap (ami lehet hal is), talán kellene terhességés szoptatás idején. Azt hiszem, hogy a nem vega nõk teste fel van töltve olyan anyagokkalamit húsokból tud hasznosítani aszervezet. Cáfoljanak meg a vega anyukák és ezzel nyugtassák meg a többi dilemmázó kismamát!!! Szóval amiért írok: a szomszédom vega. Terhesség alatt és szoptatás idején is az volt. Ráadásul tojást és tejet sem fogyaszt ÉS 2 gyereke van. Mindkettõ igen beteges, vékonyka, sápadt, kistermetû. A kisfiú, már 4, 5 éves volt amikor elõször kellett neki hajat vágatni, merthogy nem nõtt. A kislány most 3, 5 és alig van haj a fején.Persze lehetnek a gének.Nem tudom. A szülõk egészséges, fitt emberek, dús hajzattal. Kb.10-12 éve vegetáriánusok. Szóval én nem tudom, csak azt gyanítottam, hogy lehet összefüggés....
Én évekig voltam vegetáriánus, azaz húst nem ettem semmilyen formában, de tejterméket és tojást igen. Aztán a babatervezéskor elkezdtem enni orvosi tanácsra, tiszteletben tartotta volna, de én döntésem volt. Ugyanis utánanéztem, ahhoz, hogy rendesen és egészségesen tudjak táplálkozni hús nélkül a terhesség alatt, azért szükség lett volna kivizsgálásra, illetve egy jó dietetikust(mindenképpen orvos végzettségût) keresnem, ami nehéz, mármint egy jó szakembert találni. Én elsõsorban a kisbaba érdekeit néztem. Most szoptatok, szintén eszem húst. Akarunk még gyereket, akkor is fogok enni. Hiába szeretném másképp csinálni. Majd, ha túl vagyok a szülésen, szoptatáson, akkor majd gondolok magamra és a világnézetemre. Nekem ez volt a döntésem.
Elõre is bocsi az off-ért, de muszáj. Eddig eszembe sem jutott, hogy milyen lehet vegetáriánusként terhesnek lenni. Biztos nem könnyû. Gondolom minden ilyen kismamánál megy a hezitálás, hogy az elveit adja fel, vagy "kockáztasson". Mondjuk én nem hiszem, hogy hús nélkül bármi baja lehet a babának... Amióta terhes vagyok két kezemen meg tudom számolni hányszor ettem húst... Valahogy nem kívánja a szervezetem... Boldog babavárást! 37. hkm
A kérdező hozzászólása: 10. ma már India népességének mindössze 25-30%-a vegetáriánus a szó klasszikus értelmében. Látogass el egy indiai étterembe, isteni húsos kajáik vannak. Gondolod, h ezeket csak a külföldieknek készítik? Egyáltalán hogyan lennének jellegzetes, csak Indiára jellemzõ húsételeket, ha õk maguk soha meg se kóstolták volna? sehol nem állítottam, h a vegetarianizmus a hiánybetegségek egyetlen kiváltó oka, ez szimpla sarkítás. ilyet csak akkor tennék, ha provokálni akarnék, de eszem ágában sincs :)
utolsó elõtti vagyok. hiánybetegség nem csak a vegáknál léphet fel, egyetértek az utánam szólóval. különben nem lenne tele minden patikában, boltban 60 polc étrendkiegészítõkkel. a sajt tele van kalciummal. mindenki folyton sajtot eszik. akkor miért van mindenkinek csontritkulása. a hús tele van vassal. és kinek nincs vashiánya??
Kérdezõ, ha ez igaz lenne, akkor pl. csak Indiában 399, 000, 000 beteg ember élne. A húsmentes élet csak akkor egészségtelen, ha az ember egyoldalúan táplálkozik, de ez a mindenevõkre is igaz. Nem elég elhagyni a húst, és aztán üres krumplit enni, vagy készételeket és péksüteményeket, mert az kényelmesebb, mint új és érdekes recepteket kipróbálni. Az ilyen vegák ne is csodálkozzanak, ha hiánybetegségük lesz. De a megfelelõen összeállított vegetáriánus étrend nem betegít meg.
A kérdező hozzászólása: sziasztok igen, szerintem is lehet összefüggés a szülõk vegetarianizmusa és a gyerek betegessége között. az exem végül egy szintén vega lánnyal alapított családot és így már teljes egyetértésben nevelték teljesen húsmentes étrendene a kislányukat egészen a fogantatástól kezdve. a kislány nem vékony, ellenkezõleg, olyan "levegõsen" pufi és már egész kis korától anyagcsere problémái vannak, alig volt másfél éves, amikor kórházba került emiatt (kb heti kétszer kakilt, akkor is kicsit és kínok árán). egyébként azóta, h feltettem a kérdést, sok minden történt. pl már én is babát várok és a világon mindent eszem (kivéve persze a tiltólistás ételeket, italokat) úgy, mint eddig :)
5 évig vegetáriánus voltam terhesség elõtt. úgy terveztem, az is maradok, mert meggyõzõdésem, hogy egészségesebb. 5 hetes terhességem idején eljött, hogy semmit nem bírtam megenni, amit addig igen. vajas kenyeret ettem, mert minden mástól rosszul voltam. ekkor ült mellém a buszon egy parizeres zsemlét evõ nõ. addig a parizer szagától a hányinger kerülgetett, de megéreztem a parizerszagot, és már komolyan ott tartottam, h megkérem azt a vadidegen nõt, adjon belõle, mert nem bírom ki. alig vártam, h leszálljak a buszról, vettem 10 deka parizert, és magában az utcán megettem :D nagggggyon jólesett, és meg is jegyeztem, h a gyerekem hülyét csinál belõlem. most 10 hetes vagyok, és sajnos még mindig csak a csirkét kívánom és a parizert... de megeszem, mert ebbõl nem csinálok lelkiismereti kérdést. ha egyszer csak az esik jól? mondjuk nekem teljesen felborult az étkezésem, mert az édességet is és a húst is utáltam, a gyümölcsökért sem rajongtam. a zöldséget és a sós dolgokat szerettem. most meg a húst a gyümölcsöt és a sütiket...
Szia en alapvetoen eszem hust hati 1-2 alkalommal, de terhesseg alatt sosem birom megenni. Most varom amasodik babankat es egyszeruen undorodoma husizetol. elsoterhessegnelhalat ettem(esegyeb tengeri dolgokat), demsot azt sembirom megenni. Talan kesobb valltozni fog, mertmeg nagyon azelejen jarokaterhessegnek. 9 heteske
Indiában nem mindenki vegetáriánus, és ezt a # 10-es válaszoló nem is mondta. De nagy részük. Leginkább csak a hinduk. Õk nem esznek húst egyáltalán mégis jól elvannak. Én Németországban élek és itt nem akad fenn senki ha egy kismama vega. Még az orvos sem. Mert tudja, hogy nem jelent problémát, ilyen téren sokkal képzettebbek mint M.országon. Van még mit fejlõdnünk.

Tényleg veszélyes az ajakherpesz a terhesség alatt? Olvastam, hogy vetélést is okozhat. Nekem elég gyakran elő szokott jönni a terhesség előtt, és sajnos most is van. Akinek volt ajakherpesze terhesség alatt, lett valami gond belőle?

Legjobb válasz: Mindenféle virusfertõzés veszélyes a terhesség alatt. Az, hogy most megjelent a herpesz az ajkadon, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy most fertõzõdtél meg, álltalában a herpesz fertõzést már nagyon korán megkapjuk, és ha megfertõzõdsz, a virus örökre jelen lesz a szervezetedben, viszont csak akkor aktiválódik, ha valami folytán legyengül a szervezet. Ha a terhesség korai szakaszában vagy, akkor lehetséges, hogy a szervezetben végbemenõ változások indukálták a megjelenését, de lehet egy megfázás, kisebb láz, vagy bármi. Egészséges táplálkozás, vitaminok, friss levegõ, mozgás az, ami nem engedi a szervezet immunrendszerét legyengülni, igy nem tud elhatalmasodni a virus, de hiszem, hogy ezekre a dolgokra mindenképpen odafigyelsz eleve a terhesség okán.

Mindenféle virusfertõzés veszélyes a terhesség alatt. Az, hogy most megjelent a herpesz az ajkadon, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy most fertõzõdtél meg, álltalában a herpesz fertõzést már nagyon korán megkapjuk, és ha megfertõzõdsz, a virus örökre jelen lesz a szervezetedben, viszont csak akkor aktiválódik, ha valami folytán legyengül a szervezet. Ha a terhesség korai szakaszában vagy, akkor lehetséges, hogy a szervezetben végbemenõ változások indukálták a megjelenését, de lehet egy megfázás, kisebb láz, vagy bármi. Egészséges táplálkozás, vitaminok, friss levegõ, mozgás az, ami nem engedi a szervezet immunrendszerét legyengülni, igy nem tud elhatalmasodni a virus, de hiszem, hogy ezekre a dolgokra mindenképpen odafigyelsz eleve a terhesség okán.
Nekem is volt kb 3 hónapos lehettem sose volt még olyan nagy mint akkor.Azóta megszületett a fiam hál Istennek semmi baja.A védõnõ azt mondta akkor ha a higéniát betartom nem lehet semmi gond.Kenegesd egy kis alkohollal az sokkal hamarabb gyógyítja és fertõtleníti.utána mossál jól kezet és ne tapogasd!Boldog babázást kívánok.
Zovirax-al kend be, akkor hamar elmúlik. Gíógyszertárban lehet kapni.
Nekem is volt egy ismerõsõm, õ is alkohollal kente, gondolom az fertõtlenít is és szárít is.
Nekem havonta kijön. :( Épp hogy elmúlik é aztán megint. Szinte az elejétõl. Az elõzõ terhességemnél is ez volt. A doki szerint nincs baj vele. 32 hetes km
Nekem a terhesseg elejen volt, de legalabb 4 dudor is az ajkamon. Zoviraxot nem ajanlottak, hanem egy masikat helyette, de most nem emlekszem a nevere. A gyogyszertarban eleve ugy kertem a kenocsot, hogy ami terhes kismamaknak is jo. Egyebkent azota sem jott ki, pedig nekem is suron szokott lenni. Most 29 hetesek vagyunk es eddig semmi gaz. Boldog babavarast mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: 24 hetes vagyok.

Van itt olyan kismama, akinek a terhesség alatt veseköve volt?

Nekem több vesekövem alakult ki a terhesség alatt, elvileg a terhesvitamintól. Urológiára kell járnom. Nektek sikerült végigvinni problémamentesen? Vagy számitsak nagyon rosszra?

Legjobb válasz: Nekem volt vesekövem az elsõ terhességem alatt. De szerencsére semmi probléma nem volt vele. Két évvel szülés után magától távozott. Terhesség alatt kicsit gyakrabban voltam ultrahangon, ahol a vesekövemet is nézték és ennyi. Nagyon szorítok, hogy Neked se legyen semmi gond! :) Boldog babavárást!

Nekem volt vesekövem az elsõ terhességem alatt. De szerencsére semmi probléma nem volt vele. Két évvel szülés után magától távozott. Terhesség alatt kicsit gyakrabban voltam ultrahangon, ahol a vesekövemet is nézték és ennyi. Nagyon szorítok, hogy Neked se legyen semmi gond! :) Boldog babavárást!
Nekem egy volt, sokat görcsöltem, nos-pár szedtem rá vagy 3-4 hónapig, s rengeteget ittam. Cola, sprite, tea, Rostás lé, víz, napi 3-4 litert, s egyszer csak kipisiltem! Hallottam ahogy koppan a wc-ben, láttam is. Onnéttól nem is fájt többé. Mellesleg Terhes vitamintól nem lesz senkinek veseköve.
Nekem is volt vesekövem az elsõ terhesség alatt és most is számítok rá, mivel 3 éves koromtól rendszeresen van kálcium oxalátos kövem. A terhesség alatt algopirinnel húztem ki, de igazából semmi nem használ ha görcsöd van. 4 hónappal szülés után robbantották szét az István kórház urológiáján. A szülés ettõl függetlenül problémamentes volt. Ne aggódj, nem lesz semmi baj!!! :)
Nekem is volt. Amikor begörcsöltem, azt hittem, a baba jön elõbb, de nem. NoSpat kaptam, de nem vettem be, mert késõbb már nem kellett. 39. hétig vittem a babám, makk egészséges lett.
A kérdező hozzászólása: De aranyosak vagytok, hogy nyugtatni pröbáltok :) nálam az a gond, hogy betokozódnak a köveim és sajnos nem tud kiürülni mûtét nélkül. Néhány orvos a szívbajt hozza rám, hogy ha most görcsölök, akkor mi lesz, ha majd a baba nyomja a vesém. Akkor nektek csak no spat kellett szednetek és ennyi?

Ti mennyire adtok magatokra a terhesség alatt?

az hogy kismama vagy ok arra , hogy slampossá válj? mi az amit feladtatok, illetve semmi pénzért sem adnátok fel? ki hogy vélekedik err?l?

Legjobb válasz: Semmivel sem többet mint a terhesség elõtt.A terhesség számomra nem volt ok,indok arra hogy elengedjem magam.Ugyanúgy befestettem a hajam,szolid smink,és megválogattam a ruháimat,ami jól állt rajtam,jól éreztem magam bennük,nem mondom,hogy a ruhatárat lecseréltem,mert nem.1-2 darabot még ma is viselek és terhesség elõtt is viseltem,volt olyanom is amit kaptam és olyan kismama darabok amit használtan vettem. Egyedüli egy dolog amirõl le kellett mondjak a strandolás volt,nem volt szabad kimenjek a melegbe,így a nyarat szobába ventilátor alatt töltöttük (õsszel született a kislány). Az,hogy babát vár egy nõ,nem változtat semmin,ha igényes és szereti ha ápolt a kinézete akkor a terhesség alatt is természetes lesz számára,hogy ápolt,ha meg slampossá válik akkor eddig is nyûg volt számára az ápolt megjelenés csak nem volt ami mögé bújjon,így kénytelen volt toppon tartani magát.Ez az én véleményem.

Semmivel sem többet mint a terhesség elõtt.A terhesség számomra nem volt ok, indok arra hogy elengedjem magam.Ugyanúgy befestettem a hajam, szolid smink, és megválogattam a ruháimat, ami jól állt rajtam, jól éreztem magam bennük, nem mondom, hogy a ruhatárat lecseréltem, mert nem.1-2 darabot még ma is viselek és terhesség elõtt is viseltem, volt olyanom is amit kaptam és olyan kismama darabok amit használtan vettem. Egyedüli egy dolog amirõl le kellett mondjak a strandolás volt, nem volt szabad kimenjek a melegbe, így a nyarat szobába ventilátor alatt töltöttük (õsszel született a kislány). Az, hogy babát vár egy nõ, nem változtat semmin, ha igényes és szereti ha ápolt a kinézete akkor a terhesség alatt is természetes lesz számára, hogy ápolt, ha meg slampossá válik akkor eddig is nyûg volt számára az ápolt megjelenés csak nem volt ami mögé bújjon, így kénytelen volt toppon tartani magát.Ez az én véleményem.
A kérdező hozzászólása: örülök, hogy ilyneket olvasok, mostanában több terhesség alatt leigénytelenedett anyukát láttam, és kezdtem megijedni, hogy én spilázom túl a dolgot.
Nem sokat változtam. Itthon mindig is kényelmes ruhákat hordtam (szövetgatya, XL-es pólók, a rendes méretem S), mert abban tudok rendesen tevékenykedni, és nem féltem, ha tisztítószer/étel megy rá. Ha elmegyek itthonról, akkor általában balerinacipõ, farmer, szûk felsõ. Szoliba sosem jártam (napallergiás vagyok, tehát tilos), kozmetikushoz évente egyszer megyek gyantáztatni (1-2 hetente epilálok), fodrászhoz negyedévente megyek (derékig érõ hajam van, sosem festetem, heti 2* kell mosnom, vékony szálú, és olyan tapintású, mint a babahaj). Nem szoktam sminkelni, max. szemkihúzás, és spirál, nincs szükségem rá, ahogy másféle kencékre sem, finomabb tapintású a bõröm, mint a más féléves öcsémnek :D Egyedül a körmössel nem tudom mi lesz, 4 hetente járok, nagyon rövid, francia mûkörmöm van, mert a sajátom lemezesen törik. Nem szeretném föladni, de az elsõ idõkben nem hiszem, hogy lesz szabad másfél órám, plusz utazás.
Elsõ babával 35. hétig dolgoztam, vezetõ beosztásban, úgyhogy igen, muszáj volt nekem is tiptopnak lennem minden nap. Szülés után bevallom sem idõm sem energiám nem volt magamra, a mindennapos hajvasalás, smink és ruhaválogatás, bizsuk meg passzoló cipõk.... hát örültem, hogy élek, hogy õszinte legyek. Persze arra mindig figyeltem, hogy ápolt legyek, ne legyek szõrös, ne legyen nagy a körmöm és lenõtt a hajam, de ennyi. Amikor picurkám nagyobb lett és én is visszanyertem az alakomat (kb.6-7 hónappal szülés után) úgy én is több idõt és energiát tudtam magamra fordítani, mert már Apára is rá mertem bízni a kislányunkat. Eljártam heti 2x edzeni, fodrász, szoli, ilyesmi. Aztán hamarosan újra terhes lettem, most 26 hetes vagyok, lányom 16 hónapos. A H&M-ben vásároltam csinos, elasztikus ruhákat, szoknyákat, toppokat, amik szülés után is jók lesznek, nagyon csinosak és jól érzem magam a bõrömben. Fodrász, kozmetikus, 2-3 havonta, játszótérre, bevásárláshoz nem sminkelem magam, de ha nagyobb kiruccantást teszünk akkor igen, mindig igyekszem a maximumot kihozni magamból. Most szerintem megtaláltam az arany közpéputat, míg nem voltam anya folyton magammal foglalkoztam, túl sokat adtam a külsõségekre, aztán volt egy mélypont amikor örültem, hogy élek. Mára már megtanultam, hogy a kevesebb néha több és hogy lehet pár perc alatt, kisgyerek mellett terhesen is vonzónak maradni:) Rutin kérdése:)
Az elsõvel dolgozni jártam, irodistaként, mindig tipptopp voltam. Amikor kénszerpihire kerültem, akkor min fürdés megvolt, és hálóingben döglöttem, ha el kellett menni otthonról, ugyan úgy felöltöztem, mint munkába mennék. Második kicsivel kerestem a kényelmes laza viselet, hogy a nagyot el tudjam rendesen látni, ne nyomjam a pocakomat, de csinos legyek.(farmer, tunikával, kismama nacik felsõkkel)
Én sem változtattam semmin, sõt, sokkal több idõm van magamra és a környezetemre. Itthon sem vagyok kinyúlt, csak kényelmes cuccokban, soha nem voltam az otthoni tramplisság híve, reggel fürdés, testápolás, szempillaspirál alap. Nagyon csinos, bár inkább sportos kismamacuccokat túrtam, smink nélkül (szolid) én sem megyek sehova. Fodrász a rövid hajam miatt 6-7 hetente, körmös 2-3 hetente, nálam is a szoli maradt ki. Most vagyok a 38. hétben, úgyhogy a jövõ héten még egy utolsó fodrász, kozmetikus, manikûr és pedikûr. A tempón kell változtatni, mert a szervezet úgyis jelez, de a saját magammal szemben támasztott elvárásokon miért kellene? 37 hetes kismama
Én nem változtam semmiben.ugyanúgy sminkelek, festem a hajam, figyeltek az étkezésre, divatos ruhákat hordok.csak annyi a változás hogy nõ a pocakom, tehát ennek megfelelõen kell öltöznöm. Talán szülés után lesz nehezebb egy kicsit amikor is a baba az elsõ és kevesebb idõ jut majd magamra, de akkor sem fogok kilépni az utcára smink nélkül.
Hát én is ugyan azt mint eddig már a pár szokott rám szólni este , hogy üljek már le . Mindenhova busszal meg vonattal megyek a séta kedvéért . Mondjuk az elején nem igazán így volt mert összepotyogtam útközben meg ilyenek. üdv 30 hkm
Hát én a vége felé volt hogy erõm nem volt semmihez, ilyenkor jött a mackónadrág, tévénézés. Azért azt se hiszem ám el, hogy mindenki hû, de nagyon tökéletes volt! Amúgy persze, csinos kismama voltam, és mindent megtettem ezért, de azért volt, hogy nagyon fáradt voltam.
Szerintem a terhesség nem ok arra, hogy elhanyagolja magát az ember. Én semmit nem változtattam, kivéve annyit, hogy nem jártam szoliba, meg a vége felé itthon fõleg mackóruhába voltam, mert az volt kényelmes.
A közelemben nagyon sok kismama elhagyja/elhagyta magát! Zsíros haj, koszos ruha, igénytelenség... Én szerintem most is úgy öltözködöm, adok magamra, mint elõtte! Változni nem változtam, csak nem megy rám annyi ruhám, és vannak új holmijaim is, ami természetes! Én nem veszek észre magamon változást, attól, hogy várandós lettem! 36 hkm
Semmi nem változott. Akárhová megyek, pici smink, még itthon sem vagyok soha kinyûlt, régi göncökben, kétszer zuhanyozom naponta, kétnaponta hajat mosok - pont mint terhesség elõtt. Szerintem az, hogy várandós vagyok, nem kell hogy automatikusan azt jelentse, hogy igénytelen is.
hát az egyik ismerõsöm tinimami lett , egyszer meglátogattam és mikor meg láttam milyen állapotban van meg ilyettem . durva volt hogy emberek azért igénytelenek mert várandósok.

Akinek (csak) a terhessége alatt jött ki a hüvelygomba és sokáig tartott kikezelni?

Mi segített? Milyen gógyszer? Van, esetleg, akinek folyton visszatért?

Legjobb válasz: Én Pimafucin kúpot használtam, úgy látszott, használ is, utána pedig a Gynoflort, na attól még rosszabb lett minden. Úgyhogy, nem tudom, hogy elmúlt-e akkor a Pimafucintól, de most biztos, hogy van megint. Azért is érdeklõdöm, ki hogy harcolt ellene, mert elméletileg sokszor kijöhet a terhesség alatt, sõt el sem múlhat. Mert nekem terhesség elõtt nem volt ilyen problémám, csak a második trimeszterben jött elõ. Ezért gondoltam, hogyha a terhesség (hormonváltozás, más immunállapot, stb.) váltotta ki, akkor, ha ki is lesz kezelve, megint elõjöhet. A terhesség alatt pedig tudom, hogy csak egyetlen gombaelleni gyógyszer van, a Pimafucin, amit nyugodtan lehet használni, a többit nem ajánlatos. És bár az orvosom azt mondja, ne törõdjek azzal, ami a betegtájékoztatóban van, azért nem szívesen tömném magamba tonnaszámra a sok kúpot, kenõcsöt. Ráadásul, arra is gondoltam, hogy a gomba biztos, hogy máshol is jelen van a szervezetben ilyenkor, arra meg nem hat a kúp, tehát elõbb utóbb megint ki kell jönnie. Annyira tanácstalan vagyok. Meg azt látom, olvasom, hogy mindekinek más-más gyógyszer válik be. Lehet, érdemes lenne elmenni egy olyan érzékenységi vizsgálatra, hogy kiderüljön, nekem milyen gyógyszer válna be. Elég zavaró ez a gomba, ráadásul nem kellemes. És a szülésre sem jó, ha megmarad... Esetleg, vannak még tapasztalatok, gyógyszer tippek?

A kérdező hozzászólása: Én Pimafucin kúpot használtam, úgy látszott, használ is, utána pedig a Gynoflort, na attól még rosszabb lett minden. Úgyhogy, nem tudom, hogy elmúlt-e akkor a Pimafucintól, de most biztos, hogy van megint. Azért is érdeklõdöm, ki hogy harcolt ellene, mert elméletileg sokszor kijöhet a terhesség alatt, sõt el sem múlhat. Mert nekem terhesség elõtt nem volt ilyen problémám, csak a második trimeszterben jött elõ. Ezért gondoltam, hogyha a terhesség (hormonváltozás, más immunállapot, stb.) váltotta ki, akkor, ha ki is lesz kezelve, megint elõjöhet. A terhesség alatt pedig tudom, hogy csak egyetlen gombaelleni gyógyszer van, a Pimafucin, amit nyugodtan lehet használni, a többit nem ajánlatos. És bár az orvosom azt mondja, ne törõdjek azzal, ami a betegtájékoztatóban van, azért nem szívesen tömném magamba tonnaszámra a sok kúpot, kenõcsöt. Ráadásul, arra is gondoltam, hogy a gomba biztos, hogy máshol is jelen van a szervezetben ilyenkor, arra meg nem hat a kúp, tehát elõbb utóbb megint ki kell jönnie. Annyira tanácstalan vagyok. Meg azt látom, olvasom, hogy mindekinek más-más gyógyszer válik be. Lehet, érdemes lenne elmenni egy olyan érzékenységi vizsgálatra, hogy kiderüljön, nekem milyen gyógyszer válna be. Elég zavaró ez a gomba, ráadásul nem kellemes. És a szülésre sem jó, ha megmarad... Esetleg, vannak még tapasztalatok, gyógyszer tippek?
Szia!Én sajnos a 20.héttõl kezdve minden hónapban kezeltem magam!A doki mindíg canesten kombit írt fel!2nap után mindíg jobb lett de aztán vissza tért! :s
Canesten combi, pár napig, majd elmúlt.
Barátnõmnek is ilyen volt terhessége alatt, és már elmúltak, úgyhogy nyugi! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!