Találatok a következő kifejezésre: A terhesség a szoptatás (103 db)

A terhesség + a szoptatás alatt, mekkorára nő meg az ember melle?

Még nem vok terhes, de nekem már így is elég nagy a mellem, olyan 112 cm, picit lelógos is. :-))

Legjobb válasz: Én 75Crõl indultam,és most vagyok 75D,de lassanként kicsi a D kosár.Azt beszélik szoptatás alatt még egy számot fog nõni.Tehát sokat.Aztán majd mikor végeztél a szoptatással,akkor azért visszamegy a nagyja,csak a melleid lesznek kicsit lógósabbak,de mindenkinek olyan lesz.A régiek azt mondták leszopja a gyerek.

Én 75Crõl indultam, és most vagyok 75D, de lassanként kicsi a D kosár.Azt beszélik szoptatás alatt még egy számot fog nõni.Tehát sokat.Aztán majd mikor végeztél a szoptatással, akkor azért visszamegy a nagyja, csak a melleid lesznek kicsit lógósabbak, de mindenkinek olyan lesz.A régiek azt mondták leszopja a gyerek.
Szia! Szerintem alkatfüggõ, de általában 2 kosárméretet szokott nõni. Én 75B-rõl 75C-re váltottam, de szeritem még egy számmal növelni fogom a terhesség végén, szoptatáskor. (26. hetes kismama)
Szia! Szerintem ez teljesen változó. Nekem 80B volt, és 90D lett a méretem, hétrõl hétre nagyobbak lettek a melleim, a végén már fájt a hátam a súlyától. Biztos, hogy számíthatsz majd te is egy "kis" cicinövekedésre :-)
Nekem világ életemben kis mellem volt, terhesen elkezdett nõni, most szoptatok, és végre fel tudok venni kivágott rucikat, nem áll röhejesen :) Eléggé meg fog tehát nõni, fõleg szoptatás alatt.

Olyanoktól kérdezném akik a második terhességük mellett még szoptatták elsõ gyermeküket, hogy volt-e esetleg valami probléma, vagy mit tanácsolt, mondott az orvosol, mennyire támogatta vagy épp ellenezte a terhesség alatti szoptatást?

Kisfiam már csak este és éjjel szopizik és én 7 hetes terhes vagy. Annyi pozitív és negatív dolgot olvastam már a terhesség alatti szoptatásról, aggódom nehogy baj legyen, de egyik napról a másikra nem tudom fiamat leszoktatni...

Legjobb válasz: Egyik ismerösöm végig szoptatott és a tesó születése után is szokott még mindig szopni néha a nagy, persze csak a kicsi után. Semmi gond nem volt és nem is támadta érte senki. Édesanyja gyerekorvos.

Egyik ismerösöm végig szoptatott és a tesó születése után is szokott még mindig szopni néha a nagy, persze csak a kicsi után. Semmi gond nem volt és nem is támadta érte senki. Édesanyja gyerekorvos.
A kisfiam 1 éves volt pontosan, amikor hirtelen nem kérte már este a szopit, ekkor 6 hetes voltam a kistesóval. Következõ héten mentem a dokimhoz, mondtam neki, hogy abbahagyta a szopit. Õ azt mondta, hogy ez nagyon jó, mert õ sem javasolta volna. (szoptatás = méh összehúzódás) Hozzáteszem, nekem volt a kisfiam elõtt 2 vetélésem és a kisfiammal is kórházban töltöttem az elsõ trimesztert görcsök és vérzés miatt. Most 24 hetes vagyok, eddig minden rendben :) Egyébként ismerek olyat is, aki végig szoptatott a terhessége alatt, de nála nem voltak ilyen elõzmények.
Beszeltem a korhazi neonatologussal aki egyben szoptatasi tanacsado volt es a nogyogyasszal, mind a ketten azt mondtak hogy ha nincs problemam es nem kemenyedik majd a hasam akkor szoptathatok. Igy vegig szoptattam a terhesseget, egy volt kellemetlen, hogy a mellbimbom erzekenyebb lett.A gyereknek se lett semmi baja, mar 10 eves.
1 eves volt a lanyom amikor pozitivat teszteltem, mar csak este cicizett, amikor 14 honapos lett teljesen magatol abbahagyta, persze volt koze a terhessegnek, mert szepen elapadt es szerintem mar nem jott belole es ezert nem is kerte a lanyom. velemenyem szerint nem.okoz problemat.

A terhességi teszt szoptatás alatt is megmutatja, ha terhes vagyok?

gondolok itt arra, hogy szoptatás alatt máshogy alakulnak a hormonok.

Legjobb válasz: Igen megmutatja. Miért úgynéz ki babás vagy??

Igen megmutatja. Miért úgynéz ki babás vagy??
A kérdező hozzászólása: A szülés utáni hatodik héten védekezés nélkül voltunk együtt, de mivel a szoptatás kicsit döcögõsen megy, félek, hogy terhes maradtam. Addig nem akarom elkezdeni a fogamzásgátlót, amíg nem biztos.

A terhességi teszt szoptatás idején is megbízható eredményt mutat?

Márciusban szültem, júliusban megött a havim, azóta semmi.... 2 teszt is negatív lett. (még szopizik a kisfiam)

Legjobb válasz: Nem befolyásolja.

Nem befolyásolja.
A TESZT MEGBÍZHATÓ ÉS NYUGODJ MEG NEM VAGY TERHES HA AZT MUTAJA NEKEM 10 HÓNPIG NEM VOLT MENSIM SZOPTATÁS ALATT
supradin F. ebben nagyon sok vitamin van
ha mindenáron vitamint akarsz bármelyik jó, de a legjobb, ha mozogsz, és sok gyümit, nyers zöldséget és fõzeléket eszel igazán az termeli az energiát., a vitamin ezeket próbálja pótolni.

Ugye nem okozhat gondot a terhesség alatti szoptatás?

Kb 6-7 hetes várandós vagyok és még szoptatom a fiamat. Mire kell oda figyelni esetleg?

Legjobb válasz: Vitamin pótlásra. Másra nem. Készülj fel, mert sokszor megváltozik a tej íze és elutasítja a gyerek. Vagy elfogy a tej, így védi a szervezet a magzatot. De ha van tej és a gyerek elfogadja, akkor hajrá!

Vitamin pótlásra. Másra nem. Készülj fel, mert sokszor megváltozik a tej íze és elutasítja a gyerek. Vagy elfogy a tej, így védi a szervezet a magzatot. De ha van tej és a gyerek elfogadja, akkor hajrá!
Szia!Semmi gond nem lesz.A szoptatás egy teljesen természetes folyamat, nem fog erõs méhösszehúzódásokat kiváltani amennyiben a vetélés kozkázatától tartasz, semmi káros hatással nincs a fejlõdõ magzatra nézve.A terhességem hetedik hónapjáig szoptattam én is a nagy fiamat, aki csak két éves korában volt hajlandó szépen, fokozatosan megválni a cici nyújtotta örömökrõl...Volt két hónap szünet, aztán ismét több mint egy év szoptatás.A táplálkozásodra, amennyiben érzékeny a kisfiad, ugyanúgy figyelj, mint eddig, de azt a babavárás miatt úgyis megteszed.Egyéb különleges dolog nincs, nekem a doktornõm sem ellenezte a szoptatást, úgyhogy csak nyugodtan, de csak addig, ameddig jól esik, ha kellemetlennek érzed már akkor fokozatosan válaszd el a fiad.
A kérdező hozzászólása: hát most egy kicsit kiakadtam. Most voltam a dokinál, azt mondta, minden rendben, bár van egy kicsi barack színû folyásom, ami pecsételõnek nem mondható, de írt fel Duffaston tablettát. Mikor mondom neki, hogy én még szoptatok, teljesen kiakadt, hogy tegyem csak nyugodtan, ha el akarok vetélni. De elõtte mondta pár perccel, hogy teljesen rendbe a baba, a foltok inkább a megterheléstõl vannak. A szoptatást egy terhes nõnek azonnal abba kell hagyni. Itthon olvasom a tabletta papírját, hogy szoptatás alatt tilos szedni. Akkor most mit csináljak?
Szia!!Utolsó válaszoló voltam.Én is vérezgettem a mostani terhességemnél az 5-10.hétig, hol jobban, hol kevésbé.Az, hogy ez a szopttás miatt volt-e nem tudni cak találgatás az egész.Lehetett beágyazódásos vérzés is, de lehetettt a tulzott megterheléstõl is ami a szervezetemre hárult illetve a stressztõl is, mert akkor veszitettem el Édesanyámat ami nagyon megviselt:-((( Ami a gyógyszert illeti nem tudok érdemben mit mondani, mert én nem kaptam ilyet, csak Rutascorbint ami inkább vitamin.Annak a fényében, hogy mondtad a dokidnak, hogy szopiztatsz még és mégis ezt irta remélhetõleg tudatában van a dolognak és nem irta volna ezt a gyógyszert, de ha megnyugtató, sztem hivd fel és kérdezd meg.Mond bel mi áll a betegtájékoztatóban és, hogy csak megerõsitést szeretnél.hogy valóban szedheted-e????Talán ez a tiszta sor. Vigyázz magatokra. Szeretettel üdvözöllek:Rita

A terhesség és szoptatás alatti kávézás ( napi 1-2 ) befolyásolja a baba alvási szokásait, napközbeni "elevenségét"?

Legjobb válasz: "A közelmúltban végzett kutatások bebizonyították, hogy csak igen kevés mennyiségû koffein jelenik meg az anyatejben, ezért kis mennyiségû kávé, tea vagy kóla rendszerint nem okoz problémát. Ha azonban az ön gyermeke nyûgös, sokat van ébren, a koffeinfogyasztás csökkentése segíthet mindkettõjükön, hogy többet aludjanak. A csokoládé a koffeinhez hasonló anyagot tartalmaz, de sok anya úgy találja, hogy kis mennyiség semmilyen hatással nincs a szoptatott csecsemõre. " Én már a kórházban rákényszerültem a kávéra, mert nagyon alcsony volt a vérnyomásom és a nõvérek javasolták. Mindennap megiszom 1-2 kávét. A kislányom 21 hónapos és máig szopik, de nem vettem rajta észre, hogy bármi hatása lenne rajta a kávénak :)

"A közelmúltban végzett kutatások bebizonyították, hogy csak igen kevés mennyiségû koffein jelenik meg az anyatejben, ezért kis mennyiségû kávé, tea vagy kóla rendszerint nem okoz problémát. Ha azonban az ön gyermeke nyûgös, sokat van ébren, a koffeinfogyasztás csökkentése segíthet mindkettõjükön, hogy többet aludjanak. A csokoládé a koffeinhez hasonló anyagot tartalmaz, de sok anya úgy találja, hogy kis mennyiség semmilyen hatással nincs a szoptatott csecsemõre. " Én már a kórházban rákényszerültem a kávéra, mert nagyon alcsony volt a vérnyomásom és a nõvérek javasolták. Mindennap megiszom 1-2 kávét. A kislányom 21 hónapos és máig szopik, de nem vettem rajta észre, hogy bármi hatása lenne rajta a kávénak :)
a fiam érzékeny volt rá, a lányom egyáltalán nem. Függ a babától és a mennyiségtõl. Én 2 tejes kv-t iszom naponta, de a fiam mellett ezt abba kellett hagyni
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod, megnyugtatott kicsit. A lányom már lassan egy éves, de egyik kezemen meg tudom számolni, hányszor aludtuk át az éjszakát... most kinn van 6 foga, és pár nyugodt éjszaka után újra kel 2x, 3x, és nem tudom kitalálni az okát. Napközben is mindig pörög.2 kávét iszom naponta, ami az éjszakai "nyüzsi" miatt kell.
Nõvérem a terhessége alatt napi fél liter kólát ivott meg átlagosan, már a pocakban nagyon eleven volt a kicsi, mióta megszületett (5 éve) nagyon éber, és 6-7 óra alvás elég neki egy nap! Most hogy ez véletlen-e, vagy hogy a kóla koffeintartalma miatt igy fejlõdött és neki emiatt kell kevesebb alvás nem tudom, csak egy példát akartam neked írni! Mindenesetre szerintem hatása van a koffeinnek a babára, mint az anyaméhben, és szoptatási idõszakban. De hogy mennyire, és milyen módon nyilvánul meg a hatás az szerintem mindenkinél más, és az anyuka koffeinbevitelétõl függ! (lehet hogy szinte semennyire, de az is lehet hogy nagyon)

Az egyik mellbimbóm a terhesség alatt befelé volt fordulva, de a szoptatás miatt már kiemelkedik. Amikor ezt a cicimet fejem, általában csak 1 tejkivezetőből jön a tej. Míg a másik cicinél 3-4 helyen jön. Ez összefügghet a mellbimbóval?

Legjobb válasz: nekem mindkettõ befelé forduló volt, és csak nagyon ritkán jött a tejem 1nél több kivezetõbõl. kb 4. hónapi fejés után jött többõl is. de késõbb már tudtam szoptatni, úgyhogy onnantól nem láttam. de ha eleget tudsz fejni, és nem érzed úgy, hogy tele van a melled, nem csomós, akkor semmi gond. a fejés sosem fogja úgy kiüríteni a mellet, mint a baba (amelyik tud rendesen szopni). de hasznos, ha sokat maszírozod.

nekem mindkettõ befelé forduló volt, és csak nagyon ritkán jött a tejem 1nél több kivezetõbõl. kb 4. hónapi fejés után jött többõl is. de késõbb már tudtam szoptatni, úgyhogy onnantól nem láttam. de ha eleget tudsz fejni, és nem érzed úgy, hogy tele van a melled, nem csomós, akkor semmi gond. a fejés sosem fogja úgy kiüríteni a mellet, mint a baba (amelyik tud rendesen szopni). de hasznos, ha sokat maszírozod.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm szépen a választ és a segítséget!

Anyukák szoptatás alatt híztatok? Én rengeteget, majdnem annyi vagyok mint a terhesség alatt?

Zavar,de állandóan ennék,és ha nem úgy eszem az már látszik a tej mennyiségen.Milyen sportot lehet ilynekor bégezni?Vagy valamikor lefog ez menni?Most nagyon zavar a súlyom?

Legjobb válasz: En is igy jartam sajnos. Terhesseg alatt en is csak 7 kilot hiztam pedig nem dietaztam vagy semmi gond nem volt csak egyszeruen a levesen kivul semmit nem kivantam es ugye abba keves a kaloria. Szules utan a terhesseg elotti sulyom volt aztan feljott szoptatas alatt 5 kilo. 6-7 honapos koraig szoptattam a kisfiamat es utanna szepen leolvadtak a kilok. Most 1 eves es kevesebb vagyok 3 kiloval mint a terhessegem elott. Szoptatas alatt nagyon kivantam az edesseget es az olyan kajakat amiktol gyors energiahoz jutok es ezek mind a hizlalos tesztas es cukros kajak voltak. Szoptatas utan mar nem volt gond, azota sem ettem egy szelet sutit sem mert nem kivanom.

En is igy jartam sajnos. Terhesseg alatt en is csak 7 kilot hiztam pedig nem dietaztam vagy semmi gond nem volt csak egyszeruen a levesen kivul semmit nem kivantam es ugye abba keves a kaloria. Szules utan a terhesseg elotti sulyom volt aztan feljott szoptatas alatt 5 kilo. 6-7 honapos koraig szoptattam a kisfiamat es utanna szepen leolvadtak a kilok. Most 1 eves es kevesebb vagyok 3 kiloval mint a terhessegem elott. Szoptatas alatt nagyon kivantam az edesseget es az olyan kajakat amiktol gyors energiahoz jutok es ezek mind a hizlalos tesztas es cukros kajak voltak. Szoptatas utan mar nem volt gond, azota sem ettem egy szelet sutit sem mert nem kivanom.
Azért megnyugtató, hogy nemcsak én járok ebben a cipõben. Szülés után kevesebb voltam, mint szülés elõtt, de a szoptatás alatt sikerült felszednem annyit, amennyivel szülni mentem. Az éjszakai szoptatások után elrágott csokis keksz és a tejmennyiség fokozása érdekében megivott alkoholmentes sör megtette jótékony hatását. Két hónapja nem szoptatok, most kezd lemenni pár kiló. De hogy normálisan érezzem magam attól még messze vagyok.
Én a terhesség alatt7 kg híztam - terh. cukrom volt és diétáznom kellett. Hazajöttünk a kórházból szülés után és ugyanannyi voltam , m int a terhesség kezdetén. Aztán én is állandóan ettem és ami a legrosszabb volt, hogy mindig késõn ettem (pedig elõtte sohasem voltam éhes pl. este 10 körül), eltelt pár hét és ha hiszed ha nem 10 kg jött fel. Kislányom már 8, 5 hónapos, 2 hónapja nem szoptatok, de még most kezdem érezni, hogy mintha fogynék.
12 kg-ot híztam terhesség alatt...hazamentem a kórházból már le is ment. szoptatás alatt 15-öt híztam...15 hónapos koráig szopizott..és én is úgy voltam vele mint te, nagyon zavart.. most 3 hónapja nem bírom magam rávenni a fogyókúrára..
Szia, én vékonyabban jöttem haza a kórházból, mint amikor terhes lettem, csak a babám és a "dolgai" súlya volt rajtam -1 kg. Szoptattam és most 10 kg van rajtam. A baba miatt én se tudtam napközben enni szinte semmit. ESte volt normális evés elaltatás után. De ha nem ettem sokat, nem volt egy csepp tejem sem! sajna én azok közé a szerencsétlenek közé tartoztam, akik ha nem zabáltak, nem volt tejük. Most két hónapja nem szoptatok, de még egy deka sem ment le rólam, pedig visszaálltam a régi rendre, és alig eszem valamit, mert a babóm még mindig lefoglal rendesen. :-(
Szerintem ez is változó. Én fogytam szoptatás alatt. pontosabban elkezdtem lefogyni, 11 hósan megjött elõször a tejem kevesebb lett, nekem megjött az étvágyam (elõtte sem volt vele gond) azóta úgy vettem észre híztam. Most 14 hós még 2-3x szopik naponta.
Szia! Én ugyanígy voltam, állandóan ettem volna, bár én a 21 plusz kilós terhességi súlyomból már csak 7 kg plusznál tartottam, de kezdett feljebb menni megint. Amint kevesebbet ettem, meglátszott a tejemen. Most egy hónapja elkezdetem odafigyelni, nulla édesség, és babakocsi-tolás intenzíven (zsírégetõ pulzusszámmal), és hopp, elkezdtek leolvadni a kilók. Ja, és tolom magamba a zöldséget, gyümölcsöt. Ha édességet kívánok, müzliszelet, az még mindig jobb, mint a csoki. (mondjuk nekem speciális étrendem volt dietetikustól a terhességem elõtt-most azt próbálom épeszû keretek között betartani) Amúgy meg szerintem ne aggódj, le fog menni, biztos csinos vagy így is, csak arra vigyázz, hogy ne szaladjon nagyon el a súlyod, mert azt ledolgozni nagy meló lesz!! Sok sikert! 7 hós baba anyukája
16 kg-t híztam terhesség alatt, ebbõl 9-et az utsó két hónapban, mikor végig feküdnöm kellett. Ehhez képest úgy jöttem haza a kórházból, hogy de jó, csak 8 kg a plusz rajtam. Aztán szoptatás alatt feljött még 10 kg. Már nem szoptatok (15 hós a lányom), de csak 5 kg ment le eddig, most épp erõt gyûjtök a tavaszi fogyókúrához. Nyárig le szeretnék fogyni, legalább 8-10 kilót.
Igen, sajnos híztam a szoptatás alatt. Több lettem, mint amennyivel bementem szülni. Én is észrevettem a tej mennyiségén, ha nem ettem. Még este 10-kor is a konyhában voltam. Mióta nem szoptatok, 2-3 kg ment le. Nem fogyózok, nagyon nehezen szánom rá magam. Pedig muszáj lesz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!