Találatok a következő kifejezésre: A terhesség a szapora (4 db)

A terhesség velejárói a szapora szívverés, szédülés, légszomj?

Holnap töltöm be a 17-ik hetet és pár napja ezek a tünetek jelentkeznek nálam. Az ájulás kerülget. Ma elmentem a háziorvoshoz is meg a szülész orvosomhoz is. Háziorvos azt mondta, hogy szerinte vashiány és a vérnyomásom is 90/60, de ez mindíg ennyi szokott lenni. A 16 hetes vérvételen minden eredményem jó lett. Vérkép szerint a vasam is jó. A szülész orvosom azt mondta, hogy ezek a tünetek a terhesség velejárói. Igaz ez?

Legjobb válasz: Teljesen igaz, még nem olvastál ezekrõl? A szapora szívverés azért van, mert a te szived látja el a babát is vérrel, tehát többet kell dolgoznia, kb 50%-al, tehát a pulzus 100-110 körül alakul. A vérnyomás alacsonyhsága is normális terhesség alatt, nem sokat lehet tenni vele, vigyázz, el ne ájulj, nehogy beüsd magad. A légszomj meg azért van, mert nõl a baba, és egyre feljebb kerül, így elveszi a helyet a tüdõtõl, nem tud annyira kitágulni.Majd a 36. hét kürül enyhül, ha a baba "lesüllyed" szülési pozicíóba. Ne aggódj, semmi baj:-)

Teljesen igaz, még nem olvastál ezekrõl? A szapora szívverés azért van, mert a te szived látja el a babát is vérrel, tehát többet kell dolgoznia, kb 50%-al, tehát a pulzus 100-110 körül alakul. A vérnyomás alacsonyhsága is normális terhesség alatt, nem sokat lehet tenni vele, vigyázz, el ne ájulj, nehogy beüsd magad. A légszomj meg azért van, mert nõl a baba, és egyre feljebb kerül, így elveszi a helyet a tüdõtõl, nem tud annyira kitágulni.Majd a 36. hét kürül enyhül, ha a baba "lesüllyed" szülési pozicíóba. Ne aggódj, semmi baj:-)
Nekem is hasonló tünteteim vannak (alacsony vérnyomás, légszomj), szerintem semmi gond, csak vigyázz magadra, magatokra! 18 hetes kismama
Szia! Ne aggódj..ezek sajnos a terhesség velejárói ahogy már az elõttem szólók is írták! Bizony nagyon gyakran van nekem is ilyen, olyankor úgy ver a szívem meg csak kapkodom a levegõt.A légszomj a gyors szívveréstõl is lehet.mert amikor gyorsabban ver a szíved több oxigénre van szüksége a szervezetednek! Azért kapkodod a levegõt, meg a baba is nyomja tüdõt!Ilyenkor nyisd ki az ablakot állj oda egy picit és mosd meg hideg vízben az arcod és a csuklód! nekem segíteni szokott!Na meg persze pihenj le!! Boldog babavárást! És ne aggódj!! :D 30 hetes kismama
10. héten 1 hétig szédültem most a 18 héten megint egy hete szédülök.A dokim szerint nem normális dolog hogy ennyire-néha kapaszkodnom kell-beutalt a neurologiára.Tudja valaki ott mit csinálnak?

Olyan kismamak valaszaira lennek kivancsi akiknek terhesseguk alatt volt tahycardiajuk, szulesnel volt-e problema, es szoptatas alatt mit szedhettek a szapora szivveresre? Vagy eggyaltalan szoptathattak-e?

Legjobb válasz: Nekem volt tachim, szülésnél annyi gondot jelentett, hogy a vajúdás alatt egy idõ után mellkasi szorító fájdalmam volt a fájások alatt. Az orvosom meg is ijedt tõle, de a edától az is elmúlt. Szülés után elmúlt, pedig terhesség elõtt évekig szedtem rá gyógyszert.

Nekem volt tachim, szülésnél annyi gondot jelentett, hogy a vajúdás alatt egy idõ után mellkasi szorító fájdalmam volt a fájások alatt. Az orvosom meg is ijedt tõle, de a edától az is elmúlt. Szülés után elmúlt, pedig terhesség elõtt évekig szedtem rá gyógyszert.
Nekem is volt enyhe tachykardia és magas vérnyomás, a 30. héttol gyogyszert szedtem. a vérnyomás miatt császározni kellett, mert surgos volt, másnapra viszont minden rendezodott, azóta eltelt 10 honap, és semmi probléma nincsen. Míg a kórházban voltam, pár napig kaptam gyogyszert, aztán elvették és azóta sem kell. Szoptatni kisebb-nagyobb problémákkal 5 honapig tudtam, de szerintem a ketto nem fugg ossze.
Nekem terhességem alatt nem volt, viszont szülés alatt valamiért én és a baba is tachycard lettünk. Megcsászároztak, de elvileg a baba miatt.

Csak puffadás lehet a terhesség jele? Meg néha szapora szívverés?

Legjobb válasz: CSAK a puffadás, ahogy kihangsúlyoztad, nem lehet. Ha kimarad a menzeszed, akkor lehet. Addig nem.

CSAK a puffadás, ahogy kihangsúlyoztad, nem lehet. Ha kimarad a menzeszed, akkor lehet. Addig nem.
nem.
Lehet, de erre nem alapoznék. Mert mindkét dolog elõfordulhat baba nélkül is.
Szia! Teszteltél már?
A kérdező hozzászólása: igen negatív!úgyhogy nem tudom mi lehet a baj!mert a 43.napon vagyok és mensi sehol!
Na történt azóta fejlemény?
A kérdező hozzászólása: igen még mindig nincs mensi holnap megyek dokihoz
11-es válaszoló vagyok! Nekem is negatív a teszt!
A kérdező hozzászólása: hanyadik napon volt nega?
Utolsó vagyok!Nekem még hétvége felé kell hogy megjöjjön de az akció meg már több mint 2 hete volt!Mivel megvolt a 7-12 nap bõven mutatnia kéne valamit, de semmi, egyértelmû negatív!!
A szapora szívverés tulajdonképpen magas pulzust jelent, ami az alacsony vérnyomás miatt lehet, mert így kompenzál a szív. Nálam ez nem terhesen és terhesen is elõfordul. A kézremegés meg azért társulhat hozzá, mert a vércukorszinted is leesik, reggelente ez is normálisnak mondható, hiszen éjjel nem ettél/ittál semmit... elsõ
A kérdező hozzászólása: nekem reggelente szokott de nagyon, néha még egy kis kézremegésem is van tõle.drukk neked!nekem már 2napja késik!
Nekem tegnap idõközönként begyorsult a szívem!Tudod mikor nagyon vársz valamit, izgulsz! Ez többször is! Én nem tudom hogy babás vagyok e mert nekem még van idõm a mensiig és még nem is teszteltem!Csak gondoltam megosztom veled!:)
A kérdező hozzászólása: oké!köszi a választ!akkor sztem holnap teszt!
Puffadtam és 3 napja késett a menstruációm, nekem pozitívat mutatott. De se a mensi napján, se az azt követõ két napon nem lett pozitív tesztem, próbáltam a mensi napja elõtti este, a mensi utáni nap reggel, a mensi után két nappal reggel, és csak 3. nap délután lett pozitív eredmény. Most már nem puffadok, dec. 28-án kellett volna megjönnie, azóta sem jött meg. Csinálj tesztet, nagy valószínûséggel már ki fogja mutatni, ha terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: már bíztosra kimutatja a teszt?
Ó, akkor csinálj egy tesztet! Én azt gondoltam, hogy még elõtte vagy az esedékesnek... elsõ
A kérdező hozzászólása: kimaradt már 3napja.
A kérdező hozzászólása: mégis miért nem?
A kérdező hozzászólása: köszi a komit!én sem alapozok erre csak furcsa mert kb egy hete úgy fel vagyok puffadva mint egy viziló!reggelente meg nagyon ver a szívem
Szia! Voltál dokinál? Mit mondott?

A terhesség 5. héten járok és nagyon szapora a szíverésem és sokat megijedek zajokra ez normális?

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy ilyen korai terhességnél fenn állhat e ez. De szerintem normális. De ne aggódd túl magad, nagyon messze vagy még a végétõl! Én már 28 hetes vagyok, nálam kb. 4 hete van ez, de inkább csak az ijedés, de az se vészesen.

Nem tudom, hogy ilyen korai terhességnél fenn állhat e ez. De szerintem normális. De ne aggódd túl magad, nagyon messze vagy még a végétõl! Én már 28 hetes vagyok, nálam kb. 4 hete van ez, de inkább csak az ijedés, de az se vészesen.
Én is hasonlóan vagyok 12 hetesen. Kíváncsi vagyok, a többiek mit írnak. Én még nem kérdeztem dokitól, hogy ez miért van, úgyhogy nem tudok neked semmit mondani. :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat.
Szapora szívverésem és nehézlégzésem nekem is van, és való igaz, én is könnyen meg tudok ijedni, ha a hátam mögül közeledik felém valaki. Elég muris. Szerintem ezek a terhesség velejárói lehetnek. Nyílván van egy határ, ami felett már aggodalomra adhat okot. Ezt szerintem dokitól kéne megkérdezned. 11-12 hetes kismami
Teljesen normális:-) A pulzus a terhesség során megelkedik, általában 100-120/perc között szokott lenni. A szervezeted két élõlényt tart el, ezért van ez. Ne izgulj:-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!