Találatok a következő kifejezésre: A terhesség a hányinger, (259 db)

Van valamilyen "jellegzetessége" a terhesség alatti hányingernek? Vagy van valami amitől az elmúlik, "normál" hányinger pedig nem?

Ápr. 3.-án volt megvonásos vérzésem (tehát addig, lassan 2 éve fogamzásgátlót használtam), Ápr. 9-én voltunk együtt párommal és kiszakadt az óvszer. (utólag vettük észre, nem vettem be 72 órásat) Tegnap kívánós voltam, ma émelyegtem, és most is nagyon erős hányingerem van. Tesztet gondolom 1.-e körül lenne érdemes csinálni. Lehet ilyenkor már ez terhességi tünet? ha igen, valahogy meg tudnám különböztetni attól, ha csak simán rosszul lennék? (tudom, kicsit hülye kérdés) Azért kíváncsi lennék véleményetekre, tapasztalatokra. És a kicsi (ha van) ugye nem lenne veszélyben amiatt, hogy épphogy abbahagytam a fogamzásgátlót? (még pont a szünet hete volt)

Legjobb válasz: A hányingernek nincs nagy jelentõsége, de a hányás nálam nem volt ugyanolyan. Nem az volt, hogy ott térdeltem a wc-nél hátha jön, hanem egyszer csak futottam hányni. Pedig pont ettem az ebédet, szóval nem voltam rosszul. A hányások ilyenek voltak. Ja és hányás után is más volt nekem, mert amíg betegségtõl, ételtõl hánytam, még utána sem éreztem magam valami jól, terhesség alatt hányás után tök jól lettem egybõl. Émelyegtem sokat, de akkor nem volt kifejezetten hányingerem. De gondolom ez is egyénfüggõ. Aktus után két héttel már ki kell mutatnia a tesztnek, de szerintem várd meg, hogy megjön-e.

A hányingernek nincs nagy jelentõsége, de a hányás nálam nem volt ugyanolyan. Nem az volt, hogy ott térdeltem a wc-nél hátha jön, hanem egyszer csak futottam hányni. Pedig pont ettem az ebédet, szóval nem voltam rosszul. A hányások ilyenek voltak. Ja és hányás után is más volt nekem, mert amíg betegségtõl, ételtõl hánytam, még utána sem éreztem magam valami jól, terhesség alatt hányás után tök jól lettem egybõl. Émelyegtem sokat, de akkor nem volt kifejezetten hányingerem. De gondolom ez is egyénfüggõ. Aktus után két héttel már ki kell mutatnia a tesztnek, de szerintem várd meg, hogy megjön-e.
*jellegzetessége, nem jelentõsége. :)
nálam nem volt más a hányás, hányinger, mint máskor. ha már különbséget kell tenni, én az émelygést éreztem másnak, mint korábban és azt a fura fémes ízt a számban, mintha többtucat amalgám tömés szabadult volna el egyszerre...
Ha csak hányingered van, az még nem oka a tuti terhességnek. Lehet bármitõl, lehet pszichés is, mert már azt hiszed, hogy terhes vagy :) Én 7 évig minden 3. mensim elõtt szinte tudtam, hogy terhes vagyok, mert hányingerem volt, szédültem, fájt a mellem, magyarul mindent produkáltam, de mindig negatív volt a teszt. Mégis amikor valóban a terhességtõl hánytam, nem éreztem különösebbnek, mint mondjuk amikor piától vagy vírustól vagy mert nagyon beettem. De tény, hogy az ingert folyton éreztem, nem múlt semmitõl és a víz is vert, gyenge voltam. Mindenki vigasztalt, hogy majd elmúlik, a 17. hétig okádtam, mint a lakodalmas kutya. Szóval szerintem nem annyira lehet megkülönböztetni hányást és hányást. A pici (ha van) nincs veszélyben a bogyó miatt, meglepõdnél ha tudnád, hányan lettek terhesek fogamzásgátlóval! Az egyik ismerõsöm még beszedett 2 levéllel, mert nem volt rosszul, nem feszült a melle, meg is jött neki...most 22 éves a fia. A barátnõm egy kihagyott tablettából lett és hónap végéig szedte anyukája a bogyót, mert nem gondolta, hogy számíthat.
A kérdező hozzászólása: Igen, van rá némi esély, hogy beképzelem, bár most elég erõs a rosszullét/hányinger. És más kézenfekvõ ok hirtelen nem jut eszembe. (eleget ittam, normálisan ettem, nem vagyok stresszes, vírus sem hiszem, mert hõfok normális) Viszont ha racionálisan belegondolok, meg nagyon pici az esélye, elvileg ovulációnak közelében nem voltam. Hányingeren kívül amúgy most alhasi fájdalom van még, de az meg nálam többé/kevésbé normális. (pco, cista, endometr.) emiatt volt is már spontán vetélésem, de akkor nagyon pici émelygésen kívül semmi tünet nem volt. Ezért is tartanám ezt most korainak. (hacsak nem korábbi...de gyógyszer mellett, normál vérzés után ezt megint nem hinném) Bocs a litániáért és köszi a válaszokat, már attól is jobb, hogy kiírom és nem magamban számolgatok.

Van könbség a terhesség okozta hányinger és a betegség okozta (vagy egyéb) hányinger között?

Lehet viccesen hangzik, de kíváncsi vagyok rá. Van különbség valamiben?

Legjobb válasz: szerintem nem, a hányinger az hányinger. Gondolom én, persze a természete az különbözik, hiszen az egyik valami ferõzés(gyomorrontás, vírus okozza), a másikat a baba léte. Legalábbis szerintem.

szerintem nem, a hányinger az hányinger. Gondolom én, persze a természete az különbözik, hiszen az egyik valami ferõzés(gyomorrontás, vírus okozza), a másikat a baba léte. Legalábbis szerintem.
Igen! a terhesség alatt hányingerem volt és egyfolytában hánytam(=10percenként) attól a pillanattól kezdve, hogy kinyitottam a szemem és nem szünt a hányás(= testnedvek öklendezése mert se enni se inni nem tudtam....) után sem..a betegséges hányásnál vannak pihenõidõk és nem tart 5 hónapig :O)

Az utolso menstruacio utan hany nappal jelentkeztek legeloszor a terhessegi tuneteitek? Hanyinger, hasszurkalas, petefeszekszurka, puffadas, egyebek.

Legjobb válasz: Elsõ babánál:hasszurka nemvárt elõtt egy héttel.Hányinger (reggel) 6-8hétig! második baba::mindjárt megjön érzés nemvárt elõtt pár nappal(6ik héten elvetéltem) harmadik baba:nemvárt elõtt pár nappal mindjárt megjön érzés,hányinger hányás 6ik héttõl a 12ik ig!

Elsõ babánál:hasszurka nemvárt elõtt egy héttel.Hányinger (reggel) 6-8hétig! második baba::mindjárt megjön érzés nemvárt elõtt pár nappal(6ik héten elvetéltem) harmadik baba:nemvárt elõtt pár nappal mindjárt megjön érzés, hányinger hányás 6ik héttõl a 12ik ig!
Alhasi görcsök, a nemvárt elõtt egy héttel, megjön érzés a nem várt elõtti és azon a napon, émelygés, szagokra való érzékenység, a nemvárt utáni napoktól, sajnos 6 hetesen elvesztettem a babámat.
Ja, igen...mell érzékenység a nemvárt elõtti 2-3 naptól!
Semmilyen tünetem nem volt, csak nem jött meg. 4-5 hónaposan voltak enxhe hányingereim, meg sokszor kellett pisilni.

Tapasztaltok? Kisfiút vagy Kislányt váró Kismamikra volt inkább jellemző a terhesség alatti hányinger, hányás?

Köszi a tapasztalatokat:-)

Legjobb válasz: nekem lányom van.hányingerem volt ugyan de sosem hánytam,pedig egy kávézóban dolgoztam végig.

nekem lányom van.hányingerem volt ugyan de sosem hánytam, pedig egy kávézóban dolgoztam végig.
4hónapot végighánytam.Éjjel-nappal... Kislányom lett:)
Se hányás, se rosszullét, semmit nem szedtem(terhesvitamint). Egyetlen "mellékhatása" volt a terhességemnek 10-12.hét környékén, hogy állva el bírtam volna aludni.Aztán ez megszünt.Lányom van.
Kisfiam van, 14.hetig reggeltol-estig gyotyort a hanyinger de nem hanytam egyszer sem.
Kislány, és 4 hónap hányás, hányinger.
Kisfiú, semmi rosszullét, hányinger!Imádtam terhes lenni!!!!Ettõl már csak az a jobb, hogy ANYA vagyok!
Fiam van, egyszer sem voltam rosszul.
Kisfiam van, és csak émelygéseim voltak. De rájöttem egy idõ után, hogy ha émelygek, ennem kell, és elmúlik, ugyanis nem gyomorkorgással, hanem émelygéssel jelzett a gyomrom, hogy adjak neki valamit. Érdekes, hogy alapból nagyon gyomorgyenge vagyok, úgyhogy féltem a terhességtõl ilyen szempontból, mint a tûztõl. De amíg terhes voltam, komolyan mondom, a rozsdás vasszöget is meg bírtam volna enni, semmitõl sem volt bajom. Nyugodtan ettem fagyira kovászos ubit például... :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok sok választ Mindenkinek:-)
Kisfiú. 16. hétig hánytam, ráadásul éjszaka.
Szia! Kislányommal 7. héttõl a 10.ig volt hányinger, hányás.Most várjuk a kistesót ugyszint rosszul vagyok, de még csak 8 hetes így nemet nem tudok mondani.
kisfiam van :) 2x hánytam, az se a terhességi rosszullét miatt, vetélés gyanúval kórházba kerültem és az idegességtõl... off: hülyeségnek tartom az összefüggéseket, minden terhesség más, nem annak a függvénye, hogy fiú vagy lány... :) persze nem akarom elrontani a kedvedet
A kérdező hozzászólása: dehogy rontod el:-) AZ elsõ babánk Kisfiú , Vele végig voltak hányingeres dolgok, most újra Valaki a Pocakomba költözött és ugyanugy érzem magam, mint anno... kiváncsi vagyok, ennyi az egész:-)
kisfiú, egyszer sem volt semmi bajom, se rosszullét se semmi! :)
Nekem lányom van és csak kétszer hánytam összesen, amikor a Gravidát evés elõtt vettem be. Még hányingerem sem volt soha.
Lányom van, az elsõ 5 hónapot végighánytam, szó szerint! Emiatt 5 hónapot ágyban töltöttem és napota 15* hánytam! Ritka nehéz idõszak volt:)
Szia! Elsõ terhességemnél minden reggel a 13. hétig reggel nagyon rosszul voltam és hánytam. Kislányom lett. A második terhességemnél semmi bajom nem volt, talán néha 1-2 öklendezés. Ismét kislányom született... :-) Szóval szerintem semmi összefüggés nincs... :-) 3 éves és 7 hónapos kislány anyukája
Szintén kislányom van, egyszer sem voltam rosszul :) Szerintem sincs összefüggés egyébként :)
Kisfiú és a 14. hétig hánytam, utána is sokszor voltam rosszul, de megérte:)
Leszögezném elõre hogy mindhárom gyerekemet vártam nagyon szóval nem azért voltam hányós:) elsõ és harmadik fiú, rosszullét émelygés undor mindentõl, hányás kísért a 12.hétig. a középsõ lányka ott semmi bajom se volt, egy pici rosszullét se. úgyhogy én legalább magamról már tudom hogy melyik tünetcsoport jelent fiút az esetemben:) )

Mikor szokott elkezdődni a terhesség alatti hányinger?

6 hetes terhes vagyok,és szeretném tudni,hogy nagyjából mikor jelentkezik,és hogy mit lehet ellene tenni?

Legjobb válasz: Nekem egyáltalán nem volt hányingerem, én szerencsés voltam. Az 5-6.héttõl a 8-9 hétig voltam nagyon-nagyon fáradékony, más tünetem nem is volt. Üdv 30 hetes kismami

Nekem egyáltalán nem volt hányingerem, én szerencsés voltam. Az 5-6.héttõl a 8-9 hétig voltam nagyon-nagyon fáradékony, más tünetem nem is volt. Üdv 30 hetes kismami
gratulálok nekem kb. az 5.héttõl egészen a 18.hétig. és sajna hánytam is rendesen :( de látod van aki szerencsés. boldog babavárást 9hetes kisfiú anyukája
Nekem úgy a 8. hét környékén kezdõdött (egy reggel felkeltem és mindentõl hányingerem volt) és kb. 1 hétig tartott. Én nem csak reggel, hanem non-stop émelyegtem. Aztán ahogy jött, el is múlt.
Szerencsések vagytok nekem kb. a 6 héten kezdõdött, és azóta is tart. Most vagyok 10 hetes és még mindig képes vagyok egész nap rosszulleni. A doki azt mondta kb. a 12 hétig nem is fog elmúlni... Szóval én reménykedem, hogy egyszer már végre elmúlik :) Nekem a magneB6 segített, persze nem viszem túlzásba, ha már nagyon rosszul vagyok, akkor kapok be egyett, és naponta max egyet. Viszont hallottam a gyömbéres teát, mint megoldást, amit nemsokára kipróbálok :)
Nekem az 5. hét végétõl a 12. hétig tartott, és egész nap kísértett. Az sokat segített, ha nem hagytam soha üresen a gyomrom, és folyamatosan (kb. óránként) kapkodtam be kis falatkákat. Így tudtam dolgozni menni, és kibírtam valahogy.
nekem egyáltalán nem volt hányingerem. 23 hetes kismama

Valoszinü a terhesseg? Emelygek, hanyingerem van, faj a derekam, szurkal a hasam alul es a köldökömnel is. Nagyon furcsa iz van a szamban femes. A mellem is erzekeny.

Van meg harom napom a mensimig.Has menes es sürü fej fajasom is van.Vagy talan virus? Vagy hormonok? Ja teszteltem lilyvel negativ.Ne nevesetek ki de a nyalam is több,es egesznap faradt vagyok akkoris ha nem csinalok semmit.Almossag gyötör. Remenykedhetek hogy baba?

Legjobb válasz: Ezek a tünetek utalhatnak terhességre, de szerintem 3 nappal a nemvárt elõtt még nincs ennyi tünet. Vagy ha ezek a tünetek terhességre utalnak, akkor már kellene lennie elegendõ hcg nek a szervezetedben és kimutatná a teszt. Persze az is lehet nálad máshogy van, szerintem 2-3 nap múlva újabb teszt, ha a tünetek maradnak, és hátha pozitív lesz már!

Ezek a tünetek utalhatnak terhességre, de szerintem 3 nappal a nemvárt elõtt még nincs ennyi tünet. Vagy ha ezek a tünetek terhességre utalnak, akkor már kellene lennie elegendõ hcg nek a szervezetedben és kimutatná a teszt. Persze az is lehet nálad máshogy van, szerintem 2-3 nap múlva újabb teszt, ha a tünetek maradnak, és hátha pozitív lesz már!

Még tuti fennáll a terhesség, ha hányingerem van, feszül a cicim és folyamatosan aludnék? 6 hetes vagyok.

Uh-n egyenl?re csak petezsák volt, szedek terhességmegtartó gyógyszereket is, de már volt vetélésem, így kicsit aggódom. Ugye ha megvannak a tünetek, akkor nem lehet baj? Nemsokára megyek dokihoz.

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a dokim, ha vannak terhességi tünetek, és hirtelen elmúlnak, az utalhat arra, hogy felszívódott észrevétlenül a magzat. Vagyis, ha voltak, és vannak tüneteid, az jó jel.

Nekem azt mondta a dokim, ha vannak terhességi tünetek, és hirtelen elmúlnak, az utalhat arra, hogy felszívódott észrevétlenül a magzat. Vagyis, ha voltak, és vannak tüneteid, az jó jel.
Nem függ össze a kettõ.. :( Bizakodj, !!

Lehet valamit tenni a terhesség alatti hányinger ellen?

Minden reggel, sokszor napközben is-állandó émelygés, és olyan érzés, mintha ebben a percben ki akarna jönni minden. Így aztán reggelente azon megy a dilemma, hogy most akkor egyek, ne egyek? Napok óta csak natúr pirítóst tudok enni, a hústól meg egyenesen kiráz a hideg (meg sok dologtól, amit régen szívesen fogyasztottam, pl. füstölt cuccok).

Legjobb válasz: Sajnos neked kell kitapasztalnod, mi válik be. Tippeket lehet adni, de lehet, hogy semmi nem oldja meg a problémát: pl: tej, gyömbéres üdítõ, kekszrágcsa, b6 vitamin injekció ampullája folyadékban feloldva ( bár önmagában is hányingerkeltõ szaga van és elég drága is, háziorvos írhatja ki ) ilyesmik. Egy ex-vészes hányós kismama

Sajnos neked kell kitapasztalnod, mi válik be. Tippeket lehet adni, de lehet, hogy semmi nem oldja meg a problémát: pl: tej, gyömbéres üdítõ, kekszrágcsa, b6 vitamin injekció ampullája folyadékban feloldva ( bár önmagában is hányingerkeltõ szaga van és elég drága is, háziorvos írhatja ki ) ilyesmik. Egy ex-vészes hányós kismama
Elsõ vagyok: nincs olyan dolog, aminek nagyon undorodsz a szagától? Mert nekem ilyen volt a szárított kamillavirág ( jó hülyén hangzik, mi?) én ha annak a zacskójába beleszagoltam, alig értem el a mosdóig. De kijött, és utána jobb volt. Viszont elõtte megittam egy pohár hideg tejet. Tapasztalat ugyanis, hogy a tej leköti a rengeteg gyomorsavat, így nem olyan kellemetlen a visszaút, csak kijön és kész. Ha meg nem ittam elõtte tejet ( már bocs, hogy ezt így leírom, de így igaz ) volt hogy már véreset hánytam, mert a nyelõcsövemet teljesen szétmarta a sav. A tej tuti befutó. Van, amikor a hányingert is elmulasztja. Ha meg ki kell jönnie, hát akkor is könnyebb tõle.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm a tanácsokat, azt hiszem, mindegyik jól hangzik, s remélem, be is válik nálam is.Amúgy a mai reggelem is dettó ugyanígy indult, alig bírok a munkámra koncentrálni, reggelente átok az ágyból kikelni...Szóval, sürgõsen tennem kell vmit ellene! Még egy kérdés:Ha nem akar magától kijönni, hogyan lehet "kihozni"?
én a 14. hétig minden napot végighánytam.. epe gyomorsavval...háztartási kekszet ettem de volt h azt is azonnal kihánytam...nekem nem vált be semmi...
Hányni. Hülyén hangzik, de nekem bevált. Miután reggel kijött a gyomorsav, egybõl jobban lettem. Ha visszatartottam, kûzdelem volt az egész nap. Kitartott a 18. hétig.
Semmit nem lehet tenni. Egyszerûen ki kell várni a végét. Én mindent kipróbáltam, de semmi nem használt. Illetve ami az egyik nap bevált másnap már az okozta a galibát. A 12. hétig tartott, utána mintha elvágták volna. Ami gyakrabban bevált a friss tehéntúró. Jobbulást!
Nekem a gyömbérkapszula canada-dry és a fagylalt vált be. Rengeteget hánytam viszont volt mikor olyan ételt kívántam amit addig nem szerettem. A 18-ik hét körül múlt el az állandó hányinger. Szeretem és meg tudtam enni a ropit is! Jóbulást kívánok!!
Eleinte én piritóst ettem, mert a háztartási keksz nekem édes volt és nem kívántam. A hústól én is undorodom, kivéve a fasírt. Aztán fõttkrumli, krumlipüré (ha vegetával csinálod ISTENI!!!) ÉS keksz helyett, mivel nem akarok hízni a Gyõritõl a Korpovit nevû kekszet rágcsálom, mert az szinte nem hízlal. És ha tudsz feküdj, nekem az is segített. Kitartás!
Nekem a sok gyomorsav miatt volt hányingerem, vettem Rennie-t és nagyon sokat segített. Vettem Canada Dry-t (gyömbéres) az is jó volt 2 napig, utána az is sok savat csinált. Én a háztartási kekszre nem bírok ránézni. Nekem már teljesen kikészült a gyomrom, fájt, semmi energiám nem volt, a Rennie tényleg csodát tett velem.
Én a 16 hétig húst-húskészítményt nem tudtam enni.Bevált a hányinger ellen az ágyból való felkelés elõtt megevett 1-2 háztartási keksz, napközben sok víz, hideg tej gyakran-keveset enni, kerülni a savas dolgokat(citromsav, paradicsom...)
Szia! Nekem semmi sem vált be igazán. aA 16. hét körül múlt el, bár nem volt moindennapos a hányingerem.
A kérdező hozzászólása: Tehát, ha vmitõl nagyon undorodom, vagy vmit nagyon utálok, akkor az tutira kihozza belõlem, ami kikívánkozik? Akkor például csak rá kellene néznem a pacalra, a nyers husira, vagy esetleg a kocsonyára...Mindenképpen megpróbálom, apukám úgyis mindig ilyen kajákat eszik. Köszike a tippeket! Tudtok még?

Van itt olyan, akinek a nyolcadik héten elmúltak a terhességi tünetei (hányinger stb), mégis minden rendben volt a babával?

Legjobb válasz: nekem semmi tünetem nem volt mégis egészséges kislányom született

nekem semmi tünetem nem volt mégis egészséges kislányom született
Nekem így volt. És most kezdenek visszatérni:) 14hkm.
Nekem kb a 9. hétre eltüntek és utána nem is jöttek vissza :)
csatlakozom az utolsó válaszadóhoz.9 hetesen elmúltak a tüneteim csak a fáradtság maradt meg.ne aggódj ez normális.sõt én még csak nem is hánytam.
Nekem is a 8. hétre múltak el. Azóta sincsenek, még keményedéseim sincsenek, jól vagyok. 32 hkm

Lehet valami baj? Egyik napról a másikra elmúltak a terhességi tüneteim. Hányinger, fejfájás.8hkm

Legjobb válasz: Miért lenne baj?Örülj neki! :) Nálam úgy volt hogy a semmibõl törtek rám,tartott 2 hétig aztán egyszer csak megritkultak és mostanra már ha elõ is jön,nagyon ritka. Nem kell aggódni emiatt. Ha valami baj van,az általában görccsel,vérzéssel jár. De ilyenekre nem is szabad gondolni. :) Boldog babavárást neked. 11 hkm

Miért lenne baj?Örülj neki! :) Nálam úgy volt hogy a semmibõl törtek rám, tartott 2 hétig aztán egyszer csak megritkultak és mostanra már ha elõ is jön, nagyon ritka. Nem kell aggódni emiatt. Ha valami baj van, az általában görccsel, vérzéssel jár. De ilyenekre nem is szabad gondolni. :) Boldog babavárást neked. 11 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. :) Csak olyan furcsa, h. ezelõtt kb. 2 hétig olyan rosszul voltam, most meg ahhoz képest nagyon jól vagyok.
Semmi baj nem lehet, nyugi! A baj akkor van, ha elkezdesz vérezni, vagy erõs fájásaid vannak, görcsölsz. Na, ebben az esetben -amint lehet- irány a doki. Ahogyan az elsõ is írta, örülj neki. De azért azt tud, hogy a 9 hónap alatt még bármikor elõjöhet hányinger, mert a kicsi úgy nyomja a gyomrod. Nekem is volt ilyen a 14. hét körül, ma már a 21. hétben járunk. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Neked is boldog babavárást! :) Azt nem írtam, hogy azért egy panaszom nem múlt el, ez a gyomorfájás. Nagyon szokott fájni. Most is fáj. Ez normális?
Szia! Én szombaton töltöttem a 9.hetet.Engem is nyugtalanitott, hogy 2 napig elmultak a tüneteim, a cicim sem fáj már annyira, izgultam nem ám valami baj van, aztán visszajöttek:S Ujra rosszul vagyok, nem hányok, de olyan hányinger gyötör, hogy el sem hiszem. Fáj a gyomrom ha éhes vagyok, eszek rendesen, utána meg az a baj, hogy olyan érzésem van, hogy tele vagyok, nagyon rossz:S Remélem lassan elmulik, mert teljesen ledönt a lábamról:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!