Találatok a következő kifejezésre: A terhesség a (14405 db)

Hány nap vagy hét a terhesség a fogantatástól kezdve?

Legjobb válasz: A terhesség idõtartama 280 nap, 40 hét vagy 10 holdhónap. A terhesség idejét az utolsó menstruáció dátumához és nem a fogamzáshoz számolják. A fogantatás dátumát max. sejteni lehet, de teljesen pontosan gyakorlatilag senki nem tudja. Mindenki terhességében van egy kb. két hetes idõszak amikor valójában még nem terhes. (akár még szûz is lehet valaki a terhessége elsõ két hetében.)

A terhesség idõtartama 280 nap, 40 hét vagy 10 holdhónap. A terhesség idejét az utolsó menstruáció dátumához és nem a fogamzáshoz számolják. A fogantatás dátumát max. sejteni lehet, de teljesen pontosan gyakorlatilag senki nem tudja. Mindenki terhességében van egy kb. két hetes idõszak amikor valójában még nem terhes. (akár még szûz is lehet valaki a terhessége elsõ két hetében.)
Úgy van ahogy az elsõ is írta! Egyébként nem kell hozzá Máriának lenni..., mivel az utolsó mensi elsõ napjától számoljûk és átlag a 14. napon van a peteérés, ha valaki akkor fekszik le pont életében elõször pasival, akkor a terhessége elsõ 2 hetében szûz volt.
Nem kell Szûz Máriának lenni, csak gondolkodni kell egy kicsit....
Egyébként a várandósság idõtartama átlagosan 266 nap a fogantatástól, tekintettel azonban arra, hogy a fogantatás pontos dátuma nem adható meg ( a legtöbb nõnél az ovuláció a ciklus hosszától függetlenül a következõ menstruáció elõtt 12-16 nappal következik be.), a várandósság hosszát 280 napban, azaz 40 hétben számoljuk, az utolsó vérzés elsõ napjától kezdve.
2007 november 28-án történt az aktus, amikor teherbe estem és 2008 augusztus 20-án született a fiam. :)
"(akár még szûz is lehet valaki a terhessége elsõ két hetében.)" - Ehhez azért minimum Máriának kell lenni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Konkrétan tudom mikor történt, ezért érdekelne, hogy mikor jár le az idõ "hivatalosan". :)

1 hónap után meglátszik a terhesség a hason? Látszik hogy kezd kerekedni?

Ha nem, akkor kb. mennyi id? után vannak látható jelei?

Legjobb válasz: 1 hónap után még normál esetben semmi sem látszik. Elsõ terhesség mindig késõbb látszik, mert erõsebb a hasfal, mint a további terhességek során. Nekem a 4 hónap után látszott. De ez alkati kérdés is, meg hogy ki mennyit szed fel a terhesség alatt. Jó babavárást!

1 hónap után még normál esetben semmi sem látszik. Elsõ terhesség mindig késõbb látszik, mert erõsebb a hasfal, mint a további terhességek során. Nekem a 4 hónap után látszott. De ez alkati kérdés is, meg hogy ki mennyit szed fel a terhesség alatt. Jó babavárást!
Aki vékony testalkatú és alacsony, azon már 8 hetesen látszik a változás.Egyébként a 3.hónap után kezd kerekedni.
en nem vagyok vekony, de 8 hetesen mar latszott valami. de hizni nem hiztam csak a hasam nott picit, gondolom a mehem miatt...
Szerintem ez nagyban alkati kérdés is! Nekem egy hónap után kisebb volt a hasam , mint amikor nem voltam terhes, mivel folyton hánytam (és fogytam). Magas vagyok, átlag súlyú, mondták: "bennem elveszik a gyerek", alig volt hasam, azis késõn kezdett el nõni. Pedig jó nagy baba lett...
Nálam a 16. hét után kezdett látszani. Múlt héten voltam a 28. heti vérvételen, a hölgy elõttem 12 hetes volt és semmi nem látszódott rajta, pedig nagyon vékony volt. 1 hónap után néha még az anya sem tudja, hogy babája lesz.

A terhességnek a jele ha megnőtt a folyásom?

A folyásom az utóbbi napokban sok és rossz szagú...de nem értem h miért ...1 hét múlva kellene h megjöjjön...kérlek segítsetek...fontos

Legjobb válasz: Ez inkább valami fertõzés jele, nem terhességé. Szerintem menj el nõgyógyászhoz. De ha félsz, csinálhatsz terhességi tesztet.

Ez inkább valami fertõzés jele, nem terhességé. Szerintem menj el nõgyógyászhoz. De ha félsz, csinálhatsz terhességi tesztet.
Nem hiszem, hogy a terhesség jele...Fõleg nem ha szaga is van... Lehet egy gombás fertõzés, vagy felfázás is... Vizsgáltasd ki szerintem mindenképpen...
Ez elsõre gombás fertõzésnek tûnik, pláne, ha még egy hét van addig, hogy megjöjjön. Nézesd meg dokival!

Mikortol kezdem erezni a terhesseget? A masodik hetemet kezdem meg talan, de semmi jele meg semminek. Elvileg jovo het penteken jonne meg, csak olyan nehez varni.

Nem erzek magamon valtozast es kicsit felek is, mert megerolteto munkat vegzek...

Legjobb válasz: Ahány terhesség, annyi féle! Van aki az elejétõl fogva végighányja a terhessége felét - én viszont csak annyit láttam, hogy növekszik a hasam! Az egyetlen jele talán annyi volt, hogy az elején korábban elálmosodtam mint máskor. Ha arra vagy kiváncsi, hogy mikortól érzed meg, vagyis mikortól lehetsz biztos benne, hgy terhes vagy - vegyél egy tesztet.

Ahány terhesség, annyi féle! Van aki az elejétõl fogva végighányja a terhessége felét - én viszont csak annyit láttam, hogy növekszik a hasam! Az egyetlen jele talán annyi volt, hogy az elején korábban elálmosodtam mint máskor. Ha arra vagy kiváncsi, hogy mikortól érzed meg, vagyis mikortól lehetsz biztos benne, hgy terhes vagy - vegyél egy tesztet.
A fogantatás után 10-12 nappalra áûgyazódik be a baba, és csak utána kezdenek termelõdni a terheshormonok, amik miatt kimarad a vérzés, hányinger lesz, és amit a terhesteszt mérni tud. ha a jövõ hét péntekjén jön meg, akkor még be sem ágyazódott a baba. Bármit érzel most, az nem a babától van. Jövõ hét péntekig ne tesztelj, mert korai lenne.
Még korai bármit is érezned, hiszen még nem termelõdik hcg mert még nem ágyazódott be, már ha sikerült. Jövöhét péntek még messze van. Az elõtt ne nagyon tesztelj, max csütörtökön. A tünetek meg megegyeznek a menzissel, így míg nem késik és esetleg bármit is éreznél, (pl: puffadás, hasszurka, megjönérzés, éhség, ingerültség, derékfájás, mellfájdalom....) természetesek menzi elõtt így nem lehet rámondani hogy tuti baba. De van aki semmit nem érez egyáltalán. Addig is ha emelni kell csak egyenes háttal, hajlított térddel tedd. Vagy nem tudom milyen munkát végzel, a lényeg hogy óvatosan, apránként. Minden jót és türelem!
Turelem en is pentekre nem varom meg egy het s mar tesztelhetunk

Hogyan óvhatom meg a terhességem a korai szakaszban?

16 hónap után, végre sikerült pozitívat tesztelnem. :) És most azon aggódok, hogy hogyan vigyázzak rá. 5 hetes vagyok még csak és nem tudom mit tegyek azért, hogy ne legyen semmi baja. Tudnátok segíteni ebben? Mit szabad és mit nem szabad csinálni ezen kritikus 3 hónap alatt?

Legjobb válasz: Én annak idején annyit tettem, hogy amennyire tudtam kerültem a túl zsúfolt helyeket(tesco, bev,kp...stb), mivel én is októberben lettem terhes, és ilyenkor már könnyû összeszedni valami nyavalyát. Illetve el kezdtem szedni femibion 800 terhességi vitamint, és az orvos javaslatára nem emeltem nehéz dolgokat, és amikor csak tehettem pihentem. Sok boldogságot kívánok a terhességedhez, és próbáld könnyedén venni az elkövetkezõ idõszakot, ne idegeskedj, minden szuper lesz. Én már a kezemben tarthatom a kis hercegnõmet(3 hónapos).

Én annak idején annyit tettem, hogy amennyire tudtam kerültem a túl zsúfolt helyeket(tesco, bev, kp...stb), mivel én is októberben lettem terhes, és ilyenkor már könnyû összeszedni valami nyavalyát. Illetve el kezdtem szedni femibion 800 terhességi vitamint, és az orvos javaslatára nem emeltem nehéz dolgokat, és amikor csak tehettem pihentem. Sok boldogságot kívánok a terhességedhez, és próbáld könnyedén venni az elkövetkezõ idõszakot, ne idegeskedj, minden szuper lesz. Én már a kezemben tarthatom a kis hercegnõmet(3 hónapos).
ha nincsen panaszod ugyanugy élhetsz mint eddig. Persze ha sportszerûen ûzöl valamit akkor azt csökkenteni kell. Szedjél vitamint. Ennyi. Nem kell egész nap aggodalmaskodni és feküdni. Gratulálok!
Szedtem folsavat, az a legfontosabb. A sportból visszavettem, és 3 hónap után folytattam, addig csak lightosan. Óvatosan szexeltünk, de egyébként mindent ugyanúgy csináltam. Vigyázz a felfázással, és a cipekedéssel, emelgetéssel.
Vitamin, pihi, stresszmentesítés, és ne agyalj...:) de véleményem szerint ha "meg akar" maradni, meg fog.Ne aggódj, hamar itt a második trimeszter.Boldog babavárást!

Lehet e a terhesség 1. jele h egész nap szurkál az alhasam jobb fele, egész nap folyásom van holott szinte soha nem szokott ilyen lenni. Menstruációm 6. -ára várható és mindig 28-29napra megjön. Nem védekezünk a párommal 1hónapja. Lehetséges lenne?

Legjobb válasz: mivel nem védekeztetek igy igen. Fölösleges találgatni hamarosan kiderül. Amiket irsz lehetnek pre mens tünetek vagy akár ciszta tünete is de korai terhesség tünte is lehet.

mivel nem védekeztetek igy igen. Fölösleges találgatni hamarosan kiderül. Amiket irsz lehetnek pre mens tünetek vagy akár ciszta tünete is de korai terhesség tünte is lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Tudom hogy akár elõjele is lehet a menstruációnak, csak Nekem ilyen érzésem még sohasem volt menstruáció elõtt...
akkor végképp van rá esély, de ne éld bele magad hogy en csalódj ha mégsem.
A kérdező hozzászólása: Nem , nem élem bele magam és köszi! :)

Miért mondják azt, hogy a terhesség a nő életének legszebb időszaka?

Szerintem sokkal szebb id?szak, amikor már megvan a babád, és nem azért aggódsz nap, mint nap, hogy jaj, él-e még, jaj, most nem mozog annyit, jaj, most barnáztam, jaj, most megütöttem a hasam, jaj, most nem lehet szexelni, jaj, most nem tudok éjszaka aludni. Miért szebb a terhesség, mint az, amikor már tulajdonképpeni anya vagy? A terhesség csak egy köztes állapot, nem? Szebb, mint az, ha nem vagy terhes, de nem szebb annál, mint amikor már kint van a kislurkó.

Legjobb válasz: Én nagyon szerettem terhesnek lenni, szerencsére komplikáció és probléma mentes terhességem volt (még a hányinger és émelygés is elkerült). Szerintem azért mondják, mert egy új élet fejlõdik benned, ami egy csodálatos érzés, persze, izgul az ember, de azért az a 9 hónap soha nem tér vissza. A terhességnél egy szebb van, a szülés - arra meg mondhatod, hogy fájdalmas, mégis a legédesebb fájdalom a szülés fájdalma és egy nõ életének a legcsodálatosabb pillanata, amikor a hasára fektetik a picit. Mi még egy babát tervezünk majd 2-3 éven belül, de a terhességet, szülést még milliószor végigcsinálnám, nekem mindkettõ csodálatos érzés volt. 11 hós kislány anyukája

Kedves kérdezõ a kommenteddel kapcsolatban- tegnap beszólt nekem egy idõsebb nõ a dm-ben, miközben ideadta a bevásárlókocsiját kedvesen, hogy élvezzem a terhességem mert aztán már nem lesz nyugtom többet. Hát gondolom õ is a terhességet élvezte, az anyaságot már annyira nem :-) Teljesen értem, hogy milyen szemszögbõl tetted fel a kérdésedet. De azt is tudni kell, hogy a baba születése után lesz ezer más dolog amiért még izgulhatunk.
Én vagyok az aki kérdezte, hogy voltál-e már terhes. Én sajnos csak 4 hónapig, és folyamtosan rosszul voltam a 6. és 10. hét között, ami miatt aztán otthon is maradtam, majd veszélyeztetett lettem. Hematóma alakult ki, onnét a szex is meg volt tiltva. Késõbb a vérömleny és az elöl fekvõ méhlepény miatt indult el a vetélés, nagyon sok vérveszteség, mûtét stb... szóval így leírva nem hangzik idillinek ugye? És igen, addig is aggódni mi lesz a kobinált eredménye, stb. Barátnõk kérdezték hogy félek-e a szüléstõl, és bizony féltem is addíg amíg nem lettem terhes, de miután már bent voltam és tudtam mi mindenért kell aggódni, és mennyi fájdalom rosszullét stb-vel járhat már azt kívántam hogy bárcsak a szülésnél tartanánk és kezembe foghassam, láthassam, hogy ott van és minden rendben vele. Szóval a röpke 16 hét tapasztalatából amit én leszûrtem, hogy újra végigcsinálnám, mert csodálatos érzés. Nincs semmi hozzá fogható a világon, mint ahogy ahhoz sem, amikor már megszületik és tényleg anyává válsz. Csak idõ kell amíg az ember ezt felfogja, vagy el meri hinni mi is történik vele, hogy egy kis csoda növekszik ott bent a testedben aki szetet téged és neked köszönheti az életedet. Sok sikert és örömet kívánok neked hozzá!
Én nagyon szerettem terhesnek lenni, szerencsére komplikáció és probléma mentes terhességem volt (még a hányinger és émelygés is elkerült). Szerintem azért mondják, mert egy új élet fejlõdik benned, ami egy csodálatos érzés, persze, izgul az ember, de azért az a 9 hónap soha nem tér vissza. A terhességnél egy szebb van, a szülés - arra meg mondhatod, hogy fájdalmas, mégis a legédesebb fájdalom a szülés fájdalma és egy nõ életének a legcsodálatosabb pillanata, amikor a hasára fektetik a picit. Mi még egy babát tervezünk majd 2-3 éven belül, de a terhességet, szülést még milliószor végigcsinálnám, nekem mindkettõ csodálatos érzés volt. 11 hós kislány anyukája
Hónapok óta gondolkozok ezen én is :-(, számomra csupa stressz eddig. Elõször is jó 7 évet vártunk a babára. Az elsõ hetekben kiderült pajzsmirigyes vagyok, majd az az izgalom, hogy ne vetéljek el mint decemberben és 12 hétig para, aztán jött, hogy miután megmozdult már hetek óta- utána 12 teljes napig nem éreztem, lett egy anyajegyem ami a bõrrák összes tünetét produkálta, majd, hogy a 24. héttõl nehogy koraszülött legyen, most meg a terheléses cukrom lett nagyon magas- diéta.... többirõl nem is írok! Egyszerûen nagyon kevés élményem van, már nem aludtam 7 hónapja 3-4 óránál többet egyhuzamban. Mégis nagyon várom már, hogy a karomban legyen mert eddig csak az tudott megnyugtatni, hogy ha az uh-n láttam õt. Én személy szerint már nagyon szeretnék babázni, a terhesség nekem sajnos elég stresszes és nem tehetek róla, kijöttek rajtam olyan betegségek amik a terhesség miatt vannak... Ja és a párom megtermékenyítés óta nem hajlandó velem sexelni 25 hete már
11.40-es vagyok- még annyit fûznék hozzá, hogy nagyon szerencsések azok akiknek problémamentes a babavárásuk. Éppen ezért nem érthetik, hogy én miért szorongok sokat. Mióta kiderült a terhességem, a legbolgogabb élményem a pozitív teszt volt és hogy láttam mozogni a kis babámat uh-n, na meg, hogy mostanában rendszeresen rugdos-ezek nagyon megnyugtatóak. A szülést viszont nagyon várom és érdekes módon nem félek a fájdalmaktól :-)
Szomszédasszonyom mikor terhes lett, csak panaszkodott és azt mondta a terhesség egy rémálom! Na gondoltam magamban ez megbolondult, hát neki kéne a legboldogabbnak lenni. Rá 6 hétre én is terhes lettem és akkor fogtam fel igazán, hogy mirõl is beszélt anno... reggeltõl estig hányinger és ez csak az kezdet volt :-)
Voltál már terhes?
Én a kérdezõvel értek egyet. Eddig (kop-kop-kop) probléma mentes terhességem volt. De már alig várom hogy megszülessen és élvezzem a "munkám gyümölcsét". Egyáltalán nem szeretek terhes lenni, hamar elfáradok (kb 15 lépcsõfok). És türelmetlen vagyok. Várom már a végét.
Hát örülök, hogy te ilyen tapasztalt vagy. Én nekem ez az elsõ babám lesz 32 évesen. A terhességem nagyon problémás és a kérdésedre válaszolva én már szeretnék babázni. A többirõl meg nem vitázok, mert teljesen félreértetted a mondataimat. Mindenkinek további szép napot és babavárást, neked is :-)
Én 15évet vártam babára, sokat szenvedtünk, sírtunk, hogy legyen.Most 29hetes vagyok.Nehezen alszom éjszaka, sokat híztam, szóval nem olyan kényelmes így tényleg.De azt tudom, ha végig kórházban kellene feküdnöm akkor is azt mondanám, hogy örülök, hogy ezt a csodát átélhetem, hogy a hasamba mozog a baba és jelez a simogatásomra.Én nagyon tisztelem és áldom ezt az állapotot.Isten ajándéka.
Igen, sokkal szebb az anyaság. Pici fiam 7 hetes és nem tudok betelni vele. Pedig sok az álmatlan éjszakánk, és persze mindig van és lesz is min aggódni. Szûlés után 2-3 hétig többször el is sírtam magam a meghatottságtól :) . A terhesség nekem viszonylag problémamentes volt, a 6 hét folyamatos hányingert és étvágytalanságot levéve. 1 évet vártunk rá és hormonok segítségével sikerült.
A kérdező hozzászólása: na, hát köszönöm a válaszokat. Végülis arra a következtetésre jutottam, hogy mégiscsak anyának jobb lenni. Mindenkinek boldog babásodást kívánok, és azt, hogy a pici babájukkal a lehetõ legkevesebb problémájuk legyen a szülés után
Mióta eljött az idõ, hogy már jöhet a baba, annyira vágytam már rá, hogy terhes legyek! Gondoltam én milyen szép és jó, meg milyen irígy voltam másokra!!! Aztán végre sikerült is elsõre! Majd misseddel zárult az egész boldogság! Kijelenthetem, hogy szívem szerint kihagynám az egész terhességet mert már én az egésztõl pánikolok és bárcsak a kezemben tarthatnám már......résznél tartok! Egy próbálkozó
Minden terhesseg mas es mas, a hozzaallasunk is mas, es az a korszak, amikor mar megvan a baba, az osszehasonlithatatlan, sot, a babazason belul is az elso heteket nem lehet egy kalap ala vonni a kesobbi idoszakokkal. En most hirtelen mindent atelek, mert tavaly november vegen szuletett a kisfiam, o az elso baban, most nyolc es fel honapos es en a 14. hetben vagyok a masodik, tervezett babaval. Az elso terhessegemet en sem elveztem. Mar az elejetol aggodtam, hogy nehogy baj legyen, iszonyatosan vigyaztam magamra, a nagy vigyazasban es ovatoskodasban rohamosan hiztam. A 11. hetben majdnem elveszitettem a babat, elkezdett levalni a mehlepeny, a 16. hetig fekudnom kellett es aggodni egesz nap. Utana jo sok ideig hiaba voltam mar rendben, de nem tudtam elengedni magam. A 34. het utan mar nyugodtabb voltam, mert akkor mar ugy ereztem, hogy egeszseges lesz a baba es nem tortenhet baj, de akkor mar akkorara hiztam az eredeti testemhez kepest, hogy mindenem fajt, disznonak ereztem magam. Nem voltam meg jol magammal. Mindig almodoztam, hogy milyen cuki lesz, ha a kisfiam megszuletik es ott fog edesen szunyokalni a kisagyban, felebred, ram mosolyog, stb. Hat, nem igazan igy teltek az elso hetek. Nem volt tejem, harcoltam magammal, a testemmel, hogy legyen, kozben beledepiztem, nem tudtam elvezni a babam jelenletet, ot hetes volt, mire kilabaltam az allando siras idoszakabol es tenyleg elveztem. Ez a resze azota is tart, szebb, mint a terhessegem volt. Amikor beszeltunk a masodik babarol, akkor elbizonytalanodtam. Szerettem volna magat a babat, de ami elotte van, tehat a probalkozast, a remenykedest a pozitiv tesztben, azt, hogy aggodok a veteles miatt, majd a vizsgalatok miatt, majd amiatt, hogy miert nem mozog mar fel oraja a baba, stb, az elso hetek nehezsegei, hat ezek nem hianyoztak. Vegul belevagtunk. Ez a terhesseg olyan, mint egy alom! Az elso honapban megfogant a baba, kutya bajom, jovok, megyek, intezkedek, ugyanugy latom el a babamat, mint elotte, ugyanugy nezek ki, mint elotte, meg nem hiztam, vekony vagyok, nem fulladok, a pocim most kezd latszani, de alig varom, hogy nagyobb legyen. Az uh-t amiatt varom, hogy lathassam a babat, nem amiatt, mert aggodok, hogy nehogy beteg legyen. TEljesen mas, tenyleg nagyon szep idoszaka ez az eletemnek es szerintem donto tobbsegeben ez annak koszonheto, hogy a nagyobbik gyerek minden olyan percemet lekoti, amikor a sajat sebeimet nyalogathatnam, amikor aggodnek es butasagokon gondolkodnek. Es ahanyszor ranezek, annyiszor tudatosul bennem, hogy ez a pocakbaba is tokeletesen egeszseges, nem lesz semmi baja, hiszen ha osszehoztunk egy ilyen szuper gyereket, akkor a masodik miert lenne kevesbe eros, egeszseges? Szoval csak azt akartam elmeselni (sajnos jo hosszan), hogy megertem, hogy nem mindenkinek gyonyoru ez az idoszak elsore, de talan a kovetkezo terhessegnel ti is megelhetitek maskent. Amugy szerintem arra celoznak azzal, hogy ez a legszebb idoszak, mert ilyenkor a kismama van meg eloterben, a kismama igenyeit lesik, ra vigyaznak, pihenhetsz, aludhatsz, majd szules utan egyik pillanatrol a masikra szo szerint minden az ellenkezojere fordul: hirtelen senki sem rad lesz kivancsi, hanem a babadra, nem te kapod majd a dolgokat, hanem o, nem masok lesznek korulotted, hanem te fogsz majd faradtan, talan gat, vagy csaszarsebbel ugralni a baba korul. TEhat hirtelen az "elso" helyrol a kismama atkerul az "alattvalo" szerepebe, ami az elso idoszakban nagyon nehez es megterhelo lehet. Fizikailag es lelkileg is. Ne haragudjatok, hogy ilyen durvan fogalmaztam, nem durva akartam lenni, csak szemlelteto.
A kérdező hozzászólása: 11.53-asnak Remélem, hamarosan sikerül neked is anyává válnod. Ezt kívánom teljes szívembõl
A kérdező hozzászólása: ja, még egy dolog 11.57-esnek! Ok, hogy probléma van a babával a születés után is, de a legnagyobb probléma, hogy él-e még vagy sem, már nem áll fenn. Sír, ha jön a foga, majd abbahagyja; felmegy a láza az oltás után, majd lemegy; Nem eszik, majd enni fog. De azt nem mondhatod a terhesség alatt, hogy meghalt, nem baj, majd feltámad! Szülés után az ilyen problémák nagy része megoldható, de a legnagyobb probléma, hogy él-e még, vagy sem, az nem orvosolható. Sajnos... Lehet, hogy azért beszélek ilyen könnyen, mert azon kívül, hogy nem szoptattam, minden babás lépést végigjártam az öcsémmel, 13 éves voltam, mikor született. Vele aludtam egy szobában, éjszaka még énekeltem neki, mikor reggel kelnem kellett iskolába és az öcsi bömbölt, gyerek még annyit nem volt sétáltatva, mint az én öcsém. Szóval azt is tudom, milyen egy picibabával
Én nem azt írtam, hogy csak baj lesz a baba megszületése után, hanem azt, hogy lesz még más ok amiért izgulhatsz- és ez nem ugyanazt jelenti! Olyasmire gondoltam, hogy lesz e elég tejem szoptatni és tudni fogom e, hogy miért sír, és jó anya leszek e??? Ezek azért nem olyan gondolatok amiért most nekem nem kéne terhesnek lennem... Olvass néha bele a babás kérdésekbe is, akkor majd meglátod, hogy milyen újabb bizonytalanság fogja el a kisbabás anyukákat!
A kérdező hozzászólása: bocsi, 11-57-es válaszára küldtem a kommentet
Szerintem jobb anyának lenni mint terhesnek. Én már nagyon várom, hogy megszüljek és minden érzékszervemmel élvezzem, hogy kisbabám van!!!
A kérdező hozzászólása: igen, ilyesmikre vártam, látjátok, csak az derül ki, hogy anyának lenni a legjobb. Igaza van utolsónak, hogy a megszületés után már csak baj van a gyerekkel, ok, de akkor minek vállal az ember gyereket? Mikor eldönti, hogy gyereket akar, arra nem gondol, hogy születés után, ahogy mondod, csak a baj lesz vele? Azt hiszem, az ilyen „bajokat” is megédesíti minden pillanat, amit a babáddal töltesz, mikor letojja a ruhádat, és utána édesen rádmosolyog. Ha valaki azt mondja, hogy a gyerekkel csak baj van, akkor az minek vállalja? Ezt kellett volna megkérdezd a szomszédasszonyodtól
Én is azt mondtam a férjemnek, hogy aki azt meri nekem mondani, hogy a terhesség milyen szép, azt elküldöm a sunyiba. Mi most ott tartunk, hogy a férjem mondta, hogy nem akar több gyereket, mert elég neki egyszer végignézni a szenvedéseimet. Állandó hányinger, émelygés, szédülés, undorodok mindenféle szagtól, húst nem tudok enni már 4 hónapja, hasfájás, és bár még csak 18 hetes terhes vagyok, már most nem kapok levegõt rendesen, iszonyatosan hamar elfáradok, stb. Szóval nekem csak nyûg az egész. És rettenetesen félek a szüléstõl, de már várom, hogy kint legyen. A szülésrõl sem tudom elképzelni, hogy olyan csodálatos élmény lenne. Az biztos nagyon jó, amikor a kezembe vehetem, de maga a folyamat, hát nem tudom...
A kérdező hozzászólása: 11.40-esnek is igaza van arról, hogy a problémás terhesek máshogy látják a világot és az egész terhességet, mint azok, akiknek problémamentes a terhességük. Nem ott van a gond. Ott van a gond, hogy az ilyen kijelentések a terhességet úgy általában az anyaság fogalma elé helyezik. Akkor már ne beszéljünk valótlant! Ismétlem: Jobb állapotosnak lenni, mint anyának? Nekem magával ezzel a mondattal van bajom, ezért akarok érveket és ellenérveket hallani
A kérdező hozzászólása: hát, nem tudom.. Igaza van a második hozzászólónak, hogy egy kis élet fejlõdik benned, meg minden, de a nõ általában azért megy férjhez, hogy gyermeke legyen, és nem azért, hogy állapotos legyen. Én is élvezem ezt a periódust, de azért, mert tudom, hogy ennek az állapotnak az a vége, hogy lesz egy tündéri kisfiam, akit egész életemen át dédelgethetek, nevelhetek, szerethetek, megtaníthatok arra, amit én tudok. És alig várom, hogy ismét terhes legyek, mert tudom, hogy annak is ugyanaz lesz a vége, egy másik gyermek, akit úgymond a páromnak adhatok szerelmem jeléül. Ha valóban olyan szép periódus lenne, akkor nem lenne itt a Terhesség kategóriában annyi kérdés, annyi aggodalom a cukorterhelésrõl, a rossz eredményekrõl stb. Egy oldalon eszméletlenül sok az aggodalom. És ne mondja azt nekem senki, hogy ezek az anyukák boldogok.Ezek a kismamik aggódnak. Hiába várják a babát már nagyon, folyamatosan aggódnak, folyamatosan stresszelnek minden apróság miatt. Akkor hogy is van ez? Ha valaki azt mondja, hogya terhesség a legszebb idõszak, akkor azt jelenti, hogy terhesnek jobban szeret lenni, mint anyának. Nem? És miért jobb terhesnek lenni? Mert nem kell felkelni éjszaka szoptatni, nem kell kakis pelenkákat szagolni? Ezért nem értem az ilyen kijelentéseket
A kérdező hozzászólása: igen, 16 hétben vagyok. Ez most változtat a válaszodon? Akkor kérlek, válaszolj
Nekem is sokan mondták terhesen, hogy ez életed legszebb idõszaka. Hááát....Szerintem sokan azért mondják ezt, mert régebben úgymond boldog tudatlanságban várták az anyukák a babákat. Nem volt kismilió vizsgálat, internet, azt se tudták mi pl. az az afp, nem volt min idegeskedni. A nyavalyák meg az izgalmak nekem is meg-megkeserítették. Tulajdonképpen nekem az elsõ 7 hónapban nem volt sok problémám. Na de aztán a 8-9-ben! felsorolni is nehéz lesz: Vizesedtem, fájt a fogam, vérzett az ínyem, a derekam, térdem már majd leszakadt, fájtak az újjaim, jött a savam, aranyerem lett, nyomta a hólyagomat, menni alig tudtam, kirepedt a hasam, nem tudtam csak háton aludni, de a legszörnyûbb a terhességi viszketés lett az utolsó kb 3 hétben, mindenem viszketett egész nap, aludni sem tudtam, és olyan kiütéses lettem, hogy magamra nézni is rossz volt. Óriási hasam lett, több mint 4 kg-os lett a babó:) , a végén alig tudtam mozogni. Én is minden vizsgálat miatt izgultam, mindent megnéztem a neten, és ha már nem lett tökéletes a lelet, idegesítettem magam. Két nagyobb riadalmam volt, a kicsit magas afp, meg azt mondta doki hogy nagyon nagy a baba feje, az uh meg is csillagozta, már a 20. héten. Anyának lenni sokkal jobb, a babó makk egészséges, és gyönyörû, betelni sem lehet vele, (6 hetesek vagyunk) napról napra jobban szereted , a világ legszebb dolga.

Mennyibe kerül a terhesség a szüléssel bezárólag egy átlagos kismamának, ha nem second hand akar vásárolni?

Legjobb válasz: Kb 300ezer ment el nekünk. Ebbõl 100ezer volt amit terhesség alatt és szüléskor az orvosnak adtunk.

Kb 300ezer ment el nekünk. Ebbõl 100ezer volt amit terhesség alatt és szüléskor az orvosnak adtunk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettetek! A turis dolgot meg majd megfontolom, csak van bennem egy ellenérzés azzal kapcsolatban, hogy ki tudja, kié volt, meg bacis... magamnak sokkal inkább vennék használtat, mint a babámnak, mert valahogy úgy gondolom, hogy a legjobbat érdemli... de azért átgondolom, köszi :)
Na hát ha én akartam volna se tudtam volna ennyit költeni. Mi hál Istennek örököltünk kiságyat, pelenkázót, ruhákat. Így szinte csak pelust kellett venni, néhány új textilpelust, egy új törölközõt, gumis lepedõt, cumisüveget(hátha kell), cumit, ilyesmit. Így mi nagyon olcsón megúsztuk, úgy hiszem. És a gyerekem szépen járt, tiszta volt és aranyos. Amúgy orvosra havi 6e-ret költöttünk, szülés után 15e-ret adtunk, ennyire tellett. A babakocsi 27e volt, de azt megvették az én rokonaim. Úgyhogy mi jól jártunk. De amúgy nem tudom miért ítéled el a second hand vásálást. Hidd el fölösleges újat venni. Persze ha nagyon tetszik, vagy jó akcióban van, vagy hosszú távon tudod használni (pl kiságy ami ággyá alakítható), akkor megértem hogy újat vesz az ember, de amúgy fölösleges. A turikban lévõ kisruhák ma már nagyon jó minõségûek és egyre jobb áron vannak. Meg hát otthonra aztán kitûnõ. Max veszel pár újat orvoshoz, ide oda, de hidd el turiba is lehet olyat kapni, hogy megszólal és sokkal jobb anyaga van, azt moshatod, nem nyúlik, szinezõdik, megy szét. Meg hát úgy is fogsz kapni újat ajándékba innen, onnan. Meg egy kettõt úgy is meg fogsz venni, mert az neked nagyon megtetszik. A kicsi babák még nem használják el a ruhákat, így fölösleges csak újat venni mindenbõl. Hidd el! Ha meg nagyobb lesz, akkor meg majd rájössz, hogy ha veszel egy rövidgatyát neki 300ft-ért és koszos lesz, foltos lesz, nem fogod sajnálni. van helyette másik. De ha drágát veszel, lehet nem tudsz neki annyit venni, meg hát sajnálni fogod és állandóan csak a gyereket nyaggatod majd, hogy egyszer volt rajtad és már foltos lett, kiszakadt stb. Olyan kár keletkezik benne, amit nem tudsz kiszedni. Akkor inkább vegyél neki használtat, nagyon szépek vannak, és jó minõségûek már nagyobbaknak is, és nem fogod sajnálni, a gyerek is úgy kúszik mászik majd a földön ahogy akar és te is nyugodt vagy. Kérlek fogadd meg a tanácsom! Menj el turiba és nézz körül, de ne csak egybe, sokba. Látni fogod milyen szupi dolgok vannak ott. Nem is gondolnád kik járnak oda. Ráadásul ott csak az az egy van belõle és nem jön veled szembe az utcán ugyanaz. Van akinek ez is szempont. De a legnagyobb szempont, hogy olcsón kapsz jó minõségû ruhát, amit aztán nem is sajnálsz ha olyan baja lesz. Úgyhogy ruhából ne csak az új legyen. Babakocsiból ha gondolod, vehetsz újat, meg ami olyan, de amibõl találsz használtat, jót, ami tetszik neked, hidd el jobban jársz. Sokkal több pénzetek fog maradni kirándulásra, más szép dolgokra, amik sokkal fontosabbak egy gyereknek, mint hogy most új vagy nem új. Persze ha nagyobb lesz, akkor már lesznek igényei, pláne ha így nevelitek, de hidd el ha nem tudja hogy használt volt, akkor még lehet menõ is lesz a suliban majd. Úgyhogy addig spóroljatok az ilyenen, míg lehet. bár késõbb is, mert akkor több jut a gyerekkel való programokra. Kérlek gondold meg és még ha meg is teheted, hogy újat veszel, gondold át, hogy nem érdemes mindenbõl újat venni!
Ajjaaajjj!Mi kb. 480e ft-ot költöttünk! 210e kiságy, 37e babakocsi, hordozó 11e, levegõtisztító 21e, hintaszék 10e, kisebb babaholmik(cumik, cumisüvegek, kiskanál, kád, textilpelusok, babakencék stb.)130e, pelenkázó 21e, 4D 10e(vonatköltséggel, mert 30km-re volt csak az olcsóbb és jobb 4D)etetõszék 8e, kenguru 5e, egyéb textilek(függöny, ágynemûgarnitúrák, lepedõk, plédek)15e, szekrény 20e, ruhák 10e(rengetegek kaptunk, így csak pár új kellet, amit csak tõlünk kapott)nekem a kórházba(betét, ivólé stb.)5e! Orvosra nem költöttem, mert nekem meg az volt FELESLEGES! Légzésfigyelõt eü. kártyára 20e!ezek kb.-i árak!Pontosan már nem tudom, de volt összegyûjtve kizárólag erre a célra 450e ft!
22:35 vagyok, a havi dokit kifelejtettem, mert külföldön jártam dokihoz, egészségpénztárról, igy nem tudom, itthon hányszor kell menni, de mondjuk számoljunk havi eggyel, akkor az is 90e forint még.
Hú, szép kérdés, de megpróbálok korrektül válaszolni. Terhesruha: 2x vettem nem sok mindent (3 nadrág, 1 szoknya, pólók, bugyik, fehérnemû), kb 110e forint, a fehérnemû volt a legdrágább, és mindig nagyobb melltartó és bugyik kellettek. Gyerekcuccok (szoba, ruhák, sterilizáló és melegitõ használt, mellszivó új... stb.) kb. 280e forint (nem nagyzoltunk, olcsó IKEA ágy... stb., de új ruhák). Egyéb cuccok szüléshez, kórházba kb 70e forint. Szülés 100e doki és 50e szülésznõ. Plusz rengeteg dolgot kifelejtettünk, utána még legalább 50e forint elment kisebb hétköznapi dolgokra, amik kellenek. Játék az elsõ pár hétben kb 20e forint. Persze ezeket nem egyszerre, hanem kb 3 hónap alatt fizettük ki, úgy könnyebb volt. (Terhesruhát meg még elõtte.) Remélem, segitettem.
Mi kb.7-800 ezer ft-ot költöttünk összesen.Szoba bútor+kókusz matrac 214 ezer, babakocsi hordozóval 100 ezer, szülés(fogadott doki)70 ezer, fogadott szülésznõ 30 ezer, terhesgondozás, vitaminok, ruhák, 4D UH, integrált teszt 100 ezer, mellszívó, légzésfigyelõ, kád, sterilizáló, cumis üve- gek, cumik, üvegmelegítõ, pelenkatároló 80-100 ezer, ruhák, ágy- nemûk, takarók, fürdõlepedõk, textilpelusok(30 db) 80 ezer, az apróságok(pelenka, popsitörlõ, krémek, vatta, fürdetõ, fül- piszkáló stb.)20 ezer, pihenõszék, játszószõnyeg, utazóágy(emeletes a házunk)40 ezer, játékok(ágyra forgó, játékhidak a hordozóra kocsira, csörgõk stb)20 ezer.Hirtelen ennyi.
1. vagyok. A doki havonta 6000 ft, szüléskor 40.ezret kapott. Szülésznõre nem költöttünk mert szerintem felesleges. Kiságy 20000, babakocsi 30000, ruhák, kiskád, hordozó, pelenkázó, pelenka, ágynemûk, alapfelszerelés további 150ezer. Sajnos nekünk nem telt drága holmikra, de így is szép mindene.
Szia! Nekünk cakk-pakk mindennel együtt a doki, szülésznõtõl babakocsin át a kisruhákig 680.000 ft volt:-( de megérte :-)
A kérdező hozzászólása: Megkérdezhetem, hogy ez tételesen hogy jött ki?
A kérdező hozzászólása: Ebben benne vannak a havi vizsgálatok, a vitamin, meg a ruhák is?
Azok a ruhák mosva és nagyüzemi mosodában fertõtlenítve is vannak!Mindegyik!Úgyhogy a bacitól ne félj!Én egyszer vettem a fiamnak egy nadrágot 20 ft volt!Angliából hazajött a szomszéd, a fián ugyan olyan nadrág volt és õ 2 éve 11 e ftnak megfelelõ font-ért vette!ki is nõtte 2 hónap alatt!õ sajnálta mert drága volt, én meg nem, mert olcsó és olyan szép, hogy simán kihasználtuk!
az eggyüttléttõl számitva 2 hét, vagy 13-14 nap múlva.
A kismamablog.hu-n a nogyogyasz doktorno mindenkinek azt irja, hogy egyuttlettol szamitva leghamarabbi 12. napon lehet tesztelni, elotte nem erdemes. Tehat 12.napon vagy utana.
Van olyan teszt, amelyik a fogantatástól számított 10. napon már ajánlja a tesztelést, de ugye az az együttlét után 1-2 nappal történik, tehát ott vagyunk kb. a 12. napnál. :) S az a legkorábbi idõpont.

Melyik teszt mutatja ki a terhességet a nem várt menstruáció napján?

Tudom, hogy szinte mindegyik, de engem igazából az érdekelne, hogy melyik érzékeny, megbízható.

Legjobb válasz: Terhességi tesztek és érzékenység: Qupido: 10 Rapi preg corax: 20 Rapi preg direct: 20 Gabriel: 20 HCG: 20 Clear blue: 50 Medi-lab: 20 többet itt olvashatsz: http://www.mamanet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid..

Terhességi tesztek és érzékenység: Qupido: 10 Rapi preg corax: 20 Rapi preg direct: 20 Gabriel: 20 HCG: 20 Clear blue: 50 Medi-lab: 20 többet itt olvashatsz: http://www.mamanet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid..
Az elõzõ leírta az érzékenységeket, én pedig azt írom le, hogy ha van elég hcg-d bármelyik kimutatja, ha nincs hcg, akkor semmelyik sem..Ez a te szervezetedtõl függ és nem a teszttõl, mindenkinek más lehet!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Nekem a Coralene mutatta ki az elmaradt menstruáció elsõ napján. Azt hiszem 20-as az érzékenysége.
Szia. Én a Tescoban vettem Pregimax-ot az menzi elõtt kimutatta 4 nappal, a többi nem, majd amikor nem jött meg utána 4. mutatta ki a Clearblue. Szóval szervezet válogatja.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!