Találatok a következő kifejezésre: A terhesség 7. 8 (33 db)

Létezhet olyan a mai világban, hogy a terhesség 7-8. hónapjában nem látja az orvos, hogy ikreket vár a kismama?

Szimplán elméleti kérdés. Szerintem nem lehetséges, de ki tudja..

Legjobb válasz: Nem lehetséges, hisz két szívhang van. Mi már a 7. héten tudtuk, hogy ikrek.

Nem lehetséges, hisz két szívhang van. Mi már a 7. héten tudtuk, hogy ikrek.
Nem létezik! Lehet látni! Bár múltkor volt itt egy kérdezõ, akinek a testvére állítólag az egész terhessége alatt gyanakodott terhességre, járt is vizsgálatokra, ultrahanggal is többször nézték és állítólag nem látta az orvos, hogy terhes, így csak szimplán egyszer megszült az illetõ. Hát az sem volt igaz, az is biztos.
Nem. Gondolj bele! Annyi vizsgálat van a terhesseg alatt, hogy kizárt dolog. Valaki biztos, hogy észre venné.
ha jár viszgálatra akkor nem lehetséges.
Abszolút kizárt ma már.
nem igaz, de ritka eset
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ezek szerint jól gondoltam, hogy ilyen nem létezhet.
Kizart!

A terhesség 7-8. hetében van már poci? Lehet már érezni valamit? Vagy kitapintani? Mennyire lehet behúzni a hasat?

Legjobb válasz: Ez embertõl függ,nekem már volt egy kis pocim persze hizni nem hiztam.Nekem csak teltségézetem volt !A doki már ki tudja tapintani!A hasad nem célszerû behúzni,de miért is akarnád behúzni?

Ez embertõl függ, nekem már volt egy kis pocim persze hizni nem hiztam.Nekem csak teltségézetem volt !A doki már ki tudja tapintani!A hasad nem célszerû behúzni, de miért is akarnád behúzni?
Hetdik hétben vagyok, és semmi pocim nincs. Változó! Azt mondják a második baba elõbb látszik. Én még fogytam is pedig nem hányok, csak nincs étvágyam. Érezni azt érzem, mint mielõtt megjön, hogy úgy tele van a hasam mindenem olyan nagy ott belül. Hát valahogy így tudnám leírni. Ja! És zavar az öv, a gomb meg minden, ami a nadrágon van, pedig semmi nem látszik.
A hetedik hétben még semmi sem látszik!Nekem elég hamar látszódott azt mondták nekem a 4dik hónapban sem nagyon látszik, nekem olyan 14hét körül kezdett el látszani.A hasadat tökre be tudod húzni még mert a babód csak pár milliméteres, kb 8, és õ még nagyon picurika.Nem tudom a dokid , hogy tapogat, mondjuk az enyém szerencsére egyáltalán nem nyomkodott csak hüvelyi uh-t csinált mindig-az a legjobb és ez adja a legtisztább képet.Szóval ne aggódj ha látszik is valami az nem a baba, az csak , hogy kicsit fel vagy fújódva stb.Az elsõ harmadban még annyira változik minden a rosszull létek is ekkor vannak, majd utánna megynugszik a szervezeted és meglátod fog látszani.Ne siettesd.Gratula a picihez, 22hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Tudtommal nem vagyok terhes (megjött a menszim), egyelõre nem szeretnék babót, csak kíváncsi voltam.

Ultrahang során kiderült, hogy a bennem növekvő magzat 40mm-es. A dokim, azt mondta, hogy ez 3 hetes terhességnek felel meg. Mindenhol azt olvasom, h az ekkora magzat az már jócskán nagyobb, 7-8 hetes is akár. Nektek mi volt a tapasztalatotok?

Legjobb válasz: Ugye ez most csak vicc? Az orvos nem mondhatott olyat, hogy 3 hetes terhesség, mert olyan nem is létezik! Mikor a terhesség legkorábban kiderül, már 4 hetes, mivel az utolsó menzesz elsõ napjától számoljuk. Ez az egyik. A másik, hogy 40mm-es magzatra meg pláne nem mondhatta, még úgy sem, hogy esetleg a fogantatástól számolta a 3-at, úgyanis az jó 10-11 hetes terhességnek felel meg, még csak nem is 7-8-nak.

Ugye ez most csak vicc? Az orvos nem mondhatott olyat, hogy 3 hetes terhesség, mert olyan nem is létezik! Mikor a terhesség legkorábban kiderül, már 4 hetes, mivel az utolsó menzesz elsõ napjától számoljuk. Ez az egyik. A másik, hogy 40mm-es magzatra meg pláne nem mondhatta, még úgy sem, hogy esetleg a fogantatástól számolta a 3-at, úgyanis az jó 10-11 hetes terhességnek felel meg, még csak nem is 7-8-nak.
Nekem 6 hetesen azt mondta, hogy kb 4 hetes lehetek. De akkor mondott 3 mm-t. Nem értettem, hogy 4 hetesen hogy látja?? :O Tulajdonképpen igaza volt nálam, pedig felháborodtam. Ugyanis nekem 2 héttel kisebb a picikém. Másfél héttel késõbb fogant a ciklusaim miatt :) 21 hkm
Kedves kérdezö, mikor volt az utolso vérzésed elsö napja? Akkor meg lehetne határozni mennyi idös a terhességed és azt is, hogy ennek megfelelön körülbelül mekkora lehet a magzatod.
Ez tényleg lehetetlen! Nekem 7 hetesen volt 14, 7 mm a 12. héten pedig 54, 1 mm.
Szia! Lehet azt a 40 mm-t a petezsák méretére értette? Lehet!
Szerintem valamit félrehallottál vagy félremondott a doki vagy nem volt ott fejben.2 hete voltam uh-n akkor voltam 9 hetes terhes és akkor volt 26, 5mm a babám.tehát a 40mm az kb 11 hetes terhességnek felel meg.
Szerintem is jobban teszed ha váltasz, vagy pedig kérdezz rá, hogy mégis hogy értette. De az meg milyen már?
A kérdező hozzászólása: Úristen! ELmegyek egy másikhoz. Magánrendelésen vtam pedig, és tessék... Igen, ha a fogantatástól nézzük akkor igen, számolhatta úgy. De az adatok alapján, ezek szerint nem annyi. Köszi a segítséget!
A 3 hét sehogy sem stimmel, még kimaradt menzesz után 3 héttel sem. 7 hetesen 10 mm körül van a baba, a 40 mm-es legalább 10 hetes terhesség.
Ja tényleg nem 7-8 hét inkább 9-10 bocsi csak elírtam a kérdésedre nézve
Igen szerintem a doki is így értette, kimaradt menszesz után 3 hét. Nem tudom miért így mondta, de 7-8 hetes lehetsz! Gratula!
3 hetesen még semmi sem látszódik általában csak a megvastagodott nyálkahártya. Aztán jön a petezsák, abban a szikhólyag és abból lesz a baba. A 400mm-es magzatnak már szívhangja is van és tényleg az legalább már 10-11 hetes. Nem lehet, hogy a petezsák mérete volt?
7-8 hetes terhességet látnia kell az orvosnak, azt nem lehet nem észrevenni.
7-8 hetes terhességet bõven látnia kell. Olyan nincs, hogy a doki nem veszi észre.
Mivel már szívhang is van, kizárt, hogy egy jó doki ne vegye észre.
Szia! Szerintem 7-8 hetesen már látja a doki, ha baba van a pocakban.
nekem nem vette észre a 6 hetes terhességemet igy volt miatta vetélésem!de mindenki azt mondta hogy látnia kelet volna!32hetes kismama
A teszt lehet tévesen is pozitív és addig hiába bizonygatja az ember lánya, hogy terhes, amíg az orvos nem igazolja. Az pedig ultrahang, manuális vizsgálat vagy vérteszt alapján fogja a terhességet megállapítani.
Egyetértek, ha meg is esne az, hogy a doki nem látja ultrahanggal (ami szinte kivételes eset lenne), akkor is a teszt pozitív lenne már rég.
Hát ha elõ is fordul ilyen, azért akkor már egész biztosan pozitivat mutat a teszt. Ha uh-on nem is látja, akkor elküldi vérvételre, hogy megnézzék a hcg szintet. És akkor azért már lehet érezni a terhességet, még ha nem is produkálja a kismama a klasszikus tünteket.
Az én családomban úgy született az unokatestvérem második gyereke, hogy a doki a 12. hétig nem látta, még ultrahangon sem, szóval egészen biztosan lehetséges.
Szia! Ha nem jött meg a mensid, de a tesztek negatívak, akkor vmi más probléma van. Ha volt már pozitív teszted, és mégsem látnak semmit ennyi idõsen, az sajns nem sok jót jelent. :-( A teszt NAGYON ritkán téves pozitív. Léteznek nagyon ritka HCG-termelõ ciszták, amik csak akkor termelnek HCG-t, ha már rosszindulatúak. Az angol nevük "dysgerminoma". Ezek tévesen pozitív terhességi tesztet eredményezhetnek. Egy normális ciszta nem termel HCG-t.

Az a akerdesem, hogy a a diabetologusom azt mondta csak 7-ig jo a cukor 2 ora utan, de mindenhol azt olvasom 7, 8, akkor mi az igazsag? Terhessegi cukorbetegsegrol beszelunk

Legjobb válasz: Nekem úgy mondták, hogy a terheléses vv-nél 7,8 a határ, de a diétában étkezés után 1 órával ne legyen 7 felett.

Nekem úgy mondták, hogy a terheléses vv-nél 7, 8 a határ, de a diétában étkezés után 1 órával ne legyen 7 felett.
Csak akkor 7, 8 a határ, ha nagy mennyiségû glükózzal terhelték a szervezetet. Normál étkezésnél 7 a felsõ .
normál evés után EGY órával 7-ig jó, terheléses cukor vizsgálaton ahol a cukros lötyit iszod meg ott a vizsgálat után KÉT órával 7, 8-ig jó (terhességi cukorbeteg voltam inzulinnal, tudom mirõl beszélek)
Elõzõ vagyok, kimaradt egy szám, tehát az étkezés utáni értékem általában 5, 8 szokott lenni.

Vércukor-terhelés eredményem 120 perces 75 mg szőlőcukros oldat éhgyomri elfogyasztása után 8.0 mmol/l. A határérték, ha jól tudom, 7.8 mmol/L. Ezek szerint most terhességi cukros vagyok? Mi a teendő?

Terhelés el?tt 4. 6 mmol/L.

Legjobb válasz: Azt fogják mondani, hogy az vagy. Nekem 8.3 ra azt mondták. Nekem is az éhgyomri mindig jó volt, és a reggeli (zsömle,tek v. víz) utáni is, így nem foglalkozom velük. Ez jelenthet alacsony glpükóz toleranciát is, de 2007-8-ban az a divat, hogy ijesztgetik a kismamákat. Ne tömd tele magad édességel, de szerintem már nem kell. Ezt olvasd el! http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=152&cid=47361

Azt fogják mondani, hogy az vagy. Nekem 8.3 ra azt mondták. Nekem is az éhgyomri mindig jó volt, és a reggeli (zsömle, tek v. víz) utáni is, így nem foglalkozom velük. Ez jelenthet alacsony glpükóz toleranciát is, de 2007-8-ban az a divat, hogy ijesztgetik a kismamákat. Ne tömd tele magad édességel, de szerintem már nem kell. Ezt olvasd el! http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=152&cid=47361
Én nem aggódnék a helyedben. Ezt az újfajta vércukorterhelést nemrég találhatták ki mert 5 éve mikor az elsõ fiamat vártam ilyen nem volt, csak a zsömle meg tejivás volt a divat, de az is ostobaság, mert mi van ha valaki sose iszik tejet. A terhes nõ vércukorszintjét azzal a terhelésel kellene megnézni ami élelmet minden nap eszik és hogy arra hogyan reagál a vércukorszintje. Áhhh! És igaza van aki elõttem írt a cukortolerancia totál figyelmen kívül hagyása mellett éhgyomorral várnak vizsgálatra hogy mire sorra kerülsz a laborban......nem is érdemes belemenni. Ha az éhgyomri vércukrod 4, 6 mmol/l volt akkor nincs mitõl aggódnod! 27 hetes kismama

Kismamak, van/volt nektek olyan problematok terhesseg alatt hogy nagyon gyakran kemenyedett a hasatok mar egeszen az elejetol (7-8 het)?

Nagyon sokszor van olyan furcsa kemenyseg erzes a hasamban,es legtobbszor akkor erzem amikor leulok.Mar mondtam az orvosomnak is,de o ugy reagal altalaban erre mintha ez teljesen termeszetes lenne es max csak annyit mond hogy ha tul sokszor erzem emeljek a magnezium adagomon.Az igaz hogy valamennyit segit rajta a magnezium de nem maximalisan....En mar gondoltam arra is hogy esetleg valami gyulladastol lehet (mondjuk olyan jellegu tunetem nincs,de hat ki tudja...)Lehet csak en vagyok ilyen tul aggodos tipus:( Csak azert furcsa mert az elozo terhessegemnel egyatalan nem volt ilyen,es 1 szem magneziumot sem kellett szednem!

Legjobb válasz: Elõzõnél nekem sem. Most a 8. héten fenyegetõ vetéléssel itthon feküdtem napi 2000 mg magnéziummal és duphastonnal ellátva. Nekem is fekvés és magnézium. 26 hkm

Elõzõnél nekem sem. Most a 8. héten fenyegetõ vetéléssel itthon feküdtem napi 2000 mg magnéziummal és duphastonnal ellátva. Nekem is fekvés és magnézium. 26 hkm
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de nem lehet, hogy csak a szél bánt? Én sokat kínlódtam vele elõzõ terhességemnél is, és most is, pedig még csak 8 hetes vagyok! És igazi görcsökként élem meg.
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem hogy a szel miatt lenne, volt hogy attol fajt a hasam de akkor nem egeszen lent.Leggyakrabban ulesnel kellemetlen, es valamikor akkor is mikor reggel felkelek es pisilnem kel.
Nekem a 18héttõl keményedett, kaptam magnerot tablettát napi 3000 mgot, végig pihiztem, feküdtem, ha csak álltam bekeményedett, 37 hétre megszületett a kisfiam, ahogy abba hagytam a mg szedését.
A 2. babamat varom es nekem is a kezdetektol kemenyedik. 5 hetesen barnaztam, majd 15 hetesen vereztem is miatta, ami 1 het korhazat jelentett. Pihenj sokat es szedj nyugodtan 3000magneziumot. Nekem a magnerot jott be. A 29. hetnel jarok, most mar sokkal jobb, vagy csak hozzaszoktam mar! :) Nekem foleg este fekves kozben kellemetlen. A magnezium csokkenti valamennyire a kemenyedeseket.

Miy jelen az ha sarga folyasom volt, meg mostis van de mar csak kicsit latni, ez utalhat terhessegre? Meg 7-8-napom van a menzeszig amit nemvarok! Most lehet hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Ez olyan kérdés, amire orvos tudna válaszolni, miután megvizsgált. Azt, hogy terhes vagy e, ebbõl nem lehet megtippelni sem. Egyébként bõ hüvelyváladék jellemzõ a terhességre, de nálam pl egyáltalán nem volt sárga.

Ez olyan kérdés, amire orvos tudna válaszolni, miután megvizsgált. Azt, hogy terhes vagy e, ebbõl nem lehet megtippelni sem. Egyébként bõ hüvelyváladék jellemzõ a terhességre, de nálam pl egyáltalán nem volt sárga.
nekem ma a 10. napon a 20as halvány pozitívat mutatott.
A kérdező hozzászólása: De jó, gratulálok! Melyik fajtával teszteltél?
ebéd után megtudom neked írni (melóban vagyok), de így fejbõl nem rémlik a neve. azt tudom hogy magyar teszt és rá van írva hogy 99%ban megbízható eredményt mutat.
A kérdező hozzászólása: Sajnos már nem aktuális a kérdés, úgy néz ki megjött. Immár 30. alkalommal. :-((

Ha 7+3 vagyok, akkor a terhesség hétről-hétre rovatban a 7. hetet kell nézni, vagy már a 8. hét vonatkozik rám? Bocsi a hülye kérdésért!

Legjobb válasz: mert a fociban is pl. a 20. perc 11. másodperckor azt mondják, hogy 21. perc, ezért gondoltam :)

A kérdező hozzászólása: mert a fociban is pl. a 20. perc 11. másodperckor azt mondják, hogy 21. perc, ezért gondoltam :)
nyugodtan nézd meg mindkettõt én is így szoktam 27+4 napos kismama
ha hét hetes vagy, az a nyolcadik hét.De csatlakozom az elõzõ válaszolóhoz, nézd mind a kettõt .)
7+3 hét már a nyolcadik hét, de még nem töltötted be. :-) De nézd csak mindkettõt, a baba úgyis a saját ütemében fejlõdik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!