Találatok a következő kifejezésre: A terhesség 3 hónapjára (89 db)

Miért van az, hogy egy nő menstruálhat a terhesség 3. hónapjáig?

Legjobb válasz: Ezért: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-al..

Az nem veszi észre, hogy terhes csak késõbb tud a babárol, vagy elvetél baba elmegy
Ritka esetekben elõfordulhat átfedéses vérzés. vagyis a szervezet emlékszik rá, hogy ilyenkor menstruálni kell. Ez a vérzés viszont mennyiségben és idõtartamban alulmarad a korábbitól. Ritka jelenség, azért a legtöbb " én hónapokig rendesen menstruáltam és nem vettem észre a terhességet dolog" inkább kamu.

Lidocain erzestelenito artalmas a terhessegre? (3. honapban)?

Legjobb válasz: Semmi baja nem lesz a babának! :) Én is voltam az elsõ babámnál is az elsõ 3-4 hónap alatt(nem emlékszem pontosan mikor, de már megvolt a kiskönyvem), tömték, érzéstelenítették. Most 10 hetesen tömték az egyik, 11 hetesen a másik fogam, mindkétszer injekciót kaptam és semmi baj. Kérdeztem a fogorvost, hogy miért paráznak tõle olyan sokan, azt mondta, hogy ez is kicsit túl van már lihegve, de a babának a világon semmi baja nem lesz! :)

Semmi baja nem lesz a babának! :) Én is voltam az elsõ babámnál is az elsõ 3-4 hónap alatt(nem emlékszem pontosan mikor, de már megvolt a kiskönyvem), tömték, érzéstelenítették. Most 10 hetesen tömték az egyik, 11 hetesen a másik fogam, mindkétszer injekciót kaptam és semmi baj. Kérdeztem a fogorvost, hogy miért paráznak tõle olyan sokan, azt mondta, hogy ez is kicsit túl van már lihegve, de a babának a világon semmi baja nem lesz! :)
Szia. Nekem 12hetesen tömték a fogamat, amihez a doki adott érzéstelenítõt. Természetesen szóltam neki, hogy babát várok, azt mondta, hogy nem ártalmas. Most egy hete meg foghúzáson voltam, szintén adott szurit. 33hkm
1-tõl nem lesz semmi bajotok, gondolom fogorvoshoz készülsz. Mondd neki, hogy kismama vagy, mert akkor tud olyat adni, ami nekik való.
Nem lidocaint ad kismamáknak a fogorvos, a hatása egyébként jóformán kimerül ezeknek a lokális hatásban, nem veszélyesek.
Én úgy tudom nem ártalmas...
Terhes voltam, amikor csinálta a doki a fogamat. Idegelés volt. Nem kaptam semilyen érzéstelenitõt.Nagyon fájdalmas volt.
Na én ezért nem megyek fogorvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat!

Mekkora esélyem van a terhességre? 3 hónapja szültem.

Elkezdtem az Azaliát, a tájékozatóra az van írva, hogy 1 hetet várni kell h hasson. De mi a 6. napon már úgy szeretkeztünk, hogy nem védekeztünk. Mensim még nem jött meg szülés óta. Nagy gáz van?

Legjobb válasz: Szeintem ne aggódj és is pont igy voltam és én is az azàliàt szedtem,nem lett baba belöle.

Szeintem ne aggódj és is pont igy voltam és én is az azàliàt szedtem, nem lett baba belöle.
Nem hinném hogy gáz van!Bár szoptatás alatt is teherbe lehet esni de a nõgyógyászom azt mondta ha 3-4 óránként szoptatok nappal és éjjel is akkor a baba 6 hós koráig kevés az esély a teherbeesésre.De azért védekezzünk!Amennyiben 6 óránál ritkábban szoptatsz vagy tápizol akkor nincs nagy védelem.Nekem 4 hós volt a babám mikor elõször megjött.
A kérdező hozzászólása: Nem szoptatok. Elkezdtem szedni a gyógyszert és 3. nap elment a tejem.
Igen ezt is mondta az orvos hogy védekezhetünk többféle képen de a tabletta bezavarhat és lehet hogy elmegy a tej.
Sokan a baba születése után sem kötõdnek a babához, csak hetek, hónapok múltán. Majd megjön az anyai ösztönöd
Van aki a szülés után kezd kötõdni. Nekem az elsõvel hamar ment, már szinte a terhesség alatt, a másodiknak több idõ kellett. Terhesen valahogy csak a nagy hasamat éreztem, nem volt az a kapcsolat, mint a másikkal. A kórházban csak egy kis csomagnak láttam és idegenkedve néztem, és majdnem megõrültem, hogy hozzák már be a másikat látogatni, mert hiányzik.
11. héten ezzel még semmi gond nincs. Ez fokozatosan alakul ki, és leginkább a szülés után erõsödik fel. Vagy utána. Ilyenkor talán szerencsésebb is kevésbé kötõdni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Én amíg nem éreztem, néha el is felejtettem, hogy terhes vagyok... alakul ez az érzés folyamatosan, ahogy megy elõre az idõ, kialakul a kötõdés! :)
Én ugyanígy voltam, nem mertem beleélni magam. Valahogy éreztem, hogy baj lesz, és lett is. :( Pedig akartam a babát, nem arról volt szó, hogy nem akartam. Szerintem nem normális, de attól még gyakran elõfordulhat. Én a 12. heti uh-t vártam, mint a messiást, hogy minden oké legyen, de sajnos nem értük meg... Nagyon el vagyok keseredve.
A kérdező hozzászólása: Ohhhhh nagyon sajnálom! Igen én is sokat aggódom, hogy minden rendben legyen....azt mondják ha baba elmegy ebben az idõszakban akkor nem volt elég erõs az élethez. De én azt kívánom, hogy legközelebb ne így történjen és minden rendben zajlodjon!!!!!
Az aggodalmaskodás nem tesz jót a babának, szóval szerintem inkább engedd el magad. Majd akkor kötõdsz jobban, ha megérzed, hogy rugdos. Legalábbis én így voltam vele. Ilyen apróságokon most ne stresszelj. Olyan dolgokon rágódsz, amik valószínûleg nem is következnek be.
Én sem érzem valahogy a kötõdést, kapcsolatot, emiatt aggódok is nehogy gondok legyenek szülésnél.Nem volt még akezemben sem ilyen pici baba és félek, hogy majd születése után hogy bírkózok meg a hirtelen változással.

Ha szedek 3 honapig femibiont, utána pedig terhesség elött egy honappal elevitet, megvédi a babát, ha ujra terhes leszek, és ha valami fertözést kaok azt hogy tudom kivédeni, hogy ababa ne károsodjon?

Legjobb válasz: Fertõzést nem tudod teljes egészében kivédeni. Kutyákkal, macskákkal nem érdemes találkozni, mert toxoplazma fertõzést okozhatnak. Illetve ne egyél tatár beafsteket, nyers húst, mosatlan gyümölcsöt. WC-re ne ülj rá,...stb. Az elevitet szedheted nyugodtan terhesség alatt is akár 6 hónapig.

Fertõzést nem tudod teljes egészében kivédeni. Kutyákkal, macskákkal nem érdemes találkozni, mert toxoplazma fertõzést okozhatnak. Illetve ne egyél tatár beafsteket, nyers húst, mosatlan gyümölcsöt. WC-re ne ülj rá, ...stb. Az elevitet szedheted nyugodtan terhesség alatt is akár 6 hónapig.

3 hónapja elvetéltem, műszeresen kellett befejezni a terhességet. Azóta újból próbálkozunk, de a menstruáciom 1 napig tart, és rendszertelen, váratlanul vérezgetek. Van esélyem így is, hogy teherbe essek?

Legjobb válasz: A méh nem fél év alatt regenerálódik, hanem sokkal elõbb. Valóban orvosa és paciense válogatja kinek mit javasolnak. Én 11 hetesen vetéltem el. Nekem is mondták ezt a szokásos 6 hónapot, amin nagyra nyitottam a szememet és közölték, hogy nem fognak megsértõdni, ha 3 hónap után azt mondom, hogy terhes vagyok. Na ehhez képest eltelt két hónap és már a harmadik mensim nem jött meg, mert elszámoltam magam és bacsúszott a baba. Felhívtam a dokit és mondtam, hogy baj van, mert a 3 hónap letelte elõtt úgy tûnik terehes lettem. Azt mondta, ha spontán így teherbe tudtam esni, akkor semmi baj nincsen. Kaptam gyógyszert, de én ennek ellenére nagyon izgulok, hogy ne legyen baj. Na ennyit a 6 hónapról. Más orvosoktól olvastam azt is, hogy elég egy mensit megvárni és lehet próbálkozni. Sõt itt is írta valaki korábban. Neked mit javasoltak? Azt vedd alapul!

A méh nem fél év alatt regenerálódik, hanem sokkal elõbb. Valóban orvosa és paciense válogatja kinek mit javasolnak. Én 11 hetesen vetéltem el. Nekem is mondták ezt a szokásos 6 hónapot, amin nagyra nyitottam a szememet és közölték, hogy nem fognak megsértõdni, ha 3 hónap után azt mondom, hogy terhes vagyok. Na ehhez képest eltelt két hónap és már a harmadik mensim nem jött meg, mert elszámoltam magam és bacsúszott a baba. Felhívtam a dokit és mondtam, hogy baj van, mert a 3 hónap letelte elõtt úgy tûnik terehes lettem. Azt mondta, ha spontán így teherbe tudtam esni, akkor semmi baj nincsen. Kaptam gyógyszert, de én ennek ellenére nagyon izgulok, hogy ne legyen baj. Na ennyit a 6 hónapról. Más orvosoktól olvastam azt is, hogy elég egy mensit megvárni és lehet próbálkozni. Sõt itt is írta valaki korábban. Neked mit javasoltak? Azt vedd alapul!
Ha mûszeresen fejezték be a vetélést, valószínûleg azt is mondták a kórházban, hogy kb. fél év, mire a méh regenerálódik, addig pedig nem szabad teherbe eséssel próbálkozni, mert könnyen újabb vetélés lehet a vége. A rendszertelen, váratlan vérzések alátámasztják azt, hogy nincs még itt az ideje egy új terhességnek. A vetélés utáni fél év kihagyás alapszabály!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!3 hónapot mondott nekem is az orvos..És a rendszertelen menstruácio, az nem gond, így is összejöhet?Ki sem tudom számolni így peteérésemet!

Kimutatja már a teszt a 3. hónapban napközben is a terhességet?

Csináltam egy tesztett 2 napja, mert émelyegtem párszor napokig... Januárban történt az eset azzóta megjött rendesen és nagyon nem sok változást vettem észre magamon... Most a teszt negatív lett, kb 3 óra felé csináltam....Attól lehetek még terhes? ui: csak értelmes választ

Legjobb válasz: "Kimutatja már a teszt a 3. hónapban napközben is a terhességet?" Erre a kérdésre, hogy szeretnél értelmes választ? Persze, hogy kimutatná, de te nem vagy terhes, ha jól értelmezem januárban voltál együtt valakivel, azóta rendesen menstruálsz. A teszt negatív, tehát nem vagy terhes. Milyen harmadik hónapról írsz?

"Kimutatja már a teszt a 3. hónapban napközben is a terhességet?" Erre a kérdésre, hogy szeretnél értelmes választ? Persze, hogy kimutatná, de te nem vagy terhes, ha jól értelmezem januárban voltál együtt valakivel, azóta rendesen menstruálsz. A teszt negatív, tehát nem vagy terhes. Milyen harmadik hónapról írsz?
te rögeszmés vagy!
A kérdező hozzászólása: ÉS mégy egy kérdés... Most a 4. menstruációm késik.. lehet ez a stresztõl is? VAgy aggódjak?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az értelmes válaszokat! az elsõ kommentelõnek annyit, hogy Gondolkozz é stájössz milyen harmapik hónap.... -.- :D De azért neki is köszi
ööö én úgy tudom, hogy egy bizonyos idõ után nem mutatja ki a túl magas hcg szint miatt. de ettõl függetlenül biztos, hogy nem vagy terhes...
miért gondolod, hogy terhes vagy, ha amúgy semmi okod rá? egyébként nekem az együttlét után 10 nappal kimutatta, este. most 3 hónapos vagyok, szerintem ha rátüsszögnék, bepirosodna:D nem vagy terhes, nyugi.
Biztosan kimutatja a teszt. Már a megtermékenyülés után legkésõbb a 25. napon kimutatja.
Nem lehetsz terhes. kimutatta volna napközben, sõt késõ este is. Azért lett negatív, mert egyáltalán nem vagy állapotos.
hát figyelj. volt már olyan csoda h valaki menstruált terhesen. a teszt 3 hónap után már lehet h n em mutatja ki. menj el dolihoz, az tutira megmondja neked, és vége lesz a bizonytalanságoknak.

3 hónapja szültem. Félek, hogy terhes vagyok újra. A teszten 1 sötét és egy nagyon halvány csík van, ez terhesség vagy csak az előző terhességem miatt lehetett bennem a hcg hormon és azért van a halvány csík?

Tegnap délután csináltam a tesztet és akkor nem láttam a csíkot. Ma ki akartam dobni és ma láttam meg a halvány második csíkot.

Legjobb válasz: Ha idõn túl jött ki, akkor nem értékelhetõ. Inkább csinálj most reggel egy másikat, ha azon idõn belül kijön a csík, akkor az baba, ha nem, akkor nyugi, nem vagy terhes. 3 hónappal a szülés után akkor van a szervezetedben hcg, ha újra terhes vagy.

Ha idõn túl jött ki, akkor nem értékelhetõ. Inkább csinálj most reggel egy másikat, ha azon idõn belül kijön a csík, akkor az baba, ha nem, akkor nyugi, nem vagy terhes. 3 hónappal a szülés után akkor van a szervezetedben hcg, ha újra terhes vagy.
Szerintem is pozitív, de ha tizes érzékenységût csinálsz, akár napközben is, az ki fogja mutatni, csak elõtte ne igyál legalább két órát, és ne is menj ki ha lehet 3 órán keresztül.
Mindenképp csinálj még egyet, de valószínû, nem a semmitõl lett pozitív. Nem marad a szervezetben hcg, ha van, akkor azért van, mert babát vársz. Több olyan nõt is ismerek, akik 3 hónappal szülés után estek teherbe. Az elején nehéz volt a kicsikkel, de aztán nagyon szuper, hogy kicsi lett a korkülönbség. Ne keseredj el nagyon.
nekem annak idején lett egy idõn túli pozitívam, majd másnap reggel egy negatív.másfél hét múlva csináltam más miatt még 1t, az pedig pozitív lett.írd meg, mi az eredmény.
Én most igy jártam csak én azért dobtam ki mert megint negativnak láttam és elkeseredtem. Csak kb 2 óra mulva vettem észre a halvány második vonalat. Azota lett még kétt pozitiv tesztem amit rendesen az elõirtak szerint csináltam. Ha a beteg tájékoztatott elolvasod a teszt 2-3 hónapig tartja a teszt eredményét.
Hát, nem akarlak elkeseríteni, de akkor is pozitív, ha idõn túl jön ki.Ugyanis a semmitõl nem színezõdik el!Fõleg, mert délutáni vizeletbõl csináltad.Ha már abból is kimutatja, akkor esélyes a baba!Az igaz, hogy rajta van a tájékoztatón, hogy nem megbízható az eredmény, ha nem idõben olvasod le.De ha a csík színes, akármilyen halvány is, az pozitív.Mert mástól nem jelenik meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi, nagyon aranyosak vagytok, hogy vigasztaltok . Már itt a teszt reggel megcsinálom és mindenképp megírom. Hát nagyon kíváncsi vagyok mert beszéltem az orvossal és õ azt mondta, hogy ez még nem 100% terhesség. Volt már páciens halvány csíkkal nem terhességgel (valami hormonális változás) Meglátjuk. Én nem örülnék most egy újabb terhességnek. Korai ez, különben sem terveztünk csak 1 gyereket.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Megcsináltam a tesztet és egyértelmû negatív, nincs még halvány csík sem!
Ne keseredj el.Baratnom lanyai kozt eppen 1 ev van.Most, hogy mar nagyobbak olyan jo oket latni, nincsenek meg egymas nelkul komolyan mint az ikrek.Azota mar van egy hugicajuk. Azt meg, hogy a csaszar mit befolyasol, beszeld meg a dokiddal hatha tud valami jo megoldast. Kulonben megertelek az en fiam 11 honapos de en sem szeretnek meg kistesot.Persze ha jonne akkor szeretettel varnank. Minden jot es majd ird meg mi lett.
Szia! Tuti negatív volt az elõzõ is, én rengetegszer jártam már így. Másnap, illetve pár óra múlva minidg lesz a teszten, legalábbis azon a 15 félén, mait én kipróbáltam... :) , egy halvány, 2. csík, de az színtelen szinte, az a neve, hogy száradási csík, és az valójában a teszcsíknak a helye. Úgyhogy én tudtam, hogy az negatív, de akkor mareggel megerõsödött a tény. :) 39 hetes km
8.11-es vagyok. Az egyik, akit ismerek, császár után 11, 5 hónappal szülte meg a 2.babáját (szintén császárral) és nem volt gond. A belsõ heg akár két év múlva is lehet olyan vékony, hogy csak az angyalkák segítenek összetartani... Azért kívánom, hogy olyan eredmény legyen a köv. teszten, amilyet szeretnél.
szia! amikor én terhes lettem, nekem is alig látható volt a csík. azt mondta a dokim, hogy ha a hormonérzékeny papírcsík elszínezõdik, ott hormon van! de hogy maradhatott-e hcg az elõzõ terhességbõl...hát nem tudom, ez érdekes, mert ugye vetélés után is kell bizonyos idõ, míg kiürül...
A kérdező hozzászólása: Vagyis 4 hetes de az utolsó menstruációtól számolják (az ápr.15) és úgy 6 hetes
A kérdező hozzászólása: Mennyire halvány? Mert ezt elsõ ránézésre nem is lehet látni csak ha jobban megnézed. Amikor terhes lehettem egyértelmû volt a csík. Ráadásul pontosan tudom mikor történhetett május 1. Akkor már 6 hetes lennék és annak egyértelmûbben kénem látszani nem? Az elsõt is 6 hetesen teszteltem és szinte sötétebb volt mint a control csík. De lehet, hogy csak magamat nyugtatom. Holnap tesztelek újra és megírom nektek!
szia!Én ugyanígy jártam 4 hónappal a szülés után.Egy nagyon halovány második csík jelent csak meg, ráadásul percekkel késõbb..Most már 5hónapos terhes vagyok.13 hónap lesz a fiaim között.Mi sem így terveztük, de már nagyon örülök neki!Mondjuk én nem császáros voltam, így nem volt kérdés, hogy megtartom-e.Majd írj, hogy hogyan alakultak a dolgok!
A kérdező hozzászólása: Nagyon nagyon halvány ám. Szinte alig látszik de tény , hogy ott van valami. Egy csík. Sajnos én császáros vagyok úgyhogy szerintem nekem nem lehetne megtartani a belsõ varratok miatt, még korai. Köszi a válaszokat! Mindenképp megírom mi az eredmény!
A kérdező hozzászólása: Hát igen, én is azért félek mert semmitõl nem színezõdik el.Holnap csinálok egy reggeli elsõ vizeletest.
A kérdező hozzászólása: Hááát ez most nagyon nem jönne nekem jól!
A kérdező hozzászólása: Ok! Köszi! Csak azt nem értem idõn túl miért lesz csík?
A kérdező hozzászólása: Igen nekem is ezt mondták a patikában mikor vettem a második tesztet, de itt mindenki annyira mondta, hogy baba lesz, hogy én már biztosra vettem. Köszi a választ! :-)

Ha a terhességi teszt mindegyike pozitív lett, akkor miért van az, hogy 3 hónapja nem jött meg?

Arról lenne szó, hogy a barátommal 1 éve vagyunk együtt. Õ 21 én 20 éves vagyok, mindketten f?sulisok. Szóval a lényeg az, hogy augusztus elején (nyaraláson) védekezés nélkül voltunk együtt (a szex legvégén is "oda ment a cucc"). A mensim utolsó 1-2 napján történt, amikor már alig van "vmi". És az lenne a problémám, hogy azóta nem jött meg, ez már a 3. menses nélküli hónapom. Több terhességi tesztet is csináltam, de mindegyik negatív. Nem hiszem, hogy arról lenne szó, hogy még nem állt be a dolog (bár 3-4 napot rendszeresen késik, de azért nem hónapokat), mert már 10 éves korom óta megvan. És nem hiszem, hogy 10 év kellene ahhoz, hogy beálljon. És kb. 1 hónapja minden egyes aktus közben olyan, mintha megjött voltna, csak éppen nem olyan szín? (de ti, lányok biztos tudjátok), hanem olyan sötétbarna, és csak addig van, amíg szeretkezünk, utána rendszeresen kirohanok a mosdóba, és addigra semmi nem jön... egészen addig, amíg legközelebb megint együttlétre nem kerül a sor. És ez komolyan mondom, 1 hónapja minden egyes alkalommal így történik. Már egyenesen félek a dologtól, mert azért egy kicsit kellemetlen a barátom el?tt is, persze ? nem mond semmit, nem haragszik vagy ábrándult ki bel?lem emiatt, de fogalmam sincs, hogy akkor meg miért van ez nálam. Meg azt sem tom, hogy miért nem jön akkor még meg mindig??? Mert már egy kicsit ideges vagyok, félek, hogy vmi komolyabb bajom lehet. Ja, még kiegészítésnek annyit, hogy nem szedek semmilyen gyógyszert (fogamzásgátlót sem), nem iszom, nem drogozom, úgyhogy mellékhatásként sem jelentkezhet ez a dolog.

Legjobb válasz: a mensi kimaradasanak nem csak terhesseg lehet az oka.oka lehet hirtelen sulyveszteses fogyokura eredmenye,elofordulhat hogy a hormonjaid zavarodtak meg kicsit,az is lehet hogy stresszelsz az ugyon es idegi alapon nem jon meg.a petevezetek gyulladasomkor nekem is olyan fura dolog jott aktus kozben,nem hiszem hogy nem lehet kesobb babad,azt javaslom menj el az orvosodhoz o biztosan megtudja mondani 3 honap utan mar egy vizsgalattal hogy terhes vagy e ,mert a tesz tevedhet is.ha pedig a hormonook,keszittet egy h tesztet es mielobbi kezelessel minden helyre all,ne aggodj.nekem is volt hasonlom.24 eves anyja vagyok egy 7 honapos babanak.fel a fejjel :)

a mensi kimaradasanak nem csak terhesseg lehet az oka.oka lehet hirtelen sulyveszteses fogyokura eredmenye, elofordulhat hogy a hormonjaid zavarodtak meg kicsit, az is lehet hogy stresszelsz az ugyon es idegi alapon nem jon meg.a petevezetek gyulladasomkor nekem is olyan fura dolog jott aktus kozben, nem hiszem hogy nem lehet kesobb babad, azt javaslom menj el az orvosodhoz o biztosan megtudja mondani 3 honap utan mar egy vizsgalattal hogy terhes vagy e , mert a tesz tevedhet is.ha pedig a hormonook, keszittet egy h tesztet es mielobbi kezelessel minden helyre all, ne aggodj.nekem is volt hasonlom.24 eves anyja vagyok egy 7 honapos babanak.fel a fejjel :)
szia! nyugi! 20 évesen már lehetne annyi felelõsség benned, hogy 1 hónap után elmész dokihoz. én 23 vagyok és alig vártam hogy összejöjjön a baba. vigyáztam magamra és mégis hónapokba telt. és ha te is szeretnél valaha babát?, ne játsz ilyenekkel. bármi bajod lehet. nem gondoltál még rá? nem akarlak kioktatni, de nem vagy már gyerek. ja, a negatív tesztekrõl annyit, hogy nekem 2 is az volt és már 8 hetes terhes voltam. a harmadik lett pozitív. úgyhogy jó esélyed van rá, hogy akár babátok is lehet. minél hamarabb menj dokihoz, ne húzd tovább! nem akarlak megrémíteni, de úgy érzem egy kis szigor, meg pár kemény szó észhez térít.
Szerintem már rég el kellett volna menned dokihoz!!!Nem is értem mire vársz?Fõleg ha fõsulisok vagytok, biztos szeretnétek befejezni az iskolát így több szempontból is át kell gondolnotok hogy mit akartok.sok sikert a jó döntéshez!!

Kistesót szeretnénk a lányunknak, és 3 hónap múlva kezdenénk el a dolgot. Nem sok vitamint szedek, már kezdjem el szedni az Elevitet? Az első terhességem előtt 1 hónappal előtte kezdtem el szedni, de nemtudom hogy 3 hónap előtte nem sok e.

Legjobb válasz: 2. vagyok. A kávé a koffein miatt nem javasolt (ezért is hívják káros szenvedélynek). Ha koffeinmentest iszol, azzal tuti nem ártasz. Egyes friss kutatások szerint mégsem káros a kávé fogyasztása babaprojekt idején, mert fokozhatja a spermiumok mozgását. De azért én távol tartom magam és a férjemet tõle, mert régebbi kutatások szerint viszont nem jó. A spermiumok meg koffein nélkül is jól mozognak, ha egészséges az illetõ. Mi nem kávéztunk a kislányom tervezésekor és legelsõ hónapban sikerült, úgyhogy nem szükséges hozzá a koffein. :) Tüszõrepedésed az elsõ megemelkedett hõmérsékletû nap elõtt van kb 24 órával. De nem fontos pont aznapra idõzíteni, mert a spermiumok a nõi szervezetben 3 max 5 napig életképesek, tehát ha nem vagy biztos a peteérés napjában, akkor ha elõtte együtt vagytok, abból még simán lehet baba. Mi a kislányunknál a mensi elmúlásától kezdve 2 naponta voltunk együtt egészen addig még meg nem emelkedett a hõm. Mindennap nem célszerû együtt lenni, inkább a 2 naponkénti együttlétet javaslom, mert ennyi idõ kell ahoz, hogy maximális mennyiségû kiskatona legyen az ondóban. Ha ennél sûrûbben vagytok együtt, akkor hígabb az ondó, kevesebb benne a spermium. De ezt leszámítva ebbõl is simán lehet baba, csak a 2 napossal esélyesebb. Remélem tudtam segíteni. :)

2. vagyok. A kávé a koffein miatt nem javasolt (ezért is hívják káros szenvedélynek). Ha koffeinmentest iszol, azzal tuti nem ártasz. Egyes friss kutatások szerint mégsem káros a kávé fogyasztása babaprojekt idején, mert fokozhatja a spermiumok mozgását. De azért én távol tartom magam és a férjemet tõle, mert régebbi kutatások szerint viszont nem jó. A spermiumok meg koffein nélkül is jól mozognak, ha egészséges az illetõ. Mi nem kávéztunk a kislányom tervezésekor és legelsõ hónapban sikerült, úgyhogy nem szükséges hozzá a koffein. :) Tüszõrepedésed az elsõ megemelkedett hõmérsékletû nap elõtt van kb 24 órával. De nem fontos pont aznapra idõzíteni, mert a spermiumok a nõi szervezetben 3 max 5 napig életképesek, tehát ha nem vagy biztos a peteérés napjában, akkor ha elõtte együtt vagytok, abból még simán lehet baba. Mi a kislányunknál a mensi elmúlásától kezdve 2 naponta voltunk együtt egészen addig még meg nem emelkedett a hõm. Mindennap nem célszerû együtt lenni, inkább a 2 naponkénti együttlétet javaslom, mert ennyi idõ kell ahoz, hogy maximális mennyiségû kiskatona legyen az ondóban. Ha ennél sûrûbben vagytok együtt, akkor hígabb az ondó, kevesebb benne a spermium. De ezt leszámítva ebbõl is simán lehet baba, csak a 2 napossal esélyesebb. Remélem tudtam segíteni. :)
Szia, szerintem nem sok, mivel úgyis tél vége van, ilyenkorra általában kimerül a szervezet vitaminháztartása, ezért is olyan fáradt sok ember. Úgyhogy bátran pótold szerintem, legfeljebb ne mindennap szedd be.
Igazad van, a dokik gyakran mondják, hogy napi 2 kávé nem árt, de azt úgy kell érteni, hogy annyi még belefér, ha az illetõ függõ. De annál nem jobb, mintha nem inna kávét.
Kifejezetten jó, ha már most elkezdesz felkészülni, a terhesvitamin ártani nem fog, csak használni.
Ha már hozzá van szokva a szervezeted a kávéhoz, akkor szerintem nem feltétlen kell leszoknod, de még megteheted, viszont a dokim elmondta, hogy terhesen pl. napi két kávé nem árt, tehát akár végig kávézhattam volna, de én nem kávéztam soha amúgy sem :) . Colát ittam, ha megkívántam.
Nagyon szívesen tettem. Munkámból kifolyólag valóban járatos vagyok a témában. Örülök, hogy segíthettem. Sok sikert neked is!
Nagyon sokat segítettél, köszönöm szépen, kedves volt tõled, hogy ilyen részletesen leírtad! Minden jót!
Ja igen, az még lemaradt a kérdésekbõl, hogy az ún. kritikus napokon érdemes akár minden nap próbálkozni? Vagy az változtathat a spermium minõségén?
Kedves 2. válaszoló, úgy látom, te igen járatos vagy a témában, így azt szeretném megkérdezni, hogy kávét miért nem ajánlott fogyasztani? Csak azért, mert én sajnos igencsak odavagyok érte, ha váltok koffeinmentesre, úgy nem árthatok magunknak semmit? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy a ciklus.hu oldalon vezetem a menstruációs naptáram, az ovulációs napon van a legnagyobb esély a teherbeesésre?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)
Én az elsõ babámnál is felkészültem a fogamzásra, és most is. (nekünk épp most telt le a 3 hónapos felkészülés) Tervezett fogamzás elõtt 3 hónappal elkezdtem szedni a terhesvitamint, vigyáztam magamra, nem ittam alkoholt (amúgy sem szoktam, max egy évbe 2X), nem fogyasztottam kávét, kólát, nem dohányoztam (ez sem volt nehéz, mert sosem dohányoztam), próbáltam nem bevenni semmilyen gyógyszert, ez sajnos nem jött össze, mert pont voltam beteg, így antibiotikumot kellett szednem. De pl "hétköznapi" fejfájásra nem veszek be fájdalomcsillapítót, vagy sokszor nagyon fáj a derekam, arra sem veszek be ilyenkor semmit. Ugyanezeket a férjem is betartja. A férjemnek még a forró vízben fürdõzés is tiltott ilyenkor, vagy a szaunázás, illetve nagyon szûk alsó, mert ezek mind ronthatják az esélyeket a babára. Amúgy egyáltalán nem sok a 3 hónap, sõt ennyi kell egy petesejt éréséhez, illetve a hímivarsejtek is 90 napalatt érik el teljesen érett állapotukat. Ezért fontos ebben a 3 hónapban, hogy a lehetõ legegészségesebb szintre hozzátok a szervezeteteket, mert ugye ezen sejtek valamelyikébõl lesz majd a kisbabátok. Sok sikert, szedd nyugodtan a vitaminokat!
Hát pont ezt mondtam én is, csak más szavakkal :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!