Találatok a következő kifejezésre: A terhesség 3 (594 db)

Hüvely ultrahang kimutatja a terhességet 3 hét után?

Menstruálnom kéne 3 hete, de nem jött meg... Félek hogy terhes vagyok (annyira nem hiányozna főleg úgy hogy anyámékkal élek)

Legjobb válasz: Ha már 3 hete késik, azt teszt, ultrahang egyaránt kimutatja. Amúgy meg ha nem védekeztél vagy nem megfelelõen és úgy szexeltél, akkor elképzelhetõ, hogy az vagy. Vegyél egy terhességi tesztet és csináld meg!

Ha már 3 hete késik, azt teszt, ultrahang egyaránt kimutatja. Amúgy meg ha nem védekeztél vagy nem megfelelõen és úgy szexeltél, akkor elképzelhetõ, hogy az vagy. Vegyél egy terhességi tesztet és csináld meg!
Nõgyógyász azt mondta, h 6 hétnél elõbb nem, ezért nem is csinálják meg hamarabb. Azt javasolta, h vegyek tesztet, addig csak az mutatja ki.
A nõgyógyász a 6 hetet arra mondja, hogy az utolsó menstruáció 1. napjához képest 6 hét múlva. Nem pedig az elmaradt menstruációhoz képest 6 hét múlva... Ez azt jelenti, hogy már 1 hete megvizsgált volna minden további nélkül... Ha már 3 hete késik... Mert a 2 hetes késés jelenti a 6 hetet, ha 28 napos ciklusokról beszélünk. (Utolsó menstruáció, azaz a ciklus 1 napja - innentõl 28 nap (=4 hét) - nem érkezik a menstruáció - 2 hét késés, azaz összesen 6 hét.)

A terhesség 3. hetében mennyire okozhat gondot a filmszakadásig való berúgás? Vagy nem a mennyiség számít?

Legjobb válasz: 3 hetes terhesség nincs. Hogy kinek mennyire okoz gondot az mindenki maga döntse el, de használni nem használ az biztos. Vagy arra vagy kíváncsi okozhat-e vetélést?

3 hetes terhesség nincs. Hogy kinek mennyire okoz gondot az mindenki maga döntse el, de használni nem használ az biztos. Vagy arra vagy kíváncsi okozhat-e vetélést?
Hat sokan meg nem is tudjak hogy terhesek, mint pl en is igy voltam vele.Nyugi nem lesz bajod, csak mostmar jo lenne ha leallnal errol! Elso valaszolo nem erti a kerdest vagy mi van vele?
Én is kb. 3-4 hetes voltam és úgy berúgtam, mint még soha. A dokinak mondtam õ nyugtatott semmi gond. Hát azóta már 1 éves elmúlt a fiam, igazi kis vasgyúró, még soha beteg se volt. Ne aggódj, nálatok se lesz semmi:)
Többet ilyen ne legyen.A babád most került összeköttetásbe a" testeddel", kezd kialakulni a köldökzsinór, és kezd fejlödni a teste a babynek. Vigyázz magatokra, szedjél vitamint, és igyál sok folyadékot.
Csak egy jó tanács (ezen az oldalon gyakran lehet tapasztalni) ha legközelebb hasonló kérdést teszel fel(már mint ami "kétértelmû") inkább egy pici magyarázatot adj, hogy elkerüld az olyan kommenteket ami nem igazán ad választ a kérdésedre.(na jól körbeírtam, ugye?:) ) Szerintem sem lesz semmi probléma hiszen lehetett késõi peteérésed és így akkor talán még éppen a beágyazódás tartott. És ha beágyazódott akkor minden okés, nem?!
értettem a kérdést, csak azt nem értem, ha babát szeretne, akkor minek kell filmszakadásig berúgni? nem mondom lehet iszogatni, de azért ne úgy már mint egy .... illetve azt nem értettem, hogy mi az a 3 hét? olyan nincs is.
na ezzel a megfogalmazással teljesen más a dolog. szerintem semmi baj nem lesz nyugalom
Semmi baj, nem lehet, még nem voltatok kapcsolatban, igy nem is àrthattàl neki! Nyugi!
jézusom ez most mi akar lenni??????
A kérdező hozzászólása: Ja, és aznap teszteltem egy negatívat, tehát nem tudhattam, hogy terhes vagyok, hiszen ha normális ciklussal számolunk, akkor már rég ki kellett volna mutatnia. Ezt csak azért írtam le, hogy ne ítéljetek el, mint az elsõ válaszoló.
Én is így jártam. Sajnos... De én sem tudtam hogy babás vagyok. Sõt még egy szép kis tetkót is begyûjtöttem az elején. (Szülinapom volt) Szóval szegény lánykám megszívtam velem egy kicsit. De szerencsére semmi bajunk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!
A kérdező hozzászólása: Most már 11 hetes terhes vagyok, de az UH alapján már kb. 3 hetes terhes voltam, amikor sajnos nagyon berúgtam. Pontosan: 04/04-éln volt meg utoljára (elsõ napja a mensinek) és 05/15-én rúgtam be nagyon. Cikluszavar miatt csak késõbb mutatta ki a teszt a terhességet.) Egyébként eddig sem volt alkohol problémám, csak az az este így alakult, mert még akkor nem tudtam, hogy terhes vagyok. Az orvos szerint nem okoz gondot még ebben a korban, de azt nem mertem elmondani neki, hogy filmszakadásom is volt, és Õ lehet, hogy csak néhány pohárra gomdolt. Szerintetek?
13.17es vagyok, értem! Akkor boldog baba vàràst, s ne aggodj, ez legyen a legnagyobb bajod! :) Valaki a maratont lefutotta, nem tudta hogy terhes! Na akkor veled is minden ok lesz! :)
Szia! Én is ilyen helyzetben voltam! Nem tudtam a terhességrõl, elmentünk bulizni, jól berugtam, rá két napra derült ki a baba! Most 36hetes vagyok! Én a védõnõt kérdeztem errõl azt mondta akkor az még nem árt! Egyébként azt birom nagyon, h sokan egybõl rossz indulatu megjegyzést tesznek egy ilyen kérdésnél, holott elõfordul ilyen, h valaki nem tervezi a babát és becsúszik, és amig nem tud róla nyilván éli a megszokott életét! Szóval nem értem miért kell egybõl a rosszra gondolni embereknek! Legalábbis én ugy gondolom, h aki tervezi a babát az ugyis tudatosan fog már élni elõtte is! Boldog babavárást neked!
A kérdező hozzászólása: 13:17-esnek: az UH alapján vagyok 11 hetes, mert a cikluszavar miatt az orvos nem a hivatalos kort mondta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Remélem, hogy igazatok lesz!!! Amikor a görbe este után 2 héttel UH-n voltam, akkor mondta az orvos, hogy 4-5 hetes vagyok, és a petezsák és egy ellipszis alakú ambrió látszódott. Talán még korai volt ahhoz, hogy baja legyen...
ha 04;04kor volt az utolso menszid, hogy lehetsz 11 hetes? Szerintem 14 hetes vagy, és mikor berugtàl 6 hetes voltàl elvileg, akkor màr lehet gond, de nem feltétlen!
Attól függ hanyadik hétben voltál. Az elején abból a szempontból veszélyes, hogy elvetélhetsz. Az alkohol vérbõséget okoz. A már kifejlõdött, köldökzsinórral összeköttetésben álló magzat nagyobb veszélynek van kitéve. A gyermek idegpályái nem úgy kapcsolódnak, fejlõdnek, így túlmozgásos, ingerült, agresszív, figyelemzavaros gyerk születhet.

Miért van az, hogy egy nő menstruálhat a terhesség 3. hónapjáig?

Legjobb válasz: Ezért: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-al..

Az nem veszi észre, hogy terhes csak késõbb tud a babárol, vagy elvetél baba elmegy
Ritka esetekben elõfordulhat átfedéses vérzés. vagyis a szervezet emlékszik rá, hogy ilyenkor menstruálni kell. Ez a vérzés viszont mennyiségben és idõtartamban alulmarad a korábbitól. Ritka jelenség, azért a legtöbb " én hónapokig rendesen menstruáltam és nem vettem észre a terhességet dolog" inkább kamu.

Ha a terhesség 3. hetében Dalacint kellett szednem, akkor abból lehet baj?

Szedett már valaki terhesen Dalacint vagy más antibiotikumot?

Legjobb válasz: Szia.Én is ilyen cipõben járok.Én a terhességem 2-3 hetében szedttem, dalacint és fájdalomcsillapítót.Én is megijedttem, hogy lehet-e valami baj?Fejlõdési rendellenesség stb..Az orvos megnyugtatott, és utánna nézett elõttem is, hogy ezeknek a gyógyszereknek, akkor vannak mellékhatásai, ha nagyon nagy dózisba adják õket.Annak ellenére, én is egy elég aggódós típus vagyok, és magam, a párom, és a baba megnyugtattása érdekében kértem, hogy elmehessek genetikai tanácsadásra.De ezt csak mondtam már, mert túl aggódós vagyok.Szóval ez se jó..Nyugalom , ez lenne jó neked is, meg nekem is...

Szia.Én is ilyen cipõben járok.Én a terhességem 2-3 hetében szedttem, dalacint és fájdalomcsillapítót.Én is megijedttem, hogy lehet-e valami baj?Fejlõdési rendellenesség stb..Az orvos megnyugtatott, és utánna nézett elõttem is, hogy ezeknek a gyógyszereknek, akkor vannak mellékhatásai, ha nagyon nagy dózisba adják õket.Annak ellenére, én is egy elég aggódós típus vagyok, és magam, a párom, és a baba megnyugtattása érdekében kértem, hogy elmehessek genetikai tanácsadásra.De ezt csak mondtam már, mert túl aggódós vagyok.Szóval ez se jó..Nyugalom , ez lenne jó neked is, meg nekem is...
Szia! Én is szedtem Dalacint foggyulladás miatt. Nem lett semmi bajunk az orvos is mondta. Sõt én még Cataflant is szedtem. 18 hetes kismama!

Mekkora esélyem van a terhességre? 3 hónapja szültem.

Elkezdtem az Azaliát, a tájékozatóra az van írva, hogy 1 hetet várni kell h hasson. De mi a 6. napon már úgy szeretkeztünk, hogy nem védekeztünk. Mensim még nem jött meg szülés óta. Nagy gáz van?

Legjobb válasz: Szeintem ne aggódj és is pont igy voltam és én is az azàliàt szedtem,nem lett baba belöle.

Szeintem ne aggódj és is pont igy voltam és én is az azàliàt szedtem, nem lett baba belöle.
Nem hinném hogy gáz van!Bár szoptatás alatt is teherbe lehet esni de a nõgyógyászom azt mondta ha 3-4 óránként szoptatok nappal és éjjel is akkor a baba 6 hós koráig kevés az esély a teherbeesésre.De azért védekezzünk!Amennyiben 6 óránál ritkábban szoptatsz vagy tápizol akkor nincs nagy védelem.Nekem 4 hós volt a babám mikor elõször megjött.
A kérdező hozzászólása: Nem szoptatok. Elkezdtem szedni a gyógyszert és 3. nap elment a tejem.
Igen ezt is mondta az orvos hogy védekezhetünk többféle képen de a tabletta bezavarhat és lehet hogy elmegy a tej.

Lidocain erzestelenito artalmas a terhessegre? (3. honapban)?

Legjobb válasz: Semmi baja nem lesz a babának! :) Én is voltam az elsõ babámnál is az elsõ 3-4 hónap alatt(nem emlékszem pontosan mikor, de már megvolt a kiskönyvem), tömték, érzéstelenítették. Most 10 hetesen tömték az egyik, 11 hetesen a másik fogam, mindkétszer injekciót kaptam és semmi baj. Kérdeztem a fogorvost, hogy miért paráznak tõle olyan sokan, azt mondta, hogy ez is kicsit túl van már lihegve, de a babának a világon semmi baja nem lesz! :)

Semmi baja nem lesz a babának! :) Én is voltam az elsõ babámnál is az elsõ 3-4 hónap alatt(nem emlékszem pontosan mikor, de már megvolt a kiskönyvem), tömték, érzéstelenítették. Most 10 hetesen tömték az egyik, 11 hetesen a másik fogam, mindkétszer injekciót kaptam és semmi baj. Kérdeztem a fogorvost, hogy miért paráznak tõle olyan sokan, azt mondta, hogy ez is kicsit túl van már lihegve, de a babának a világon semmi baja nem lesz! :)
Szia. Nekem 12hetesen tömték a fogamat, amihez a doki adott érzéstelenítõt. Természetesen szóltam neki, hogy babát várok, azt mondta, hogy nem ártalmas. Most egy hete meg foghúzáson voltam, szintén adott szurit. 33hkm
1-tõl nem lesz semmi bajotok, gondolom fogorvoshoz készülsz. Mondd neki, hogy kismama vagy, mert akkor tud olyat adni, ami nekik való.
Nem lidocaint ad kismamáknak a fogorvos, a hatása egyébként jóformán kimerül ezeknek a lokális hatásban, nem veszélyesek.
Én úgy tudom nem ártalmas...
Terhes voltam, amikor csinálta a doki a fogamat. Idegelés volt. Nem kaptam semilyen érzéstelenitõt.Nagyon fájdalmas volt.
Na én ezért nem megyek fogorvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat!

Az X-epil teszt van akinek nem mutatta ki a terhességet 3 napos késés után?

3 napja késik, a teszt negatív. :-( Már remélni sem merem hogy esetleg baba miatt késik. De hátha volt már vki így.

Legjobb válasz: Nem valószínû. Reggel csináltad a tesztet? Tudod mikor volt péd? Tünet valami ?

Nem valószínû. Reggel csináltad a tesztet? Tudod mikor volt péd? Tünet valami ?
A kérdező hozzászólása: Igen reggel csináltam a tesztet elsõ vizeletbõl. :-( Nem tudom pontosan mikor volt pém. Tünetem sincs, mondjuk az elsõ terhességemnél sem volt.
Nekem ez a teszt már késés elõtt 4 nappal mutatta. Persze ez nem jelenti azt, hogy nálad is kellene mutatnia. Holnap csinálj más fajtát!
Abban az esetben elõfordulhat, ha késõbb volt peteérésed.Így akár ha most pl. a menzeszed elõtti napon volt péd, akkor lehet 1hét múlva lesz pozitív a teszt.Ritka de nem lehetetlen.Drukkolok.

Ha nem jön meg a menstruáció, elmegyek orvoshoz. Ha észreveszi, hogy terhes vagyok mit csinál? Hogy akadályozza meg a terhességet? (3 napja késik )

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Mióta menstruálsz? Rendszeres szokott lenni? Nekem volt,hogy kimaradt hónapokra és volt amikor 2 hetet késett. Megvan rá az esélye,hogy terhes vagy?

Hány éves vagy? Mióta menstruálsz? Rendszeres szokott lenni? Nekem volt, hogy kimaradt hónapokra és volt amikor 2 hetet késett. Megvan rá az esélye, hogy terhes vagy?
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közleménye alapján 2011. január 1-tõl az abortusz térítési díja 29 710 Ft. 50 %-os kedvezményre jogosultak gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban, átmeneti járadékban, rendszeres szociális járadékban, egészségkárosodási járadékban, öregségi nyugdíjban, rokkantsági járadékban, rokkantsági nyugdíjban, baleseti rokkantsági nyugdíjban részesülõk. A térítési díj összege 14 855 Ft. A térítési díj 30%-át, 8 913 Ft-ot kell megfizetnie azoknak, akik munkanélküliek járadékában, álláskeresési járadékban, álláskeresési segélyben, ápolási díjban, átmeneti segélyben, kiskorúak járadékában, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben, rendkívüli szociális segélyben, vállalkozói járadékban, keresetpótló juttatásban, rendelkezésre állási támogatásban részesülnek. Térítésmentes a beavatkozás a magasabb összegû családi pótlékban, fogyatékossági támogatásban, vakok személyi járadékában, rendszeres szociális segélyben részesülõknek.
A @4-es vagyok. Nem feltétlenül kell 20-on párezret, a körülményeket is nézik. Akkor én munkanélküli voltam, és nem akarok hülyeséget írni, de ha jól emlékszem 5 ezret fizettem, vagy valahogy így.
Esemény utáni tabletta van, arról lekéstél. Terhesség megszakító tabletta sincs TB-re, ha netán magánklinikára mész, és ott adnak, azzal sem vagy kisegítve, mert akkor is bent fekvéssel csinálják, és sokszor akkor is kell az utólagos méhtisztítás mûtéttel. Tehát ezzel nem vagy kisegítve. Ráadásul fájdalmas görcsök vannak az abortusz tablettánál, és erõs vérzés is felléphet, ezért kell kórházban lenni.
Nincs tabletta. Elvileg engedélyezve van, de tudtommal jelenleg egyetlen klinika sem vállalja a tablettával való megszakítást, a... ööö... társadalom egy elég hangos részének ellenállása miatt.
A kérdező hozzászólása: Tabletta sincs ???
Magyarországon nincsen ilyen terhességmegszakítás- Kitágítás után vákummal távolítják el a magzatot.
A kérdező hozzászólása: Meddig adnak cseppeket? Hány hónapos terhesnek?? És ha beszedik, akkor vége a terhességnek?
Négyes hozzászólást kiegészítve: csekket kapsz a papír mellé, ha kifizetted a huszonpárezret, már mehetsz is.
Ha észreveszi, hogy terhes vagy, akkor közli veled. Eldöntheted, hogy megtartod-e vagy sem. ha nem akarod megtartani, akkor beszélned kell egy védõnõvel, hogy miért nem. Nem fog rugózni, ha nemet mondasz, akkor megkapod a papírod, és mehetsz abortuszra. Ha meg akarod tartani, akkor teszed, amit az orvos mond. Az orvos úgy akadályozza meg a terhességet, hogy fogamzásgátlót ír fel, kivizsgálás után. Ha már netalán terhes lennél, akkor a te döntésed, hogy mit csinálsz. Idõd van még, mert 3 hónap alatt lehet elvetetni. Ha megtartod az esetleges babát, akkor gratulálok, ha netán nem, akkor minél hamarabb vetesd el, mert ugyan 3 hónapig lehet, de akkor már dobog a szíve a babának. Nekem 2 abortuszom volt, egy 22 éves koromban, egy pedig nem rég, 39 évesen. Az elsõre nem emlékszem, a másodiknál már volt szívhang. Akkor nem viselt meg a kismûtét, de azóta is gyakran eszembe jut, hogy lassan készülnék az ovira, milyen lenne... Az elsõt nem, de a másodikat megbántam. Meg kellet volna tartanom, de olyan hirtelen jött és olyan körülményeim voltak, hogy akkor még csak nem is gondolkoztam rajta. Ráadásul a védõnõ sem akart rábeszélni, csak annyit közölt, hogy mostanában többen jönnek 40 körül szinte, mint a nagyon fiatal korosztályból. Dönts okosan. A kérdésedbõl azt veszem le, hogy nagyon fiatal vagy még, és az esetleges apa semmirõl nem tud, talán a kapcsolatot sem tartjátok már.
Rákérdez, hogy meg akarod-e tartani. Ha nem, akkor abortusz a lehetséges megoldás- errõl mindent megtalálsz a neten.
A kérdező hozzászólása: 19 éves vagyok. Szerintem nem vagyok terhes, csak érdekel, hogy az orvos mit tud csinálni, ha mégis.
tesztelj és kiderül terhes vagy-e. AZ orvos ugysem lát semmit 6 hétig (aktus után 4 hétig). A teszt a kimaradt mensi után már kimutatja. Csinálj tesztet a többin ráérsz akkor agyalni ha pozitív.

At elején tartok a terhességemnek, (3-4 hét) de tegnap pisilés után piros lett a papír. Aztán azóta semmi. Mi lehet ez, aggódjak?

Legjobb válasz: Ilyen esetben ajánlatos feküdni... több vetélésen túl vagyok, a legjobb, ha minél többet pihensz. A doki is ezt fogja mondani. A 6. héten lévõ ultrahang fogja megmondani, hogy van e szívhang. Addig pihenj ha tudsz, ne kísértsd...

Ilyen esetben ajánlatos feküdni... több vetélésen túl vagyok, a legjobb, ha minél többet pihensz. A doki is ezt fogja mondani. A 6. héten lévõ ultrahang fogja megmondani, hogy van e szívhang. Addig pihenj ha tudsz, ne kísértsd...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!