Találatok a következő kifejezésre: A terhesség 4 hetesen (111 db)

Lehetséges, hogy az orvos nem látja a 3-4 hetes terhességemet?

Két egymást követ? héten is pozitív lett a terhességi tesztem.Az orvos nem lát terhességet egyértelm?en. Visszarendelt egy hét múlvára. A menstruációm egy hete késik, és minden tünetet "produkálok".VAn aki hasonló helyeztben volt?

Legjobb válasz: Szia, nekem 5-6 hetesen is éppen petezsákot látott. Korán mentél nagyon.

Szia, nekem 5-6 hetesen is éppen petezsákot látott. Korán mentél nagyon.
szia! lehetseges! nekem se latta multheten! en penteken megyek megint akkor lesz 10 napos kesesem! neked mikor kellett nem megjonnie?
Szia, persze ne ijedj meg, ultrahangon nekem 6 hetes terhességet láttak csak akkor volt petezsák 7 hetesen pedig szívhang! Szóval még nagyon az elején vagy! Sok boldogságot a babához! Üdv: 15 hetes kismama
Korán mentél el orvoshoz, ha nincs semmi fájdalmad, nem vérzel, akkor ráérsz 2 hét késés után menni, és megkíméled magad ezektõl!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm hogy írtatok. 2. válaszadónak: múlt héten csütörtökön, pénteken kellett volna megjönnie. még mielõtt meg kellett volna jönnie, csináltam tesztet (készülünk a babára nagyon), pozitív volt. hétfõn reggel is csináltam, azonnal pozitív lett. este fogadott az orvos. Õ azt mondta nem lát semmit, jövõ héten kell menni.
Szia Nekem a 4.dik héten nem látott semmit, a 6.dik héten pedig már szivdobogást is.Sok szerencsét.
Szia! Igen sajnos ilyenkor még nem látható. Ezért szokták mondani hogy ha nincs semmi gond, érdemes várni 2 hetet. NEkem vasárnap nem kellett megjönnie, hétfõn teszteltem pozitívat. Mivel volt egy miss ab mûtétem azt mondta a doki hogy jövõ héten menjek be megnéz. Szóval nyugi, ott lesz a baba:) szia
Nekem 4 hetesen s 3 naposan látott 3mm-es petezsákot, de másfél hét múlva vissza kell mennem, mert még a gép nem érzékelte. (Mielõtt megkapom, hogy minek mentem ilyen korán, csakmondom, hogy korábban elvetéltem, és a dokim akarta így)

Mikor zarhato ki a mehen kivuli terhesseg? 4 hetes terhes vagyok, a petrezsak 4 mm de a doki azt mondta h meg nem tudja megmodnani jo helyen van e. mikor nyugodhatok meg?

Legjobb válasz: Mi az, hogy nem tudja megmondani? Ha már látta a petezsákot, akkor nyilván tudja,hogy hol látta!

Mi az, hogy nem tudja megmondani? Ha már látta a petezsákot, akkor nyilván tudja, hogy hol látta!
A kérdező hozzászólása: 5 hetes vagyok, bocsi, elirtam:)
A kérdező hozzászólása: ezt nem ertettem en se....
Nem értettél félre valamit! Én most 4+5 hetesen voltam uh-on, akkor már látta petezsákot és nyilván a méhemben látta!
A kérdező hozzászólása: tegnap vereztem egy nagyon kicsit igy ma is elmentem dokihoz. meg mindig csak 4 mm az egesz. azt mondta jovohetig nonie kell. jovo pentekre rendelt vissza a doki. azt mondta ugy latja mintha a mehembe lenne de rosszul latszott nagyon.... remelem midnen ok lesz vele. mig ilyen kicsi addig remelem nem okozohat gubancot, ha mehen kivuli lenne is, nem? tehat jovo pentekig nem lehet nagy baj.
Hát az a baj, hogy elég nagy gubancot tud okozni egy késõn észrevett méhen kívüli. Barátnõmnek eltávolították az egyik petevezetékét! És még elég sok embernek, ahogy olvasom. Csak akkor lehet ezt kivédeni, ha idõben észreveszik! Nem tudsz másik dokihoz menni?
Lehet, hogy a petevezeték beszájadzásához nagyon közel vagy a nyílásban tapad, ez egy kevésbé jó felbontású UH-képen nem biztos, hogy elkülöníthetõ. A petevezeték belül kb. ceruzabél vékonyságú csõ, ha ebben tapad meg a megtermékenyült petesejt, akkor ott nem fog tudni fejlõdni. "Korai felismeréssel" sem változtatható meg az a tény, hogy ott tapadt meg, a petevezetékbõl akkor is el kell távolítani azzal a darabkával együtt, ahol megtapadt. Ha nem ismerik fel idõben, akkor a növekvõ embriótól megrepedhet a petevezeték, ami erõs vérzéssel jár és így is, úgy is sérülne. Féloldali alhasi szúró fájdalom lehet az elõjele.
A kérdező hozzászólása: ket orvosnal is voltam mar:)
A kérdező hozzászólása: tegnap voltam a masik dokinal, a meretet o is ugyanakkoranak latta ., 4 mmm-nek es azt mondta h ha midnen igaz jo helyen van de nem tud 100 szazalekot jovohetig modnani mert nem latszik teljesen jol... azzal nyugtatom magam, h egy -ket nap alatt nem tortenhet nagy baj, nem tud annyit noni...igaz csak egy het mulva kell menjek ujra uh-ra....

A méhszáj mekkora nyitottságánál fektetnek be a kórházba? Most 3 cm-re vagyok kinyilva, és a terhességem 38 hetes és 4 napos.

Legjobb válasz: Szerintem a 37. hét után már nem fektetnek be a kórházba, csak akkor kell bemenni, ha elfolyik vagy szivárog a magzatvíz. Nekem a 39. héten már 5 cm-re nyitva volt a méhszáj, és mégis 1 nappal túlhordtam a babát. Nekem nem a magzatvíz folyt el, hanem 2-3 perces fályásokkal kezdõdött a szülés. Mire beértünk a kórházba, pedig siettünk, már 8 cm-re nyitva volt a méhszáj, és 2 óra múlva már a kezemben volt a kisfiam.

Szerintem a 37. hét után már nem fektetnek be a kórházba, csak akkor kell bemenni, ha elfolyik vagy szivárog a magzatvíz. Nekem a 39. héten már 5 cm-re nyitva volt a méhszáj, és mégis 1 nappal túlhordtam a babát. Nekem nem a magzatvíz folyt el, hanem 2-3 perces fályásokkal kezdõdött a szülés. Mire beértünk a kórházba, pedig siettünk, már 8 cm-re nyitva volt a méhszáj, és 2 óra múlva már a kezemben volt a kisfiam.
Szerintem ilyenkor már az elõkészítõn kéne lenni nem? bocs ha hülyeséget írok, de 10 cm-re tud tágulni kb és a 3 cm már a harmada!
A kérdező hozzászólása: A fájások nem voltak rendszeresek, de azért 40-es értékig felkúsztak.Azt mondták, hogy 10 perces fájásokkal, ill.ha magzatviz szivárog akkor jelentkezzek.Hogy mennyi idõm lehet hátra azt jó lenne tudni!?:-))
Az elõzõ válaszoló vagyok, és az kimaradt, hogy természetesen akkor is be kell menni, ha jönnek a fájások. :)
Én másfél ujjnyira voltam kitágulva a 38.héttõl és csak akkor fektettek be, amikor már 5 napja túlhordtam a babát.

4 hetes terhességet kimutatja a teszt?

Legjobb válasz: Az elõzõ menstruáció elsõ napjához képest 4 héttel késõbb lenne a következõ. Ezt hívjuk 4 hetes terhességnek. Ekkor még nem minden terhesség mutatható ki, késõi peteérés, ovu esetén lehet,hogy csak 5 hetesen lesz pozitív a teszt. De igen, jó eséllyel már látszik valami 4 hetesen is.

Az elõzõ menstruáció elsõ napjához képest 4 héttel késõbb lenne a következõ. Ezt hívjuk 4 hetes terhességnek. Ekkor még nem minden terhesség mutatható ki, késõi peteérés, ovu esetén lehet, hogy csak 5 hetesen lesz pozitív a teszt. De igen, jó eséllyel már látszik valami 4 hetesen is.
Kimutatja, már két hetestõl.
A kérdező hozzászólása: Még nem jött meg szülés óta a vérzésem.Így nem tudom, hogy volt-e peteérésem.4 hétig nem védekeztünk és újjabb 4 hét elteltével teszteltem(utolsó együttléttõl számolva 4 hét).Negatív volt a tesztem.Ugye nem lehetek terhes?
Én is 4 hetesen teszteltem, és rögtön erõs pozi lett.
A kérdező hozzászólása: Köszi.A lányomnál nekem is azonnal erõs pozi lett.Csak most olyan rossz a gyomrom és bennem volt, hogy mi van ha mégis.De szerintem összeszedtem valami nyavaját.:(

A 4 hetes terhesség az 1 hónapnak számít?

Legjobb válasz: Egy hónap NEM 4 hét, hanem 4 és fél. Így a 4 hetes terhesség 4 hetesnek számít. HA pl. január 1-én volt meg utoljára, akkor január 29-én leszel 4 hetes terhes, és február 1-én leszel egy hónapos terhes.

Egy hónap NEM 4 hét, hanem 4 és fél. Így a 4 hetes terhesség 4 hetesnek számít. HA pl. január 1-én volt meg utoljára, akkor január 29-én leszel 4 hetes terhes, és február 1-én leszel egy hónapos terhes.
4 hét az egy hónap? Akkor nálatok kedves elsõ, 48 hétbõl áll az év? A maradék 4 hét meg elbújik valahol? GYors alap matek: 1 hónap ( a február kivételével) 30, illetve 31 napos. 4 hét (4x7)= 28 nap. 30, ill. 31 NEM EGYENLÕ 28-al. Kérdezõ, a második válaszoló írta le helyesen.
Olyan jó h néhány embernek csak 4 hét 1 hónap...Tényleg h jön ki ez nektek???? 28 nap lenne minden hónap???? még nem sikerült ezt észrevennem :) kicsit számoljatok mielõtt hülyeséget írtok! Amúgy így számold át a terhességi heteket hónapokba: 1-sõ hónap 1-4 hét, 2. hónap 5-8 hét, 3. hónap 9-13 hét, 4.hónap 14-17 hét, 5.hónap 18-22 hét, 6.hónap 23-27 hét, 7.hónap 28-31 hét, 8. hónap 32-35 hét, 9.hónap 36-40 hét
Hàt mivel 4hèt egy hònap!
bevált? még azt se tudod, hogy terhes vagy-e, hogy vált volna be? a szervezeted nem egy számítógépes program, ne legyél már ennyire buta, anyaságra készülsz, használd már a fejed ha már ott van a nyakadon!
A kérdező hozzászólása: hiába nevezitek viccnek nekem bevált azért írtam, hogy 27-én tesztet.
12-es a számból vetted ki a szót :D komolyan most te internet alapján eldöntötted h terhes vagy???? se teszt se semmi...hát hisz ha ez így is menne :D :D :D komolyan vicc!!!! :D
ne haragudj, de te egy netes kalkulátorral állapítottad meg, hogy terhes vagy? én még ilyet nem hallottam, ha nem értettem félre akkor ez egy vicc! :(
A kérdező hozzászólása: akkora mutatta ki a terhességikalkulátor a biztos terhességet de tesztet majd 27-én csinálok
A kérdező hozzászólása: aha értem majd 3-án megyek orvosnál
a terhességet mindig az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják...nem mindenki tudja h pontosan mikor fogant a babája...vannak akik ugye hónapokon keresztül próbálkoznak napi szinten és így lehetetlenség megmondani h mikor is foganhatott ezért számolják a menstruációtól... ez mindenhol így van...gondolom dokinál még nem jártál de majd ott úgyis elmond majd neked mindent errõl...
A kérdező hozzászólása: de van még egy kérdésem, hogy lehet akkor 1 hónapos ha ovu napján szeretkeztem a hónap második hetében amikor ovum volt 13-án ezt nem értem.....
http://szuloklapja.hu/baba/body/kalkulator.php?VALASZTAS=szu.. itt tudod kiszámolni :) használd ezt :) ha 28 naposak a ciklusaid akkor most 3 hetes vagy kb...
A kérdező hozzászólása: köszi ezt el is mentettem.. De Dec 30-án volt meg utóljára akkor kb 27-én leszek 4 hetes jól írtam ugye?
A kérdező hozzászólása: azt tudom csak azt nem tudom hogy a terhességet hogy kell számolni
nem az internet termékenyít meg fogd már fel!!! Azon nekem is mindig középidõben "lettem terhes" és csodák csodájára mégse akkor jött össze a baba hanem menzesz elõtt 1 nappal...igaza van aki elõttem írt honnan tudod h bevált fogalmad sincs arról h terhes vagy-e vagy sem...elõször is teszteld le...sok szerencsét kívánok hozzá h úgy legyen de ne bízd el magad mert h te kiszámoltad...hisz ha sok nõ így eshetne teherbe akkor nem kéne sokaknak éveket várniuk a babára mert hidd el õk is kiszámolják mikor kell együtt lenniük!!!!! Jajj tényleg ha anya akarsz lenni ne legyél ennyire naív és gondolkodj!!!!

Hány mm-nek kellene lenni-e a 4 hetes terhességnek?

Az ultrahang 11,4 mm petezsákot mutat és kíváncsi lennék,hogy ez átlagos-e!

Legjobb válasz: Nem, ez már egy héttel idõsebb terhesség! Vagyis kb. 5 hét 1-2 napos vagy. Nekem 4 hetesen 1,8mm volt, 5 hetesen 9mm.

Nem, ez már egy héttel idõsebb terhesség! Vagyis kb. 5 hét 1-2 napos vagy. Nekem 4 hetesen 1, 8mm volt, 5 hetesen 9mm.
igen átlagos!
A dokid nem úgy értette azt, hogy le kell vonni egy hetet, hogy 6 hetes helyett csak 5 hetes vagy? Mert így stimmelne..
A kérdező hozzászólása: köszike, majd megírom mi lesz....:)
Nekem júli 6 az utolsó mensim, elvileg ma vagyok 6 hetes:) Az UH-on 5+1-en 5mm-es petezsák volt, úgyhogy lehet 2-3 nappal késõbb volt pé-m.
hát az ugy van hogy most hiába találgatunk legyél türelmes ha ketten vannak akkor látni csak amikor embriot is. szóval türelem.
A kérdező hozzászólása: húúúha, megoszlanak a vélemények, az enyém is! utolsó mensim júli 4-9 és júli 10-én voltunk együtt elõször! aug 10.-én mondta a doki, h 5 hetes vagyok és h le kell vonni belõle 1 hetet! de én picit nagynak találtam a petezsákot, ezért volt a kérdésem! bíztam benne, h iker terhesség, de a doki mondta h 1 petezsák-1 gyerek! szerintetek akkor ez h van?
Bocsánat, butaságot írtam!! :-) Nem elõbb volt peteérésed, mint félidõ, hanem késõbb! :-)) (Ezért nem 6 hetes a petezsákod, csak 5). Aug. 1. körül foganhatott a pici. De majd kérdezd meg a dokidat is, kíváncsi vagyok, mit mond :-)
Mensid szerint tényleg 6 hét x napos vagy, de a petezsák méreted alapján nem vagy annyi :-) Persze, lehetséges. Annyi az egész, hogy nem félidõben volt peteérésed, hanem elõbb. Nálam már az elejétõl nem a mensi szerinti terhességi kort nézték, mert egy héttel eltér a valós terhességi kortól. Mondjuk nekem egy héttel késõbb volt peteérésem, mint félidõ. Egyébként ha az utolsó ultrahang után (ami ma volt?) egy héttel elmennél újra, már látnál szívpulzálást! 7 hetesen meg pláne látni fogod :-) A kora terhességben minden pici egyformán fejlõdik, az örökölt gének csak késõbb lépnek színre :-) Ezért majd ha látják az embriót is, napra pontosan meg tudják majd állapítani, mikor foganhatott.
hát jól elszámoltál valamit mert 6 hetes és 2 napos terhes vagy!! Honnan jött ez a négy hét?????
A kérdező hozzászólása: ohhh, köszi! próbáltam neten utána nézni, de nem adott egyértelmû választ! júli 4-9-ig volt mensim! akkor is lehetséges h 5 hetes terhesség??? 30-án megyek a 7 hetesre, már nagyon várom!
A kérdező hozzászólása: Igazából júli 10.-én voltunk elõször együtt a párommal! Már csak 12 nap és megyek a kövi ultrahangra! köszi minden segítséget!

4-5 hetes terhességet már kimutat egy teszt? És az lehetséges hogy a terhesség miatt folyt az orrom napokig most meg már el is van dugulva?

Egyébként fáj a mellem a szokásos 5-6 napos menstruációm a hónap elején csak 2 napig tartott nem igazán kívánok semmilyen ételt és ha eszek is egyb?l émelygek és néha szédülök és mindennap fáj a fejem... Mennyi az esélye hogy terhes vagyok?? El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: A terhességi tünetek között szerepel az orrfolyás is ÉS IGEN GY 4-5 HETES TERHESSÉGET MÁR KELLENE HOGY MUTASSON EGY TESZT.

A terhességi tünetek között szerepel az orrfolyás is ÉS IGEN GY 4-5 HETES TERHESSÉGET MÁR KELLENE HOGY MUTASSON EGY TESZT.
igen 4-5 hetest mindenképp kimutat. sztem lehetséges, hogy terhes vagy. nekem állandóan ömlött a vér az orromból terhesen
A kérdező hozzászólása: És mikor kezd el nõni illetve keményedni a has?

Fiatal, 4 hetes kismama kétségbeesve. Fogamzásgátló+gerinc röntgen a terhesség elején. Mennyire árthatnak ezek?

Most kellett volna megjönnie, de hiába vártam. Csináltam tesztet ami pozitív lett. Viszont a párommal utoljára 4 hete voltunk együtt, vagyis akkor estem teherbe. A gond az hogy fogamzásgátlót szedek és ezek szerint 1 hónapig még bombáztam magam vele, amíg nem tudtam hogy becsúszott a baba. Ráadásul volt egy teljes gerinc röntgenem (ez 7 felvételt jelent a teljes gerincoszlopról és a mellkasról) is ebben az id?szakban. Dokihoz majd csak a jöv? héten tudok menni, és addig várni. Nagyon ideges vagyok. Mennyire árthattak ezek a babának? El kell gondolkoznom, hogy elvetessem? Nagyon tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: Az elsõ terhességemnél nálam is a fent említett mindent vagy semmit elve mûködött. Humán herpeszvírus7 magyarul rózsahámlás vírust kaptam 4 hetesen. 2 orvos és bõrgyógyász is azt mondta, hogy ha túléli akkor úgyis megmarad, de ha károsodott akkor ilyen korai stádiumban magától elmegy az embrió. Sajnos neki nem sikerült átvészelnie a fertõzést 5és fél hetesen elment... Szerintem Neked is azt fogják tanácsolni, hogy várj néhány hetet, mivel nagyon korai a terhesség még az UH sem fog sok mindent mutatni egy kis petezsákon kívül. És ne idegeskedj, az a legrosszabb! Ha pedig a legrosszabb történne, gondolj arra hogy a természet tudja mit csinál, inkább korai terhesség alatt menjen el, minthogy betegen szülessen meg. Én most újra kismama vagyok és bízok benne hogy most már gond nélkül élvezhetem a babavárást!:)

szia! no para, ezt nézd meg: http://www.videoklinika.hu/video/dr._czeizel_a_mellkasrontge.. Illetve ugyanezt írja a születésünk titkai c. könyvben is!!!
Egész pontosan a Bolgárkerék u. 3.-ban, a Magzati Diagnosztikai Központban.Ez az IKEA-val szemben van.Én is elmennék egy beszélgetésre, de én is úgy tudom, hogy ilyen kora terhességnél nem tudsz ártani a picinek.
Az elsõ terhességemnél nálam is a fent említett mindent vagy semmit elve mûködött. Humán herpeszvírus7 magyarul rózsahámlás vírust kaptam 4 hetesen. 2 orvos és bõrgyógyász is azt mondta, hogy ha túléli akkor úgyis megmarad, de ha károsodott akkor ilyen korai stádiumban magától elmegy az embrió. Sajnos neki nem sikerült átvészelnie a fertõzést 5és fél hetesen elment... Szerintem Neked is azt fogják tanácsolni, hogy várj néhány hetet, mivel nagyon korai a terhesség még az UH sem fog sok mindent mutatni egy kis petezsákon kívül. És ne idegeskedj, az a legrosszabb! Ha pedig a legrosszabb történne, gondolj arra hogy a természet tudja mit csinál, inkább korai terhesség alatt menjen el, minthogy betegen szülessen meg. Én most újra kismama vagyok és bízok benne hogy most már gond nélkül élvezhetem a babavárást!:)
szia! én veszélyes gyógyszereket szedtem, mert én sem tudtam, hogy terhes vagyok, és pont összeszedtem valami influenzaszerût. Elmentem a Czeizelhez. Azt mondta, hogy 4. hét elõtt semmivel nem tudsz ártani a magzatnak, még kész akarva sem. Mert ilyenkor a magzat még tulajdonképpen csak egy õssejt. De ha személyesen akarsz vele beszélni, az Õrs vezér téren van a rendelõje. Én kb 3 éve voltam nála, akkor 10000 ft volt egy vizsgálat és tanácsadás ezügyben.
Szia! Nekem tüdõröntgenem volt, mikor már terhes voltam, de nem tudtam róla. Ráadásul akkor vállaltam plusz melót is, úgyhogy hétvégén is dolgoztam, mégsem lett semmi probléma. Most már itt rohangál/rosszalkodik körülöttem a 16 hónapos kisfiam. Biztos minden rendben lesz, ne gondolj egybõl a legrosszabra.
Szia, az utolsóval értek egyet, a dokim is mondta, hogy a sejtek az elsõ 6 hétben korlátlan regenerálódásra képesek, ilyenkor még minden káros behatást ki tudnak küszöbölni. Szóval ne aggódj, ha ennyi minden után a kicsikéd megmarad, akkor semmi baja! Jó babavárást, és jó egészséget! ҝ
Szia.Én úgy tudom, hogy a terhesség 6 hetes koráig a mindent vagy semmit elve érvényesül.Vagyis:ha a kis magzat nem károsodott, akkor megmarad és teljesen egészségesen születik.Viszont ha károsodott a röntgentõl, akkor elmegy.Fogamzásgátló mellett is rengetegen esnek teherbe, az alacsony hormontartalmuk miatt nem szoktak gondot okozni.Olvasd el a kismamablog.hu oldalon a Röntgen a terhesség alatt, igen vagy nem?cimû fejezetet.És persze azért kérdezd ki a dokit is, mégiscsak õ a szakember.
Húú, hát nagyon nehéz a helyzeted, mindig az t mondják, hogy terhesen nem lehet röntgen, még a fogamról sem csinált a doki. De szerintem orvosknak sincs túl sok tapsztalata, nem röntgenezték a terheseket, hogy mi lesz a babából. Én elgondolkodnék az elvetetésen. Mindenképp elmennék több orvoshoz, hogy mit mondanak.
Elsõ, azt elfelejtettem írni, hogy szerintem a fog. gátló az kisebb probléma, a barátnõm mindhárom gyerekével gyógyszer mellett lett terhes, és mindhárom egészséges gyerek lett. Meg azt is gondolom, hogy ha nagyon rossz lett volna a ababának a röntgen, akkor elment volna, az is biztos, hogy nagyon akar jönni..
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam. Remélem az orvos is majd hasonló megnyugtató válaszokkal szolgálhat. :)
Igen, a "mindent vagy semmit elve" érvényesül ebben az idõben. Igaz ez a gyógyszerekre, fertõzésekre, sugárzásra, kémiai anyagokra. Próbálj megnyugodni, tudom, nehéz.
ha most kellet volna megjönnie és 4 hete voltatok együtt utoljára akkor kb. menzesz után voltatok együtt nem lehet hogy csak késik egy kicsit a fogamzásgátló szedése közben alakulhat olyan hormon ami pozitív tesztet mutat nekem már volt olyan egy éve már nagyon örültem 2 teszt is pozitív lett aztán kiderült hogy nem repedt meg a tüszõm emiatt mutat pozitívat a teszt ha rendszeresen jár a menzesz akkor ha utána számolsz amikor peteérésed kellet volna legyen nem is voltatok együtt ha viszont nincs pontos ciklusod akkor ez nem jelent semmit majd a doki meg mondja addig se ne izgulj mert ha mégis babás vagy jobb neki a nyugalom és neked is

29 betöltött hetes kismama vagyok. A kötelező 24. hetes terheléses vércukorszint-mérés eredménye jó lett (4, 2 ill.4, 4). Azóta kialakulhatott mégis a terhességi cukorbetegség?

Az orvosom túl sok magzatvizet állapított meg a legutóbbi ultrahangon, de a babánál rendellenességet nem talált. Olvastam, hogy ez lehet magas vércukorszint jele is.

Legjobb válasz: Én úgy tudom bármikor kialakulhat a terhesség alatt. Szerintem ha gyanakszol akkor keresd fel a dokid vagy a védõnõd és akkor gondolom õk tudják mi a teendõ. Egyébként ilyen jó eredmény után nem hiszem hogy bármi gondod lenne. Nekem is jó lett az eredményem, 32 hetes vagyok már de nekem eszembe se jutott hogy cukros lehetek. Van más ami jobban foglalkoztat.:) Szóval ha nagyon zavar a dolog, doki vagy védõnõ!

Én úgy tudom bármikor kialakulhat a terhesség alatt. Szerintem ha gyanakszol akkor keresd fel a dokid vagy a védõnõd és akkor gondolom õk tudják mi a teendõ. Egyébként ilyen jó eredmény után nem hiszem hogy bármi gondod lenne. Nekem is jó lett az eredményem, 32 hetes vagyok már de nekem eszembe se jutott hogy cukros lehetek. Van más ami jobban foglalkoztat.:) Szóval ha nagyon zavar a dolog, doki vagy védõnõ!
Bármikor kialakulhat a terhesség alatt. De hamarosan újra kell menned vérvételre, a 30. hét után valamikor. 22 hetes kismama

Egy kb 4 hetes terhességben már látni hogy elhalt a baba?

Miért mondd két orvos 3 félét?

Legjobb válasz: Bár nem vagyok orvos, de szerintem kicsit reménykedhetsz, hiszen ha valóban annyi idõs a terhességed mint írtad, akkor elvileg ugye még nincsen szívhang, mert az csak 6-7 hetes kortól van. Meg ha az utolsó menszesztõl számított 4 hetes vagy akkor ugye mostanában kellene megjönnie, és van, hogy valakinek a szervezete ilyen idõben produkál egy "kamu" mensit, ez is lehet normális. Tehát ha nem görcsölsz és már nem vérzel, vagy csak kicsit, de az nem élénk "élõ vér"- mint sokan jellemzik itt is, akkor nem biztos, hogy baj van. Pihenj amennyit tudsz, figyeld a tested jeleit, és várj egy-két hetet, talán az UH akkor már mutat valamit, ha mást nem, akkor azt, hogy nagyobb a petezsák vagy hasonlók...

Bár nem vagyok orvos, de szerintem kicsit reménykedhetsz, hiszen ha valóban annyi idõs a terhességed mint írtad, akkor elvileg ugye még nincsen szívhang, mert az csak 6-7 hetes kortól van. Meg ha az utolsó menszesztõl számított 4 hetes vagy akkor ugye mostanában kellene megjönnie, és van, hogy valakinek a szervezete ilyen idõben produkál egy "kamu" mensit, ez is lehet normális. Tehát ha nem görcsölsz és már nem vérzel, vagy csak kicsit, de az nem élénk "élõ vér"- mint sokan jellemzik itt is, akkor nem biztos, hogy baj van. Pihenj amennyit tudsz, figyeld a tested jeleit, és várj egy-két hetet, talán az UH akkor már mutat valamit, ha mást nem, akkor azt, hogy nagyobb a petezsák vagy hasonlók...
Mindenképpen próbálj megnyugodni. Ha nem görcsölsz és nincs erõs vérzés, akkor nem lehet nagy baj. :) ) Nyugi. Hidd el átérzem, hogy mi zajlik le benned. Nekem 6 hetesen derült ki hogy babát várok és aznap már vérezni is kezdten, csak picit, és korházba is feküdtem 1 hétig. Egy hematóma okozta a vérzést. Ami semmilyen hatássál nem volt a picire. Felszívódott, mármint a hematóma és kész. Nyugi, nyugi....nem lesz baj. 4 hetesen még nem látszik a szívverése sem, az orvosok hajlamosak jól ráijeszteni az emberre. Valaki mindenképpen legyen melletted, remélem nem vagy egyedül?! Írj, hogy mi lett az eredmény, légyszi, nagyon szorítok.... Egy 16 hetes kicsilány anyukája (Maya)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!