Találatok a következő kifejezésre: A terhesség, a pé (23 db)

Aki pontosan tudta, hogy mikor volt peteérése (pl. : ovu teszt, uh), majd abban a hónapban terhes is lett, az mikor érezte először a terhességi tüneteket pé-től számolva, és mit érzett?

Legjobb válasz: görcsölést éreztem ovutól minden nap,de az mensiig is van ugyebár.mást amit eddig nem az a 7-10napig erösebb feszités a hasamban ,10. napon barnázás.mensi napján haspuffadás,görcs.majd utánna hõhullámok,mérhetetlen álmosság. azt hiszem ennyi

görcsölést éreztem ovutól minden nap, de az mensiig is van ugyebár.mást amit eddig nem az a 7-10napig erösebb feszités a hasamban , 10. napon barnázás.mensi napján haspuffadás, görcs.majd utánna hõhullámok, mérhetetlen álmosság. azt hiszem ennyi
mi abban a hónapban csak egyszer voltunk együtt védekezés nélkül, (tehát én tudom a fogantatás napját) és pont félidõben, ezért gondoltam rá, hogy akár baba is lehet lett is :) de én az elmaradt havin kívül semmit az ég világon nem éreztem a legelején az elsõ tünet a mellfeszülés volt, de akkor már régen tudtam hogy baba van nekem nem volt soha hányingerem, hányás, nem szédültem, nem voltam kívánós, semmi
Enyhe görcsök már egy héttel pé után voltak, aztán a 8.napon erõs mellfeszülés, émelygés.
Igen, tudom és szerencsére elsõ hónapban össze is jött. Én rá kb. 7 nappal mellfeszülést éreztem. Nekem nem nagyon szokott fájni a cicim mensi elõtt, feszülni meg pláne!Most viszont feszült! Más tünet nem volt. A fáradtság kezdõdött úgy a 6. hét körül, émelygés pedig a 7-8. hét körül! De már el is múlt! 11 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Menstruáció előtt 3 nappal milyen teszt tudná kimutatni a terhességet? Kb pé után 11 nappal?

Legjobb válasz: Ez nem csak a teszten múlik, hanem rajtad is, vagyis, hogy mennyi HCG termelõdött a szervezetedben. Szerintem még a legérzékenyebbnél sem biztos, hogy pozitív lesz ilyen korán.

Ez nem csak a teszten múlik, hanem rajtad is, vagyis, hogy mennyi HCG termelõdött a szervezetedben. Szerintem még a legérzékenyebbnél sem biztos, hogy pozitív lesz ilyen korán.
Hát elvileg azt mondják, hogy a tesztek peteérés után kb. 10-14 nappal mutatnak eredményt, mikor már megtörtént a beágyazódás, és termelõdik hcg. De legkorábban talán a mensi elõtti napon. Vegyél egy nagyon érzékeny tesztet, hátha az mutat már valami...
ha tudod, inkább egy picit kíméld magad addig, amíg ki nem derül. de úgy tudom, hogy amíg a teszt nem mutatja, addig nem is tudsz neki ártani... (hacsak nincs tele a szervezeted felhalmozódott drogokkal, gyógyszerekkel, vagy bármilyen más méreggel...)
pé után 11 nappal egyik teszt sem mutatja ki! pé után min.13-14 napnak kell eltelnie(egy átlagos 28 napos ciklusnál) hogy a beágyazódás létre jöjjön és a hcg termelõdni kezdjen.
A kérdező hozzászólása: Szeretném minél hamarabb megtudni, mert elég megerõltetõ munkát végzek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Okés köszi!

Ha túl vagyok a pé-én és teherbe estem, akkor a testhőből lehet terhességre következtetni? Vagy csak a beágyazódás után emelkedik a testhő? És csak a reggeli számít? Napközben mennyi, az nem?

Lehet bután tettem fel a kérdést, de remélem meg lehet érteni.

Legjobb válasz: Pé után a testhõbõl csak arra lehet következtetni, hogy volt-e ovuláció (ha legalább 5 napig 0,2 fokkal magasabb az elõzõ napnál). Terhesség csak akkor derül ki, ha a menstruáció napja körül felfele emelkedik. Sok sikert!

Pé után a testhõbõl csak arra lehet következtetni, hogy volt-e ovuláció (ha legalább 5 napig 0, 2 fokkal magasabb az elõzõ napnál). Terhesség csak akkor derül ki, ha a menstruáció napja körül felfele emelkedik. Sok sikert!
Én még annyit fûznék hozzá, hogy elvileg a menzi elõtt leesik a hõ 1-2 nappal. Ha nem esik le és nem jön meg, az már elég bíztató lesz! Sok sikert!
Az elõzõ vagyok, még kiegészíteném a válaszomat: A reggeli hõ számít, mert napközben feljebb megy. Nálam úgy volt mikor terhes voltam, hogy a reggeli 37, 1 körül volt, aztán délután-estefele pedig volt hogy 37, 6-37.8 között is volt.
A kérdező hozzászólása: Én is úgy tudom, hogy a végbélben többet mutat. És az mindegy, hogy digitális, vagy hagyományos lázmérõ? Bocs, hogy ennyit érdeklõdök, de én még nem régóta csinálom ezt.
Szia ismét! A második v.vagyok! én a nyelv alatt szoktam mérni. De mérheted a hüvelyben is. A végbélben vigyázni kell mert pár tizeddel többet mutat! Legalább is ezt hallottam. :)
A kérdező hozzászólása: És mindenkine gratulálok , akinek már sikerült!
A kérdező hozzászólása: Ja és még egy kérdés, ti hol méritek? Az mindegy?
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, sokat segítettél. Én pont a napokban gondoltam a beágyazódást és le is ment a hõm, akkor most elvileg ha felmegy, akkor sikerült, igaz? Jól értelmeztem? Vagy legalábbis lehet bizakodni, hogy van valami!
Na akkor egy kis kiegészítés! Peteéréskor lemegy a hõ, majd ha megvolt az ovuláció 3-5 napon belül felugrik min 3 tizedet a hõd, és ha sikerült a baba, akkor nem is fog elvileg lemenni a mensid elõtt! Persze lehetséges, hogy beágyazódáskor lemegy, de nem megy az átlaghõt jelzõ vonal alá. Nekem is lement, és én akkor erre már nem is gondoltam, hanem megadóan vártam a mensit! De volt egy álmom, hogy pozitívat tesztelek, és ezután mértem újra, és megint fenn volt. Csak a reggeli ébredési hõ számít! Ez azt jelenti, hogy reggel felébredsz és már is méred a hõdet, legyen a párnád mellett a hõmérõ, vagy az éjjelin, nem szabad kikelni az ágyból! Napközben magasabb a hõd, és elég hamar felugrik mozgás hatására! Úgyhogy azt lehet mondani, hogy a beágyazódás elején csökkenhet valamennyit a hõd, de aztán visszaugrik, és nem megy le. Mivel én nem mértem rendesen utolsó ciklusomban, nem tudok neked mintát mutatni, de sok mintagörbe van a köv oldalon: http://www. babatervezok.otthona.net!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Abban nem tudtok segíteni, hogyha jól értelmeztem, akkor ha a beágyzódásnál lement a hõm és utána újra felmegy, akkor reménykedhetek?

Az elmúlt néhány napban magas a vérnyomásom, illetve ingadozó. Lehet ez a terhesség jele? Ha sikerült a baba, akkor a beágyazódás már jó ideje lezajlott, ma vagyok a pé utáni 15. napon, és ez a vérnyomás dolog kb. egy-másfél hete tart.

Mindeddig nem hallottam, hogy változik a vérnyomás a terhesség kezdetén, de nem tudom mivel magyarázni, mert nekem inkább alacsony-normális a vérnyomásom, eddig legalábbis úgy volt.

Legjobb válasz: Szia! A vérnyomást jobb lenne állandóhoz közeli értékre beállitani,mert ha babás vagy,akkor az nem jó egy terhesség elején.Meg attól is függ,mi az a magas,mert 130/90-ig elfogadható.De általában terhesség elején inkább alacsonyabb szokott lenni a pulzus emelkedettebb.

Szia! A vérnyomást jobb lenne állandóhoz közeli értékre beállitani, mert ha babás vagy, akkor az nem jó egy terhesség elején.Meg attól is függ, mi az a magas, mert 130/90-ig elfogadható.De általában terhesség elején inkább alacsonyabb szokott lenni a pulzus emelkedettebb.
A kérdező hozzászólása: Köszi, majd szólok a dokinak, ha tényleg terhes vagyok, hogy ezt is nézze meg. Nekem 146/88 volt vasárnap délután, délelõtt pedig normális 125/72, akkor mértem utoljára.
Szia! Az jó ötlet, hogy szólsz a dokinak, legalább ha gond van, akkor tud gyógyszert felirni, hogy állandó maradjon.De lehet csak idegesebb voltál vagy valamiért az vagy és ezért magasabb.Ha megoldódik a probléma, akkor majd visszaáll normálisra!Ne aggodj!
A kérdező hozzászólása: Köszi, remélem úgy lesz, ahogy mondod :)

Van aki a terhességét az elso perctol erzi? Mondjuk aki szamolja a pé-ket, és jobban figyeli a jeleket?

Legjobb válasz: Számoltam a napokat, mértem a hõt, LH teszteltem. És kb a 4-ik naptól éreztem is a terhességet, sejtettem, hogy itt baba lesz. De: NEM VOLTAK JELEIM. Semmi, ami babára utalt volna, egészen addig, amíg ki nemmaradt a vérzésem, és pozitívat nem teszteltem.

Számoltam a napokat, mértem a hõt, LH teszteltem. És kb a 4-ik naptól éreztem is a terhességet, sejtettem, hogy itt baba lesz. De: NEM VOLTAK JELEIM. Semmi, ami babára utalt volna, egészen addig, amíg ki nemmaradt a vérzésem, és pozitívat nem teszteltem.
Én háromszor voltam terhes, már több éve figyelem a ciklusomat (hö, ovuteszt, nyálka, néha méhszáj). Az elsö terhességemnél részletesen leírtam mindent, elsö próbálkozós ciklus volt, így még különösen figyeltem mindenre: ovu+1-töl - megnövekedett, megnehezedett mellek és bélgázok ovu+3-tól - keresztcsonti fájdalmak ovu+6-tól - alhasi fájdalmak ovu+7-töl - allergia a börön (majdnem a terhesség végéig tartott), a méhtartó szallagok egyszeri, de nagyon fájdalmas húzása ovu+10-töl - fáradtság ovu+12-töl - hányinger, szuper érzékeny mellbimbók, újabb mellnövekedés, hangulatváltozások (ezen a napon volt a pozitív tesztem) A második terhességem vetéléssel végzödött. Itt nem fájtak annyira a cicik, de ugyanúgy volt mensis érzésem és a méhszallagok is húztak még a teszt elött. Majd 10 dpo-nál este görögdinnyét ettem és közben hirtelen hányingerem lett, ezért másnap teszteltem: pozi. A harmadik terhességem a küret utáni 4. ciklusban jött létre. Szintén nem fájt úgy a cici, mint a lányomnál, de megint húzott a méhszallag, fájt a hasam alja, égett a gyomrom és a höm 10 dpo-nál megint felugrott, pedig olyankor már esni szokott, ezért aznap csináltam egy tesztet. Kisfiam 6 hónapos.

Pé utáni 7 napon már érezhetek hányingert és sok gyomorsavat? Ez a terhesség jele lehet, vagy bebeszélem magamnak?

Legjobb válasz: Mi hat hónapig próbálkoztunk a teherbeeséssel és minden hónapban produkáltam a tuti terhességi jeleket! Hányinger, mellnagyobbodás stb.Persze aztán mindíg megjött a végén. Amikor ebbõl elegem lett és nem figyeltem a testem mint egy rögeszmés, rögtön teherbeestem! Most 17 hetes kismama vagyok. Ha lesz is valaki a pocidban, még korai lenne érezned. A beágyazódás csak most kezdõdhet és a 12. napig tart. Talán utána...

Mi hat hónapig próbálkoztunk a teherbeeséssel és minden hónapban produkáltam a tuti terhességi jeleket! Hányinger, mellnagyobbodás stb.Persze aztán mindíg megjött a végén. Amikor ebbõl elegem lett és nem figyeltem a testem mint egy rögeszmés, rögtön teherbeestem! Most 17 hetes kismama vagyok. Ha lesz is valaki a pocidban, még korai lenne érezned. A beágyazódás csak most kezdõdhet és a 12. napig tart. Talán utána...
Szia!Még korai lenne.De én is mindig így érzek, de sajna megjön.Ha baba is van késõbb érzed!Sok sikert!
Bebeszéled magadnak. Kb most ágyazódhat be a picúrka, szóval nem okozhat ilyen tüneteket. Ettõl még lehetsz terhes :)

Ha a pé utáni 16. napon vagyok és leesett a hom, már kizárt a terhesség?

Nincsen egyèbkènt semmiféle màs terhessègi tunetem,enyhe mellfàjdalom,de az pé-tol mensiig màskor is jellemzo.Kb. màrc. 26-27 volt ovum,utànna felment a hom 36.6-36.9-re,tegnap màr csak 36.5,ma reggel 36.4 Nincs megjon èrzèsem,màskor elotte szokott lenni.Az alaphom egyébként elég alacsony,36.2 koruli.Làttatok màr olyan esetet mikor leesett a ho,mègis baba volt a dologban? Ugy szeretnèm màr,de nem akar jonni...:( (Tudom,teszteljek...:) Fogok is,de a vèlemènyekre kivàncsi vagyok.Koszi!)

Legjobb válasz: Jártam így pár hoval ezelott és bizony késéssel megjott de még az sem fájt.sok volt rendesen megjott de késétt.

Jártam így pár hoval ezelott és bizony késéssel megjott de még az sem fájt.sok volt rendesen megjott de késétt.
A hõ nem eshet, ha baba van! De van, hogy a nemvárt körül egy napra leesik, és utána megint felugrik, akkor lehet még esély!
Elõfordul olyan, hogy leesik a hõ, mégis van baba. De ritka. Szerintem ne éld bele magad:( Ha pár napon belül nem jön meg, akkor teszt. Szurkolok azért:)

Mutathat-e peteéréskor 10-es érzékenységű terhességi teszt pozitívat reggel, utalva a pé-re?

Most volt peteérésem,ovi mikroszkópom is páfrányos volt 3napig. Most csináltam terhességi tesztet.negatív

Legjobb válasz: nem. a peteérést csak az ovuteszt mutatja ki a terhesteszt nem.

nem. a peteérést csak az ovuteszt mutatja ki a terhesteszt nem.
A kérdező hozzászólása: Ok, én ezt értem, de akkor mitõl lehetett napokig pozitív a reggeli tesztem??
A terhesteszt csak terhességet jelez, az ekkor termelõdõ hcg hormont. De te fent azt írtad negatív. Lejjebb meg azt hogy pozitív.
Nekem mutatta. Az LH és a HCG elég hasonló hormon. Ezért van, hogy peteéréskor, amikor nagyon sok az LH hormon, a HCG teszt is képes megmutatni azt. Sokan használják fordítva, hogy az LH teszttel "jósoltatnak". Ha a nem várt elõtti napokban pozi az LH, akkor az mutathatja a növekvõ HCG-t is. (Ezt azért nem szabad készpénznek venni, van akinek bejött, van, akinek nem.)
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló, köszi:) )))))
Utolsó válaszoló: és tutira nem voltál terhes?
Mert azt mondják az LH igen, ki tud mutatni terhességet esetleg, ott valami keresztreakció (persze nem mindenkinél), de a HCG kizárólag HCG-t, ezért nincs téves pozitív eredmény. A pozitív tuti baba, vagy baba volt. (egyes esetekben ciszta.
Nem, nem voltam terhes, sajnos.:( Elmondtam a dokimnak is, mert pont aznap mentem hozzá UH-ra (peteérés követésre), õ mondta ezeket is. Szép nagy tüszõim voltak, másnap megtörtént az ovuláció. :) Utána full nega lett a terhes meg az ovu teszt is...(Gondolhatjátok, én is megörültem egy kicsit, de "csak" az ovu miatt volt)
Csak most olvastam a kérdést. Az elmúlt 2 hónapban úgy jártam, hogy a nemvárt napján pozitívat teszteltem, majd egyre halványodott a csík és meg is jött 7-8 nap késéssel. A nõgyógyászom azt mondta, hogy magas az LH szintem és azt mutatta a terhességi teszt (mondjuk akkor azt nem értem, hogy a 26. napon miért volt negatív?). A lényeg, hogy igen, a terhességi teszt kimutathatja az ovulációt.

Ha a pe a billings-modszer szerint, es a ciklus. Hu szerint is marc 1en (+-egy nap) volt, akkor a terhessegen kivul mi oka lehet, h harom napja kesik?

15en volt egy kis rozsaszin folyas, meg is voltam gyozodve, h megjott, meg buszke is voltam magamra, meg a szervezetemre, h ilyen pontos, de azota semmi.

Legjobb válasz: hát ha késik, akkor terhes vagy, a 15.-ei rózsaszín meg beágyazódásos vérzés lehetett....

hát ha késik, akkor terhes vagy, a 15.-ei rózsaszín meg beágyazódásos vérzés lehetett....
A kérdező hozzászólása: nem gondolnam, mert 1en, 3an, 4en, meg 13an voltunk egyutt, elutaztam egy hetre, vagy elkepzelheto, h kb 11nap utan agyazodik be?

Vérvételre megyek február elején. Nem a hcg-t nézik hanem általános dolgokat. Ha sikerült most teherbe esnem (1 hete volt pé) akkor van még a vérben valami összetevő vagy bármi ami esetleg gyanút adhat a terhességre?

Tudom hogy a terhességi hormon a hcg csak érdekel. Pl valami túl alacsony vagy magas?

Legjobb válasz: szia. Szerintem nincsen ami gyanús lehet ha csak nem kéred a dokidat hogy kérjen ilyen nézést is a labortól és nem hcg-re gondoltam, de ált. dolgokból nem derül ki. Miért mész vérvételre?

szia. Szerintem nincsen ami gyanús lehet ha csak nem kéred a dokidat hogy kérjen ilyen nézést is a labortól és nem hcg-re gondoltam, de ált. dolgokból nem derül ki. Miért mész vérvételre?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!