Találatok a következő kifejezésre: A terhesgondozási a nőgyógyász (20 db)

Szerintetek "illik" fizetni, ha ügyeleti időben megyek mindig ugyanahhoz a nőgyógyászhoz terhesgondozásra?

Ha igen akkor kb. mennyit???

Legjobb válasz: Nem, en biztos hogy nem fizetnek ezert. Tb alapon jarsz terhesgondozasra, jol ertelmezem? Nem maganrendelobe. Ott kellene fizetni. Ha konkretan megkerdezed, hogy szulhetnel-e nala, azaz bemenne-e hozzad a korhazba mindent hatrahagyva, hogy levezesse a szulest, de tovabbra is tb alapon jarnal terhesgondozasra, akkor sem kellene szulesig fizetni. Csak szules utan a szulesztesert. Ha igy megkerdezed es elvallal, akkor en a helyedben max neha vinnek neki egy-egy uveg bort, vagy valami hasonlo szimbolikus ajandekot. De ezt sem kellene.

Nem, en biztos hogy nem fizetnek ezert. Tb alapon jarsz terhesgondozasra, jol ertelmezem? Nem maganrendelobe. Ott kellene fizetni. Ha konkretan megkerdezed, hogy szulhetnel-e nala, azaz bemenne-e hozzad a korhazba mindent hatrahagyva, hogy levezesse a szulest, de tovabbra is tb alapon jarnal terhesgondozasra, akkor sem kellene szulesig fizetni. Csak szules utan a szulesztesert. Ha igy megkerdezed es elvallal, akkor en a helyedben max neha vinnek neki egy-egy uveg bort, vagy valami hasonlo szimbolikus ajandekot. De ezt sem kellene.
Nem nem illik egyáltalán! miért is fizetnél, hisz nem a magánrendelõjében fogad, hanem akkor, amikor amúgy is dolgozik! Ne szoktassátok már rá légyszi õket erre is!!!!Elég az, ha a szülés után tartják a markukat! (na mondjuk nekem tarthatnák estig is, akkor sem adnék az ügyeletes orvosnak egy fillért sem!)
Nem hinném, de lehet másképpen is kifejezni a háládat pl. ajándékcsomag.
Ez a kérdés már bennem is felmerült, de én is arra jutottam, hogy nem fizetek neki, mert nem magánrendelésre megyek.
Én magánrendelésre járok, ott fizetem a megadott összeget, de amikor a klinikára hív vizsgálatra, és ott ülök kivárva a soromat, nem fizetek egy forintot sem. Akkor akartam fizetni csak, amikor soron kívül behívott a vizsgálóba, de akkor is csak minimális összeget, a felét annak, amit a terhesgondozásért szoktam adni, de nem fogadta el.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :) Eddig is ehhez a dokihoz jártam. A kórházba, mikor õ volt az ügyeletes. Nem fizetek neki, de néha olyan rosszul érzem magam pedig nem kéne. Csak nem tudom mások hogy csinálják és gondoltam lehet fizetnem kéne... amúgy aranyos doki nagyon nem látni rajta, hogy hiányolná a pénzelést. Sõt mikor anno terhesen adtam neki mindig olyan zavarban volt (õ is) de azért elfogadta :) Már kétszer amúgy nála szültem. Mindkétszer megfogadtam, és mindkétszer pont õ volt az ügyeletes :) De most arra gondoltam, hogy terhesgondozásra hozzá megyek, de nem fizetek viszont szülni nála szeretnék. Arra megfogadnám....gondolom azt is minél hamarabb kéne... Bocsi, hogy hosszú voltam.
Köszönöm a lepontozást! Csak azért mert én nem tömöm az amúgy is jól keresõ orvosok zsebét!!
A kérdező hozzászólása: Nyugi, nekem az össze válasz hasznos volt a tied is! Ment is a zöldkéz mindenkinek :) Ne foglalkozz ezzel...nekem akartál segíteni, vagy nem?!
A kérdező hozzászólása: ÖSSZES VÁLASZ :)

Hogy történik a terhesgondozás? Vidéki vagyok de Debrecenben szeretnék szülni (bár Karcaghoz tartozunk) Itt helyben is kell menni nőgyógyászhoz?

Holnap mennék itt helyben. Mi van ha nem fogadok orvost? Még nem döntöttem.

Legjobb válasz: Szia! Kicsit megkésve, de remélem segítve válaszolok! Nõgyógyászt bárhol választhatsz, pl: ha Debrecenbe szeretnél szülni, akkor ott, de terhesgondozásra, az adott település TB-s nõgyógyászához kell járni, õ adja ki a laborpapírt, beutalókat és TÁP pénzre is õ vesz fel. Jó babavárást :-)

Szia! Kicsit megkésve, de remélem segítve válaszolok! Nõgyógyászt bárhol választhatsz, pl: ha Debrecenbe szeretnél szülni, akkor ott, de terhesgondozásra, az adott település TB-s nõgyógyászához kell járni, õ adja ki a laborpapírt, beutalókat és TÁP pénzre is õ vesz fel. Jó babavárást :-)

Szülész-nőgyógyászt keresek Bpesten! Tudtok ajánlani jó orvost aki azért a terhesgondozást max 10 e. Ft, vagy ez alatt végzi, Uh-s vizsgálattal?

Köszönöm!!!!

Legjobb válasz: Dr Molnár Imre fõorvost tudnám ajánlani, az Üllõi úton rendel. 9 ezer nála a terhesgondozás.

Dr Molnár Imre fõorvost tudnám ajánlani, az Üllõi úton rendel. 9 ezer nála a terhesgondozás.
Szia! Èn dr Hamvas Ferencet tudom ajánlani. Bartók Béla uton van a rendelõje. 8 ezer a
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Terhes rendelése és nagyon jó fej doki!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) !


Terhesgondozáson mit vizsgál a nőgyógyász?

Már négy és fél hónapos vagyok, és még nem voltam terhesgondozáson....A véd?n?m szépen küldött minden vizsgálatra,vérvételek, belgyógyászat, afp, de most a 18.uh-on derült ki, hogy nem voltam még terhesgondozáson.Oda havonta kell menni?Mit néz olyankor a doki?Köszönöm a segítségeteket!

Legjobb válasz: A védõnõ kiadhatja a laboros beutalót? Nálunk azt csak orvos írhatja alá! A terhesgondozáson ált 4 hetente kell megjelenni, nem vizsgál a doki csak ha baj van, amúgy a beutalókat adja, az eredményeket elemzi, gyógyszert-vitamint ír fel ha szükséges. Nálunk így van, de lehet hogy nálatok más a szokás, a körzetedben lévõ kismamáktól érdeklõdj!

A védõnõ kiadhatja a laboros beutalót? Nálunk azt csak orvos írhatja alá! A terhesgondozáson ált 4 hetente kell megjelenni, nem vizsgál a doki csak ha baj van, amúgy a beutalókat adja, az eredményeket elemzi, gyógyszert-vitamint ír fel ha szükséges. Nálunk így van, de lehet hogy nálatok más a szokás, a körzetedben lévõ kismamáktól érdeklõdj!
Bizonyos támogatásokra csak akkor vagy jogosult, ha a terhességed alatt legalább 4x megjelentél terhesgondozáson.
A kérdező hozzászólása: Amikor legelõször elmentem a nõgyógyászhoz, akkor csinált egy rákszûrést, és adott egy csomó beutalót aláírva (afp, belgyógy, labor), és a védõnõ meg kitöltötte õket.Csak annyit mondott a doki, hogy a védõnõ tudni fogja, hogy mikor melyik vizsgálatra kell majd mennem, és úgy adja sorba a beutalót oda.A védõnõ küldött is szépen, az eredményt is neki kellett mindig megmutatni, egyszer se mondta, hogy mennem kell vissza a nõgyógyászhoz is terhesgondozásra.A 18 hetes ultrahangon nézte a doki a kiskönyvembe, hogy még nem írt bele semmit, és jól lecseszett... Én már régóta furcsállottam, hogy rendes doki nem lát, és hogy ennyi a terhesgondozás?Tudom, hogy az egyszeri támogatáshoz kell a négy pecsét.Írtam is ide be egy kérdést, hogy ki adja a pecséteket, és ki végze a terhesgondozást, és ezeket válaszolták, hogy a védõnõ és a doki együtt...
A kérdező hozzászólása: Ja a laboros beutalón néhány dolgot beikszelt a doki, amit ugye néznek vérvételen, meg néhány dolgot a védõnõ is bejelölt mondván, hogy a doktorúr mindig elfelejti...
Szerintem ez városfüggõ is. Melyik városban élsz? Vagy melyik városhoz tartozol? Én csak Szegedet tudom leírni. Én már 25 hetes vagyok, 3-szor voltam már terhesgondozáson, de a dokival még nem találkoztam, csak a védõnõvel. Õ ír ki minden vizsgálatot és a doki pecsétjével "nyomul"(-: egyébként melyik védõnõ küldött akkor vizsgálatokra, ha nem a központi? A körzeti védõnõk már nem írhatnak beutálókat, nem kérhetnek vizsgálatokat. Ezt csak a központi terhesgondozáson tehetik meg, ahol dokinek is kellene látnia téged, de többnyire le se [email protected] Bocsi!
A kérdező hozzászólása: Körzeti védõnõ volt, mert falun lakok :(És Várpalotára járok nõgyógyászhoz.
Egyszeri anyaságit csak akkor fogsz kapni, ha legalább 4-szer megjelensz a KÖZPONTI! terhesgondozáson. A körzeti védõnõ nem igazolhatja ezt a 4 idõpontot. Szerintem tudd meg minél hamarabb, hogy mi a várpalotai központi terhesgondozó telefonszáma és jelentkezz be hozzájuk. Nem ártana, ha valaki azt is átnézné, hogy minden vizsgálatot megcsináltak e nálad, amit kell. Általában ezeket a központi terhesgondozóban a védõnõ teszi meg, õ írja ki a vizsgálatokat, nem a körzeti védõnõ. Furcsa, hogy a védõnõd még nem mondta, hogy menj el terhesgondozásra.

Ismertek olyan budapesti nőgyógyászt, aki a terhesgondozás során nem végez minden alkalommal hüvelyi vizsgálatot?

Úgy tudom, Angliában normál esetben hüvelyi vizsgálatot egyáltalán nem csinálnak. Itthon van ilyen?

Legjobb válasz: Igen, az én doktornõm sem csinált. Megkérdezte, hogy vagyok, és csak hasi UH-t csinált, mert mindig minden rendben volt.

Igen, az én doktornõm sem csinált. Megkérdezte, hogy vagyok, és csak hasi UH-t csinált, mert mindig minden rendben volt.
dr.Ambrus Zoltán Feleslegesen nem macerál, nagyon megbízható doki
31. hetes vagyok, eddig 2 alkalommal vizsgált meg. Elõször a 6. héten vett kenetet, aztán a 30. héten nézett méhszájat, mert görcsöltem, egyébként nem biztos, hogy szükség lett volna rá. Máté Szabolcs, SOTE I-en dolgozik, magánrendelõ: med4you.hu.
Nekem volt méhszájsebem, mivel nagyon fájtam, csak lámpával megnézte, h hogyan áll, aztán hüvelyi UH-val megnézte a méhszáj állapotát. Még képem is van róla :-) Ez Pest megyei kórház.
Szia, Az én dokim sem vizsgál a terhesgondozás alatt méhszájat minden alkalommal(max az elején, meg a végén). Dr. Koiss Róbertnek hívják és az István kórházban dolgozik. Én nagyon elégedett vagyok vele, 3hete született meg az õ segítségével a 3. kisfiúnk.
hát engem a 10. hét óta nem nézett meg, meg már nem is fog, szóval van ilyen... Jász-N-Sz megye
A kérdező hozzászólása: Kedves 1. hozzászóló! Nem a hüvelyi UH-ra, hanem a rendszeres méhszáj vizsgálatokra gondoltam, ami normál esetben teljesen felesleges, és elég kellemetlen tud lenni.
A kérdező hozzászólása: Kedves 2. hozzászóló! Meg tudnád írni priviben, ki volt az orvosod? Köszi!
Ja, és hüvelyi UH-t sem csinált, csak a 6 hetes kontrollon.
Igen az én dokim sem vizsgál minden alkalommal , csak 16 hetesen és a végén, 35. hét körül (akkor azért már jobb is látni hogy nyitott-e a méhszáj vagy sem). Szerintem a többség itthon sem csinál minden alkalommal.

Van itt olyan akinek Szuromi Andras nogyogyasz felidosen, vagy kesobb atvallalta a terhesgondozasat?

Legjobb válasz: Én a 32. héten kezdtem el hozzá járni, gond nélkül átvett.

Én a 32. héten kezdtem el hozzá járni, gond nélkül átvett.
A kérdező hozzászólása: Dejo h irtal. Szuper:) en 25 hetesen kerulnek hozza. Remelem engem is atvesz:)
A kérdező hozzászólása: Egyebkent megvoltal vele elegedve? Szimpatikus, kedves?
Igen, minden rendben volt, szerintem nagyon jó fej, most már a második babámat fogom szülni nála :)
Én 7 éve járok hozzá nõgyógyászati vizsgálatra. Most fogok szülni nála elõször, júliusban. Nagyon elégedett vagyok vele, de most nem is ezért kezdtem el ezt a hozzászólást. Hanem hogy megnyugtassalak: egy csomó embernek ajánlottam már õt, a 90%-uk már szült is nála, és mindenki nagyon elégedett volt vele. Az egyik ismerõsömet 2 orvos után 3.-ként vette át a 6-7. hónapban, és egy másodpercig sem éreztette vele, hogy késõbb jött, mint mások. Azóta a lány megszült, azt mondta, semmi rossz élménye nem volt a szülés alatt, a doki nagyon figyelmes.
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom kedves utolso a valaszt:) holnap megyek hozza, 25 hetes vagyok, es nagyon bizom benne hogy atvallal, mert en is csudajokat hallottam rola:) ))

Hogyan szokás felkérni a nőgyógyászt hogy hozzá járhassak terhesgondozásra és majd szülni?

Legjobb válasz: Elmész hozzá,elmondod,hogy mi a helyzet. Õ megvizsgál és elmondja,hogy hol tartasz,és,hogy mi történik ezután. Elmész legközelebb és így tovább... Mi sem egyszerûbb!:) 15 hetes kismami

Elmész hozzá, elmondod, hogy mi a helyzet. Õ megvizsgál és elmondja, hogy hol tartasz, és, hogy mi történik ezután. Elmész legközelebb és így tovább... Mi sem egyszerûbb!:) 15 hetes kismami
Hát, igen kb. így: "Önhöz szeretnék járni terhesgondozásra és majd szülni." :) És utána persze megbeszélni a részleteket.

XV. Kerületi Rákos úti SZTK-ban jár valaki mostanában terhesgondozásra. Hogyan zajlik? Időpontra kell menni, vagy sorban állásos? Milyenek a nőgyógyászok, Ti kihez jártok?

Nem szeretnék fogadott orvost, ezért szeretnék ide járni terhesgondozásra.

Legjobb válasz: Én bár oda tartozom, de egyik orvossal sem vagyok megelégedve, ezért átjárok a XIV-dik kerületi Sztk-ba. Ott mindennel meg vagyok elégedve, és magasabb szinvonalú a rendelõ is. Ott idõpontra kell menni.

Én bár oda tartozom, de egyik orvossal sem vagyok megelégedve, ezért átjárok a XIV-dik kerületi Sztk-ba. Ott mindennel meg vagyok elégedve, és magasabb szinvonalú a rendelõ is. Ott idõpontra kell menni.
Szia! Én is a Rákos úti sztk-hoz tartozom, és nem akartam fogadott orvost.Csak a Kovács doktor vállal szülést, a Nyírõben, ami magánklinika, és 250000 ft-ba kerül amit csekken fizetsz a órháznak, + amit a doki kér.És ez csak a sima szülés.Úgyis az Uzsokihoz tartozunk, szerintem ott nézz körül.Ja, a többi orvosról a Rákos úton inkább semmit nem írnék.....:-(
Ha nem idõpontos vagy, akkor akár 1.5-2 órát is ott ülsz...Kovács P.-rõl annyit, h amikor meghalt bennem a baba 2 hónaposan, annyi volt a "nyugtató" mondata, h "legalább nem kerül pénzbe" ....KÖSZI...legszívesebben felpofoztam volna de nem volt erõm... :( Szúnyogi dokit tudom ajánlani viszont, nagyon jó...de idõpontot mindig kérj ! ! !

A terhesgondozási kiskönyvbe a nőgyógyász nem pecsétel?

Én voltam n?dokinál és nem pecsételt semmit, s?t bele sem nézett. Csak a véd?n?t?l van benne két pecsét. Az is elég?(Tudom, hogy min. 4 pecsét kell. )

Legjobb válasz: Szerintem menj vissza és pecsételtess visszamenõleg,nekem is igy volt.Nehogy a hiányzó pecséteken múljon hogy kapsz e anysági támogatást!

Szerintem menj vissza és pecsételtess visszamenõleg, nekem is igy volt.Nehogy a hiányzó pecséteken múljon hogy kapsz e anysági támogatást!
szia!Én már 2x voltam tanácsadáson, de nekem sem az orvos sem a védõnõ nem pecsételt még bele, csak aláírta, viszont az elsõ terhességem alatt 11 pecsét van a kiskönyvemben!Ilyenkor mi van???
Szia ezt is mint sok mást dokija válogatja. Amúgy meg nekem a harmadik gyereknél nem is a kiskönyvemet kérte el a tb ügyintézõ hanem a szüléskor adtak egy papírt amelyben le volt írva, hogy XY terhesgondozáson x szer megjelent és egy orvos aláírta lepecsételte. Ez Székesfehérváron volt. Ott így mûködik, de gondolom máshol is mert, az I. es nõi klinikán sem nagyon sürün pecsételgettek, max az ambuláns jelentkezési lapba. Szerintem a négy pecsét kifejezés csak megmaradt, mert régen így volt, és 4 vizsgálat kell, de ezt már sokféle képpen lehet igazolni, hiszen külön nyomtatott leletet is kapunk minden egyes vizsgálat után...
Az én nõgyógyászom sem írt bele (még a 12. hetes vizsgálaton sem). Kaptam egy nyomtatott papírt-annyit mondott tegyem be a kiskönyvbe.
Szia! A szülés után fognak adni egy papírt amit be kell mutatnod majd. Azon rajta lesz hogy megjelentél minden kötelezõ vizsgálaton, rajta lesz az orvos pecsétje, és az aláírása. Úgy tudom ezt minden kórházban kötelezõ kiadni szülés után. A barátnõm szülésznõ, õ mondta.
Szia! Nekem meg sem nézte senki a szülés után a kiskönyvemet. Szüléskor is csak a vizsgálati eredményeket nézték meg. Az anyasági támogatáshoz nem is kellett a terhes kiskönyvem.

Ha a nőgyógyászom (magán) csak a 28. hétig vállalna terhesgondozást, utána mást kéne keresnem, érdemesebb lenne már a legelején találni valakit, aki "végigvisz"? Ti mit tennétek?

Esetleg a 28. hétt?l megyek ahhoz, aki épp rendel, és akkor nem lesz fogadott orvosom. Igazából a dokim ajánlana egy másik orvost, akinek "átadna", de én annál az orvosnál nem akarok szülni, mert a tapasztalataim se jók, és sok jót se hallottam róla.

Legjobb válasz: De miért nem vállal végig? Én inkább akkor mást választanék, aki az elejétõl a végééig vállal.

De miért nem vállal végig? Én inkább akkor mást választanék, aki az elejétõl a végééig vállal.
Az ugyeletes orvos is elfog latni! Nem tudhatod ki lesz bennt epp ugyeleten...ugyhogy ezen nem aggodnek... Nem te vagy senem az elso, senem az utolso, akinek "lemondta" a fogadott orvosa... De legalabb korrekt volt veled es nem amikor szulnel jonnel ra, hogy hopp..megsincs itt...Tehat nem kell felj az ugyeletesek is tudjak a dolgukat...:D Egy biztos baba a pociban meg nem maradt :D
Szerintem is keress az elején másikat, ne várd meg vele a 28. hetet.
Annak semmi értelme, hogy egy ideig egyik orvosnál vagy, utána meg kereshetsz mást. Keress már az elején olyan valakit, akiben megbizol és végig elvállal a szülést is beleértve.
A te fogadott orvosod más esetében ügyeletes orvos. Akkor õ is féljen tõle? Nekem olyan orvos nem kell, akitõl csak akkor nem kell tartani, ha pénzt adok neki...
A kérdező hozzászólása: Az utolsó választ nem értem :D Egyáltalán nem vállal már szüléslevezetést, szerintem a kora miatt. Viszont 8 éve õ a nõgyógyászom és eddig meg voltam vele elégedve.
Kérd meg esetleg, hogy ajánljon mást.Én így voltam mint te, doki , akihez mentem, évek óta nem vállal szülést, mivel nem dolgozik kh-ban, csak magán praxisa van.28.hétig jártam hozzá, magán úton meg tudott csinálni minden vizsgálatot, soha nem kellett a kh-ba mennem(ez volt a célom, semmiképpen sem akartam a helyi kórházat látogatni).Majd 28 hetesen megkérdeztem kit ajánlana, mondott egy nevet a helyi kórházban, mondtam, hogy én egy másik helyrõl szeretnék orvost, mondta, hogy semmi probléma és egy másik kórház orvosának számát kaptam meg tõle...Õ azt mondta, hogy általában ezzel a két dokival dolgozik össze, nyugodtan hívhatom õt/õket, csak hivatkozzak rá.31héten már az új dokihoz mentem, h kiismerjük egymást..Nem csalódtam benne, így nekem pozitív volt az ilyen jellegû terhesgondozás(két orvossal) De ugye nálam közrejátszott, h az elsõ dokinak jogosultsága volt minden vizsgálatra magánban, tehát pl. genetikai uh-t is elfogadták az õ általa készítetett..
A kérdező hozzászólása: A kórházzal ahova tartozok, és ahova õ is tartozott, és akit ajánlana is tartozik, azzal nem lenne problémám. Én inkább azért érezném kellemetlennek, mert ha elkezdek oda járni valakihez, akkor ott lesz a kórelõzményemben (gondolom), hogy xy már kezelt ezzel-azzal (nyáron volt egy nõgyógyászati mûtétem a bizonyos nemszeretném dokival), és mit mondok, ha rákérdeznek, hogy hogyhogy nem hozzá megyek.. vagy nem foglalkoznak ilyenekkel? Meg a dokim ha rákérdez, hogy miért nem, nem szívesen mondanám el neki az összes miértet, mert többek között a dokimról is elég lenézõen beszélt jogtalanul, pedig elvileg jóban vannak :\
A kórházi orvosok szerintem nem fognak vele foglalkozni, h más kezelt, tkp. ügyeletesnél is lehettél, ugyanis ugye ilyen nincsen a rendszerben, hogy "fogadott orvos", ha jól tudom.A sajátodnak meg elég, ha annyit mondasz, h rossz tapasztalatod volt vele, nem szeretnéd, ha õ kezelne, ennyi
Ha a "régi" dokiban nagyon megbíznék akkor hozzá járnék, amíg lehet, utána meg, akit ajánl, ha ez nem szimpatikus, akkor kérd meg, hogy ajánljon mást, gondolom nem csak ezzel az eggyel van kapcsolatban.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!