Találatok a következő kifejezésre: A terheléses vizsgálatot, azt (17 db)

25hetes terhes vagyok, most voltam terheléses vizsgálaton-az az eredmény jó lett. Viszont a vizeletben a fehérvérsejt 30 vagyis nagyon sok! Másnak is ilyen sok lett? És mit mondott a doki rá? Mert a rendes 0-4 között kell lennie!

Legjobb válasz: Szerintem az orvosnak kezelnie kellene azt az értéket,de ha nincs panaszod,pl. folytonos pisilési ingered, vagy ha nem csíp a vizelés közben akkor nem valószínü h húgyuti fertözésed van. Én helyedben egy pár napig kamillás , vagy betadinos ülöfürdöt csinálnék naponta 2x. Aztán egy újabb vizelezvizsgálatot, és megbeszélném az orvosommal. Jobbulást

Szerintem az orvosnak kezelnie kellene azt az értéket, de ha nincs panaszod, pl. folytonos pisilési ingered, vagy ha nem csíp a vizelés közben akkor nem valószínü h húgyuti fertözésed van. Én helyedben egy pár napig kamillás , vagy betadinos ülöfürdöt csinálnék naponta 2x. Aztán egy újabb vizelezvizsgálatot, és megbeszélném az orvosommal. Jobbulást
A kérdező hozzászólása: De sajnos sokat járok pisilni és sok a folyásom is de nem csíp amikor pisilek!
Én is ugyanígy jártam, 20 hetes vagyok. Most voltam orvosnál, s mondta, hogy sok a fehérje a vizeletemben. Sok a folyásom, eleinte szaga is volt, de az elmúlt, s folyton pisilni járok. Tõlem kérdezte az orvos, hogy viszket vagy ég-e pisilis közben s mennyire csíp. Mondtam, h egyik sem. S írd fel gyógyszert. Azóta viszont ég s viszket is. Szóval nem jártam jobban vele.
Ugyanaz. Csak sima terhelésesen nem szoktak nézni inzulint.
Nem ugyanaz a kettõ, de egyszerre csinálják. A vércukor az ugye az, hogy mennyi glükóz van aktuálisan a véredben. Az inzulin egy hormon, ami azért felelõs, hogy a véredben lévõ glükóz be tudjon jutni a sejtekbe. Terheléses cukorvizsgálat és inzulinvizsgálat úgy zajlik, hogy vesznek vért, majd megitatnak veled egy pohár undorító, tömény, cukros oldatot, majd bizonyos idõközönként ismét vért vesznek. A véredbõl pedig mind a vércukorszintet, mind pedig az inzulint meghatározzák. Tehát egy vizsgálaton belül van a kettõ, de tulajdonképpen nem ugyanaz.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És ha nézik az inzulint, az értékébõl mire lehet következtetni? Arra gondolok, hogy a terhelésesnél úgy tudom a 120. percben nézett érték bizonyos határ között kell, hogy elhelyezkedjen, különben nagy eséllyel hajlamos az ember egy késõbbi cukorbetegség kialakulására.
Arra, hogy megfelelõen reagál-e a szervezeted az inzulinra. Ha a sejtjeid "inzulinrezisztensek", akkor sokkal több inzulin kell ahhoz, hogy megfelelõ hatást váltson ki. (Az inzulint ugyebár a hasnyálmirigy termeli) Ha sokáig túlságosan sok inzulint kell termelnie a hasnyálmirigynek ahhoz, hogy a normális vércukorszintet fenntarts, akkor egy idõ után kimerül, egyre kevesebbet tud termelni, tönkremennek a hormontermelõ sejtek, és így alakul ki a kettes típusú cukorbetegség.
A kérdező hozzászólása: oh, a második válasz írásom közben érkezett. Szóval az inzulin értékbõl mire lehet következtetni? Merthogy a terhelésest megcsinálják az sztk-ban, az IR vizsgálat pedig fizetõs.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. ezek szerint miután a terheléses értéke a megadott határ fölött van, nem ismerve az inzulin számokat is érdemes mellõzni a cukrot az étrendbõl (meg egyébként is)

21 hetes vagyok. Nemsokára kell mennem a laborba terheléses vércukor vizsgálatra, az van az eseménynaptárba írva, hogy 24-26. héten. Az hogy zajlik, kell vinni vmit? Hányadik héten kell menni? Mindegy?

Ugyanerre az id?szakra, van még egy vérvétel.

Legjobb válasz: Mindenhol máshogy zajlik a cukorterheléses vizsgálat. Van, ahol cukros "löttyöt" kell inni, de van, ahol egy kiflit és 2-3 dl tejet kell megenni a második vérvétel elõtt. Nálunk ez utóbbi volt, így a kiflit és a tejet vinni kellett. Kérdezz rá a védõnõnél, hogy nálatok mi a szokás. A második vizsgálatra csak akkor kell menni, ha RH neg. vagy, nehogy vércsoport összeférhetetlenség miatt baja legyen a babának. Boldog babavárást!

Mindenhol máshogy zajlik a cukorterheléses vizsgálat. Van, ahol cukros "löttyöt" kell inni, de van, ahol egy kiflit és 2-3 dl tejet kell megenni a második vérvétel elõtt. Nálunk ez utóbbi volt, így a kiflit és a tejet vinni kellett. Kérdezz rá a védõnõnél, hogy nálatok mi a szokás. A második vizsgálatra csak akkor kell menni, ha RH neg. vagy, nehogy vércsoport összeférhetetlenség miatt baja legyen a babának. Boldog babavárást!
Szia!Én Makóra járok, itt a 24. héten van cukorterhelés, és csak a gyógyszertárban elõzetesen megvett cukrot kellett vinni.Persze, ha vittem volna citromot, akkor egy kicsit rakhattam volna bele, nekem ez elmaradt, de így is kibírható volt! :) Mikor ez volt akkor nekem csináltak egyúttal ellenanyagszûrést is!0 RH - a vércsoportom.
Felénk nem kell semmit vinni.A cukros lötyit ott adták, nem nekem kellet megvenni. Veresegyház Misszió
szeged: cukrot elözönap megvesze dolyan mint a porcukor de amugy szölöcukor. 2, 5 deci vizben feloldani és 2 citromot belecsavarni. exxtra rossz, és aztán feszült leszel és ideig és .. éjjel majd alig birsz aludni. én orditottam aznap mindenkivel a semmiért, pedig halkszavu csendes vissza huzódó ember vagyok. az a napom szörnyü volt és ráadásul 20 percenként sirogörcseim voltak h szedje ki belöllem a párom ezt a szart mert felrobbanok az ideigtõl. sajnáltam h nem figyelmeztettek elörre h ezlesz!


már nem emlékszem de valami nagyon minimális
Úgy emlékszem egy-kétszáz forint körül van az ára.
Azt hiszem 70ft volt nekem
Szombathelyen nem kell fizetni, sõt teába teszik.Ez érdekes.
Nekem receptre volt 70ft. Citromot nem kaptam hozzá azt mondta a csaj hogy ha nem birom pici citromos ücsit ihatok. 1, 5 bögrével megittam azért.
utolsó vagyok, recept nélkül vettem.
Sziasztok, én pont ma vettem meg (feltéve, ha jól értem, és tényleg a glucosum anhydricum-ra gondolt a kérdezõ), nos ez ma 200 ft-ba került.
Tegnap vettem meg. :) 75 g a mennyiség, receptre volt felírva, 98 Ft-ért.
Valahol képesek kifizettetni? Nálunk a vérvételen adták az összekevert löttyöt, még citromot is tett bele a vérvételes nõci.
Az a por csak szõlõcukor. 100 Ft alatt van.
Recept nélkül volt 200 ft alatt. Receptre is lehet kapni? :o)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! (Azt hittem, valami horribál ára van.)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, mindegyik hasznos volt!

A terheléses cukor vizsgálatot, azt mindenkinek meg csinálják és ha igen, akkor mikor?

Legjobb válasz: Szia! Igen megcsinálják, általában a 24. héten.

Szia! Igen megcsinálják, általában a 24. héten.
Szia!Igen azt mindenkinek megcsinálják a 24 héten.Reggel 8ra kell menni éhgyomorra.Kicsit kellemetlen de ki lehet bírni.34 hetes kismami.Boldog babavárást!!!
Van aki késõbb szokta, a 26. hét körül. Nekem is a 24. héten volt de én voltam ott messze a "legfiatalabb" terhes.
Én úgy tudom, hogy a 24 és 28. hét között kell rá sort keríteni. Nekem a 27. hét végén csinálták. Sok helyen azért csinálják korábban, hogyha baj van minél hamarabb kiderüljön. De én ekkora kaptam a beutalót, szerencsére nem volt ezzel gond!
Igen mindenkinek megcsinálják, hogy a terhességi cukorbetegséget kiszûrjék.A 24-26.hét között végzik vérvétellel. És még egyszer késõbb talán a 32.héten, ebben nem vagyok biztos.
Nekem most, a második terhességemnél nem csinálják meg, mert mert az elsõnél nagyon korai terhességtõl cukros voltam, és elõre látható volt, hogy most is az leszek. Úgyhogy a dokim javasolta, hogy itthon mérjek, hogy azonnal kiderüljön. Ki is derült, már a 6. héten. Úgyhogy megúsztam :( Cserébe diétázhatom 8 hónapig.
nekem elõszõr a védõnõ méri meg a cukromat /megböki az újjam/ és ha az nem stimmel, csak utána lesz terheléses. boldog babavárást

Mennyi az a vércukorszint, ami felett nem végzik el a terheléses vércukor vizsgálatot?

Azt tudom, hogy az első vérvételnél ellenőrzik, csak nem tudom, hogy mennyi ez az érték.

Legjobb válasz: Labortól függ, ha jól emlékszem 7 körül lehet a határ

Labortól függ, ha jól emlékszem 7 körül lehet a határ
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ. Akkor ilyenkor már az inzulin változását sem tudják gondolom ellenõrizni.... Innen akkor már az érték cukorbetegséget jelent?
Hogy inzulint néznek-e az a beutalótól függ. Ha terheléses cukrot kért az orvos, akkor cukrot néznek, ha terheléses inzulint, akkor inzulint és cukrot. A 7 fölötti éhgyomri vércukorszint már cukorbetegséget valószínûsít, de érdemes megismételni a vizsgálatot egy ilyen diagnózis felállítása elõtt.
tök jó! A 2 órás felsõ határa 7.8. Én hétfön voltam, nekem az éhgyomri 5.5 lett, a 2 órás meg 4.1.
3, 5-4, 5 étkezés elõtti és 4-7 mmol/l étkezés utáni vércukor elérése a célunk, emellett a vizeletben se ürüljön cukor. Ezt találtam, szerintem jó eredmények.
Tökéletesek. Ha jól emlékszem 8-ig jók az eredmények terhelés után. Nekem ekkor 6, 8 volt és még az is bõven jó volt.
1 vagyok Elokerestem az eredmenyem: a hatarertekek szfvaron: ehgyomri: 3.9-6.4ig jo; 2 oras: 4.1-7.8ig jo. De ha megkaptad az eredmeny, rajta kell lennie a hatarertekeknek!
Doki szerint minden kismama álma: ehomi vércukor-5, 3 60'vércukor-5, 4 35 hetes kismama
Éhgyomri: 4, 4 120 perces: 6, 3 Tökéletes a tied is! :) 28 hetes km

Terheléses vércukor vizsgálathoz azt mondta a dokim hogy 2 dl teába tegyek Glükózt és egy nagyon pici citromlevet. Normális, ha ilyet itatnak?

Mindenhol azt olvasom hogy cukros vizet kell inni nem teát.

Legjobb válasz: Neten olvasni olyat, hogy lehet ízesítetlen teába is tenni. De én azt javaslom, hogy ne te csináld meg, nálunk szigorúan a laboros keveri ki. Nem fogadják el, ha nem õk keverik be. Éhgyomorra menj oda, vidd a port meg vigyél citromlét, azt beleteheted. Az a biztos!

Neten olvasni olyat, hogy lehet ízesítetlen teába is tenni. De én azt javaslom, hogy ne te csináld meg, nálunk szigorúan a laboros keveri ki. Nem fogadják el, ha nem õk keverik be. Éhgyomorra menj oda, vidd a port meg vigyél citromlét, azt beleteheted. Az a biztos!

A terheléses vércukor vizsgálaton a leletemen a thrombocyta szám 150-400-ig lenne jó az érték nekem pedig 409 lett. Mire számíthatok? Mi az a trombocyta?

Legjobb válasz: A trombocytát írd be a keresõbe a konkrét válaszért.szerintem az eltérésed olyan minimális,hogy nem lesz semmi gond!Nyugi!

A trombocytát írd be a keresõbe a konkrét válaszért.szerintem az eltérésed olyan minimális, hogy nem lesz semmi gond!Nyugi!
trombocytánál akkor van gond, ha alacsony......tiednél meg minimális az eltérés ha naon alacsony a trombocyta szám utalhat toxémiára, és a hellp szondróma egyik jele szóval naon is jó az eredményed


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!