Találatok a következő kifejezésre: A terheléses vizsgálaton (50 db)

A terheléses vizsgálaton magas volt a cukrom, etkezés elött 5.6 étkezés után 6.5, lehet valami baja a babának?

Legjobb válasz: ne aggódj szerintem semmi gond nincs.Terhelés elõtt 6.2-ig jó utána 7-ig még elfogadják,nekem 7.3 lett és egészséges a babám.

ne aggódj szerintem semmi gond nincs.Terhelés elõtt 6.2-ig jó utána 7-ig még elfogadják, nekem 7.3 lett és egészséges a babám.
A kérdező hozzászólása: 3 hét mulva kellene mennem dokihoz, mennyek vissza hamarabb a lelettel_?
Ez még a normális intervallumon belül van. Legalábbis az én leletemen azt jelzik, hogy terhelés után 7, 5-ig még jó.
Nem 7, 5-ig, hanem 7, 0-ig jó! Nem mindegy. Nekem 6, 9 volt, de semmi baja nem lett a babámnak!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

23 hetes leszek, és most derült ki a terheléses vizsgálaton, hogy terhességi cukorbetegségem van. 200 gr-os diétára fogtak, amit természetesen be is tartok. A baba károsodhatott, mielőtt kiderült volna ez?

Legjobb válasz: szia, A tehességi cukorbetegeknek általában nagyobb súllyal születik a babájuk, ezért mindenképpen tartsd a diétát. A babóca biztosan tök egészéges ne izgulj, de beszélj errõl az orvosoddal is. Gratula a babához.

szia, A tehességi cukorbetegeknek általában nagyobb súllyal születik a babájuk, ezért mindenképpen tartsd a diétát. A babóca biztosan tök egészéges ne izgulj, de beszélj errõl az orvosoddal is. Gratula a babához.
A leggyakrabban az szokott lenni a baj (már ha nem derül ki idõben a cukorbetegség, és így születik a baba) , hogy a baba is magas vércukorral kapja a "kaját" és mivel az õ hasnyálmirigye most alakul, ezt veszi alapnak és sok-sok inzulint termel, hogy normális keretek között tartsa. Ez így megy, amíg meg nem születik (közben persze extra nagy súlyra is szert tesz, de ez a kisebb baj), és születése után is ezt a nagy mennyiségû inzulint termeli, pedig akkor már nincs magas vércukorszint, csak a saját normális vércukra. Ennek következtében a születése után a sok inzulintól veszélyesen leesik a vércukra. Akár kómába is eshet. Na ez lehet a baj. Viszont, ha Te mostantól betartod a diétát, nem fog extra vércukorszinthez szokni a babád, és tartja a normális inzulintermelést születése elõtt és után is. Így nem lehet baj. Ne izgulj, csak tartsd be a diétát továbbra is! Semmi baj nem lesz. Boldog babavárást kívánok!
Nekem is volt a terhesség alatti cukorbetgségem, diétáznom kellett amit szigorúan be is tartottam.Egészséges, gyönyörû kisfiam született, aki ma már 5 éves.Nyugodj meg minden renben lesz!!
Ugyanaz. Csak sima terhelésesen nem szoktak nézni inzulint.
Nem ugyanaz a kettõ, de egyszerre csinálják. A vércukor az ugye az, hogy mennyi glükóz van aktuálisan a véredben. Az inzulin egy hormon, ami azért felelõs, hogy a véredben lévõ glükóz be tudjon jutni a sejtekbe. Terheléses cukorvizsgálat és inzulinvizsgálat úgy zajlik, hogy vesznek vért, majd megitatnak veled egy pohár undorító, tömény, cukros oldatot, majd bizonyos idõközönként ismét vért vesznek. A véredbõl pedig mind a vércukorszintet, mind pedig az inzulint meghatározzák. Tehát egy vizsgálaton belül van a kettõ, de tulajdonképpen nem ugyanaz.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És ha nézik az inzulint, az értékébõl mire lehet következtetni? Arra gondolok, hogy a terhelésesnél úgy tudom a 120. percben nézett érték bizonyos határ között kell, hogy elhelyezkedjen, különben nagy eséllyel hajlamos az ember egy késõbbi cukorbetegség kialakulására.
Arra, hogy megfelelõen reagál-e a szervezeted az inzulinra. Ha a sejtjeid "inzulinrezisztensek", akkor sokkal több inzulin kell ahhoz, hogy megfelelõ hatást váltson ki. (Az inzulint ugyebár a hasnyálmirigy termeli) Ha sokáig túlságosan sok inzulint kell termelnie a hasnyálmirigynek ahhoz, hogy a normális vércukorszintet fenntarts, akkor egy idõ után kimerül, egyre kevesebbet tud termelni, tönkremennek a hormontermelõ sejtek, és így alakul ki a kettes típusú cukorbetegség.
A kérdező hozzászólása: oh, a második válasz írásom közben érkezett. Szóval az inzulin értékbõl mire lehet következtetni? Merthogy a terhelésest megcsinálják az sztk-ban, az IR vizsgálat pedig fizetõs.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. ezek szerint miután a terheléses értéke a megadott határ fölött van, nem ismerve az inzulin számokat is érdemes mellõzni a cukrot az étrendbõl (meg egyébként is)


A Terheléses Vércukor VIzsgálatom a következő: 30 perces:7.9 60 perces:7.8 90 perces:7.6 120 perces:5.3 Ezek vércukor gyanúra utál?

Mert az éhgyomri vércukor értékem az 6.5 volt!!! Azért kellett ez a vizsgálat.

Legjobb válasz: Ez terhelésesnek teljesen jó. Az éhgyomri tényleg kicsit magasabb volt a kelleténél, de ez lehet egyszeri véletlen eset is.

Ez terhelésesnek teljesen jó. Az éhgyomri tényleg kicsit magasabb volt a kelleténél, de ez lehet egyszeri véletlen eset is.

A terheléses vércukor vizsgálatra jó a sir morton- earl grey tea? Ez fekete tea? Még soha nem ittam fekete teát

Legjobb válasz: Miért kell neked a terheléses vércukorvizsgálatra fekete tea?Még sosem hallottam,hogy ez kéne.

Miért kell neked a terheléses vércukorvizsgálatra fekete tea?Még sosem hallottam, hogy ez kéne.
A kérdező hozzászólása: http://www.velemeny.com/termek/SIR-MORTON-EARL-GREY-Fekete-tea ez az a tea
A kérdező hozzászólása: hát tényleg sok szokás:) nekük ki van a labor ajtóra is írva a doki is elmondta meg most volt a védõnõ 1 hete és õ is mondta szóval bizti hogy igy van ! nem bánnám ha én is zsömit kapnék:) ráadásul ugy utálom a teát szóval pffff de hát ennyi bajom legyen:)
SZia! Minek a tea? Abba rakod a cukrot? Hát nem tudom, én sose vittem ilyet mert mindíg izgulok, hogy nehogy befolyásolja az eredményt, bár nekem minden hónapban menni kell. Mondjuk nálunk nem kérdezik meg hogy mit szeretnél, beadod a papírt leveszik a vért, majd kint kell várni és pár perc múlva szólítanak, kezedbe nyomva egy pohár vizet amibe már fel van oldva a cukor, úgyhogy nem kérdezik, hogy mibe szeretnéd, lehet, hogy lehet szólni, de akkor érdemes rögtön az elején. Utána 2 óráig sem enni sem inni nem szabad, majd újabb vérvétel. Bár van ahol zsemlével és egy sima cukormérõvel csinálják, bár akkor nincs értelme laborba menni, és az egyáltalán nem is megbízható.
Úgy látom ahány ház.. Nálunk éhgyomorral kellett menni, levették a vért(véna), enni kellett egy zsömit 2dl tejjel, és újra vért vettek. :S
A kérdező hozzászólása: azt mondta a védönö hogy fekete tea jó csak! semmi gyümölcs tea:S nem tudtam hogy ez az e, mert nem szoktam inni meg egy citrom kell majd és hogy csinálják amugy hogy ujjon szúrnak elõször?
Én se értem, minek kell tea! Citromlét szoktak engedni a cukrosvizbe, de teát?!
Persze, hogy jó! Annyi, hogy ne csináld nagyon erõsre (1 filterhez 1 l víz), így a baba se kap túl sok teint (olyan, mint a koffein).
Igen ez fekete tea.Miért ne lenne jó?
Szia! Én ezt a zsömle dolgot azért sem értem, mert az igazi (nekem inzulinrezisztenciám van ezért megyek gyakran) cukorterhelésnél sem elõtte sem közben nem lehet enni és inni semmit, csak azt a 75 g gyógyszertári mérlegen kimért cukrot. A zsemlében fõleg ha tejet is itatnak hozzá, van még liszt és egyéb, de hát úgy látszik mindenhol másképp csinálják, bár nem értem ezért miért kell laborba menni, elég lenne ha cukormérõvel megmérnéd elõtte otthon, majd ennél zsömlét tejjel és 2 óra után is megmérnéd, bár hallottam már olyat is hogy mindezt megcsinálta a háziorvos is. Na hát ez van.

Miért más itthon a vércukor eredményem, mint a kötelező terheléses vizsgálaton?

Megállapiották nálam a terhességi cukorbetegséget.Itthon mérem rendszeresen a cukromat és mindig jók az értékek.Most akkor beteg vagyok vagy nem,mert teljesen összezavarodtam.Megbizhatóak az otthon használatos vércukormér? kütyük?

Legjobb válasz: Ez fura... Miért méred, ha nincs gond? Ennyire nem szabad izgulni... Szerintem megbízhatóak az otthoni gépek, minden cukros ezt használja... Rendesen méred? Ugyanúgy éhgyomorra? A terhességnél terheléses cukrot csinálnak, lehet azért lett más... EGyeztess az orvosoddal

Ez fura... Miért méred, ha nincs gond? Ennyire nem szabad izgulni... Szerintem megbízhatóak az otthoni gépek, minden cukros ezt használja... Rendesen méred? Ugyanúgy éhgyomorra? A terhességnél terheléses cukrot csinálnak, lehet azért lett más... EGyeztess az orvosoddal
A kérdező hozzászólása: Azóta mérem mióta kiderült.És mérem éhgyomorra is és evés után is 2 órával.És mégcsak nem is diétázom.Ezért nem értem, hogy miért eltérõek az értékek az itthoni meg a kórházi mérés között.
Én vagyok az elõzõ hozzászóló. Azt mondta a háziorvos, hogy ez teljesen normális érték, nõdokim szerint magas. A vizsgálatot ismételni kell, ugyanis még az elõzõnél stresszes is voltam, ami köztudottan nagyon megdobja a cukrot. De ha másodszorra is magas lesz, akkor egy nap kórház és beállítják a diétámat dietetikusok. Nálad mi a helyzet?
A kérdező hozzászólása: Én vagyok a kérdezõ!Engem valószinü holnap fognal újra küldeni terhelésesre.Remélem nem lesz magas ujra, majd megírom, hogy mi a helyzet!
Rendben, én is holnap megyek reggel:) Te melyik kórházba? Vidd a vércukormérõd és mérd magadnak is az adatok összehasonlítása miatt. Én is azt fogom. És nem fogok két órán át ülni, hanem sétálok egyet. Talán azt lehet, mert amúgysem ülök soha evés után... És citromot is facsarok a löttybe :) És nem leszek ideges, és nem vacsorázok tejberizst este 8kor mint legutóbb. :) Kiváncsi leszek, én is megírom este az eredményt. Na drukkoljunk egymásnak!!! pusszi
:( na eredmény sajna nálam nem változott, úgyhogy DIÉTA. De nem keseredtem el, veszek egy digitmérleget és mérek mindent... 2 hónap van még hátra, simán kibírom, és persze normális kajákat fogok enni, csak a magas glikémiásakra figyelek, tudod, amitõl jobban felugrik a cukor. Édesség egyelõre kivonva, a szülés után bevágok egy nagy tábla csokoládét:) A mérõm, pedig tökéletes pontossággal mûködik, itthon továbbra is normálisak az eredmények, ez a terhelt apám, hogy megugrott...hihetetlen. Írj, hogy veled mi a helyzet, gondoltam ma rád is, remélem, neked legalább határ alá szökött:) Pussz
A kérdező hozzászólása: Voltam terhelésesen.Jó lett az eredmény, 7.2.:) )Hála az égnek!Ettõl függetlenül odafigyelek arra, hogy ne vigyem túlzásba az édességevést.(a kilók nem kegyelmeznek)Fel a fejjel!Kellemes babucivárást, már nem sokat kell kibirnod csoki nélkül!Puszi
De örülök neked! :) Persze, valahogy én is kibírom azt a két, két és fél hónapot, fõleg, hogy a gyerekemrõl van szó. Én is arra figyelek oda, h napjában többször egyek keveset, változatosan, hogy az anyagcserém mûködjön egy szinten, és ne ingadozzon. Persze cukros, csokis, lisztes dolgok kilõve. Neked is nagyon sok egészséget és a babának is!!! Vigyázzatok magatokra, jól elvoltunk itt :) Puszi

Mi történik akkor, ha nem járulok hozzá a terheléses oxitocinos vizsgálathoz?

Azt néztem a papíron,hogy az fogadott orvosnak is engedélyeznie kell a beavatkozást.

Legjobb válasz: Semmi. Ráírják a papírodra és kész. De tudod az oxitocinos terheléses tesztnek pont az a lényege, hogy olyan baj is kiderüljön belõle, ami sima NST-bõl nem derül ki. Ugyanis a méhlepény kapacitását nézik ilyenkor, hogy a terhelésre mennyire tud reagálni. Mert mondjuk ha elöregszik a lepény, és a gyerek nem kap elég levegõt, az kissé kellemetlen... De gondolom ha majd vmi baj lesz, akkor az orvos lesz a legnagyobb szemét.

Semmi. Ráírják a papírodra és kész. De tudod az oxitocinos terheléses tesztnek pont az a lényege, hogy olyan baj is kiderüljön belõle, ami sima NST-bõl nem derül ki. Ugyanis a méhlepény kapacitását nézik ilyenkor, hogy a terhelésre mennyire tud reagálni. Mert mondjuk ha elöregszik a lepény, és a gyerek nem kap elég levegõt, az kissé kellemetlen... De gondolom ha majd vmi baj lesz, akkor az orvos lesz a legnagyobb szemét.
a baba érdekeit kell nézned elõször.. gondolom nem jókedvükbõl rendelték el ezt a vizsgálatot. nekem is volt, .
A kérdező hozzászólása: Azt gondolom, hogy azért mert napra pontosan nem születik meg a baba még nincs szükség erre. Nem azért rendelik el, mert gond lenne, hanem 40+1-nél már alapból csinálnák... :( Ha a baba jól van, akkor az az érdeke, hogy ne zaklassuk nem? :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy leírtad... Végül hüvelyi szülésed volt?
persze, igen. amúgyis fejvégû volt a baba, csak kicsit nagy :) 3620 gramm és 51 cm, igazából én azt hittem a feje nagy és nehezen fér ki, de végül is õ maga volt nagyobb. a feje csak 33 -as körfogatú volt, és kisfiú második gyerkõc, kislányom kisebb volt majd fél kilóval. de mindkettõt indítani kellett mert nem akartak kibújni és ezért kellett a próba!
Ha nem járulsz hozzá, gondolom akkor nem csinálják. Mondjuk vannak orvosok, akik furán néznek rád, ha nem vállalsz valamit, tapasztaltam én is. Azt hiszem csak életmentõ dolgot csinálnak beleegyezés nélkül és ez gondolom a baba életére is vonatkozik nem csak a tiédre.
Szia nekem 2dik fiamal szept 1re voltam ki irva 2dikán be fektettek 2 naponta kaptam terheslést meg se kotyant nem reagáltam rá ez igy ment 13dikáig aznap szültem este meg indult ugy hogy azt hittem a vizem fojt el és tiszta vér voltam... 3dik gyermek vele már 30ra voltam ki irva 31 be kellett feküdnöm ott is terheltek de nem is izgatott már mert nem volt semmi töle ja a fiamat 4200grammal vágás varrat nélkül szültem a lányom 3740gramm 56cm volt 5dikén reggel meg inditotak..
Te kapásból szülj otthon, sok szerencsét...
A kérdező hozzászólása: Te pedig kedves utolsó a kérdésre válaszolj! Csak közlöm Veled, hogy 2-án a karjaimban tarthattam a kislányomat és képzeld, kórházban szültem!!!

Mikor kell menni a terheléses vércukor vizsgálatra?

Betöltött 24. hét után, tehát a 25. héten vagy még 24 hetesen.

Legjobb válasz: 24-28 hét között kell elvégezni a vizsgálatot.

24-28 hét között kell elvégezni a vizsgálatot.
én a 25.héten voltam.
nekem azt mondták a 28. hétig, 26 hetesen megyek
Nekem a 24.hét elején kellett menni.
Én úgy tudom, hogy betöltött 24. héten. Bár én korábban voltam, mert nekem 4 frekvenciásat csináltak az átlagosnál több magzatvíz miatt. És mivel az jó lett utána már nem csinálták meg.
Engem küldtek a 16. héten is, és utána 24+ pár naposan. De a 26-ig hétig bõven belefér.

Pesten a Péterfyben mikor csinálják a terheléses cukor vizsgálatot?

Sziasztok! Csak azért kérdezem, mert ma voltam terhesgondozáson, (22 hetes vagyok) és a doki azt mondta, hogy ráér majd, ha legközelebb megyek. Akkor viszont el fogok utazni 1 hétre, és csak 27 hetesen jövök haza. Nem lesz a kés?n? Köszi!

Legjobb válasz: 24-28 hetes korod kozt csinaljak optimalis esetben, mindenhol. ne aggodj emiatt, en pl 37 hetes multam, es meg csak most kaptam beutalót az utolsó nagy vérvételes mókára, ami nagyjából 36 hetesen mar mindenkinek megvan. ezek a vizsgalatok mindig tól-ig hétig vannak, (ami altalaban 3 hetes intervallumot fed le), semmi gond, idõben vagy :)

24-28 hetes korod kozt csinaljak optimalis esetben, mindenhol. ne aggodj emiatt, en pl 37 hetes multam, es meg csak most kaptam beutalót az utolsó nagy vérvételes mókára, ami nagyjából 36 hetesen mar mindenkinek megvan. ezek a vizsgalatok mindig tól-ig hétig vannak, (ami altalaban 3 hetes intervallumot fed le), semmi gond, idõben vagy :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm, megnyugtattál!
én úgy tudom csak 1x vagy max 2x csinálnak terhesség alatt ilyen vizsgálatot.
A terhesség során bármikor, bármelyik trimeszterben kialakulhat cukorbetegség. 37hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!