Találatok a következő kifejezésre: A terheléses vizsgálat eredményét (12 db)

Egy egyszerű vércukorszint vizsgálat ugyanazt az eredményt mutatja, mint a terheléses cukorszint vizsgálat?

Nekem reggeli után a vércukorszintem 7.4 volt. Az orvos szerint ez normális. Ehetek édességet naponta? Néha ?rületesen kívánok valami édeset, de nem merek enni, nehogy baja legyen a babának.

Legjobb válasz: Ha elõtte reggeliztél akkor valoban normális.A terheléses cukorvizsgálat annyiban más hogy lessz egy éhgyomri vc mérés majd eszel egy zsemlét és egy kefirt amit( vinned kell) majd eggy ora mulva megint lessz egy szúrás .De ne aggódj ez csak újbegybõl megy nem vénából,és hamegvan az eredmény akkor is csak akkor van baj ha az egy órával késõbbi eredményed esetleg jóval magasbb az éhgyomrinál.31 hetes kismama.

Ha elõtte reggeliztél akkor valoban normális.A terheléses cukorvizsgálat annyiban más hogy lessz egy éhgyomri vc mérés majd eszel egy zsemlét és egy kefirt amit( vinned kell) majd eggy ora mulva megint lessz egy szúrás .De ne aggódj ez csak újbegybõl megy nem vénából, és hamegvan az eredmény akkor is csak akkor van baj ha az egy órával késõbbi eredményed esetleg jóval magasbb az éhgyomrinál.31 hetes kismama.
Az elsõ válaszoló az enyhébb verzót írta le. Ugyanis rendesen vesznek vért éhgyomorra aztán megiszol egy cukros lötyit és rá 2 órára megint vesznek vért, nem az ujjad végébõl!!! Szerintem nem ugyanazt mutatja egyébként.

Megjött a terheléses vércukor vizsgálat eredményem, a haemoglobin pozitív, vizelet üledék 120-130 vvt, 1-2 fvs. A háziorvosom és nőgyógyászom szabadságon. Mi lehet v mitől lehet? Most elugrok a védőnőhöz hátha tud valami okosat mondani. Köszönm: Lya

Legjobb válasz: Ez a vizelet vizsgálat eredménye nem? szerintem ez húgyúti fertõzés. Gyulladás van a szervezetban.Ráadásul vér is van a vizeletben. Menj a helyettesítõ dokihoz, ír fel antibiotikumot.

Ez a vizelet vizsgálat eredménye nem? szerintem ez húgyúti fertõzés. Gyulladás van a szervezetban.Ráadásul vér is van a vizeletben. Menj a helyettesítõ dokihoz, ír fel antibiotikumot.

Jónak számít ez a terheléses vércukor vizsgálat eredmény?

Beutalt a háziorvos, mivel a legutóbbi vérvételen 6,11 mmol/l (4,4-6 között az ideális).

Legjobb válasz: Szerintem nem jó. Az éhgyomri értéked két mérés alapján is magas, a 60 perces eredményed is magas. Tuti, hogy legalábbis étrend- és életmódváltoztatást fog javasolni, különösen ha még fiatal vagy!

Szerintem nem jó. Az éhgyomri értéked két mérés alapján is magas, a 60 perces eredményed is magas. Tuti, hogy legalábbis étrend- és életmódváltoztatást fog javasolni, különösen ha még fiatal vagy!
A kérdező hozzászólása: Próbálok egészségesen étkezni, sok folyadékot inni, kerülni a zsíros ételeket. 27 éves férfi vagyok, 178 cm és 87 kg( átlagos a testalkatom)

A terheléses vércukor vizsgálat eredményét tényleg befolyásolja, hogy mit ettem előző nap vacsorára?

Ezen a héten kell mennem. Mit ehetek el?z? nap?

Legjobb válasz: Hülyeség! Az a lényeg hogy aznap a vizsgálat elõtt nem szabad enni, inni semmit vizen kívûl. A 0' és 120' perc közti idõszakban még inni sem szabad! Üdv: 24 hetes laboros kismami

Hülyeség! Az a lényeg hogy aznap a vizsgálat elõtt nem szabad enni, inni semmit vizen kívûl. A 0' és 120' perc közti idõszakban még inni sem szabad! Üdv: 24 hetes laboros kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
nem befolyásolja.
nem!!!!ha nincs baj, akkor 2 óra múlva rendben lekk lennie a vércukrodnak minden evé után, ha ez mignon akkor is.

A terheléses vércukor vizsgálat eredménye aznap meg van?

Mikor mentek vagy mentetek erre a vérvételre hány hetesen?János kórházban csináltatom.23hetes km.

Legjobb válasz: Átlag 24-28. hét között ajánlják, de a lényeg, hogy túl legyél a félidõn! Én 25 hetesen voltam (nem a Jánosban). Az eredményt nálunk aznap már kiadták!De legkésõbb másnapra kész!

Átlag 24-28. hét között ajánlják, de a lényeg, hogy túl legyél a félidõn! Én 25 hetesen voltam (nem a Jánosban). Az eredményt nálunk aznap már kiadták!De legkésõbb másnapra kész!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
Én másnap kaptam meg!

Dr Sikó Lászlónál kinek mikorra lett meg a terheléses cukor és az alaphormon vizsgálat eredménye?

Nekem a menstruáció alatt kellett menni és a megyeibe vérvételre. Ott azt mondták, hogy az eredményt az orvosnak küldik meg, de azt nem tudták, hogy mikorra lesz kész. Ez már 1hete volt. Nálatok ez hogy zajlott? Mikorra lett kész? Tényleg a dokinak küldték vissza? És ő elküldte Nektek, vagy érdeklődni kellett? Köszi!

Pcos-ok! Megnéznétek a terheléses cukor vizsgálat eredményét?

glukóz 4,6

Legjobb válasz: Rettentõ magas az inzulinod. Az alacsony D vitamin is jellegzetes pcos tünet.

Rettentõ magas az inzulinod. Az alacsony D vitamin is jellegzetes pcos tünet.
Ja, és igen. Életmódváltás kell.
A kérdező hozzászólása: a d vitamint csak nõgyógyász írhatja fel?
Szia! Nagyon magas a 120 perces inzulinod. Én a dokid helyében adnék rá gyógyszert is a diéta és mozgás mellé. De ez kibírható diéta, nem a koplalásról szól. :-) Szerintem bármilyen doki írhat fel d vitamint.
Nekem a házidoki simán felírta. De recept nélkül is kapható. Akár gyógyszertárban, de a Mediline-ban is. (Budapest, 13. ker.) Itt cseppek is vannak, meg 2000 NE/tabletta kiszerelések.

Kb. Mennyi idő alatt van meg a terheléses cukor vizsgálat eredménye?

Legjobb válasz: Nekem aznap delutan (Janos korhaz labor)

Nekem aznap delutan (Janos korhaz labor)
Nekem másnap reggelre lett kész.

Múlt héten voltam a 2. vérvételen ami a terheléses vércukor vizsgálat is volt. Ezek az eredmények mennyire rosszak? Többi lent.

Ezeknél van csillag:Vörösvérsejtszám 3,5 T/L 4,1-5,1 Hemoglobin 116 g/L 123-153 MCV 101 fL 80-96 MCH 34 pg 28-33 MPV 7 fL 8-13

Legjobb válasz: csak kicsit vérszegény vagy, egyél sok friss zöldséget-gyümölcsöt-húst és/vagy szedj terhesvitamint!

csak kicsit vérszegény vagy, egyél sok friss zöldséget-gyümölcsöt-húst és/vagy szedj terhesvitamint!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Terhesvitamint szedek!

Ha a terheléses vércukor vizsgálat előtt eszek csokit cukrot, mármint nem aznap, hanem előtte való héten, az befolyásolja az eredményt? Mennyi idő alatt ürül ki?

Legjobb válasz: én is erre készülök szerintem nem befolyásolja az elöte való napi kaja ha 2 óra multán veszik le a vért a zsömlés tej vagy szölöcukor után akkor biztos ennek is megvan a kiszámitot pontos idö mikor mit mérnek

én is erre készülök szerintem nem befolyásolja az elöte való napi kaja ha 2 óra multán veszik le a vért a zsömlés tej vagy szölöcukor után akkor biztos ennek is megvan a kiszámitot pontos idö mikor mit mérnek
Szerintem sem befolyásolja, mert ugye este után már nem lehet enni, 4 óra alatt meg fõleg éjjel a gyomor megemészti a benne lévõ ételt. Reggel nem lehet enni, meg a vizsgálat alatt. Nekem magas lett, mentem dietetikushoz jó kis cukros, lekváros grízestészta ebéd után, és ott jó volt a cukrom.-)
A kérdező hozzászólása: azta.. :) )) ez utóbbi grízes cukros eset vicces.. :) ) Köszi a válaszokat! ;)
egyáltalán nem befolyásolja, hiszen 2 óra elteltével a szervezetben a vércukortartalom visszaáll a normális eredetire. Ha meg befolyásolja mégis, az azt jelenti hogy nagy baj van!!! úgyhogy nyugodtan egyél este 5 tábla csokit is, ebbõl a szempontból semmi jelentõsége. minden jót!!!! :) 37.kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!