Találatok a következő kifejezésre: A terheléses vizsgálat (52 db)

A dokim szerint mindig cukros oldattal történik a terheléses vizsgálat, a zsömle+tej-et már betiltották. Mindenhol így megy?

És kell a cukorterhelést megel?z?en egy plusz vérvétel, hogy bírja e majd a szervezetem?

Legjobb válasz: igen dunaujvárosba cukros lötyi 2 óra várakozás és ujra vérvétel

igen dunaujvárosba cukros lötyi 2 óra várakozás és ujra vérvétel
Gyõrben is cukros [email protected] van. Borzasztó. Nem mindegy nekik? Oké, hogy gyorsabban felszívódik, na de úgyis kihányja a többség...
A kérdező hozzászólása: Akkor nem értem, hogy miért ez a szórás, azt mondta nekem hogy régebben volt a tejes-zsemlés teszt, de ma már sehol nem csinálnak ilyet. Na így igazodjon el az ember.
Dorogról vagyok egyébként (8-as)
Nálunk nagyon enyhék voltak a körülmények. Éhgyomri után ettem (amit akartam, tõlük akár pacalt is máglyarakással?!), aztán 2 óra múlva még egy vérvétel. Biztos, ami biztos, csak zsemlét ettem tejjel, de a cukros lötty fel sem merült. 4 hós lesz a fiam, szóval nem volt olyan régen.
Úgy tudom, hogy nálunk tej+zsemlés lesz majd :)
Nekem 2 éve Pesten volt elõtte is vérvétel, aztán jött a cukros lötty, amit megfejeltem citrommal, (így is kijött egy része) , aztán a vérvétel. (levették mert elég késõn, és kevés jött vissza, meg hozzátették, hiába nyomnak le a torkomon még egy adagot, ha eggyel nem bírtam el, kettõvel tuti nem fogok). Vigyél magaddal citromot, mert lötyi ihatatlanul édes.
Nálunk a tej+zsemle a tesztreggelis vérvétel (az elsõ és az utolsó a vérvételek sorában). A terheléses vércukorvizsgálathoz cukros lötyit itatnak, és (négy éve egy- és két óra múlva) most csak két óra múlva vesznek vért.
Nekem cukros lötyi volt. Kell elõtte vérvétel, hogy éhgyomri cukrot is nézzenek.
2 éve nekem zsömle+tej volt
3 éve cukros lötyi volt, most meg tej-zsemle
Kecskeméten idén zsemle-tej volt a húgomnak és csak kétórás vérvétel. Szombathelyen nekem citromos tea 75 gramm cukorral és egyórás és kétórás vérvétel is.

Van valamilyen tünete a terhességi cukorbetegségnek? Érezhetem míg nem történt meg a terheléses vizsgálat?

Előtte enyhe fokú inzulinrezisztenciám volt, diétát hébahóba tudtam tartani, mert nagyon kívánós lettem :( Jövő héten megyek a terhelésre.

Legjobb válasz: Nekem a 2. babámmal kialakult,de semmit nem vettem észre,csak a védõnõm szólt ,hogy van a vizeletemben,vártunk még két alkalmat,mindig nézte,akkor is volt,és elküldött a dokimhoz,az a laborba,és kiderült.Diéta,szülés után helyreállt minden.

Nekem a 2. babámmal kialakult, de semmit nem vettem észre, csak a védõnõm szólt , hogy van a vizeletemben, vártunk még két alkalmat, mindig nézte, akkor is volt, és elküldött a dokimhoz, az a laborba, és kiderült.Diéta, szülés után helyreállt minden.
Nekem elég magas lett a glükózterhelésesem. A 25-26 héten voltam, a max. 7, 7, nekem 10 lett kereken. Semmilyen tünetem nem volt, mégcsak szomjasabb sem voltam. Esetleg annyi, hogy a legelsõ laborvizsgálaton a terhesség elején az éhgyomri vércukorszintem 5, 8 volt, emiatt a nõgyógyász a 16. héten már elküldött terheléses cukorvizsgálatra, de az még jó volt, bár nagyon a határon, így azért ez a jele megvolt. Onnantól kezdve kicsit diétásabban étkeztem, de túlzásba nem vittem.
Még annyi, hogy ne változtass most már az étkezéseden, mert az eredményt becsapod, és igazság szerint a te és a babád érdeke hogy kiderüljön ha kialakult a csökkent glükóztolerancia.

Van olyan, akinek ilyen volt a terheléses vizsgálat?

Minden ismer?sömmel cukros vizet itattak, nekem viszont az els? vérvétel után 1 zsemlét kell megennem és egy pohár tejet innom. Utána 2 óra múlva következik az újabb vérvétel. Létezik, hogy ugyanúgy kimutatja a vércukromat, mintha cukros vizet innék?

Legjobb válasz: Persze! Nekem a dokim megkérdezte ,hogy zsemle+tej v a granulátum! Én a vizet választottam ,mert a tejet nem tudtam meginni!

Persze! Nekem a dokim megkérdezte , hogy zsemle+tej v a granulátum! Én a vizet választottam , mert a tejet nem tudtam meginni!
nálunk a cukros víz van, ja és a 24.héten van ez általában.
Én Németországban élek és itt szörpi a divat :o) Finom vegyes gyümi szörpi. Elõször pikk az ujjbegybe utána 2 órát kell várni és pikk megint az ujjbegybe és ennyi volt. Nem kínoznak agyon, mint otthon. 600 vénát szétdurrantanak, meg ha nem is akkor is minimum 3szor leszívnak. Itt csak két ujjadat "használják" el.
az mikor van az a cukorterheleses vizsgalat hanyadik heten?
A kérdező hozzászólása: Én a 26. héten járok, holnap megyek. Ha másnak is volt ilyen, akkor nem aggódom. Azt is mondta a védõnõ, hogyha nem bírom a tejet, akkor ugyanannyi Hohes C narancslé is jó, mert annak kb. ugyanannyi a szénhidráttartalma.
Szia! Nekem is a zsemle+tej variáció lett volna, de mivel laktózérzékeny vagoyk, így a védõnõ azt mondta, hogy tej helyett igyak enyhén édesített teát. Most máshol lakok, itt a cukros lötty a divat :S


Egy egyszerű vércukorszint vizsgálat ugyanazt az eredményt mutatja, mint a terheléses cukorszint vizsgálat?

Nekem reggeli után a vércukorszintem 7.4 volt. Az orvos szerint ez normális. Ehetek édességet naponta? Néha ?rületesen kívánok valami édeset, de nem merek enni, nehogy baja legyen a babának.

Legjobb válasz: Ha elõtte reggeliztél akkor valoban normális.A terheléses cukorvizsgálat annyiban más hogy lessz egy éhgyomri vc mérés majd eszel egy zsemlét és egy kefirt amit( vinned kell) majd eggy ora mulva megint lessz egy szúrás .De ne aggódj ez csak újbegybõl megy nem vénából,és hamegvan az eredmény akkor is csak akkor van baj ha az egy órával késõbbi eredményed esetleg jóval magasbb az éhgyomrinál.31 hetes kismama.

Ha elõtte reggeliztél akkor valoban normális.A terheléses cukorvizsgálat annyiban más hogy lessz egy éhgyomri vc mérés majd eszel egy zsemlét és egy kefirt amit( vinned kell) majd eggy ora mulva megint lessz egy szúrás .De ne aggódj ez csak újbegybõl megy nem vénából, és hamegvan az eredmény akkor is csak akkor van baj ha az egy órával késõbbi eredményed esetleg jóval magasbb az éhgyomrinál.31 hetes kismama.
Az elsõ válaszoló az enyhébb verzót írta le. Ugyanis rendesen vesznek vért éhgyomorra aztán megiszol egy cukros lötyit és rá 2 órára megint vesznek vért, nem az ujjad végébõl!!! Szerintem nem ugyanazt mutatja egyébként.

Valaki leírná nekem, hogy mi a különbség a terheléses cukor és terheléses inzulin vizsgálat között? Teljesen össze vagyok zavarodva.

Szóval nekem csináltak olyat,hogy egyszer vettek éhgyomorra vért,majd meg kellett innom 2dl vízben elkevert glükózt,ezután 120 perccel később újra vettek vért.Most nem tudom ez minek számít,terheléses cukorvizsgálatnak? Most akarok még kérni beutalót 5 pontosra is,az lesz a terheléses inzulin?Vagy én már semmit sem értek...

Legjobb válasz: nekem inzulin rezisztenciám van, 3 havonta vesznek vért. éhgyomri, lötyi, 60 perces vérvétel és 120 perces vérvétel. Annyi a lényeg, hogy ne csak a cukrot nézzék (nekem az pl tökéletes) ha nem az inzulint is, ezt kell kérni, hogy írja rá a beutaló orvos. Nem más a két vizsgálat lefolyása.

nekem inzulin rezisztenciám van, 3 havonta vesznek vért. éhgyomri, lötyi, 60 perces vérvétel és 120 perces vérvétel. Annyi a lényeg, hogy ne csak a cukrot nézzék (nekem az pl tökéletes) ha nem az inzulint is, ezt kell kérni, hogy írja rá a beutaló orvos. Nem más a két vizsgálat lefolyása.
A kérdező hozzászólása: Jaj most már értem!:) Köszi szépen, akkor így fogom kérni, hogy ezt írja rá a doki a beutalóra.
Így van, ahogy az elsõ leírta. A cukor és az inzulin két külön dolog, de ugyanabból a vérvételbõl meg tudják neked nézni. Az a fontos, hogy rajta legyen a beutalón, hogy terheléses cukor ÉS inzulin vizsgálat. És nem árt megkérdezni a labort is, ahová mész, hogy meg tudják-e a csinálni, mert a legtöbb labor sajna nem, és csak a cukrot csinálják meg. Sok olyat hallottam, hogy visszament valaki az eredményért, ahol nem volt rajta az inzulin. Megkérdezte, hogy miért nem? Mire azt a választ kaptak, hogy hja, õk nem tudnak inzulint nézni. És újra kellett csináltatnia az egészet. Szóval ezt érdemes letisztázni az elején. Egyébként az 5 pontos terhelés felesleges, már a 3 pontosból is látnak mindent.

Azt hallottam, hogy a terheléses cukor vizsgálat elötti este össze lehet keverni a trutyit, pici citrommal. berakni a hűtöbe, és reggel meginni. Ez tényleg igaz?

Az sztk-ban azt mondták,megihatom otthon,nem kell végig ülni a 2órát.

Legjobb válasz: A terheléses vércukor vizsgálat lényege: éhgyomorra vesznek vért, utána meg kell innod a löttyöt (ahová én járok, oda vittem magammal 2 dl tejet és 1 üres zsemlét, mert ez a gyakorlat, erre van kiszámolva a vércukor érték), majd 1 óra múlva (egyes kórházakban 2 óra) megint vért vesznek.

A terheléses vércukor vizsgálat lényege: éhgyomorra vesznek vért, utána meg kell innod a löttyöt (ahová én járok, oda vittem magammal 2 dl tejet és 1 üres zsemlét, mert ez a gyakorlat, erre van kiszámolva a vércukor érték), majd 1 óra múlva (egyes kórházakban 2 óra) megint vért vesznek.
Szerintem ez mindenhol máshogy van. Én múlthéten voltam és ott reggel 8-kor levették a vért, éppenhogy összekeverte a nõvér a löttyöt(a második kortynál már szinte rágni kellett)de kicsi citromlevet tett bele legalább. Aztán pontosan 2 óra múlva vissza kellett menni a következõ vérvételre. Nem lett volna kellemetlen, ha hagyja, hogy én kevergessem kicsit tovább. Szóval az a tanulság, hogy legyél erélyes és keverj!!:) )) Hallottam olyanról, aki jeget vitt bele. Én is gondolkodtam rajta, de nincs termoszom :) ) Az biztos, hogy elõtte van vérvétel és utána pontosan 2 órával. (Közben én vásárolgatni mentem.) A mi kórházunkban kétszer is van ilyen ráadásul, a 22. és a 28. héten úgy tudom. Legközelebb okosabb leszek. 23 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Nálunk 8-tól fél 10-ig van labor, tehát egy nap nem tudják levenni.Ez biztos, ma voltam vérvételen, és holnap kell visszamennem a terhelésre...
Nem, tilos összekeverni elõre!!! Akkor ott, a laboros fogja neked megkeverni. Citromot vihetsz magaddal, beleteheted, de iható. Nem ihatod meg elõre, hisz a vizsgálat úgy kezdõdik, hogy vesznek éhgymorra vért, aztán megiszod, és utána-kinél hogy -veszik le a még 2 vagy 3 vért. És megcisnálják 2 óra alatt, mert ezt ne húzhatod másnapra. TEhát nem keverhetsz, és nem ihatod meg reggel. Menj oda éhgyomorra, vidd a port, és ha akarsz citromot, és kész leszel 2 óra alatt, nem vészes. Utána ehetsz csak, van ahol inni sem engednek közben.
A kérdező hozzászólása: Az összekeverésrõl a timmermann oldalon olvastam, nem én találtam ki! És úgy látom nem értitek. Ma voltam az éhgyomros vérvételen, és miután csak másfél órát vannak nyitva, HOLNAP kell mennem a terhelésre!!!!!! Azt mondták igyam itthon
Szia. És õk adták a cukrot? Mert ha igen, akkor elképzelhetõ, hogy nálatok így csinálják, de ez nagyon furcsa. Fõleg, hogy csak ennyi ideig mûködik a labor. Ilyet még nem hallottam. Hol van ez ha megkérdezhetem?
A kérdező hozzászólása: nõgyogyi adott receptet a cukorra, xv ker

A terheléses cukor vizsgálat után hogy éreztétek magatokat? Megviselt Titeket?

Arra gondolok,hogy szerdán megyek erre a vizsgálatra,nálunk 10 óráig vesznek vért,és szerintetek utána jól fogom magamat érezni,ha levették ismét a vért?Délután 17 órára megyek babamozizni,és félek,hogy addigra nem leszek jól.Szerintetek,jó lesz így,vagy tegyem át másik napra a vérvételt?

Legjobb válasz: Szia! Változó, hogy ki hogyan reagál. Az a legjobb, ha nem egyedül mész. Én nem tartottam tõle, de kellett volna. Az éhgyomri vércukrom tökéletes volt, megittam a löttyöt, 2 órán át arra vigyáztam, hogy ki ne hányjam (az orromon ugyan folyt ki néha, de a hányást megúsztam). A 2 órás vércukrom 1 alá esett, ezt késõbb a vizsgálat eredményébõl tudtuk meg. Hazafelé a buszmegállóban elájultam, szerencsére közel volt a rendelõ, a vércukrom akkor majdnem 0 volt... A doki azt mondta, ilyen elõfordul, miért egyedül mentem... 2-3 óra múlva már jól voltam. Most a második babát várjuk és már rettegek a terhelésestõl. :(

Szia! Változó, hogy ki hogyan reagál. Az a legjobb, ha nem egyedül mész. Én nem tartottam tõle, de kellett volna. Az éhgyomri vércukrom tökéletes volt, megittam a löttyöt, 2 órán át arra vigyáztam, hogy ki ne hányjam (az orromon ugyan folyt ki néha, de a hányást megúsztam). A 2 órás vércukrom 1 alá esett, ezt késõbb a vizsgálat eredményébõl tudtuk meg. Hazafelé a buszmegállóban elájultam, szerencsére közel volt a rendelõ, a vércukrom akkor majdnem 0 volt... A doki azt mondta, ilyen elõfordul, miért egyedül mentem... 2-3 óra múlva már jól voltam. Most a második babát várjuk és már rettegek a terhelésestõl. :(
Szerintem is túl van reagálva a dolog, de ki hogy viseli.A lötyi után kicsit rossz volt a gyomrom, de ennyi....semmi extra!!!! 26hkm
Hát addigra tuti jól leszel, még ha rosszul is viseled a vércukor ingadozást. én utánna max 1 órát éreztem magam rosszul, de ettem és jobban lettem.
Én nem is voltam rosszul tõle, annyira túl van reagálva ez a vizsgálat...Leveszik a vért, megiszod a lötyit (cukros víz, nem borzalmas, legalább elveszi az éhségérzeted...) 2 óra múlva leveszik a vért a másik kezedbõl és kész, ugyanúgy fogod érezni magad mint akármelyik vérvétel után... 35 hkm
Délután 5-re már tuti jól leszel, mégha rosszul is reagálsz rá. Engem megviselt, de annyira, hogy a megivás után fél óra múlva ki is jött. Utána a délelõtt folyamán még 2-szer hánytam, de délutánra már teljesen jól voltam. Szóval nem kell aggódnod a babamozi miatt.
Szia:) Én is nagyon féltem tõle:S vittem facsrt citromlevet és beletettem a "lötyibe" igy elviselhetõ volt.Amikor megittam, utána ittam pár korty tiszta hidegvizet...azt lehet. A párom velem volt szerencsére:) mert én olyan álmos lettem, hogy a kocsiban majd elaludtam..hazamentünk , lefeküdtem...akkor keltem fel, mikor kellett visszamenni a 2 órai vérvételre. Már semmi bajom nem volt utána. Vigyél majd magaddal kaját, jót fog tenni és legyen veled valaki.. Mire mentek mozizni..már el is felejted a dolgot:)
engem sem viselt meg, az íze is elmegy, persz ez gusztus dolga, de én amúgy is bármit megeszem/megiszom, semmi nem undorít. viszont utána hazafelé olyan cukorsokkos kézremegõs voltam, hogy vettem egy juice-t és ki is borítottam, sõt utána majdnem a másodikat is, mert egyszerûen mindenem remegett. :) amúgy vicces volt, mert állok ott a narancsos répalében és szerintem tuti azt hitte mindenki, hogy na a terhes kihányta, pedig esküszöm még bele se ittam és kiesett a kezembõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, nem fogok tõle félni.Már itthon elõre elkészítem, és úgy megyek az elsõ vérvételre, hogy nálam van és utána megiszom, és várom a köv.vérvételt.Azt még nem döntöttem el, hogy a kettõ között haza sétáljak-e /20 perc/vagy maradjak ott.Majd lesz vhogy.Sajnos nem tud velem jönni senki, de megoldom egyedül is, remélem :D
SZia.. Inkább vigyél magaddal egy jó könyvet és maradj ott...ne kisértsd, hogy esetleg elszédülj..stb. nem ijesztgetni akarlak..de jobb a biztonság, fõleg egyedül!!! Én voltam aki elõzöekben írtam neked, hogy alvósra tett a cukroscucc :)

Kismamák! Jahn Ferenc kórházban a terheléses cukor vizsgálat hogyan zajlott?

Érdekelne ki ,hogyan viselte ezt az egészet hallottam igen rossz tapasztalatokat róla ,és egy kicsit már félek .

Legjobb válasz: Orvostól függ meg attól, hogy milyen volt a terhesség addig. Nekem semmi problémám nem volt a 2 terhességem alatt a vércukrot is úgy vették, hogy otthon a vérvétel elõtt egy órával megettem egy zsemlét is ittam egy joghurtot (mert nem szeretem a tejet) De van akinek éhgyomorra kell bemennie leveszik a vért aztán itatnak vele egy cukros valamit és 1óra múlva vesznek megint vért. És ha terheléses vércukorra mész akkor nem kell kiállnod a kilométeres sort hanem szólsz Erzsikének(aki a vért veszi), hogy terhelésesre jöttél és akkor elõre vesz!

Orvostól függ meg attól, hogy milyen volt a terhesség addig. Nekem semmi problémám nem volt a 2 terhességem alatt a vércukrot is úgy vették, hogy otthon a vérvétel elõtt egy órával megettem egy zsemlét is ittam egy joghurtot (mert nem szeretem a tejet) De van akinek éhgyomorra kell bemennie leveszik a vért aztán itatnak vele egy cukros valamit és 1óra múlva vesznek megint vért. És ha terheléses vércukorra mész akkor nem kell kiállnod a kilométeres sort hanem szólsz Erzsikének(aki a vért veszi), hogy terhelésesre jöttél és akkor elõre vesz!
A kérdező hozzászólása: Igen a zsemlés tejeset már átéltem Dr Somogyihoz járok terhesgondozásra .A tejet én is utálom !!! A fehér zsemlét szintén igy az egész undoritó volt számomra , de muszály volt kijött egy magasabb eredmény holott semmi édességet nem eszem és nem is kivánom és szénhidrátot is minimálisan meg mozgok sokat és stb na mindegy . Most be kell mennem a kórházba a cukros löttyre vihetek citromot . De sokan mondják kidõltek tõle , igy most megijedtem . Nem vagyok hányós nagyon jól viselem az egész terhességet de néha szédelgek emiatt félek .. egyébként anyukám mérte géppel azóta és teljesen jók az értékeim . Bemegyek , hogy legyen róla papirom de részemrõl ennyi mert ennél egészségesebben étkezni eredménytõl függetlenül úgysem tudok , azt pedig , hogy 1 óra 00 -kor kell pl tejterméket fogyasztani de 3 óra 00 kor meg nem szabad bárhogyan is kivánom azt én nem tartom normálisnak ez 1 terhesség nem betegség szültem már három szép egészséges gyermeket és anno a két nagyobbnál nem is vették ezt igy , most minden második kismama itt köt ki és aztán szúrnia kell magát stb ..isten ments ! A gyermekem egészsége természetesen a legfontosabb a világon mindent megteszek érte , de ésszel ! a stressz a riogatás sztem ami a legtöbbet árthat neki .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ és örülnék neki ha esetleg még valaki megosztaná velem , hogy mi történt a vizsgálaton , hogyan zajlott .
Én is Dr Somogyihoz járok terhesgondozásra. :) ) 22 hetes vagyok, én még csak késõbb megyek, de 2 gyermekemet is nála szültem. zsemle tej otthon, aztán go a kórházba és ott szólsz, h terhelésesre jöttél és leveszik a vért.

Kötelező a terheléses vércukor vizsgálat? Nektek csináltak?

24 hetes vagyok, 2 napja voltam vérvételen, de ilyen vizsgálat nem volt. Legközelebb 28 hetesen megyek az orvosomhoz. Az asszisztense megkérdezte, amikor írta a beutalót a laborba, hogy ide is küldjön-e, de azt mondta a dokim, hogy nem kell...Én úgy tudom, hogy ez azért kéne...Nem?

Legjobb válasz: Kórháztól függ!én a Margit kórházba járok,nekem múlthéten volt a 2.ik terheléses!az orvosod,ha jónak látja elküld! amúgy nem a világ legjobb dolga ez a cukros ital!jó babavárást!27 heteske

Kórháztól függ!én a Margit kórházba járok, nekem múlthéten volt a 2.ik terheléses!az orvosod, ha jónak látja elküld! amúgy nem a világ legjobb dolga ez a cukros ital!jó babavárást!27 heteske
Szerintem ez kötelezõ, a védõnõ és a háziorvos adja a beutalót, legalábbis nálunk. 26 hetesen kellett menni.
Szerintem kötelezõ, nekünk 26 hetesen kellett menni terheléses vérvételre és az eredménytõl függõen küldenek tovább ha kell( ha rossz lenne az eredmény). Én mentem 32 hetesen is mert sokat híztam és a védõnõ azt mondta ez az elõírás , menni kell megint, és tényleg jól tette mert ez a második már egy kicsit magas lett (8, 4 a 7, 8 helyett)és mennem kellett a cukor gondozóba ahol elõírták a diétát+ semmi cukor, még teát is édesítõszerrel kell innom. Úgyhogy szerintem kötelezõnek kell lennie. Üdv 37 hetes km
Anyám idejében még nem volt , az utolsót 12 éve szülte. Senki nem kérdezte van e cukros a családban. Azért fontos mert árt a gyereknek, az ismerõsöm azóta hogy szûlt inzulinozza magát.
Elég baj ha arra felétek nem kérik, én 3 generácion keresztül tudom hogy nincs és nem is volt cukorbeteg a családban mégis elküldtek terhelésre 26 hetesen, mert ez nagyon FONTOS nemcsak a te hanem a baba szempontjábol is mert ha van probléma a cukorral az kihat a babára, akár cukorbetegen is születhet, vagy épp óriás bébiként, ha az anya cukorbetegségét nem ismerik fel és nem kezelik.
Úgy látom ismét rosszul tudom. Nálunk NEM küldenek senkit terheléses cukorvizsgálatra, ha nincs rá különösebb indok. 24 hetesen is csak a normál vérvétel volt. Elõzõnek: nem a védõnõk pecsétje kell, hanem a gondozást végzõ orvosé!!! tessék, le lehet pontozni! Úgy látszik, ez is olyan, mint a magzatmozgások számoltatása: van ahol kérik, van ahol nem...
Szia! Szegeden kötelezõ a 24. héten a terheléses vércukor vizsgálat. Akkor is ha nincs cukros a családban. A beutalót a központi védõnõi szolgálat adja. (ök azok, akiknek a 4 pecsétje szükséges az anysági támogatáshoz). Üdv: 38 heteske
Nálunk az orvos négy kötelezõ pecsétje kell, amit a négy kötelezõ Uh után ad.
Nem kötelezõ. Akkor csinálják, ha a családodban volt cukorbeteg, vagy ha az elõzõ vérvételekkor magasabb volt a vércukrod. Nekem soha nem csináltak.4 gyerekes anyuka
Pécsen kötelezõ a 26. héten.
Én nem tudom, hogy kötelezõ-e mindenhol (a válaszokból ítélve nem), de annak kellene lenni. Mert abból, hogy valakinek a családjában volt-e cukros, vagy bármilyen genetikai hajlam lenne rá, teljesen mindegy. Ez terhességi cukorbetegség! és lehet, hogy soha senkinek nem volt, a kismamának mégis lesz a terhessége alatt ( a szülés után meg el is múlik), ezért is kell mérni. És fontosabb, hgoy kiderüljön, mint hogy milyen íze van a cukros löttynek, mert sok bajt okozhat a magzatnál és a mamánál is! Ezért is kellene, hogy mindenhol kötelezõ legyen!
Azt, hogy van-e a családban cukorbeteg, mindenkitõl megkérdezik az elsõ alkalommal, mikor a kiskönyvet kiállítják.Azt meg nem mondtam, hogy ha félsz, ne kérj beutalót, hanem a saját (többszöri)tapasztalatomat írtam le.Két orvoshoz és a védõnõkhöz is rendszeresen jártam, mindenki azt mondta, amit leírtam....
Én is a Margitba járok, ott azoknak csinálják -35 év feletttek -családjában cukorbeteg -túlsúlyos -elõzõ terhességnél volt cukorbetegsége. Inkább csinálják és az derüljön ki, hogy nem vagy az, mint nem és végül gond legyen. Nekem is most a 2. terhességemnél magas lett a cukrom, úgyhogy diétáznom kell ill. rendszeresen ellenõriznek. 36 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Azt hiszem holnap lemegyek a háziorvosomhoz, és kérek tõle beutalót.
A magazat mozgás számolása is csak a te és a baba egészsége miatt kell. Nem vagyok benne biztos, de a napi 10 mozgásnak meg kell lennie és nem azért mert a doki kéri, hanem hogy nektek ne legyen bajotok.
A lányommal nem csinálták meg(laboros hanyagság)most viszont megcsinálták!És milyen fincsi volt!!!
Én is a Mrgitba jártsam, 2x csináltak (16. hét, 26. hét)és a második után diétáznom kellett. A te éreked és baba érdeke is, hogy kiderüljön, ha magas a cukrod. A diétéát is ki lehette bírni, keveset híztam és a szülés után uyganannyi kg voltam/vagyok, mint a terhesség elején. Egyébként múlt héten voltam terheléses vércukorvizsgálaton (10 hetes lesz alányom) és tök szuper lett az eredményem, már nem magas acukrom.

A terheléses vércukorvizsgálatra nekem kell vinni a zsömlét és a tejet? Hogy zajlik pontosan a vizsgálat?

Eddig úgy tudtam, hogy cukros oldatot kell inni, ezek szerint nem minden orvosnál van így?

Legjobb válasz: Háromféleképpen végeznek terheléses cukrot, a zsömis tejes megoldást igen kevés helyen használják. Nekem glukóz oldatot kellett receptre kiváltanom és vinnem magammal. Kérdezz rá védõnõdnél, orvosodnál vagy a laborban.

Háromféleképpen végeznek terheléses cukrot, a zsömis tejes megoldást igen kevés helyen használják. Nekem glukóz oldatot kellett receptre kiváltanom és vinnem magammal. Kérdezz rá védõnõdnél, orvosodnál vagy a laborban.
A vizsgálat úgy zajlik, hogy éhgyomorra vesznek vért, majd megeszed megiszod amit kell, és nálunk fél óra mulva, megint fél óra mulva majd egy óra mulva vettek vért, tehát 4X összesen. De ez is eltérõ... Ne félj, ki lehet bírni:-)
Szia! Velem cukros vizet itattak. Nem vittem semmit. Nem lehet se enni se inni elötte meg utánna sem 2 órán keresztül.Ha jól tudom a zsömlés változat akkor van ha elöször rossz lessz az eredmény.
Szia. Tapasztalatom, hogy kórháza válogatja, hol hogyan csinálják. A Péterfyben csak egyszer vesznek vért. Elõször ki kell váltani a szõlõcukrot a gyógyszertárban, meginni kb. 1 dl vízben feloldva (citrom mehet bele). Rá 2 órára veszik le a vért. De a legtisztább, ha megkérdezed a kórházat, ahol csinálják, mert sokféleképpen csinálják!
Szia! Nekem nem vettek éh gyomorra vért.Otthon meg kellett ennem 1db zsömit, éa 2 dl tejet majd volt 1 órám hogy lassan elbattyogjak levetetni a vért.Tehát csak egyszer vettek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, az lesz a legjobb, ha megkérdezem a kórházat, egyébként Bp-en a Szt. Istvánba megyek.
Ezt általában az orvosod dönti el, kinek mit kell ennie, innia. A zsömle + tej a legkellemesebb, de ezt csak azoknak engedélyezik, akiknek nagyon kevés az esélye arra, hogy cukrosak legyenek. Tehát nincs a családban ilyen beteg, és a te elõzõ vérképeid alapján. Ez úgyanis nincs olyan érzékeny mint a cukros oldat. Ha viszont már egy zsömlés megoldás is cukrot mutat ki, akkor a következõ alkalommal már biztosan cukros oldatot adnak, hogy pontosabb értéket kapjanak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!