Találatok a következő kifejezésre: A terheléses számít, ha (2 db)

A terheléses cukorvizsgálatnál számít, ha néhány perccel hamarabb vették le a vért, mint 2 óra? befolyásolja az eredményt?

úgy értem, pár perc kellett volna, hogy leteljen a 2 óra. mennyire kell ezt percre pontosan végezni?

Legjobb válasz: Pár perc nem számít, 15 percig elmegy.

Pár perc nem számít, 15 percig elmegy.
Nem befolysolja. Nekem 5 percel hamarabb vették le és tökéletes lett az eredmény.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. kíváncsi vagyok már az eredményre, szerdán lesz csak meg. izgulok, hoyg jó legyen!

A háziorvosom szerint a terheléses cukorvizsgálat csak akkor indokolt, ha magasnak számít a sima labor eredmény. Igaz ez? Nekem PCOS-mám van, ami cukorbetegséggel is együtt járhat, de így nem tudom meg.

A sima labor jó volt,bár egyszer egy picit magasabb.Olyat is hallottam,hogy ennél nem derül ki,ha valaki cukorbeteg és ehhez a terhelésesre van szükség. köszi előre is!

Legjobb válasz: Hát, azért a vérvételbõl sok minden kiderül. A gyógyszertárakban van kihelyezett cukorszintmérõ, amit ingyenesen használhatsz, reggeli elõtt mérd meg a cukorszintedet pár alkalommal, ha magasnak ítéled, fordulj újra az orvosodhoz.Ha rendszeresen jársz a háziorvosodhoz, õt is megkérheted, hogy mérjen nálad cukrot, minden háziorvosnak van mérõje.

Hát, azért a vérvételbõl sok minden kiderül. A gyógyszertárakban van kihelyezett cukorszintmérõ, amit ingyenesen használhatsz, reggeli elõtt mérd meg a cukorszintedet pár alkalommal, ha magasnak ítéled, fordulj újra az orvosodhoz.Ha rendszeresen jársz a háziorvosodhoz, õt is megkérheted, hogy mérjen nálad cukrot, minden háziorvosnak van mérõje.
Hba1C értéke ha nem éri el a 6%-ot, akkor még nincs gond, életkor függõ. Hemoglobin A1C az a vér háromhavi átlagos cukorszintje!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyos vagy , kifogom próbálni!:)
Ha a szervezet nehezen tudja feldolgozni a bevitt cukrot szénhidrátot, ez nevezik kettes típusú cukorbetegségnek. Ha nem küld el terheléses cukorvizsgálatra, attól még vedd kezedbe a saját gyógyításodat. Különben is amit adnak gyógyszert a cukorszint fenntartására, attól bizony állandó hasmenést kapsz. Ellenben ha gyógynövénybõl készült tea keveréket iszol, és kevés cukor, kenyér és sütiket fogyasztasz, rendben lehet tartani a cukorszintedet. A következõ gyógynövények keverékébõl kellene naponta készítened teát kb 2 dl.-t Babhéj kukorica bajusz fekete áfonyalevél kecske ruta csalán levél szamóca levél szeder levél
Terheléses cukorvizsgálatra akkor küldenek, ha minden tünet arra utal, hogy a szervezet nem képes olyan ütemben lebontani a bevitt szénhidrát és cukrot, és emiatt van tünete, még akkor is amikor a sima vérvételnél nincs magasabb vércukor szint. Ezt találtam egyik egészségportálon:http://www.betegszoba.hu/betegsegek/cukorbetegseg_diabetesz/..
Milyen vizsgálataid voltak eddig egész pontosan, és milyen problémáid/tüneteid? Részletesen:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Ma voltam a terheléses vizsgálat eredményéért...sajnos nincsen inzulinrezisztenciám.:( Persze tudom, ennek örülnöm kellene csak abban bíztam , ha van, akkor esetleg metforminnal ki tudok gyógyulni ebbõl a betegségbõl.De mégsem:(. Ráadásul a hormon eredményeim is egész jók, aminek szintén örülhetnék csak akkor nem tudom mitõl vannak ezek a borzalmas tünetek nálam.
Hm. Inzulin rezisztenciád akkor is lehet, ha az éhomi cukrod normális! Ha már az éhomi is magas, akkor ott nagy gáz van!!! Minden PCO-s nak érdemes terhelésest nézni, mert nagyon szoros az összefüggés a PCOS és a IR között, nem 100%, de azért magasnak mondható! Én is márciusban megyek terhelésesre, a saját orvosom aki kérte a laborvizsgálatot, õ nem kért terhelésest, elmentem még másik 2-höz, mindketten azt mondták, indokolt.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat.Igen én is úgy tudtam, hogy attól még, ha valakinek nincs éhgyomri cukra, lehet rejtett cukorbetegsége.Igazából egyszer nekem picit több volt, de most legutóbb már elég jó értéket mutatott a labor.Anyukámnak van cukormérõje és azzal reggel mértük éhgyomorra, 4, 9 volt.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha jó az éhgyomri vércukrod (<5, 5mmol/l), akkor felesleges a terheléses. Terheléses vizsgálatot akkor szoktak kérni, ha az éhgyomri szint emelkedett (5, 5-6mmol/l), de nem annyira, hogy kimondható legyen a cukorbetegség (>6mmol/l), ezt az állapotot nevezik IFG-nek.
Már a másik kérdésednél is leírtam, de ide is beírom: Az inzulinrezisztencia csak terheléses vizsgálttal mutatható ki, éhgyomrival NEM! Mert ez még nem cukorbetegség, hanem a norm. állapot és a cukorbetegség közötti helyzet.
szükséges a terheléses cukorvizsgálat, hogy feltárják, milyen gyorsan képes a szervezeted a cukrot lebontani. Megiszod a cukoroldatot, és 1/2 óránként vesznek vért. A lebontás gyorsasága, normál állapot vissza állásának ideje megmutatja, hogy van e rejtett cukorbetegséged. Ilyen nehezen felszívódó lebomló cukor szint miatt lesz valakinek glaukómája, (zöldhályog)
Azt még elfelejtettem leírni, hogy nem szükséges a terheléses cukorvizsgálat a cukorbetegség megállapításához, az csak a már meglévõ betegség mértékéhez, ill a gyógyszerek beállításához kell.
Nekem teljesen normális alapból a cukrom, a terheléses eredménye mégis elég pocsék lett, IR, PCOS... (ami mondjuk furcsa az egészben, egyik doki szerinte nem IR, másik szerint igen, mégpedig eléggé)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!