Találatok a következő kifejezésre: A terheléses számít, (8 db)

A terheléses cukorvizsgálatnál számít, ha néhány perccel hamarabb vették le a vért, mint 2 óra? befolyásolja az eredményt?

úgy értem, pár perc kellett volna, hogy leteljen a 2 óra. mennyire kell ezt percre pontosan végezni?

Legjobb válasz: Pár perc nem számít, 15 percig elmegy.

Pár perc nem számít, 15 percig elmegy.
Nem befolysolja. Nekem 5 percel hamarabb vették le és tökéletes lett az eredmény.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. kíváncsi vagyok már az eredményre, szerdán lesz csak meg. izgulok, hoyg jó legyen!

Jónak számít ez a terheléses vércukor vizsgálat?

Szóval az éhgyomri 4.2 30 percre rá 8.4 60 percre 8.2 90 perces 6.5 120 perces 4.8. Szerintetek jó az érték? Találkozom az orvosommal majd vele is konzultálok persze vele csak érdekelne, hogy másnak voltak e hasonló értékei.

Legjobb válasz: Löttyöt kellett innod? tökéletes amúgy.

Löttyöt kellett innod? tökéletes amúgy.
Igen, jók az értékek.
A kérdező hozzászólása: Igen glükózt 75g volt. Csak amikor a lányommal csináltuk akkor kicsit talán kevesebb volt. 27 hetes kismama vagyok. Csak az a 8.4-et találom soknak. Igaz akkor ittam meg a löttyit.
Ez teljesen jó! Nekem pl alapból csak 120 perc után nézték, szerintem az a lényeg hogy szépen visszament, és nem ugrott veszélyesen magasra! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat és ma okosabb lettem. Szóval ilyenkor a 11 illetve a feletti értékek számítanak rossznak. illetve ha jól emlékszem akkor a 120 percesé ha 7 felett van. Na most ahhoz képest meg bõven az alá került az értékem. Megnyugodtam már elképzeltem, hogy diétáznom kell. Tiszta lüke vagyok.

Jónak számít ez a terheléses vércukor vizsgálat eredmény?

Beutalt a háziorvos, mivel a legutóbbi vérvételen 6,11 mmol/l (4,4-6 között az ideális).

Legjobb válasz: Szerintem nem jó. Az éhgyomri értéked két mérés alapján is magas, a 60 perces eredményed is magas. Tuti, hogy legalábbis étrend- és életmódváltoztatást fog javasolni, különösen ha még fiatal vagy!

Szerintem nem jó. Az éhgyomri értéked két mérés alapján is magas, a 60 perces eredményed is magas. Tuti, hogy legalábbis étrend- és életmódváltoztatást fog javasolni, különösen ha még fiatal vagy!
A kérdező hozzászólása: Próbálok egészségesen étkezni, sok folyadékot inni, kerülni a zsíros ételeket. 27 éves férfi vagyok, 178 cm és 87 kg( átlagos a testalkatom)


A háziorvosom szerint a terheléses cukorvizsgálat csak akkor indokolt, ha magasnak számít a sima labor eredmény. Igaz ez? Nekem PCOS-mám van, ami cukorbetegséggel is együtt járhat, de így nem tudom meg.

A sima labor jó volt,bár egyszer egy picit magasabb.Olyat is hallottam,hogy ennél nem derül ki,ha valaki cukorbeteg és ehhez a terhelésesre van szükség. köszi előre is!

Legjobb válasz: Hát, azért a vérvételbõl sok minden kiderül. A gyógyszertárakban van kihelyezett cukorszintmérõ, amit ingyenesen használhatsz, reggeli elõtt mérd meg a cukorszintedet pár alkalommal, ha magasnak ítéled, fordulj újra az orvosodhoz.Ha rendszeresen jársz a háziorvosodhoz, õt is megkérheted, hogy mérjen nálad cukrot, minden háziorvosnak van mérõje.

Hát, azért a vérvételbõl sok minden kiderül. A gyógyszertárakban van kihelyezett cukorszintmérõ, amit ingyenesen használhatsz, reggeli elõtt mérd meg a cukorszintedet pár alkalommal, ha magasnak ítéled, fordulj újra az orvosodhoz.Ha rendszeresen jársz a háziorvosodhoz, õt is megkérheted, hogy mérjen nálad cukrot, minden háziorvosnak van mérõje.
Hba1C értéke ha nem éri el a 6%-ot, akkor még nincs gond, életkor függõ. Hemoglobin A1C az a vér háromhavi átlagos cukorszintje!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyos vagy , kifogom próbálni!:)
Ha a szervezet nehezen tudja feldolgozni a bevitt cukrot szénhidrátot, ez nevezik kettes típusú cukorbetegségnek. Ha nem küld el terheléses cukorvizsgálatra, attól még vedd kezedbe a saját gyógyításodat. Különben is amit adnak gyógyszert a cukorszint fenntartására, attól bizony állandó hasmenést kapsz. Ellenben ha gyógynövénybõl készült tea keveréket iszol, és kevés cukor, kenyér és sütiket fogyasztasz, rendben lehet tartani a cukorszintedet. A következõ gyógynövények keverékébõl kellene naponta készítened teát kb 2 dl.-t Babhéj kukorica bajusz fekete áfonyalevél kecske ruta csalán levél szamóca levél szeder levél
Terheléses cukorvizsgálatra akkor küldenek, ha minden tünet arra utal, hogy a szervezet nem képes olyan ütemben lebontani a bevitt szénhidrát és cukrot, és emiatt van tünete, még akkor is amikor a sima vérvételnél nincs magasabb vércukor szint. Ezt találtam egyik egészségportálon:http://www.betegszoba.hu/betegsegek/cukorbetegseg_diabetesz/..
Milyen vizsgálataid voltak eddig egész pontosan, és milyen problémáid/tüneteid? Részletesen:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Ma voltam a terheléses vizsgálat eredményéért...sajnos nincsen inzulinrezisztenciám.:( Persze tudom, ennek örülnöm kellene csak abban bíztam , ha van, akkor esetleg metforminnal ki tudok gyógyulni ebbõl a betegségbõl.De mégsem:(. Ráadásul a hormon eredményeim is egész jók, aminek szintén örülhetnék csak akkor nem tudom mitõl vannak ezek a borzalmas tünetek nálam.
Hm. Inzulin rezisztenciád akkor is lehet, ha az éhomi cukrod normális! Ha már az éhomi is magas, akkor ott nagy gáz van!!! Minden PCO-s nak érdemes terhelésest nézni, mert nagyon szoros az összefüggés a PCOS és a IR között, nem 100%, de azért magasnak mondható! Én is márciusban megyek terhelésesre, a saját orvosom aki kérte a laborvizsgálatot, õ nem kért terhelésest, elmentem még másik 2-höz, mindketten azt mondták, indokolt.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat.Igen én is úgy tudtam, hogy attól még, ha valakinek nincs éhgyomri cukra, lehet rejtett cukorbetegsége.Igazából egyszer nekem picit több volt, de most legutóbb már elég jó értéket mutatott a labor.Anyukámnak van cukormérõje és azzal reggel mértük éhgyomorra, 4, 9 volt.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha jó az éhgyomri vércukrod (<5, 5mmol/l), akkor felesleges a terheléses. Terheléses vizsgálatot akkor szoktak kérni, ha az éhgyomri szint emelkedett (5, 5-6mmol/l), de nem annyira, hogy kimondható legyen a cukorbetegség (>6mmol/l), ezt az állapotot nevezik IFG-nek.
Már a másik kérdésednél is leírtam, de ide is beírom: Az inzulinrezisztencia csak terheléses vizsgálttal mutatható ki, éhgyomrival NEM! Mert ez még nem cukorbetegség, hanem a norm. állapot és a cukorbetegség közötti helyzet.
szükséges a terheléses cukorvizsgálat, hogy feltárják, milyen gyorsan képes a szervezeted a cukrot lebontani. Megiszod a cukoroldatot, és 1/2 óránként vesznek vért. A lebontás gyorsasága, normál állapot vissza állásának ideje megmutatja, hogy van e rejtett cukorbetegséged. Ilyen nehezen felszívódó lebomló cukor szint miatt lesz valakinek glaukómája, (zöldhályog)
Azt még elfelejtettem leírni, hogy nem szükséges a terheléses cukorvizsgálat a cukorbetegség megállapításához, az csak a már meglévõ betegség mértékéhez, ill a gyógyszerek beállításához kell.
Nekem teljesen normális alapból a cukrom, a terheléses eredménye mégis elég pocsék lett, IR, PCOS... (ami mondjuk furcsa az egészben, egyik doki szerinte nem IR, másik szerint igen, mégpedig eléggé)

A terheléses vércukor vizsgálaton a leletemen a thrombocyta szám 150-400-ig lenne jó az érték nekem pedig 409 lett. Mire számíthatok? Mi az a trombocyta?

Legjobb válasz: A trombocytát írd be a keresõbe a konkrét válaszért.szerintem az eltérésed olyan minimális,hogy nem lesz semmi gond!Nyugi!

A trombocytát írd be a keresõbe a konkrét válaszért.szerintem az eltérésed olyan minimális, hogy nem lesz semmi gond!Nyugi!
trombocytánál akkor van gond, ha alacsony......tiednél meg minimális az eltérés ha naon alacsony a trombocyta szám utalhat toxémiára, és a hellp szondróma egyik jele szóval naon is jó az eredményed
Hát ha valakinek a cukros lötyi után 4-es lenne a cukra, szerintem elájulna... Terhelés után 7, 8-ig jó az eredmény. Nekem 7, 6 lett, diétáznom kell, hiába értéken belüli, mert elsõ terhességnél cukros lettem. Idézet következik: "Kedves Kérdezõ! A cukorterheléses vizsgálat -az orális glükóz tolerancia teszt- a cukorbetegség diagnózisának a kimondásához szükséges. 75 gr szõlõcukrot (ez a Glucosum) tartalmazó oldatot (kb. 3 dl vízben oldják fel) kell meginni kb. 5 perc alatt, és a vizsgálat elõtt, aztán egy, majd 2 óra múlva is a vérbõl vércukorszintet néznek. Az éhgyomri vércukorértéknek 6 mmol/ l alatt, a 2 órás értéknek 7, 8 mmol/l alatt kell lennie ahhoz, hogy a cukorbetegséget kizárják. Illetve, ha a 2 órás érték 11, 1 mmol/l nél nagyobb, valószínû a cukorbetegség Ha a vizsgálat elõtti, (éhomi) vércukor 7 mmol/l-nél magasabb, önmagában is felveti a cukorbetegség lehetõségét. Dr. Jóna Angelika" Úgyhogy kedves elsõ, neked vmit nagyon elírtak a papírodon...
Én papírom szerint 4, 1 és 7, 8 között jó.
Nálunk 7, 8ig jó!Ha gond lenne szóltak volna!
második vagyok Utána olvastam: Amennyiben a normális éhomi érték mellett a 120 perces érték meghaladja a 7, 8 mmol/l-t, szintén terhességi cukorbetegségrõl beszélünk. Ebbõl következik, hogy a mi eredményünk még jónak számít, hiába nem csökkent vissza a normál értékre.
Vizsgálat elõtt és után is a 3, 5-5, 5 között kell lenni, rajt van a vizsgálati eredményt tartalmazó papíron is. Elsõ voltam
ez magas:( 3, 5-5, 5 között normális
Éhgyomri van 3, 5 és 5, 5 között.
3, 5-5, 5 között éhgyomorra normális "cukros lötty" ivása elõtt.
A vizsgálati lapomon rajta van, hogy éhgyomorra 3, 5-5, 5 között jó a 120 perces mellé nincsen meghatározva érték. Ha az én esetemben a mért 7, 2 magas akkor miért nem küldtek sehova és nem mondtak semmit?
Nekem korai OGTT volt 7 hetesen. Az enyém 7, 2 lett. A védõnõ küldeni akart terhes diabétesz gondozásra (aggódik, mert a tesóm cukorbeteg), de a doki azt mondta, hogy ez az eredmény jó. 23 hetesen megismételjük. 9 hetes
ilyet talaltam neked: Fontos tudnivaló, hogy a vércukor normál értéke éhgyomri állapotban 4, 0 - 5, 0 mmol/l körüli, de mindenképpen 6, 0 mmol/l alatt van. Étkezések után a vércukorszint átmenetileg megemelkedik, de egészséges egyénben két órával az étkezés után 7, 8 mmol/l alatt kell, hogy maradjon. Cukorbetegségrõl akkor beszélünk, ha az éhgyomri vércukor értéke 7, 0 mmol/l, vagy e feletti, az étkezések után két órás mérték pedig 11, 1 mmol/l, vagy ennél magasabb. szoval teljesen normalis
Az éhgyomri eredmény 4, 1-5, 9 mmol/l között jó. A cukros lötty megivása után 120 perccel mért érték pedig 4, 1-7, 8 mmol/l közötti tartományban felel meg. (az enyém a cukros lötty után 120 perc után 3, 3 lett, mégsem ájultam el!)
Az én értékem a terhelés elõtt 4.5, utána 5.5mmol/L, a papíromon rajta van , hogy a cukros lötyi után az értéknek 3.1-7.5mmol/L köztinek kell lennie.
Tökéletes!:) Nekem 5, 12 volt.
Igen, teljesen jó!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :)
Nagyon jó, nekem 4, 5 volt!

A 26. heti terheléses vércukor vizsgálatom 6, 9 lett. Az jónak számít, vagy diétáznom kell?

Legjobb válasz: 7 a lélektani határ, úgyhogy valószínû elküldenek dietetikára. Ilyenkor már javasolják a diétát, de én is csak "odafigyeltem" hogy mit eszem, nem számolgattam a szénhidrátokat.

7 a lélektani határ, úgyhogy valószínû elküldenek dietetikára. Ilyenkor már javasolják a diétát, de én is csak "odafigyeltem" hogy mit eszem, nem számolgattam a szénhidrátokat.
Nekem 7, 4 lett a 16. heti és se a védõnõ, se adoki nem küldött sehova, azt mondták, belefér.
Nálunk 7, 4-ig jó, szóval szerintem ez jó eredmény.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!