Találatok a következő kifejezésre: A terheléses nekem kell vinni a (2 db)

A terheléses vércukorvizsgálatra nekem kell vinni a zsömlét és a tejet? Hogy zajlik pontosan a vizsgálat?

Eddig úgy tudtam, hogy cukros oldatot kell inni, ezek szerint nem minden orvosnál van így?

Legjobb válasz: Háromféleképpen végeznek terheléses cukrot, a zsömis tejes megoldást igen kevés helyen használják. Nekem glukóz oldatot kellett receptre kiváltanom és vinnem magammal. Kérdezz rá védõnõdnél, orvosodnál vagy a laborban.

Háromféleképpen végeznek terheléses cukrot, a zsömis tejes megoldást igen kevés helyen használják. Nekem glukóz oldatot kellett receptre kiváltanom és vinnem magammal. Kérdezz rá védõnõdnél, orvosodnál vagy a laborban.
A vizsgálat úgy zajlik, hogy éhgyomorra vesznek vért, majd megeszed megiszod amit kell, és nálunk fél óra mulva, megint fél óra mulva majd egy óra mulva vettek vért, tehát 4X összesen. De ez is eltérõ... Ne félj, ki lehet bírni:-)
Szia! Velem cukros vizet itattak. Nem vittem semmit. Nem lehet se enni se inni elötte meg utánna sem 2 órán keresztül.Ha jól tudom a zsömlés változat akkor van ha elöször rossz lessz az eredmény.
Szia. Tapasztalatom, hogy kórháza válogatja, hol hogyan csinálják. A Péterfyben csak egyszer vesznek vért. Elõször ki kell váltani a szõlõcukrot a gyógyszertárban, meginni kb. 1 dl vízben feloldva (citrom mehet bele). Rá 2 órára veszik le a vért. De a legtisztább, ha megkérdezed a kórházat, ahol csinálják, mert sokféleképpen csinálják!
Szia! Nekem nem vettek éh gyomorra vért.Otthon meg kellett ennem 1db zsömit, éa 2 dl tejet majd volt 1 órám hogy lassan elbattyogjak levetetni a vért.Tehát csak egyszer vettek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, az lesz a legjobb, ha megkérdezem a kórházat, egyébként Bp-en a Szt. Istvánba megyek.
Ezt általában az orvosod dönti el, kinek mit kell ennie, innia. A zsömle + tej a legkellemesebb, de ezt csak azoknak engedélyezik, akiknek nagyon kevés az esélye arra, hogy cukrosak legyenek. Tehát nincs a családban ilyen beteg, és a te elõzõ vérképeid alapján. Ez úgyanis nincs olyan érzékeny mint a cukros oldat. Ha viszont már egy zsömlés megoldás is cukrot mutat ki, akkor a következõ alkalommal már biztosan cukros oldatot adnak, hogy pontosabb értéket kapjanak.

A 16 kerületi Sztk-ban a terheléses cukorra nekem kell vinnem valamit vagy majd ott adják?

Legjobb válasz: vinni kell. gyógyszertárban kell venni 75g glükózt cukorterheléshez, ezt fel kell elõtte oldani kb.2dl vízben. azért is fontos elõtte megcsinálni,h.ne ott kelljen kevergetni, mert nem oldódik fel olyan gyorsan és könnyen. én pici forró vízzel csináltam, s ahhoz öntöttem hideget,h.tutira elolvadjon. citromot facsarhatsz bele nyugodtan, úgy sokkal kellemesebb lesz meginni. amikor én voltam, mindenki vitt magával otthon elkészített lötyit, de gondolom, ha vki véletlenül nem visz, annak adnak. biztos van nekik is tartalékban az ilyen esetekre.

vinni kell. gyógyszertárban kell venni 75g glükózt cukorterheléshez, ezt fel kell elõtte oldani kb.2dl vízben. azért is fontos elõtte megcsinálni, h.ne ott kelljen kevergetni, mert nem oldódik fel olyan gyorsan és könnyen. én pici forró vízzel csináltam, s ahhoz öntöttem hideget, h.tutira elolvadjon. citromot facsarhatsz bele nyugodtan, úgy sokkal kellemesebb lesz meginni. amikor én voltam, mindenki vitt magával otthon elkészített lötyit, de gondolom, ha vki véletlenül nem visz, annak adnak. biztos van nekik is tartalékban az ilyen esetekre.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a gyógyszertárban az recept nélkül adják ki ugye?bocsi ha hülyeséget kérdezek..
igen, recept nélkül. mondd meg, h.cukorterheléshez kérsz 75g glükózt. elõre van csomagolva. azért 2dl vízben oldd fel kb., mert utána még ihatsz sima vizet is, h.kicsit leöblítsd a tömény szirupot. mindenképp facsarj bele 1 egész citrom levét és tedd hûtõbe, úgy kellemesebb lesz meginni. én a terhelést megelõzõ este készítettem el.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!