Találatok a következő kifejezésre: A terheléses nekem kell (8 db)

A terheléses cukor eredménye mennyi idő alatt lesz kész? Ha fogadott orvosom van akkor neki küldik a leletet, vagy nekem kell a korházba (Szt Istv) értemenni? Ezzel kapcsolatban nem mondtak semmmit.

Legjobb válasz: Szia!Engem a háziorvos utalt terhelésesre.Úgy beszéltük meg,hogy ha hétfõn megyek a vizsgálatra,akkor szerdán mehetek érte a háziorvoshoz.Nekem a kispesti sztk-ban csinálják.

Szia!Engem a háziorvos utalt terhelésesre.Úgy beszéltük meg, hogy ha hétfõn megyek a vizsgálatra, akkor szerdán mehetek érte a háziorvoshoz.Nekem a kispesti sztk-ban csinálják.

A terheléses vércukorvizsgálatra nekem kell vinni a zsömlét és a tejet? Hogy zajlik pontosan a vizsgálat?

Eddig úgy tudtam, hogy cukros oldatot kell inni, ezek szerint nem minden orvosnál van így?

Legjobb válasz: Háromféleképpen végeznek terheléses cukrot, a zsömis tejes megoldást igen kevés helyen használják. Nekem glukóz oldatot kellett receptre kiváltanom és vinnem magammal. Kérdezz rá védõnõdnél, orvosodnál vagy a laborban.

Háromféleképpen végeznek terheléses cukrot, a zsömis tejes megoldást igen kevés helyen használják. Nekem glukóz oldatot kellett receptre kiváltanom és vinnem magammal. Kérdezz rá védõnõdnél, orvosodnál vagy a laborban.
A vizsgálat úgy zajlik, hogy éhgyomorra vesznek vért, majd megeszed megiszod amit kell, és nálunk fél óra mulva, megint fél óra mulva majd egy óra mulva vettek vért, tehát 4X összesen. De ez is eltérõ... Ne félj, ki lehet bírni:-)
Szia! Velem cukros vizet itattak. Nem vittem semmit. Nem lehet se enni se inni elötte meg utánna sem 2 órán keresztül.Ha jól tudom a zsömlés változat akkor van ha elöször rossz lessz az eredmény.
Szia. Tapasztalatom, hogy kórháza válogatja, hol hogyan csinálják. A Péterfyben csak egyszer vesznek vért. Elõször ki kell váltani a szõlõcukrot a gyógyszertárban, meginni kb. 1 dl vízben feloldva (citrom mehet bele). Rá 2 órára veszik le a vért. De a legtisztább, ha megkérdezed a kórházat, ahol csinálják, mert sokféleképpen csinálják!
Szia! Nekem nem vettek éh gyomorra vért.Otthon meg kellett ennem 1db zsömit, éa 2 dl tejet majd volt 1 órám hogy lassan elbattyogjak levetetni a vért.Tehát csak egyszer vettek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, az lesz a legjobb, ha megkérdezem a kórházat, egyébként Bp-en a Szt. Istvánba megyek.
Ezt általában az orvosod dönti el, kinek mit kell ennie, innia. A zsömle + tej a legkellemesebb, de ezt csak azoknak engedélyezik, akiknek nagyon kevés az esélye arra, hogy cukrosak legyenek. Tehát nincs a családban ilyen beteg, és a te elõzõ vérképeid alapján. Ez úgyanis nincs olyan érzékeny mint a cukros oldat. Ha viszont már egy zsömlés megoldás is cukrot mutat ki, akkor a következõ alkalommal már biztosan cukros oldatot adnak, hogy pontosabb értéket kapjanak.

A 16 kerületi Sztk-ban a terheléses cukorra nekem kell vinnem valamit vagy majd ott adják?

Legjobb válasz: vinni kell. gyógyszertárban kell venni 75g glükózt cukorterheléshez, ezt fel kell elõtte oldani kb.2dl vízben. azért is fontos elõtte megcsinálni,h.ne ott kelljen kevergetni, mert nem oldódik fel olyan gyorsan és könnyen. én pici forró vízzel csináltam, s ahhoz öntöttem hideget,h.tutira elolvadjon. citromot facsarhatsz bele nyugodtan, úgy sokkal kellemesebb lesz meginni. amikor én voltam, mindenki vitt magával otthon elkészített lötyit, de gondolom, ha vki véletlenül nem visz, annak adnak. biztos van nekik is tartalékban az ilyen esetekre.

vinni kell. gyógyszertárban kell venni 75g glükózt cukorterheléshez, ezt fel kell elõtte oldani kb.2dl vízben. azért is fontos elõtte megcsinálni, h.ne ott kelljen kevergetni, mert nem oldódik fel olyan gyorsan és könnyen. én pici forró vízzel csináltam, s ahhoz öntöttem hideget, h.tutira elolvadjon. citromot facsarhatsz bele nyugodtan, úgy sokkal kellemesebb lesz meginni. amikor én voltam, mindenki vitt magával otthon elkészített lötyit, de gondolom, ha vki véletlenül nem visz, annak adnak. biztos van nekik is tartalékban az ilyen esetekre.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a gyógyszertárban az recept nélkül adják ki ugye?bocsi ha hülyeséget kérdezek..
igen, recept nélkül. mondd meg, h.cukorterheléshez kérsz 75g glükózt. elõre van csomagolva. azért 2dl vízben oldd fel kb., mert utána még ihatsz sima vizet is, h.kicsit leöblítsd a tömény szirupot. mindenképp facsarj bele 1 egész citrom levét és tedd hûtõbe, úgy kellemesebb lesz meginni. én a terhelést megelõzõ este készítettem el.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!


Kismamák! A 25. heti terheléses cukorvizsgálat előtt nektek mit javasolt az orvos? Olvasom, hogy valami szirupos löttyöt szoktak ilyenkor inni. Nekem egy pohár tejet + 2 db zsemlét mondott, amit 1 órával a vérvétel előtt kell megenni.

Legjobb válasz: hát elõtte szerintem semmiképp ne egyél-igyál semmit, mert úgy szokták, hogy éhgyomri vérvétel, utána kórháztól függõen 75 g glükóz vagy 2 zsemle tejjel, és 2 óra múlva megint vérvétel. Nekem még a cukrot is magamnak kell beszerezni és bekeverni:D

hát elõtte szerintem semmiképp ne egyél-igyál semmit, mert úgy szokták, hogy éhgyomri vérvétel, utána kórháztól függõen 75 g glükóz vagy 2 zsemle tejjel, és 2 óra múlva megint vérvétel. Nekem még a cukrot is magamnak kell beszerezni és bekeverni:D
24-27 hét között végzik, én úgy tudom. Nálunk 24. héten és venni kell a cukrot
Mindenhol más a terheléses vizsgálat. Egyik helyen glükózszirup, a másikon zsemle.
elõzõ vagyok megint. nekem most egy olyan jutott az eszembe, hogy a fordulónapom még 25. hétnek számít vagy már 26.nak? Mi van, ha mondjuk egy pár nap késéssel csináltatom meg? Most ugyanis nagyon zsúfolt a hetem, jövõ héten jobb lenne.
Nekem nem kellett vinni, adták a cukros löttyöt. Nem annyira rossz, mint hittem, mert sok "megfélemlítõ" véleményt olvastam elõtte, hogy majd nem lehet meginni, meg ilyenek. Nem finom, de kibírható. :( Az volt a rossz, hogy elõtte sem, és a két óra várakozás közben sem lehetett se inni, se enni, ráadásul nálunk az SZTK-ban csinálták, ahol a labor mellett pont ott van egy Fornettis büfé... Gondolhatjátok, mit érez a sok éhgyomorra érkezett ember amíg várakozik... Engem az viselt meg jobban. :) )
Én ma reggel voltam terheléses vérvételen, most vagyok 24 hetes, és a 24-26. hét között végzik. Szigorúan éhgyomorra kellett menni, levették a vért, megitatták a szirupos löttyöt, utána 2 óra elteltével ismét vérvétel volt. Közben semmi inni-ennivaló. Én haza is sétáltam, mert nem volt kedvem ott ücsörögni. Üdv! 17 hós kislány anyukája és 24 hetes kismama

21 hetes kismama vagyok. A terheléses cukor vizsgálatra adnak beutalot? Kell? Mert nekem nem adtak. 18 hetesen voltam dokinál és a védönö azt mondta, hogy a 26 héten menjek ujra. Nem sok a kihagyás?

Legjobb válasz: Igen kell. Én mentem a terhesrendelésre és kértem, de szerintem ha nem kérek, akkor is mondta és adta volna a védõnõ. Nekem azt mondták, betöltött 24. héten kell menni.

Igen kell. Én mentem a terhesrendelésre és kértem, de szerintem ha nem kérek, akkor is mondta és adta volna a védõnõ. Nekem azt mondták, betöltött 24. héten kell menni.
Kell a beutaló, hiszen ez vérvételes vizsgálat. Ha esetleg magától nem ad a doki , kérjél. És ha cukros vizet iszol a vizsgálatnál (ritka esetben tej+kifli) akkor vigyél magaddal citromlevet. Állítólag picit javít az ízén. Én is viszek majd. Gratula a babához.
kell beutaló. nálunk a 26. héten csinálják. nekünk kellett vinni a glükózt is a terheléshez.bár van ahol csak simán tejet kel ini.hívd fel nyugodtan a védõnõdet.szerintem nem sok ez a kihagyás sok sikert
Kell beutaló, mert vérvétel, sõt nekem is írtak receptet és nekem kellett kiváltani 91 ftért a glukózt...Röhej:-))) Nekem is 24 hetesen kell menni, de abból még nem lesz tragédia, ha 26 hetesen mész, de kérdezz rá a dokinál, vagy a védõnõnél, aki adja a beutalót. A kihagyás nem sok, úgyis kell vinned az eredményt a védõnõnek legközelebb-)Durván havonta kell menni védõnõhöz és dokihoz is-mifelénk..
Szia .Nekem se tejet se zsömlét nem lehetett ennem.
:D:D:D gratuláloook! Sok boldogságot nektek! :)
A kérdező hozzászólása: Igen zsemlét ettem a tejcsi mellé. :) :) És 2, 5 hét múlva 2 éves lesz a kisfiam. :)
:) csak két év két és fél hónap telt el :) bizti zsemlét evett a kérdezõ :)
asszem elõtte nap este tésztát kell enni, reggel semmit, és éh gyomorral kell menni, úgy nézik cukrodat, aztán meg cukros vizet itatnak veled, esetleg etetnek zsemlét és akkoris megnézik.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm. Nektek is boldog babavárást. :)
Szia! Nekem már volt ilyen, a következõre meg holnap megyek. 2 dl tejet és egy zsömlét kell enni egy órával a vérvétel elõtt. Igyekezz pontosan érkezni és szólj, hogy most telt le az egy óra a reggelitõl számítva, akkor elõrevesznek, mert állítólag fontos, hogy pont egy óra teljen el. Minden jót!
Szia! Én ma voltam tesztreggelis vérvételen, és 2 dl tejet + 1 zsömlét kellett ennem. Holnap lesz eredmény. Boldogságos babavárást kívánok! 22 hetes kismami
szia! én is voltam, és igen, zsemle kell. bár már olyat is hallottam, hogy tök mindegy, mert így is- úgy is menni kell a terheléses (szirupos) cukorvizsgálatra.
zsemle
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Nekem 2 dl tejet + 1 zsömlét mondott a dokim, én holnap megyek.
kérdezdd meg a védõnõdet. De szerintem zsömlét kell enned én így olvastam már valahol. Igen van ilyen vizsgálat. Nekem a 75 gr cukroslöttyöt kellet innom és 2 óra múlva vettek vért. Neked meg így nézik. Ilyen is van.
A kérdező hozzászólása: Nekem azt mondták igyak 2 dl tejet, csak a mellévalót felejtettem el. Vagy az nem lényeges, hogy kifli vagy zsömle?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!! :) :)

Nekem a terheléses cukort a 23. héten csinálják nem túl korai? Ja és mikor reggel bemegyek vért vesznek, megiszom a löttyöt és 2 óra múlva kell visszamenjek, akkor megint vérvétel és utána kell bemennem a dokihoz?

Mert nekem tanácsadással egy id?pontban van?

Legjobb válasz: Nálunk csinálnak egyet már 7 hetesen, és utána 26 hetesen. Nem baj, hogy most van, mert minél korábban kiderül, annál jobb. Éhgyomorra bemész, vért vesznek, megiszod, és kórháza válogatja, utána fél-fél és egy órával van megint vérvétel. A lényeg a 2 órás eredmény. Nálunk az eredmény délutánra van meg. A szünetek közben is elmehetsz a dokihoz, ha bejutsz és nem kell várnod annyit:-) Én is így csináltam annó:-) Vihetsz citromot, kicsit ihatóbbá teszi a lötyit:-)

Nálunk csinálnak egyet már 7 hetesen, és utána 26 hetesen. Nem baj, hogy most van, mert minél korábban kiderül, annál jobb. Éhgyomorra bemész, vért vesznek, megiszod, és kórháza válogatja, utána fél-fél és egy órával van megint vérvétel. A lényeg a 2 órás eredmény. Nálunk az eredmény délutánra van meg. A szünetek közben is elmehetsz a dokihoz, ha bejutsz és nem kell várnod annyit:-) Én is így csináltam annó:-) Vihetsz citromot, kicsit ihatóbbá teszi a lötyit:-)
Azén dokim azt mondta, betöltött 24. hét után menjek csak, mert elõtte még lehet, hogy hamis eredményt mutat ki. Én a 26. héten megyek.
A kérdező hozzászólása: Kösz csajok :) )

3 éves kisfiamnál 2+-os tojásfehérjeallergiát igazoltak bőrpróbával. Jár neki az emelt családi (és a többi ételallergia után járó kedvezmény)? Kell hozzá terheléses vizsgálat?

Az orvos nem mondott semmit, mivel sokan voltak.

Legjobb válasz: Az orvosnak kell leírnia, hogy jár neki az emelt csp, mivel tartós beteg. Fiam ekcémás, gyógytápszerre kaptunk javaslatot, emelt csp-re nem (bár nem kizárt h csak nekem kellett volna jobban a sarkamra állnom, most próbálunk utánajárni újból).

Az orvosnak kell leírnia, hogy jár neki az emelt csp, mivel tartós beteg. Fiam ekcémás, gyógytápszerre kaptunk javaslatot, emelt csp-re nem (bár nem kizárt h csak nekem kellett volna jobban a sarkamra állnom, most próbálunk utánajárni újból).
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!