Találatok a következő kifejezésre: A terheléses nekem (17 db)

Valaki leírná nekem, hogy mi a különbség a terheléses cukor és terheléses inzulin vizsgálat között? Teljesen össze vagyok zavarodva.

Szóval nekem csináltak olyat,hogy egyszer vettek éhgyomorra vért,majd meg kellett innom 2dl vízben elkevert glükózt,ezután 120 perccel később újra vettek vért.Most nem tudom ez minek számít,terheléses cukorvizsgálatnak? Most akarok még kérni beutalót 5 pontosra is,az lesz a terheléses inzulin?Vagy én már semmit sem értek...

Legjobb válasz: nekem inzulin rezisztenciám van, 3 havonta vesznek vért. éhgyomri, lötyi, 60 perces vérvétel és 120 perces vérvétel. Annyi a lényeg, hogy ne csak a cukrot nézzék (nekem az pl tökéletes) ha nem az inzulint is, ezt kell kérni, hogy írja rá a beutaló orvos. Nem más a két vizsgálat lefolyása.

nekem inzulin rezisztenciám van, 3 havonta vesznek vért. éhgyomri, lötyi, 60 perces vérvétel és 120 perces vérvétel. Annyi a lényeg, hogy ne csak a cukrot nézzék (nekem az pl tökéletes) ha nem az inzulint is, ezt kell kérni, hogy írja rá a beutaló orvos. Nem más a két vizsgálat lefolyása.
A kérdező hozzászólása: Jaj most már értem!:) Köszi szépen, akkor így fogom kérni, hogy ezt írja rá a doki a beutalóra.
Így van, ahogy az elsõ leírta. A cukor és az inzulin két külön dolog, de ugyanabból a vérvételbõl meg tudják neked nézni. Az a fontos, hogy rajta legyen a beutalón, hogy terheléses cukor ÉS inzulin vizsgálat. És nem árt megkérdezni a labort is, ahová mész, hogy meg tudják-e a csinálni, mert a legtöbb labor sajna nem, és csak a cukrot csinálják meg. Sok olyat hallottam, hogy visszament valaki az eredményért, ahol nem volt rajta az inzulin. Megkérdezte, hogy miért nem? Mire azt a választ kaptak, hogy hja, õk nem tudnak inzulint nézni. És újra kellett csináltatnia az egészet. Szóval ezt érdemes letisztázni az elején. Egyébként az 5 pontos terhelés felesleges, már a 3 pontosból is látnak mindent.

A terheléses cukor eredménye mennyi idő alatt lesz kész? Ha fogadott orvosom van akkor neki küldik a leletet, vagy nekem kell a korházba (Szt Istv) értemenni? Ezzel kapcsolatban nem mondtak semmmit.

Legjobb válasz: Szia!Engem a háziorvos utalt terhelésesre.Úgy beszéltük meg,hogy ha hétfõn megyek a vizsgálatra,akkor szerdán mehetek érte a háziorvoshoz.Nekem a kispesti sztk-ban csinálják.

Szia!Engem a háziorvos utalt terhelésesre.Úgy beszéltük meg, hogy ha hétfõn megyek a vizsgálatra, akkor szerdán mehetek érte a háziorvoshoz.Nekem a kispesti sztk-ban csinálják.

A terheléses vércukorvizsgálatra nekem kell vinni a zsömlét és a tejet? Hogy zajlik pontosan a vizsgálat?

Eddig úgy tudtam, hogy cukros oldatot kell inni, ezek szerint nem minden orvosnál van így?

Legjobb válasz: Háromféleképpen végeznek terheléses cukrot, a zsömis tejes megoldást igen kevés helyen használják. Nekem glukóz oldatot kellett receptre kiváltanom és vinnem magammal. Kérdezz rá védõnõdnél, orvosodnál vagy a laborban.

Háromféleképpen végeznek terheléses cukrot, a zsömis tejes megoldást igen kevés helyen használják. Nekem glukóz oldatot kellett receptre kiváltanom és vinnem magammal. Kérdezz rá védõnõdnél, orvosodnál vagy a laborban.
A vizsgálat úgy zajlik, hogy éhgyomorra vesznek vért, majd megeszed megiszod amit kell, és nálunk fél óra mulva, megint fél óra mulva majd egy óra mulva vettek vért, tehát 4X összesen. De ez is eltérõ... Ne félj, ki lehet bírni:-)
Szia! Velem cukros vizet itattak. Nem vittem semmit. Nem lehet se enni se inni elötte meg utánna sem 2 órán keresztül.Ha jól tudom a zsömlés változat akkor van ha elöször rossz lessz az eredmény.
Szia. Tapasztalatom, hogy kórháza válogatja, hol hogyan csinálják. A Péterfyben csak egyszer vesznek vért. Elõször ki kell váltani a szõlõcukrot a gyógyszertárban, meginni kb. 1 dl vízben feloldva (citrom mehet bele). Rá 2 órára veszik le a vért. De a legtisztább, ha megkérdezed a kórházat, ahol csinálják, mert sokféleképpen csinálják!
Szia! Nekem nem vettek éh gyomorra vért.Otthon meg kellett ennem 1db zsömit, éa 2 dl tejet majd volt 1 órám hogy lassan elbattyogjak levetetni a vért.Tehát csak egyszer vettek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, az lesz a legjobb, ha megkérdezem a kórházat, egyébként Bp-en a Szt. Istvánba megyek.
Ezt általában az orvosod dönti el, kinek mit kell ennie, innia. A zsömle + tej a legkellemesebb, de ezt csak azoknak engedélyezik, akiknek nagyon kevés az esélye arra, hogy cukrosak legyenek. Tehát nincs a családban ilyen beteg, és a te elõzõ vérképeid alapján. Ez úgyanis nincs olyan érzékeny mint a cukros oldat. Ha viszont már egy zsömlés megoldás is cukrot mutat ki, akkor a következõ alkalommal már biztosan cukros oldatot adnak, hogy pontosabb értéket kapjanak.


A 16 kerületi Sztk-ban a terheléses cukorra nekem kell vinnem valamit vagy majd ott adják?

Legjobb válasz: vinni kell. gyógyszertárban kell venni 75g glükózt cukorterheléshez, ezt fel kell elõtte oldani kb.2dl vízben. azért is fontos elõtte megcsinálni,h.ne ott kelljen kevergetni, mert nem oldódik fel olyan gyorsan és könnyen. én pici forró vízzel csináltam, s ahhoz öntöttem hideget,h.tutira elolvadjon. citromot facsarhatsz bele nyugodtan, úgy sokkal kellemesebb lesz meginni. amikor én voltam, mindenki vitt magával otthon elkészített lötyit, de gondolom, ha vki véletlenül nem visz, annak adnak. biztos van nekik is tartalékban az ilyen esetekre.

vinni kell. gyógyszertárban kell venni 75g glükózt cukorterheléshez, ezt fel kell elõtte oldani kb.2dl vízben. azért is fontos elõtte megcsinálni, h.ne ott kelljen kevergetni, mert nem oldódik fel olyan gyorsan és könnyen. én pici forró vízzel csináltam, s ahhoz öntöttem hideget, h.tutira elolvadjon. citromot facsarhatsz bele nyugodtan, úgy sokkal kellemesebb lesz meginni. amikor én voltam, mindenki vitt magával otthon elkészített lötyit, de gondolom, ha vki véletlenül nem visz, annak adnak. biztos van nekik is tartalékban az ilyen esetekre.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a gyógyszertárban az recept nélkül adják ki ugye?bocsi ha hülyeséget kérdezek..
igen, recept nélkül. mondd meg, h.cukorterheléshez kérsz 75g glükózt. elõre van csomagolva. azért 2dl vízben oldd fel kb., mert utána még ihatsz sima vizet is, h.kicsit leöblítsd a tömény szirupot. mindenképp facsarj bele 1 egész citrom levét és tedd hûtõbe, úgy kellemesebb lesz meginni. én a terhelést megelõzõ este készítettem el.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Szia .Nekem se tejet se zsömlét nem lehetett ennem.
:D:D:D gratuláloook! Sok boldogságot nektek! :)
A kérdező hozzászólása: Igen zsemlét ettem a tejcsi mellé. :) :) És 2, 5 hét múlva 2 éves lesz a kisfiam. :)
:) csak két év két és fél hónap telt el :) bizti zsemlét evett a kérdezõ :)
asszem elõtte nap este tésztát kell enni, reggel semmit, és éh gyomorral kell menni, úgy nézik cukrodat, aztán meg cukros vizet itatnak veled, esetleg etetnek zsemlét és akkoris megnézik.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm. Nektek is boldog babavárást. :)
Szia! Nekem már volt ilyen, a következõre meg holnap megyek. 2 dl tejet és egy zsömlét kell enni egy órával a vérvétel elõtt. Igyekezz pontosan érkezni és szólj, hogy most telt le az egy óra a reggelitõl számítva, akkor elõrevesznek, mert állítólag fontos, hogy pont egy óra teljen el. Minden jót!
Szia! Én ma voltam tesztreggelis vérvételen, és 2 dl tejet + 1 zsömlét kellett ennem. Holnap lesz eredmény. Boldogságos babavárást kívánok! 22 hetes kismami
szia! én is voltam, és igen, zsemle kell. bár már olyat is hallottam, hogy tök mindegy, mert így is- úgy is menni kell a terheléses (szirupos) cukorvizsgálatra.
zsemle
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Nekem 2 dl tejet + 1 zsömlét mondott a dokim, én holnap megyek.
kérdezdd meg a védõnõdet. De szerintem zsömlét kell enned én így olvastam már valahol. Igen van ilyen vizsgálat. Nekem a 75 gr cukroslöttyöt kellet innom és 2 óra múlva vettek vért. Neked meg így nézik. Ilyen is van.
A kérdező hozzászólása: Nekem azt mondták igyak 2 dl tejet, csak a mellévalót felejtettem el. Vagy az nem lényeges, hogy kifli vagy zsömle?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!! :) :)

Ha valakinek a terheléses cukor (0-120p) vizsgálat teljesen jó, még lehet hogy cukorbeteg? Előfordulhat, hogy nem minden esetben van magas érték? Nekem 0 és 120 percnél nézték, de olvastam 0, 60 és 120 percesről is. Vajon melyik a pontosabb?

Legjobb válasz: Nekem 0 és 120p eset néztek és bizony magas lett a 120p így terhességi cukrot állapítottak meg, így diéta lett. Szerintem mindegy, hogy néznek még egy 60p is közben. Szerintem, ha valakinek volt már gondja a cukrával akkor néznek 60p. Nekem szülés után, mikor ismételni kellett, hogy vissza ment-e a cukrom akkor nézték 0-60-120p-re. Amúgy ha a 0 és a 120p jó akkor miért lenne probléma?????? Ezért nézik ezt, hogy ha éhgyomorra jó meg visszamegy egy 75g glükóz után a cukrod normálisra tuti semmi bajod.

Nekem 0 és 120p eset néztek és bizony magas lett a 120p így terhességi cukrot állapítottak meg, így diéta lett. Szerintem mindegy, hogy néznek még egy 60p is közben. Szerintem, ha valakinek volt már gondja a cukrával akkor néznek 60p. Nekem szülés után, mikor ismételni kellett, hogy vissza ment-e a cukrom akkor nézték 0-60-120p-re. Amúgy ha a 0 és a 120p jó akkor miért lenne probléma?????? Ezért nézik ezt, hogy ha éhgyomorra jó meg visszamegy egy 75g glükóz után a cukrod normálisra tuti semmi bajod.
Bocsi, lemaradt, ha pl a családba van cukorbeteg stb, akkor esetleg késõbb lehet megnézik mégegyszer. De ha nem vagy terhességi cukros akkor sem árt figyelni mit eszel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Sajnos van a családban cukorbeteg. És van egy csomó bizonytalan tünetem: hasfájás, gyomorfájás, viszketés, torokszárazság, visszatérõ hüvelyi és húgyuti gyulladások, erõs puffadás, bõrproblémák stb. Alul-felül tükröztek, nõdoki és urológus egyéb problémát nem talált. A nõgyógyásznak jutott eszébe, hogy esetleg cukor lehet, de a terhelés- mint írtam-jó lett.
ugyan nem terhesség miatt, de nekem néztek 60 p-t is és az magas lett (11 feletti), bár még nem tudom, hogy ez jelent-e majd valamit (pl. cukorbetegséget)
A kérdező hozzászólása: Úgy érted, hogy csak a 60 perces lett magas, az éhgyomri és a 120p nem?
A kérdező hozzászólása: Lehet, nem voltam világos az elején BOCS! Én nem terhes, hanem terheléses cukor vizsgálaton voltam. Persze terhes is mehet terheléses cukor vizsgálatra, de én nem vagyok az.

A terheléses vércukorméréshez ki adja a beutalót? A védőnő? Mert nekem elment szabira. Baj ha 24 hét után csinálják meg?

Köszönöm! :)

Legjobb válasz: Nekem az orvosom adta, és a 26. héten voltam, de már 2 nappal betöltöttem. Semmit sem éreztem, ne félj tõle!

Nekem az orvosom adta, és a 26. héten voltam, de már 2 nappal betöltöttem. Semmit sem éreztem, ne félj tõle!
Szia! Nekem a doki adta a beutalót meg minden vizsgálatra. Amúgy meg én úgy tudom, hogy a 26. hétig csinálnak terhelést. Kitartást hozzá, én a 2 órás várakozásban végig émelyegtem. 37+2hkm
Szia!Az orvos adja tanácsadáson...én hétfõn megyek, akkor lépek a 24.hétbe.
A beutalókat az orvos adja az sztk rendelésen vagy tanácsadáson, nem tudom nálatok melyik van! A védõnõ nem ad beutalót, csak tanácsot! :)
A beutalokat háziorvos, vagy nõgyogyász adja ki. Védõnõnek semmi köze hozzá. És 26.hétig csinálják a terheléses vércukormérést! 38hkm
Hát Nekem a védõnõ adja ki a beutalókat.Doki csak az elsõ UHra írt nekem papírt.Minden vérvételre, terhelésre a védõnõ írta.Ma is adott a 34 hetire. 31hkm
Ki adta egyébként eddig a vérvételre a beutalót?(genetikai pl)Õ fogja a terhelésre is és a többire...
A kérdező hozzászólása: Hát igen ezért is kérdeztem, hogy a védõnõ-e mert nekem minden vérvételre eddig a védõnõ adta a beutalót. A dokitól egyedül még az elején kaptam a belgyógyra... Azóta nem. De akkor biztosan nem fogok megkésni, ha pl a 25. héten kerülök el a terhelésesre. :) köszönöm a válaszokat! :)
Én a 29. hétre kaptam rá beutalót a nõgyógyászomtól.

Kismamik leírnátok nekem ha ne adja az Isten a terheléses vércukrom magas lenne utánna mi várna rám?

Nemtudom jól tudom e de diétára fognának vagy mit csinálnának?Tudom nem kell ilyenekre gondolni de mégis kíváncsi vagyok,mert áll a zászló bármikor.El?re is köszi a felvilágosítást!!

Legjobb válasz: elküldenek dietetikushoz,aki összeállít neked egy diétát,megmondja,hogy pontosan,mikor, mennyit és mit ehetsz. 5x kellene majd enned egy nap és mindig ugyanabban az idõben. a terhességed végéig folyamatosan mérnék a vércukorszintedet. ha nagyon nem lehetne kordában tartani a diétával,akkor azt hiszem valamilyen gyógyszert is adnak.

elküldenek dietetikushoz, aki összeállít neked egy diétát, megmondja, hogy pontosan, mikor, mennyit és mit ehetsz. 5x kellene majd enned egy nap és mindig ugyanabban az idõben. a terhességed végéig folyamatosan mérnék a vércukorszintedet. ha nagyon nem lehetne kordában tartani a diétával, akkor azt hiszem valamilyen gyógyszert is adnak.
Igen, diéta, elvileg személyre szabottan, bár nekem semmit nem mondott a dietetikus, csak kiadta, hogy 160-as diéta, mindent én számolgattam a könyvbõl... Aztán ha nem jó a cukrod, akkor inzulin, de ez végsõ esetben. 2 hetetente dietetika.
A kérdező hozzászólása: Uhh köszi a választ!!!REmélem ok lesz minden, de holnap kiderül!!

21 hetes kismama vagyok. A terheléses cukor vizsgálatra adnak beutalot? Kell? Mert nekem nem adtak. 18 hetesen voltam dokinál és a védönö azt mondta, hogy a 26 héten menjek ujra. Nem sok a kihagyás?

Legjobb válasz: Igen kell. Én mentem a terhesrendelésre és kértem, de szerintem ha nem kérek, akkor is mondta és adta volna a védõnõ. Nekem azt mondták, betöltött 24. héten kell menni.

Igen kell. Én mentem a terhesrendelésre és kértem, de szerintem ha nem kérek, akkor is mondta és adta volna a védõnõ. Nekem azt mondták, betöltött 24. héten kell menni.
Kell a beutaló, hiszen ez vérvételes vizsgálat. Ha esetleg magától nem ad a doki , kérjél. És ha cukros vizet iszol a vizsgálatnál (ritka esetben tej+kifli) akkor vigyél magaddal citromlevet. Állítólag picit javít az ízén. Én is viszek majd. Gratula a babához.
kell beutaló. nálunk a 26. héten csinálják. nekünk kellett vinni a glükózt is a terheléshez.bár van ahol csak simán tejet kel ini.hívd fel nyugodtan a védõnõdet.szerintem nem sok ez a kihagyás sok sikert
Kell beutaló, mert vérvétel, sõt nekem is írtak receptet és nekem kellett kiváltani 91 ftért a glukózt...Röhej:-))) Nekem is 24 hetesen kell menni, de abból még nem lesz tragédia, ha 26 hetesen mész, de kérdezz rá a dokinál, vagy a védõnõnél, aki adja a beutalót. A kihagyás nem sok, úgyis kell vinned az eredményt a védõnõnek legközelebb-)Durván havonta kell menni védõnõhöz és dokihoz is-mifelénk..

Magas lett a terheléses cukor vizsgálatom! Mire számítsak ezután? 7, 8 a határérték nekem 8, 9 lett! Ez elég ijesztő!

Legjobb válasz: Kapsz majd diétás tanácsokat, és hogy miket kell kerülnöd. Terhesség után valószínûleg visszaáll a cukrod a normális szintre. Barátnõmnek volt terhességi diabétesze. (ennek már 8 éve) :)

Kapsz majd diétás tanácsokat, és hogy miket kell kerülnöd. Terhesség után valószínûleg visszaáll a cukrod a normális szintre. Barátnõmnek volt terhességi diabétesze. (ennek már 8 éve) :)
A kérdező hozzászólása: Soha nem volt cukrom most meg.....kicsit meg vagyok rémülve, mit csináljak, hová menjek stb.... Az a szerencse hogy van itthon vércukor mérõnk és tudom ellenõrizni!!
Ne ijedj meg, elmúlik! :) Barátnõmnek a nõgyógyásza adott tippeket, hogy mit egyen, mit csináljon, illetve a védõnõje is. Konzultálj velük. Nem lesz semmi baj, ez sajnos gyakori jelensége a terhességeknek, de utána tényleg elmúlik :) Babára nézve sincs semmi gond, ha betartod amit az orvos és védõnõ javasol majd!
Nekem is terhességi diabéteszem volt, inzulinos lettem, naponta háromszor szúrtam, és minden kaja után mértem a cukromat, meg persze diétáznom kellett, de szülés után elmúlt, úgyhogy nyugi, nem lesz gond.
Szia! Salgótarjáni vagyok. A terheléses vércukrom 9, 2 lett. Visszahívtak a terhesgondozóba, onnan elküldtek dietetikushoz, aki 180 grammos CH-diétára állított be. Kétszer kellett befeküdnöm a kórházba 4 napos vizsgálatra, hogy megnézzük, elég volt-e a diéta, vagy egyéb módon (gyógyszer vagy inzulin) kell a vércukromat beállítani. De nem kell idegeskedni, általában elég a diéta. Ja, annyi még, hogy szülés után a Babának 2, 4, 6, 8, 10, 12, 18, 24, 36 és 48 órás "korában" mérik a vércukrát.
A kérdező hozzászólása: Beszéltem a háziorvossal, azt mondta nincs nagy baj, beszéljek majd a nõgyógyásszal, de oda csak 10-én kell mennem!! Addig betartom a diétát és mérem a cukrom minden nap!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!