Találatok a következő kifejezésre: A terheléses nagyon rossz (5 db)

A terheléses cukor vizsgálat alatt és után nagyon rosszul voltam. Még nem tudom az eredményt, szerintetek kell aggódnom?

Ma voltam a terheléses cukorvizsgálaton. Nem volt semmi gond,bár már éhesnek éreztem magam a vizsgálat el?tt is,ezért jól is esett a cukros víz. Fél óra elteltével szörny? hányinger,remegés,szédülés jött rám és homályosan láttam mindent. Azt hittem,mire letelik a két óra összeesek,kivert a víz. Hideg,mentes ásványvizet azt iszogattam,azt mondták,azt szabad. Az újabb vérvétel után megittam egy joghurtot és ettem egy kis kekszet,utána már jobb volt. Holnap megyek az eredményért,nem tudom,mire számítsak? 25hkm

Legjobb válasz: Nekem ott a helyszínen keverték össze,és nem engedték,hogy rakjak bele bármit is,pedig vittem magammal citromot meg kést,felkészülten :) Igazából,akkor,amikor ittam jól is esett. Leginkább az volt rémisztõ számomra,hogy nem láttam jól,meg remegtem és vert a víz. A védõnõ nekem is mondta,hogy diétázzak,mert így 25 hetesen tartok kb. 10kg plussznál. Mondjuk látszani nem nagyon látszik,mert magas vagyok,és vékony is voltam nagyon,mikor teherbe estem. De a védõnõknek ez a mániájuk :)

A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm mindenkinek a választ, meg is nyugtatott, hogy nem csak én voltam rosszul :) Ma voltam dokinál, az éhgyomri 5.1, a 120'as pedig 4.5 lett :) Doki azt mondta, tökéletes :) Viszont magas a fehérje és a baktérium a vizeletemben, de a doki szerint nem fertõzés mert a többi negatív. :S Vasat írt fel, de azt sem tudom, hogy miért.
A kérdező hozzászólása: Nekem ott a helyszínen keverték össze, és nem engedték, hogy rakjak bele bármit is, pedig vittem magammal citromot meg kést, felkészülten :) Igazából, akkor, amikor ittam jól is esett. Leginkább az volt rémisztõ számomra, hogy nem láttam jól, meg remegtem és vert a víz. A védõnõ nekem is mondta, hogy diétázzak, mert így 25 hetesen tartok kb. 10kg plussznál. Mondjuk látszani nem nagyon látszik, mert magas vagyok, és vékony is voltam nagyon, mikor teherbe estem. De a védõnõknek ez a mániájuk :)
Az, hogy rosszul lettél, semmit nem jelent eredményt illetõen. Én nem éreztem rosszullétet se elõtte, se utána, aztán mégis cukorbeteg lettem.
Én pénteken voltam.7:55kor levettek 4 fiola vért, 1órát vártam az eredményre, mert ha magas a cukor ugyebár nem ihatom meg a lötyit.9kor megittam a cukros izét, én tehettem vele citromot, úgy "jó" volt.Aztán 11re menjek vissza és megint vettek le.9kor már majd éhen haltam, de a cukrostól meg úgy elment az étvágyam hogy csak na...
Én 2napja voltam cukorterhelésen. Nem tartottam tõle, mert jól bírom még terhesen is az éhséget. Persze ahányan vagyunk annyi félék. Én pl. már éreztem, hogy éhes vagyok, vérvétel, cukros lötty, mondták h 2 óra múlva visszamehetek. Az elsõ 10 perc volt rossz amig a lötty el nem telítette a gyomrom, addig én is böfögtem párat, aztán utána már semmi bajom nem volt. Éhes sem voltam (7tõl egészen 11ig míg haza nem értem) , csak szomjas voltam a második vérvétel végére. Egyébként a kilókra érdemes odafigyelni, az Én védönõm nincs erre a témára ráállva, de a saját érdekünk is odafigyelni. Én 24hetes vagyok, és kevesebb 4 kilóval mint a terhesség elött. És nem bánom. 24+3hkm
A legtöbb kórházban, rendelésen , ahol csinálják a terhelést (a glükózos löttyre gondolok) utána 2 órát ülniük kell ott helyben a kismamáknak. Miért? Mert az éhgyomorra megívott glükóz elindít egy folyamatot, aminek az a vége, h a nem megszokott hatalmas cukormennyiség hányingert, rosszullétet, homályos látást, ...stb okoz. Ez tart 1-1, 5 órát, de valakinél még tovább is. Után az a jó, ha rendezõdik. Én mindkét babánál iszonyatos rosszul voltam, de volt olyan kismama mellettem, aki kiment a mosdóba könnyíteni magán.
Én is ugynaígy voltam, anno írtam is ki kérdést! Annyira rosszul lettem estére, hogy a férjem már dokit akart hívni, rettentõen feszült a gyomrom, de annyira és úgy éreztem, mintha a torkomban lenne. Leírhatatlan fájdalmam volt, de egy kiadós hányás(bocsi), és mintha elvágtak volna, semmi bajom nem volt utána. Az eredményem tökéletes lett, éhgyomori 4, 4 , 120 perces 5, 9
Én is tartok a terheléses cukortól! Ugyanis ha nem eszem reggel, elkezdek büfögni:D (ez így vicces, de nem úgy mintha szénsavasat stb innnék..) aztán öklendezni, émelyegni majd hányni. Késõbb már az se jó ha eszek, rögtön utána kihányom. Ezért jobb a megelõzés. A védõnõ meg kivan akadva hogy 22 hetesen 5 kilót híztam.
Én is rosszul lettem, de jó volt a cukrom (viszont utálok nyáron melegben éhgyomorra tömény cukros löttyöt inni)
Nem lehet, hogy csak a tömény, édes cukros lé émelyített meg? Ha nekem simán kellene meginnom, hát, lehet, hogy ki is hánynám! Nálunk javasolják, hogy citromot vigyen mindenki és facsarja/öntse bele, akkor jó kis limonádé lesz...
én hétfõn voltam, nekem az éhgyomri 4, 1 a 120 perces 5, 2. nekem semmi bajom nem volt, viszont késõ du.ra olyan durva hasmenésem lett hogy csak na...este esett le, hogy a cukortól tuti, mivel semmi olyat nem ettem elõtte ami elõidézhette volna ezt... nem kell egyébként ott ülni 2 órát, nyugodtan el lehet menni, én is 2 óra múlva mentem vissza kopogtatni a 2. vérvételért.

25hetes vagyok ha alacsonyabb lett egy kicsivel a terheléses vércukrom az nagyon rosszat jelent?

Legjobb válasz: Nekem is alacsonyabb lett 0,2-vel anno. Azt mondták, ha alacsonyabb, az nem baj, azt jelenti, gyorsan dolgozik a szervezet.

Nekem is alacsonyabb lett 0, 2-vel anno. Azt mondták, ha alacsonyabb, az nem baj, azt jelenti, gyorsan dolgozik a szervezet.

Most jött meg a labor eredményem, we56, wbc14, 5ezek mellett +jel van, hgb108, hct 0, 337 ezek mellett -jel van, neut#11, 37 és neut%78, 5 +jel van, terheléses vércukor szint terh. Után 1h -val 10, 2h után 7, 2 ezek nagyon rossz eredmények?

el?re is köszi a válaszokat!!!sziasztok

Legjobb válasz: kicsit alacsony a hemoglobin szinted 108 ami ha jól tudom 120-tól felfelé a jó. szedjél vasat irjon fel neked a doki. a többihez nem értek.

kicsit alacsony a hemoglobin szinted 108 ami ha jól tudom 120-tól felfelé a jó. szedjél vasat irjon fel neked a doki. a többihez nem értek.
A cukorterhelésed is jó, 2 óra után a max érték 7, 7, vagyis a te 7, 2-d jó. Hogy a többi érték jó-e, az nagyban függ attól, hogy mennyi a referenciatartomány. Anélkül senki nem tudja kiértékelni a leletedet, látod, így is mázlid van, hogy Carmen emlékezett a hemoglobin határértékére. Szóval kevés az információ:)
We: süllyedés, a wbc: fehérvérsejt - ezek jócskán megemelkedtek neked. Mindkettõ emelkedése gyulladásra mutat.


A 24-26. heti terheléses vérvételen teljes vérképet is néznek.11 csillagom van, de mindegyik a határértékhez közel. Nagyon rossz a vérképem?

A vasam nagyon alacsony,az nagy baj?A babával nem lehet semmi attol hogy ilyen rossz lett az eredmény?

Legjobb válasz: Dokid majd megmondja...szedsz vitamint???Majd bizti kapsz vasat is akkor a meglévõ vitamin mellé.

Dokid majd megmondja...szedsz vitamint???Majd bizti kapsz vasat is akkor a meglévõ vitamin mellé.
A kérdező hozzászólása: Nem szedek mert állandoan hányingerem volt tõle.
Szia én nem vagyok kismama ( vagyis várom hogy megjöjjön de semmi jele) és 2 hónapja kiderült vashiányom van kaptam vasat szedtem 1 hónapig semm iváltozás kaptam msot folsav+vasat annál már a fáradékonyságom is elmúlt! semmi baj nem lesz szerintem
na pedig kellene szedni....femibion 400ast, attól nincs hányinger ha az elevittel volt, én nagyon gyorsan szednék a helyedben addig is míg nem talizok a dokimmal.ÉN elevitet szedtem amúgy végig naponta, s nekem csak egy ici pici vashiányom volt össz...de ez egyénfüggõ, minden terhesség más.nem lesz baj...de vitamin fontos, mert terhesség kimeríti a szervezetet
A kérdező hozzászólása: ja és a vasnál meg a total transzferrin-nél az van irva hogy ismételt vizsgálat.Most ujra kell mennem?
igen majd biztosan.ha oda van írva

A terheléses cukrom nagyon rossz lett, de (10, 87) épp a diabétesz határérték alatti. Ugye nem lesz baja a bébinek?

25. hetet kezdtük ma, mikor kiderült...Írnátok tapasztalatokat ezzel kapcsolatban?

Legjobb válasz: Ha betartod a diétát,és sikerül leszorítani a cukor értékét,akkor valószínûleg semmi baja nem lesz a picinek.

Ha betartod a diétát, és sikerül leszorítani a cukor értékét, akkor valószínûleg semmi baja nem lesz a picinek.
Dieta, dieta, dieta, amit kaptal, szigoruan betartva! Es akkor semmi baj nem lesz :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást. Mindenkinek boldog babavárást kívánok!
Nekem is magas lett 8.7 de már így is figyelnem kell a kajánál. Én úgytudom 7.8 a megengedett. cukor, méz tiltó listán, szénhidrát csökkentve. Ha van lehetõséged mérd magadnak otthon kaja elõtt és után és hidd el kitudod kerülni azokat a kajákat vagy kis mennyiségben enni ami megemeli a cukrot. Az elején macerás én két hete csinálom de nem vészes. holnap megyek diabetikushoz ellenõrzésre kiváncsi vagyok most mit mond. (majd megírom!) Lehet hogy 10 fölötti értéknél már gyógyszer is kell, nekem elég ha csökkentem az egyszerre nagyadagban bevitt szénhidrátot. Olvass utánna sok helyen foglalkoznak a témával. Nem lessz semmi baj a bébinek ha már mostantól sikerül betartanod amit a diabetikus mond. Ezért is csinálják ezt a cukrorszintes vérvétel hogy kiderüljön ha baj van. Én a 26.héten voltam. Fel a fejjel minden jót 28 hetes ikres kismama.
szia. Valószinüleg többször ellenõrzik az értéket a szakrendelésen.Igyekezz nyugodt lenni, nem sokat aggódni. Az idegesség is befolyásolhatja a szénhidrátanyagcserét.Pihenj, relaxálj mindennap. Tarts be a szénhidrátszegény étrendet. Gyakran kis mennyiségeket egyél, igyál.Étrendedbõl iktasd ki a fehérlisztbõl készült kenyeret, péksüteményt, tésztaféléket.Vigyázz! pl rozskenyérben is lehet fehér búzaliszt. A legjobb beszerezni erre specializálódott boltokban, ott értenek is hozzá. Felejtsd el a cukrot. Használj édesítõt. Nem kell lemondani az édességrõl sem. Ezekben a boltokban kaphatók cukor nélkül készült finomságok is. Egyél sok gyümölcsöt, fõleg zöldséget. Akárnyersen rágcsálhatod ezeket. Szükséged van még fehérjékre-hús, tejtermékek. Tulajdonképpen megtanít a pocaklakód az egészséges étkezésre.Megbeszélheted kérdéseidet tanácsadóorvsoddal védõnõddel és fõleg szakorvosoddal/diabetes rendelésen. Kézséggel adnak tanácsot.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek, és minden jót kívánok Nektek!
A kérdező hozzászólása: A 3. válaszolónak pedig kíváncsi vagyok az eredményére, remélem, csökkent a vércukrod!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!