Találatok a következő kifejezésre: A terheléses mérés a (15 db)

Kellene aggódnom az eredményeim miatt? A háziorvosom azt mondta határeset. Kinek milyen eredményei voltak, a terheléses vércukor mérésen?

A fehér vérsejt számom 14.6. A glükoz 6.4,a második vérvételnél 7.8,a harmadiknál 7.0

Legjobb válasz: Én már 15 kg-ot híztam, amióta terhes vagyok, jóval többet nyomok 100 kg-nál. A terheléses vércukor eredményeim: elõször pár hete 4,4-3,6, most 3,8-3,8. Próbáld kerülni a finomított cukrot, a fehér lisztet. (tudom, csak mondani könnyû, én nem tudom kerülni...)

Én már 15 kg-ot híztam, amióta terhes vagyok, jóval többet nyomok 100 kg-nál. A terheléses vércukor eredményeim: elõször pár hete 4, 4-3, 6, most 3, 8-3, 8. Próbáld kerülni a finomított cukrot, a fehér lisztet. (tudom, csak mondani könnyû, én nem tudom kerülni...)
Az én fehérvérsejtem is magasabb volt, 12, erre azt mondták a dokik (háziorvos is), hogy semmi gond vele, általában 14-15 körül van terhesség alatt és a megadott tartomány nem veszi figyelembe a terhességet, ami teljesen más mint egy nem terhesnél. Nekem a glükózom 3, 5 és 6, 2 lett ezért nem tudom, hogy a tiéd kóros-e, de nagyon biztos nem lehet mert ezek eléggé határon lévõ értékek. Bízz a dokikban, biztosan elmondják ha nem jó és van rá megoldás is. Nagy baj nem lehet mert akkor a többi eredményed sem lenne jó. 29 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: A többi értékem jó, a vizelet is.
A cukor 5-6 között a normális! Tehát a a tiéd picit magas !Nekem 8.9 volt és az orvosom elküldött még egyszer és mondta hogy próbáljak meg diétázni, akkor 7 lett. Azt mondta 7 fölött be szokták fektetni a kismamákat de mivel látta hogy van önkontroll ezért nem tette. Felejtsd el a kenyeret csak zsemlét egyél. Mellõzd az édességet és a nasikat a tésztát! Nekem azt mondta ha eddig 3 kanál kakaót tettem akkor mostantól csak másfelet tegyek!
Csatlakozva az elõttem szólóhoz, egy kicsit figyelj oda, hogy mit eszel. Kerüld a fehérlisztes dolgokat, péktermékben, tésztában van már durum, tönköly, rozs, zabpehely lisztes alapú így azokat használd, illetve edd. Semmi cukor, méz és aszaltgyümölcs! Egyéln naponta 6-szor, de keveset. Sok zöldség, köretnek is....valami ilyesmit kellene tenned, és akkor szerencsés esetben jobb lesz az eredményed. Az nem baj, hogy csinálsz egy szénhidrát diétát, csak arra figyelj, hogy 150-180 g szénhidrátot megegyél egy nap, mert ennyire biztos szükséged lesz. Egyébként az én történetem: Önszorgalomból mértem itthon a vércukort, mert a családban sok a cukorbeteg, és nekem is van kb. 20 kg feleslegem. Szóval méregettem, nekem egy zsömlétõl már 8 felett volt evés után egy órával, így kaptam beutalót a szakrendelésre, ahol még terhelést sem csináltak, mert a fõorvos szerint ezt már diétával nem lehet szabályozni, ezért inzulint írt fel. 17 hetes korom óta napi 3-szor inzulint adok be magamnak, 170 ch-t ehetek meg naponta, és így teljesen karbantartható a vércukorszint. Ami még fontos, és öröm az ürömben, hogy eddig 4, 5 kg-ot híztam, pefig 29. hetes vagyok éppen ma.:-) Gondolhatod, hogy a 20 kg felesleg mellett nem bánom, hogy csak ennyi jött fel. Tehát ne izgulj emiatt, ha diétázol, biztos elég lesz a diéta, nekem sokkal magasabb volt diéta nélkül, mint neked. Minden jót Nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, az az igazság hogy fogalmam sincs arról hogyan kell számolni a kalóriákat. Soha életemben nem diétáztam. Mindég is volt rajtam súlyfelesleg, de ez annyira nem látszik. Mert arányos vagyok (ezt mondják). Már gyerekkoromtól párszor nézték nem e vagyok cukros, de semmi nem derült ki. A családomban sem tudok cukrosról, a fvs számom, és a cukrom mindég is magasabb volt egy kicsit. Megpróbálok odafigyelni az ételekre.
8:33-as vagyok. Ne a kalóriákat számold, hanem a szénhidrátot. Tehát ehetsz fehérszalonnát is a szénhidrát diétával, abban nincs szinte egyáltalán, de kalórai van bõven. Érted? Cukros kismamiknak elsõsorban ezt kell figyelni, persze nem mindegy, hogy mennyi a kalória, mert fontos az egészséges étrend, de ennél fontosabb mont a vércukorszintet befolyásoló szénhidrát. Az ételeknél igazából erre figyelj. A húsokban szinte nincs, sok tejtermékben alig van szénhidrát, a zöldségek is türhetõ mennyiséget tartalmaznak. Megadok egy weboldalt, ami nagyjából az alapvetõ élelmiszereknek tartalmazza a szénhidrát tartalmát. Remélem az segíteni fog. http://www.tablazatok.b74.hu/szenhidrat.php

A terheléses vércukor mérés a 24-ik héten jó lett (5, 0 és 7, 0), de 3 héttel később a vizeletben van cukor és aceton. Jelenleg 29 hetes terhes vagyok. A nődoki szerint nem kell diétáznom csak kevesebb édességet fogyasztani. Valóban?

Legjobb válasz: Valóban így van, feltéve, ha a terheléses cukornál végigülted a két órát, és nem mászkáltál, sétáltál közben. Mert az csal. Csak akkor érvényes az eredmény, ha nyugalmi állapotban végigülöd azt a két órát. Sajnos sok kismamának nem szólnak, és elmennek sétálni, vagy hazamennek, és elégetik a szénhidrátot, amibõl kiderülne a terhességi cukor. Boldog babavárást! :o)

Valóban így van, feltéve, ha a terheléses cukornál végigülted a két órát, és nem mászkáltál, sétáltál közben. Mert az csal. Csak akkor érvényes az eredmény, ha nyugalmi állapotban végigülöd azt a két órát. Sajnos sok kismamának nem szólnak, és elmennek sétálni, vagy hazamennek, és elégetik a szénhidrátot, amibõl kiderülne a terhességi cukor. Boldog babavárást! :o)
Igaza van a dokidnak. Nekem is volt a vizeletembe cukor elküldtek másodszor is terheléses cukorvizsgálatra, de az is jó lett. Hogyha sok édességet eszel az tényleg megjelenik a vizeletben. Én kevesebbet ettem az utolsó két hónapban és nem lett semmi gond.Az terhesség utolsó harmadában a szervezet jobban megköti a cukrot mint máskor. Boldog babavárást!

Van itt olyan kismama akin a terheléses vércukort mérést újra csináltatta a doki? Mi volt az oka?

Ma mentem a dokihoz hogy megadja a beutalót a 30 hetes laborra.(vérkép,pisi,vércsoport) erre mondta hogy menjek el ismét a terheléses vércukormérésre.S amikor megkérdeztem miért kell,azt mondta hogy csak mert kell. De tényleg létezik ilyen? Els? terhességem során 4,3-és 6,3 volt, most 4,4 és 4,2 a terrhelt érték...Véd?n? szerint nagyon éhes lehettem s azért mernt lejjebb a terhelt érték. Köszi hogy elolvastatok!:)

Legjobb válasz: Terhesen gyakori, hoyg lejjebb megy mert olyankor mindenkinek magasabb az inzulinszintje, nem tudom minek kérhetett újat.

Terhesen gyakori, hoyg lejjebb megy mert olyankor mindenkinek magasabb az inzulinszintje, nem tudom minek kérhetett újat.
Ja és még annyit, hogy én nem mennék el amíg nem ad valami elfogadható választ rá. A terheléses cukor terheléses nagyon rossz hatással van a hasnyálmirigyre és évente max egyszer szabad csinálni.
Nekem egész terhességem alatt alacsony volt a cukrom és a terheléses cukor után is alacsony volt. Nekem nem kellett újra mennem, bár lehet, hogy kellett volna, mert az egész cukros löttyöt kihánytam 1 óra múlva. :/
"A terheléses cukor terheléses nagyon rossz hatással van a hasnyálmirigyre és évente max egyszer szabad csinálni." ez csak akkor igaz ha van valami problémád. Egyébkét nem ártalmasabb a terheléses cukor vizsgálat ming meginni egy nagy pohár kólát meg benyomni egy tábla csokit egyszerre. Csak ellenõrzött keretek között, pontos mennyiséggel történik. Lehet hogy arra gyanakszik a dokid hogy elcserélték az eredményeidet, mert az nagyon ritka hogy terhesen a második alacsonyabb mint az elsõ. Ez ugyanis arra utal hogy abnormálisan sok inzulint termel a szervezted, terhesen viszont pont a fordítottja szokott bekövetkezni, azért is csinálják a vizsgálatot. Szerintem inkább menj el megint, nem lesz semmi baja a babának tõle.
Ja és az elsõ válasz sem igaz, terhesen pont hogy több inzulint használ fel a szervezted, ezért többet kellene termelni, de ez nem szokott bekövetkezni, ezért van hogy sokaknak ilyenkor megnõ a vércukorszintjük. Én terhességi cukros voltam, sajnos tudom mirõl beszélek. Az elsõ két válasznak ne higgy :(
De a hasnyálmirigyet mindenképpen megterheli ekkor cukor löket. Káros, és nem szabad egy évben többször cisnálni, nem én találtam ki, dokik mondták, meg a laborba is rákérdeznek mikor mennem kell, hogy ugye egy éven belül nem volt. És pont butaságot írsz. Normális esetben az inzulin szint megemlkedik terhesen ezért gyakori, hogy leesik a terhes cukor szint, akinél nem termel elég inzulin a szervezet ott alalkul ki a terhességi cukor betegség. informálódj mielõtt mondassz valamit.
Igen csak, hogy a csokiban nem szõlõcukor van és a kólában sem. És a szóló cukor sokkal hirtelnebb emeli meg a vércukorszintet. Igen akinek nincs elég inzulinja az lesz cukor beteg, de általában a terheseknek magasabb az inzulinja és alacsonyabb a cukra, akkor van baj ha nem elég magas az inzulin.


Ha az van a terheléses vércukor mérés eredményén hogy pozitív akkor az az jelenti hogy cukros lettem terhességem alatt?

most kaptam meg az eredményt és az van rajta hogy

Legjobb válasz: Ez nem a vércukor eredményed, azon konkrét érték szerepel, nem az, hogy pozitív vagy negatív. Ez az ellenanyag szûrés eredménye.

Ez nem a vércukor eredményed, azon konkrét érték szerepel, nem az, hogy pozitív vagy negatív. Ez az ellenanyag szûrés eredménye.
A kérdező hozzászólása: ja értem. csak azért gondoltam mivel hogy a doki terheléses vércukor mérésre küldött....de oks
Az ellenanyagszûrés eredménye: pozitív, ez a vércsoport összeférhetetlenséggel függ össze. Valószínû a babád vére nem azonos a tiéddel. Ezt folyamatosan figyelni kell majd. Mint laikus ezt mondanám.
nem azért, de ebben sehol nincs szó cukorról. Ez az ellenanyagról szól, beírod RH összeférhetetlenség és találni fogsz róla információt. Például itt: http://www.freeweb.hu/mama-baba/rh.html
Nem rosszindulatból, de ezt komolyan kérdezted? Nem mondta az orvosod, hogy ellenanyag szûrésre is küld? Vagy nem olvastad el a beutalódat? Viszont keresd fel az orvosod, vagy a védõnõdet, és beszélj velük, hogy mi a teendõd, mert ez azért nem olyan szokványos.
Tényleg keresd fel a dokit vagy a védõnõt mert ez a vizsgálat kötelezõ a terhesgondozás alatt(az ellenanyagszûrés) és a terheléses vércukor is kötelezõ!!

Holnap megyek a terheléses cukor mérésre. vizet sem ihatok reggel? vénábol vagy ujhegyböl veszik a vért?

Legjobb válasz: Szia!Újhegybõl veszik.Én úgy tudom ihatunk vizet.Nekem azt mondták ihattam volna keveset,de csak vizet.

Szia!Újhegybõl veszik.Én úgy tudom ihatunk vizet.Nekem azt mondták ihattam volna keveset, de csak vizet.
Szia! Nem újbegybõl veszik, az biztos! Vénából és az a lagjobb, ha nem iszol semmit elõtte. Ne aggódj, semmi különös.
Mindenhol vénából veszik, én úgy tudom.Vizet azt ihatsz
Nekem az ujjamból vették!Elötte ihattam vizet, a két mérés közt nem.
Az ujjamból vették nekem is, pedig vérképet is néztek akkor.Egyszerübb lett volna onnan, nem böktek volna mégegyszer, de mégis.Azt mondták ne igyak semmit, így vizet sem ittam.
Ez olyan fura, minden soki mast mond? :) Nekem ket pohar vizet le kellett loknom meg otthon, h ne legyen suru a ver, nehez akkor levenni. Ne egyel, de vizet ihatsz, ha szomjas vagy.
Nálunk is vénából veszik és sem enni, sem inni nem szabad elõtte. Utánna is csak akkor, ha már teljesen kész vagyunk.
Nálunk szintén újbegybõl és ihattam vizet.Kérdezd meg a védõnõdet esteleg, vagy ne igyál az a biztos.Úgy tûnik ez mindenhol máshogy mûködik.

Tatán hogy zajlik a terheléses vércukor mérés?

Legjobb válasz: Köszi a válaszokat!!

A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!!
úgy hallottam h vízben oldanak egy csomó cukrot, olyan mint egy szirup és azt kell meginni és közben nézik h hogyan reagál rá a szív..stb
A védõnõ elmondja. Venni kell a gyógyszertárban 75 gramm szõlõcukrot, majd a laborban vesznek éhgyomorra vért, ha annak jó az eredménye, akkor megiszod a cukros vizet és pontosan két órával utána újra vesznek vért. A két órát a rendelõintézetben kell megvárni, nem lehet elmenni.
Nem értem amit az elsõ írt... Vércukorméréskor miért is azt néznék, hogy a szív hogyan reagál??? 75g glukózt kell vízbe keverni, és azt meginni. Elõtte éhomra vesznek vért, majd a lötyi után 1 és 2 órával. Citromot facsarhatsz bele, úgy nem olyan émelyítõ.
ezt mért tõlünk kérdezed? a dokit kérdezd meg hogy segítsen
Szia! Nekem is diétáznom kellett. Tulajdonképpen a szénhidrátokkal kell vigyázni. Cukor ugyszólván nulla! Minél kevesebb fehérliszt (kenyér, tészta), a krumpilval és rizzsel is csak módjával. Húsi, tejtermék, sajt mehet. A gyümölcsökben is van szénhidrát, ezeknek érdemes utánanézned a netet, hogy melyik mennyit tartalmaz. Ha már nagyon nem birod édesség nélkül, akkor diabetikus cuccok között néz körül. Már nagyon sok üzletben van választék. A dokid nem mondta, hogy mennyi széhidrátot ehetsz?

Hányadik héten végzik a terheléses vércukorszint mérést?

Legjobb válasz: Szia!Nálunk a 24.-25.héten végzik,én is jövõ héten megyek!Gratula a babához!

Szia!Nálunk a 24.-25.héten végzik, én is jövõ héten megyek!Gratula a babához!
Szia! Én 14 hetes vagyok és nekem most kellett mennem elõször, de majd még a 25-26. hét körül is menni kell még egyszer.
Nekem az elsõ trimeszterben is kellett most mennem, mert az elõzõ gyermekeim nagy súlyúak voltak (4kg feletti) ami lehetett volna egy esetleges cukor betegségtõl is... De szerencsére mindent rendben találtak, így valószínû csak genetika, hisz a Párom családjában sok ilyen nagy baba volt... De nekem is kell majd még mennem a 24-28 hét között a "kötelezõ" re is... De nyugalom! Túl lehet élni. Nekem ilyen cukros löttyöt kellett inni, és elõtte is meg utánna 2 órával vettek vért. Ha ilyen lesz a vizsgálat akkor érdemes vinni egy kis citrom levet, úgy elviselhetõbb egy kicsit az az édes "szirup", mert natúron nagyon vacak, még az én édes számnak is... De van ahol csak zsemlét meg asszem tejet kell enni, és úgy mérik...
Szia!Nálunk a 24-27.hét között amikor kap az ember idõpontot.A zsemlés-tejes a 8-12.között és a 32.hétnél van.
Szia!:) Nálunk a 26. héten.
talán., egyes babát bepörget rendesen ez a cukormennyiség, vkit nem.
Picit befolyásolja, hisz õ is kap belõle. De egyébként még ezer más is. Az idõjárás, a frontok, egyáltalán csak a hangulata...
Persze.. Nekem is kb 26-28 héten volt, h mintha kevesebbett mozgott volna. De számold azt is, h egyre nagyobb és kevesebb helye van mocorogni :) Én bementem a dokihoz, h nézzen meg, nincs e baj. Vicces, mert épp hogy leültem és vártam az orvosra az elõtérben hullámzott egy nagyot a hasam :) De amúgy az is befolyásolja, h a nap nagy részét átalussza és az is amiket már elõttem írtak... :)
A cukor alapvetõen felpörgeti, de egyrészt ez változhat, másrészt lehet, hogy amikor megittad nem azzal voltál elfoglalva, és észre se vetted, hogy ficánkol, utána meg pont azért, mert jól kificánkolta magát, a nap többi részében pihent. Egyébként nekem pár napja kevesebbet mocorog, egyértelmûen mióta ilyen hülye idõjárás van... hozzáteszem, az apja is végig pihizte a hétvégét, pedig sose szokta... :)
Igen, befolyásolhatja. De az eõtte lévõ napok elevenségét nem okozhatta a tegnapi vizsgálat!

Mi a terheléses cukor mérésnek a lényege?

miért kell ezt a vizsgálatot megcsinálni?

Legjobb válasz: http://www.babanet.hu/publ/cukor.htm http://www.agraroldal.hu/diabetes_cikk.html

A kérdező hozzászólása: köszi
azért, mert, ha magas lesz az érték, akkor terhességi cukorbeteg vagy ami árthat a babának, ha nem diétázol a terhesség hátralévõ részében


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!