Találatok a következő kifejezésre: A terheléses hogyan (101 db)

Kismamák! Jahn Ferenc kórházban a terheléses cukor vizsgálat hogyan zajlott?

Érdekelne ki ,hogyan viselte ezt az egészet hallottam igen rossz tapasztalatokat róla ,és egy kicsit már félek .

Legjobb válasz: Orvostól függ meg attól, hogy milyen volt a terhesség addig. Nekem semmi problémám nem volt a 2 terhességem alatt a vércukrot is úgy vették, hogy otthon a vérvétel elõtt egy órával megettem egy zsemlét is ittam egy joghurtot (mert nem szeretem a tejet) De van akinek éhgyomorra kell bemennie leveszik a vért aztán itatnak vele egy cukros valamit és 1óra múlva vesznek megint vért. És ha terheléses vércukorra mész akkor nem kell kiállnod a kilométeres sort hanem szólsz Erzsikének(aki a vért veszi), hogy terhelésesre jöttél és akkor elõre vesz!

Orvostól függ meg attól, hogy milyen volt a terhesség addig. Nekem semmi problémám nem volt a 2 terhességem alatt a vércukrot is úgy vették, hogy otthon a vérvétel elõtt egy órával megettem egy zsemlét is ittam egy joghurtot (mert nem szeretem a tejet) De van akinek éhgyomorra kell bemennie leveszik a vért aztán itatnak vele egy cukros valamit és 1óra múlva vesznek megint vért. És ha terheléses vércukorra mész akkor nem kell kiállnod a kilométeres sort hanem szólsz Erzsikének(aki a vért veszi), hogy terhelésesre jöttél és akkor elõre vesz!
A kérdező hozzászólása: Igen a zsemlés tejeset már átéltem Dr Somogyihoz járok terhesgondozásra .A tejet én is utálom !!! A fehér zsemlét szintén igy az egész undoritó volt számomra , de muszály volt kijött egy magasabb eredmény holott semmi édességet nem eszem és nem is kivánom és szénhidrátot is minimálisan meg mozgok sokat és stb na mindegy . Most be kell mennem a kórházba a cukros löttyre vihetek citromot . De sokan mondják kidõltek tõle , igy most megijedtem . Nem vagyok hányós nagyon jól viselem az egész terhességet de néha szédelgek emiatt félek .. egyébként anyukám mérte géppel azóta és teljesen jók az értékeim . Bemegyek , hogy legyen róla papirom de részemrõl ennyi mert ennél egészségesebben étkezni eredménytõl függetlenül úgysem tudok , azt pedig , hogy 1 óra 00 -kor kell pl tejterméket fogyasztani de 3 óra 00 kor meg nem szabad bárhogyan is kivánom azt én nem tartom normálisnak ez 1 terhesség nem betegség szültem már három szép egészséges gyermeket és anno a két nagyobbnál nem is vették ezt igy , most minden második kismama itt köt ki és aztán szúrnia kell magát stb ..isten ments ! A gyermekem egészsége természetesen a legfontosabb a világon mindent megteszek érte , de ésszel ! a stressz a riogatás sztem ami a legtöbbet árthat neki .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ és örülnék neki ha esetleg még valaki megosztaná velem , hogy mi történt a vizsgálaton , hogyan zajlott .
Én is Dr Somogyihoz járok terhesgondozásra. :) ) 22 hetes vagyok, én még csak késõbb megyek, de 2 gyermekemet is nála szültem. zsemle tej otthon, aztán go a kórházba és ott szólsz, h terhelésesre jöttél és leveszik a vért.

Mitől lehet magas a terheléses cukor? 24 hetes vagyok, félek, hogy magas lesz a terheléses cukrom.

Tehetnék valamit, hogy ne legyen magas, vagy ez genetika?

Legjobb válasz: Ha a hasnyálmirigyed nem termeli ki a terhesség alatt megnövekedett inzulinigényt,akor lesz magas a terheléses cukorvizsgálat.Lehet genetika is a dologban,de ha egészségesen táplálkozol,nem lesz gond.Ha pedig mégis magas lenne az értéked,diétával kezelhetõ a dodlog-azokkal amiket leírtál.

Ha a hasnyálmirigyed nem termeli ki a terhesség alatt megnövekedett inzulinigényt, akor lesz magas a terheléses cukorvizsgálat.Lehet genetika is a dologban, de ha egészségesen táplálkozol, nem lesz gond.Ha pedig mégis magas lenne az értéked, diétával kezelhetõ a dodlog-azokkal amiket leírtál.

Más is járt úgy, hogy jó lett a terheléses vércukra s kértek ismétlést?

Nekem 6,49 lett, s annyit mondott a doki, hogy jó lett, s ma voltam terhesgondozáson, már jó pár hét eltelt azóta, s már a 8. hónapban vagyok. Szólt h kellene ismételt vércukor mert mondta, hogy ,6,39 a határ, s még beleféltem valamennyire, de legyen ismételt az a biztos.

Legjobb válasz: Nekem az elsõ terhességemnél 2 terheléses vércukormérésem volt, a másodiknál 4 azaz 4 darab. Pedig mindig belefértem a határok közé, sosem lett kiugróan magas. Vannak óvatos dokik. :S

Nekem az elsõ terhességemnél 2 terheléses vércukormérésem volt, a másodiknál 4 azaz 4 darab. Pedig mindig belefértem a határok közé, sosem lett kiugróan magas. Vannak óvatos dokik. :S
És melyik lett ennyi? Az egy órás étkezés utáni vagy a 120
perces 75 g cukros?
A kérdező hozzászólása: A 2 órás, 75 g cukros lett ennyi. A másik 4, 65 lett, ami elõtte volt. Azt nem tudom, hogy akkor úgy kellett mennem, hogy elõtte 1-2 nappal vettek vért, s annak az eredményével mentem a terhelésesre, ahol levették a vért ismét, s megittam a cukros löttyöt s 2 óra múlva ismét vért vettek. Elfelejtettem rákérdezni a dokitól. Szerintetek most is úgy lesz vagy már rögtön a terhelésesre számítsak. Vagyis úgy értem h elõzõ nap nem megyek csak aznap, s leveszik, megiszom a löttyöt s ismét vérvétel 2 óra múlva? Remélem érthetõ voltam. Holnap mennék, rákérdezek azért ott is, de jó volna addigra valami biztosat tudnom, hogy mire számítsak.
A kérdező hozzászólása: Mivel minden kórház más, barátnõmnek pl. máshogy volt, még annyit hozzá tennék, hogy újpesten sztk-ba járok.
Nekem 7, 2 lett a szirupos terhelésem, a diabetikus azt mondta hogy 7, 9-ig bõven jó! Aztán a reggeli utáni 3, 2 erre meg szénhidrát mentes diétát javasoltak..... :)


Valaki leírná nekem, hogy mi a különbség a terheléses cukor és terheléses inzulin vizsgálat között? Teljesen össze vagyok zavarodva.

Szóval nekem csináltak olyat,hogy egyszer vettek éhgyomorra vért,majd meg kellett innom 2dl vízben elkevert glükózt,ezután 120 perccel később újra vettek vért.Most nem tudom ez minek számít,terheléses cukorvizsgálatnak? Most akarok még kérni beutalót 5 pontosra is,az lesz a terheléses inzulin?Vagy én már semmit sem értek...

Legjobb válasz: nekem inzulin rezisztenciám van, 3 havonta vesznek vért. éhgyomri, lötyi, 60 perces vérvétel és 120 perces vérvétel. Annyi a lényeg, hogy ne csak a cukrot nézzék (nekem az pl tökéletes) ha nem az inzulint is, ezt kell kérni, hogy írja rá a beutaló orvos. Nem más a két vizsgálat lefolyása.

nekem inzulin rezisztenciám van, 3 havonta vesznek vért. éhgyomri, lötyi, 60 perces vérvétel és 120 perces vérvétel. Annyi a lényeg, hogy ne csak a cukrot nézzék (nekem az pl tökéletes) ha nem az inzulint is, ezt kell kérni, hogy írja rá a beutaló orvos. Nem más a két vizsgálat lefolyása.
A kérdező hozzászólása: Jaj most már értem!:) Köszi szépen, akkor így fogom kérni, hogy ezt írja rá a doki a beutalóra.
Így van, ahogy az elsõ leírta. A cukor és az inzulin két külön dolog, de ugyanabból a vérvételbõl meg tudják neked nézni. Az a fontos, hogy rajta legyen a beutalón, hogy terheléses cukor ÉS inzulin vizsgálat. És nem árt megkérdezni a labort is, ahová mész, hogy meg tudják-e a csinálni, mert a legtöbb labor sajna nem, és csak a cukrot csinálják meg. Sok olyat hallottam, hogy visszament valaki az eredményért, ahol nem volt rajta az inzulin. Megkérdezte, hogy miért nem? Mire azt a választ kaptak, hogy hja, õk nem tudnak inzulint nézni. És újra kellett csináltatnia az egészet. Szóval ezt érdemes letisztázni az elején. Egyébként az 5 pontos terhelés felesleges, már a 3 pontosból is látnak mindent.

A terheléses ctg hogyan zajlik pontosan?

Holnapra vagyok kiírva, de nincs de jóslófájásom, sem egy kósza összehúzódásom, a kisfiam nem nagyon mutatja jelét annak hogy ki szeretne bújni. Ma voltam ctg-n, aztán UH-on és a doki mondta hogy hnap menjek be, megnézi a méhszájat aztán elküld a klinikára terheléses ctg-re és vagy reagálok rá, vagy nem. Mire számítsak?

Legjobb válasz: Szia! Engem 40+0 hetesen befektettek. Másnap mentem OTT-re.Ez az oxitocin terheléses CTG/NST. Rámtették a CTG-t és 10 percig figyelték. Utána rámkötötték az oxitocin infúziót, ami 30-45 percig folyott, közben végig figyelték a CTG-t. Hát csinált egy két enyhe fájást, de nem tágultam tõle semmit, szinte alig reagáltam rá. Másnap magzatvíz kukuccs volt, az sem indította be a szülést. Köv.napra ismét OTT volt beütemezve, de éjszaka minden fájás nélkül megszültem.

Szia! Engem 40+0 hetesen befektettek. Másnap mentem OTT-re.Ez az oxitocin terheléses CTG/NST. Rámtették a CTG-t és 10 percig figyelték. Utána rámkötötték az oxitocin infúziót, ami 30-45 percig folyott, közben végig figyelték a CTG-t. Hát csinált egy két enyhe fájást, de nem tágultam tõle semmit, szinte alig reagáltam rá. Másnap magzatvíz kukuccs volt, az sem indította be a szülést. Köv.napra ismét OTT volt beütemezve, de éjszaka minden fájás nélkül megszültem.

Terheléses cukorvizsgálat után ha csokit kívántam az lehet annak a jele hogy cukros vagyok, vagy pont az ellenkezője?

Vagy semmi köze hozzá?

Legjobb válasz: Nálam is így volt :) és nekem azt mondta a doki, hogy ha a terheléses cukorvizsgálatom jó lett, akkor ne aggódjak, nem vagyok cukros. Én ezek után ezt úgy fogtam fel, hogy lelkileg esett jól valószínûleg az a csoki, mivel féltem a cukorvizsgálat elõtt, nehogy cukros legyek. Amúgy az orvos azt is mondta, hogy azért ne egyek továbbra sem édességet édességgel, mert nem egészséges, és semmi szüksége rá a szervezetnek. Inkább egyek sok gyümölcsöt. További jó babavárást, remélem tudtam segíteni! :)

Nálam is így volt :) és nekem azt mondta a doki, hogy ha a terheléses cukorvizsgálatom jó lett, akkor ne aggódjak, nem vagyok cukros. Én ezek után ezt úgy fogtam fel, hogy lelkileg esett jól valószínûleg az a csoki, mivel féltem a cukorvizsgálat elõtt, nehogy cukros legyek. Amúgy az orvos azt is mondta, hogy azért ne egyek továbbra sem édességet édességgel, mert nem egészséges, és semmi szüksége rá a szervezetnek. Inkább egyek sok gyümölcsöt. További jó babavárást, remélem tudtam segíteni! :)
Nálam is így volt!Az elsõ utam a boltba vezetett, de én kalácsot és kakaót vettem meg mellé egy csokit!és teljesen jó volt a cukorterhelésem, sõt egy icipicivel alacsonyabb volt az érték mint az éhgyomri.A cukrosat akkor szoktuk kívánni amikor leesik a vércukor.
A kérdező hozzászólása: De jó! Megnyugodtam hogy nem voltam ezzel egyedül!:) Tök jó, itt mindíg rádöbbenek arra, hogy nem vagyok egyedül a "gondjaimmal" és nem vagyok különlegesebb eset senkinél!:)

A terheléses cukor vizsgálat után hogy éreztétek magatokat? Megviselt Titeket?

Arra gondolok,hogy szerdán megyek erre a vizsgálatra,nálunk 10 óráig vesznek vért,és szerintetek utána jól fogom magamat érezni,ha levették ismét a vért?Délután 17 órára megyek babamozizni,és félek,hogy addigra nem leszek jól.Szerintetek,jó lesz így,vagy tegyem át másik napra a vérvételt?

Legjobb válasz: Szia! Változó, hogy ki hogyan reagál. Az a legjobb, ha nem egyedül mész. Én nem tartottam tõle, de kellett volna. Az éhgyomri vércukrom tökéletes volt, megittam a löttyöt, 2 órán át arra vigyáztam, hogy ki ne hányjam (az orromon ugyan folyt ki néha, de a hányást megúsztam). A 2 órás vércukrom 1 alá esett, ezt késõbb a vizsgálat eredményébõl tudtuk meg. Hazafelé a buszmegállóban elájultam, szerencsére közel volt a rendelõ, a vércukrom akkor majdnem 0 volt... A doki azt mondta, ilyen elõfordul, miért egyedül mentem... 2-3 óra múlva már jól voltam. Most a második babát várjuk és már rettegek a terhelésestõl. :(

Szia! Változó, hogy ki hogyan reagál. Az a legjobb, ha nem egyedül mész. Én nem tartottam tõle, de kellett volna. Az éhgyomri vércukrom tökéletes volt, megittam a löttyöt, 2 órán át arra vigyáztam, hogy ki ne hányjam (az orromon ugyan folyt ki néha, de a hányást megúsztam). A 2 órás vércukrom 1 alá esett, ezt késõbb a vizsgálat eredményébõl tudtuk meg. Hazafelé a buszmegállóban elájultam, szerencsére közel volt a rendelõ, a vércukrom akkor majdnem 0 volt... A doki azt mondta, ilyen elõfordul, miért egyedül mentem... 2-3 óra múlva már jól voltam. Most a második babát várjuk és már rettegek a terhelésestõl. :(
Szerintem is túl van reagálva a dolog, de ki hogy viseli.A lötyi után kicsit rossz volt a gyomrom, de ennyi....semmi extra!!!! 26hkm
Hát addigra tuti jól leszel, még ha rosszul is viseled a vércukor ingadozást. én utánna max 1 órát éreztem magam rosszul, de ettem és jobban lettem.
Én nem is voltam rosszul tõle, annyira túl van reagálva ez a vizsgálat...Leveszik a vért, megiszod a lötyit (cukros víz, nem borzalmas, legalább elveszi az éhségérzeted...) 2 óra múlva leveszik a vért a másik kezedbõl és kész, ugyanúgy fogod érezni magad mint akármelyik vérvétel után... 35 hkm
Délután 5-re már tuti jól leszel, mégha rosszul is reagálsz rá. Engem megviselt, de annyira, hogy a megivás után fél óra múlva ki is jött. Utána a délelõtt folyamán még 2-szer hánytam, de délutánra már teljesen jól voltam. Szóval nem kell aggódnod a babamozi miatt.
Szia:) Én is nagyon féltem tõle:S vittem facsrt citromlevet és beletettem a "lötyibe" igy elviselhetõ volt.Amikor megittam, utána ittam pár korty tiszta hidegvizet...azt lehet. A párom velem volt szerencsére:) mert én olyan álmos lettem, hogy a kocsiban majd elaludtam..hazamentünk , lefeküdtem...akkor keltem fel, mikor kellett visszamenni a 2 órai vérvételre. Már semmi bajom nem volt utána. Vigyél majd magaddal kaját, jót fog tenni és legyen veled valaki.. Mire mentek mozizni..már el is felejted a dolgot:)
engem sem viselt meg, az íze is elmegy, persz ez gusztus dolga, de én amúgy is bármit megeszem/megiszom, semmi nem undorít. viszont utána hazafelé olyan cukorsokkos kézremegõs voltam, hogy vettem egy juice-t és ki is borítottam, sõt utána majdnem a másodikat is, mert egyszerûen mindenem remegett. :) amúgy vicces volt, mert állok ott a narancsos répalében és szerintem tuti azt hitte mindenki, hogy na a terhes kihányta, pedig esküszöm még bele se ittam és kiesett a kezembõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, nem fogok tõle félni.Már itthon elõre elkészítem, és úgy megyek az elsõ vérvételre, hogy nálam van és utána megiszom, és várom a köv.vérvételt.Azt még nem döntöttem el, hogy a kettõ között haza sétáljak-e /20 perc/vagy maradjak ott.Majd lesz vhogy.Sajnos nem tud velem jönni senki, de megoldom egyedül is, remélem :D
SZia.. Inkább vigyél magaddal egy jó könyvet és maradj ott...ne kisértsd, hogy esetleg elszédülj..stb. nem ijesztgetni akarlak..de jobb a biztonság, fõleg egyedül!!! Én voltam aki elõzöekben írtam neked, hogy alvósra tett a cukroscucc :)

Terheléses cukorvizsgálat az elejétől a végéig hogyan zajlik? Hanyadik héten kell menni? Mire jó?

Legjobb válasz: A terhességi cukorbetegség szûrése A terhességi cukorbetegség ma már szûrõvizsgálatok segítségével diagnosztizálható. A terhesség 24-28. hete között 75 gr-os terheléses vércukor vizsgálatot végeznek, ha az éhomi cukor nem haladja meg a 7 mmol/l értéket. A GDM diagnózisának kritériuma, hogy az OGTT vizsgálat eredménye két alkalommal 7,8 fölött legyen vagy az éhomi vércukor két alkalommal 7 fölötti vagy bármely idõpontban mért vércukor 11,1 fölötti. Korai szûrés (OGTT), a terhesgondozás kezdetén, ha az anya életkora > 30év, túlsúlyos, cukorbetegség családi halmozódása áll fenn, elõzõ terhességben gestatiós diabetes, 4000gr-nál nagyobb súlyú magzat, ismeretlen eredetû vetélés, terhességi magasvérnyomás, vesebetegség, ismételt húgyuti fertõzések, fejlõdési rendellenességgel született újszülött. Az OGTT a 24-28. hét között megismétlendõ

A terhességi cukorbetegség szûrése A terhességi cukorbetegség ma már szûrõvizsgálatok segítségével diagnosztizálható. A terhesség 24-28. hete között 75 gr-os terheléses vércukor vizsgálatot végeznek, ha az éhomi cukor nem haladja meg a 7 mmol/l értéket. A GDM diagnózisának kritériuma, hogy az OGTT vizsgálat eredménye két alkalommal 7, 8 fölött legyen vagy az éhomi vércukor két alkalommal 7 fölötti vagy bármely idõpontban mért vércukor 11, 1 fölötti. Korai szûrés (OGTT), a terhesgondozás kezdetén, ha az anya életkora > 30év, túlsúlyos, cukorbetegség családi halmozódása áll fenn, elõzõ terhességben gestatiós diabetes, 4000gr-nál nagyobb súlyú magzat, ismeretlen eredetû vetélés, terhességi magasvérnyomás, vesebetegség, ismételt húgyuti fertõzések, fejlõdési rendellenességgel született újszülött. Az OGTT a 24-28. hét között megismétlendõ
Bocs hogy nem a kérdésre válaszolok. Az jó nagy hülyeség, hogy várni kell 1 órát az eredményre!A terhesség elején úgyis elküldenek általános vérvételre, azon meg látszana ha magas lenne a cukrod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
aztán csodálkoznak ha mindenki kihányja, meg inkább esznek kiflit. nálunk Móvár: soron kívül mehetsz nem kell idõpont citrom van és 2óra múlva is soron kívül mehetsz.
12:43 vagyok: Ja, azt még nem is fûztem hozzá, hogy majd egy órát vártam az éhgyomri vérvételre! És hiába szóltam, hogy kismama vagyok, senkit sem érdekelt. Szóval az egész procedúra majdnem 4 óra volt. Ez a fehérvári rendelõintézetben volt, lehet hogy más városokban ezt korrektebbül intézik. Ezért írtam, hogy érdemes idõpontot kérni.
12:43 mekkora hülyeség!! nem elég hogy éhomi=éhgyomri=8 órányi üres gyomor --szóval így mész és még te várj egy órát hogy milyen utána már annyira leesik a cukrod hogy alig él a kismami. amúgy nem ujjat böknek mert az 10mp de nem pontos.
A kérdező hozzászólása: :) vért vesznek
A kérdező hozzászólása: :D Jótól kérded ám! :P
Bocs, hogy nem segítséget írok, de azt szeretném kérdezni, hogy vért vesznek, vagy az ujjad bökik csak?
A kérdező hozzászólása: Mi az éhomi?
Az éhomi vércukormérést követõen meg kell várni az eredményt (nekem ez 1 óra volt), és utána itatták meg a cukros vizet. Ez nyílván azért fontos, mert ha már az éhomi mérés is magas, akkor meg se itatják a cukros vizet, hanem eleve küldenek a diabetológiára. A cukros víz ivása után pedig még 2 órát kellett várni a következõ mérésre. Ez egy kismamának elég megterhelõ, ezért érdemes korán menni, és ha van rá mód idõpontot kérni. Engem a 24. héten küldött el az orvos, de már hamarabb kellett volna, mert a családom hajlamos a cukorbetegségre. Hát meg is állapították, hogy terhességi cukobetegségem lett. Onnantól kezdve diéta, és két hetente diabetológia.
En is vittem citromot hozza, szerintem erdemes..:) sok szerencset, a lenyeget leirtak az elottem szolok:)
jelentkezel éhgyomorra leveszik a vért megiszod kb 2d sûrû cukor szirupfélét amiben minimális víz van megnézik az órát és pontban 2óra múlva újra vesznek vért de közben sem inni sem enni semmit nem lehet-- még vizet sem. valahova vinni kell valahol adnak citromot bele úgy kicsit jobb. nekem azt megengedték hogy jó alaposan kiöblítsem a szám mert az a nyúlós cukor sokáig a nyelveden van és csak szenvedsz tõle. ha kihányod meg kell mondani. ha rossz az eredmény akkor diéta rosszabb esetben inzulin a szülésig.
Az általános vérvételnél nem kifejezetten a cukrodat figyelik, bár az is rajta van az eredményen.Ez kifejezetten Terheléses cukor vizsgálat!!Azért kell azt a tömény löttyött meginnod, ugyanis ha egészségesen reagál rá a szervezeted nem megy a cukrod az egészséges tartomány fölé!!!Nekem éhomi mért WCB:4, 3 a terhelés után WCB:4, 1..volt!

Gond az, ha a terhelése cukornál az éhgyomri cukrom 4, 4, a terheléses meg 3, 2? Hogy lehet ez?

Legjobb válasz: Nekem is hasonló volt. Az éhgyomri 3,5 és a terheléses 2,6. A dokim nem mondott semmit, nem igazán tudta megmagyarázni a jelenséget...

Nekem is hasonló volt. Az éhgyomri 3, 5 és a terheléses 2, 6. A dokim nem mondott semmit, nem igazán tudta megmagyarázni a jelenséget...
Szia! Ez azt jelenti hogy neked nem cukrod van hanem sok az inzulin a szervezetedben! Emiatt is kell diétázni!
Nekem is hasonló volt, csak rosszabb eredménnyel: éhgyomri: 7.4, terhelt: 5.1 A doki azt mondta, hogy valószínûleg felcserélték az eredményt, de jócskán meglepõdött õ is.
Szia! Ez normálisnak mondható, és az okozhatja, hogy a szervezeted a sok cukor hatására megnöveli az inzulintermelést és az meg jól leviszi a vércukorszintet( végülis ez a dolga) . Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!

A terheléses cukorvizsgálaton 8.2 lett az eredményem. A referencia tartomány szerint jó az érték, mert 4, 2-8, 8 között van. Az orvos mégis azt mondta, hogy ha 7-es vagy annál magasabb, akkor azonnal menjek vissza hozzá. Most akkor magas a cukrom?

Ezen az oldalon már több fels? étrékhatárt olvastam, és nem értem, mi ez a nagy különbség. A 6-ostól a 7.8-ig mindefélét olvastam. Az én papíromon meg 8.8 van írva. Lehet, hogy különbség van a vércukor vizsgálatok között?

Legjobb válasz: Az igaz hogy a referencia tartomány az 8,8, de általában 7,4 fölött már diétáztatni szokták a kismamákat. Én elmondom hogy mikor én voltam terhes, akkor az én terheléses cukrom is 2 óra múlva 8,2 lett, de arra már nem figyelnek oda hogy ez a viszonylag magas érték mikorra is normalizálódik. Csak a cukorterhelés után 4 órával meg annyira leesett hogy rosszul lettem. A magasabb vércukor nem minden esetben jelent terhességi cukorbajt, hanem pusztán glükóz intolerancia is lehetséges ami a terhesség velejárója a megváltozott anyagcsere és a hormonhatás miatt. De mivel ahány ház annyi szokás, így sokszor feleslegesen koplaltatják a kismamákat - és akkor bizony koplal a kicsi is odabennt amíg az orvosok eltalálják hogy mit is fogadjanak el normálisnak. Boldog babavárást.

Az igaz hogy a referencia tartomány az 8, 8, de általában 7, 4 fölött már diétáztatni szokták a kismamákat. Én elmondom hogy mikor én voltam terhes, akkor az én terheléses cukrom is 2 óra múlva 8, 2 lett, de arra már nem figyelnek oda hogy ez a viszonylag magas érték mikorra is normalizálódik. Csak a cukorterhelés után 4 órával meg annyira leesett hogy rosszul lettem. A magasabb vércukor nem minden esetben jelent terhességi cukorbajt, hanem pusztán glükóz intolerancia is lehetséges ami a terhesség velejárója a megváltozott anyagcsere és a hormonhatás miatt. De mivel ahány ház annyi szokás, így sokszor feleslegesen koplaltatják a kismamákat - és akkor bizony koplal a kicsi is odabennt amíg az orvosok eltalálják hogy mit is fogadjanak el normálisnak. Boldog babavárást.
SAJNOS EZ AZ ÉRTÉK TÉNYLEG MAGAS.VALÓSZÍNÛ, HOGY DIÉTÁZNOD KELL A HÁTRALÉVÕ IDÕBE ÉS EZT AKARJA VELED MEGBESZÉLNI AZ ORVOS.ÉN IS UGYANÍGY JÁRTAM, DE KI LEHET BÍRNI HISZEN A BABÁM EGÉSZSÉGE VOLT A TÉT.
A 8.8 biztos, hogy magas. Nálunk 7.2 egyébként bár minden kórházban más és más a referencia tartomány, a 8.8 az tényleg magas. Ne ijedj meg, okozhatta az is, ha a vérvétel elõtti napon pl. túl sok édességet ettél. De az orvossal mindenképp konzultálj. A TSH a pajzsmirigy hormontermelését stimuláló hormon, az ÖF pedig az összfehérje rövidítése.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Eléggé kétségbeestem, remélem nem károsítom a babámat! Úgy féltem õt! :(
IZGULNI NEM KELL HA RENDESEN BETARTOD MAJD A DIÉTÁT.NEM LESZ SEMMI BAJ MEGNYUGODHATSZ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!