Találatok a következő kifejezésre: A terheléses hogy zajlik Mikor kell (2 db)

A terheléses cukorvizsgálat hogy zajlik? Mikor kell meginni a "löttyöt"? Még az első vérvétel előtt vagy után? Vizeletet kell vinni?

Sajnos a véd?n?m nem áll a topon... nem mondott semmit.

Legjobb válasz: Éhgyomorra kell menni és az elsõ vérvétel még éhgyomorra történik. Utána kell meginni a "löttyöt" :). A többit elmondják ott, van, ahol 1 óra múlva is vesznek vért és 2 óra múlva is, és van, ahol csak 2 óra múlva.

Éhgyomorra kell menni és az elsõ vérvétel még éhgyomorra történik. Utána kell meginni a "löttyöt" :) . A többit elmondják ott, van, ahol 1 óra múlva is vesznek vért és 2 óra múlva is, és van, ahol csak 2 óra múlva.
Ja és elõzõ este vigyázz, mit eszel! Cukrosat és zsírosat ne egyél, mert befolyásolhatja az eredményt!
Szia! Én tegnap voltam, itt úgy volt hogy odamentem reggel éhgyomorra ásványvizet szabad inni mást nem. Vittem earl grey teát gyümölcstea nem jó. Levették a vért az ujjamból utána a vénámból és kiöntöttek kb 2 dl teát egy pohárba amibe belekeverték a glüközt. Citromot v citromlevet vigyél mert szerintem ennélkül ihatatlan a koktél, meg kellett inni a koktélt (több kortyban is engedik :) ) és 2 óra múlva vissza kellett menni amikor ismét vért vettek vénából. És persze az eltelt két óra alatt nem lehetett enni csak a reggeli tea maradékát lehetet meginni + ásványvíz. Túl lehet élni én is nagyon izgultam szerintem ez a legrosszabb vizsgálat. Próbálj meg nem idegeskedni mert állítólag akkor is magasabb az érték!!(nekem nem kellett vizeletet vinni az egyiknek a másikhoz semmi köze) 23 hetes kismama
Te jó isten.Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen bonyolult lesz.:-)

Terheléses cukorvizsgálat az elejétől a végéig hogyan zajlik? Hanyadik héten kell menni? Mire jó?

Legjobb válasz: A terhességi cukorbetegség szûrése A terhességi cukorbetegség ma már szûrõvizsgálatok segítségével diagnosztizálható. A terhesség 24-28. hete között 75 gr-os terheléses vércukor vizsgálatot végeznek, ha az éhomi cukor nem haladja meg a 7 mmol/l értéket. A GDM diagnózisának kritériuma, hogy az OGTT vizsgálat eredménye két alkalommal 7,8 fölött legyen vagy az éhomi vércukor két alkalommal 7 fölötti vagy bármely idõpontban mért vércukor 11,1 fölötti. Korai szûrés (OGTT), a terhesgondozás kezdetén, ha az anya életkora > 30év, túlsúlyos, cukorbetegség családi halmozódása áll fenn, elõzõ terhességben gestatiós diabetes, 4000gr-nál nagyobb súlyú magzat, ismeretlen eredetû vetélés, terhességi magasvérnyomás, vesebetegség, ismételt húgyuti fertõzések, fejlõdési rendellenességgel született újszülött. Az OGTT a 24-28. hét között megismétlendõ

A terhességi cukorbetegség szûrése A terhességi cukorbetegség ma már szûrõvizsgálatok segítségével diagnosztizálható. A terhesség 24-28. hete között 75 gr-os terheléses vércukor vizsgálatot végeznek, ha az éhomi cukor nem haladja meg a 7 mmol/l értéket. A GDM diagnózisának kritériuma, hogy az OGTT vizsgálat eredménye két alkalommal 7, 8 fölött legyen vagy az éhomi vércukor két alkalommal 7 fölötti vagy bármely idõpontban mért vércukor 11, 1 fölötti. Korai szûrés (OGTT), a terhesgondozás kezdetén, ha az anya életkora > 30év, túlsúlyos, cukorbetegség családi halmozódása áll fenn, elõzõ terhességben gestatiós diabetes, 4000gr-nál nagyobb súlyú magzat, ismeretlen eredetû vetélés, terhességi magasvérnyomás, vesebetegség, ismételt húgyuti fertõzések, fejlõdési rendellenességgel született újszülött. Az OGTT a 24-28. hét között megismétlendõ
Bocs hogy nem a kérdésre válaszolok. Az jó nagy hülyeség, hogy várni kell 1 órát az eredményre!A terhesség elején úgyis elküldenek általános vérvételre, azon meg látszana ha magas lenne a cukrod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
aztán csodálkoznak ha mindenki kihányja, meg inkább esznek kiflit. nálunk Móvár: soron kívül mehetsz nem kell idõpont citrom van és 2óra múlva is soron kívül mehetsz.
12:43 vagyok: Ja, azt még nem is fûztem hozzá, hogy majd egy órát vártam az éhgyomri vérvételre! És hiába szóltam, hogy kismama vagyok, senkit sem érdekelt. Szóval az egész procedúra majdnem 4 óra volt. Ez a fehérvári rendelõintézetben volt, lehet hogy más városokban ezt korrektebbül intézik. Ezért írtam, hogy érdemes idõpontot kérni.
12:43 mekkora hülyeség!! nem elég hogy éhomi=éhgyomri=8 órányi üres gyomor --szóval így mész és még te várj egy órát hogy milyen utána már annyira leesik a cukrod hogy alig él a kismami. amúgy nem ujjat böknek mert az 10mp de nem pontos.
A kérdező hozzászólása: :) vért vesznek
A kérdező hozzászólása: :D Jótól kérded ám! :P
Bocs, hogy nem segítséget írok, de azt szeretném kérdezni, hogy vért vesznek, vagy az ujjad bökik csak?
A kérdező hozzászólása: Mi az éhomi?
Az éhomi vércukormérést követõen meg kell várni az eredményt (nekem ez 1 óra volt), és utána itatták meg a cukros vizet. Ez nyílván azért fontos, mert ha már az éhomi mérés is magas, akkor meg se itatják a cukros vizet, hanem eleve küldenek a diabetológiára. A cukros víz ivása után pedig még 2 órát kellett várni a következõ mérésre. Ez egy kismamának elég megterhelõ, ezért érdemes korán menni, és ha van rá mód idõpontot kérni. Engem a 24. héten küldött el az orvos, de már hamarabb kellett volna, mert a családom hajlamos a cukorbetegségre. Hát meg is állapították, hogy terhességi cukobetegségem lett. Onnantól kezdve diéta, és két hetente diabetológia.
En is vittem citromot hozza, szerintem erdemes..:) sok szerencset, a lenyeget leirtak az elottem szolok:)
jelentkezel éhgyomorra leveszik a vért megiszod kb 2d sûrû cukor szirupfélét amiben minimális víz van megnézik az órát és pontban 2óra múlva újra vesznek vért de közben sem inni sem enni semmit nem lehet-- még vizet sem. valahova vinni kell valahol adnak citromot bele úgy kicsit jobb. nekem azt megengedték hogy jó alaposan kiöblítsem a szám mert az a nyúlós cukor sokáig a nyelveden van és csak szenvedsz tõle. ha kihányod meg kell mondani. ha rossz az eredmény akkor diéta rosszabb esetben inzulin a szülésig.
Az általános vérvételnél nem kifejezetten a cukrodat figyelik, bár az is rajta van az eredményen.Ez kifejezetten Terheléses cukor vizsgálat!!Azért kell azt a tömény löttyött meginnod, ugyanis ha egészségesen reagál rá a szervezeted nem megy a cukrod az egészséges tartomány fölé!!!Nekem éhomi mért WCB:4, 3 a terhelés után WCB:4, 1..volt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!