Találatok a következő kifejezésre: A terheléses hogy zajlik (13 db)

Terheléses cukorvizsgálat az elejétől a végéig hogyan zajlik? Hanyadik héten kell menni? Mire jó?

Legjobb válasz: A terhességi cukorbetegség szûrése A terhességi cukorbetegség ma már szûrõvizsgálatok segítségével diagnosztizálható. A terhesség 24-28. hete között 75 gr-os terheléses vércukor vizsgálatot végeznek, ha az éhomi cukor nem haladja meg a 7 mmol/l értéket. A GDM diagnózisának kritériuma, hogy az OGTT vizsgálat eredménye két alkalommal 7,8 fölött legyen vagy az éhomi vércukor két alkalommal 7 fölötti vagy bármely idõpontban mért vércukor 11,1 fölötti. Korai szûrés (OGTT), a terhesgondozás kezdetén, ha az anya életkora > 30év, túlsúlyos, cukorbetegség családi halmozódása áll fenn, elõzõ terhességben gestatiós diabetes, 4000gr-nál nagyobb súlyú magzat, ismeretlen eredetû vetélés, terhességi magasvérnyomás, vesebetegség, ismételt húgyuti fertõzések, fejlõdési rendellenességgel született újszülött. Az OGTT a 24-28. hét között megismétlendõ

A terhességi cukorbetegség szûrése A terhességi cukorbetegség ma már szûrõvizsgálatok segítségével diagnosztizálható. A terhesség 24-28. hete között 75 gr-os terheléses vércukor vizsgálatot végeznek, ha az éhomi cukor nem haladja meg a 7 mmol/l értéket. A GDM diagnózisának kritériuma, hogy az OGTT vizsgálat eredménye két alkalommal 7, 8 fölött legyen vagy az éhomi vércukor két alkalommal 7 fölötti vagy bármely idõpontban mért vércukor 11, 1 fölötti. Korai szûrés (OGTT), a terhesgondozás kezdetén, ha az anya életkora > 30év, túlsúlyos, cukorbetegség családi halmozódása áll fenn, elõzõ terhességben gestatiós diabetes, 4000gr-nál nagyobb súlyú magzat, ismeretlen eredetû vetélés, terhességi magasvérnyomás, vesebetegség, ismételt húgyuti fertõzések, fejlõdési rendellenességgel született újszülött. Az OGTT a 24-28. hét között megismétlendõ
Bocs hogy nem a kérdésre válaszolok. Az jó nagy hülyeség, hogy várni kell 1 órát az eredményre!A terhesség elején úgyis elküldenek általános vérvételre, azon meg látszana ha magas lenne a cukrod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
aztán csodálkoznak ha mindenki kihányja, meg inkább esznek kiflit. nálunk Móvár: soron kívül mehetsz nem kell idõpont citrom van és 2óra múlva is soron kívül mehetsz.
12:43 vagyok: Ja, azt még nem is fûztem hozzá, hogy majd egy órát vártam az éhgyomri vérvételre! És hiába szóltam, hogy kismama vagyok, senkit sem érdekelt. Szóval az egész procedúra majdnem 4 óra volt. Ez a fehérvári rendelõintézetben volt, lehet hogy más városokban ezt korrektebbül intézik. Ezért írtam, hogy érdemes idõpontot kérni.
12:43 mekkora hülyeség!! nem elég hogy éhomi=éhgyomri=8 órányi üres gyomor --szóval így mész és még te várj egy órát hogy milyen utána már annyira leesik a cukrod hogy alig él a kismami. amúgy nem ujjat böknek mert az 10mp de nem pontos.
A kérdező hozzászólása: :) vért vesznek
A kérdező hozzászólása: :D Jótól kérded ám! :P
Bocs, hogy nem segítséget írok, de azt szeretném kérdezni, hogy vért vesznek, vagy az ujjad bökik csak?
A kérdező hozzászólása: Mi az éhomi?
Az éhomi vércukormérést követõen meg kell várni az eredményt (nekem ez 1 óra volt), és utána itatták meg a cukros vizet. Ez nyílván azért fontos, mert ha már az éhomi mérés is magas, akkor meg se itatják a cukros vizet, hanem eleve küldenek a diabetológiára. A cukros víz ivása után pedig még 2 órát kellett várni a következõ mérésre. Ez egy kismamának elég megterhelõ, ezért érdemes korán menni, és ha van rá mód idõpontot kérni. Engem a 24. héten küldött el az orvos, de már hamarabb kellett volna, mert a családom hajlamos a cukorbetegségre. Hát meg is állapították, hogy terhességi cukobetegségem lett. Onnantól kezdve diéta, és két hetente diabetológia.
En is vittem citromot hozza, szerintem erdemes..:) sok szerencset, a lenyeget leirtak az elottem szolok:)
jelentkezel éhgyomorra leveszik a vért megiszod kb 2d sûrû cukor szirupfélét amiben minimális víz van megnézik az órát és pontban 2óra múlva újra vesznek vért de közben sem inni sem enni semmit nem lehet-- még vizet sem. valahova vinni kell valahol adnak citromot bele úgy kicsit jobb. nekem azt megengedték hogy jó alaposan kiöblítsem a szám mert az a nyúlós cukor sokáig a nyelveden van és csak szenvedsz tõle. ha kihányod meg kell mondani. ha rossz az eredmény akkor diéta rosszabb esetben inzulin a szülésig.
Az általános vérvételnél nem kifejezetten a cukrodat figyelik, bár az is rajta van az eredményen.Ez kifejezetten Terheléses cukor vizsgálat!!Azért kell azt a tömény löttyött meginnod, ugyanis ha egészségesen reagál rá a szervezeted nem megy a cukrod az egészséges tartomány fölé!!!Nekem éhomi mért WCB:4, 3 a terhelés után WCB:4, 1..volt!

A terheléses vércukorvizsgálatra nekem kell vinni a zsömlét és a tejet? Hogy zajlik pontosan a vizsgálat?

Eddig úgy tudtam, hogy cukros oldatot kell inni, ezek szerint nem minden orvosnál van így?

Legjobb válasz: Háromféleképpen végeznek terheléses cukrot, a zsömis tejes megoldást igen kevés helyen használják. Nekem glukóz oldatot kellett receptre kiváltanom és vinnem magammal. Kérdezz rá védõnõdnél, orvosodnál vagy a laborban.

Háromféleképpen végeznek terheléses cukrot, a zsömis tejes megoldást igen kevés helyen használják. Nekem glukóz oldatot kellett receptre kiváltanom és vinnem magammal. Kérdezz rá védõnõdnél, orvosodnál vagy a laborban.
A vizsgálat úgy zajlik, hogy éhgyomorra vesznek vért, majd megeszed megiszod amit kell, és nálunk fél óra mulva, megint fél óra mulva majd egy óra mulva vettek vért, tehát 4X összesen. De ez is eltérõ... Ne félj, ki lehet bírni:-)
Szia! Velem cukros vizet itattak. Nem vittem semmit. Nem lehet se enni se inni elötte meg utánna sem 2 órán keresztül.Ha jól tudom a zsömlés változat akkor van ha elöször rossz lessz az eredmény.
Szia. Tapasztalatom, hogy kórháza válogatja, hol hogyan csinálják. A Péterfyben csak egyszer vesznek vért. Elõször ki kell váltani a szõlõcukrot a gyógyszertárban, meginni kb. 1 dl vízben feloldva (citrom mehet bele). Rá 2 órára veszik le a vért. De a legtisztább, ha megkérdezed a kórházat, ahol csinálják, mert sokféleképpen csinálják!
Szia! Nekem nem vettek éh gyomorra vért.Otthon meg kellett ennem 1db zsömit, éa 2 dl tejet majd volt 1 órám hogy lassan elbattyogjak levetetni a vért.Tehát csak egyszer vettek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, az lesz a legjobb, ha megkérdezem a kórházat, egyébként Bp-en a Szt. Istvánba megyek.
Ezt általában az orvosod dönti el, kinek mit kell ennie, innia. A zsömle + tej a legkellemesebb, de ezt csak azoknak engedélyezik, akiknek nagyon kevés az esélye arra, hogy cukrosak legyenek. Tehát nincs a családban ilyen beteg, és a te elõzõ vérképeid alapján. Ez úgyanis nincs olyan érzékeny mint a cukros oldat. Ha viszont már egy zsömlés megoldás is cukrot mutat ki, akkor a következõ alkalommal már biztosan cukros oldatot adnak, hogy pontosabb értéket kapjanak.

A terheléses ctg hogyan zajlik pontosan?

Holnapra vagyok kiírva, de nincs de jóslófájásom, sem egy kósza összehúzódásom, a kisfiam nem nagyon mutatja jelét annak hogy ki szeretne bújni. Ma voltam ctg-n, aztán UH-on és a doki mondta hogy hnap menjek be, megnézi a méhszájat aztán elküld a klinikára terheléses ctg-re és vagy reagálok rá, vagy nem. Mire számítsak?

Legjobb válasz: Szia! Engem 40+0 hetesen befektettek. Másnap mentem OTT-re.Ez az oxitocin terheléses CTG/NST. Rámtették a CTG-t és 10 percig figyelték. Utána rámkötötték az oxitocin infúziót, ami 30-45 percig folyott, közben végig figyelték a CTG-t. Hát csinált egy két enyhe fájást, de nem tágultam tõle semmit, szinte alig reagáltam rá. Másnap magzatvíz kukuccs volt, az sem indította be a szülést. Köv.napra ismét OTT volt beütemezve, de éjszaka minden fájás nélkül megszültem.

Szia! Engem 40+0 hetesen befektettek. Másnap mentem OTT-re.Ez az oxitocin terheléses CTG/NST. Rámtették a CTG-t és 10 percig figyelték. Utána rámkötötték az oxitocin infúziót, ami 30-45 percig folyott, közben végig figyelték a CTG-t. Hát csinált egy két enyhe fájást, de nem tágultam tõle semmit, szinte alig reagáltam rá. Másnap magzatvíz kukuccs volt, az sem indította be a szülést. Köv.napra ismét OTT volt beütemezve, de éjszaka minden fájás nélkül megszültem.


Hogyan zajlik a terheléses cukorbeteg vérvétel? Hogyan zajlik? Mikor adhatom be az inzulint? Az éhgyomori vérvétel után után? Mikor ehetek? Mikor veszik le újra a vért? 1.5 óra múlva?

Én cukros vagyok és 4 x adok inzulint, most megyek el?ször ilyen fajtára eddig evés utáni cukorszintet mértek, most evés el?ttit is kértek!

Legjobb válasz: Mikor nekem csinálták elõször (4 hónapja) akkor be kellett feküdnöm a korházba, reggel hatkor felkeltettek, gó labor.Be raktak egy kis csövet, már nem tudom mi a neve, ilyen kis csap:S ezek elõtt kellett egy nagyon-nagyon- NAGYON édes folyadékot inni.Maj vettek vért, és fél óránként volt vérvétel elég sokáig..azt hiszem így volt, nem is tudom, hogy erre voltál e kiváncsi.:) Nem ehettem elõtte se közbe, csak utána.

Mikor nekem csinálták elõször (4 hónapja) akkor be kellett feküdnöm a korházba, reggel hatkor felkeltettek, gó labor.Be raktak egy kis csövet, már nem tudom mi a neve, ilyen kis csap:S ezek elõtt kellett egy nagyon-nagyon- NAGYON édes folyadékot inni.Maj vettek vért, és fél óránként volt vérvétel elég sokáig..azt hiszem így volt, nem is tudom, hogy erre voltál e kiváncsi.:) Nem ehettem elõtte se közbe, csak utána.

21 hetes vagyok. Nemsokára kell mennem a laborba terheléses vércukor vizsgálatra, az van az eseménynaptárba írva, hogy 24-26. héten. Az hogy zajlik, kell vinni vmit? Hányadik héten kell menni? Mindegy?

Ugyanerre az id?szakra, van még egy vérvétel.

Legjobb válasz: Mindenhol máshogy zajlik a cukorterheléses vizsgálat. Van, ahol cukros "löttyöt" kell inni, de van, ahol egy kiflit és 2-3 dl tejet kell megenni a második vérvétel elõtt. Nálunk ez utóbbi volt, így a kiflit és a tejet vinni kellett. Kérdezz rá a védõnõnél, hogy nálatok mi a szokás. A második vizsgálatra csak akkor kell menni, ha RH neg. vagy, nehogy vércsoport összeférhetetlenség miatt baja legyen a babának. Boldog babavárást!

Mindenhol máshogy zajlik a cukorterheléses vizsgálat. Van, ahol cukros "löttyöt" kell inni, de van, ahol egy kiflit és 2-3 dl tejet kell megenni a második vérvétel elõtt. Nálunk ez utóbbi volt, így a kiflit és a tejet vinni kellett. Kérdezz rá a védõnõnél, hogy nálatok mi a szokás. A második vizsgálatra csak akkor kell menni, ha RH neg. vagy, nehogy vércsoport összeférhetetlenség miatt baja legyen a babának. Boldog babavárást!
Szia!Én Makóra járok, itt a 24. héten van cukorterhelés, és csak a gyógyszertárban elõzetesen megvett cukrot kellett vinni.Persze, ha vittem volna citromot, akkor egy kicsit rakhattam volna bele, nekem ez elmaradt, de így is kibírható volt! :) Mikor ez volt akkor nekem csináltak egyúttal ellenanyagszûrést is!0 RH - a vércsoportom.
Felénk nem kell semmit vinni.A cukros lötyit ott adták, nem nekem kellet megvenni. Veresegyház Misszió
szeged: cukrot elözönap megvesze dolyan mint a porcukor de amugy szölöcukor. 2, 5 deci vizben feloldani és 2 citromot belecsavarni. exxtra rossz, és aztán feszült leszel és ideig és .. éjjel majd alig birsz aludni. én orditottam aznap mindenkivel a semmiért, pedig halkszavu csendes vissza huzódó ember vagyok. az a napom szörnyü volt és ráadásul 20 percenként sirogörcseim voltak h szedje ki belöllem a párom ezt a szart mert felrobbanok az ideigtõl. sajnáltam h nem figyelmeztettek elörre h ezlesz!

Tatabányán hogy zajlik a terheléses cukorvizsgálat?

23 hetes vagyok, pénteken szeretnék menni. Már megvettem a gyógyszertárban a glukózt.

Legjobb válasz: Köszönöm szépen, nagyon rendes vagy, hogy ilyen részletesen leírtad. Remélem, nem lesz nagyon szörnyû. A férjem eljön velem, úgyhogy annyira talán nem lesz uncsi. :)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon rendes vagy, hogy ilyen részletesen leírtad. Remélem, nem lesz nagyon szörnyû. A férjem eljön velem, úgyhogy annyira talán nem lesz uncsi. :)
Ja, még azt elfelejtettem, hogy nekem volt beutalóm vércsoport vizsgálatra is, amit elfelejtettem magammal vinni, de azt is ilyenkor veszik le (neked nem biztos hogy kell). Szóval nekem emiatt volt még egy köröm a laborba.

GYőrben a Liezen -Mayerben hogy zajlik a terheléses cukor vizsgáalt? Egyáltalán ott csinálják még?

Els? babámnál más városban laktunk, máshol csinlták meg. Gy?rben ez hogy zajlik?

Legjobb válasz: Köszönöm, megnyugtató, hogy akkor már ismerõs helyzettel fogok találkozni, sõt, jobbal, mert nem böködnek fél óránként... Citromot vittem az elõzõnél is, fogok itt is akkor:-) Számomra sem volt annyira szörnyû, mint amennyire féltem tõle. Most meg legalább 2X át kell esnem majd rajta..

A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugtató, hogy akkor már ismerõs helyzettel fogok találkozni, sõt, jobbal, mert nem böködnek fél óránként... Citromot vittem az elõzõnél is, fogok itt is akkor:-) Számomra sem volt annyira szörnyû, mint amennyire féltem tõle. Most meg legalább 2X át kell esnem majd rajta..
Szia! Én fél éve voltam remélem azóta nem változott a rendszer.:-D Liezenbe kell menni, reggel 7-kor kezdik levenni a vért. Vérvétel után meg kell innod a cukros vizet olyan mint a szirup, de kibirható, nem kell semmilyen port sem vinned. Sajna nincs kifli-tej módszer. Ha jol emlékszem 2 óra mulva kellett visszamenni, addig se inni se enni.Utána ujabb vérvétel, bár énmár addigra majd szomjan haltam.... 1 hét az eredmény ha jol emlékszem.
Szia!Úgy van, ahogy az elõttem válaszoló írta, én kb.egy hónapja voltam.Annyit fûznék hozzá, hogy vihetsz citomlevet, engedik beletenni a cukros vízbe, szerintem, úgy jobb valamivel.Üdv.:29 h.km.

Jövőhetén megyek terheléses cukorvizsgálatra a honvéd/ÁEk kórházba. Ott hogyan zajlik ez a vizsgálat?

Legjobb válasz: Én meg holnap.Igaz nem oda, de gondolom hasonló.Elõzõ este 6-8 után már ne egyél, vizet lehet inni.Reggel éhgyomri vérvétel, majd megitatnak veled egy jó nagy pohár cukros vizet (nagggyon finom) rá pontosan 120 percre újabb vérvétel.Enni, inni nem szabad, míg a második vérvétel meg nem történik-bár én nem is kívántam(Az elsõ terhességemnél legalábbis.).Ennyi.

Én meg holnap.Igaz nem oda, de gondolom hasonló.Elõzõ este 6-8 után már ne egyél, vizet lehet inni.Reggel éhgyomri vérvétel, majd megitatnak veled egy jó nagy pohár cukros vizet (nagggyon finom) rá pontosan 120 percre újabb vérvétel.Enni, inni nem szabad, míg a második vérvétel meg nem történik-bár én nem is kívántam(Az elsõ terhességemnél legalábbis.).Ennyi.

Felétek hogy és mikor zajlik a terheléses vércukormérés? Hány vérvétel van? És mit esztek v isztok?

Nálunk nincs terheléses, csak elküldenek h menj enni valamit amit máskor is szoktál, majd két óra múlva menj vissza újra vérvételre. Ez volt két éve, és akkor 23 hetesen mentem el. Most az van hogy elmész szintén lecsapolnak, hazaküldenek enni, 2 óra múlva csapolnak, majd rá egy órára újra csapolnak. Mi értelme??? És miért van az hogy helyenként változik h cukros lötty vagy reggeli? Nálunk MINDENKIT reggelizni küldenek 23-24 hét körül. innen 60Kmre meg 26hetesen küldik és cukros löttyöt isznak. Az a tervem nem kajálni fogok, hanem cukros löttyöt iszok otthon, mit gondoltok??? ha egyszer terheléses, miért nem azt csinálják???? Nem azt írja el? a törvény?? Bocsi a hosszúságért.

Legjobb válasz: Na szóval.kb. 24 ét körül mentem.éhgyomorra leveszik a vért.majd adnak egy glükózos löttyöt.amit még ott meg kell inni.és 2 óra múlva kellett visszamenni.de nem lehetett se enni sem inni ,addig míg le nem vették a vért újra.nálunk így van.

Na szóval.kb. 24 ét körül mentem.éhgyomorra leveszik a vért.majd adnak egy glükózos löttyöt.amit még ott meg kell inni.és 2 óra múlva kellett visszamenni.de nem lehetett se enni sem inni , addig míg le nem vették a vért újra.nálunk így van.
Nálunk is úgy zajlik ahogy az elõzõnél: reggel vérvétel, szõlõcukros víz és két óra múlva újra vérvétel. Emiatt a lötyi miatt hívják terheléses cukorvizsgálatnak. Nekem kellett mennem már 12 hetesen is, mert sok a cukros a családban. Kicsit kellemetlen, de ki lehet bírni!
Debrecenben is igy müködik, ahogy az elõzõek leirták, 3 hete voltam én is.
Nálunk úgy volt, hogy 24 hetesen kellett menni glükózos szirupot meginni. Elõtte vérvétel meginni és utána 2 óra megint vérvétel. Majd a 30. héten reggel megkellett enni egy zsömlét és hozzá 2 dl tejet inni és 1 óra múlva vérvétel. 37 hetes kismama
Teljesen mindegy, hogy a cukros "löttyöt" iszod meg, vagy ha reggelizel. Amit meg kell enni (zsömle + tej), kb. ugyanannyi cukrot tartalmaz, mint amit meg kell inni. Ugyanolyan terhelés mind a kettõ, mert egyszerre fogyasztod el az adott szénhidrát mennyiséget. Jobban jársz ha eszel, mert a tömény szõlõcukros "lötty" borzasztó édes, fõleg ha nem szereted a nagyon édes dolgokat.
Szerintem minden körzetben más a megszokott. Van ahol a szõlõcukros vizet kell meginni, van ahol elég a zsemle tejjel. Viszont egy biztos:nem kívánságmûsor így sajnos nem választható:)
A kérdező hozzászólása: Most komoly??? a zsömle meg tej = a cukros lötty mennyiségével????? Mármint cukorszinten.. vagy tudomisén milyen szinten... én azért gondoltam, h bevállalom a saját cukros löttyömet amit én készítek, mert arra gondoltam, hogy ha csak szimplán reggelizek az nem mutatja ki ha gond van.. az nem olyan..
Komolyan. Nem csak az tartalmaz szénhidrátot ami édes. A kenyérfélékben pl. elég sok van. Az a lényeg, hogy a reggeli amit megeszel, annyi szénhidrátot tartalmazzon, mint amit meg kell inni.(Már nem emlékszem mennyit kellett.) Nálunk egyébként nem vettek vért, csak ujjbegybõl.
Na, ezért nem értem, mi a csudáért erõltetik az emberbe a cukros trutyit, amit akkor is magadba kell tuszkolnod, ha esetleg össze-vissza csomósodott. Nálunk leveszik (24 hetesen) éhgyomorra, majd megiszod ott elõttük fél pohár vízben elkeverve a cukrot, majd 1 óra múlva és 2 óra múlva is vesznek vért. Viszont vizet ihatsz utána, a 2 óra alatt, ha szeretnél.

Tatán hogy zajlik a terheléses vércukor mérés?

Legjobb válasz: Köszi a válaszokat!!

A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!!
úgy hallottam h vízben oldanak egy csomó cukrot, olyan mint egy szirup és azt kell meginni és közben nézik h hogyan reagál rá a szív..stb
A védõnõ elmondja. Venni kell a gyógyszertárban 75 gramm szõlõcukrot, majd a laborban vesznek éhgyomorra vért, ha annak jó az eredménye, akkor megiszod a cukros vizet és pontosan két órával utána újra vesznek vért. A két órát a rendelõintézetben kell megvárni, nem lehet elmenni.
Nem értem amit az elsõ írt... Vércukorméréskor miért is azt néznék, hogy a szív hogyan reagál??? 75g glukózt kell vízbe keverni, és azt meginni. Elõtte éhomra vesznek vért, majd a lötyi után 1 és 2 órával. Citromot facsarhatsz bele, úgy nem olyan émelyítõ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!